Bijblijver 35, jaargang 51 29 april 2024

Van de voorzitter

Een hele trotse voorzitter

Gisteren zat ik in spanning voor de finale beach korfbal. Gaan ze het doen en staat onze Jasper in de finale ook opgesteld? Ja hoor, een heerlijke finale gezien en de beste heeft uiteindelijk gewonnen. De discipline is echt wel anders bij het beach korfbal. 4 tegen 4, klein veld en dynamisch in het spel. Veel over en weer. Na de eerste uitglijder, werd team NL wakker en liet geen kans onbenut. Alle verdere wedstrijden werden gewonnen en zo stond zondagmiddag Nederland gewoon weer in de finale. Waar in de eerste ronde nog verloren werd tegen Chinese Taipei, kwam de revanche in de finale. Hoe trots kan je zijn als voorzitter als je al een speler uit je eigen vereniging daar ziet spelen in een team NL shirt, en dan ook wereldkampioen worden. Jasper super goed gedaan, de hele vereniging is trots op jullie super prestatie.

Verder was daar afgelopen maandag de ALV waarin er o.a een presentatie gegeven werd door Michiel vd Bos mbt de nieuwbouw. De leden werden meegenomen in de stappen die Valto verder zal moeten volgen op  termijn. Goed te zien dat er meer leden aanwezig waren dan op een normale ALV. We horen wel eens dat er drempel is om te komen, maar een ieder als lid en ouder is gewoon welkom. Dus voor een volgende keer in het najaar hopen we op een nog grotere opkomst. Verder werden ook 8 jubilarissen in het zonnetje gezet. 50 jaar jubilarissen Cees Stolze, Peter de Rijcke , Gerard van der Wal en Arnold Kok en 40 jaar jubilarissen: Petra Dijkstra, Esther de Jong, Matthijs van Oosterhout en Petra van Etten. Zoals inmiddels gewend heb ik de jubilarissen thuis verrast met een mooie bos bloemen. In Nederland zijn inmiddels de vakanties begonnen. Voor de leden die lekker op vakantie gaan, veel plezier en geniet van jullie vrije dagen.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Programma

Zaterdag 4 mei 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:00 Valto 1 - Nieuwerkerk 1 M (Ron) Ringma (sr)
B (Brian) de Vree (sr)
De Zwet
10:30 DVO/Transus A1 - Valto A1 De Eikelhof

Zaterdag 11 mei 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 KOAG 1 - Valto 1 Groene Wetering
14:00 Vriendenschaar (H) 2 - Valto 2 Sluisweg
12:00 Fortuna 6 - Valto 3 Kruithuisweg-Oost
15:10 Valto 4 - VEO 4 Sander Hartendorp De Zwet
13:00 NIO 3 - Valto 6 Abeelweg
16:30 Valto 7 - Paal Centraal 3 Max Hulsebosch De Zwet
11:00 Valto A1 - PKC/Vertom A1 Bert Pellikaan De Zwet
12:20 Valto A2 - Weidevogels A1 Pierre van Venetiën De Zwet
10:30 Albatros A4 - Valto A3 Develstein
15:00 Valto A4 - Nikantes A1 Bart Versteegen De Zwet
11:15 TOP/IAA fresh B1 - Valto B1 TOP Sassenheim
13:45 Valto B2 - 't Capproen B1 Máté Ridder De Zwet
12:45 Valto C2 - De Meervogels C2 Floris van Muijen De Zwet
11:45 Valto C3 - DES (D) C1 Twan Boers De Zwet
13:15 ONDO (G) C3 - Valto C4 Juliana Sportpark
13:00 Korbis C4 - Valto C5 Sniep
10:45 Valto D3 - Avanti/Post Makelaardij D3 Lisa van Wingerden De Zwet
10:00 Valto D4 - LYNX D1 Jasper van der Eijk De Zwet
11:45 ONDO (G) E2 - Valto E2 Juliana Sportpark
09:00 Avanti/Post Makelaardij E5 - Valto E3 De Groene Wijdte
09:00 Valto E4 - KVS/Groeneveld Keukens E6 Sheila Herbert De Zwet
09:00 Valto E5 - Maassluis E2 Marije van Dalen De Zwet
09:00 Valto F2 - ODO F1 Jan Jaap Elenbaas De Zwet

Uitslagen

maandag 22 april 2024

Wedstrijd Uitslag
Maassluis B2 - Valto B2     7 - 11

Van de TC

Inhaalronde – Kangoeroes en Beachkorfbal

Het was stil op de velden afgelopen zaterdag. Koningsdag. En dus een inhaalronde, waarop niet werd ingehaald, maar gevierd. Een weekend met een aantal hoogtepunten, dat wel. Op vrijdag waren er namelijk de Koningsspelen en dat is bij ons de AdFysio Giga Kangoeroedag. Het jaarlijkse evenement waarbij alle kleuters van de basisscholen op ons veld allerlei activiteiten doen. En met verrassend mooi weer! Het is de leeftijd van onze Kangoeroes, de groep van ongeveer 4 tot 6 jaar die spelenderwijs kennismaken met sport, samenspelen en onze vereniging. Dat zou zomaar de start kunnen zijn van een korfballeven. Ook dit jaar hopen we dat er weer veel kinderen een aantal gratis trainingen meedoen om te kijken of het iets voor ze is. Zij kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur. Wil jouw dochter of zoon dat ook, maar heb je geen stempelkaart? Neem dan contact op met Lysanne via cooEenF@ckv-valto.nl.

Op zaterdag was het dus Koningsdag met niet alleen de verjaardag van de Koning om te vieren, maar ook een mooie uitslag van de eendjesverkoop. We hebben weer een mooi resultaat neergezet als vereniging. Nu nog het tappen, als je daar mee wil helpen, dan kun je je opgeven bij Michiel via 06-43960540. Verder in de Bijblijver staan de dag en tijden waarop je kunt helpen.

Op zondag (maar ook vrijdag en zaterdag) was het feest. Een feest om naar Jasper te kijken. Jasper van der Eijk uit Valto 1 was namelijk al geselecteerd voor het Nederlands Beachkorfbalteam, maar mocht dit weekend dan echt in actie komen op het tweede WK dat werd georganiseerd. Op een zandstrand in Thailand, met temperaturen van rond de 40 graden, een stevige wind en een luchtvochtigheid van zo’n 70% heeft Nederland de titel binnengesleept door tweede te worden in de poulefase, in de kwartfinale te winnen van België en vervolgens van Tjechië in de halve finale. Uiteindelijk stond Nederland in de finale tegen Taiwan, waar het in de poulefase van had verloren met 6-5. Nu werd 7-4 voor Nederland en dus Wereldkampioen. Namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd Jasper. Een mooi resultaat van een mooi traject uitkomend voor Nederland! Terugkijken kan hier.

Komende zaterdag is er opnieuw een inhaalronde, echter er komen maar twee teams in actie. En niet de minste. Valto A1 neemt het op tegen de Nederlands Kampioen DVO A1 in Bennekom. Zij zijn gelukkig wel op tijd terug voor de andere wedstrijd, die van Valto 1 tegen Nieuwerkerk 1. Een belangrijke wedstrijd voor ons vlaggenschip in de strijd voor behoud in de Ereklasse. Kom dus allemaal kijken!

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Hemelvaartsdag
Tradities zijn er om gebroken te worden heb ik wel eens gehoord. Zo voelt het wel een beetje bij Hemelvaartsdag. Want in plaats van dat we als vereniging naar het VEO-toernooi gaan, organiseren we nu clinics gegeven door de selectie met daarna een mixtoernooi inclusief stormbaan. Dat wordt een ontzettend leuke ochtend, dus meld je nu aan via het formulier.

Volgend seizoen

Leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, dienen dat vóór 1 mei te doen. Vanaf dat moment gaan we als TC de indelingen maken van de teams. Afmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Het nieuwe jaarschema staat ook online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat er in. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Tappen in de Tent op vrijdag 3 mei

3 mei mogen we weer tappen in de tent! Zou je willen helpen met tappen, schenken, verkopen of bevoorraden meld je dan aan bij Michiel Cornelisse op 0643960540!
De tijd is van 15:30-00:30, wil je een deel doen laat dit dan ook weten.
Tot 3 mei maken we er weer een feestje achter de bar van!

Activiteitenochtend voor de jeugd op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag organiseert Valto een leuke ochtend voor de jeugd! Zet de datum 9 mei nu in je agenda en meld je aan via dit formulier! We starten om 10 uur, dus we zien je dan graag 9.45 uur.

PubQuiz 2024

Aanmelden pubquiz

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!