Bijblijver 29, jaargang 50 6 maart 2023

Van de voorzitter

Wat een fantastische dag in Vlissingen

Zaterdagmiddag de bus in richting Vlissingen op weg naar Fortis. In de bus gezellig met Wil de 1000 meter schaatsen heren en dames kijken en lekker bijkletsen. Thuis voordat we vertrokken bedacht dat we wellicht via mobiel wel konden streamen en zo de thuisblijvers en vakantiegangers de mogelijkheid geven om de wedstrijden van V2 en 1 te bekijken via YouTube. Gedeeld in de streamappgroep. Direct kwamen Jan Jaap en Rick met ideeën hoe dit het beste te doen via mobiel. In de bus ook nog even live een test gedaan, alvorens dit in de hal te testen en te bekijken of de verbinding en de snelheid goed genoeg zijn om een uitzending te maken.

Eenmaal aangekomen in Vlissingen even de hal bekijken waar het beste te gaan zitten om een mooi overzicht van de hal te hebben om te filmen. Daarna even lekker wandelen richting de haven om een broodje onderweg te eten. Daarna snel naar de hal om de verbinding te leggen voor de wedstrijden. Om half 7 begon de avond van V2 tegen Fortis V2. Het bleek een wedstrijd vol strijd en fysiek, die niet vanzelf ging. We kregen het niet cadeau, maar aan het eind van de 2e helft liepen we gelukkig toch wat uit naar een mooie overwinning van 11-15. Na deze wedstrijd even de armen wat lucht geven en op naar het slotstuk.

Om 20:00 uur begon V1 aan hun wedstrijd en al snel zagen we dat V1 de korf beter kon vinden dan hun tegenstander Fortis. Met de rust was er een gaatje geslagen. Na rust liepen we al snel verder weg, zodat er een definitief gat ontstond. Zo werd de eindstand 14-26 bereikt en kon het feest beginnen. Wat mij de hele dag al opviel , is dat de jeugd die meeging lekker hun gang ging en het super naar hun zin hadden. Supporters dus bedankt voor jullie aanwezigheid. Ook de mensen die op eigen gelegenheid naar de hal kwamen. Fortis supporters waren jaloers op het geluid wat uit de box kwam en de sfeer die wij creëerden. Maar zij hadden een DJ in de hal en die ging los na de wedstrijd. Rond half 11 in de avond, stapten we de bus weer in en daar ging het feest vrolijk verder. Wat een fantastische dag was het geweest. Hier schrijft een trotse voorzitter vanwege de prestaties van de selectie.

Trots vanwege het feit dat het zo’n leuke spontane groep is, die fantastisch met elkaar omgaan. Trots hoe ook de betrokkenheid van de supporters is en met velen mee waren gereisd naar Vlissingen. Als laatste trots als vader om je dochter te zien debuteren in V2 en V1. Dank aan een ieder die deze dag zo mooi en succesvol hebben gemaakt. Zo na de vakantie periode allen weer een mooie start van deze week gewenst en tot a.s zaterdag bij Vreeloo waarbij Valto aantreedt tegen Vriendenschaar.

Met sportieve groet;

Marco Stolze

06-30728817

voorzitter@ckv-valto.nl

 

Programma

Zaterdag 11 maart 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
18:30 Valto 1 - Vriendenschaar (H) 1 Y (Yorick) van Krieken (sr)
M. (Mireille) van Zoggel-Foolen (sr)
Vreeloo
17:00 Valto 2 - Vriendenschaar (H) 2 Youri Monrooij Vreeloo
17:30 Korbis 2 - Valto 3 De Dreef
17:50 Twist 2 - Valto 4 Blaashal Twist
14:10 Valto 5 - DES (D) 4 Vreeloo
21:10 KIOS (N) 3 - Valto 6 Estafette
16:30 Valto 7 - 't Capproen 2 Dennis Voskamp Vreeloo
15:20 Valto 8 - NIO 5 Bart Versteegen Vreeloo
14:10 Valto A1 - KZ Danaïden A1 M. (Marleen) Slaman (Juryvoorzitter) P (Peter) van Putten (sr)
Vreeloo
15:40 Valto A2 - Weidevogels A1 Hinse ter Schuur Vreeloo
14:00 Korbis A3 - Valto A3 De Dreef
11:10 Albatros B1 - Valto B1 Develsteinhal
12:10 Valto B2 - ODO B1 Vreeloo
14:00 Avanti/Post Makelaardij B4 - Valto B3 Emerald
12:00 KOAG B2 - Valto B4 KWC-hal
13:00 Valto C1 - Die Haghe C1 Kees van Wijk Vreeloo
13:10 Valto C2 - Nieuwerkerk C3 Ruben Kester Vreeloo
13:10 Phoenix C3 - Valto C3 Oosterpoort
12:00 Reeuwijk C1 - Valto C4 De Meerkoet
12:00 Fortuna/Delta Logistiek C4 - Valto C5 Fortuna-hal
12:00 Valto D1 - Refleks D1 Vreeloo
14:00 NIO D1 - Valto D3 Wilgenring
11:10 Valto D4 - OZC D2 Marja de Jong Vreeloo
11:00 Valto E1 - Achilles (Hg) E1 Vreeloo
12:00 Dunas E1 - Valto E2 Zuidhaghe
10:00 Valto E3 - Avanti/Post Makelaardij E2 Marith Mostert Vreeloo
10:00 Valto E5 - Die Haghe E6 Ryanne Boeters Vreeloo
10:00 Refleks F1 - Valto F1 De Schilp
11:00 Valto F2 - ALO F1 Annelie Prins Vreeloo

Uitslagen

donderdag 02 maart 2023

Wedstrijd Uitslag
Vriendenschaar (B) 2 - Valto 5     20 - 13

zaterdag 04 maart 2023

Wedstrijd Uitslag
Fortis 1 - Valto 1     14 - 26
Fortis 2 - Valto 2     11 - 15
Velocitas 5 - Valto 6     15 - 11
Eureka 1 - Valto 7     12 - 9
Twist B2 - Valto B3     5 - 6
KVS/Groeneveld Keukens C4 - Valto C5     8 - 3
Korbis E1 - Valto E1     6 - 10

Van de TC

Inhaal- en vakantieweekend (2)

Einde van de voorjaarsvakantie, tweede inhaal- en vakantieweekend dus. En wat voor een weekend!

Voor de selectie een 4-punten-weekend, zoals we ze vaker gezien hebben. Maar deze was in Vlissingen, Zeeland en dus met de bus inclusief spelers, staf en support. Waarschijnlijk mede daardoor twee fijne overwinningen. En zelfs op vakantie en thuis voor de buis kon men meegenieten dankzij de vaste hand van de voorzitter. Lees het verslag nog even na van Arno, aanrader!

Ook de E1 en de B3 wisten te winnen, helaas voor V6, V7 en C5 was het een minder weekend met een verloren wedstrijd. Op naar volgende week dan maar, met een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen!

Tenslotte wil ik nog de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Nieuwe Activiteiten Agenda

Bowlen

Kraak de Kluis

Klaverjasavond 31 maart 2023

Evenementenkalender

Maandag 27 maart 2023
Trainer/coach-avond

Vrijdag 31 maart 2023
Klaverjastoernooi

Vrijdag 14 april 2023
Trainingsweekend 2023

Vrijdag 21 april 2023
AdFysio Giga Kangoeroedag

Zaterdag 24 juni 2023
Valto einddag 2023

Vrijdag 30 juni 2023
Rijk Zwaan Jeugdweekend

Overige berichten

Team(s) van de week

Vanuit de supportersvereniging OTLAV, zal er tijdens de wedstrijden van Valto 1 en 1 wedstrijd van Valto 2 een team van de week aanwezig zijn. Dit is een team vanuit de jeugdteams, en dit jaar zal dit zijn de teams uit de D/E/F en kangoeroes. Concreet willen we hiermee bereiken dat de sfeer rondom de wedstrijden van Valto 1 en Valto 2 intenser wordt en de kinderen, ouders en overig publiek meer betrokken raken bij de thuiswedstrijden.

Het team van de week zal bezocht worden door een speler uit Valto 1 of 2, tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd waar zij ‘Team van de week” zullen zijn. Tijdens de wedstrijd zal er een speciale tribune voor het team van de week zijn.
Hier kan het team van de week met elkaar zitten om Valto 1 of 2 aan te moedigen.

In de rust zal er op de middenstip een potje piepelen gedaan worden door het team van de week.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Valto 1 wordt er ook een taart verloot. Deze kan je winnen door de juiste eindstand te raden. De opbrengst van deze taarten verloting zal ten goede komen aan de supportersvereniging en de “teams van de week”. De winnaar van de taart zal elke wedstrijd direct na de wedstrijd bekend gemaakt worden.

Let op! Vanaf dit jaar kan er alleen nog via een QR code voor de taart betaald worden.

Het team van de week dient drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dan is er ruim de tijd voor de verkoop van de loten en het verkleden van je VALTO tenue, zodat iedereen hetzelfde gekleed is!

Aan de coaches de vraag om dit tijdig door te geven aan hun team van de week.

Vanuit het team OTLAV zal er tijdens elke wedstrijd 1 begeleider aanwezig zijn.
Wij willen jullie coaches daarom vragen om (indien mogelijk) zelf, of te zorgen dat de teamouder naast de begeleiding van OTLAV aanwezig is.
De coach of de team ouder kan tijdens de rust ook het potje piepelen voor rekening te nemen.

 

TEAM OTLAV

Potgrond actie 2023

De potgrond commissie is al even bezig met de plannen voor dit jaar.

We zijn alweer bij elkaar geweest en hebben samen met de leverancier de prijzen voor 2023 vastgesteld. De webshop binnen de Valto website is vanaf vandaag geopend, dus eenieder kan zijn/haar bestelling vanaf direct plaatsen. Ook hebben we wederom besloten een violen assortiment beschikbaar te stellen. De uitleverdatum bij u tot in de achtertuin zal zaterdag 25 maart zijn.

Dit jaar zullen we buiten de potgrond ook de perkplanten tot in de achtertuin leveren. Bijgesloten zijn de flyers die getoond zullen worden op de beamer in de sporthal. Tevens zal de flyer worden rondgebracht van deur tot deur in De Lier.

De Potgrond commissie.

Wedstrijdverslagen

Lierse supportersschare ziet Valto ook in Vlissingen winnen

Sponsors:

In de voorjaarsvakantie stond er voor de Valto selectie gewoon een competitie wedstrijd geprogrammeerd. De KNKV vindt het geen probleem dat de clubs in het zuiden de wedstrijd in het carnavalsweekend verplaatsen naar een inhaal weekend, terwijl dan juist de noordelijke regio’s vakantie hebben. Het gevolg hiervan was dat Valto met de nodige invallers moest aantreden in de wedstrijden tegen KV Fortis. Enkele spelers genieten van een vakantie waarvan ik de nodige mooie plaatjes voorbij zag komen op de social media. Eigenlijk vind ik dat de KNKV hier wat mee moet, want als men carnaval mag vieren moet je ook in het voorjaar van de sneeuw kunnen genieten als je dat wilt.

Met een goed gevulde bus, welke door de club geregeld was, vertrokken we naar Vlissingen. Later zouden er ook nog een aantal gevulde auto’s dezelfde route volgen, waardoor de sporthal in Vlissingen kennis kon maken met “vakkie V” wat luid en duidelijk aanwezig was. Ook de Lierse supporters die écht niet naar Vlissingen konden komen hoefden niets van de wedstrijden te missen, want Valto verzorgde een eigen live stream via de telefoon van onze voorzitter Marco. Ook een prestatie op zich om twee wedstrijden met je telefoon te filmen en de kramp in de vingers te negeren. Het was dan ook genieten op de tribune en het geeft ook wel een mooi gevoel dat we dit met z’n allen weer neerzetten. Echt een gevalletje “Lierse trots on tour”.

Voordeel als je met de spelersbus mee reist is dat je ruim op tijd aanwezig bent voor de wedstrijden beginnen. Genoeg tijd om even wat voor jezelf te doen. De één ging buiten even de beentjes strekken. De ander keek een korfbal wedstrijd tussen Seolto tegen de Scheldevogels of ging gewoon even wat drinken en later ook eten in de kantine.

Na ruim een uur ontspannen was het dan de beurt van Valto 2 om het veld te betreden voor de wedstrijd tegen Fortis 2. De thuiswedstrijd werd een ruime overwinning, maar dat gaat dan toch tussen de oren zitten. Vandaag was het een heel andere wedstrijd met Lisette in de basis op de plaats van Mandy. Zij loopt iedereen jaloers te maken met mooie plaatjes uit Lapland, waar zij van een verdiende vakantie geniet. De openingstreffer was voor de thuisploeg, maar die werd niet veel later door Ron van repliek gediend. Even later was het Lisette die haar visitekaartje afgaf door ons van afstand op voorsprong te zetten. Met om en om scoren stond er halverwege een 3-4 tussenstand op het bord toen Lisette met haar tweede treffer het eerste gaatje van twee wist te maken. In de volgende fase wist Valto lang de korf niet te vinden. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar het was steeds net niet zuiver genoeg om er een doelpunt bij te schrijven. Dit gaf Fortis de kans om het gaatje weer te dichten en scoorden de ploegen tot de rust om beurten tot uiteindelijk bij 8-7 de kleedkamers werden opgezocht.

Met deze minimale achterstand startte de ploegen aan het tweede bedrijf. Valto, gebrand om direct de gelijkmaker te scoren, kwam van een koude kermis thuis, want het was de thuisploeg die ook na de rust de score opende. Bij Valto 2 maakte weer een junior haar debuut in de selectie vanavond. Mieke Stolze nam de plaats in van Lisette die later weer terug zou komen in het andere vak. De 9-7 achterstand werd weggewerkt door Jan Pieter, die op de plaats van Ruben was gekomen, en Myrte en toen Ruben, in het andere vak weer ingebracht, even later ons weer op voorsprong zette vond de coach van Fortis het tijd voor een time-out. Met nog ruim twintig minuten te spelen waren we weer aan de goede kant van de score beland, maar makkelijk ging het allerminst. Debutante Mieke zette ook haar naam op het scoreformulier door onze marge te verdubbelen, maar daarna brak er wederom een doelpuntloze periode aan voor Valto. Wederom resulteerde dit in de wederopstanding van Fortis, wat weer op gelijke hoogte kwam. Verder kwam het gelukkig niet doordat onze verdediging even flink de druk opvoerde. De doelpuntloze periode van Valto duurde echter nog even voort, maar uiteindelijk wist Martijn ons dan toch weer op voorsprong te zetten. Richard bracht met Jasper op de plaats van Ruben wat extra lengte in de ploeg, wat ook resultaat opleverde. Door de altijd tomeloze inzet van Jasper wisten we meer rebound te pakken, waardoor er meer herhaald kon worden in de aanval. Mieke wist hier uiteindelijk van te profiteren en zette de 11-13 op het bord. Nog bijna vier bloedstollende minuten te gaan, maar gelukkig wist Ron niet veel later onze marge verder uit te bouwen. Met nog anderhalve minuut op de klok nam Fortis nog een time-out om de laatste aanvallen te bespreken, maar dit mocht niet baten. Ron gooide de wedstrijd met een mooi jump-shot de wedstrijd in het slot toen de klok al even stil stond, dus waren de punten dan toch weer voor Valto. Met deze zwaar bevochten overwinning klimt Valto 2 weer naar de tweede plaats en is het nog steeds wachten op een misstap van Die Hagje 2 willen we nog een kans maken op de hoofdprijs. Valto zal zelf de rest van de competitie hun beste beentje voor moeten zetten en alle wedstrijden als winnaar van het veld moeten lopen. Daarbij is de wedstrijd in Den Haag cruciaal en zal ook nog eens met meer dan acht verschil gewonnen moeten worden voor het onderling resultaat. Een mooie uitdaging voor Valto 2 die zij met beide handen gaan aanpakken, maar waarbij zij wel hopen op uw support. Zij hopen u dan ook volgende week om 17:00 uur te verwelkomen in de Vreeloohal als er tegen KV Vriendenschaar 2 wordt aangetreden. De uitwedstrijd in december was niet de beste wedstrijd van Valto 2 en werd helaas met 19-17 verloren. Dit moet zaterdag dus beter, waarbij support wel gewenst is.

Na een korte pauze was het de beurt aan Valto 1 om de strijd om de punten aan te gaan tegen het Zeeuwse vlaggenschip. Fortis is in het verleden vaak een taaie tegenstander gebleken  en ook in deze competitie heeft deze ploeg al een paar keer voor een verrassende uitslag gezorgd. Bij aanvang van deze wedstrijd stonden zij dan ook gewoon op de derde plaats en mochten we hen dus zeker niet onderschatten. Tijdens de tweede helft van de wedstrijd van Valto 2 was er intussen nog een aanvulling bij het Lierse publiek gekomen met de aankomst van nog meer auto’s die gevuld naar Vlissingen waren gekomen. Ons vlaggenschip wist zich dus goed gesteund door hun aanhang en startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechters Watermulder en Den Hollander. De openingstreffer was voor de thuisploeg, maar Mirthe zorgde in de volgende aanval voor de gelijkmaker. Nog één keer zou Fortis op voorsprong komen, maar deze achterstand werd door Sheila weggewerkt. Frank zette ons voor het eerst op voorsprong, waarna Fortis nog één keer op gelijke hoogte zou komen. Na de 3-3 na acht minuten spelen zou Valto twee minuten later door treffers van Sheila, Thom en Laurens het eerste gaatje slaan naar 3-6. Fortis bleef echter nog aan het elastiek hangen en wisten het gaatje lang op 2 á 3 verschil te houden. Na de twee rake schoten van Laura en de derde van Sheila was het verschil opgelopen naar 7-12 en stonden er nog zes minuten op de klok tot de rust. In deze zes minuten tot de rust wist Fortis toch nog drie maal de korf te vinden, waar alleen Frank een gescoorde strafworp tegenover zette. Hierdoor werd de kleedkamer met 10-13 opgezocht en was het bij het begin van het tweede bedrijf nog helemaal niet zeker dat we hier met de punten huiswaarts zouden keren. Tot zover net als vorig jaar een wedstrijd in de Baskenburg met veel fysieke inzet van de tegenstander, maar het ging nooit over het lijntje. De scheidsrechters hadden het allemaal prima in de hand dus gingen we er nog eens goed voor zitten bij de aanvang van de tweede helft. Net als bij aanvang van de eerste helft was het voor beide ploegen even zoeken naar de beste kans, maar ook nu wist Fortis weer als eerste de korf te vinden. Fortis bleef aangehaakt tot de 12-15 tussenstand die er na vier minuten op het bord stond, maar toen kreeg Valto het even op de heupen en scoorde viermaal op rij. Zo stond er halverwege de tweede helft door de treffers van Bart, Mirthe, Frank en Romee ineens een 12-19 tussenstand op het bord en besloot de coach van Fortis aan de noodrem te trekken. Door deze time-out leek Valto even de weg kwijt, maar wist Fortis hier niet van te profiteren. Thomas, vandaag chef the mission bij afwezigheid van Mark, besloot twee minuten later om ook een time-out te nemen om de ploeg tot de orde te roepen. De gelederen werden weer gesloten en niet veel later wist Sheila, die vandaag lekker op schot was, weer doel te treffen, waarmee negen minuten voor tijd de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Bij Fortis gingen intussen toch wel wat koppies hangen en kreeg Valto de ruimte om de voorsprong verder uit te bouwen. Met nog zeven minuten te gaan werd Thom, licht geblesseerd, vervangen door Jasper die ook niet veel later maar even zijn naam op het score formulier zette. Nadat Bart het verschil naar 13-23 had getild door de toegekende strafworp te scoren, maakte Mieke ook maar gelijk haar debuut in het vlaggenschip van Valto. Zij kwam vier minuten voor tijd binnen de lijnen om samen met Vera de overwinning naar veilige haven te brengen op de plaatsen van Mirthe en Laura. Fortis wist in de slotfase nog hun vierde doelpunt te scoren in de tweede helft, maar het slot akkoord was voor Valto. Met de vijfde van Sheila en het schot van Bart werd de eindstand op 14-26 gezet en kon het feestje beginnen. Een overwinning waar de Lierse dames bijna de helft van de doelpunten voor hun rekening namen en verder alle namen weer op het score formulier zijn komen te staan. Na de wedstrijd even een feestje gebouwd in de Baskenburg, voordat de terugreis werd aangevangen. In de bus ging het feest gewoon door totdat de bus bij de Vreeloohal geparkeerd werd en er een eind kwam aan een lange korfbaltrip. Geweldig om zo veel publiek bij deze wedstrijd in Vlissingen te zien, waarbij Vakkie-V voor de muzikale ondersteuning zorgde tijdens de wedstrijden en bij het inschieten. De Valto selectie speelden voor het gevoel een thuiswedstrijd en pakt in Vlissingen vier punten.

Allemaal reuze bedankt voor de support en we zien jullie graag volgende week allemaal weer in de Vreeloohal bij de wedstrijden van Valto 1 & 2 tegen KV Vriendenschaar 1 & 2.

Arno van Leeuwen.