Bijblijver 43, jaargang 48 28 juni 2021

Van de voorzitter

We mogen weer!!

Wat een feest, afgelopen zaterdag kwamen de versoepelingen dat we ook weer bij wedstrijden konden gaan kijken. Dat laat ik mij natuurlijk geen 2 keer vertellen en dus op naar Avanti B1 tegen onze Valto B1 om deze wedstrijd te aanschouwen. Het was een spannende pot en halverwege leek onze B1 naar de overwinning te gaan. Echter na de rust kwam Avanti beter in hun spel en waren zij secuurder in de afronding waardoor we net verloren met 18-16 , maar al met al spannend en heerlijk dat het weer mag en kan met publiek erbij. Dat maakt de sport zoals hij bedoeld is.

Buiten het goede nieuws natuurlijk ook het nieuws wat deze week ons ten gehore kwam, dat de buurman niet wil verkopen. Hier even een korte reactie naar jullie als geïnteresseerde leden.  Waar wij als Valto naartoe streven is dat de Westlandse gemeenteraad geld beschikbaar gaat stellen voor uitbreiding Lierse sportverenigingen. Natuurlijk is ons eerste belang hier te blijven en op ons huidige complex uit te mogen en kunnen breiden. Mocht dit dus helaas niet het geval kunnen zijn wegens scenario’s waarbij wij als vereniging geen invloed op hebben, gaan we verder kijken  hoe we onze uitbreiding handen en voeten kunnen geven. Momenteel zijn wij met de wethouder en meerderen binnen Gemeente Westland aan het bekijken welke opties er zullen en kunnen zijn. Hierbij zijn er aan 3 verschillende plannen gedacht, die we hopelijk a.s woensdag verder gaan uitwerken. Laten we met z’n allen achter het plan blijven staan en ons Valto ondersteunen.

Allen aankomende week succes thuis, werk of op school gewenst. Mochten er zaken zijn waar jullie graag met mij over willen praten, bel, mail of whatsapp mij, ik ben er voor jullie.

Met sportieve groet,

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

Uitslagen

maandag 21 juni 2021

Wedstrijd Uitslag
DES (D) A2 - Valto A3     9 - 8

zaterdag 26 juni 2021

Wedstrijd Uitslag
HKV/Ons Eibernest A1 - Valto A1     19 - 18
ODO A1 - Valto A2     14 - 9
ONDO (G) A3 - Valto A3     12 - 6
Avanti/Post Makelaardij B1 - Valto B1     18 - 16
De Meervogels B1 - Valto B2     9 - 16
Valto B3 - Weidevogels B1     8 - 8
Valto B4 - Excelsior (D) B3     12 - 5
Valto C1 - Vitesse (Ba) C1     13 - 6
Valto C2 - VEO C1     5 - 5
IJsselvogels C2 - Valto C4     12 - 9
ONDO (G) D1 - Valto D1     17 - 2
ONDO (G) D3 - Valto D2     6 - 8
Valto D3 - Weidevogels D2     32 - 1
De Meervogels D3 - Valto D4     0 - 11
Excelsior (D) D3 - Valto D5     7 - 3
Fortuna/Delta Logistiek E3 - Valto E1     5 - 15
Fortuna/Delta Logistiek E2 - Valto E2     16 - 9
Valto E3 - Weidevogels E2     2 - 1
Valto E4 - Dijkvogels E2     0 - 23
Valto E5 - RWA E4     0 - 7
Valto F1 - DES (D) F2     10 - 14
Excelsior (D) F2 - Valto F2     2 - 3

Nabeschouwingen

Valto A1 De wedstrijd van de A1 tegen HKV/OE A1 was een moeizame wedstrijd. Door in eerste instantie gebrek aan inzet en plezier liepen we al snel achter de feiten aan (7-1). Na de time-out tot aan de rust ging het gelijk op (6-6) wat resulteerde in een 13-7 achterstand. Ook de 2e helft begon weer moeizaam, matige communicatie, teveel foute passes. Na wat instructies voor beide vakken begon het zowel aanvallend als verdedigend beter te draaien. Valto hield HKV verder af van de korf, hierdoor moesten zij verder, onder goede druk, schoten nemen en bij Valto A1 nam het vertrouwen toe. Uiteindelijk een 19-18 verliespartij maar met perspectief voor komend seizoen.

Valto A2  speelde afgelopen zaterdag tegen ODO A1. Net als ons had ook ODO de eerste 2 wedstrijden gewonnen. Zoals verwacht bood ODO dan ook meer tegenstand dan de vorige 2. Ze verdedigde ons strak en hadden een goeie actie naar binnen. VALTO A2 wist hier gelukkig goed mee om te gaan. Een kwartier voor tijd stond het 8-8. Helaas verloorde we hierna de aansluiting, waardoor de eindstand iets wat vertekenend 14-9 was. Ondanks de nederlaag een goeie wedstrijd van VALTO A2. we kunnen terugkijken op een goeie reeks wedstrijden en zijn klaar voor komend seizoen.

Valto B1 speelde een spannende pot tegen Avanti. De wedstrijd ging gelijk op en er werd een leuk aanvalsspel gespeeld, waarbij er zeker in de eerste helft bij Valto veel in ging. De tweede helft was de afronding iets minder waardoor Avanti uiteindelijk met 18-16 won. Over het algemeen heeft de B1 een goede wedstrijd gespeeld!

Valto B2 speelde uit tegen Meervogels B1. De eerste helft van de wedstrijd verliep erg stroef omdat we weer even moesten wennen aan de tegenstand aangezien we de eerste twee wedstrijden vrij makkelijk hadden gewonnen. Na een peptalk in de rust gingen we er weer vol gas tegen aan en ging het lekker lopen. Uiteindelijk wisten we onze voorsprong te vergroten en eindigde de wedstrijd in 9-16 😁

Valto B3 Speelde tegen weidevogels B1, het was een hele leuke wedstrijd, goed gespeeld, het ging de hele wedstrijd gelijk op met 8-8 als eindstand.

Valto B4 speelde de laatste wedstrijd tegen Excelsior B3. De B4 was lekker op dreef, gaf Excelsior weinig kansen door de bal weer snel te onderscheppen en ze creëerde veel kansen. Met rust stond het 7-2. Na rust de nadruk op het voorverdedigen en ook dat ging sommigen goed af. Eindstand: 12-5. De drie gewonnen wedstrijden werden afgesloten met een ijsje. Op naar het volgende seizoen!

Valto C1 heeft deze mini-competitie netjes afgesloten. Was het de eerste wedstrijd nog wennen aan elkaar en werd er gelijk gespeeld, de andere twee wedstrijden werden ruim gewonnen. Afgelopen zaterdag werd er tegen Vitesse C1 gespeeld waar met 13-6 van gewonnen werd.
Valto C2 had de eerste twee wedstrijden niet weten te winnen en ook deze keer werd er niet gewonnen maar werd er wel een punt binnen gesleept. Tegen Veo C1 werd het 5-5.
Valto C3 won de eerste wedstrijd, verloren de tweede wedstrijd en de derde werd niet gespeeld. A.s. maandagavond spelen zijn hun laatste wedstrijd tegen Meervogels C2.
Valto C4 ging op bezoek bij IJsselvogels C2. De eerste wedstrijd had de C4 ruim gewonnen, de tweede verloren en wisten ze maar 1 doelpunt te scoren. Deze week ging het gelukkig weer een stuk beter dan vorige week! In de aanval zat meer spel en er werd gerichter geschoten. Dit resulteerde in 9 doelpunten van Valto! Helaas wist IJsselvogels er 12 te scoren waardoor er alsnog verloren werd. 
De meiden van Valto D1 hebben het lastig deze mini-competitie. Er werd twee keer best wel dik verloren en ook deze keer kwam Valto er niet aan te pas tegen ONDO D1. Er werd met 17-2 verloren. Duidelijk is nu wel dat dit niveau nog een stapje te hoog gegrepen is. Als het goed is kijkt de bond hier ook naar en worden jullie na de zomer in een gelijkwaardigere poule ingedeeld.
Valto D2 daarentegen zat in een prima poule ingedeeld met als uitschieter Dijkvogels D1 die alles met grote cijfers wist te winnen maar de overige drie ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. 1 nipt verlies en afgelopen zaterdag 6-8 winst op ONDO D3.
Valto D3 had juist een poule waar zij veel te sterk voor waren. De eerste twee wedstrijden werden al erg dik gewonnen, de laatste wedstrijd sloeg alles. Een 32-1 overwinning voor Weidevogels. Voor niemand leuk, zulke grote krachtsverschillen. Dus ook voor de D3 geldt: hopelijk na de zomer een poule die meer gelijkwaardig is!
Valto D4 tegen Meervogels D3 . De eerste helft wilde het scoren nog niet zo lukken. Er werd met een 0-1 voorsprong gerust. Na de rust kwam Valto op dreef en zo werd de score uitgebreid  naar 0-11. Hiermee heeft de D4 al haar wedstrijdjes in dit voorjaar gewonnen!
Valto D5 had de eerste wedstrijd gewonnen en de tweede wedstrijd gelijk gespeeld. Hoewel een verliespartij nog niet in dit rijtje stond, was dit voor aanvang van de wedstrijd zeker niet de bedoeling. Helaas was Excelsior D3 sterker dan gehoopt en werd er met 7-3 verloren.

VALTO E1 De E1 speelde tegen Fortuna. We speelden een goede wedstrijd. Speelde goed rond met elkaar en kwamen tot veel kansen. Verdedigend zaten we goed bij onze tegenstanders. 5-15 gewonnen

VALTO E2 De E2 speelde tegen Fortuna E2. We speelden een goede wedstrijd. Hadden veel kansen om te schieten en speelde goed met elkaar over. Verdedigend zaten we goed bij onze tegenstanders, maar helaas scoorde Fortuna erg makkelijk. 16-9 verloren

VALTO E3 De E3 speelde thuis tegen Weidevogels. Het was een spannende wedstrijd, de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Gelukkig wist de E3 er met de winst vandoor te gaan en kon de oefenperiode goed afsluiten. 2-1 voor Valto.

VALTO E4 De E4 speelde tegen Dijkvogels E2. We speelden een goede eerste helft met veel balbezit. Helaas was Dijkvogels scherp met schieten, dus als ze de bal hadden onderschept kwam er snel een doelpunt. Na de eerdere twee overwinningen hebben we deze wedstrijd helaas verloren met 0-23.

VALTO E5 De E5 moest al vroeg spelen tegen RWA E4. Valto verdedigden vanaf het begin meteen goed, alleen als we zelf de bal hadden was overgooien en vrijlopen nog moeilijk. Dat ging per kwart steeds beter waardoor het uiteindelijk een hele leuke wedstrijd werd waarin beide ploegen kansen kregen. Helaas wilde bij de E5 de bal niet door de korf en scoorde RWA makkelijker; het werd 0-7.

VALTO F1 De F1 speelde thuis tegen Des uit Delft. De F1 begon fel en scoorde snel veel doelpunten. Ver gooien en kijken naar elkaar voor de goede kansen ging heel goed. Verdedigden ging ook goed waardoor Des niet niet veel kon scoren. In de laatste 10 minuten was het een beetje op en kon Des nog net de overwinning er van door gaan. 10-14.

VALTO F2 De F2 speelde uit tegen Excelsior, eindelijk een tegenstander die meer op hetzelfde niveau zat als Valto. In het begin hadden beide teams nog wat moeite met het opzetten van een aanval, maar langzamerhand konden we toch een aantal kansen creëren. Door steeds sneller en beter over te gooien, kwam de F2 vaker tot schot en wisten we wel drie keer te scoren. Met een eindstand van 2-3 werd de allereerste overwinning voor de F2 een feit!

Van de TC

Publiek bedankt!

Het was wisselend afgelopen zaterdag, qua weer en qua uitslagen, maar wel mét publiek. We begonnen in de miezer en eindigden met zon. Warm was het wel en dus ook een hoge luchtvochtigheid. Klinkt als een typisch Nederlandse zomer. Laten we daar nu maar lekker van genieten, in september weer een nieuwe competitie, behalve dan voor de C3. Zij spelen maandag nog de allerlaatste wedstrijd, succes!

Qua uitslagen zijn er soms grote verschillen, zoals eerder gezegd kan dat komen doordat opgaven van teams niet altijd bij iedere club hetzelfde is gedaan. Dat is voor nu soms niet leuk, zowel met grote cijfers winnen als verliezen, maar dit wordt wel meegenomen bij de nieuwe indeling van de poules, dus laten we er vanuit gaan dat dit bij de start van de competitie een stuk minder is.

Hoewel we maar drie wedstrijden hebben gespeeld en we de winnaars van de mini-poules niet echt kampioen kunnen noemen, is het wel een mooie prestatie en opsteker voor het nieuwe seizoen. Ik denk dat de grootste winst zat in het feit dat we überhaupt weer mochten spelen tegen andere clubs en dat zag je ook aan de teams. Dit is toch veel leuker, dan tegen onze eigen teams spelen?

Voor de meeste teams zijn de trainingen voorbij. Sommige teams trainen nog één weekje door. Als het goed is, is dit gecommuniceerd door de trainers en in de team appgroepen aangegeven. Twijfel je? Vraag het dan even aan je trainer.

Het enige wat ons nog rest is de einddag op 3 juli. Bij de jeugd tot en met de C gaan we er vanuit dat iedereen er bij is en mocht je echt niet kunnen, meld je dan af bij jouw trainer/coach. Voor de B en hoger, kun je jezelf opgeven voor het duo-schottoernooi! Bekijk deze pagina voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Daarnaast zorg je ervoor dat de dat met wedstrijdshirts en eventuele andere sponsorspullen (inloopshirts, tassen, etc) netjes ingeleverd wordt voor 4 juli, zoals hier is te lezen.

Vanaf vorige week staat het oefenprogramma voor komend seizoen online. Ook staat het jaarschema voor volgend seizoen op de website (onder het kopje competitie). Je start in principe met trainen in de week voor je 1e oefenwedstrijd. Er zijn nog diverse wedstrijden die als aanvangstijd 6 uur hebben. Dit is omdat we de juiste aanvangstijd nog niet af hebben kunnen spreken. Dit volgt zo snel mogelijk.

Mocht ik je niet meer zien op de einddag, dan wens ik je bij deze een hele fijne vakantie. Geniet er van en rust goed uit, want voor je het weet starten we weer met trainen, oefenwedstrijden en competitiewedstrijden in een hopelijk mooi, corona-vrij seizoen!

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Einddag Save The Date

Einddag zaterdag 3 juli

Zaterdag 3 juli sluiten we dit gekke korfbalseizoen gezellig af met de einddag. De einddag zal dit jaar bestaan uit drie onderdelen. Hierbij gaan we steeds uit van de nieuwe teams.
*10.00-12.30: Activiteiten voor F- t/m C-jeugd*
Voor de jeugd zijn verschillende leuke spellen en uitdagingen bedacht. Iedereen wordt gemixt. Alle kinderen worden verwacht, dus je moet je alleen afmelden als je er niet bij kunt zijn. Afmelden doe je bij je huidige trainer, die daarvan een bericht krijgt van de AC.
*13.00-15.00: Activiteiten voor B-jeugd t/m senioren*
Voor de oudere teams is er een ‘ouderwetse’ einddag georganiseerd. Iedereen wordt gemixt. Alle spelers uit de B t/m senioren worden verwacht, dus je moet je alleen afmelden als je er niet bij kunt zijn. Afmelden doe je in je huidige teamapp. De teams krijgen daarvoor nog bericht van de AC.
Als je volgend jaar niet meer korfbalt, maar wel nog bij de einddag wilt zijn, is dat uiteraard goed. Laat dit dan even weten aan de AC.
*15.00-18.00: Duoschottoernooi voor B-jeugd, A-jeugd, senioren, Fit&Fun en overige leden*
Wat is een einddag zonder schottoernooi? Aansluitend op de activiteiten voor de oudere teams sluiten we de einddag af met een schottoernooi. Dit jaar kun je je weer opgeven als duo. Opgeven doe je via de site via het inschrijfformulier. Dit kan tot en met zondag 27 juni 23.59. Daarna sluit de inschrijving. In de week voor het toernooi krijg je via de mail nog extra informatie toegestuurd over de speeltijden van jouw duo.
Tot 3 juli op de einddag!

De Activiteiten Commissie (activiteiten@ckv-valto.nl)

Evenementenkalender

Woensdag 27 december 2023
Korfbal Challenge

Donderdag 28 december 2023
Valto-a-gogo 2023

Zaterdag 6 januari 2024
Clinic van de selectie

Donderdag 11 januari 2024
Nieuwjaarsborrel

Vrijdag 19 januari 2024
Vrijwilligersavond

Vrijdag 2 februari 2024
Speelavond #4 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 9 februari 2024
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 1 maart 2024
Speelavond #5 - Klaverjassen bij Valto

Vrijdag 8 maart 2024
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 5 april 2024
Speelavond #6 - Klaverjassen bij Valto

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Overige berichten

Inleveren kleding

Er zijn de komende tijd nog wat wedstrijden maar ter voorbereiding op het nieuwe seizoen willen we graag de kleding weer ingeleverd krijgen zodat we alles weer netjes kunnen herverdelen voor het nieuwe seizoen. Dit geld voor alle jeugd en seniorenteams. (ook de selectie)

Wedstrijdshirtjes/inloopshirtjes, trainingspakken, hesjes en shirtjestas

Sporttassen en trainingspakken

Overige

Coaches & trainers

Wanneer je vragen heb, schroom niet ons te benaderen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

Vriendelijke groeten

Ramona, Sandra, Fiona, Linda en Floris. 06 24 28 39 10 srdijk@caiway.nl

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

KorfbalFit Zomerdagen

Zon, gezelligheid en heel veel korfbal. Wat wil je nog meer? ☀️⚽

Op dinsdag 20 en woensdag 21 juli organiseren we de KorfbalFit Zomerdagen voor alle korfballers van 5 t/m 18 jaar. Twee hele dagen in de zomervakantie om samen met al je korfbalvrienden aan de slag te gaan met nieuwe uitdagende korfbaloefeningen.

Onder leiding van ervaren trainers en verschillende (jeugd)internationals staat op dinsdag 20 juli bij Valto in De Lier het thema Samenwerken centraal. Oftewel: gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken, want SAMEN kom je verder!

Maar individuele ontwikkeling is toch ook belangrijk? Dat klopt! Daarom hebben we twee dagen aan elkaar vast geplakt: op woensdag 21 juli zijn wij aanwezig bij ONDO in ‘s-Gravenzande om je korfbalskills te verbeteren.

Wat krijg ik allemaal? ✅
– Training van enthousiaste en ervaren trainers en bekende spelers
– Een KorfbalFit sportshirt
– Een lunch, fruit en ranja om de dag goed door te komen
– Leerzame trainingen en uitdagende korfbalactiviteiten
– Ingedeeld met je leeftijdsgenoten op je eigen niveau

Aanmelden & meer informatie: www.korfbalfit.com/zomerdagen

Pennen te koop

Wedstrijdverslagen

ODO A1 – VALTO A2

De laatste wedstrijd voor Valto A2 was uit tegen ODO A1. We wisten dat dit een moeilijke pot zou worden aangezien ODO, net zoals ons, tot nu toe alle wedstrijden had gewonnen. De eerste vijf minuten was ODO duidelijk beter dan Valto, waardoor we ook snel achter kwamen. We herpakten ons echter goed waardoor we goed mee konden komen met ODO, uiteindelijk gingen we met 6 – 5 de rust in. ODO haalde haar kansen eigenlijk alleen maar uit de doorlopen, in de rust is dan ook besproken hoe we er het beste voor konden blijven. In de tweede helft deden we dit ook gelijk een stuk beter, ODO heeft bijna geen doorlopen meer kunnen scoren. Het bleef lang nek aan nek, maar helaas konden we dit niet volhouden tot aan het einde. In de laatste 10 minuten liep ODO opeens flink uit waardoor we uiteindelijk 14 – 9 hebben verloren. Ik denk dat we ondanks de stand, die misschien geen goede representatie is van de wedstrijd, een goede pot hebben gespeeld, zeker onze beste tot nu toe. Nu gaan we zomervakantie vieren, maar we hopen deze stijgende lijn na de zomervakantie door te kunnen zetten!

Valto A2

VALTO B4

Valto B4 speelde de laatste wedstrijd tegen Excelsior B3. Eerder werd al (ruim) gewonnen van Lynx B1 en ONDO B4. Ook de laatste wedstrijd was B4 de betere ploeg. Er werd lekker rond gespeeld en er waren volop kansen om te scoren. In de rust stond het al 7-2. Na de rust ging Valto lekker verder en zo eindigde de wedstrijd in een 14-5 overwinning.
Als afsluiter een ijsje om de gewonnen wedstrijden te ‘vieren’. Op naar het nieuwe seizoen!

VALTO E3 – Weidevogels E2

Vandaag op het programma Valto E3 tegen Weidevogels E2 uit Bleiswijk. De ouders mochten weer voor het eerst kijken bij de wedstrijd en dat was merkbaar aan de kant. Valto E3 begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en de meeste kansen waren dan ook voor Valto. Toch wist Weidevogels E2 de score te openen binnen de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Hierna ging het vrijwel gelijk op met kansen over en weer. In de tweede helft werd er goed overgespeeld en kon Tess de gelijkmaker scoren 1-1. E2 bleef goed overspelen en onderschepte heel vaak de aanval van de tegenstander. Er werd veel geschoten, maar de bal wilde niet door de korf. Gelukkig scoorde Lianna in de laatste minuten van de wedstrijd de winnende 2-1. Jullie hebben heel goed gespeeld, jammer dat dit alweer de laatste wedstrijd is van deze minicompetitie, maar dit beloofd veel goeds voor het aankomende seizoen. Dinsdag gaan jullie de laatste training afsluiten met de ouders erbij en zaterdag is de einddag van Valto. Nikki, alvast bedankt voor de afgelopen trainingen en coaching van de afgelopen weken en op naar seizoen 2021-2022.

Groet, Kjell