Bijblijver 38, jaargang 51 21 mei 2024

Programma

Zaterdag 25 mei 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
09:00 oefenwedstrijdDriekamp F-nieuw - Dijkvogels/RWA/Valto Dijkvogels Maasdijk
16:00 Valto 1 - KOAG 1 R. (Riejander) Deen (sr)
L (Lodewijk) Hut (sr)
De Zwet
14:40 Valto 2 - Vriendenschaar (H) 2 Ronald Peters De Zwet
13:15 Valto 3 - Fortuna 6 Joost Vollering De Zwet
14:30 VEO 4 - Valto 4 Westvliet
14:10 Paal Centraal 2 - Valto 5 TU Delft
14:40 Velocitas 8 - Valto 8 De Bloemerd
13:00 PKC/Vertom A1 - Valto A1 Oostpolder
12:05 Weidevogels A1 - Valto A2 Merenveld
11:00 Nikantes A1 - Valto A4 Botreep
12:00 Valto B1 - TOP/IAA fresh B1 Jochem Schuurman De Zwet
11:45 't Capproen B1 - Valto B2 M.L.Kinglaan
14:00 Valto B3 - Gemini B1 Thom Voskamp De Zwet
11:00 Valto C1 - Vitesse (Ba) C1 Petra Dijkstra De Zwet
14:45 De Meervogels C2 - Valto C2 Vernedesportpark
09:30 DES (D) C1 - Valto C3 Biesland (DES)
10:30 Valto C4 - ONDO (G) C3 Daan van Oudheusden De Zwet
11:30 Valto C5 - Korbis C4 Mirthe van Staalduinen De Zwet
09:30 Valto D1 - Achilles (Hg) D1 Martijn Dijkstra De Zwet
11:05 Dijkvogels D1 - Valto D2 Dijkvogels Maasdijk
10:00 Avanti/Post Makelaardij D3 - Valto D3 De Groene Wijdte
10:30 Vriendenschaar (B) D2 - Valto D4 Groene Zoom
09:00 Valto E1 - RWA E2 Koert Ridder De Zwet
10:00 Valto E2 - ONDO (G) E2 Marleen Slaman De Zwet
09:00 Valto E3 - Phoenix E3 Elise Rijsdijk De Zwet
09:30 KVS/Groeneveld Keukens E6 - Valto E4 Cas van Dijkpark
10:00 Maassluis E2 - Valto E5 Wipperspark
09:00 Valto F1 - Die Haghe F1 Isabel van den Berg De Zwet
09:30 ODO F1 - Valto F2 De Commandeur
10:00 Valto F3 - Maassluis F3 Marja de Jong De Zwet

Maandag 27 mei 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 Paal Centraal 3 - Valto 7 TU Delft
18:30 Valto E4 - Achilles (Hg) E3 Gerard Verbraeken De Zwet

Uitslagen

maandag 13 mei 2024

Wedstrijd Uitslag
Valto 5 - Paal Centraal 2     17 - 7

woensdag 15 mei 2024

Wedstrijd Uitslag
Die Haghe C2 - Valto C3     3 - 4

donderdag 16 mei 2024

Wedstrijd Uitslag
Valto D2 - Dijkvogels D1     5 - 12

zaterdag 18 mei 2024

Wedstrijd Uitslag
Die Haghe F1 - Valto F1     8 - 9

Van de TC

Inhaalronde – King Koert heeft een opvolger in Titan Tim

Het weekend van Pinksteren staat doorgaans in het teken van korbaltoernooien door het hele land. Al jaren is het North Sea Tournament (NST) bij ONDO in ’s-Gravenzande er één van. En dat doen ze goed. En al jaren doet Valto daaraan mee, met teams in diverse samenstellingen per jaar. Ook dit jaar weer en zowaar was daar de eerste prijs voor het team dat in de Valto-naar-de-Ereklasse-shirts meedeed. Van harte!

Ook al jaren een groots onderdeel van het NST, is het NK 1-tegen-1. In de huidige opzet is dat voor senioren en junioren hét podium om zich te onderscheiden van andere toptalenten uit het gehele land. En dat zijn niet de minsten. En ook hier is Valto dikwijls vertegenwoordigd. Niet alleen helpt ons streamteam dat van ONDO, wat voor duizenden kijkers die niet kunnen komen een erg fijn resultaat geeft. Maar ook doen er toppers van Valto mee en niet onverdienstelijk. In 2012 was het Thom Voskamp bij de junioren, in 2019 was het Koert Ridder bij de aspiranten en ook in 2022, maar dan hij de junioren. Ik schreef er in het verleden nog wel eens over in mijn stukjes.

Dit jaar komt daar een nieuwe held bij: Titan Tim. Tim Krapels treedt daarmee in de voetsporen van Thom en Koert en wist afgelopen zondag dus ook te winnen. Waar hij vorig jaar nog strandde in de kwartfinale, wist hij nu door te dringen tot de finale en deze ook te winnen van Sido Harkema en eerder in de halve finale van Jorien Jordaan, supertalent uit PKC A1. Op de weg er naartoe zorgde onder andere een goal in de laatste seconde ervoor dat hij door kon en ook een barrage, waarin hij anders dan gebruikelijk eerst de aanval koos, wist hij te winnen door een hele snelle tijd neer te zetten. Namens Valto ontzettend gefeliciteerd met deze prijs Tim!

Terugkijken kan hier en daar kun je dan ook aangever Pieter van Muijen zien, zonder wie het niet mogelijk was. En ook Thom met aangever Jasper van der Eijk zijn in actie te zien, helaas voor Thom kwam hij in de kwartfinale Korfbal League speler Merijn Mensink tegen en vond daar ook zijn eindstation op het NK.

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Kangoeroes
Komende zaterdag is er de eerste training voor de kinderen die na de AdFysio Giga Kangoeroedag wel eens willen weten hoe het op een echte Kangoeroetraining is. Je bent van harte welkom en als je iemand mee wil nemen is dat helemaal prima!

Wil je bij een andere groep meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei, 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Volgend seizoen
Als TC zijn we inmiddels druk bezig met het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen met ook een nieuw gezicht. Twan Korteland gaat onze commissie namelijk verlaten en Rianca Aarts neemt zijn plek in. Zij loopt nu al mee met Twan om ervaring op te doen en omdat het nu vooral over volgend seizoen gaat, ook om mee te denken. Twan, alvast bedankt! En Rianca, fijn dat je dit wil doen en welkom in de TC!

Het nieuwe jaarschema staat ook online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De laatste avond (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden is maandag 10 juni.

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

PubQuiz 2024

Aanmelden pubquiz

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Groot succes Valto X Non – Shared Dining

Afgelopen woensdag en vrijdag was het zover het Shared Dining evenement bij NON.

Voor Valto een leuke actie en NON gaf zo haar sponsorschap van Valto op een leuke manier vorm.
Zelf ben ik vrijdag geweest.

En NON en haar medewerkers: het was lekker en zeer geslaagd.

Aan het eind nog een groepsfoto met een groot deel van de eters en de crew van NON.

Groet Peter

Tim Krapels wint NK 1 tegen 1 (junioren)

Afgelopen zondag was het weer zo ver…. NK 1 tegen 1 bij ONDO in ‘s-Gravenzande!

Het is een toernooi met de beste spelers uit de korfbal league en bekende clubs! Zoals altijd is het NK 1 tegen 1 speciaal, maar nu nog een beetje meer! Want van VALTO deden namelijk 2 spelers mee..

Bij de senioren: Thom Voskamp
Bij de junioren: Tim Krapels

Valto was weer goed vertegenwoordigd met veel publiek. Heel gaaf was het ook bij de opkomst van Thom dat het hele ONDO veld oranje kleurde (met de Valto fakkels).

Thom kwam netjes de poule door maar sneuvelde in de kwartfinale maar Tim (die vorig jaar in de kwartfinale sneuvelde) had dit jaar andere plannen.

In een spannend toernooi liet hij zien dat hard werken en soms een beetje geluk ervoor kunnen zorgen dat je gewoon de titel grijpt. Begrijp overigens niet dat de speaker ons standaard de underdog noemt: volgens mij hebben we al 4 titels daar weggesleept (Thom, neef Koert 2x) en nu Tim.

Fantastische prestatie. Als club zijn we weer supertrots.

Met op zaterdag een mix team van Valto die er ook met de prijs vandoor ging. Grappig dat ook een handbalster Quinty en voetballer Tom meededen. Zie foto.

Supporter Peter

P.S. Ook ons streamteam was weer actief. Ook jullie bedankt. Ik was er blij mee; kon ik thuis alles ook¡ nog perfect volgen.

Judith Goedendorp keert volgend seizoen terug in de Valto-selectie

Na vijf seizoenen bij Avanti/Post Makelaardij te hebben gespeeld en één seizoen een korfbal-time-out te hebben genomen in verband met de zwangerschap en geboorte van dochter Jet, keert Judith Goedendorp komend seizoen terug bij korfbalvereniging Valto.

Judith speelde in de jeugd bij ODO uit Maasland en heeft daarna drie seizoenen bij Valto in De Lier gespeeld. Ze maakte in het seizoen 2016/20217 onderdeel uit van het team dat de historische promotie naar de overgangsklasse wist te behalen in de kampioenswedstrijd tegen ONDO uit Middelburg. Ze scoorde daarin zelfs de winnende treffer in de laatste minuut.

Net als Valto heeft Judith ambities en dus was het niet vreemd dat zij naar het hoger spelende Avanti uit Pijnacker vertrok. Daar heeft ze mooie jaren beleefd tot ze eind vorig seizoen afzwaaide. Nu komt ze dus weer terug naar De Lier, waar ze samen met Valto-selectiespeler Ron Boekestijn op steenworp afstand woont van Villa Valto.

Ik ben blij dat ik mij bij Valto altijd welkom heb gevoeld, ondanks de overstap naar Avanti. Ik merkte een tijdje na de zwangerschap dat er nog fanatieke korfbalkriebels aanwezig zijn. Het lijkt mij dus ook weer erg leuk om voor de selectie te gaan en hierbij samen met de selectie verder te bouwen naar nog meer mooie seizoenen. Net als de seizoenen die ik al meegemaakt heb bij Valto destijds. Ik kijk er naar uit!”, aldus Judith Goedendorp over haar keuze om terug te keren bij Valto.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas over de stap van Judith: “Het vertrek destijds naar Avanti was wel even slikken, maar was haar zeker gegund. Het is ontzettend mooi om te zien hoe zij zich daar verder heeft ontwikkeld en mooie momenten heeft beleefd. Natuurlijk zijn we ook weer heel blij dat ze doorgaat met korfballen en dat bij Valto wil doen. Ik denk dat Judith een hele mooie aanvulling is op onze selectie voor volgend seizoen!”.

Foto: Aleid Auwerda

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!