Bijblijver 39, jaargang 49 30 mei 2022

Van de voorzitter

Een heerlijke week korfbal!

Afgelopen donderdag was daar het jaarlijkse VEO toernooi voor de jeugd. En om daar bij te blijven, wat was het weer een feest dat dit toernooi kon plaatsvinden. In alle vroegte trokken de teams uit de F,E,D,C en B die kant op om lekker veel wedstrijden te spelen . En wat is het dan leuk om een foto te laten zien waar alle leeftijden langs de kant aan het kijken zijn naar elkaars wedstrijden. Sommige verenigingen waren op oorlogssterkte.

Bij Valto was het voornamelijk ook de lol samen die ik zag in en op de velden. Daar doen we goed aan als vereniging , om dus ook dit soorten toernooien te spelen. Lekker ouderwets op gras je wedstrijden spelen. Goed ook om elkaar in ontspannen sfeer te treffen bij VEO. Zaterdag veel wedstrijden online gevolgd omdat ik zelf nog competitie tennis moest spelen. Ik kan jullie melden dat wij met ons mix team 1 van ’t Loo na het verslaan van onze directe concurrent die bovenaan stond tot gisteren officieel kampioen zijn geworden. Lekker gevoel als je dan van de baan komt, ik kon zien dat zowel V1 als V2 hadden gewonnen. Dit was dus met recht een topzaterdag. Allen weer succes de aankomende week en we zien/spreken elkaar weer bij Valto.

Sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Programma

Maandag 30 mei 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 Valto 4 - Refleks 5 Pierre van Venetiën De Zwet
18:30 Valto C1 - Maassluis C1 Jan Baljeu De Zwet

Dinsdag 31 mei 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
19:00 Valto B1 - ONDO (G) B1 Ronald Peters De Zwet

Woensdag 1 juni 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 Valto 7 - ONDO (G) 7 Jesper Valstar De Zwet
19:00 Valto B2 - Olympia (S) B1 Michael van der Ende De Zwet

Zaterdag 4 juni 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
10:00 Avanti/Post Makelaardij C1 - Valto C1 De Groene Wijdte

Uitslagen

zaterdag 28 mei 2022

Wedstrijd Uitslag
Pernix 1 - Valto 1     17 - 22
Pernix 2 - Valto 2     16 - 20
Valto 3 - IJsselvogels 4     15 - 6
Weidevogels 5 - Valto 4     9 - 12
Valto 6 - Phoenix 4     7 - 14
Valto A1 - ONDO (G) A1     10 - 16
ODO A1 - Valto A2     12 - 10
Twist A2 - Valto A3     10 - 14
Fortis B1 - Valto B1     8 - 13
Valto B2 - Korbis B2     11 - 18
KVS/Maritiem B2 - Valto B3     4 - 10
Valto B4 - Phoenix B3     4 - 7
Valto C2 - ONDO (G) C6     6 - 6
KVS/Maritiem C3 - Valto C3     4 - 6
Valto C4 - ZKV (Zu) C1     6 - 3
Phoenix D1 - Valto D1     7 - 13
Valto D2 - Twist D1     3 - 5
Valto D3 - Dunas D2     4 - 1
KVS/Maritiem D2 - Valto D4     15 - 1
Avanti/Post Makelaardij D2 - Valto D5     9 - 6
ONDO (G) E1 - Valto E1     7 - 6
Maassluis E1 - Valto E2     6 - 14
Weidevogels E2 - Valto E3     7 - 4
Valto E4 - Olympia (S) E2     6 - 5
VEO E2 - Valto E5     9 - 7
Valto F1 - Die Haghe F1     9 - 8
Valto F3 - VEO F2     2 - 20

Nabeschouwingen

SENIOREN

VALTO 1 speelde uit tegen Pernix 1. Beide ploegen stonden al veilig in de middenmoot, dus een wedstrijd waar geen belangen op het spel stonden. Al wilde het eerste natuurlijk nog wel sportieve revanche halen, omdat er thuis met 11-17 verloren werd. Het eerste kwam scherp uit de startblokken en wist gelijk een gaatje te slaan, 2-6. Daarna ging Pernix wel mee scoren, maar het gat bleef schommelen tussen de vier en zes doelpunten, dus echt spannend werd het niet. Via een ruststand van 7-12 werd er uiteindelijk met 17-22 gewonnen. De volgende wedstrijd is op zaterdag 11 juni, dan speelt het eerste uit tegen het al gedegradeerde ONDO (M). Thuis werd er met 16-7 gewonnen.

VALTO 2 speelde uit tegen Pernix 2. VALTO nog altijd koploper met drie punten voorsprong op de nummer 2, en Pernix strijdend tegen degradatie. Maar dat zegt niet veel, want thuis werd het 17-17. Ook dit keer had het tweede het weer niet makkelijk tegen het fysiek sterke Pernix, maar ze wist al wel snel een gaatje te slaan van vier doelpunten. Toch voelde je dat het tot het eind toe spannend zou blijven. In de tweede helft (ruststand 7-10) bleef Pernix er voor gaan en richting het eind van de wedstrijd stond het zelfs 16-17. Gelukkig was het slotoffensief van VALTO en werd er met 16-20 gewonnen. Hierdoor kan zaterdag 11 juni, uit tegen Nieuwerkerk 3, het kampioenschap binnengehaald worden. Thuis werd er met 17-11 gewonnen, maar ook Nieuwerkerk strijdt nog tegen degradatie, dus die zal er alles aan doen om het VALTO moeilijk te maken.

VALTO 3 speelde thuis tegen IJsselvogels 4. Het derde dat bovenaan staat tegen de nummer één na laatst in de poule. Uit werd er met 4-17 van deze tegenstander gewonnen. Dit keer kon IJsselvogels ook alleen in het begin nog een beetje bijblijven, maar via een tussenstand van 8-6, werd er uiteindelijk met 15-6 gewonnen. Nog twee finales voor het derde. Zaterdag 11 juni om te beginnen uit tegen Korbis 3, die twee punten achter staat op het derde. Een zeer belangrijke wedstrijd dus, want er zal gewonnen moeten worden om de koppositie te behouden, en voor Korbis is winst noodzakelijk om nog kans te maken op het kampioenschap, al zijn zij dan wel afhankelijk van de resultaten van KVS.

VALTO 4 speelde uit tegen Weidevogels 5. Thuis werd er met 8-8 gelijkgespeeld tegen deze ploeg. Dit keer weer een spannende pot, met weinig doelpunten, maar het vierde wist de overwinning wel binnen te halen: 9-12. Hiermee heeft het vierde zich definitief veilig gespeeld. Zelf spelen ze nog drie wedstrijden, maar de twee ploegen die onder hen staan, spelen nog één en respectievelijk twee wedstrijden en kunnen het vierde niet meer inhalen. Het vierde kan dus met een lekker gevoel de laatste drie wedstrijden gaan spelen. A.s. maandag spelen ze thuis een inhaalwedstrijd tegen het al gedegradeerde Refleks 5. Uit werd er met 9-12 gewonnen.

De wedstrijd van VALTO 5 tegen Twist 3 werd verzet naar 15 juni. Zaterdag 11 juni speelt het vijfde, zelf nog niet veilig, thuis tegen kampioen ONDO 3. Uit werd er met 23-4 verloren.

VALTO 6 speelde thuis tegen Phoenix 4. Vorige week werd er uit met 10-13 gewonnen, maar was het hard werken. Bij winst zou het zesde kampioen zijn, misschien dat deze druk er voor zorgde dat het een totaal andere wedstrijd werd?? Er werd in ieder geval met 7-14 verloren. Toch is het nog niet voorbij, want als het zesde de laatste wedstrijd, uit tegen Reeuwijk 4, op zaterdag 11 juni weet te winnen, kan het kampioenschap nog altijd binnen gehaald worden. Al kan het dan wel zo zijn dat er nog een andere ploeg op gelijke hoogte komt met het zesde. Thuis werd er met 8-5 van Reeuwijk gewonnen, dus het moet wel mogelijk zijn.

De wedstrijd van VALTO 7 tegen ONDO 7 werd verzet naar woensdag 1 juni.

 

 

JEUGD

VALTO C2 had een pittig potje voor de koppositie. Het was hard werken en we hadden de punten zeker verdiend. Maar helaas bleef het bij een gelijkspel.

VALTO C3 speelde een cruciale uitwedstrijd bij nummer 2 in de poule KVS. De meiden beseften wat er op het spel stond en speelden bijna de perfecte wedstrijd tegen een sterk KVS. Volop strijd voor elke bal, sterk verdedigend werk en mooie aanvallen. Een super spannende wedstrijd werd in het voordeel van Valto beslist, 4-6 winst!

VALTO C4 won vandaag de eerste return tegen ZKV. Prima wedstrijd, snel spel en mooie aanvallen. Eindstand 6-3. Nu staan we ongeslagen bovenaan in de poule

VALTO D1 mocht al vroeg spelen bij Phoenix in Zoetermeer. Dat was in de eerste helft goed te zien. Gelukkig gingen ze wel met 1-2 de rust in. Na rust was het een compleet ander beeld. De dames schoten uit de startblokken en elke aanval was raak in het eerste deel van de tweede helft. Uiteindelijk 13-7 gewonnen.

VALTO D2 speelde tegen Twist thuis. Helaas verloren met 3-5

VALTO D3 speelde thuis tegen Dunas. Vorige week met 3-9 gewonnen. De wedstrijd ging rustig van start. Er zaten goede aanvallen tussen. Verdedigend onderschepte we veel ballen. We breiden de voorsprong rustig uit. Met rust was het 3-0 en uiteindelijk gewonnen met 4-1.

VALTO D4 mocht weer aantreden tegen KVS D2, alleen nu in Scheveningen. Het was een andere wedstrijd dan vorige keer. Deze keer lukte er niet zo veel. Dus helaas verloren met 15-1.

VALTO D5 vertrok al vroeg naar Avanti. Helaas verloren we de wedstrijd met 9-6.

VALTO E1 speelde uit tegen ondo E1. Het was een spannende wedstrijd waarin ondo net iets sterker was. Helaas 7-6 verloren.

VALTO E2 speelde uit tegen Maassluis E1. Ze hebben 6-14 gewonnen.

VALTO E3 speelde uit tegen Weidevogels E2. De vorige keer hebben we deze wedstrijd in de slotfase gewonnen. Deze keer was het een wedstrijd met vrijwel alleen maar mannen goals. We creëerde veel kansen, maar er geen helaas weinig in vandaag. Een invaller van weidevogels heeft uiteindelijk de wedstrijd beslist en bijna alles gemaakt. We hebben 7-4 verloren. Maar de E3 heeft geknokt tot het einde. Door dat Kvs van Meervogels heeft gewonnen worden de komende 2 wedstrijdjes belangrijk, want ondanks dit verlies kunnen we nog steeds kampioen worden.

VALTO E4 speelde uit tegen Olympia E2. Van de vorige keer wisten we dat dit zomaar eens een lastige wedstrijd kon worden. De hele wedstrijd ging het gelijk op wat er voor zorgde dat het spannend bleef. Uiteindelijk kwamen we op een 6-5 voorsprong en hebben we dit door een erg sterk verdedigende laatste 10 minuten vast weten te houden. Complimenten aan de E4! Want een makkelijke wedstrijd was het zeker niet. 6-13 gewonnen.

VALTO E5 speelde uit tegen VEO E2. Vorige week wisten we in de laatste vijf minuten te winnen, maar deze zaterdag hadden we moeite met rondspelen en scoren. VEO was deze wedstrijd net iets beter en er werd met 7-5 verloren. Volgende wedstrijd tegen Ondo is een belangrijke voor het kampioenschap!

VALTO F1 speelde uit tegen Die Haghe F1. 9-8 gewonnen.

VALTO F2 Vrij.

VALTO F3 speelde thuis tegen VEO F2. 2-20 verloren.

Van de TC

Speelronde 12, de week van de toernooien en eerste beslissingen

Nog twee speelrondes te gaan voor de meeste teams, nog drie voor een aantal andere teams, want het is tenslotte het seizoen van de verplaatste wedstrijden. Dit betekent onder andere dat er deze week op maandag, dinsdag en woensdag wedstrijden staan geprogrammeerd. Laten we hopen dat het weer ons net zo goed gezind is als afgelopen zaterdag. Best veel wind, maar de zon maakte veel goed.

Er kan in de komende weken nog veel gebeuren. Hoewel een aantal teams al is ‘uitgespeeld’, zijn er voor verschillende teams nog volop kansen en belangrijke wedstrijden. Zo speelt Valto C1 op maandag 30 mei een belangrijke wedstrijd in de hoofdklasse. Dus mocht je tijd hebben, kom vooral om 18.30 uur naar sportpark De Zwet om ze aan te moedigen. Valto B1, A1, 5, 4 en 1 zijn veilig en behouden dus hun klasse voor volgend seizoen, wat een prima resultaat is! Voor Valto 2 en 3 gaat het er nog om. Valto 2 kan voor het eerst in de historie promoveren naar de Reserve Hoofdklasse en Valto 3 voor het eerst naar de Reserve 2e klasse, nadat ze dat in de zaal al is gelukt.

De AdFysio Giga Kangoeroedag
Het is alweer even geleden dat de Koningsspelen bij Valto waren en er meer dan 360 kinderen van alle basisscholen allerlei leuke spellen op ons veld konden doen, waarna ze een uitnodiging kregen voor een aantal proeftrainingen bij de Kangoeroes. De afgelopen weken zijn daar heel veel kinderen op afgekomen, wat heel leuk was om te zien. We hopen natuurlijk dat zij korfbal net zo leuk gaan vinden als wij en dat we ze kunnen verwelkomen als lid!

Vanaf deze plaats wil ik alle hulp die Maaike de afgelopen weken heeft gehad ontzettend bedanken, zonder jullie was dit niet gelukt! Wil jij ook helpen bij de Kangoeroes met spellen en de eerste stapjes naar de sport, geef dat dan aan bij Romy (romy.van.den.berg@ckv-valto.nl).

Het Priva Schoolkorfbaltoernooi
Het schoolkorfbaltoernooi is ook geweest. Op de dag voor Hemelvaart konden de basisschoolkinderen uit groep 3, 4 en 5 komen trainen en spelen. Ook daar zaten weer enthousiaste kinderen bij en ook daar hopen we dat zij het zó leuk vinden, dat ze mee gaan trainen. Alle vrijwilligers die Petra daarbij hebben geholpen, ook jullie ontzettend bedankt voor een mooie korfbalmiddag!

Het Hemelvaartstoernooi bij VEO
Traditiegetrouw bij VEO was het na twee jaar afwezigheid terug: het Hemelvaartstoertnooi voor de jeugd. Vanuit Valto waren er dit jaar weer verschillende teams die meededen en het blijft mooi om te zien dat er zich altijd een grote, oranje groep vorm op het grasveld. Soms waren het gelegenheidsteams of speelden de teams bij elkaar in de poule. Met de zon erbij was het een erg leuke dag, met veel korfbal, veel bij elkaar kijken en veel lol. Ook hier en daar een winnaar van de poule, van harte gefeliciteerd!

Wat er ook veel was, was het aantal te fluiten wedstrijden en met een gering aantal trainers/coaches die mee waren door de training van de selectieteams, was het voor deze mensen even aanpoten bij het fluiten. Daarom vanaf deze plaats nogmaals dank aan Lysanne, Rolf, Sjors, Bart, Jesper en de voltallige B1 voor jullie inzet!

De Hemelvaartstoernooien van de RTC-teams
Afgelopen donderdag speelden de meeste teams en spelers uit de Valto-jeugd traditiegetrouw bij VEO op het jaarlijkse Hemelvaartstoernooi. Zo niet Sanne Rijsdijk en Jonne van der Meer. Zij waren geselecteerd voor de RTC West teams U17 en U15 en mochten tegen de andere RTC teams uit Nederland strijden op de jaarlijkse Hemelvaartstoernooien bij respectievelijk Nijverdal en Kampen. Sanne speelde met U17 bij KV D.O.S. Kampen Veltman en zag helaas RTC Oost winnaar worden van het toernooi. Jonne speelde met U15 bij Korfbalvereniging NKC ’51 en werd eerste met haar team. Namens Valto gefeliciteerd en allebei heel goed gedaan!

Het NK Beachkorfbal Outdoor
Zondag 21 augustus 2022 is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Het beachkorfbaltoernooi start rond 11.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.00 uur. Vanuit Valto gaan er iedere zomer wel een aantal teams naar dit leuke evenement toe. Wil jij ook met jouw team? Geef dat dan door via tc@ckv-valto.nl. Wij regelen dan de inschrijving voor jullie!

Veranderingen binnen Valto-selectie volgend seizoen
Zoals al eerder gecommuniceerd verandert er volgend seizoen het een en ander in de Valto-selectie. Zo hebben Nikki, Zané en Mees aangegeven te stoppen met selectiekorfbal bij Valto en heeft Mirthe van Staalduinen besloten om bij Valto te komen korfballen, zij sluit aan bij de selectie volgend seizoen. Meer lezen over de komst van Mirthe? Lees dan het persbericht.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Einddag bij Valto 2 juli 2022

Op de poster vinden jullie de verschillende onderdelen met de tijden voor de einddag. Voor het mixtoernooi van de kangoeroes t/m de C gaan wij er van uit dat iedereen aanwezig is, als je niet kunt komen willen we je vragen om je af te melden bij je coach voor zaterdag 25 juni. Bij de B t/m de senioren willen we jullie vragen of jullie per team door willen geven aan Vera Lagerwerf (06-26510144) wie er wel en niet bij zijn.

Dit jaar is er weer een duo-schottoernooi op de einddag zoals we dat gewend zijn. Dit betekent dat je een duo mag vormen met wie jij denkt de beker te kunnen winnen. Dit mag dus bijvoorbeeld ook een vriend, vriendin, ouder of buurman zijn. Het duo-schottoernooi start om 14.30u en de finale wordt gespeeld rond 17.30u. Dus geef je snel op via onderstaand formulier op voor het duo-schottoernooi op de einddag van 2 juli! https://ckv-valto.nl/evenementen/valto-einddag-2022/

De deadline voor het opgeven is zondag 26 juni om 18.00u. Daarna is het niet meer mogelijk om je op te geven.
Je geeft je op voor een bepaalde leeftijdscategorie. Daarbij mogen ook verschillende leeftijden met elkaar een duo vormen. Je geeft je dan op in de leeftijdscategorie van de jongste deelnemer. Dus stel dat een moeder meedoet met haar kind uit de E, dan geeft dit duo zich op in de categorie E-D.

De week voorafgaand aan de einddag krijg je een informatiemail van de organisatie. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@ckv-valto.nl

We sluiten af met een lekkere broodje hamburger en patat, deze kun je hier vast bestellen: https://ckv-valto.nl/product/broodje-hamburger-op-de-einddag/

Het Priva Schoolkorfbaltoernooi beleeft een geslaagde middag

Woensdagmiddag 25 mei was het Priva Schoolkorfbaltoernooi. Dit jaar helaas wat minder aanmeldingen dan andere jaren, maar uiteraard hebben we er met de deelnemende teams een geslaagde middag van gemaakt. We begonnen de middag met een gezamenlijke training, om met name de niet-korfballers in korte tijd de beginselen van het korfbalspel te leren.

Na deze korte training waren de kinderen goed opgewarmd en konden we aan de wedstrijden beginnen. Er werd flink gestreden en het scoren was nog best een uitdaging met de harde wind. Na twee uur korfbalplezier waren de winnaars bekend. Bij groep 3 wonnen de Juliana Kanjers, bij groep 4 de KJS Toppers en bij groep 5 Korfbal 4 All. Voor alle teams was er een beker en voor alle kinderen een leuk VALTO-stress-balletje.

Voor kinderen die na deze leuke kennismaking met de sport korfbal enthousiast geworden zijn, is er de komende weken de gelegenheid om mee te trainen. Dit kan al vanaf volgende week!

We hebben voor de verschillende leeftijden twee groepen: E en F teams:

Kinderen die geboren zijn in het jaar 2014 of 2015 kunnen meetrainen met de F-teams op dinsdag van 17.00 – 18.00 uur en/of op donderdag van 18.00 – 19.00 uur.

Kinderen die geboren zijn in het jaar 2012 of 2013 kunnen meetrainen met de E-teams op woensdag van 17.15 – 18.15 uur en/of op donderdag van 18.00 – 19.00 uur.

Als je het na een paar keer meetrainen nog steeds leuk vindt, kun je lid worden en vanaf het nieuwe seizoen kun je dan ook wedstrijden gaan spelen. Begin september begint de competitie weer en ongeveer in de laatste week van de zomervakantie beginnen de trainingen weer!

Wil je meetrainen, stuur dan even een berichtje naar één van ons of neem contact met ons op voor meer informatie:

Romy vd Berg, tel. 06 50256148
Petra Dijkstra, tel. 06 21409023

Evenementenkalender

Maandag 17 juni 2024
Westlands Team U21 - TeamNL U17

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Veranderingen binnen Valto-selectie volgend seizoen

In de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, vinden er een aantal veranderingen plaats binnen de selectie van Valto. Nadat al eerder bekend werd dat Thomas Reijgersberg de staf komt versterken, zijn er ook binnen de spelersgroep een aantal wijzigingen.

Mirthe van Staalduinen heeft besloten haar korfballoopbaan bij Valto voort te zetten. De uit ’s-Gravenzande afkomstige speelster heeft hiervoor onder andere bij Fortuna/Delta Logistiek gespeeld en daar samengewerkt met hoofdtrainer Mark Tissink in de Reserve Korfbal League. Afgelopen jaar speelde zij bij Avanti/Post Makelaardij in de hoofdklasse. Komend seizoen sluit zij aan bij de selectie van Valto.

Mirthe over haar stap naar Valto: “Ik hoop mij bij Valto verder te ontwikkelen en bij te kunnen dragen aan de mooie ambities van de club. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe uitdaging!”.

Met de komst van Mirthe naar Valto, komt er ook ervaring bij in de selectie. Zij is dan ook meer dan welkom, mede gezien de spelers die gaan stoppen. Ook voor volgend seizoen staat er weer een sterke selectie, waarmee we de ambities van onze club kunnen gaan verwezenlijken. Ik wens Mirthe dan ook veel plezier en succes!”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

Naast de komst van Mirthe van Staalduinen, hebben drie spelers aangegeven te stoppen met selectiekorfbal bij Valto. Mees Koole gaat na een jarenlange carrière een andere sport beoefenen, Nikki van der Hak gaat terug naar ODO, het oude nest en Zané de Roo stopt noodgedwongen door een langdurige blessure. We nemen aan het eind van dit seizoen afscheid van deze selectietoppers en bedanken hen voor hun jarenlange inzet bij onze club.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport

De Technische Commissie is voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. Hieronder staat een en ander over de functie, maar ik kan je uiteraard meer vertellen over hoe een en ander in zijn werk gaat.

Je rol

Als coördinator senioren wedstrijdsport behartig je de belangen van enerzijds en voer je het beleid van de TC uit anderzijds voor deze groep (Valto 1 tot en met 5, waarschijnlijk tot en met 6 volgend seizoen) en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Je verantwoordelijkheden

De verantwoordelijkheden van de coördinator senioren wedstrijdsport zijn:

Je tijdsbesteding

De tijdsbesteding is afhankelijk van zaken zoals de periode in het seizoen, waarbij het zwaartepunt ligt bij het begin (augustus/september: opstart), midden (december/januari: evaluaties) en eind (mei/juni: indelingen). Maandelijks vergadert de TC over lopende zaken en beleidsbepaling, incidenteel een extra keer. Tussendoor is het geregeld bekijken van (oefen)wedstrijden en het spreken van spelers/staf naar eigen inzicht en tijd in te vullen.

Je mede TC-leden

De TC zijn we met elkaar. Ieder heeft zijn of haar eigen onderdeel, maar samen bepalen we de koers van de technische zaken binnen onze club. De TC bestaat uit tenminste 5 personen, en bestaat momenteel uit:

De TC is verantwoordelijk voor het beleid ten opzichte van:

Hierbij inbegrepen is het organiseren van het oefenprogramma, het stimuleren tot volgen van cursussen bij behoefte en het bevorderen van het niveau waarop de vereniging speelt.

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Het NK Beachkorfbal Outdoor, geef je op als team!

Zondag 21 augustus 2022 is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Wil jij samen met jouw team het korfbalseizoen gezellig inluiden met een leuk beachkorfbaltoernooi? Meld jouw team dan snel aan! Het maakt niet uit of je top- of breedtesporter of jong of oud bent, iedereen kan meedoen.

Het beachkorfbaltoernooi start rond 11.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.00 uur. De starttijd van het toernooi kan vervroegd worden indien de temperaturen te hoog zijn. “Veel teams zien deze dag als een mooie start van het nieuwe korfbalseizoen, qua planning proberen we dan ook met iedereen rekening te houden. Ik kijk echt weer uit naar een vol strand met sportende korfballers die veel plezier maken”, aldus organisator Barry Schep.

Aanmelden?
Vanuit Valto gaan er iedere zomer wel een aantal teams naar dit leuke evenement toe. Wil jij ook met jouw team? Geef dat dan door via tc@ckv-valto.nl. Wij regelen dan de inschrijving voor jullie!

Valto-spelers in actie op RTC toernooien

Afgelopen donderdag speelden de meeste teams en spelers uit de Valto-jeugd traditiegetrouw bij VEO op het jaarlijkse Hemelvaartstoernooi. Zo niet Sanne Rijsdijk en Jonne van der Meer. Zij waren geselecteerd voor de RTC West teams U17 en U15 en mochten tegen de andere RTC teams uit Nederland strijden op de jaarlijkse Hemelvaartstoernooien bij respectievelijk Nijverdal en Kampen.

Sanne speelde met U17 bij KV D.O.S. Kampen Veltman en zag met haar team RTC Oost winnaar worden van het toernooi. Jonne speelde met U15 bij Korfbalvereniging NKC ’51 en werd eerste met haar team. Namens Valto gefeliciteerd en allebei heel goed gedaan!

Fotos RTC U17 – Erik Terpstra
Foto’s RTC U15 – Marco Spelten

Het VEO Hemelvaartstoernooi terug van weggeweest

Traditiegetrouw bij VEO was het na twee jaar afwezigheid terug: het Hemelvaartstoertnooi voor de jeugd. Vanuit Valto waren er dit jaar weer verschillende teams die meededen en het blijft mooi om te zien dat er zich altijd een grote, oranje groep vorm op het grasveld.

Soms waren het gelegenheidsteams of speelden de teams bij elkaar in de poule. Met de zon erbij was het een erg leuke dag, met veel korfbal, veel bij elkaar kijken en veel lol. Ook hier en daar een winnaar van de poule, van harte gefeliciteerd!

Wat er ook veel was, was het aantal te fluiten wedstrijden en met een gering aantal trainers/coaches die mee waren door de training van de selectieteams, was het voor deze mensen even aanpoten bij het fluiten. Daarom vanaf deze plaats nogmaals dank aan Lysanne, Rolf, Sjors, Bart, Jesper en de voltallige B1 voor jullie inzet!

Foto: VEO

Wedstrijdverslagen

Eeuw feest bij Pernix, maar VALTO pakt de punten

Sponsors:

Met het einde van de competitie in zicht zijn in de poule van ons vlaggenschip de kaarten al geschud, maar VALTO 2 staat nog twee finales te wachten. Na de overwinning op concurrent KCC 3 is het zaak om de drie punten voorsprong nog even vast te houden. Vorige week lukte dat prima tegen KCR 2, dat na een 7-7 ruststand toch op de knieën werd gedwongen en er met 19-12 toch ruim werd gewonnen. Het vlaggenschip had vorige week weinig in te brengen tegen een getergd HKC 1, wat de week er voor verrassend had verloren van Excelsior 1. Vandaag speelde HKC hun kampioenswedstrijd op het eigen veld tegen SDO 1. Bij winst op deze ploeg is HKC niet meer in te halen en kan de champagne dus ontkurkt worden in Hardinxveld-Giessendam.

Voor de wedstrijd van VALTO 2 kwam ik pas bij aanvang van de 2e helft aan. Na mijn verjaardagsfeestje van gisteren duurde het opruimen wat langer dan gepland, waardoor ik dus de eerste dertig minuten heb gemist. De stand op het scorebord stemde mij direct positief, want met een 7-10 tussenstand zat VALTO 2 weer op koers voor de overwinning. Richard was er nog niet gerust op, want toen we na zeven minuten een vrije bal mee kregen werd gelijk Thom weer van de bank geroepen om deze te nemen. Ook vandaag bleek hij weer met deze druk om te kunnen gaan en maakte hij er 7-11 van. Helaas volgde er echter al snel een strafworp aan de andere kant, maar Pieter en Thijs diende dat doelpunt van repliek. Weer wist een Leidse dame tot scoren te komen, maar nu waren het Laura en Pieter die, naar later zou blijken, het grootste verschil van vanmiddag op het bord zouden zetten. Na de 9-15 tussenstand zou de thuisploeg een goede fase beleven en wist met drie doelpunten op rij hun achterstand te halveren. Met nog tien minuten op de klok schoot Martijn het verschil weer naar vier en kwam Thom weer binnen de lijnen op de plaats van Mark. Hij zou nu wat langer blijven staan in een poging de overwinning veilig te stellen. Pernix wilde nog niet van opgeven weten en wist weer de korf te vinden. Thom wist niet veel later een meegekregen vrije bal weer te verzilveren, maar met de nodige verse spelers binnen de lijnen zette de thuisploeg nog een slotoffensief in. Binnen vijf minuten hadden zij de achterstand weggepoetst en sloten zij aan bij 16-17 en nog maar drie minuten op de klok. VALTO was gelukkig weer op tijd bij de les en wist met de treffer van Thijs weer wat lucht te krijgen. Jasper kwam nu binnen de lijnen om met zijn lengte voor meer rebound te zorgen, zodat er lange aanvallen gespeeld konden worden. De klok was al stil gezet toen Pieter de wedstrijd in het slot gooide door het verschil naar drie te brengen. Ook de VALTO verdediging was nog scherp in deze fase en wist de laatste aanval van de thuisploeg al weer snel te onderbreken. VALTO zou ook in de laatste aanval weer tot scoren komen. Jasper zou na zijn gewonnen rebound van onder de korf het laatste doelpunt voor zijn rekening nemen. Pernix kwam hierna niet meer tot een schot doordat de prima leidende scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte. Met deze 16-20 overwinning is VALTO 2 weer een stapje dichter bij het kampioenschap en de promotie naar de reserve hoofdklasse. Met CKV Nieuwerkerk 3 uit en Oranje Wit 2 thuis nog op het programma lijkt het, mits de zenuwen in bedwang gehouden worden, niet meer mis te kunnen gaan. Tegen Nieuwerkerk werd thuis met 17-11 gewonnen en in Dordrecht werd het in oktober 14-14 tegen Oranje Wit. Volgend weekend is er weer een vrij weekend, maar daarna volgt op 11 juni de eerste kans om het kampioenschap veilig te stellen op het veld van CKV Nieuwerkerk.

Het vlaggenschip zou hierna het mooie kunstgras in Leiden betreden en had nog een appeltje te schillen met Pernix 1. De thuis wedstrijd in oktober werd onnodig verloren, omdat VALTO 1 gewoon niet bij de les was. Tot de rust ging het nog gelijk op en werd er bij 7-8 met minimaal verschil gerust. In het tweede bedrijf ging het echter helemaal mis en wist VALTO nog slechts driemaal te scoren. Er werd dan ook verdiend met 11-17 verloren. Vandaag dus alle reden tot revanche en deze misstap recht te zetten. Dit moest dan wel zonder de inzet van Romee die nog geblesseerd aan de kant bleef. Ook voor Bart was het afwachten hoever hij zou komen na zijn uitval beurt van vorige week. Romee werd vervangen door Elise, die ook al een wedstrijd in de A1 in de benen had. Bij winst zou VALTO zich definitief in de top van de poule kunnen nestelen, gezien de resterende wedstrijden, maar eerst vandaag een goede wedstrijd neerzetten. Onder leiding van scheidsrechter Marco van der Lucht, die normaal een koppel vormt met onze Rick in de Korfbal league, ging de wedstrijd van start. Scheidsrechter v.d. Lucht heeft zijn roods bij Pernix en wilde graag ter ere van het honderd jarig bestaan een wedstrijd van het vlaggenschip leiden. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg, maar niet veel later wist Frank de gelijkmaker te scoren. Nikki zette ons in de volgende aanval op voorsprong, maar die werd door de thuisploeg in dezelfde minuut weer weggewerkt. In de volgende drie minuten zou VALTO de eerste tussensprint inzetten en na de treffers van Laurens, Elise, Bart (2x) en Frank stond er een 2-7 tussenstand op het bord. Voor de thuisploeg het sein om al binnen tien minuten een time-out aan te vragen. Na deze time-out zou ook Pernix makkelijker de korf weten te vinden. Met om en om scoren stond er tien minuten later een 6-10 stand op het bord door treffers van Laurens en Thom (2x). In de laatste tien minuten zouden de doelpunten minder makkelijk vallen, maar wisten Maaike en wederom Thom de ruststand op 7-12 te zetten.

Na de thee bleef Elise, zoals afgesproken, op de bank en werd zij vervangen door Laura. Het was de thuisploeg die als eerste de korf wisten te vinden, maar Frank en Laurens herstelde het verschil weer naar 8-14. Helaas wist een Leidse heer tweemaal aan de aandacht te ontsnappen en hier ook uit te scoren. Frank en Maaike herstelde onze voorsprong weer snel, maar nu was een Leidse dame ons te slim af door twee snelle doelpunten te maken. Hiermee stond er halverwege de tweede helft een 12-16 tussenstand op het bord en leek de wedstrijd nog lang niet gespeeld te zijn. De thuisploeg was intussen begonnen met wat verse spelers in te brengen in een poging VALTO aan het wankelen te krijgen. Dit leek ook even te lukken, want nadat Frank weer gescoord had uit een vrije bal wist ook Pernix weer tweemaal snel te scoren en stond er na zeventien minuten nog maar een voorsprong van drie verschil op het bord. Sheila wist dit weer terug te brengen naar vier, maar toen de thuisploeg in de volgende aanval een strafworp mee kreeg greep Mark in. Met een time-out moest ons vlaggenschip weer stevig op de rails gezet worden om de voorsprong niet kleiner te laten worden en de thuisploeg het gevoel geven dat er nog wat te halen viel. Na de time-out bleek de strafworpnemer voldoende uit de concentratie gebracht te zijn, want de bal hobbelde over de korf en was een prooi voor Bart die vandaag helemaal geen last leek te hebben van zijn enkel. Frank maakte het verschil weer groter in ons voordeel, maar de thuisploeg bleef aan het elastiek hangen en scoorde weer om in het spoor te blijven. Er waren nog tien minuten te gaan en met de 15-19 tussenstand mocht VALTO dit niet meer weggeven. Het slotoffensief werd ingezet waarin Thom, met twee treffers van afstand, en Laurens de wedstrijd in het slot zouden gooien. Mees had eerder al het veld betreden op de plaats van Frank en nu kwam Wouter het veld in op de plaats van Laurens. VALTO zou in de laatste minuten niet meer tot scoren komen, waardoor Pernix de eindstand wat draaglijker kon maken door deze op 17-22 te zetten. Een heerlijke wedstrijd van ons vlaggenschip met een hoog amusement gehalte voor de neutrale kijker en zeker voor het VALTO publiek. De feestende mensen van Pernix zouden zich na de wedstrijd in het feest gedruis storten, want eigenlijk ging het vanmiddag alleen om de eer. Beide ploegen zijn al zeker van behoud in de overgangsklasse en komen elkaar wellicht volgend seizoen weer tegen.

Voor ons vlaggenschip resten ook nog twee wedstrijden om des keizers baard. HKC deed vandaag wat er van hen verwacht werd en sleepten het kampioenschap binnen door van SDO te winnen. Ons rest nu alleen nog de sportieve plicht in de wedstrijden in Middelburg tegen het reeds gedegradeerde ONDO en de laatste wedstrijd thuis tegen Oranje Wit. Zij wisten vandaag te winnen van ONDO en verlieten, door het verlies van KV Vriendenschaar op Excelsior, de zevende stek in de poule en staan nu op de veilige zesde plaats met één puntje voor op nummer zeven Vriendenschaar. Er zal 18 juni dus vooral vanuit Hardinxveld naar onze laatste wedstrijd gekeken worden of wij Oranje Wit wel echt het vuur aan de schenen leggen.

Helaas kan ik bij deze laatste wedstrijden niet aanwezig zijn, daar ik van mijn vakantie ga genieten. Hopelijk gaat het allemaal als verwacht en wordt VALTO vice-kampioen door ook de laatste wedstrijden in winst om te zetten. Ik zie de uitslagen vanzelf wel op de app verschijnen terwijl ik aan het genieten ben in Oostenrijk en Italië.

Wellicht zien we elkaar nog bij het slotfeest op 2 juli, maar anders alvast een fijne vakantie allemaal en tot het volgende seizoen langs de lijn.

Arno van Leeuwen

VALTO C2

Sponsors:

Vandaag speelt de C2 net als verleden week tegen Ondo alleen dit keer thuis.

Beginnen de wedstrijd fanatiek en zijn veel mooie worpen die de korf helaas niet raken,

Zo scoort Ondo het eerste punt, niet veel later volgt Valto met de 1-1.

We gaan 2-3 achter de rust in.

Na de rust weer volle bak er tegen aan Valto is fel en is uit op winst maar wederom veel mooie worpen die er allemaal net niet in gaan, heel jammer want dat was zeker verdient, Valto was de betere partij maar de bal wou vandaag niet lekker de korf in.

Uit eindelijk 6-6 gespeeld.

Goed gespeeld toppers !

VALTO C3

Sponsors:
Voor de C3 stond vandaag de return tegen KVS/Maritiem C3 op het programma. Vorige week was KVS nog bij ons op bezoek geweest in De Lier en werd er ternauwernood een gelijkspel uit het vuur gesleept. Op de ranglijst stond KVS slechts 1 punt achter ons op de 2e plek. In de voorbespreking bespraken we met elkaar het belang van deze wedstrijd. Nu winnen is het kampioenschap volledig in eigen hand houden. We waren het er over eens dat er meer strijd en inzet moest zijn dan vorige week om KVS te kunnen verslaan. De eerste helft startte fel van beide kanten, het spel golfde op en neer. KVS opende de score, maar Valto maakt snel al weer gelijk. Enkele minuten daarna kon voor het eerst een voorsprong gepakt worden. Je zag het geloof bij iedereen groeien! Beide teams speelden hun spel, maar Valto verdedigde net iets beter en we waren wat efficiënter in de afronding. Ruststand 3-4 in ons voordeel.
In de pauze weinig toe te voegen vanuit de coaches; zo doorgaan en je gaat deze partij winnen. En dat deden we. Met invallers Stacey en later Dieke brachten we nog wat extra energie in. We scoorden de 3-5 en pakten voor het eerst een marge van 2. De verder goed fluitende scheidsrechter vond dit het moment om KVS wat tegemoet te komen. Om volkomen onverklaarbare redenen gaf hij KVS een strafworp, die zij wisten te benutten; 4-5. Daarmee kwam het geloof weer terug bij KVS. Valto C3 knokte echt voor iedere bal. Zowel aanvallend als verdedigend waarschijnlijk onze beste wedstrijd tot nu toe, ondanks het lage aantal treffers. Uiteindelijk viel de verdiende 4-6, waardoor de marge weer iets meer safe was. Lichte frustratie bij KVS leidde ertoe dat Stacey door een grote stoere jongen bijna letterlijk uit het veld werd gebeukt. Ach ja, je wordt niet iedere zaterdag door een dame weggespeeld zullen we maar zeggen. Gelukkig waren de al gewisselde spelers nog fit genoeg om deze wedstrijd binnen te slepen. Wat een wedstrijd en wat een verdiende punten! We staan nu 3 punten los en kunnen het karwei over 2 weken afmaken. Uit bij Dunas winnen en we zijn (weer!) kampioen op het veld.
Ohja en na afloop stonden de 3 rijders zenuwachtig bij de auto’s & parkeermeter te wachten… zouden we weg kunnen rijden voordat de betaalde tijd verliep? De 10 meiden (let op; leeftijd 11 tm 13) waren namelijk lekker in de speeltuin van KVS gaan spelen op de wip en de schommel en weigerden mee naar huis te gaan. Achja, voor deze keer dan maar, omdat jullie zo goed gespeeld hebben. Bewijs hiervan (wip en schommel) overigens verkrijgbaar bij de coaches. Leve de iPhone!