Avondklok, zorg dat je voldoende beweegt vóór 21 uur

Lag er vorige week nog sneeuw, deze week was het weer prima om op de velden te trainen. En hoewel dat nog altijd veel minder ideaal is dan binnen, waar we normaal gesproken zouden trainen en spelen, is dat nu even niet anders. Ik weet eigenlijk niet of wij als korfballers dit wel ooit hebben meegemaakt, spelen op het veld in de winter. Wel weet ik dat het zaalkorfbal niet altijd bestaan heeft, dit werd pas in 1953 geïntroduceerd onder de naam microkorfbal. Maar of daarvoor de competitie in de winter gewoon doorging, geen idee? Wellicht weet een iets ouder lid dat nog wel …

Met de senioren door de weeks in de avond is het fris, maar zeker niet te koud na een goede warming-up. Het is fijn en lekker om te blijven bewegen. Dat kan dus op de velden, maar ook thuis. Lopen, hardlopen, oefeningen doen met Fit & Fun op maandagavond of iedere dag met behulp van Korfbalfit, waarbij iedereen gratis een basisaccount kan aanmaken.

De jeugd en de selectie trainen voorlopig op zaterdag. Fit & Fun op maandagavond vanuit de huiskamer. We doen wat we kunnen, qua weer, qua trainingen, qua trainers. Hopelijk mogen we snel weer wat meer, maar voor nu is het echt nog even volhouden! De datum om voorlopig naar uit te kijken is 9 februari, wanneer we vanuit de overheid weer horen (of eerder) wat de volgende stappen gaan zijn.

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

  • 11.00 uur – E & F (dit kan verschoven worden, als blijkt dat er net als afgelopen zaterdag nog rijp op de velden ligt)
  • 12.00 uur – D
  • 13.00 uur – C
  • 14.00 uur – B & A

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

  • Fit & Fun: gaat door, thuis voor het scherm! Wil je hier ook aan deelnemen om toch te kunnen bewegen, neem dan contact op met Lotte en Manon van Geest (fitfun@ckv-valto.nl).
  • Valto 5 t/m 10: dinsdag van 19:30 – 20:30 uur (aanmelden in je team-appgroep voor 18:30 uur)
  • Valto 3 en 4: in overleg
  • Valto 1 en 2: in overleg

Korfbal League

Niet zelf spelen, toch wel kijken. De Korfbal League is begonnen! De tweede ronde is zaterdag en zondag gespeeld. De tijden (en soms dagen) vallen niet meer tegelijk, maar zijn verspreid om zoveel mogelijk fans van korfbal te laten genieten.

En een groep fanatiekelingen heeft er nog een extra draai aan gegeven door mee te doen met de Korfbal League Poule. Alle uitslagen vooraf inschatten en de voorspellingen doorgeven. Deze worden op ckv-valto.nl/klpoule bijgehouden en iedere week bijgewerkt. Verderop in de Bijblijver meer over speelronde #2.

Kijk voor meer informatie op ckv-valto.nl/klpoule.

Kijk voor de livestreams op https://eyecons.com.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.