Bijblijver 26, jaargang 51 26 februari 2024

Van de voorzitter

Een week met een lach en een traan

Wat begon als een mooie voorjaarsvakantie, was voor de familie Duyvesteijn een verdrietige week. Het moeten afscheid nemen van je geliefde man en vader na een lange ongelijke strijd. Roland probeerde tot het eind positief te blijven. precies zoals ik hem ken. Zo vlak voor de kerstdagen ben ik zelf nog langs geweest en heb hem nog even gesproken. Zelfs toen probeerde hij nog positief te blijven. Dat was Roland ten voeten uit. De positiviteit ten top en altijd in de weer voor het gezin en zijn Strelitzia bloemen. Deze mooie Paradijsvogel bloemen zoals ze als bijnaam hebben, werden de laatste jaren gekweekt aan de Kreekrug. Vanuit het bedrijf werd afgelopen vrijdag de afscheidsdienst gehouden en wij hebben bij het verlaten van het bedrijf een erehaag gemaakt voor hem en zijn familie. Vanaf deze plek allen sterkte gewenst met dit enorme verlies.                                                                                                                                                                                                                                           Voor de andere leden en ouders was afgelopen week de voorjaarsvakantie. Velen trokken naar wintersport gebieden of naar een ander vakantie oord. Ik begreep van diverse personen dat de sneeuw op hoogte goed aanwezig was , maar in lager gelegen gebieden was het groen. Ik hoop dat iedereen weer is opgeladen voor het laatste stuk van het zaalseizoen. A.s zaterdag is er direct weer een thuiswedstrijd van ons vlaggenschip. Dus laten we er allemaal achter gaan staan en komt allen naar de Vreeloohal. Voor aankomende week een ieder weer succes gewenst en tot a.s zaterdag!

Met sportieve groet;

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

Programma

Dinsdag 27 februari 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
17:30 Valto D1 - RWA D1 Thom Voskamp Vreeloo

Zaterdag 2 maart 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
18:40 Valto 1 - Swift (M) 1 B. (Bas) van Meerveld (sr)
P. (Pascal) Huisman (sr)
Vreeloo
17:10 Valto 2 - Achilles (Hg) 3 Douwe van der Meer Vreeloo
13:05 Excelsior 3 - Valto 3 De Buitenhof
15:25 Valto 4 - Weidevogels 4 Vreeloo
14:00 Valto 5 - Excelsior 5 Vreeloo
14:15 Valto 6 - Avanti/Post Makelaardij 6 Twan Korteland Vreeloo
16:35 Valto 7 - Avanti/Post Makelaardij 7 Marco Boekestijn Vreeloo
19:15 Dijkvogels 5 - Valto 8 Sporthal Maasdijk
15:40 Valto A1 - Kinderdijk A1 J.B. (Hans) Ridder (Juryvoorzitter) W (Wim) Kool (sr)
Vreeloo
16:00 De Meervogels A1 - Valto A2 De Veur
14:25 KCR A3 - Valto A3 De Wissel
13:00 Reeuwijk A1 - Valto A4 De Meerkoet
11:10 Vitesse (Ba) B1 - Valto B1 Bongerdhal
12:15 Valto B2 - KZ Danaïden B1 Gerard Verbraeken Vreeloo
10:00 Avanti/Post Makelaardij B4 - Valto B3 Emerald
13:00 Valto C1 - TOP/IAA fresh C1 Jordy Roeleven Vreeloo
11:50 Achilles (Hg) C2 - Valto C2 Sportcampus Zuiderpark
13:15 Valto C3 - VEO C1 Jesper Valstar Vreeloo
11:15 Valto C4 - IJsselvogels C3 Mirthe van Staalduinen Vreeloo
11:00 KCR D1 - Valto D1 De Wissel
12:30 HKV/Ons Eibernest D1 - Valto D2 HKV/Ons Eibernesthal
12:00 Valto D3 - Korbis D3 Mandy Boeters Vreeloo
11:00 Valto E2 - VEO E2 Kees Mostert Vreeloo
11:00 Valto E3 - Dunas E1 Levi Sales Vreeloo
13:00 NIO E2 - Valto E4 Wilgenring
10:00 Valto E5 - KVS/Groeneveld Keukens E2 Jorn Kagchelland Vreeloo
10:00 ONDO (G) F2 - Valto F1 De Hoekstee
10:45 Avanti/Post Makelaardij F1 - Valto F2 De Viergang

Uitslagen

zaterdag 24 februari 2024

Wedstrijd Uitslag
Valto D3 - KVS/Groeneveld Keukens D5     14 - 5

Van de TC

Inhaalronde – Laatste deel van de zaalcompetitie

Waren het vorige week weinig wedstrijden, dit weekend was het er maar één. Ik was erbij en heb de D3 thuis zien spelen en de wedstrijd wist te winnen. Deze week nog een doordeweekse inhaalwedstrijd voor de D1, maar daarna barst de volledige competitie weer los. Voor sommige teams is het nog spannend zat in de poule en ik wens iedereen dan ook weer veel succes!

Oefenwedstrijd Valto A3 tegen Dijkvogels G1
Vorige week zaterdag speelde een samengesteld team van Valto A3 tegen het eerste G-team van Dijkvogels. Hoewel Valto met 12-5 won, is Dijkvogels erg blij dat ze weer een oefenwedstijd konden spelen met meer tegenstand dan dat ze in de competitie krijgen. Vanuit onze club werken we daar graag aan mee en ik wil dan ook iedereen vanuit Valto die heeft meegedaan en dit mede mogelijk heeft gemaakt bedanken voor de medewerking. Heel mooi om te zien hoe maatschappelijke betrokken jullie zijn en hoe zo’n initiatief zoveel moois brengt!

Oefenwedstrijden veld
Het duurt nog even, maar voor je het weet spelen we weer buiten op het veld. De eerste oefenwedstrijden staan al in het programma. Kijk er vast even naar, vooral omdat het in het Paasweekend is.

RTC-selecties
Afgelopen weken zijn voor de RTC-ontwikkelteams U15, U17 en U19 de voorspeelwedstrijden en trainingen geweest en naar aanleiding daarvan zijn Stacey, Luna (U15) en Sanne (U19) geselecteerd, gefeliciteerd met jullie plek en succes bij de verdere trainingen!

En doordat RTC West de Korfbalchallenge heeft gewonnen, mag Luna Nederland vertegenwoordigen op het EK U15 in Polen. Heel gaaf en succes daar Luna!

Trainersbijeenkomsten
De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 11 maart
  2. Maandag 6 mei
  3. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

RijkZwaan Jeugdkamp 2024

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Rijk Zwaan Jeugdweekend 2024! Van 12 t/m 14  april gaan we er weer een geweldig weekend van maken! 

 Als er nog vragen zijn kunt u altijd bij ons terecht zowel voor, tijdens als na het kamp. jeuk@ckv-valto.nl 

Jeugdweekend aanmeldingen

Hieronder een overzicht wie zich heeft aangemeld voor het Rijkzwaan Jeugdweekend. Fijn dat er al zoveel aanmeldingen zijn. De aanmeldingen staan hieronder, op deze manier kan je checken of de aanmelding goed is gegaan. Is het niet goed gegaan, stuur dan een bericht naar jeuk@ckv-valto.nl

Er zijn nog enkele plekken, dus wees er nog snel bij!

B1 Bram Isis
Frenk SaraD
TimB Danique
B2 MilanV Eline
Joanne
Zipporah
Sophie
LotteV
LiekeV
B3 Michelle
Isa
Mirte
C1 SaraB
Lize
Stacey
Luna
C2 Jesse Dieke
Cas Jet
LiekeE
Vienne
Rosanne
FieneP
Anouk
C3 Mette
Naomi
Suze
Rosan
Suus
Meike
Julia
Lynn
Daniek
C4 Aris TessB
Steven SaarB
Berkay
C5 Jade
Daimy
Pearl
 

 

D1 Luuk Fem
Tom FieneB
Denzel Iris
Kim
D2 Beau Fayenne
Jens
Bhodey
D3 Oliver Sanne
Brandon Jill
LotteB
D4 Julia
Bente
Nikki
E1 Thimo TessR
SaarW
Bibi
LiekeB
E2 MilanJ Jasmijn
Bohdan Merel
Charlotte
E3 TimM Juul
Myrthe
Emma
E4 Kaatje
Dana
E5 Joey Romée
Sven Maaike
Yinthe
Fien

Evenementenkalender

Vrijdag 3 mei 2024
Tappen in de tent - Vrijdag 3 mei 2024

Donderdag 9 mei 2024
Activiteitenochtend voor de jeugd

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Potgrondactie 2024

Ook in 2024 gaan we potgrond in allerlei diverse soorten verkopen.
Tevens gaan we violen verkopen in allerlei potmaten en diverse kleuren.

Het totale assortiment staat online in de webshop van Valto.

Bestel nu:  Valto Shop

Zaterdag 16 maart a.s komen wij het weer thuis afleveren.

Na het succes van de afgelopen jaren, ook dit jaar weer van harte aanbevolen bij jullie.

De Potgrond Commissie.

Wedstrijdverslagen

De laatste loodjes

Sponsors:

Na twee vrije weekenden gaan we weer verder met de competitie. Ik ga er vanuit dat iedereen weer helemaal fit is voor de laatste wedstrijden, zodat we er weer maximaal tegenaan kunnen. Voor de selectie betekend dit een eindsprint voor behoud in de hoofdklasse en bij Valto 2 valt of staat de goede afloop van het seizoen bij een foutje van concurrent Oranje Wit. Na de uitgestelde wedstrijd die gisteravond in Middelburg gespeeld werd tussen Swift en GKV/Enomics heeft ons vlaggenschip door de winst van GKV nog steeds drie punten voorsprong op Swift. Aanstaande zaterdag komt de Zeeuwse ploeg op bezoek in de Vreeloohal en is het te hopen dat de vakantie ons vlaggenschip goed heeft gedaan. De laatste drie wedstrijden moesten de punten aan de tegenstanders gelaten worden en komt plaats zeven inmiddels wel erg dichtbij.

Waar ik na de 1e helft van de competitie nog dacht dat het een gelopen race was, is het nu toch ineens weer spannend in de poule. Ploegen die in de heenwedstrijden niet thuis gaven wisten Valto in de returns lam te leggen en de punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd tegen Swift werd in Middelburg met groot verschil gewonnen, maar dit is zeker geen garantie dat het zaterdag eenvoudig zal worden. De wedstrijd tegen KVS in de Vreeloohal werd ook eenvoudig gewonnen, maar in de Blinkerd bleek Valto niet bij machte om KVS weer op de knieën te krijgen en moest het de punten aan de Supervissen laten. Ook de wedstrijd tegen ckv Nieuwerkerk werd in mijn ogen onnodig verloren. Door hen meer rebound te geven konden zij meer herhalen en dan gaan de schutters vanzelf een keer de korf vinden. Als het eenmaal zover is vallen de doelpunten als rijpe appeltjes. Dit was ook het geval bij De Meervogels, waar de schutters op een gegeven moment de korf hadden gevonden en niet meer mis leken te kunnen gooien. Dit wordt zaterdag ook een punt van aandacht, want als Aïsja Zuidweg de korf eenmaal heeft gevonden kan zij in haar eentje een wedstrijd beslissen. Dit heeft zij eerder in Scheveningen laten zien toen zij haar ploeg aan de hand nam en met tien treffers voor een overwinning zorgde.

Uw steun is zaterdag dan ook hard nodig. Laten we onvoorwaardelijk achter de ploeg gaan staan en hen aan de broodnodige punten helpen zaterdag. Zelf kan ik er helaas niet bij zijn, maar zal er zeker in gedachten bij zijn. Hopelijk is mijn onderbuikgevoel juist en blijven de punten in De Lier, maar helemaal gerust ben ik er nog niet op.

Veel succes zaterdag!!

Arno van Leeuwen.