Valto 2 zoekt trainer/coach

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Het team speelt in de zaal en op het veld reserve overgangsklasse. Dit sluit goed aan bij het niveau van Valto 1, dat in beide competities overgangsklasse speelt.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. We verwachten van een coach dat hij/zij niet alleen het team beter maakt, maar ook spelers individueel laat groeien.

De trainer werkt samen met hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren over veel schijven en continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor de jeugd die overkomt naar de senioren goed kan aansluiten op de speelstijl van de selectie.

Team
Valto 2 speelt zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De selectie is een relatief jonge en leergierige groep, waar nog veel potentie inzit. Ook verwachten we dat er de komende seizoenen nieuwe talenten vanuit de jeugd doorstromen naar de selectie.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto-selectie bestaat uit de hoofdtrainer/-coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een videoanalist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied. Vanuit KorfbalFit wordt een persoonlijk onlineprogramma aangeboden om de spelers fit te houden.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals AdFysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

 • 90 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto 1 en 2 op dinsdagavond (veld 90 – 120 minuten).
 • 90 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 90- 120 minuten).
 • Thuiswedstrijden in sporthal Vreeloo in De Lier, bij voorkeur in combinatie met de thuiswedstrijden van Valto 1 (samen met trainer/coach Valto 1).
 • Uitzending wedstrijden via Livestream (valto.tv/voorbeeld).
 • Videoanalysesysteem voor het analyseren en bekijken van wedstrijdvideo’s.
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week).

Samenwerking met partner AdFysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door AdFysio in De Lier.
 • Hotline voor ernstige blessures (24/7).
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters.
 • Per speler één uur per week conditie- en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier (verplicht voor selectiespelers).
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures.
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers).
 • Mentale begeleiding en training, een aantal sessies per seizoen.

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook spelers die op (hoog) niveau hebben geacteerd en daarnaast trainers/coach zijn geweest op andere (jeugd)teams worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.