Lierse supportersschare ziet Valto ook in Vlissingen winnen

In de voorjaarsvakantie stond er voor de Valto selectie gewoon een competitie wedstrijd geprogrammeerd. De KNKV vindt het geen probleem dat de clubs in het zuiden de wedstrijd in het carnavalsweekend verplaatsen naar een inhaal weekend, terwijl dan juist de noordelijke regio’s vakantie hebben. Het gevolg hiervan was dat Valto met de nodige invallers moest aantreden in de wedstrijden tegen KV Fortis. Enkele spelers genieten van een vakantie waarvan ik de nodige mooie plaatjes voorbij zag komen op de social media. Eigenlijk vind ik dat de KNKV hier wat mee moet, want als men carnaval mag vieren moet je ook in het voorjaar van de sneeuw kunnen genieten als je dat wilt.

Met een goed gevulde bus, welke door de club geregeld was, vertrokken we naar Vlissingen. Later zouden er ook nog een aantal gevulde auto’s dezelfde route volgen, waardoor de sporthal in Vlissingen kennis kon maken met “vakkie V” wat luid en duidelijk aanwezig was. Ook de Lierse supporters die écht niet naar Vlissingen konden komen hoefden niets van de wedstrijden te missen, want Valto verzorgde een eigen live stream via de telefoon van onze voorzitter Marco. Ook een prestatie op zich om twee wedstrijden met je telefoon te filmen en de kramp in de vingers te negeren. Het was dan ook genieten op de tribune en het geeft ook wel een mooi gevoel dat we dit met z’n allen weer neerzetten. Echt een gevalletje “Lierse trots on tour”.

Voordeel als je met de spelersbus mee reist is dat je ruim op tijd aanwezig bent voor de wedstrijden beginnen. Genoeg tijd om even wat voor jezelf te doen. De één ging buiten even de beentjes strekken. De ander keek een korfbal wedstrijd tussen Seolto tegen de Scheldevogels of ging gewoon even wat drinken en later ook eten in de kantine.

Na ruim een uur ontspannen was het dan de beurt van Valto 2 om het veld te betreden voor de wedstrijd tegen Fortis 2. De thuiswedstrijd werd een ruime overwinning, maar dat gaat dan toch tussen de oren zitten. Vandaag was het een heel andere wedstrijd met Lisette in de basis op de plaats van Mandy. Zij loopt iedereen jaloers te maken met mooie plaatjes uit Lapland, waar zij van een verdiende vakantie geniet. De openingstreffer was voor de thuisploeg, maar die werd niet veel later door Ron van repliek gediend. Even later was het Lisette die haar visitekaartje afgaf door ons van afstand op voorsprong te zetten. Met om en om scoren stond er halverwege een 3-4 tussenstand op het bord toen Lisette met haar tweede treffer het eerste gaatje van twee wist te maken. In de volgende fase wist Valto lang de korf niet te vinden. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar het was steeds net niet zuiver genoeg om er een doelpunt bij te schrijven. Dit gaf Fortis de kans om het gaatje weer te dichten en scoorden de ploegen tot de rust om beurten tot uiteindelijk bij 8-7 de kleedkamers werden opgezocht.

Met deze minimale achterstand startte de ploegen aan het tweede bedrijf. Valto, gebrand om direct de gelijkmaker te scoren, kwam van een koude kermis thuis, want het was de thuisploeg die ook na de rust de score opende. Bij Valto 2 maakte weer een junior haar debuut in de selectie vanavond. Mieke Stolze nam de plaats in van Lisette die later weer terug zou komen in het andere vak. De 9-7 achterstand werd weggewerkt door Jan Pieter, die op de plaats van Ruben was gekomen, en Myrte en toen Ruben, in het andere vak weer ingebracht, even later ons weer op voorsprong zette vond de coach van Fortis het tijd voor een time-out. Met nog ruim twintig minuten te spelen waren we weer aan de goede kant van de score beland, maar makkelijk ging het allerminst. Debutante Mieke zette ook haar naam op het scoreformulier door onze marge te verdubbelen, maar daarna brak er wederom een doelpuntloze periode aan voor Valto. Wederom resulteerde dit in de wederopstanding van Fortis, wat weer op gelijke hoogte kwam. Verder kwam het gelukkig niet doordat onze verdediging even flink de druk opvoerde. De doelpuntloze periode van Valto duurde echter nog even voort, maar uiteindelijk wist Martijn ons dan toch weer op voorsprong te zetten. Richard bracht met Jasper op de plaats van Ruben wat extra lengte in de ploeg, wat ook resultaat opleverde. Door de altijd tomeloze inzet van Jasper wisten we meer rebound te pakken, waardoor er meer herhaald kon worden in de aanval. Mieke wist hier uiteindelijk van te profiteren en zette de 11-13 op het bord. Nog bijna vier bloedstollende minuten te gaan, maar gelukkig wist Ron niet veel later onze marge verder uit te bouwen. Met nog anderhalve minuut op de klok nam Fortis nog een time-out om de laatste aanvallen te bespreken, maar dit mocht niet baten. Ron gooide de wedstrijd met een mooi jump-shot de wedstrijd in het slot toen de klok al even stil stond, dus waren de punten dan toch weer voor Valto. Met deze zwaar bevochten overwinning klimt Valto 2 weer naar de tweede plaats en is het nog steeds wachten op een misstap van Die Hagje 2 willen we nog een kans maken op de hoofdprijs. Valto zal zelf de rest van de competitie hun beste beentje voor moeten zetten en alle wedstrijden als winnaar van het veld moeten lopen. Daarbij is de wedstrijd in Den Haag cruciaal en zal ook nog eens met meer dan acht verschil gewonnen moeten worden voor het onderling resultaat. Een mooie uitdaging voor Valto 2 die zij met beide handen gaan aanpakken, maar waarbij zij wel hopen op uw support. Zij hopen u dan ook volgende week om 17:00 uur te verwelkomen in de Vreeloohal als er tegen KV Vriendenschaar 2 wordt aangetreden. De uitwedstrijd in december was niet de beste wedstrijd van Valto 2 en werd helaas met 19-17 verloren. Dit moet zaterdag dus beter, waarbij support wel gewenst is.

Na een korte pauze was het de beurt aan Valto 1 om de strijd om de punten aan te gaan tegen het Zeeuwse vlaggenschip. Fortis is in het verleden vaak een taaie tegenstander gebleken  en ook in deze competitie heeft deze ploeg al een paar keer voor een verrassende uitslag gezorgd. Bij aanvang van deze wedstrijd stonden zij dan ook gewoon op de derde plaats en mochten we hen dus zeker niet onderschatten. Tijdens de tweede helft van de wedstrijd van Valto 2 was er intussen nog een aanvulling bij het Lierse publiek gekomen met de aankomst van nog meer auto’s die gevuld naar Vlissingen waren gekomen. Ons vlaggenschip wist zich dus goed gesteund door hun aanhang en startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechters Watermulder en Den Hollander. De openingstreffer was voor de thuisploeg, maar Mirthe zorgde in de volgende aanval voor de gelijkmaker. Nog één keer zou Fortis op voorsprong komen, maar deze achterstand werd door Sheila weggewerkt. Frank zette ons voor het eerst op voorsprong, waarna Fortis nog één keer op gelijke hoogte zou komen. Na de 3-3 na acht minuten spelen zou Valto twee minuten later door treffers van Sheila, Thom en Laurens het eerste gaatje slaan naar 3-6. Fortis bleef echter nog aan het elastiek hangen en wisten het gaatje lang op 2 á 3 verschil te houden. Na de twee rake schoten van Laura en de derde van Sheila was het verschil opgelopen naar 7-12 en stonden er nog zes minuten op de klok tot de rust. In deze zes minuten tot de rust wist Fortis toch nog drie maal de korf te vinden, waar alleen Frank een gescoorde strafworp tegenover zette. Hierdoor werd de kleedkamer met 10-13 opgezocht en was het bij het begin van het tweede bedrijf nog helemaal niet zeker dat we hier met de punten huiswaarts zouden keren. Tot zover net als vorig jaar een wedstrijd in de Baskenburg met veel fysieke inzet van de tegenstander, maar het ging nooit over het lijntje. De scheidsrechters hadden het allemaal prima in de hand dus gingen we er nog eens goed voor zitten bij de aanvang van de tweede helft. Net als bij aanvang van de eerste helft was het voor beide ploegen even zoeken naar de beste kans, maar ook nu wist Fortis weer als eerste de korf te vinden. Fortis bleef aangehaakt tot de 12-15 tussenstand die er na vier minuten op het bord stond, maar toen kreeg Valto het even op de heupen en scoorde viermaal op rij. Zo stond er halverwege de tweede helft door de treffers van Bart, Mirthe, Frank en Romee ineens een 12-19 tussenstand op het bord en besloot de coach van Fortis aan de noodrem te trekken. Door deze time-out leek Valto even de weg kwijt, maar wist Fortis hier niet van te profiteren. Thomas, vandaag chef the mission bij afwezigheid van Mark, besloot twee minuten later om ook een time-out te nemen om de ploeg tot de orde te roepen. De gelederen werden weer gesloten en niet veel later wist Sheila, die vandaag lekker op schot was, weer doel te treffen, waarmee negen minuten voor tijd de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Bij Fortis gingen intussen toch wel wat koppies hangen en kreeg Valto de ruimte om de voorsprong verder uit te bouwen. Met nog zeven minuten te gaan werd Thom, licht geblesseerd, vervangen door Jasper die ook niet veel later maar even zijn naam op het score formulier zette. Nadat Bart het verschil naar 13-23 had getild door de toegekende strafworp te scoren, maakte Mieke ook maar gelijk haar debuut in het vlaggenschip van Valto. Zij kwam vier minuten voor tijd binnen de lijnen om samen met Vera de overwinning naar veilige haven te brengen op de plaatsen van Mirthe en Laura. Fortis wist in de slotfase nog hun vierde doelpunt te scoren in de tweede helft, maar het slot akkoord was voor Valto. Met de vijfde van Sheila en het schot van Bart werd de eindstand op 14-26 gezet en kon het feestje beginnen. Een overwinning waar de Lierse dames bijna de helft van de doelpunten voor hun rekening namen en verder alle namen weer op het score formulier zijn komen te staan. Na de wedstrijd even een feestje gebouwd in de Baskenburg, voordat de terugreis werd aangevangen. In de bus ging het feest gewoon door totdat de bus bij de Vreeloohal geparkeerd werd en er een eind kwam aan een lange korfbaltrip. Geweldig om zo veel publiek bij deze wedstrijd in Vlissingen te zien, waarbij Vakkie-V voor de muzikale ondersteuning zorgde tijdens de wedstrijden en bij het inschieten. De Valto selectie speelden voor het gevoel een thuiswedstrijd en pakt in Vlissingen vier punten.

Allemaal reuze bedankt voor de support en we zien jullie graag volgende week allemaal weer in de Vreeloohal bij de wedstrijden van Valto 1 & 2 tegen KV Vriendenschaar 1 & 2.