KOAG E1 - Valto E4     2 - 18
oefenValto E5 - ALO E
ONDO (G) F2 - Valto F1     8 - 11

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde thuis tegen Sporting Delta 1. De eerste (en laatste?) zaalwedstrijd stond op het programma, helaas zonder publiek. Het begin was duidelijk voor Sporting Delta en zo keek het vlaggenschip al gauw tegen een 4-8 achterstand aan. Hierna volgde een sterke periode voor VALTO en via een 8-8 ruststand wist het een kleine voorsprong te pakken, 12-9. Hierna nam SPorting Delta het initiatief weer over, en het lukte VALTO niet meer om aan te haken. Helaas werd er met 17-24 verloren. A.s. zaterdag staat een uitwedstrijd tegen Fortis op het programma, maar met de nieuwe maatregelen zal die niet door kunnen gaan.

VALTO 2 speelde thuis tegen Sporting Delta 2. Het tweede had het lastig en dat had deels te maken met het slordige spel van VALTO, maar ook het feit dat Sporting Delta scherp schoot, maakte dat het tweede de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Via een ruststand van 7-13 werd het uiteindelijk 13-25. Geen goed begin van de competitie en de vraag is nu of er nog wel een vervolg komt in deze competitie. A.s. zaterdag zou Oranje Wit 2 op het programma staan.

VALTO 3, 4 en 5 waren vrij en moeten afwachten wanneer zij voor het eerst in actie kunnen komen in de zaal.

VALTO 7 speelde thuis tegen Maassluis 7. In een doelpuntrijke wedstrijd trok het zevende helaas aan het kortste eind: 15-19. Zaterdag staat er voor het zevende geen wedstrijd op het programma en hoe het daarna verder gaat, is op het moment van schrijven niet bekend.

VALTO 8 speelde thuis tegen Dijkvogels 5. Ook het achtste kon in ieder geval één zaalwedstrijd spelen, maar wist helaas niet de punten in De Lier te houden, er werd verloren met 12-17. A.s. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen NIO 4 op het programma. Deze wedstrijd is om 18.45 uur, dus kan geen doorgang vinden, maar wat er nu verder gaat gebeuren, is nu nog niet bekend.

Valto A1 speelde uit tegen Die Haghe A1. Een lastige uitwedstrijd tegen de kampioenskandidaat. De A1 heeft zich het eerste half uur kranig geweerd. Van 4-4 naar 8-8 naar een 15-10 ruststand. Daarna bleef het relatief lang 16-11 staan, maar daarna was het kaarsje uit en liep Die Haghe uit naar een dikke overwinning.

Valto A2 speelden dit jaar voor de 3e keer tegen ONDO. De laatste wedstrijd was net verloren gegaan dus we wisten dat we aan de bak moesten.

Na een 2-0 achterstand schoot VALTO uit de startblokken door een hoog percentage. Binnen no-time werd de achterstand omgebogen tot een 4-2 voorsprong. ONDO voelde zich genoodzaakt om een time out te nemen en dat werpte z’n vruchten af. Hoewel het verdedigend goed stond bij VALTO, werd er aanvallend niet doorgedrukt. Ruststand: 8-5.

Tweede helft moesten we aan de bak. De eerste aanval werd er dan ook gelijk gescoord, alleen werd de goal helaas afgekeurd. Toen ONDO daarna een run maakte van 4 goals was, wisten we dat het een lastige middag zou worden om nog te winnen. Ondanks de energie die erin gestopt werd heeft de A2 helaas met 22-11 verloren.

VALTO A3 speelde een derby tegen Dijkvogels A3. Er werd goed begonnen met een doelpunt van Alicia, helaas had Dijkvogels hier direct een antwoord op. Naarmate de 1ste helft voordere pakte Dijkvogels een grotere voorsprong. Maar ook kreeg de A3 steeds beter door hoe ze moesten gaan spelen. Na de rust werd de aanval weer ingezet. Helaas mocht de eindsprint niet baten en werd er helaas verloren met 8-5. Ondanks het verlies een goede wedstrijd waar steeds beter in gespeeld werd.

VALTO B2 speelde tegen Pernix B1. Met name door de sterke eerste helft waarin goed samen werd gespeeld trok de B2 de wedstrijd naar zich toe. Met rust stond het al 11-3. In de tweede helft deed de B2 het wat rustiger aan, maar in de eerste helft was het verschil al gemaakt waardoor de eindstand 16-9 werd.

VALTO B3 vrij.

VALTO B4 mocht het de eerste zaalwedstrid opnemen tegen Odo. De eerste helft kreeg Valto veel doorlopen tegen. Aanvallend was het ook zoeken en wilde doelpunten niet vallen. Het stond dan ook al snel 5-0 in het voordeel van Odo. Gelukkig wist Valto het daarna verdedigend beter dicht te houden en zelfs nog twee keer te scoren, waardoor de ruststand op 5-2 werd gezet. De tweede helft speelde Valto een stuk sterker. Desondanks kwam dat niet tot score in uitdrukking waardoor ook de tweede helft met 5-2 werd verloren. Dit zorgde logischerwijs voor een eindstand van 10-4.

VALTO C1: Valto C1 speelde tegen Vitesse C1. Een ploeg die bekend was vanuit de veldcompetitie, waar we 6-4 gewonnen hadden. Ook deze keer ging het gelijk op, waar Valto het vooral lastig had met het verdedigende spel van Vitesse. Na een 5-4 ruststand wisten we dat er werk aan de winkel was in de tweede helft. De korf werd door beide ploegen makkelijker gewonden en uiteindelijk wist Valto de winst binnen te slepen met 11-12. Een spannende wedstrijd die gelukkig de goede kant op viel.

VALTO C3: De C3 speelde de eerste wedstrijd in de zaal uit bij Dunas. Dunas C3 was duidelijk een maatje te groot. In de eerste helft werd er hard gewerkt, maar er werden weinig kansen gecreëerd. Ruststand 4-0 achter. In de tweede helft zetten we een tandje bij, ging het wat beter en werd er gelukkig ook nog gescoord. Eindstand 9-2. Helaas, maar volgende week nieuwe kansen thuis tegen WION.

VALTO C4: De C4 ging in een spannende eerste helft gelijk op met OZC, waardoor we met 4-4 gingen rusten. In de tweede helft liet de C4 zien waar ze op hebben getraind. Er werd goed samengespeeld en er werden mooie doelpunten gemaakt. Eindstand 13-8

VALTO D1: De D1 speelde tegen Korbis. Dit was een nieuwe tegenstander, maar bleek al snel een maatje te groot voor de meiden. De tweede helft gingen we wel beter spelen, maar wisten we niet de korf te vinden. Dit resulteerde in een 16-2 nederlaag.

VALTO D3: De D3 had een sterke tegenstander gisteren: RWA D2. Vooral scorend deed de tegenpartij het beter. Valto kreeg ruim voldoende kansen om bij te blijven in de score, maar de doelpunten wilden maar niet vallen. Eindstand 3-7 verloren.

VALTO D4: Voor de D4 was het een leuke wedstrijd tegen KOAG D2. Veel dingen gingen er al goed en hebben we gewonnen met 8-2. Op naar volgende week.

VALTO D5: De D5 speelde zaterdag tegen Refleks D2. Als je veldkampioen bent geweest, weet je dat je het in de zaal een stuk pittiger krijgt, dus daar waren we op voorbereid. Helaas was een 14-2 nederlaag best even slikken, maar er is wel met een hoop plezier gespeeld.

VALTO E1 speelde uit tegen Nieuwerkerk E3. We moesten even wakker worden waardoor we niet scherp aan de wedstrijd begonnen. Vanaf de tweede tien minuten ging het beter. We zaten verdedigend er goed bij en in de aanval creëerden we meer kansen. 4-13 gewonnen

VALTO E2 speelde thuis tegen Weidevogels E2. We speelde een super goede wedstrijd en maakte veel doelpunten. We hebben 19-1 gewonnen.

VALTO E3 speelde thuis tegen HKV E2. Helaas zonder Rens en Anouk, die nog ziek waren. Al gauw merkte we dat het tempo deze wedstrijd hoog lag. HKV had een snel heertje die vanaf alle hoeken van het veld schoot. De E3 ging in het tempo mee, wat zorgde voor een hoop plaats foutjes in het begin. Later, toen zij hier goed op gingen letten kwamen er hele mooie aanvallen. We konden goed rondspelen, deden de doorloop en sneden voor elkaar in. Dit resulteerde tot een hoop doelpunten omdat HKV dit nog niet had geoefend. Helaas was de individuele klasse van één heer uit een ander team te groot en verloor de E3 met 16-11.

VALTO E4 speelde uit tegen KOAG E1. Door goed samenspel en het afmaken van de kansen zijn er een hoop doelpunten gevallen. Verdedigend zaten we er goed bij en lieten we weinig doelpunten door. Het was leuk om te zien hoe de mee gegeven doelen werden uitgevoerd en dat iedereen kansen heeft gehad om te scoren. Eindstand 2-18 gewonnen.

VALTO E5 was vrij, gelukkig wilde ALO wel een extra wedstrijd komen spelen! Een moeilijke tegenstander, maar voor de E5 leuk om een keer tegen betere tegenstanders te spelen. De eerste helft had de E5 het heel moeilijk en ALO was erg zuiver. De tweede helft ging meer gelijk op en kregen wij ook meer kansen. Leuk om de E5 tegen zo’n tegenstander te zien spelen.

VALTO F1 speelde uit bij ondo F2. Het was een beetje een rommelige wedstrijd, want er was geen scheids en geen fluitje. Uiteindelijk is het opgelost en konden we lekker beginnen. We begonnen met een voorsprong en ondo mocht een superspeler inzetten. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en hebben we 8-11 gewonnen.

VALTO F2 had de eerste competitie ronde vrij.

Van de TC

Start, stop and repeat in speelronde 1

Staan we met elkaar in de startblokken voor speelronde 1, gooit de nieuwste persconferentie toch nog al dan niet verwachte roet in het eten. Ergens moet er natuurlijk wel iets gebeuren aan de ontstane situatie, of dat dan de sport moet zijn, ik weet het niet. Ik ben ook niet degene die daar iets over kan zeggen en ik ben gelukkig niet degene die daar over gaat.

Het komt er wel op neer dat voor we goed en wel zijn begonnen, we weer mogen stoppen en een herhaling van vorig jaar lijkt in de maak. Ik hoop echt dat het zover niet komt en dat we over een aantal weken weer door kunnen, waar we nu stoppen. Maar we gaan het zien. We kunnen er met elkaar voor zorgen, laten we dat dan ook doen. Wat wij als korfbalvereniging kunnen doen is kijken waar mogelijkheden liggen om iets te organiseren, nu de trainingen na 17.00 uur niet meer mogelijk zijn. En wat betreft de wedstrijden, wachten we op de korfbalbond. Zij komen een dezer dagen met informatie over hoe het nu verder gaat.

Afgelopen zaterdag
Het weekend dan, wedstrijd in de zaal nummer één, een pittige voor de de wedstrijdsportteams. Althans, als zij moesten spelen, want Valto 3, 4 en 5 waren vrij. Valto 1, 2, A1 en B1 hadden hele lastige tegenstanders en kwamen dan ook niet tot een overwinning. Het was weer even wennen met schotklok, maar het maakt het korfbal in de zaal wel de moeite waard om te kijken. Helaas thuis op de bank, omdat publiek niet in de zaal was toegestaan. Valto C1 wist overigens wel te winnen, een knappe 11-12 overwinning bij Vitesse uit Barendrecht. Verder over het algemeen wat gemixte uitslagen.

De Kangoeroeinstuif en de Stoer clinic zijn gelukkig nog wel doorgegaan zaterdag. Leuk om die nieuwe jeugd te zien. Ik hoop dat het leuk was voor de Valto leden, maar ook voor de introducees! Nieuwe aanwas is altijd welkom, dus vond je het echt supergaaf, geef je dan op!

Hoe de komende tijd er uit gaat zien is vooralsnog onzeker. We houden jullie op de hoogte en mochten er ontwikkelingen zijn, ook als dat voor individuele teams is, dan horen jullie het.

Kampioenenparade
Doordat publiek niet is toegestaan en helemaal nu met de nieuwe maatregelen, is de huldiging van de veld-kampioenen nog niet doorgegaan. Hier wordt iets anders voor bedacht, wat, hoe en wanneer dat zal zijn horen jullie nog!

Jurytafel
Een andere mogelijkheid om toch aanwezig te zijn in de hal in deze tijden is jurylid worden. De jurytafel wordt ingezet bij wedstrijden met schotklok. Dat is dus bij ons voor Valto B1 (Hoofdklasse B), Valto A1 (Overgangsklasse A), Valto 2 (Reserve Overgangsklasse) en Valto 1 (Overgangsklasse). Een mooi rijtje, maar dit schept ook verplichtingen. Een jurytafel met juryvoorzitter, schotklokbediener en tijdbediener. Voor de eerste functie heb je een papiertje nodig, de andere twee functies zijn goed te doen, ook zonder korfbalkennis, met enige uitleg vooraf. Aanmelden hiervoor kan bij Petra Dijkstra.

KT3 cursus
Zoals eerder aangekondigd, zijn Vera, Bart, Thomas en Martijn bezig met hun KT3-opleiding. Een grote stap en een mooie korfbalopleiding die henzelf, maar ook de vereniging weer een stap verder gaat helpen. De eerst drie sessies zijn geweest, de derde is deze week. Ze worden begeleid door Johan, Petra en Frank, waarvoor dank. Het mooie is dat we het aantal mensen met een KT3-opleiding in één klap verdubbelen. Daarmee kunnen er ook weer KT2-opleidingen begeleid worden. Wil jij volgend seizoen een KT2 (of KT3-opleiding) doen? Laat het dan weten.

Technisch plan
Ook met het technisch plan zijn we weer een stukje verder. Zoals beloofd zal ik af en toe een update geven. Twee weken geleden hebben we met de E-trainers bij elkaar gezeten om te vertellen waar we mee bezig zijn en wat de bedoeling is. We hebben uitgewisseld wat er goed gaat, wat er beter kan en wat we als trainers nodig hebben. Dit is waardevol voor de TC en de begeleiders. We gaan hiermee verder en na de E-groep, komen ook de andere groepen aan de beurt en zo vullen we het plan steeds meer in. Wel is het even aankijken wat we kunnen doen, met de nieuwe maatregelen die er nu zijn.

Oude ballen te koop
Korfballen slijten en er komt een moment dat een bal niet goed genoeg meer is om er mee te trainen of te spelen. Maar weggooien is zonde en voor thuis zouden ze nog prima gebruikt kunnen worden om te oefenen, dus we hebben besloten om ze tegen een klein prijsje van de hand te doen. Ze zijn vanaf deze week te verkrijgen in de webshop. Doe er je voordeel mee. Hoe meer iemand met een bal bezig is, hoe beter.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteitenagenda

Hierbij de activiteitenagenda, zet de data alvast in je agenda! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Als alle maatregelen het toelaten zal er volgend jaar een grote activiteit georganiseerd worden, om Valto 60 jaar groots te vieren!
Verdere informatie over de activiteiten volgen later.
Als er vragen zijn over een activiteit kunnen deze gesteld worden via: activiteiten@ckv-valto.nl
Heb jij nou een leuk idee voor een activiteit, dan kun je altijd iemand van de activiteitencommissie aanschieten, of ons een e-mail sturen.

Overige berichten

Na 17.00 uur geen amateursport meer … wat nu?

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag is er geen amateursport meer mogelijk na 17.00 uur. Dit zou zijn voor een periode van 3 weken. Dat houdt in, ook voor ons, dat de trainingen voorlopig komen te vervallen. We zijn hierbij aan het kijken wat we nog wel mogelijk kunnen maken, maar dat zal beperkt zijn.

Wat er gaat gebeuren met de wedstrijden, die grotendeels voor 17.00 uur gespeeld kunnen worden, is nog niet duidelijk. Wij wachten daarbij op een reactie van de korfbalbond. Hierbij zijn verschillende scenario’s mogelijk.

Zijn er vragen, dan kun je altijd terecht bij Team Corona (corona@ckv-valto.nl) of het Bestuur (bestuur@ckv-valto.nl).

Korfballen in de kerstvakantie

Na een succesvolle zomereditie met meer dan 60 kinderen organiseert KorfbalFit op woensdag 5 januari en donderdag 6 januari 2022 de ‘’Winterdagen’’ in Maasland. De dagen staan in het teken van de “Fanatieke aanvaller” en de “Sluwe verdediger”, maar wat komt daar allemaal bekijken? Nieuwe aanvallende acties, tips bij het verdedigen en nog veel meer!
Iedereen is welkom! En… spelers van (jong) Oranje en de Korfbal League zijn erbij om jou een onvergetelijke dag te bezorgen. We zien jullie graag op de Winterdagen!

Kerstclinics bij Korfbalstars

Belangrijk: Trainingspakken weer beschikbaar!

Een aantal weken geleden stond in de Bijblijver dat na enige vertraging (leveringsproblemen China en het niet beschikbaar zijn van een trainingspakkenlijn) de trainingspakken halverwege oktober beschikbaar zouden zijn. Iets later dan toen vermeld, kunnen we nu zeggen: De trainingspakken zijn inmiddels te bestellen! Dit kan via de verenigingsshop van Korfbalshop, link: https://www.korfbalshop.nl/clubshops/ckv-valto. De pakken zijn per direct leverbaar. Let op: De broeken kunnen wat groot uitvallen. Het advies is dan ook om een maat kleiner te bestellen.

Een aantal zaken zijn hierbij nog van belang:

Allereerst is het van belang te melden dat het een nieuwe ‘lijn’ trainingspakken betreft. Sommige details verschillen daardoor van de huidige (bestaande) trainingspakken. Dit komt doordat wij als Valto afhankelijk zijn van hetgeen ADIDAS aanbiedt. Hieronder vind je afbeeldingen hoe de nieuwe lijn pakken eruitzien.

Daarnaast moet je bij aankoop van een trainingspak opletten dat je de juiste lijn trainingspak

selecteert. Zowel de huidige als de nieuwe lijn trainingspakken staan nu namelijk op onze clubpagina. De nieuwe lijn trainingspakken staan onderaan de pagina en zien eruit als bovenstaande afbeeldingen. De huidige pakken staan ook nog op de pagina, omdat hier nog enkele maten van beschikbaar zijn. Deze worden momenteel met korting aangeboden.

Ten slotte is het belangrijk te noemen dat ons kledingcontract met ADIDAS aan het eind van dit jaar afloopt. Op kort termijn gaat er onderzocht worden welk nieuw contract we aangaan. Ondanks dat we veel positieve geluiden horen over ADIDAS, is het niet gegarandeerd dat we wederom een contract afsluiten met ADIDAS. Dit zou dus kunnen betekenen dat er volgend jaar wederom een nieuwe trainingspakkenlijn beschikbaar komt van een ander merk (of van ADIDAS).

Gevonden voorwerpen

Als de gevonden voorwerpen aan het eind van het seizoen niet zijn opgehaald dan doen we het weg!
Groeten Inge Scholtes

Wedstrijdverslagen

VALTO niet opgewassen tegen Sporting Delta

Sponsors:

Na een goede voorbereiding, waarbij er bij de laatste oefenwedstrijden geen publiek meer aanwezig mocht zijn, ging vandaag dan de competitie van start. Gezien de nieuwe beperkingen die de regering na dit weekend doet ingaan waarschijnlijk ook gelijk weer voorlopig de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Het stream team maakte vandaag overuren om zoveel mogelijk wedstrijden te streamen voor de supporters. Ook ik was vandaag thuis voor de buis te vinden om de wedstrijden van de selectie te bekijken.

Om half vijf startte VALTO 2 tegen Sporting Delta 2 onder leiding van scheidsrechter Kelder. De eerste aanvallen van VALTO bleven vruchteloos, maar dit gold niet voor de gasten. VALTO keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Laura mocht voor ons de nul van het scorebord halen door haar meegekregen strafworp te verzilveren. Na een minuut of zes waren de ploegen na de doelpunten van Thijs, Myrthe en Martijn weer in evenwicht bij 4-4. De gasten zouden hierna binnen een paar minuten weglopen naar een 4-8 voorsprong en nam Richard een time out om de flow van de gasten te doorbreken. De eerste treffer na deze time out was toch weer voor de gasten, maar toen wist ook Thijs weer doel te treffen. Het scoren ging echter ook voor de gasten ook gewoon door. Zij wisten het verschil nog voor de rust uit te bouwen naar 7-13, waarbij Mark en Laura wat aan schade beperking deden.

Na de rust zou het niet meer spannend worden want de gasten wisten de voorsprong al snel te vergroten naar 8-16. Met twee snelle doelpunten van Mark en even later Mandy leek VALTO weer op te veren. Deze hoop was van korte duur, want met weer vier treffers op rij van de gasten was het verschil opgelopen naar 10-20. Zo was met nog tien minuten op de klok de wedstrijd wel in de pocket voor de gasten. VALTO wilde nog niet opgeven en bleef knokken voor wat het waard was, maar helaas resulteerde dit alleen in treffers voor Martijn en Vera E.. Tegen deze drie treffers zetten de gasten er vijf, waardoor de eindstand op 13-25 komt te staan. Een flinke nederlaag voor V2 tegen deze ploeg die op het veld in de reserve hoofdklasse uitkomt. Mocht er volgende week nog een wedstrijd zijn dan is dit tegen een bekende tegenstander. VALTO 2 mag dan in Dordrecht aantreden tegen Oranje Wit 2, waar we op het veld met 14-14 de punten mee gedeeld werden.

Hierna betraden VALTO 1 en Sporting Delta 1 het veld. Ook Sporting Delta 1 komt op het veld in de hoofdklasse uit en staat daar in de midden moot, dus eens kijken hoe ons vlaggenschip het tegen hen zou doen. VALTO, wat net als vele andere ploegen tegenwoordig, met vijf dames en heren in het team speelt, startte met Frank en Sheila op de bank. Net als in de voorgaande wedstrijd namen ook nu direct de gasten uit Dordrecht de leiding. Wij zouden nu echter aan een korter elastiek blijven gedurende de 1e helft. Na de 0-2 wist Mees ook de korf te vinden en na de 1-4 was het Thom die ons in de wedstrijd hield. De gasten werden goed onder druk gezet door onze verdediging en wisten ook niet zo makkelijk de korf te vinden. Via een strafworp liepen zij weer een puntje uit, maar Zané benutte de vrije bal, waardoor de aansluiting een feit bleef. Weer waren het de gasten die als eerste de korf wisten te vinden, maar nu mocht Thom gaan staan voor een vrije bal die hij netjes binnen gooide. Zo stond VALTO er halverwege de 1e helft met een 4-6 tussenstand nog prima voor. Echter zouden de gasten met twee snelle treffer het verschil verdubbelen en was de wedstrijd inmiddels voor Zané al weer voorbij. Op de beelden kon ik niet goed zien wat er gebeurde, maar het zag er niet goed uit en hoop ik voor haar dat zij weer niet terug bij af is met haar knie. Dit moest even verwerkt worden, maar de spelers herpakte zich gelukkig snel. De laatste zes minuten tot de rust zou VALTO de korf op slot gooien en wisten we dankzij de doelpunten van Romee en Laurens met een 8-8 tussenstand de gang naar de kleedkamer te maken.

De eerste fase na de rust was voor ons. Thom opende de score waarop de gasten ook snel weer een antwoord hadden. VALTO wilde echter meer en beet zich even goed vast in de tegenstander. Dit resulteerde erin dat we met de doelpunten van Mees, Laurens en Thom een gaatje naar 12-9 konden maken, wat voor de coach van Sporting Delta gelijk het teken was om een time out te nemen. Na de time out wisten zij langzaam maar zeker de achterstand weer in te lopen, zodat de ploegen na tien minuten weer in evenwicht waren bij 14-14. VALTO was het toch weer even kwijt, zodat Mark zich, na weer twee tegentreffers, genoodzaakt zag om een time out te nemen. Deze had niet het gewenste resultaat, want VALTO zag de gasten verder uitlopen naar 14-19 voordat Thom weer voor ons scoorde. In het restant van de wedstrijd zou Bart nog tweemaal scoren, maar dat was alleen voor de statistieken. Het zag er aan het begin van de 2e helft zo goed uit en was er hoop dat het een echte wedstrijd zou blijven, maar met een 17-24 eindstand is het toch nog een ruime overwinning geworden voor de gasten. Vraag ik me wel af of we VALTO in een kolkende Vreeloo een handje hadden kunnen helpen in de moeilijke fases die er in de wedstrijd zaten. Dan mag dit resultaat niet zijn waar we op gehoopt hadden, maar met het getoonde spel kunnen we wel verder. Nu maar hopen dat de competitie ook verder mag gaan. Het was vandaag ijzig stil in de hal en dat zal helaas nog wel even zo blijven. Het heeft niet zo veel zin om de competitie door te laten gaan als er niet getraind kan worden, dus verwacht ik dat we volgende week weer allemaal een andere invulling voor de zaterdag moeten zoeken.

Laten we hopen dat ik te pessimistisch ben, maar ik vrees toch dat het zo is.

Blijf intussen allemaal gezond en let op elkaar.

Graag tot ziens, Arno van Leeuwen

Valto C3

Sponsors:

Zaterdag stond voor de C3 de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma, uit tegen Dunas C3. Iedereen was best wel nieuwsgierig hoe hoog het niveau nu zou zijn, hoe goed de tegenstanders. Met 8 meiden gaan we in een vaste opstelling spelen en vandaag vielen daarbij Michelle en Zipporah bij ons in. We begonnen de wedstrijd best goed en de eerste 15 minuten bleef het ook 0-0. We verdedigden goed, maar het werd ons ook lastig gemaakt om kansen te creëren. Toch schoten we wel een aantal keer op de korf, maar helaas nog geen treffers. Dunas opende wel de score en liep voor rust snel uit naar 4-0. Vooral hun doorloop vonden we lastig te verdedigen. Na het praatje in de rust werd er met nieuwe energie gejaagd op het eerste doelpunt. We gingen ook echt wat beter spelen, creëerden veel meer kansen en probeerden goed mee te lopen bij de doorloop van de tegenstander. Dunas was deze keer echter een maatje te groot en liep toch verder uit. Bij 7-0 deed Elise wat terug met een mooie treffer en uiteindelijk scoorde ook Maaike nog de 9-2. Zo konden wij toch met best een goed gevoel van het veld lopen. We zien een paar mooie punten om aan te werken. Hopelijk kan de training dus snel hervat worden, maar daar zullen we wellicht even geduld voor moeten hebben. Volgende week, als alles gewoon doorgaat, thuis tegen WION.

KOAG D2 – VALTO D4

Sponsor:

27 november Krimpen aan de IJssel.
De eerste wedstrijd van het zaalseizoen begon vrij laat in de middag. Uitwedstrijd bij KOAG in Krimpen. Iets te laat begonnen, want de hoofdweg was opgebroken. Even voor 4 uur begon de wedstrijd. We hadden genoeg spelers om er 2 op de bank te hebben voor wissels.
Al vrij snel kwamen we op 0-1 door een score van Jade. Het spel leverde aan beide kanten scoring-kansen op wat bij de tegenpartij niet lukte de eerste helft. Chris scoorde een paar minuten voor het eerste kwart voorbij was, 0-2! Na het wisselen van aanval-verdediging scoorde Vinn er nog 2 voor rust.
Kort na rust wist KOAG dan toch te scoren:1-4. Vinn was in goede doen vandaag, want hij heeft er een nog de nodige bij gemaakt. Hij scoorde nog 4 keer in de tweede helft, waardoor hij er 6 van de 8 voor zijn rekening nam! Top!
De wedstrijd werd kort voor het eind afgesloten met een score van de tegenstander, die het moest doen met een 2-8 resultaat in de eerste thuiswedstrijd. Al met al een mooi resultaat in een wedstrijd met een aardig spelniveau van beide kanten. Bij een aantal van ons is ook groei van het samenspelen en alertheid te zien geweest. We hebben ook nog wat voordeel genoten door een weinig doortastende scheidsrechter, die nogal wat foutjes toeliet en er zelf ook maakte.
Een goed begin in een sportieve wedstrijd!