Bijblijver 9, jaargang 51 9 oktober 2023

Van de voorzitter

De week van de scheidsrechter

Het is weer zaterdagmorgen, een week met vergaderingen is weer voorbij. Vandaag mogen we het weer op het veld laten zien. Eerst een hete derby  tegen Die Haghe A1 in Den Haag. Na een gelijkopgaande eerste helft, verloor onze A1 het in de 2e helft en ging Die Haghe er met 10-7 winst vandoor. Eenmaal terug bij Valto begon daar dezelfde derby bij de B1 alleen hadden we hier wel het thuisvoordeel. In wederom een hete wedstrijd waarin de scheidsrechter regelmatig werd bestookt vanaf de kant door de ouders van Die Haghe, pakte onze B1 de winst met een knappe 16-11 zege. Het leek op de week van de scheidsrechters wel of zij het nog zwaarder te verduren hadden, want ik heb zaterdag wel heel veel commentaar links en rechts langs de velden gehoord. Veelal vanuit ouders langs de velden. Nu is fanatisme begrijpelijk en juist goed, maar laten we het wel netjes houden en niet overdrijven. De scheidsrechter staat immers centraal in de wedstrijden en laten we die dan ook respecteren zoals het hoort. Op naar weer een nieuwe week en voor de jeugd op naar de herfstvakantie.

10:00 Valto E4 - Fortuna E5 Afgeschermd De Zwet
09:30 Excelsior E3 - Valto E5 Biesland (Excelsior)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde uit tegen HKC 1. Thuis werd er verrassend gelijkgespeeld, 22-22, en had winst er ook zeker in gezeten. Dit keer een heel andere wedstrijd, waarin de doelpunten aan beide kanten schaars waren. Door de goede verdedigende druk die HKC gaf, had het vlaggenschip het heel lastig, dit resulteerde uiteindelijk in een 12-7 eindstand. A.s. zaterdag de laatste wedstrijden van deze competitie. HKC en KCC gaan samen uitvechten wie de 1e plek in gaat nemen en VALTO gaat uit naar Die Haghe, om daar te strijden om de 3e plek. Thuis wist het eerste met 17-16 van Die Haghe te winnen. Aangezien VALTO één punt meer heeft, heeft zij genoeg aan een gelijkspel om de 3e plek veilig te stellen.

VALTO 2 speelde uit tegen TOP 4. Thuis werd er 15-13 gewonnen. Helaas wilde het dit keer niet lukken. In de 1e helft wisten beide teams maar moeizaam tot scoren te komen, ruststand 6-4. In de 2e helft lukte het TOP wel wat beter, en wist het tweede slechts twee keer te scoren. Dit was dus niet genoeg, er werd met 11-6 verloren. A.s. zaterdag vallen ook in deze poule de beslissingen. Het enige dat zeker is, is dat KVS 4e gaat worden in de poule. Verder kunnen er drie ploegen op 7 punten komen, als TOP van KVS wint en VALTO wint van Die Haghe, en dan komt het rekenmachine er aan te pas. Het tweede speelt uit tegen Die Haghe 2, waar thuis 13-13 tegen werd gespeeld.

VALTO 3 speelde thuis tegen IJsselvogels 3. Uit werd er met 14-12 van deze ploeg verloren. Het derde begon dit keer wel goed aan de wedstrijd, en stond met rust 7-5 voor. In de 2e helft was de koek op en wist het derde nog maar twee keer te scoren. Hier maakte IJsselvogels dankbaar gebruik van en trok de wedstrijd naar zich toe: 9-12. A.s. zaterdag speelt het derde thuis tegen Weidevogels. Uit werd er gelijkgespeeld: 18-18. Om Weidevogels onder zich te houden, moet er dit keer wel gewonnen of gelijkgespeeld worden, want het derde heeft nu één punt meer. Excelsior 3 en IJsselvogels 3 hebben beide 8 punten en gaan in de laatste wedstrijd uitmaken wie de 1e plek pakt.

VALTO 4 speelde niet, zij spelen aankomende week twee wedstrijden. Maandag thuis tegen Weidevogels 3, waar uit 9-17 van gewonnen werd. Zaterdag spelen ze thuis tegen ODO 3, waar uit 14-13 van verloren werd. In de poule van het vierde lijkt ONDO 2 de 1e plek in te nemen, zij spelen alleen nog tegen Weidevogels, die nog geen punten heeft. VALTO en ODO kunnen dan uitmaken wie er tweede gaat worden, maar dan moet het vierde maandag wel eerst van Weidevogels winnen.

VALTO 5 speelde maandag tegen Weidevogels 4, daar was nog niet eerder tegen gespeeld. Het vierde liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en verloor dan ook met 10-14. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen KOAG 4 op het programma. Uit werd er nog van deze ploeg verloren: 10-8, maar dit keer waren de punten voor het vijfde: 13-9. A.s. zaterdag ook voor het vijfde de laatste wedstrijd van deze competitie, uit tegen Weidevogels 4. Weidevogels heeft genoeg aan één punt om 1e te worden in de poule. VALTO staat nu op de 3e plek, één punt boven KOAG, die nog tegen Dijkvogels 2 speelt, die met 6 punten op de 2e plek staat.

VALTO 6 speelde uit tegen OZC 3. Thuis werd er met 9-11 verloren. Dit keer duurde het lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Halverwege de 1e helft werd pas het tweede doelpunt gemaakt, 0-2. Tot 4-4 ging het daarna gelijk op, en in de laatste minuut van de 1e helft werd nog even een belangrijk gaatje geslagen, ruststand 4-6. In de 2e helft kwam het zesde niet meer in de problemen, mede omdat het verdedigend erg sterk stond. Eindstand: 8-14. A.s. zaterdag speelt het zesde uit tegen Meervogels 6. Thuis werd hier met 26-8 van gewonnen. Avanti 8 is al kampioen, maar bij winst is de 2e plek wel voor het zesde.

VALTO 7 speelde thuis tegen Fortuna 7. Uit werd er met 8-10 van deze ploeg gewonnen. Ook dit keer waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. Via een ruststand van 7-6, ging uiteindelijk Fortuna er met de winst vandoor: 12-14. In de poule van het zevende is het erg spannend. Zowel Fortuna 7, als RWA 5 als VALTO 7 kunnen uiteindelijk op 8 punten komen. Waarbij Fortuna en RWA nog tegen elkaar moeten, dus die kunnen niet allebei op 8 punten komen. Het zevende speelt nog twee wedstrijden tegen Eureka 1, die pas drie wedstrijden heeft gespeeld, en ze wisten alleen nipt van Fortuna te winnen, 10-11. Op papier zou het dus moeten kunnen om twee keer te winnen, maar nu de praktijk nog. A.s. zaterdag speelt het zevende eerst thuis tegen Eureka 1.

VALTO 8 speelde thuis tegen WION 6. Uit werd er met 9-8 verloren. In een gelijk opgaande wedstrijd, waarin de doelpunten schaars waren, wist het achtste er dit keer wel een gelijkspel uit te slepen: 7-7. Het achtste speelt a.s. zaterdag hun laatste wedstrijd uit tegen Reeuwijk 3. Beide ploegen staan op de laatste plek, met drie punten. De winnaar kan op gelijke hoogte komen met de nummer 2, Reeuwijk 3, er vanuit gaande dat die haar laatste wedstrijd tegen ongeslagen kampioen Avanti 10 niet weet te winnen.

VALTO C1: De C1 speelde uit bij ONDO. De eerste helft ging gelijk op en met rust was het 3-3. Na rust kwam ONDO gelijk op 4-3, maar ook nu maakten wij de gelijkmaker. Verdedigend spelen we echt goed, alleen aanvallend is het lastiger. Tot het eind hebben we echt goed meegedaan, maar helaas wist ONDO nog 2 keer te scoren. Eindstand 6-4

VALTO C2: De C2 speelde thuis tegen Achilles. Een gelijk opgaande wedstrijd, maar wij wonnen met 3-2. Zaterdag kunnen we gelijk komen met Excelsior die nu alleen aan kop gaat.

VALTO C3: De C3 speelde thuis tegen Avanti. Een spannende wedstrijd tot het einde. Eindstand 2-2. Volgende week tegen Dunas met wie we samen aan kop gaan. Wie wint is kampioen.

VALTO C4: De C4 had er veel zin in zaterdag want het was hun kampioenswedstrijd en wel tegen de tegenstander, GKV C2, waar ze vorige keer 22-1 van wonnen. Het zou dus eigenlijk niet mis kunnen gaan. Toch volle bak ertegenaan en ze merkten wel dat er iets meer tegenstand was nu. Toch gaf de ruststand voldoende vertrouwen dat ze ook deze pot goed konden winnen. Helaas zit de ruststand niet meer in mijn geheugen. Door goed samen te blijven spelen, leuke acties op te zetten, goed te verdedigen, ballen eruit te vissen en gebruik te maken van snelheid in het spel, zorgden ze ervoor dat de eindstand uiteindelijk uitkwam op 2-18! Ruim voldoende om zich kampioen te mogen noemen en beloond te worden met een mega slagroomtaart.

VALTO C5: De C5 speelde hun kampioenswestrijd tegen Weidevogels. Deze werd netjes gewonnen met 5-3.

VALTO D1: De D1 speelde vandaag tegen KCR D1. Vorige week 15-5 verloren. Dus vandaag een kans om dat beter te doen. En beter was het zeker. De D1 startte de wedstrijd geconcentreert en fel. Rondspelen ging goed en er werden gelijk goede, lange aanvallen gespeeld. Helaas lukten het niet om onszelf te beloven en kon KCR er beter inkomen. Met rust stond KCR dan ook 2-1 voor. Na rust begonnen we aanvallend weer sterk. Werden nog meer kansen gecreerd als de 1ste helft, maar weer scoorden we niet. KCR deed dat wel. Helaas 2-6 verloren. Volgende week laatste kans op punten tegen de ongeslagen kampioen!

VALTO D2: De D2 speelde tegen Dunas D1. We wilden net zo’n goede wedstrijd neerzetten als vorige week. Verdedigend lukte dat zeker, vooral het voorverdedigen ging heel goed. Aanvallend misten we ritme, het rondspelen en vrijlopen wilden niet zo lukken. Dunas was groter, feller en pakte iedere de bal. Verdedigend een goede wedstrijd, aanvallend volgende keer beter. Eindstand was 5-8.

VALTO D3: D3 ging uit naar DES D1 die hun kampioenswedstrijd speelde. Vorige ontmoeting werd met grote cijfers verloren. Nu boden we veel meer tegenstand. Telkens kwam DES voor maar steeds wisten we terug te komen. Er werd goed verdedigd en ook was er weinig  balverlies. Helaas ging de laatste verdiende gelijkmaker er  niet in, eindstand 5-4 verlies. Goed gespeeld D3! Felicitaties aan DES en een kado voor de scheidsrechter. Op naar volgende week!

VALTO D4: De D4 speelde uit tegen Weidevogels D2. Voor de rust stonden we met 3-0 achter.

Gebrand om die 0 score weg te halen, gingen ze er ineens wel in en liepen we nog aardig in. Eindstand 6-4.

VALTO E1 speelde hun kampioenswedstrijd bij Dijkvogels. Dijkvogels kon jullie goed bijbenen, maar met een 9-12 winst konden jullie bij Valto de taart in ontvangst nemen. Gefeliciteerd E1!

VALTO E2 speelde hun kampioenswedstrijd, thuis tegen KVS E2. KVS stond tweede, dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. De E2 begon scherp en kwam 2-0 voor. Daarna kregen jullie het moeilijker, KVS verdedigde goed en ging ook scoren. Was het de spanning van de kampioenswedstrijd? Gelukkig bleef de voorsprong behouden, bleven jullie geduldig en werd er gewonnen met 9-6. Gefeliciteerd E2, supergoed gedaan!

VALTO E3 speelde uit bij Maassluis. Jullie waren supergoed aan het verdedigen waardoor Maasluis bijna geen kans kreeg. Ook onderschepten jullie vaak de bal en wist iedereen goed vrij te lopen, elkaar te vinden en konden jullie vaak schieten. Jullie scoorden maar liefst 15 keer! De eindstand was 1-15 winst voor de E3.

VALTO E4 speelde thuis een weer superspannende wedstrijd tegen Excelsior E4. Net als de vorige wedstrijd wist Excelsior uiteindelijk een keer vaker te scoren: het werd 4-5.

VALTO E5 speelde thuis tegen Maassluis E5. In de aanval was de E5 scherp en kregen jullie veel kansen via de doorloop. Toen de tegenstanders daarop gingen verdedigen gingen jullie veel schieten en tweede kansen nemen. In de verdediging wisten jullie het de tegenstanders heel moeilijk te maken. Er werd gewonnen met 12-5. Volgende week spelen jullie de kampioenswedstrijd, zet hem op E5!

VALTO F1 speelde uit tegen ODO F1. De F1 is al kampioen maar wil natuurlijk wel de laatste blijven winnen. Jullie wonnen deze wedstrijd met 5-14. Volgende week de afsluitende kampioenswedstrijd met taart voor de F1.

VALTO F2 speelde uit tegen Excelsior F1. Excelsior was net iets beter, het werd 12-6.

Van de TC

Speelronde 5 – De eerste kampioenen zijn bekend

Het was de week van de toppers. Ten eerste de scheidsrechters die in het zonnetje werden gezet door de teams in de week van de scheidsrechter. Bedankt dat jullie er zijn om de wedstrijden te fluiten, want zonder kunnen we niet.

Goed is het dan ook te zien dat we na de wedstrijden van afgelopen week die Jan (4 wedstrijden!), Thijs (1), Pierre (1) en Petra (2) gefloten hebben, we uit de punten-in-mindering-gevarenzone geraken en een deel van de boete kunnen gaan afsnoepen. Dat is erg goed nieuws en extra dank aan onze bondsscheidsrechters!

Ten tweede was het de week van de kampioenen. Al een week voor de laatste spelronde waren er zes teams die kampioen konden worden en dus was het spannend of het ze alle zes zou gaan lukken. Maar naarmate de dag vorderde werd duidelijk dat alle taarten konden worden uitgedeeld en gegeten. Na Valto E2, E1, B2, C4 en C5 moest alleen de A2 nog een wedstrijd spelen, tegen Dijkvogels A1 en won deze om als laatste team dit weekend kampioen te worden. Van harte gefeliciteerd.

Komend weekend is het alweer de laatste officiële speelronde, daarna is er nog wel een inhaalronde, maar na de herfstvakantie gaan we weer de zaal in. Let allemaal even op de trainingstijden en locaties, soms zijn die anders dan op het veld. Voor de teams die kampioen kunnen worden, succes. Uiteraard ook alle andere teams die spelen, heel veel succes en maak er een mooie laatste speelronde van!

Trainersbijeenkomsten
Deze maandag is er weer een trainersbijeenkomst. Dit keer gaan we met een groep aan de slag. De E-teams (om 18 uur) en D-teams (om 19 uur) gaan meedoen en waar jullie mee gaan werken. De avonden (normaal 19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

1. Maandag 9 oktober (van 18.00 – 19.00 uur met de E-teams en van 19.00 – 20.00 uur met de D-teams)
  2. Maandag 13 november
  3. Maandag 8 januari
  4. Maandag 11 maart
  5. Maandag 6 mei
  6. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Klaverjas competitie

CKV Valto organiseert een klaverjas competitie! ♠️ We gaan zes avonden spelen, met drie spellen per avond♦️ De slechtste avond wordt weggestreept.
Inmiddels zijn er 2 geweest maar je kunt natuurlijk altijd meedoen!

Meespelen is € 5.00 per avond, bij binnenkomst krijg je een kopje koffie, thee of fris☕

KLAVERJASCOMPETITIE

De competitie is afgelopen vrijdag begonnen met een bezetting van drie tafeltjes. In de eerste ronde waren de verschillen nog klein, maar daarna kwamen sommige spelers er aardig in en werd er mooi gescoord. Frank de Rijcke was de meest constante deze avond en pakte de winst en op toch wel een behoorlijke achterstand eindigde Arnold Poot op de tweede plek.

Heb je zin om een avondje te kaarten, je bent van harte welkom! De volgende speelronde start om 20.00 uur op vrijdag 3 november en uiteraard kan iedereen aanschuiven, dus kom gerust langs ook als je het wil leren.

Ronde 1   Ronde 2   Ronde 3       Totaal

1 Frank de Rijcke            1.795         1.842         1.757           5.394

2 Arnold Poot                  1.556         1.872         1.521           4.949