Bijblijver 22, jaargang 48 1 februari 2021

Van de voorzitter

Er gebeurt genoeg binnen de vereniging!

Gelukkig zijn er mooie dingen te melden binnen Valto en laten dat nu 2 wonderen zijn die geboren zijn. Dennis en Annika Voskamp met hun dochter Lin en Laurens en Laura van der Meer met hun dochter Fem. Zo sprak ik vanmorgen opa Peter de Rijcke die natuurlijk ontzettend trots is, omdat het ook zijn eerste kleinkind is. Dat zijn de positieve dingen waar een voorstukje leuk is om mee te beginnen.

Een dikke pluim naar de TC en de trainers, omdat zij samen met de trainers door wind en wind proberen het voor de jeugd zo leuk mogelijk te maken op de zaterdagen. Ook dat vind ik het vermelden wel even waard. Natuurlijk kunnen we nog geen wedstrijden spelen, maar het heropenen van de basisscholen is alvast het begin naar hopelijk weer een nieuwe standaard. Laten we hopen dat de besmettingen nu langzaam gaan afnemen en dat we wellicht binnenkort positief nieuws te horen krijgen.

Zo jammer ook dat we buiten de Covid strijd nu ook te maken hebben met relschoppers die denken een punt te kunnen maken. Wellicht snappen ze nog niet dat 98% achter het kabinet staat en plunderen en slopen dus veroordelen. Mooi vond ik het filmpje op internet, waarbij ouders hun kind tijdens een Pownews interview wegtrekken voor de camera met de vraag waar hij in hemelsnaam mee bezig was. Zo mag ik het graag zien, waar de verantwoordelijkheid ligt , dat zij dat ook nemen. Helaas in veel gevallen gebeurt dat nog niet, maar die komen er vanwege de camerabeelden nog wel achter dat ze gestraft gaan worden. Voor nu allen weer goede week gewenst en hopelijk voor de jeugd volgende week weer echt naar school.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Van de TC

Weinig nieuws onder de schrale winterzon

Er is niet heel veel te melden qua lopende zaken. De trainingen gaan door, zolang dat gaat. Is het iets wat koud, dan doen we wat minder met de bal en kan de training iets ingekort worden. Maar verder vind ik dat onze jeugd en de trainers het prima doen! Bedankt dat jullie in deze tijd, ook op zaterdag, met een beetje blauwbekken er staan. Van veel ouders horen we terug dat het fijn is dat we op deze manier door kan gaan. Laten we hopen dat het snel wat mooier weer wordt en nog meer dat de dagelijkse besmettingscijfers naar beneden gaan.

Wat betreft dat laatste, zie je wel een daling en op het moment van schrijven is bekend geworden dat de scholen, behoudens ingrijpende gebeurtenissen, weer open gaan op 8 februari. Dit zal voor ons geen effect hebben naar verwachting.

Wel veel te melden op het vlak van trainers/coaches voor de selectie en Valto A1. We zijn blij dat Mark Tissink nog minimaal een seizoen bij ons blijft. Hoewel we weinig hebben kunnen spelen, is de klik goed en verwachten we nog meer groei van teams en spelers. Voor wat betreft Valto 2 gaan we wel op zoek naar een andere trainer voor na dit seizoen en ook voor Valto A1 staat er een vacature uit. We hopen dat we hier geschikte kandidaten voor weten te vinden en ik zou het enorm waarderen als jullie daarbij zouden willen helpen. Delen van de vacature op social media, tips voor mogelijke kandidaten (hebben we al een aantal van gehad) of de vacature doorsturen naar iemand van wie je denkt dat die het wel eens zou willen doen!

Tenslotte nog een nieuwtje van Rick Voskamp, het enige Valto-lid dat wél in actie komt tijdens in deze corona-tijd. Hij fluit iedere week Korfbal League wedstrijden, zoals ook vandaag (zondag) de wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U (16-18). Afgelopen week werd bekend dat Rick ook weer op internationaal niveau mag blijven fluiten. Hij is ingedeeld in IKF Referee Level II. Rick, van harte. Valto kan echt trots zijn met iemand als jij!

Echt als laatste nog even de trainingstijden, in de herhaling:

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Van het AC

Update Valto activiteiten 2020/2021

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Internationaal scheidsrechter Rick Voskamp wederom IKF Referee Level II

Korfbalscheidsrechter Rick Voskamp is door het KNKV wederom genomineerd voor de IKF Referee List 2021. Dit betekent dat hij ook komend seizoen als internationaal scheidsrechter mag acteren. Hij zal in actie kunnen komen op diverse internationale toernooien, zoals bijvoorbeeld de Europese- en Wereldkampioenschappen korfbal. De kans dat hij daar mag fluiten is groot, aangezien door de huidige coronamaatregelen er geen internationale toernooien zijn geweest dit seizoen. Deze schuiven om, zodat er in 2021/2022 meer evenementen zijn dan normaal.

Rick Voskamp is als scheidsrechter actief in de Korfbal League, de Eredivisie van het korfbal. Hij vormt hier sinds vorig seizoen een koppel samen met Marco van der Lucht, waarbij beide heren als volwaardige scheidsrechter opereren en de assistent-scheidsrechter tot het verleden behoort.

Rick Voskamp over zijn hernieuwde nominatie als IKF-scheidsrechter: “Het is een raar (korfbal)jaar geweest. Afgelopen oktober zou ik naar Wroclaw (Polen) gaan voor het Europees kampioenschap, dat ging helaas niet door. De competitie is dit jaar gelukkig wel van start gegaan en het is voor een ieder te hopen dat alles snel weer ‘normaal’ is.”.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Vorig jaar promotie naar internationaal scheidsrechter en dit jaar een verlenging van die waardering, ook weer level II. Ik hoop dat er voor komend seizoen meer toernooien kunnen worden gehouden, zodat Rick zijn kwaliteiten kan laten zien aan het internationale korfbalpubliek. Vanuit de Lierse Trots wensen we hem daarbij veel succes!”.

In het seizoen 2018/2019 werd Voskamp, met zijn voormalig assistent Alex den Hartog, door de coaches en spelers uit de Korfbal League verkozen tot ‘scheidsrechter van het jaar’. Hierdoor won hij de Erima Referee Award. Hij floot eerder in zijn carrière onder andere de hoofdklassefinale en de finale van het Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2019.

Vandaag fluit Rick Voskamp de Korfbal League wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk en KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan. In Friesland strijden de nummers 2 en 3 uit poule A tegen elkaar, beide ploegen zijn kandidaat voor de play-offs in maart en april. De wedstrijd start om 15:30 uur en is live te zien via Eyecons.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Foto: Gertrude de Vries

Mark Tissink en Valto verlengen samenwerking

Hoofdtrainer Mark Tissink is ook volgend seizoen trainer/coach van de selectie van de Lierse korfbalvereniging Valto. Beide partijen zijn erg tevreden over de samenwerking tot nu toe en zien voor komend seizoen meer dan voldoende perspectief om met elkaar door te gaan. De samenwerking die beide partijen vorig jaar zijn aangegaan, wordt voor minimaal een jaar verlengd.

De 36-jarige Tissink is in het dagelijks leven als verenigingsadviseur werkzaam bij het KNKV en daarmee speelt korfbal een prominente rol in zijn leven. Hij startte zijn carrière als trainer/coach bij KOAG en stond voor zijn komst naar Valto aan het roer bij Fortuna/Delta Logistiek 2. Als speler is hij ook bij deze twee clubs actief geweest.

Mark Tissink: “Vanaf het eerste moment is de samenwerking met de spelersgroep bijzonder goed. We hebben een duidelijke lijn ingezet, die helaas abrupt werd onderbroken. Met veel enthousiasme kijk ik alweer uit naar volgend seizoen om de ingezette lijn een goed vervolg te gaan geven. Daarnaast heb ik nog maar weinig van de Westlandse gezelligheid kunnen genieten, dus dat moet er ook maar van gaan komen volgend jaar.”.

“Het gevoel dat we met Mark de juiste trainer hebben gevonden voor de fase waarin Valto nu zit, werd gedurende het seizoen alleen maar bevestigd. Er is een duidelijke klik tussen de spelersgroep en de trainer en het plan dat erachter ligt is goed. Door de coronamaatregelen die nog altijd van kracht zijn, is het hopen dat we in de resterende maanden van het seizoen nog verder kunnen bouwen aan dit plan”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas

Met de trainer/coach van Valto 2, Ronald Tuntelder, wordt de samenwerking niet voortgezet. Voor het tweede team is de club op zoek naar een nieuwe trainer/coach. Geïnteresseerden kunnen reageren op de vacature die inmiddels is uitgegaan.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Foto: Mieke van Leeuwen

Valto 2 zoekt trainer/coach

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Het team speelt in de zaal en op het veld reserve overgangsklasse. Dit sluit goed aan bij het niveau van Valto 1, dat in beide competities overgangsklasse speelt.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt samen met hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto 2 speelt zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De selectie is een relatief jonge en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit. Ook verwachten we dat er de komende seizoenen nieuwe talenten vanuit de jeugd doorstromen naar de selectie.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto-selectie bestaat uit de hoofdtrainer/-coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een videoanalist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Vanuit KorfbalFit wordt een persoonlijk onlineprogramma aangeboden om de spelers fit te houden.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainers/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen

Vacature trainer/coach Valto A1

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto A1. Het team speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse A. Het team bestaat uit talentvolle spelers die klaar zijn om de volgende stap te zetten, terug naar overgangsklasse en wie weet wat er daarna nog mogelijk is.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat de spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt zelfstandig (duo is niet uitgesloten) en is betrokken bij het overleg met de staf van de seniorenselectie. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto A1 speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse A. Het is een talentvolle en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit voor de komende jaren. Ook verwachten we de komende seizoenen nieuw talent vanuit de B-jeugd doorkomt naar de A.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van Valto A1 bestaat uit de trainer/coach en een teambegeleider. Daarnaast is er de mogelijkheid voor begeleiding met videoanalyse. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Via KorfbalFit kunnen spelers op eigen initiatief een onlineprogramma volgen om fit te blijven.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner AdFysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainer/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Livestream Valto

Korfbal League Poule – Speelronde 3

De derde ronde! Met daarin wederom interessante wedstrijden. Grote uitslagen, afgewisseld met spannende duels, waarbij de einduitslag niet altijd was wat de meerderheid had voorspeld.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Fortuna/Delta Logistiek (19-28)
  • TOP/LITTA – DOS’46 (16-17)
  • PKC/Vertom – Oost-Arnhem (46-17)
  • DVO/Accountor – KCC/CK Kozijnen (26-26)
  • Blauw-Wit (A) – GG/IJskoud de Beste (26-25)
  • LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U (16-18)
De topscorers
Nu er een aantal wedstrijden gespeeld zijn, is het leuk om te kijken wie er deze competitie makkelijk scoren en hoe zich dat verhoudt tot wat onze deelnemers ingevuld hebben. Nu zegt een tussenstand natuurlijk lang niet alles, want jouw topfavoriet zal maar net de onderste uit de poule nog moeten treffen. Daar gaat hij/zij natuurlijk veel doelpunten tegen scoren!
In de Valto Korfbal League Poule zijn er bij de dames duidelijk twee favorieten: maar liefst 18 deelnemers hebben Fleur Hoek als topscoorder bedacht en 14 denken dat Celeste Split dit best eens zou kunnen worden. Als we dan kijken naar de tussenstand, dan zien we dat Loraine Vissers van Blauw-Wit aan kop gaat. Niemand in onze poule die dat voorspeld heeft. Ook de nummers 2 en 3, Eline van Veldhuisen en Zita Schröder, komen in onze voorspellingen voor. Nu moet hierbij wel vermeld wordt dat Fleur Hoek nog nauwelijks minuten gemaakt heeft in de competitie en er in deze wedstrijd toch gewoon al 3 in knalde. Mocht zijn weer volledig speelfit zijn, dan is de kans groot dat ze een enorme inhaalslag gaat maken!
Bij de heren is er een duidelijke favoriet en dat is Gertjan Meerkerk met 14 deelnemers die op hem ingezet hebben. Op grote afstand volgen dan Nick van der Steen (6x), Mick Snel en Richard Kunst (beide 5x). Ook bij de heren blijkt dit niet helemaal te kloppen met de huidige tussenstand. Momo Stavenuiter gaat hier aan kop met 18 goals. Erwin Zwart en Mick Snel volgen met 17 doelpunten. Valto-poule-favoriet Gertjan Meerkerk sluit wel aardig aan met 15 doelpunten uit drie wedstrijden. Maar natuurlijk is hier alles nog mogelijk omdat de competitie eigenlijk pas net begonnen is.

De stand
En dan de stand, daarbij moeten we even iets rechtzetten! Door het verkeerd invoeren van een eindstand in ons systeem, was de stand in de poule nét even wat anders dan we vorige week hebben laten weten. Het ging om de wedstrijd GG/IJskoud de Beste tegen Oost-Arnhem en nu de correcte einduitslag is ingevoerd, blijkt dat we een tweede exact voorspelde uitslag hebben, Wesco had het namelijk 100% goed: 22-18. Een mooie opsteker, want hiermee zijn 10 punten te verdienen!

Dan de nieuwe stand van deze week. Wederom enkele opvallende verschuivingen. In de top blijft het redelijk bij elkaar, daar nestelen zich nu Wesco (+6 plaatsen) en Vera (+7 plaatsen) tussen. Ook Rianca voegt zich weer in de top 5 (+ 4 plaatsen). Sterkte stijger is Thomas, hij gaat maar liefst 10 plaatsen omhoog, weg uit de degradatiezone. Romee daarentegen zakt 14 plaatsen en is daarmee de grootste daler van deze ronde. En we hebben een nieuwe nummer 1: Bart. Van harte gefeliciteerd. Geniet er maar van, want zoals we zien, iedere week kan het weer compleet anders zijn!

# Naam Score
1 Bart de Vos 48
2 Wesco van Weert 43
3 Myrte Sevinga 42
4 Laura van der Eijk 41
5 Rianca Aarts 40
6 Vera van der Eijk 39
7 De Vijfjes 37
8 Mandy Herbert 37
9 Bram Hanemaaijer 37
10 Sydney Schol 37
11 Thom Voskamp 36
12 Mark Tissink 35
13 Laurens Verbaan 35
14 Jill Koornneef 35
15 Sheila Herbert 35
16 Wouter Dijkstra 33
17 Ilse Slaman 32
18 Mieke en Marco Stolze 32
19 Irma Koornneef 31
20 Frank de Rijcke 31
21 Lisanne Onck 31
22 Petra Dijkstra 30
23 Mike Boogaard 30
24 Jonne van der Meer 30
25 Thomas Ris 29
26 Hans Ridder 29
27 Maaike Slaman 29
28 Maaike Ridder 28
29 Fiona Rijsdijk 28
30 Romee Valstar 28
31 Kalle Elenbaas 27
32 Finne Elenbaas 26
33 Michiel van den Bos 26
34 Sjors van Dijk 24
35 Johan van der Meer 24
36 Barry Schep 23
37 Pascal van Dijk 21
38 Martijn Dijkstra 18