Valto F1 - Avanti/Post Makelaardij F2     9 - 11
Valto F2 - Maassluis F2     10 - 3
Fortuna F6 - Valto F3     6 - 2

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde thuis tegen DeetosSnel 1. Het eerste begon goed aan de wedstrijd en kwam met 4-2 voor, maar daarna volgde een goede periode van DeetosSnel, die uitliep naar een 5-11 voorsprong en uiteindelijk een ruststand van 7-13. In de tweede helft waren de doelpunten lang schaars, met name aan de kant van VALTO, pas halverwege de 2e helft werd het achtste doelpunt gescoord. Eindstand: 11-20. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen Fortuna 1, die afgelopen zaterdag met 13-17 van KVS 1 won.

VALTO 2 speelde thuis tegen PKC 3. Een moeizame start van het tweede en een PKC die uit alle hoeken (makkelijk) raak schoot, zorgde ervoor dat het tweede al snel tegen een flinke achterstand aankeek. Ruststand: 5-13. Ook in de tweede helft had het tweede weinig in te brengen, al ging het in het begin nog wel redelijk gelijk op. Eindstand: 12-24. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Fortuna 2, die afgelopen zaterdag met 10-23 van KVS 2 won.

VALTO 3 speelde thuis tegen RWA 3. Het derde kende wel een goed begin van de competitie. Zij wisten de hele wedstrijd aan de goede kant van de score te staan. Via 5-2 en een ruststand van 10-5 werd er uiteindelijk met 18-14 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het derde uit tegen Avanti 4, die afgelopen zaterdag niet speelde.

VALTO 4 speelde uit tegen Refleks 4. Ook een goed begin voor VALTO 4. Het vierde wist de korf makkelijk te vinden en hield het vooral verdedigend goed dicht, waardoor er een ruime overwinning werd neergezet: 6-18. A.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen ALO 2, die afgelopen zaterdag nog niet in actie kwam.

VALTO 5 speelde uit tegen ONDO 4. Het vijfde startte goed en wist op 0-2 voorsprong te komen. Hierna stagneerde de score en kwam ONDO steeds beter in de wedstrijd. Het vijfde kon niet voorkomen dat ONDO de voorsprong pakte en steeds verder uitliep. Eindstand: 14-9. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen Fortuna 6, die haar eerste wedstrijd wist te winnen van Excelsior 4, 24-12.

De wedstrijd van VALTO 6 werd verzet, omdat er nogal wat spelers van het zesde van hun vakantie aan het genieten zijn. A.s. zaterdag speelt zij thuis tegen Fiks 4, die afgelopen zaterdag met 14-13 won van Tempo 7.

VALTO 7 speelde thuis tegen KOAG 4. In de eerste helft was VALTO de betere ploeg, maar werden de kansen niet voldoende afgemaakt. Zodoende kon KOAG bijblijven en stond het met rust 7-7. Aan het begin van de 2e helft had KOAG het betere spel en bouwde een kleine voorsprong op. Gelukkig wist het zevende in de laatste minuten de stand toch nog verdiend gelijk te trekken: 13-13. A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen Weidevogels 6, die afgelopen zaterdag won van Avanti 12 (9-11).

VALTO 8 speelde thuis tegen NIO 4. Het achtste creëerde veel kansen. Niet alles werd ook daadwerkelijk afgerond, maar in combinatie met de strakke verdediging, was het genoeg om tegenstander NIO op afstand te houden. Via tussenstanden van 8-4 en 10-5 werd er uiteindelijk met 12-6 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen Vriendenschaar (B) 4, die afgelopen zaterdag nog vrij was.

VALTO A1 pakt gelijk de eerste punten. We hebben heel de wedstrijd op 1/2 doelpunten voorsprong gezeten. Verdedigend was het weer erg netjes op een iets mindere fase na. Aanvallend creëerden we goede kansen, afronding was lastig. Zeker aan het einde van de wedstrijd was iedereen door de hitte al een beetje uitgeblust. Nog wat kleine foutjes zorgde voor nagelbijten aan de kant, maar de voorsprong gelukkig wel vol kunnen houden. We hebben met 8-10 gewonnen.

VALTO A2 wint de eerste wedstrijd, eerste helft werd er strak verdedigd waardoor er weinig tegendoelpunten vielen, helaas creëerden we zat kansen maar wissten deze niet te benutten wat zorgde voor een ruststand van 2-3… na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, alleen wisten we wel te scoren, wat zorgde dat we uitliepen naar 3 verschil, en uiteindelijk terecht winnen met 7-10

VALTO A3 is het seizoen met een overwinning op Meervogels gestart. De eerste helft ging gelijk op, al deed Valto zich iets tekort. Rusten met 7-7.
Na rust liet Valto zich even verrassen en kwam 10-8 achter. Met enkele wissels voor wat nieuwe energie onder de warme omstandigheden, werd de wedstrijd gekeerd tot een 13-10 voorsprong. Een soms chaotisch einde leverde de eindstand van 13-12 op. Een fel bestreden maar zeker verdiende overwinning.

VALTO A4 heeft hun eerste wedstrijd helaas verloren. Na een sterke start en snelle score kwam Reeuwijk wat beter in de wedstrijd en gingen we rusten met een kleine achterstand 7-5. Na rust bleef Valto aandringen maar kwam wat geluk te kort. Het ontbreken van wissels betekende dat naar het einde van de wedstrijd de energie weg ebde en Reeuwijk de overhand kreeg. Helaas 18-9 verloren maar een prima wedstrijd gespeeld.

VALTO B1 mocht het opnemen tegen Nieuwerkerk B1. Op papier een van de betere tegenstanders uit de poule. De wedstrijd begon en al gauw werd duidelijk dat het vandaag geen monsterscore zou worden. Beide ploegen legde elkaar verdedigend het vuur aan de schenen waardoor de doelpunten schaars waren. Valto drukte Nieuwerkerk goed naar buiten waardoor de meeste kansen van ver waren. Helaas hadden we het zelf aanvallend ook lastig. 4-2 bij rust. De tweede helft voerden beide ploegen tactische wijzigingen door waardoor er iets meer gescoord werd. Vooral het verhogen van het bal tempo en het meer naar de bal toe bewegen ipv telkens de diepte zoeken hielp bij Valto. Hierdoor bleef het nog lang spannend, maar helaas wist Nieuwerkerk uiteindelijk toch een gaatje te slaan. Na een prima wedstrijd waar we echt op door kunnen bouwen stond er een 12-7 eindstand op het scorebord.

VALTO B2 moest tegen KCR B2, waren ook veel langer dan wij waren en dat merkte je wel. Aanvallen draaide lastig, veel eenschots aanvallen. Verdedigend veel lange aanvallen tegen dus uiteindelijk ook goals. Het werd 2-10 voor KCR

VALTO B3 speelde vandaag tegen HKV B1. Dit is het enige B team wat HKV heeft en het was ook te zien dat bij de tegenstander flinke niveauverschillen aanwezig waren. Het werd ons vooral lastig gemaakt in de aanval door een lengteoverschot van HKV. Tegelijkertijd stond onze eigen verdediging ook heel sterk te verdedigen waardoor er in de eerste 20 minuten niet gescoord is. Uiteindelijk begonnen er aan beide kanten wat doelpunten te vallen en was het met rust 2-3 in het voordeel van HKV. Na de rust kwam Valto wat beter in de wedstrijd waardoor we op een voorsprong van 7-4 kwamen. Uiteindelijk hebben we 7-5 gewonnen.

VALTO B4 mocht het opnemen tegen DES. Helaas werd er verloren met 9-4. Valto had veel pech met ballen die er niet in wilde, en bij DES lukte dat wel. Op naar volgende week!

VALTO C1 speelde thuis tegen De Meervogels. De wedstrijd ging echt gelijk op vanaf het begin. Een gelijk spel had zeker op zijn plaats geweest. Maar helaas wist de tegenstander er 1 meer te scoren. Eindstand 3-4.

VALTO C2 speelde uit bij Refleks. Ze kwamen thuis met een ruime overwinning 2-8.

De dames van VALTO C3 hadden net als de rest een warme wedstrijd tegen KCR C3 in Ridderkerk. Ze begonnen sterk met een snel eerste doelpunt wat ze uitbreiden met een 2-0, daarna ging het over en weer en we gingen in ieder geval met voorsprong de rust in. Het was soms wat lastig om een goede aanval op te zetten waardoor het 4-4 gelijk werd maar ze uiteindelijk een 4-5 voorsprong konden pakken en houden. Goed als team samen gespeeld!

VALTO C4 speelde uit bij Vitesse. Eerste helft waren we gelijkwaardig aan elkaar. Vitesse wist 2x te scoren en Valto 1x. Er werd goed verdedigd en ook in aanval zat het samenspel er al best goed in voor een wedstrijd met elkaar. In de 2e helft kregen we kans op kans maar helaas hadden we weinig geluk. Dat had Vitesse wel en mede door strafworpen liepen zij uit naar 5-1. Uiteindelijk wisten we dan toch een verdiende treffer te maken, waardoor de uitslag 5-2 in het voordeel van Vitesse werd. Helaas geen punten maar prima wedstrijd van de C4!

VALTO D1 speelde thuis tegen KCR. Verdedigend ging het best goed, maar aanvallend werden we goed onder druk gezet. Dit vonden we lastig maar we wisten nog wel veel kansen te creëren die er helaas allemaal niet ingingen op 1 na. De passing was de eerste helft niet goed, waardoor na goed verdedigen onnodige ballen fout werden gegooid. Uiteindelijk gingen we de rust in met 1 – 3. Begin van de 2e helft werd er heel weinig gescoord bij beide van ons en verdedigden we heel erg goed! De passing werd pas in de laatste 12 minuten beter. Ook hadden we toen veel kansen, maar er ging er maar 1 in. Helaas verloren met 2-6.

VALTO D2 speelden vandaag een lastige wedstrijd tegen ONDO D2. Doel was om met de juiste hand naar de juiste kant te gooien en om goed voor te verdedigen.
Het voorverdedigen ging al best heel goed. Het gooien en vangen was soms wat lastiger. We stonden 3-5 achter met rust. Uiteindelijk 7-12 verloren.

VALTO D3 speelde uit bij ONDO. Helaas werd er verloren met 9-5.

Van de TC

Speelronde 1 – We zijn begonnen!

In een zonovergoten weekend mochten we de competitie starten. De eerste teams waren alweer vroeg bezig en er gingen gelukkig veel dingen goed. Volgens mij was er voor iedere wedstrijd een scheidsrechter, waren de teams compleet (invallers en reserves bedankt!) en werd er gewonnen, verloren, gelijk gespeeld, maar bovenal geleerd en gelachen.

Een belangrijk punt dat naar boven kwam dit weekend is de speelgerechtigdheid. Dit is vooral van belang bij de wedstrijdsport. Zorg dat je wissels goed op het wedstrijdformulier komen. Dit is dus een aandachtspunt voor coaches en aanvoerders. Weet in welke minuut je gewisseld hebt (schrijf het desnoods op) en zorg dat de scheidsrechter het ook zo invoert.

We zagen afgelopen zaterdag dat zelfs scheidsrechters op het hoogste niveau dit niet altijd goed invoeren, dus een controle door erbij te staan als ze het invoeren is belangrijk. Voor iemand die geen 75% van een wedstrijd heeft gespeeld, telt deze wedstrijd niet als ‘gespeeld’ in dit team. Na 3 speelweekenden kan dit belangrijk worden wie er nog in mag vallen bij een lager team.

Bij de breedtesport hoeven wissels juist niet meer perse ingevoerd te worden. Zorg dat al je spelers en wissels op de bank voor aanvang in de app staan. Deze spelers worden allemaal gezien als spelers van deze wedstrijd (ook al komen ze er niet in) en tellen daarom mee bij de bepaling van het sterktecijfer van het team voor toekomstige indelingen

Training geven, de basics
Afgelopen donderdag was Dirk Jan Dorst bij ons om een clinic “Trainen, de basics” te geven aan beginnende trainers/coaches. We zijn uiteraard heel blij met de jeugd die helpt trainen geven en vaak ook nog een team coacht, dus zijn dit soort clinics erg fijn om te krijgen. De E1 en E2 waren de proefteams. Ik hoop dat jullie de nodige tips & tricks hebben meegekregen en kunnen gebruiken in jullie eigen trainingen. Mocht je meer willen weten of willen doen, dan mag je dat altijd bij mij aangeven. Er zijn ook KT2 cursussen, die weer een stapje verder gaan. De kosten daarvoor worden door Valto betaald.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Overige zaken
Een nieuw seizoen, betekent ook weer even wennen en inkomen. Daarom nog een keer een aantal aandachtspunten.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Nieuw seizoen klaverjassen

We gaan komend seizoen weer klaverjassen!

Net als vorig seizoen hebben we zes speelavonden ingepland, de eerste vrijdagen van de maand:
4 oktober, 1 november, 6 december, 7 februari, 7 maart en 5 april.
Nieuw is de ’trainingsavond’ op donderdag 19 september, voor iedereen die dat leuk vindt. Op deze avond geven we eerst uitleg over een paar strategieën, die we daarna in praktijk gaan brengen.