Bijblijver 21, jaargang 49 17 januari 2022

Van de voorzitter

Wensen voor 2022!

Vanuit huis wens ik alle leden, familie, vrienden en kennissen van Valto het beste en een gezond en succesvol 2022 toe. Steeds meer geluiden hoor je links en rechts dat zeker wat betreft de jeugd er echt meer aan de hand is in Nederland, dan wat wij ervaren binnen De Lier. Dat doet zeer, zeker gezien de machteloosheid van de beperkingen die wij als vereniging iedere keer weer voorgeschoteld krijgen.

Met alle goede bedoelingen die we hebben als Valto, is het iedere keer passen en meten. Gelukkig mogen we weer naar binnen en kunnen de trainingen voor de jeugd weer normaal opgestart worden. Nu is het wachten op de beslissing dat we weer tegen andere verenigingen kunnen spelen. Voor de TC een enorme uitdaging weer om alles iedere week goed te begeleiden. En betreffende 18+ leden hopen we dat daar ook verruimende omstandigheden zullen gaan komen zo snel als mogelijk.

Laten we hopen dat de Omikron variant inderdaad minder ziekenhuis opnames gaat geven en dat er minder mensen echt ziek worden, dan zijn we een stap dichterbij een normaal voorjaar en zomer. Wij zouden zo graag als bestuur en AC festiviteiten wegens ons 60-jarig jubileum willen organiseren. Wellicht zal dit aankomend voorjaar alweer mogelijk zijn. We gaan het zien.

Vanuit het Valto-bestuur kunnen we melden dat we zeker niet stil zitten en dat we bezig zijn met allerlei diverse zaken, waar we de focus op hebben gelegd. Aankomende week starten we weer op met de Potgrondactie in voorbereiding. Hierover binnenkort meer in de bijblijver.Voor nu wens ik iedereen weer succes aankomende week m.b.t. school of werkzaamheden.

Met sportieve groet,

Marco stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Van de TC

Nog geen speelronde, maar wel korfbal in de zaal

Niet verwacht, tóch gekomen. Het besluit om de sport weer door te laten gaan. Binnen en zonder beperkingen voor de sporters. Dat dit nog even zonder publiek, zonder competitie en zonder horeca moet gebeuren is jammer, maar te overzien. Het is echt al heel wat en super fijn dat we weer kunnen. En dus halen we het normale trainingsschema weer uit de kast.

Voor de zaterdag hebben we extra trainingen of onderlinge wedstrijden gepland staan. De Kangoeroes kunnen hun training weer om 10.00 uur doen. Voor trainers geldt: is je team verre van compleet (en krijg je het zelf niet rond) of had je zelf al wat anders staan voor zaterdag en kun je niemand vinden die jouw team kan begeleiden, zoek dan even contact met je coördinator. Het zou leuk zijn als alle teams zaterdag de 22e in actie komen!

Voor dinsdag 25 januari is er weer een persconferentie gepland. Afhankelijk van wat daar uitkomt, maken we een programma voor zaterdag 29 januari. Als je daar zelf ideeën over hebt, kun je die melden bij je coördinator.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we over twee weken nóg weer meer kunnen. Houd je dus ook zoveel mogelijk aan de maatregelen:

En de basisregels:

Fit & Fun
Ook Fit & Fun kan weer fysiek plaatsvinden in de sporthal. Dat is beter dan digitale versie die er tijdens de lockdown was. Maar wel super dat dit bij voldoende animo door kon blijven gaat op deze manier! Fit & Fun is er van 19.00 – 20.00 uur en is uitermate geschikt voor spelers die er weer even in willen komen na de lockdown of voor anderen om wat meer te bewegen, zonder dat het korfbal is. Voor spelende leden is het gratis, voor anderen is even uitproberen altijd mogelijk zonder kosten.

KT3 cursus
Afgelopen zaterdag hebben de cursisten hun trainingen kunnen doen. Nog niet in de ideale situatie natuurlijk, want als dit samenvalt me een normaal schema van trainingen en wedstrijden is dat altijd beter, maar het is goed dat dit zoveel mogelijk doorgaat, om samen met de begeleiders zoveel mogelijk ervaring op te doen en de lesstof op te nemen.

Zaalcompetitie
Hoewel de tijd begint te dringen voor een zaalcompetitie, is het nog niet gezegd dat deze helemaal is afgeschreven, vooral voor de wedstrijdsport is dit van belang. Vanuit de bond is het nog altijd mogelijk dat er een alternatieve zaalcompetitie komt. Of dit ideaal is, ligt aan de opzet die wordt gekozen. Of het überhaupt doorgaat, ligt vooral aan de maatregelen.

Het is dus belangrijk dat (met name de wedstrijdsport) wel met een zaalcompetitie in welke vorm dan ook rekening houdt en de trainingen en voorbereiding daarop afstemt. Of dat over een week of twee al zo is, gaan we zien.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteitenagenda

Hierbij de activiteitenagenda, zet de data alvast in je agenda! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Als alle maatregelen het toelaten zal er volgend jaar een grote activiteit georganiseerd worden, om Valto 60 jaar groots te vieren!
Verdere informatie over de activiteiten volgen later.
Als er vragen zijn over een activiteit kunnen deze gesteld worden via: activiteiten@ckv-valto.nl
Heb jij nou een leuk idee voor een activiteit, dan kun je altijd iemand van de activiteitencommissie aanschieten, of ons een e-mail sturen.

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Nieuwe maatregelen vanaf 15 januari 2022

Waar we hadden geregeld op buitensporten, werden we verrast door het weer kunnen binnensporten. voor iedereen. Zonder uitzonderingen. Dus we gaan weer starten met het reguliere trainingsschema en op zaterdag een alternatief voor wedstrijden, dat wil zeggen onderlinge wedstrijden, mixtoernooitjes en extra trainingen.

Voor dinsdag 25 januari is er weer een persconferentie gepland. Afhankelijk van wat daar uitkomt, maken we een programma voor zaterdag 29 januari. Als je daar zelf ideeën over hebt, kun je die melden bij je coördinator.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we over twee weken nóg weer meer kunnen. Houd je dus ook zoveel mogelijk aan de maatregelen:

En de basisregels:

Topsportcompetities
De topsportcompetities zijn uitgezonderd van de huidige maatregelen. Dit betekent dat de (reserve) Korfbal League door kan gaan en dat korfballiefhebbers hierdoor toch kunnen genieten van korfbalwedstrijden via het platform Eyecons.

Korfbal Challenge
Voor de Talenten Challenge die gehouden zou worden van 27 tot 30 december in het Topsportcentrum in Rotterdam betekent dit dat deze geannuleerd wordt. Over het avondprogramma van de Korfbal Challenge volgt begin komende week uitsluitsel.

You or Me #1 – Koert & Elise

You or Me? In deze eerste aflevering zien we hoe goed Elise Rijsdijk en Koert Ridder (beide Valto A1) elkaar kennen! De komende weken zullen er meer afleveringen volgen en zien we welk duo elkaar het beste kent en wint.

You or Me #2 – Mark & Iris

You or Me? In deze tweede aflevering zien we hoe goed Mark (V2) en Iris (A1) elkaar kennen! Gaan zij Elise en Koert verslaan?

You or Me #3 – Sheila & Vera

You or Me? In deze derde aflevering zien we hoe goed Sheila (V1) en Vera (V2) elkaar kennen! Gaan zij de nieuwe nummers 1 (Mark en Iris) verslaan?

You or Me #4 – Jasper & Laura

You or Me? In deze vierde aflevering zien we hoe goed Laura (V2) en Jasper (A1), tevens zus en broer elkaar kennen! Gaan zij de nummers 1 (Mark en Iris) verslaan?

You or Me #5 – Pieter & Thijs

You or Me? In deze vijfde en laatste aflevering zien we hoe goed Pieter (V2) en Thijs (V2) elkaar kennen! Gaan zij de gedeeld nummers 1 (Mark/Iris en Laura/Jasper) verslaan?