KCR E5 - Valto E5     5 - 1
Valto F1 - ODO F2     9 - 3
ODO F3 - Valto F2     14 - 2

Nabeschouwingen

Valto A1 Na maanden van afwachten was het dan afgelopen zaterdag weer zover. Na ca. 9 maanden konden we afgelopen week eindelijk weer eens toewerken naar een wedstrijd. Fortuna A4 was de tegenstander. Een goede ploeg die uitstekend op elkaar ingespeeld was en 4 dames op stelten heeft. De A1 had het daar erg moeilijk mee. Dit gecombineerd met een te laag schotpercentage zorgde voor een moeizame wedstrijd van onze kant. Na een 8-7 ruststand en een mindere tweede helft, werd er met 18-11 verloren. Uiteraard teleurstellend, maar zeker geen man overboord. Volgende week weer nieuwe kansen tegen Refleks A1.

Valto B3 Was een leuke wedstrijd en was lange tijd de betere ploeg. We Kregen veel kansen, helaas pakte het laatste stukje iets minder goed uit. De bal wilde er niet meer in, hierdoor kwam Avanti van 6-4 terug naar 6-6.

Valto B4 speelden uit tegen Lynx B1. De 1e helft was niet zo best, we waren de betere ploeg, maar waren in de aanval de bal elke keer heel snel kwijt. Zij kregen een paar kansen en wisten er twee te scoren, waardoor we 2-0 achter stonden in de rust. De tweede helft ging het lopen en wisten we de kansen wel te verzilveren. Eindstand 3-9.

Valto C1 ging deze eerste wedstrijd op bezoek bij Meervogels C1 in Zoetermeer. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waar Valto nog moest wennen aan het nieuwe team. Aan het einde trok Meervogels toch aan het langste eind en werd er met 7-5 verloren. Komende week komt Fortuna C2 op bezoek. Dit is de D1 van afgelopen seizoen dus een team wat al goed op elkaar ingespeeld is.
Valto C2 ging naar GKV in Den Haag om daar tegen de C1 te spelen. Dit team was een maatje te groot voor onze C2, er werd met 10-6 verloren. Komende zaterdag komt Dijkvogels C1 op bezoek die hun eerste wedstrijd ook verloor.
Valto C3 ging op bezoek bij KCC C2. Ook hier een gelijkopgaande wedstrijd die gezien de uitslag tot het einde spannend is gebleven. Onze C3 won met 1 doelpunt verschil: 8-9. Komende zaterdag komt KVS C3 op bezoek die hun eerste wedstrijd niet wist te winnen.
Valto C4 speelde thuis tegen RWA C3. Valto schoot uit een startblokken en wist deze eerste wedstrijd ruim te winnen: 11-3. Komende zaterdag spelen jullie uit bij Dunas die hun eerste wedstrijd verloren.
Valto D1 had het deze eerste wedstrijd heel zwaar tegen ODO D1, die nog met hun team van afgelopen seizoen speelde. Er werd met 19-3 verloren. Komende zaterdag komt Fortuna D1 bij jullie op bezoek. Zij wisten hun eerste wedstrijd te winnen.
Valto D2 speelde hun eerste wedstrijd een erg gelijkopgaand potje. Helaas wist Valto net aan niet te winnen en ging de winst met 7-8 naar Weidevogels D1. Komende zaterdag gaan jullie op bezoek bij de buren, Dijkvogels D1. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met dikke cijfers.
Valto D3 trad deze wedstrijd aan tegen ONDO D6. Valto was vanaf het eerste moment de sterkste ploeg binnen de lijnen. Een hele duidelijke overwinning was het gevolg. Valto won met 21-1. Komende zaterdag komt Excelsior D4 op bezoek. Zij wonnen hun eerste wedstrijd ook ruim. Hopelijk bieden zij dus meer tegenstand aan onze D3.
Valto D4 kreeg ODO D4 op bezoek. Valto wist deze wedstrijd netjes te winnen met 8-3. Komende zaterdag spelen jullie tegen Avanti D4 die de eerste wedstrijd gelijk speelde.
Valto D5 speelde thuis tegen ONDO D4. De D5 wist 6 mooie doelpunten te scoren waar het ONDO maar 1x lukte om de korf te vinden. Het werd dus 6-1 voor Valto. Komende zaterdag wordt er tegen Meervogels D4 gespeeld wat hun eerste wedstrijd wist te winnen.
Valto E1 ging naar ‘s-Gravenzande voor de kraker tegen ONDO E1. Onze E1 moest nog een beetje aan elkaar wennen en daarom lukt het niet om een vuist te maken tegen ONDO. Er werd met 8-4 verloren. Volgende week komt Avanti E2 op bezoek.
Valto E2 speelde thuis tegen Excelsior E2. Valto was vanaf minuut 1 sneller, scherper en feller en dat werd beloond met een klinkende overwinning. Na 40 minuten korfballen stond er 8-0 op het scorebord. Volgende week wordt er tegen ONDO E3 gespeeld. Zij verloren hun eerste wedstrijd met 28-5.
Valto E3 speelde uit tegen de buren in Maasland: ODO E2. Dat was een lastige wedstijd! Er werd met 8-2 verloren. Komende zaterdag wordt er tegen Dijkvogels E3 gespeeld wat hun eerste wedstrijd ook niet wist te winnen.
Valto E4 ging naar Delft om tegen Excelsior E3 te spelen. Valto was net een tikje sterker en wist te winnen met 6-10. Komende zaterdag komt ODO E3 op bezoek. Wat zij de eerste wedstrijd gespeeld hebben, is nog niet bekend.
Valto E5 mocht de meeste kilometers maken. Zij speelden uit tegen KCR E5 in Ridderkerk. Helaas wist onze E5 maar 1 doelpunt te maken waar het KCR 5 keer lukte om de korf te vinden. Gelukkig werden de strafworpen na afloop wel gewonnen! Komende week wordt er gespeeld tegen OZC E2, die hun eerste wedstrijd ook niet wisten te winnen.
Voor veel van onze F-spelers was het een extra spannende zaterdag. Zij mochten voor het eerst een ‘echte’ wedstrijd spelen. Wat wij gehoord hebben, ging dat al heel goed!
Valto F1 speelde thuis tegen ODO F2. De F1 wist maar liefst 9x te scoren en zo werd er met 9-3 gewonnen. Komende zaterdag spelen jullie uit tegen Weidevogels. Zij verloren hun eerste wedstrijd.
Valto F2 ging naar Maasland voor een wedstrijd tegen ODO F3. ODO was een stukje sterker dan ODO, er werd met 14-2 verloren. Wel heel knap 2 doelpunten gemaakt! Komende zaterdag komt Dijkvogels F1 bij ons op bezoek.

Van de TC

Het beste tot het laatst bewaren

Met de recent aangekondigde versoepelingen waren we als TC en als club waren we in eerste instantie erg blij, maar ook weer wat onwennig. Want hoe zou het in zijn werk gaan? Zou alles goed verlopen? En werden er geen risico’s genomen?

De bond had al enig voorbereidend werk gedaan en met de nieuwe indelingen konden we vrij snel onze teams indienen. Daar rolde vorige week een programma uit van 3 weken, waarbij het eindelijk weer mogelijk was om tegen andere clubs te spelen. Iets waar het in de sport toch uiteindelijk voor een groot deel om gaat. Voor gewenning hadden we niet veel tijd. En alles was ook redelijk snel weer opgestart en waar er vragen waren, hebben we geïmproviseerd.

De F was bijvoorbeeld nog niet ingedeeld en daar hebben we twee groepen van gemaakt. Sommige eerste teams zitten nog met selecties en dus hadden de tweede teams wat invallers nodig en er waren ook mensen die al een weekend weg hadden geboekt, niet wetende dat dit er nog aan zat te komen. Maar ook dat is uiteindelijk goedgekomen. Kortom: we konden weer!

En de risico’s? We denken dat die prima beheersbaar zijn. In de buitenlucht gaat het al snel goed. In de auto mondkapjes indien nodig en bij het hek een corona coördinator die de bezoekende ploegen welkom heet en onze regels even uitlegt. Daarnaast zorgen zij er voor dat niet zomaar iedereen het terrein op komt, want normaal publiek is helaas nog niet welkom. Daarentegen is er wel een livestream, zowel voor veld 1 als veld 2, zodat alle ouders van de Valto-jeugd en tegenstanders konden meekijken. Coco’s en cameramensen, bedankt! Wil je ook helpen dit mogelijk te maken en meteen live bij de wedstrijd van je eigen kind zijn? Kijk dan op deze pagina om je aan te melden op één van de vrije tijdsloten.

Overigens is het zo dat niet overal de rijders welkom zijn op het terrein van de sportclub. In Den Haag mag je het terrein niet op (lokale regels van de stad) en in Zoetermeer mag het wel, maar dan alleen op het terras, wat niet altijd zicht op de wedstrijd geeft helaas. Zijn en andere clubs waar het niet mag, respecteer dan de regels, de clubs maken ze niet, die krijgen ze vanuit de gemeente opgelegd. Maar soms is het wel mogelijk om te kijken, zoals bij KVS kun je vanaf de stoep gewoon de wedstrijden zien. Krom, maar waar. En de club krijgt er geen problemen door.

Afgelopen zaterdag mocht ik een groot deel van de dag op het veld aanwezig zijn en dat voelde echt weer als vanouds. Niets te nadele van september en oktober 2020, waar we ook weer mochten spelen, maar dat lijkt al weer zo lang geleden door de lange tijd alleen maar trainen en onderlinge wedstrijden in vaak niet al te zomers weer. Hoe anders was dat gisteren. Hoewel zonder publiek, maar met bezoekende clubs en een heerlijk zonnetje. Bedrijvigheid, sportende kinderen en lachende gezichten. Genieten wat mij betreft!

Het eerste weekend is dus voorbij, de laatste twee staan in het programma. Het trainingsschema blijft nog gelijk voor de rest van het seizoen, dat duurt tot en met de einddag op 3 juli. Dus de laatste trainingen zijn in de week daarvoor. En uiteraard hopen we ook dat iedereen op de einddag komt. Hoe die er precies uit gaat zien is nog een verrassing, maar hij wordt ongetwijfeld weer leuk!

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

KorfbalFit Zomerdagen

Zon, gezelligheid en heel veel korfbal. Wat wil je nog meer? ☀️⚽

Op dinsdag 20 en woensdag 21 juli organiseren we de KorfbalFit Zomerdagen voor alle korfballers van 5 t/m 18 jaar. Twee hele dagen in de zomervakantie om samen met al je korfbalvrienden aan de slag te gaan met nieuwe uitdagende korfbaloefeningen.

Onder leiding van ervaren trainers en verschillende (jeugd)internationals staat op dinsdag 20 juli bij Valto in De Lier het thema Samenwerken centraal. Oftewel: gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken, want SAMEN kom je verder!

Maar individuele ontwikkeling is toch ook belangrijk? Dat klopt! Daarom hebben we twee dagen aan elkaar vast geplakt: op woensdag 21 juli zijn wij aanwezig bij ONDO in ‘s-Gravenzande om je korfbalskills te verbeteren.

Valto A2 – Fortuna A6

Afgelopen zaterdag speelden wij thuis tegen Fortuna A6. Dit was hun A4 van dit seizoen. Vooraf dachten we wel dat dit pittig kon worden omdat er dan vast ook wat oudere spelers tussen zouden zitten. Toen de wedstrijd eigenlijk al moest beginnen, kwam Fortuna vertellen dat ze maar 6 spelers hadden. In de eerste helft speelde Fortuna met 2 spelers die in beide vakken speelden, een soort Kameleon-idee. Dit speelde voor ons ook niet echt lekker. We moesten in de aanval eerst wachten tot de twee spelers uit het andere vak bij ons waren voor we echt konden gaan bouwen aan een aanval. Ook hadden ze maar 1 dame bij zich waardoor er continue drie van onze dames tegen een heer liepen. Toch lukte het ons om dit goed uit te spelen en kwamen we op een ruime voorsprong in rust. Tijdens de eerste helft had Twan voor ons naar een oplossing gezocht. In de tweede helft ging Laura en een wisseldame van ons bij Fortuna meespelen. Hierdoor werd het wel gewoon 8 tegen 8. Wel liepen 2 van onze dames tegen een Valto-dame wat natuurlijk ook weer vreemd was. In de tweede helft konden we nog steeds lekker blijven scoren. Uiteindelijk wonnen we met 16-8. Het was van onze kant geen geweldige wedstrijd maar dat kwam deels ook door de rommelige situatie bij de tegenstander. Hopelijk spelen we volgende week een leuke wedstrijd tegen Excelsior A1. Laura, bedankt dat je mee wilde doen bij Fortuna, gelukkig heb je niet gescoord ;-)
Valto A2

VALTO B2 – Phoenix B2

Voor onze eerste wedstrijd als de B2 moesten we uit tegen Phoenix B2. Maartje, Jill, Luna, Emma en Mieke gingen mee als invallers. VALTO was duidelijk de sterkere ploeg want er is maar 1 goal gemaakt door Phoenix. Iedereen was heel fel en dat bleek want we hadden heel veel kansen maar ze waren niet allemaal raak. Phoenix kreeg 3 strafworpen maar die waren mis. Uiteindelijk was de eind stand 1-14 voor VALTO.

Groetjes Nouky Staats

Meervogels C1 – Valto C1

Eindelijk mochten wij na maanden weer eens spelen tegen een ander team!
Afgelopen zaterdag stond Meervogels op het programma waar we tegen mochten oefenen.
Iedereen had er natuurlijk heel veel zin in maar helaas hebben we wel verloren met 5-7.
De wedstrijd liep gelijk op. De eerste helft had iedereen veel energie waardoor het goed liep. De tweede helft verliep wat minder door de warmte en minder energie. Helaas lukte het de tweede helft niet meer om doelpunten te scoren.

Op naar volgende week tegen Fortuna!

Groetjes, Isis!

KCC C3 – VALTO C3

Eindelijk weer een wedstrijd! Met de nieuwe C3 mochten we op bezoek bij KCC in Capelle a/d IJssel. En daar op tijd aankomen was al een uitdaging op zich, met al die files. Net na de officiële starttijd van de wedstrijd kwamen we het terrein op, snel omkleden, korte warming up en de wedstrijd begon. KCC begon fel en al snel viel het eerste doelpunt tegen. Valto reageerde snel met de gelijkmaker. Zo ging het spel voor rust op en neer en ook werd er aan beide kanten veel gescoord. Na rust werd Valto steeds wat sterker. De achterstand van 6-4 werd langzaam omgebogen naar een gelijke stand van 7-7. Het was behoorlijk warm en mede door de wissels zag je dat Valto wat fitter bleef en KCC steeds meer moeite begon te krijgen onze spelers bij te houden. Met als gevolg dat Valto uitliep naar 7-9. KCC scoorde nog 1x tegen maar het was niet genoeg, eindstand 8-9. Het was een leuke en zeker spannende wedstrijd. Er werd door Valto hard gewerkt en we hebben een aantal hele mooie doelpunten gezien! Komende zaterdag komt KVS/Maritiem C3 op bezoek in De Lier, zij hebben zaterdag hun eerste wedstrijd verloren.
Rudy vd Berg

VALTO C4

De allereerste echte wedstrijd sinds lange tijd met een nieuw team onder leiding van coaches Jan Jaap en Marije! Al snel wist de C4 de korf te vinden, en dat bleven ze de hele wedstrijd doen. Maar liefst 11 ballen gingen de korf in, terwijl tegenstander RWA slechts 3 keer wist te scoren. Een lekker begin van deze mini-competitie, volgende week op naar het Haagse Dunas.

ONDO D6 – VALTO D3

Sponsors:

Het moment waar we met elkaar erg naar uitgekeken hebben, want wat is het lang geleden dat we gewoon een échte ouderwetse uitwedstijd gingen spelen. Zaterdag was het dan eindelijk weer zover, een uitwedstrijd bij Ondo in ’s Gravenzande. En ook nog de eerste in het nieuwe team. De heenreis was rustig, iedereen wat stilletjes, misschien wat spanning voor de wedstrijd, maar ook elkaar nog niet zo goed kennen en even aftasten nog. Eenmaal op het veld viel dat allemaal weg en werd er een leuke pot gespeeld. Valto scoorde in de eerste paar minuten al snel een paar punten en kwam de bal in handen van Ondo, wisten we deze alweer snel te onderscheppen. Er werd lekker over gespeeld en sommige kansen gingen er snel in, andere pogingen weer niet, maar met een ruime voorsprong, konden we dat prima hebben. Er werd vooral ook genoten met elkaar en dat was na zo’n lange tijd weer erg mooi om te zien. De eindstand werd 1-21, dat geeft zelfvertrouwen Nog 2 oefenpotjes te gaan en daarna op naar een super mooi seizoen met elkaar!

Groetjes van Rosan en Caroline

VALTO E5

Voor de 5 meiden van de E5 begon de wedstrijdspanning al op vrijdagavond. Jill, Fayenne, Nora, Merel en Lene speelden namelijk allemaal hun eerste èchte wedstrijd vandaag.
Im 8 uur in de auto naar Ridderkerk werd er al lekker warm gezongen. Toen we er waren gingen ze eerst shirtjes aantrekken (wat zijn ze groot). Even een warming-up, een aanmoedigend praatje van coach Lysanne en dáár gingen ze van start.
Al snel scoorde KCR het eerste doelpunt. Dapper gingen de meiden van de E5 verder. Proberen over te gooien, vrijlopen, verdedigen. Soms ging dat goed, soms even mis.
Na de rust wist Fayenne zelfs nog een doelpunt te scoren.
Uiteindelijk werd de stand 5-1.
De strafworpen hebben de meiden gewonnen: 2-3!
Super goed gedaan meiden!

ODO F3 – VALTO F2

De allereerste wedstrijd voor de kinderen van de F2 en dat was best een beetje spannend. We vertrokken om 9.30 naar Maasland, waar de F3 van Odo op ons wachtte. Toen we er waren gingen we eerst warm schieten, dat ging best goed. Toen ging de wedstrijd beginnen, we kregen allemaal een tegenstander die we moesten verdedigen, toen de scheidsrechter floot, begon de wedstrijd. Odo mocht de bal uitnemen en kwam gelijk naar de korf, deze kinderen waren best goed, maar de bal ging nog niet in de korf. De eerste tien minuten was best even wennen, Odo kwam ineens makkelijk tot scoren en zo keek Valto tegen een 3-0 achterstand aan. Maar de meiden en jongens van de F2 gaven niet op en door goed samenwerken kwamen er ook voor Valto een paar kansen, maar de bal wilde er niet in. In de tweede helft kwam de F2 steeds meer in de wedstrijd en kwamen ze zelfs 2 keer tot scoren, super knap! De eindstand was 14-2, maar alle kids keken terug op een leuke wedstrijd! Groetjes, Bibi en Anne Marie