Bijblijver 21, jaargang 48 25 januari 2021

Van de TC

Avondklok, zorg dat je voldoende beweegt vóór 21 uur

Lag er vorige week nog sneeuw, deze week was het weer prima om op de velden te trainen. En hoewel dat nog altijd veel minder ideaal is dan binnen, waar we normaal gesproken zouden trainen en spelen, is dat nu even niet anders. Ik weet eigenlijk niet of wij als korfballers dit wel ooit hebben meegemaakt, spelen op het veld in de winter. Wel weet ik dat het zaalkorfbal niet altijd bestaan heeft, dit werd pas in 1953 geïntroduceerd onder de naam microkorfbal. Maar of daarvoor de competitie in de winter gewoon doorging, geen idee? Wellicht weet een iets ouder lid dat nog wel …

Met de senioren door de weeks in de avond is het fris, maar zeker niet te koud na een goede warming-up. Het is fijn en lekker om te blijven bewegen. Dat kan dus op de velden, maar ook thuis. Lopen, hardlopen, oefeningen doen met Fit & Fun op maandagavond of iedere dag met behulp van Korfbalfit, waarbij iedereen gratis een basisaccount kan aanmaken.

De jeugd en de selectie trainen voorlopig op zaterdag. Fit & Fun op maandagavond vanuit de huiskamer. We doen wat we kunnen, qua weer, qua trainingen, qua trainers. Hopelijk mogen we snel weer wat meer, maar voor nu is het echt nog even volhouden! De datum om voorlopig naar uit te kijken is 9 februari, wanneer we vanuit de overheid weer horen (of eerder) wat de volgende stappen gaan zijn.

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

Korfbal League

Niet zelf spelen, toch wel kijken. De Korfbal League is begonnen! De tweede ronde is zaterdag en zondag gespeeld. De tijden (en soms dagen) vallen niet meer tegelijk, maar zijn verspreid om zoveel mogelijk fans van korfbal te laten genieten.

En een groep fanatiekelingen heeft er nog een extra draai aan gegeven door mee te doen met de Korfbal League Poule. Alle uitslagen vooraf inschatten en de voorspellingen doorgeven. Deze worden op ckv-valto.nl/klpoule bijgehouden en iedere week bijgewerkt. Verderop in de Bijblijver meer over speelronde #2.

Kijk voor meer informatie op ckv-valto.nl/klpoule.

Kijk voor de livestreams op https://eyecons.com.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Corona-update #24

De avondklok is een feit, maar heeft geen directe gevolgen voor ons. De avondtraining van Valto 5 tot en met 10 kan door blijven gaan. Voel je vrij om daarbij aan te sluiten, maar ook om thuis te blijven. Sporten is goed, of dat nu op de velden in tweetallen is, of thuis/buiten alleen of met het gezin. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Bovenal geldt, wees voorzichtig en houd je aan de regels.

De jeugd en de selectie trainen voorlopig op zaterdag. Fit & Fun op maandagavond vanuit de huiskamer. We doen wat we kunnen, qua weer, qua trainingen, qua trainers. Hopelijk mogen we snel weer wat meer, maar voor nu is het echt nog even volhouden! De datum om voorlopig naar uit te kijken is 9 februari, wanneer we vanuit de overheid weer horen (of eerder) wat de volgende stappen gaan zijn.

Kijk voor alle dagen en tijden hier!

Korfbal League Poule – Speelronde 2

De tweede ronde, de tweede ronde! En daarin interessante wedstrijden en interessante verschuivingen in de ranglijst. De KL Poule ranglijst wel te verstaan.

De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • GG/IJskoud de Beste – Oost-Arnhem (22-18)
  • DOS’46 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (32-20)
  • DVO/Accountor – TOP/LITTA (27-31)
  • KZ/Thermo4U – PKC/Vertom (16-23)
  • KCC/CK Kozijnen – Fortuna/Delta Logistiek (10-25)
  • Blauw-Wit (A) – LDODK/Rinsma Modeplein (22-25)

En dan de stand, weer het hoogtepunt van jouw weekend. Zoals gezegd wat verschuivingen en zo zie je maar, ieder weekend kan het weer anders zijn. De vraag is, zijn er constante spelers die over de gehele linie goed blijven scoren? Die zullen uiteindelijk de grootste kans maken. Hoewel, de play-offs, de finale, maar ook de bonusvragen kunnen nog aardverschuivingen teweegbrengen. Maar eerst deze week. Zoek dus maar snel je naam op in de lijst hieronder.

We hebben een nieuwe koploper. Of koploopster. Laura staat in haar eentje bovenaan (met stip van 4 naar 1). Mede geholpen door haar exacte matchuitslag van vorige week, waarmee ze nog altijd de enige is. Want deze week is er géén exacte score voorspeld. Myrte zakt een plekje naar plaats 2 en Sydney keldert behoorlijk naar plaats 10. Bart vult de top 3 aan en komt juist van wat verder, van plaats 8 naar 3. Grootste stijger is Bram, met 26 plaatsen van 31 naar 5, proficiat!

# Naam Score
1 Laura van der Eijk 35
2 Myrte Sevinga 34
3 Bart de Vos 34
4 De Vijfjes 31
5 Bram Hanemaaijer 31
6 Mandy Herbert 30
7 Thom Voskamp 30
8 Wesco van Weert 29
9 Rianca Aarts 29
10 Jill Koornneef 29
11 Laurens Verbaan 28
12 Ilse Slaman 28
13 Vera van der Eijk 28
14 Sydney Schol 27
15 Wouter Dijkstra 27
16 Romee Valstar 27
17 Mark Tissink 26
18 Lisanne Onck 25
19 Mieke en Marco Stolze 24
20 Petra Dijkstra 23
21 Frank de Rijcke 23
22 Hans Ridder 23
23 Sheila Herbert 23
24 Jonne van der Meer 23
25 Irma Koornneef 22
26 Maaike Slaman 22
27 Barry Schep 21
28 Kalle Elenbaas 21
29 Mike Boogaard 21
30 Maaike Ridder 20
31 Finne Elenbaas 20
32 Johan van der Meer 20
33 Fiona Rijsdijk 19
34 Sjors van Dijk 18
35 Thomas Ris 18
36 Pascal van Dijk 17
37 Michiel van den Bos 17
38 Martijn Dijkstra 14