Bijblijver 15, jaargang 48 30 november 2020

Van de TC

Tijd nuttig besteden

Het trainen op halve kracht (1x per week) met een half doel (wel beter worden, geen wedstrijden) zullen we nog even moeten blijven doen. Het niet is onbelangrijk. Bewegen en dus conditiebehoud en dus weerstand, maar vooral ook het bezig blijven, blijven verbeteren, blijven schieten, doorlopen, vrijkomen (voor de jeugd), het is allemaal erg belangrijk. Niet dat je het zo snel zou verleren, maar wel om er zometeen weer te staan, als we weer wedstrijden mogen spelen.

Clinics en meer

Eén manier om het nóg leuker te maken is het organiseren van extra activiteiten. Zo hadden de Kangoeroes en de F-teams een pietengym waar ook Sinterklaas nog op bezoek kwam. En hadden de E-teams hun eigen pietentraining. De D- en C-jeugd mocht deelnemen aan de clinic van de selectietrainers Mark en Ronald, vergezeld van een aantal topspelers uit diezelfde selectie. Van wat ik heb gehoord en gezien een geslaagde middag! Tegelijkertijd mochten de B- en A-teams het tegen elkaar opnemen, in gemixte vorm. Misschien even wennen, maar leuk was het wel. En leerzaam vast ook. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar en we gaan kijken of dit ook bij de C- en D-teams georganiseerd kan worden.

Voor de komende weken staat er ook nog e.e.a. op de planning. We organiseren op 12 december twee bijeenkomsten voor de trainers. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen, waarbij we de maatregelen in de gaten houden. We willen dit splitsen in twee groepen:

Korfbalstars zal deze middag grotendeels invullen. Daarnaast krijgen jullie als trainer uitleg over het technisch plan en de leerlijnen die we daarin hebben, zodat je hierna weer volledig up-to-date bent. We hopen dan de rest van het seizoen nog een aantal 1-op-1 trainerssessies te doen en als het even kan enkele wedstrijdanalyses met tips & tricks.

Op 19 december komt er een jongensclinic. De officiële uitnodiging volgt nog, maar jullie mogen nu alvast je vriendjes vragen of ze mee willen doen. Samen met een aantal topspelers maken we er een gave/stoere clinic van!

Planning van competitie

Wil je weten hoe de korfbalbond omgaat met de competitieplanning, bekijk dan de volledige roadmap via de PDF download. Zoals het er nu naar uitziet, worden de eerste mogelijke wedstrijden vanaf 9 januari gespeelt, maar dit is nog allerminst zeker.

Binnen trainen in tijden van corona

We trainen weer binnen, nog even het schema hieronder. We hebben zoveel mogelijk gekeken naar locatie, beschikbare ruimte, tijden en aantallen. Doordat we met minder aantallen per hal willen trainen, komen we voor bijna alle teams uit op één keer per week trainen. Dit schema houden we aan, tot er nieuwe maatregelen komen. Dan bekijken we de situatie opnieuw en zullen we eventuele wijzigingen doorvoeren en doorgeven.

Uiteraard ook als kleurenschema in PDF te downloaden.

Maandag

Hal 1

Hal 2

Dinsdag

Hal 1

Hal 2

Woensdag

Hal 2

Donderdag

Hal 1

Hal 2

Zaterdag

Hal 1

Hal 2

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

De Valto-houdt-je-van-de-straatquiz

Ter vervanging van de jaarlijkse a-gogo quiz organiseert de Activiteitencommissie dit jaar een online quiz op vrijdagavond 18 december 2020. Vorm een team van maximaal vier personen (18+), bij voorkeur allemaal uit hetzelfde huishouden. Eén persoon van ieder team geeft het team op door onderstaand formulier in te vullen. In de week voor de quiz ontvangt deze teamcaptain alle informatie, inclusief de plaats van het online antwoordenformulier.

Om de gezelligheid te vergroten en de lokale horeca te steunen, is er de mogelijkheid om wijn- of bierpakketten en een borrelplank te bestellen voor tijdens de quiz. De pakketten en planken worden alleen bezorgd in Westland in de week voorafgaand aan de quiz.

Eventuele vragen kunnen worden gestuurd naar activiteiten@ckv-valto.nl.

De mogelijkheid tot inschrijving en bestelling sluit zaterdagavond 12 december. Zorg ervoor dat je 18 december om 20.00 van de straat bent en klaar zit om de meeste goede antwoorden te geven!

Aanmelden van via deze link: https://ckv-valto.nl/evenementen/de-valto-houdt-je-van-de-straatquiz/.

Valto en AdFysio verlengen samenwerking en omarmen vernieuwend initiatief KorfbalFit

AdFysio De Lier, centrum voor Fysiotherapie en Beweging en Korfbalvereniging Valto uit De Lier verlengen hun samenwerking. De afgelopen zes jaar heeft AdFysio in de lopende samenwerking ondersteunt bij preventieve en reactieve fysiotherapeutische zorg. Valto ondersteunt AdFysio bij promotionele en marketingactiviteiten, zoals de jaarlijkse Giga Kangoeroedag, waarbij tijdens de Koningsspelen alle kinderen tot en met groep 2 van de basisscholen bij Valto aanwezig zijn.

Met ingang van het nieuwe seizoen is deze samenwerking uitgebreid, waarbij nu ook mentale gezondheid en specifieke korfbalfitheid onderdeel is van het totale medisch beleid. PAM Performance zorgt voor de sportpsychologische begeleiding van de selectie, waarbij de rest van de vereniging niet wordt vergeten. De fysiotherapeutische zorg blijft in handen van AdFysio, in nauw contact met verzorgers en trainers van Valto.

Daarnaast is KorfbalFit nu onderdeel van het programma, een veelbelovend nieuw initiatief ontstaan uit enthousiaste korfballers van Valto en ONDO, gericht op specifieke oefeningen, voeding en fitness gericht op de korfbalsport. Zij stelt haar platform beschikbaar om de korfbalspecifieke fitheid te verbeteren, waarbij de selectie met persoonlijke programma’s werkt.

Jan Jaap Elenbaas, bestuurslid technische zaken bij Valto: “Deze vernieuwde overeenkomst is het resultaat van de prettige samenwerking met AdFysio, waarbij de uitbreiding met mentale gezondheid en specifieke korfbalfitheid erg welkom is om de vereniging te blijven verbeteren en prima past binnen de ambities die Valto heeft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de gehele vereniging profiteert en dat is in deze constructie nog steeds zo.”

Maurice van Veldhooven, partner bij AdFysio: “AdFysio staat voor kwaliteitszorg en wil dit op alle vlakken aanbieden. Met de samenwerking met de toonaangevende korfbalvereniging Valto en KorfbalFit denken wij hierin de juiste profilering te hebben gekozen. Op deze manier dragen wij bij aan gezond en verantwoord bewegen. De samenwerking staat al enkele jaren als een huis.”.

Laurens Verbaan, eigenaar van KorfbalFit: “De oefeningen op maat zorgen ervoor dat de spelers zich fysiek specifieker kunnen ontwikkelen, wat vervolgens resulteert in een completere korfballer.”

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Evenementenkalender

Woensdag 27 december 2023
Korfbal Challenge

Donderdag 28 december 2023
Valto-a-gogo 2023

Zaterdag 6 januari 2024
Clinic van de selectie

Donderdag 11 januari 2024
Nieuwjaarsborrel

Vrijdag 19 januari 2024
Vrijwilligersavond

Vrijdag 2 februari 2024
Speelavond #4 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 9 februari 2024
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 1 maart 2024
Speelavond #5 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 8 maart 2024
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 5 april 2024
Speelavond #6 - Klaverjassen bij Valto

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Overige berichten

Corona-update #19

Na de persconferentie van dinsdag 17 november zijn de maatregelen weer iets versoepeld. We gaan terug naar de situatie van 13 oktober, dus heel veel verandert er niet voor ons. De groepen van twee personen, gaan weer naar groepen van vier personen bij de senioren. Alles op anderhalve meter. En niet wisselen van groepje tussendoor. Voor de jeugd blijft alles zoals het was.

Trainingsschema

Het trainingsschema blijft zoals we het hebben gemaakt. We trainen met alle teams binnen, in principe één keer per week. De selectie gaat naar één per week een schottraining in groepen van twee (donderdag) en één keer in de week een fit-training (dinsdag). Een tweede training voor de andere teams of onderlinge wedstrijd bij de jeugd is mogelijk op zaterdag, door inschrijving via het daarvoor bestemde formulier.

Wedstrijdschema

Het programma is er voorlopig helemaal uitgehaald, als we een datum weten dat we weer mogen starten, dan weten we direct wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Ook de oefenwedstrijden. De onderlinge wedstrijden bij de jeugd gaan op eigen initiatief en in plaats van het programma komen de inschrijvingen te staan op de plaats waar normaal de wedstrijden staan. De oefenwedstrijd met andere clubs gaan we weer regelen, als we weer groen licht krijgen vanuit de overheid en de korfbalbond.

Hoewel niemand weet wanneer we weer meer of juist minder kunnen doen, heeft het KNKV een routekaart gemaakt. Het geeft geen antwoorden op alle concrete vragen, maar geeft wel inzicht in wat er kan op verschillende momenten. Dus stel de competitie kan in december starten, dan weten we wat de planning voor de rest van het seizoen wordt. Voor januari en februari hetzelfde. Kan er in februari nog niet gekorfbald worden, dan wordt er geen nieuwe zaalcompetitie meer gespeeld.

Bekijk de volledige roadmap via de PDF download.

Belangrijke informatie

Naast de maatregelen die we nemen bij trainingen, zoals de ruimte, de aantallen en de groepjes, zullen we de basismaatregelen niet moeten vergeten. Hieronder staan ze nogmaals duidelijk opgesomd.

Ben je positief getest? Dan zouden we dat graag willen weten, zodat bepaald kan worden of er binnen Valto actie vereist is en wie we moeten informeren (indien gewenst anoniem). Neem daarvoor contact op met Jan Jaap Elenbaas (vztc@ckv-valto.nl, 06-29585387).

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en zijn gezonde verstand gebruikt. Zie je situaties die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen, spreek elkaar er gerust op aan. Met elkaar krijgen we zo hopelijk alsnog een mooi korfbaljaar!