Bijblijver 25, jaargang 51 12 februari 2024

Programma

Dinsdag 13 februari 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 DES (D) 4 - Valto 5 De Buitenhof

Zaterdag 17 februari 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:00 Valto 6 - KZ Danaïden 7 Pierre van Venetiën Vreeloo
13:15 oefenDijkvogels G1 - Valto A3 Dijkvogels Maasdijk
14:00 KVS/Groeneveld Keukens B2 - Valto B2 De Blinkerd
14:00 Valto C2 - KVS/Groeneveld Keukens C2 Pierre van Venetiën Vreeloo
10:00 Valto E4 - ZKV E1 Jill Koornneef Vreeloo
11:00 Valto F2 - Weidevogels F2 Luna Koornneef Vreeloo

Uitslagen

zaterdag 10 februari 2024

Wedstrijd Uitslag
KVS/Groeneveld Keukens 1 - Valto 1     15 - 12
Avanti/Post Makelaardij 3 - Valto 2     15 - 19
Valto 3 - ODO 3     15 - 10
Avanti/Post Makelaardij 4 - Valto 4     22 - 10
KZ Danaïden 7 - Valto 6     16 - 10
Maassluis 5 - Valto 7     22 - 10
Oranje Wit (D) A1 - Valto A1     16 - 20
Valto A2 - ONDO (G) A2     13 - 10
Valto B1 - Die Haghe B1     20 - 22
Dunas B3 - Valto B3     6 - 4
Fortuna C1 - Valto C1     15 - 8
Die Haghe C2 - Valto C3     1 - 5
OZC C1 - Valto C4     9 - 6
ONDO (G) D3 - Valto D3     6 - 12
ODO D3 - Valto D4     3 - 10
Phoenix E1 - Valto E1     9 - 13
Maassluis E1 - Valto E2     14 - 6
Korbis E4 - Valto E3     14 - 8
Korbis E2 - Valto E5     17 - 10
Achilles (Hg) F2 - Valto F2     3 - 21

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde uit tegen KVS 1. Thuis werd er met 26-20 van deze ploeg gewonnen. Vorige week wist KVS knap te winnen van koploper DeetosSnel, dus zeker een ploeg om niet te onderschatten. Voor het vlaggenschip werd het na twee nederlagen wel weer eens tijd om punten te pakken, dus je zou een getergd VALTO verwachten. Helaas was dit in het veld niet terug te zien, VALTO haalde niet haar niveau en wist maar 12 keer te scoren, en dan wordt het lastig. Eindstand: 15-12. Door ‘verrassende’ uitslagen in de poule wordt het de komende wedstrijden nog billen knijpen, en dat was een paar weken geleden toch niet de verwachting. Na twee weken rust staat zaterdag 2 maart de thuiswedstrijd tegen Swift op het programma, en dan zal er gewonnen moeten worden om handhaving veilig te spelen. Uit werd er met 16-23 gewonnen.

VALTO 2 speelde uit tegen Avanti 3. Thuis werd er met 26-18 gewonnen. Het tweede begon niet goed aan de wedstrijd en hierdoor liep het de hele eerste helft achter de feiten aan. Met rust was de stand weer gelijkgetrokken, 10-10. Het begin van de tweede helft was het tweede wel scherp en liep het uit naar een 11-16 voorsprong. Hierna wist Avanti nog wel tot een verschil van 2 doelpunten te komen, maar het slotakkoord was voor VALTO, eindstand: 15-19. Zaterdag 2 maart speelt het tweede thuis tegen Achilles 3, uit werd hier met 10-19 van gewonnen.

VALTO 3 speelde ‘thuis’ tegen ODO 3. Uit werd er met 14-15 gewonnen. Ondanks dat het derde echt wel de betere ploeg was, wist ze toch niet echt los te komen van ODO. Lang bleef het verschil 2/3 doelpunten. Ruststand: 9-6. Gaandeweg de 2e helft werd het verschil dan toch langzaam uitgebreid en uiteindelijk werd er met 15-10 gewonnen. Zaterdag 2 maart speelt het derde uit tegen medekoploper Excelsior 3. Thuis werd er met 19-16 van deze ploeg gewonnen. Het derde moet minimaal gelijkspelen om het kampioenschap in eigen hand te houden.

VALTO 4 speelde uit tegen Avanti 4. Thuis werd er met 14-11 van deze ploeg gewonnen, maar Avanti is de laatste weken goed bezig, mede door terugkomst van een heer (goed voor 8 doelpunten), die vorig jaar nog in Avanti 1 speelde. Daarnaast was Avanti fysiek sterker en daar wist het vierde niet genoeg tegen in te brengen. Eindstand: 22-10. Het verschil met de nummer 2, Die Haghe, is nu nog één punt. Zaterdag 2 maart speelt het vierde thuis tegen Weidevogels 4, uit werd hier met 11-21 van gewonnen. Die Haghe speelt die dag thuis tegen Avanti.De wedstrijd van VALTO 5 werd verzet naar dinsdag 13 februari.

VALTO 6 speelde uit tegen KZ Danaïden 7. Hier was nog niet eerder tegen gespeeld en gezien de resultaten (bij beide ploegen erg wisselend) was het lastig in te schatten hoe beide ploegen zich tegenover elkaar zouden verhouden. Daarnaast had het zesde twee wedstrijden minder gespeeld dan KZ Danaïden. Het zesde liet zich een beetje overbluffen door de tegenstander (en de scheidsrechter), maar misschien kwam dit ook wel door het ‘late’ tijdstip. Halverwege de 1e helft werd de stand nog wel een keer gelijkgetrokken, 4-4, maar daarna wist KZ Danaïden toch langzaam een voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk werd er met 16-10 verloren. A.s. zaterdag speelt het zesde gelijk weer tegen deze ploeg, maar dan thuis.

VALTO 7 speelde uit tegen Maassluis 5. Thuis werd hier met 13-11 van gewonnen. Dit keer was het zevende (door de veel afwezige heren) in een heel andere samenstelling en daar moest iedereen duidelijk even aan wennen. Maasssluis wist vanaf het begin de korf wel makkelijk te vinden en dat resulteerde in een 13-2 ruststand. De tweede helft ging het gelukkig een stuk beter, mede dankzij een paar wissels. En doordat het scoren ook beter lukte, werd er in de 2e helft bijna gelijkgespeeld! Eindstand: 22-10. Alle invallers bedankt voor het meespelen. Zaterdag 2 maart speelt het zevende thuis tegen koploper Avanti 7. Uit werd hier met 18-15 van verloren.

VALTO 8 was vrij, zij spelen zaterdag 2 maart uit tegen Dijkvogels 5. Thuis werd hier met 10-4 van gewonnen.

Valto C1: De C1 speelde uit bij Fortuna. Fortuna begon erg goed en kwamen 7-0 voor.
Na een time-out ging het een stuk beter met aansluiten bij je verdediger en iets meer kansen. Vooral tweede helft erg knap 7-7 gespeeld. Goede kansen gepakt en doorgespeeld. Helaas door de grote voorsprong in de eerste helft 15-8 verloren.
Valto C3: De C3 speelde uit bij Die Haghe. Belangrijke wedstrijd, omdat ze gelijk stonden. De C3 was veel beter, maar vergaten te scoren 0-1 bij rust. Gelukkig lukte het in de tweede helft beter met scoren en werd de wedstrijd gewonnen met 1-5. Verdedigend speelde de C3 een erg goede wedstrijd.
Valto C4: De C4 speelde uit bij OZC de nummer 1. De C4 zou bij winst koploper zijn. Helaas werd de wedstrijd verloren met 9-6.
Valto D3: D3 speelde uit tegen Ondo D3, een sterke tegenstander. Thuis verloren we nog nipt in de laatste minuten. Door enkele afwezigen hadden we hulp vanuit D1/D2. In de eerste helft liep het gelijk op maar het initiatief lag aan onze kant. Er zal veel snelheid in het spel, we wisten elkaar goed te vinden en we creëerden veel kansen. Ruststand 5-6 in ons voordeel en we hadden al wat verder voor kunnen staan. Na rust speelden we Ondo volledig van de mat. Mooi om te zien hoe goed we kunnen korfballen en hoeveel spelplezier we dan uitstralen. Eindstand 6-12 winst.
Valto D4: De d4 speelde uit bij ODO een goede wedstrijd en wonnen met 4-10!

Valto E1 was het enige E-team dat wist te winnen deze zaterdag. De vorige wedstrijd tegen Phoenix E1 werd er verloren maar dit keer werd er beter gespeeld en met 9-13 gewonnen!

Valto E2 ging op bezoek bij Maassluis E1, waar het verdedigen best goed ging, maar het de E2 zelf maar moeilijk lukte om te scoren. Er werd met 14-6 verloren.

Valto E3 en Valto E5 gingen tegelijkertijd naar Waddinxveen, om daar te korfballen tegen Korbis E4 en Korbis E2. Helaas was Korbis in beide wedstrijden net iets sterker: 14-8 en 17-10.

Valto E4 was vrij, zij spelen als enige E-team aanstaande zaterdag een wedstrijd tegen ZKV E1. Daar werd vorige week met 4-5 van gewonnen, dat wordt vast weer een spannende wedstrijd!

Bij de F kwam alleen Valto F2 in actie. Met een extra rondje door Den Haag kwamen jullie uiteindelijk toch weer aan bij de juiste sporthal van Achilles. Iets te laat maar ondanks de kortere wedstrijd werd er een monsterscore neergezet: er werd gewonnen met 3-21.

Van de TC

Speelronde 11 – Orde op zaken stellen

Na het nieuws van vorige week, dat onze bondsscheidsrechters in ieder geval de punten in mindering hebben voorkomen voor volgend seizoen zaal, zijn ze hard op weg om ook zonder boete het huidige seizoen te eindigen. Orde op zaken dus.

Voor de verschillende wedstrijdsportteams is het ook tijd om orde op zaken te stellen. Voor Valto 5 is het zaak de voorsprong van 3 punten op de nummer een-na-laatst te behouden. Voor Valto 4 is het zaak om de winning mood te herpakken in de race om het kampioenschap en Valto 3 heeft een D-day in de eerstvolgende wedstrijd om de nummer 1 te blijven. Voor Valto 2 is het hopen dat Oranje Wit punten morst, zaterdag leek dat even te gebeuren, maar uiteindelijk toch niet. Zelf blijven winnen dan maar en hopen. Voor Valto 1 is het tijd voor punten na 3 verloren wedstrijden. Behoud is daar het doel en dat kan goed, mits er weer gewonnen wordt. Met de steun van het publiek moet dat zeker lukken.

Bij de jeugd heeft de A1 goede zaken gedaan afgelopen zaterdag door te winnen van Oranje Wit en daardoor behoud dichtbij is. Dat ging waarschijnlijk ten koste van de B1 waar een speler als reserve meeging met de A1 door een aantal blessuregevallen. Leuk is dat natuurlijk niet en dat snappen we als TC ook, maar soms moeten er beslissingen genomen worden je liever niet neemt. We kijken daarbij naar het grotere plaatje en hopen daarbij op begrip. De B1 speelde voor wat het waard was en scoorde er flink oplos. Helaas waren de 20 doelpunten niet voldoende tegen de 22 van Die Haghe. Volgende wedstrijd dus orde op zaken stellen door van Vitesse te winnen. Voor Valto A2 is het te hopen dat Phoenix nog een misstap maakt, zij deden wat ze moesten doen, winnen van ONDO. De C1 tenslotte speelde tegen Fortuna, waarbij het heeft laten zien wel te kunnen scoren in het tweede deel, waar het normaal gezien vooral in eerste helft bij blijft.

Voor al deze en alle andere teams van Valto, heel veel succes. De meesten kunnen even op adem komen in de voorjaarsvakantie. Orde op zaken dus. Geniet ervan en pak je rust.

Tot slot nog even over de berging in onze eigen sporthal. Als je spullen pakt, zet ze dan goed terug. Kijk goed op de foto’s die ophangen, daar staat op hoe alles hoort te staan. Orde dus. Op zaken.

Oefenwedstrijden veld
Het duurt nog even, maar voor je het weet spelen we weer buiten op het veld. De eerste oefenwedstrijden staan al in het programma. Kijk er vast even naar, vooral omdat het in het Paasweekend is.

RTC voorspeelwedstrijden
Afgelopen weken zijn voor de RTC ontwikkelteams U15 en U17 de voorspeelwedstrijden geweest en naar aanleiding daarvan zijn Stacey en Luna (U15) geselecteerd, gefeliciteerd met jullie plek en succes bij de verdere trainingen!

Maandag 12 februari traint Sanne uit de A1 mee met de laatste selectietraining van RTC West U19 in de Topsporthal in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Succes Sanne!

Trainersbijeenkomsten
De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 11 maart
  2. Maandag 6 mei
  3. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

RijkZwaan Jeugdkamp 2024

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Rijk Zwaan Jeugdweekend 2024! Van 12 t/m 14  april gaan we er weer een geweldig weekend van maken! 

 Als er nog vragen zijn kunt u altijd bij ons terecht zowel voor, tijdens als na het kamp. jeuk@ckv-valto.nl 

Evenementenkalender

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Potgrondactie 2024

Ook in 2024 gaan we potgrond in allerlei diverse soorten verkopen.
Tevens gaan we violen verkopen in allerlei potmaten en diverse kleuren.

Het totale assortiment staat online in de webshop van Valto.

Bestel nu:  Valto Shop

Zaterdag 16 maart a.s komen wij het weer thuis afleveren.

Na het succes van de afgelopen jaren, ook dit jaar weer van harte aanbevolen bij jullie.

De Potgrond Commissie.

Prestatie buiten de lijnen

Afgelopen donderdag (1 februari) presteerde Valto weer eens, maar nu buiten de lijnen.

Op uitnodiging van de nieuwbouwcommissie waren een 30-tal enthousiaste leden en/of ouders naar de Villa gekomen voor een update over de nieuwbouwplannen, maar ook om zelf mee te denken in het initiatief. Nadat afgelopen zomer de gemeente Westland duidelijkheid heeft gegeven over de uitbereiding van Sportpark De Zweth, hebben er tal van overleggen plaatsgevonden met deelnemende agrarisch ondernemers, tennis en gemeente. Door deze overleggen hebben we helderheid verkregen over welk perceel voor Valto beschikbaar komt en ons de extra ruimte biedt die we nodig hebben. Extra ruimte is nodig voor de volgende zaken (in volgorde van belangrijkheid):

  1. Meer binnensportruimte
  2. Meer accommodatieruimte
  3. Meer buitensportruimte

De informatieavond van afgelopen donderdag diende ervoor geïnteresseerden binnen Valto te informeren over alle overwegingen die hebben geleid tot de huidige indeling van Sportpark De Zweth. Ook bood het ruimte aan alle creatieve geesten en praktische denkers om zelf met alternatieve indelingen te komen. Knip en plak werk op leagueniveau is deze avond beoefend. Hierbij werd niet geschroomd buiten de lijnen te denken. Vanuit het kernteam concluderen we dat de avond buitengewoon succesvol was. Met een opkomst die menig ALV oversteeg hebben we een groot deel van Valto weten te informeren en waardevolle suggesties en verdere eisen en wensen opgehaald. Dank jullie wel!

Vervolgstap in het proces is het concretiseren van de nieuwbouwplannen. Hiervoor hebben we allereerst een professioneel architectenbureau nodig die Valto daarbij kan helpen. We hebben een drietal bureaus uit de regio gevraagd de volgende 3 vragen te beantwoorden:

Op basis van de inzending van de architecten zullen we een partij kiezen om mee verder te gaan. Samen met deze partij bespreken we de ideeën van de informatieavond en werken we een voorstel uit ter realisatie. Dit voorstel, de kosten daarvan en de weerslag op de vereniging (jaarlijkse financiële lasten en beroep op vrijwilligers) presenteren we graag op de voorjaarvergadering waarbij uiteindelijk de instemming van de vergadering gevraagd zal worden. Waarschijnlijk wordt er voordien nog een informatie-inloopavond georganiseerd. Tegelijkertijd doorloopt de gemeente het goedkeuringsproces naar de raad. We willen de politici met sterke banden met onze vereniging dan ook alle wijsheid en kracht toe wensen.

Plaatjes delen we liever nog niet in de Bijblijver of op de website, maar schroom niet iemand van de nieuwbouwcommissie te benaderen wanneer je vragen hebt.

Marco Stolze – Valto voorzitter

Pascal van Dijk – Valto penningmeester

Gertjan Stolk – Valto complexbeheer

Chris van Staalduinen – nieuwbouw penningmeester

Hans Ridder – nieuwbouw sponsoring

Michiel van den Bos – nieuwbouw projectmanager

Vacature trainer/coach Valto 2 

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2024/2025 een trainer/coach voor Valto 2. Dit selectieteam hoopt in de zaal te promoveren naar de reserve overgangsklasse en speelt op het veld in de reserve hoofdklasse.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn of haar spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. Coaching vindt plaats zowel op groepsniveau, als ook op individueel niveau.

De trainer werkt samen met trainers van Valto 1 (Mark Tissink en Thomas Reijgersberg) aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Ook is er nauw contact met de trainers/coaches van Valto A1 voor reserves en doorstroom vanuit de jeugd. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren vanuit veel schijven, continu aanvallende dreiging en verdedigende druk. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor overkomende jeugd goed kan aansluiten op de speelstijl van de (senioren)selectie.

Team
Het huidige Valto 2 speelt dit seizoen op het veld in de reserve hoofdklasse en strijdt in de zaal om promotie naar de reserve overgangsklasse. Het team is een mix van jongere spelers en wat meer ervaren spelers, met ieder jaar een gezonde aanwas vanuit de A1. Het wil aansluiting behouden met het eerste team en is leergierig als groep en individueel.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto selectie bestaat uit de trainers/coaches van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een videoanalist, verzorger en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied.

Praktische invulling Valto selectie

Samenwerking met partner Adfysio

Zowel trainers/coaches met ervaring, als ook beginnende trainers/coaches die als speler op (hoog) niveau hebben geacteerd wordt gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Marcel Schouten, TC coördinator senioren wedstrijdsport: marcel.schouten@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-13325057.

Foto: Mieke van Leeuwen

Wedstrijdverslagen

Valto speelt een moeizame wedstrijd in de Blinkerd

Sponsors:

Ons vlaggenschip zit al enkele weken in zwaar weer. Inmiddels heeft het voor de derde week op rij punten laten liggen. Vorige week was Valto lang de baas in de Vreeloo hal, maar leek er in het laatste kwart geen houden meer aan tegen het ontketende ckv Nieuwerkerk. Vandaag een heel andere wedstrijd, waarin op het scherpst van de snede gestreden werd. KVS/Groeneveld keukens wist vorige week verrassend te winnen in de Deetos hal en wil zo snel mogelijk afstand nemen van de onderste plaatsen in de poule. Helaas voor hen leverde dit niets op, want ook de concurrentie wist allemaal te winnen. Het blijft dus spannend in de competitie met ook vandaag weer verrassende uitslagen. Valto zou vandaag een grote stap kunnen zetten naar behoud in de Hoofdklasse als er in de Blinkerd gewonnen zou worden. Dit is echter geen gelopen race voor ons vlaggenschip. De thuiswedstrijd tegen KVS werd dan wel overtuigend gewonnen, maar in de Blinkerd heeft Valto nog nooit kunnen schitteren. Ook vandaag werd het weer een wedstrijd om snel te vergeten, maar deze keer heeft het niet aan de inzet van ons vlaggenschip gelegen.

Na het eerste fluitsignaal zou het enkele aanvallen duren voor de korf gevonden werd. Laurens mocht voor ons de score openen uit een vrije bal. Even later ging de bal aan de andere kant op de stip en waren de ploegen weer in evenwicht. De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud maar het werd al wel duidelijk dat de thuisploeg het vandaag hard wilde spelen. Het spel wat ons niet goed ligt, wat dus wel wat van onze spelers vraagt. Valto zou weer op voorsprong komen door de strafworp die Bart mocht scoren na een overtreding van zijn iets te enthousiaste tegenstander. De doelpunten waren erg duur vandaag en het duurde te lang om de voorsprong vast te houden. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit vanzelf een keer en net als vorige week werd dit ook deze week afgestraft. Na de gelijkmaker ook gelijk een kleine voorsprong voor KVS, maar Maaike zou dit in de volgende aanval weer egaliseren. Na deze treffer zou Valto echter elf minuten lang niet weten te scoren. Veel aanvallen werden met veel energie opgezet en er werden meerdere schoten genomen, maar deze wilde helaas niet vallen. Onze verdediging stond wel prima haar mannetje, maar vroeg of laat wist je dat de thuisploeg een keer raak zou gaan schieten. Zo stond er na ruim een kwartier spelen een magere 5-3 tussenstand op het bord, waarna het andere vak mocht gaan zoeken naar een gaatje in de Scheveningse verdediging. Het was Koert die ons met twee doelpunten op rij weer op gelijke hoogte bracht en werd er weer van vak gewisseld. Bart maakte plaats voor Thom die tegen de lange Jarmo moest gaan aanvallen. Dit sorteerde ook gelijk effect. Na een snelle bal onderschepping in de verdediging wist Thom in de daar opvolgende aanval een strafworp te fiksen en rondde deze netjes af. Valto kon echter niet heel lang van deze voorsprong genieten, want KVS zou al snel de gelijkmaker weer weten te scoren en nam ook gelijk weer een kleine voorsprong. Er waren nog ruim vier minuten te gaan tot de rust dus was het zaak dat Valto minimaal weer op gelijke hoogte moest proberen te komen. We moesten echter erg hard werken tegen het fysieke geweld van de thuisploeg om tot goede kansen te komen. Pas in de laatste minuut voor de rust wist Koert met een wel heel mooi doelpunt de gelijkmaker te scoren. KVS mocht nog een aanval spelen en ging er nog eens vol gas tegenaan. In de chaos die zij wisten te creëren rond de korf wisten zij weer een bal door de korf te krijgen, waardoor de ruststand op 8-7 kwam te staan.

Een wel erg magere scoren voor een Hoofdklasse wedstrijd, maar er worden tegenwoordig ook op het hoogste niveau wedstrijden gewonnen door de best verdedigende ploeg. Tot nu toe deed Valto dit naar behoren, maar hadden weinig geluk in de afronding in de aanvallen.

De tweede helft startte Valto met Elise op de plaats van Sheila, maar ook zij zou het lastig hebben met haar fysiek spelende tegenstander. De eerste aanval wist Valto direct weer op gelijke hoogte te komen door de afgeronde vrije bal van Thom. Niet veel later zou Maaike ons weer op voorsprong zetten, maar ook deze keer duurde het niet lang voor de gelijkmaker weer door de korf viel. KVS is er veel aan gelegen om punten te pakken in deze fase van de competitie om zich veilig te spelen. Zij staan nog steeds op een degradatie plaats, dus worden er ook weer wat oudgediende opgeroepen om de punten te sprokkelen. Net als vorige week moest Youri Nadorp aantreden om KVS 1 aan doelpunten te helpen. Ook twee dames die vorig seizoen stopte in het Scheveningse vlaggenschip komen de club te hulp. Met deze routiniers erbij werd het spel er niet mooier op, maar zij wisten wel meer de juiste kansen te benutten voor de thuisploeg. Via een benutte strafworp wist KSV weer op voorsprong te komen, maar Frank liet ook het Lierse publiek na zes minuten weer juichen. Dit zou de laatste keer zijn dat we op gelijke hoogte zouden staan. Met twee treffers op rij nam KVS weer het heft in handen en gezien het spelbeeld vreesde ik toen al voor de uitslag. Met nog twaalf minuten op de klok zou dit geen probleem mogen zijn, maar Valto kwam vandaag wel erg moeizaam tot doelpunten. De aanvallen werden prima opgezet en er werden vaak meerdere schoten genomen waarbij de korf geraakt werd, maar die tellen niet als de bal er niet doorheen valt. Tien minuten voor tijd werd het gaatje vergroot naar drie en was het voor mij wel duidelijk dat vandaag de punten weer in Scheveningen zouden blijven. Toch wist ons vlaggenschip weer aan te haken toen er nog minder dan vijf minuten op de klok stonden. Na ruim een kwartier kon ook het Lierse publiek weer juichen door het doelpunt van Thom en toen Jasper even later de aansluitingstreffer binnenschoot leek ineens alles weer mogelijk. De tegentreffer viel hierna echter weer veel te snel dankzij een afleidingsmanoeuvre van Koert zijn tegenstander. Net doen alsof je geblesseerd raakt zodat je tegenstander je even de tijd gunt om te herstellen en dan ongenadig toeslaan. Beetje jammer dit en ik vind daar dan ook wat van. De resterende tijd werden er door KVS lange aanvallen gespeeld met onze spelers vol op jacht naar de bal. Hierbij werden de grenzen van het toelaatbare duidelijk weer opgerekt vandaag, maar KVS kreeg alle ruimte om de resterende tijd weg te laten tikken. Zij zouden ook de eindstand op het bord zetten. Na de 15-12 floot het arbitrale duo voor einde wedstrijd en was het voor Valto wederom een zure nederlaag in de Blinkerd. Gezien de andere uitslagen in de poule wordt het voor ons toch nog nijpend zo naar het eind van de zaalcompetitie. Stonden we na alle heenwedstrijden nog op de tweede plaats vinden we ons nu terug op een gedeelde vijfde plaats en is de zevende plaats nog maar 3 punten weg. Dat worden dus nog drie finales voor ons vlaggenschip tegen Swift, DeetosSnel en GKV met als inzet minimaal drie punten halen. De champagne blijft bij DeetosSnel ook nog even in de koelkast staan na het verlies in Nieuwerkerk. Afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van Swift tegen GKV volgende week kan deze daarna ontkurkt worden. Na vanavond likken onze spelers  hun wonden en hebben we een paar weken de tijd om de opgelopen blessures van vanavond te laten helen. De volgende wedstrijd staat op 2 maart op het programma. Valto speelt dan thuis tegen Swift uit Middelburg, waar na de heen wedstrijd met 16-23 de punten mee naar De Lier gingen. Ook zij zijn echter in de degradatiestrijd verwikkeld en zullen alle registers open trekken om de punten mee naar huis te nemen.

Valto 2 blijft met hun overwinning in Pijnacker op Avanti 3 nog steeds op het vinkentouw zitten voor het kampioenschap. Helaas voor hen wist Oranje Wit 3 in de slotfase van de wedstrijd een achterstand nog om te buigen naar een 16-19 overwinning en is het dus nog steeds wachten op de misstap van hen. Valto A1 deed goede zaken door van Oranje Wit A1 te winnen in Dordrecht. Hiermee komen zij los van de degradatie zone, maar hebben toch nog wel een paar punten nodig om definitief los te komen. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen Kinderdijk A1 en Fortuna A2 moet dit wel te doen zijn.

Geniet even van je vrije weekenden en we zien u graag weer terug op 2 maart in de Vreeloohal.

Arno van Leeuwen.