Bijblijver 11, jaargang 49 25 oktober 2021

Van de voorzitter

Een mooie zonnige herfstdag!

Wat een mooie dag is het vandaag weer. Met volle teugen genieten we van deze zon en de mooie kleuren van de natuur. Zaterdag hadden we ook zo’n mooie dag. De A1 won ruim en overtuigend , V2 staat bovenaan en speelde gelijk , terwijl V1 van de hekkensluiter won en een mooie dag beleefde doordat o.a Koert in mocht vallen en direct 3x scoorde. Zelf heb ik de derby van de B1 tegen Ondo B1 bezocht in ’s Gravenzande. Helaas geen beste wedstrijd waarin veel kansen verloren gingen en het maken van doelpunten een kunst was die we te weinig lieten zien. Al met al wel spannend , helaas zonder punten terug naar De Lier. Morgen middag ga ik samen met Thomas Ris naar de Jumbo om de sporthelden boeken in ontvangst te gaan nemen. de aankomende week willen we deze gaan uitdelen. A.s woensdag start  de actie binnen Jumbo en vanaf dat moment kunnen jullie allemaal gaan sparen om alle helden bij elkaar te krijgen. Een ieder veel succes met het volmaken van jullie boek. Allen weer succes op school of werk gewenst.

Met sportieve groet,

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

 

Programma

Zaterdag 30 oktober 2021

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 Valto 1 - Excelsior (D) 1 S. (Stefan) van der Padt (asr)
M. (Martijn) Terlouw (sr)
De Zwet
14:00 Valto 2 - DeetosSnel 3 Bert Pellikaan De Zwet
12:30 Valto 3 - KVS/Maritiem 5 Pierre van Venetiën De Zwet
12:00 Valto 5 - Nieuwerkerk 4 Victor de Haan De Zwet
11:45 Fortuna/Delta Logistiek A2 - Valto A1 Kruithuisweg-Oost
11:15 Valto B1 - Maassluis B1 Matthijs Klinkenberg De Zwet
10:15 ONDO (G) C1 - Valto C1 Juliana Sportpark
11:00 Valto C2 - Vitesse (Ba) C2 Gerard Verbraeken De Zwet
10:30 ALO C2 - Valto C3 Bosjes van Pex
10:00 oefenMaassluis D2 - Valto D3 Wipperspark
10:00 Valto F1 - DES (D) F2 Romy van den Berg De Zwet

Opstellingen

Valto 3, thuis om 12.30 uur, aanwezig 11.45 uur
Max, Jan-Pieter, Floris, Ruben, Ron en Rolf
Fleur, Lisanne O, Lisanne B, Esmée, Lisa en Lotte
Valto 5, thuis om 12.00 uur, aanwezig 11.30 uur
Marco, Hans, Frank, Twan K, res: Steven
Marleen B, Annemieke, Marloes en Petra D, res: Mandy B
Valto 4, 7 en 8 vrij

Uitslagen

zaterdag 23 oktober 2021

Wedstrijd Uitslag
Oranje Wit (D) 1 - Valto 1     16 - 22
Oranje Wit (D) 2 - Valto 2     14 - 14
KOAG 4 - Valto 3     12 - 17
Valto 4 - Nieuwerkerk 5     9 - 13
Valto 5 - ODO 3     9 - 10
Valto A1 - HKV/Ons Eibernest A1     25 - 14
Valto A3 - Olympia (S) A1     2 - 17
ONDO (G) B1 - Valto B1     14 - 11
Valto C1 - Avanti/Post Makelaardij C1     10 - 16
Valto C3 - KCC/CK Kozijnen C2    

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde uit tegen Oranje Wit 1. Oranje Wit wist nog geen wedstrijd te winnen, terwijl VALTO het knap doet met een 2e plek. Na een wat moeizame start, liep het vlaggenschip uit naar een 3-7 voorsprong en leek er weinig aan de hand. Oranje Wit knokte zich echter terug in de wedstrijd en zette met rust een 9-10 stand op het scorebord. Er moest dus nog wel wat gebeuren in de 2e helft. Gelukkig lukte dit ook en werd het uiteindelijk een prima overwinning: 16-22. Halverwege de competitie staat het eerste nu op een 2e plek, vier punten achter de koploper HKC. Nummer 3 (SDO) heeft twee punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. A.s. zaterdag speelt het eerste thuis, de eerste returnwedstrijd, tegen Excelsior. Uit werd er met 10-16 gewonnen.

Koploper VALTO 2 speelde uit tegen Oranje Wit 2. Voorafgaand aan de wedstrijd had Oranje Wit twee punten minder dan VALTO en kon dus bij winst op gelijke hoogte komen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat zorgde er voor dat de wedstrijd op en neer ging, waarbij VALTO in de eerste helft wel een paar keer een voorsprong van drie punten wist te pakken, maar niet echt los wist te komen. Uiteindelijk stond het halverwege 8-9. In de tweede helft draaide de wedstrijd om en wist Oranje Wit juist een voorsprong te pakken en moest het tweede in de achtervolging. Dat lukte gelukkig wel en uiteindelijk moesten beide ploegen tevreden zijn met een gelijkspel: 14-14. Doordat de overige uitslagen wederom gunstig uitvielen voor het tweede, staat ze halverwege de competitie nog altijd bovenaan. Inmiddels wel gevolgd door drie ploegen (SDO 2, Oranje Wit 2 en KCC 3) op twee punten achterstand, en maar 6 punten verschil met de nummer laatst, Deetos 3. Het kan dus nog alle kanten op. A.s. zaterdag de eerste returnwedstrijd, het tweede speelt dan thuis tegen Deetos 3. Die afgelopen zaterdag ruim van Pernix 2 wist te winnen, waar het tweede het moeilijk tegen had en niet verder kwam dan een 16-16 gelijkspel. Het tweede is dus gewaarschuwd!

VALTO 3 speelde uit tegen KOAG 4. Na vorige week een punt te hebben laten liggen, was het zaak om deze week weer de draad op te pakken, want het doel voor het derde is duidelijk: kampioen worden om zo de aansluiting met de selectie te pakken. Gelukkig wist het derde zich te herpakken en werd er tegen KOAG weer een degelijke overwinning gepakt: 12-17. A.s. zaterdag speelt het derde de eerste returnwedstrijd, thuis tegen KVS 5. Uit werd er met 12-16 gewonnen, maar dit is zeker geen ploeg om te onderschatten. De overige zes wedstrijden wist KVS namelijk te winnen, en daarmee staan ze op kop. Het derde volgt met één punt achterstand, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Een belangrijke wedstrijd dus.

VALTO 4 speelde thuis tegen Nieuwerkerk 5. Beide ploegen hadden in de eerste helft moeite om de kansen af te ronden en zo stond het met rust 5-5, en kon het nog alle kanten op. In de tweede helft ging het bij Nieuwerkerk steeds beter lopen en vielen de afstandsschoten er wel in, waar VALTO steeds slordiger ging spelen. De ervarenheid bij Nieuwerkerk zorgde er ook voor dat de wedstrijd volwassen uitgespeeld werd en zo werd er uiteindelijk met 9-13 verloren. Het vierde zit in een poule met zeven ploegen, waardoor zij nu al klaar zijn, en zich op kunnen gaan maken voor de zaal. Halverwege de competitie staat het vierde op de 5e plek met vijf punten uit zes wedstrijden. Twist 4 en Refleks 5 staan op plek 6 en 7, en het is zaak dat het vierde die onder zich houdt.

VALTO 5 speelde thuis tegen ODO 3. Na vorige week flink klop gekregen te hebben van de koploper, was het zaak om nu weer eens een overwinning te behalen. De eerste helft was qua kansen en afronding aan beide kanten niet best en zo stond het met rust maar liefst 2-2. Ruimte voor verbetering! In de tweede helft ging het wel wat beter, maar het probleem van het afronden is wel een ding voor het vijfde. Helaas lukte het net niet en werd het 9-10. Halverwege de competitie staat het vijfde met zes punten in de ruime middenmoot, met maar drie punten voorsprong op de nummer laatst. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen Nieuwerkerk 4. Uit werd er met 8-9 gewonnen, maar het zal echt beter moeten als we de punten weer binnen willen halen.

Valto C1: De C1 speelde tegen Avanti. De wedstrijd begon goed. Binnen 10 seconden stond de C1 1-0 voor. Maar Avanti maakte al snel gelijk. Avanti zat er goed bovenop, waardoor het aanvallen voor Valto lastig was. De verdediging van Valto stond op dat moment wel erg goed te verdedigen dus het duurde even voordat Avanti echt uit kon lopen. Met de rust had Avanti al een gat geslagen. De tweede helft werd het gat niet groter. En uiteindelijk verloor de C1 met 10-16

Valto C3
: C3 speelde de kampioenswedstrijd thuis tegen KCC. In punten kon de C3 niet meer achterhaald worden. Helaas kwam de tegenstander niet opdagen. Snel werd er een team opgesteld van ouders, trainers en coaches om tegen de C3 te spelen. Toch een leuk wedstrijdje gespeeld en daarna heerlijk aan de welverdiende kampioenstaart!

 

 

Van de TC

Een klein programma in speelronde 7, nog eentje te gaan

Het is herfstvakantie. De meeste teams zijn vrij, van spelen en trainen. De wedstrijdsport beleefde de voorlaatste speelronde van het veldseizoen.

De selectie nam 3 punten mee uit Dordrecht bij Oranje-Wit. Belangrijke punten, met als resultaat een goede tweede plek voor Valto 1 en nog altijd een uitstekende eerste plaats voor Valto 2. Uiteraard gaan zij er voor om ook in de laatste speelronde voor de zaal de wedstrijden te winnen, zodat er meer dan tevreden kan worden teruggekeken naar de eerste helft veld. Valto 3 en A1 passen ook in dat rijtje, met beide een overwinning afgelopen zaterdag en daarmee een prima uitgangspunt voor de rest van het seizoen in het voorjaar van 2022.

Trainen de komende weken
Deze week trainen we nog een keer buiten. Het kan zijn dat hier iets in veranderd voor sommige teams in verband met de inhaalwedstrijd van de A1, houdt de team-appgroep dus goed in de gaten. De eerste week van november is iedereen vrij. Daarna gaan we de zaal in. De oefenwedstrijden staan al op de website en het trainingsschema (ook voor de zaal), staat er ook.

LET OP! Voor wat betreft het trainen in de zaal wil ik nog extra benadrukken dat we weinig ruimte hebben en dus soms met veel in een hal staan. Ik reken hierbij op jullie begrip en medewerking. Probeer er onderling goed uit te komen. Daarnaast trainen sommige teams door ruimtegebrek maar driekwart uur. Ik wil de trainers vragen hier flexibel mee om te gaan door ervoor te zorgen dat alle spullen langs de kant klaar staan, zodat er direct gestart kan worden met trainen.

Herhaling van berichten

Technisch plan
Toch ook maar even kort aandacht voor het technisch plan. Dat is een document dat de basis moet zijn voor het nieuw leven inblazen van ons TC-beleid, met daarbij aandacht voor het stuk jeugd, maar ook senioren en arbitrage. Jeugd is hierbij wel het startpunt, maar de andere onderdelen zullen daarbij snel volgen. Dit moet Valto helpen om een volgende stap te zetten op TC gebied. En dat is nodig, want we zien uitdagingen op verschillende gebieden. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn.

We hebben afgelopen week met een aantal trainers en André Kuipers van Korfbalstars de opzet doorgenomen en daar kwamen goede punten uit naar voren. Van hoe we eigenlijk tegen korfbal aankijken, het trainen en de wedstrijden. Hiermee gaan we aan de slag. We hebben ook gemerkt dat we gewoon moeten beginnen, zonder dat er een pamklaar plan ligt.

Op korte termijn zullen de andere trainers en coaches ook meer betrokken gaan worden. Uitnodigingen voor bijvoorbeeld trainersbijeenkomsten zullen jullie dus ook snel kunnen verwachten. Verslagjes daarvan zullen hier te lezen zijn.

KT3-cursus
Het heeft een aantal keren hier gestaan, de aankondiging dat de KT3-cursussen weer gaan starten. En de oproep aan onze trainers om die volgende stap te zetten. Als vereniging investeren we maar wat graag in het verder opleiden van onze trainers. We zijn dan ook erg blij dat Bart, Vera, Martijn en Thomas dit gaan doen en wensen ze, samen met hun begeleiders Johan, Petra en Frank, veel succes! Een bredere groep trainers met KT3 (KorfbalTrainer 3) vergroot niet alleen de gezamenlijke kennis en ervaring, maar stelt ons in staat om vervolgens weer meer trainers bij een KT2-cursus te begeleiden. Die cursussen starten ook weer op en zodra we daar aan toe zijn, volgt de oproep voor die groep.

Nieuwe leden
Nu het lastige coronajaar achter ons ligt en we tegelijkertijd nog altijd hopen dat dit een ‘normaal’ seizoen wordt, zien we ook dat nieuwe leden zich aanmelden in verschillende leeftijdsgroepen. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee en we hopen ook daar weer stappen te kunnen zetten. Het is geen geheim dat we in sommige leeftijdsgroepen een verschil hebben in aantallen jongens en meisjes, vandaar dat we ook blijven zoeken naar (bij de jeugd) voldoende jongens.  Er komt ook weer een stoere clinic aan, dus mocht je iemand weten die het wel leuk zou vinden om korfbal eens te proberen, of wil laten weten hoe gaaf onze sport eigenlijk is, vraag of hij een keer wil meetrainen of houd de website en Bijblijver in de gaten voor de aankondiging van de stoere clinic! Uiteraard zijn meisjes ook welkom, als ze een jongen meenemen.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Activiteitenagenda

Hierbij de activiteitenagenda, zet de data alvast in je agenda! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Als alle maatregelen het toelaten zal er volgend jaar een grote activiteit georganiseerd worden, om Valto 60 jaar groots te vieren!
Verdere informatie over de activiteiten volgen later.
Als er vragen zijn over een activiteit kunnen deze gesteld worden via: activiteiten@ckv-valto.nl
Heb jij nou een leuk idee voor een activiteit, dan kun je altijd iemand van de activiteitencommissie aanschieten, of ons een e-mail sturen.

Karaoke in de Villa

Levend ganzenbord

Evenementenkalender

Maandag 17 juni 2024
Westlands Team U21 - TeamNL U17

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Kantine open vanaf 16 oktober

Vanuit de Rijksoverheid zijn per 25 september wijzigingen in de coronamaatregelen aangekondigd. Eén van die maatregelen is het loslaten van de 1,5e meter regel.

Met het loslaten van de 1,5e meter regel wordt in de horeca het coronatoegangsbewijs ingezet, met als doel iedereen zo veilig mogelijk samen te laten komen en het risico van besmetting zo laag mogelijk te houden.

Binnen de sportsector geldt een aantal uitzonderingen, waarbij het mogelijk is om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden, ook zonder coronatoegangsbewijs. Voor het zittend nuttigen van eten en drinken in het afgescheiden gedeelte is dan wél een coronatoegangsbewijs nodig, wanneer je 13 jaar of ouder bent.

Afgelopen zaterdag, 9 oktober, hebben we een test gedaan met de QR-code en dat is goed bevallen. We hebben van meerdere leden begrepen dat zij zich willen blijven inzetten voor een veilige kantine en QR-codes willen scannen aan de terrasdeur. Hierdoor kunnen we ook komende zaterdagen een afhaalpunt én zitplaatsen in de kantine aanbieden.

Samenvattend betekent dat het volgende:

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs staat op de website van de overheid.

Heb je interesse om deze taak in te vullen op 9 oktober of eventueel later? Meld je aan via deze pagina. Er zijn nog een aantal plekjes vrij.

Bestuur CKV Valto

Gastvrouw gezocht!! Wie trekt het tenue aan? – herhaling

De telefoon stond niet echt roodgloeiend daarom nog een keer….

Wat? In deze tijd van genderneutraliteit nog specifiek vragen om een gastvrouw: kan dat nog wel?

De reden is uitermate praktisch. Korfbal is nog steeds een gemengde sport waarbij je evenveel dames als heren nodig hebt. Dan is het toch wel vreemd dat ons team bestaat uit 7 gastheren? We hadden een team van 8 met 1 gastvrouw met een prachtige outfit en laat daar nu ook expliciet gastvrouw op staan.

Dus zoeken we nog 1 gastvrouw. Voor degenen die het gemist hebben: een gastvrouw is alleen gericht op de ontvangst en begeleiding van de externe scheidsrechters die onze thuiswedstrijden komen fluiten.
Heb je interesse om 1x in de zoveel weken in ons gezellige team mee te draaien? Bel/app/mail me dan vertel ik je graag meer.

Gastheercoördinator Peter de Rijcke

06-43174043 / peter.de.rijcke@ckv-valto.nl of peterr17@gmail.com

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Trainingspakken

Binnenkort weer beschikbaar!!

Zoals velen inmiddels hebben gemerkt zijn al enige tijd geen trainingspakken meer beschikbaar in de korfbalshop (https://www.korfbalshop.nl/clubshops/ckv-valto).

Dit heeft alles te maken gehad met leveringsproblemen vanuit China en het niet meer beschikbaar zijn een trainingspakkenlijn. Inmiddels zijn de trainingspakken besteld en onderweg en naar alle waarschijnlijkheid per begin november leverbaar. Rond midden oktober komen de trainingspakken beschikbaar in de korfbalshop. Nog even geduld dus …

Bidonnenrekken

Meerdere teams binnen Valto hebben een eigen bidonnenrek met bidons. Vaak zijn deze zelf aangeschaft. Op zaterdag gaan deze rekken mee naar de wedstrijd en door de week staan ze of in het tassenrek of in het ballenhok op de stelling. Het is helaas al meerdere keren voorgekomen dat er een bidon uit 1 van deze rekken kwijt is. Op zaterdag wordt het rek compleet teruggezet en de zaterdag erna ontbreekt er een bidon.

Het is vervelend als je tijdens de training je bidon vergeten bent vanuit huis en als je dan ergens een bidon kunt lenen is dat natuurlijk fijn. Zorg dan wel dat je deze bidon weer schoon terugzet op de plek waar je deze geleend hebt. Het bidonnenrek van de A2 mist op dit moment een zwarte SportShop bidon. Wil degene die deze afgelopen week gebruikt heeft, deze weer terug zetten in het rek in het ballenhok?

Alvast bedankt!

Wedstrijdverslagen

VALTO haalt drie punten op bij Oranje Wit

Sponsors:

De weergoden zijn ons gelukkig nog steeds goed gezind. Na een week van wisselvallig weer met flink wat regen, was het vandaag weer prima vertoeven langs de lijn voor ons wekelijkse potje korfbal. Onder bijna dezelfde omstandigheden als vorige week aan de Veilingweg, toen VALTO hun tegenstanders ONDO 1 en Nieuwerkerk 3 met lege handen naar huis stuurden, ging de selectie dit weekend weer eens samen op stap. Er werd afgereisd naar Dordrecht waar tegenstanders Oranje Wit 1 en 2 wachtte. Door een wegafsluiting op de A15 was de reis daar naartoe het laatste stukje een site seeing tour door Dordrecht. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig prima navigatie middelen voor die ons naar het sportpark loodste. Bij VALTO 2 ontbraken drie spelers door vakantie. Ik ben natuurlijk maar schrijvende pers, maar persoonlijk vind ik hier wat van. Ons tweede gaat aan de leiding in de poule en de spelers die ik spreek zouden het niet erg vinden als dit aan het eind van het seizoen nog zo is. Hiervoor moet je er dan natuurlijk wel met z’n allen voor willen gaan en is een vakantie gedurende de competitie niet handig.

VALTO 2 trad dus in een creatieve opstelling aan voor deze wedstrijd, waarin Esmee en Jan Pieter de lege gaten mochten vullen. Dit deden zij trouwens met verve. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Putten duurde het niet lang voor Thijs ons met twee schoten een 0-2 voorsprong bezorgde. Het verdedigingsvak deed er aanzienlijk langer over om de korf te vinden, maar gelukkig stond onze verdediging als een huis. Na elf minuten vergrootte Laura de voorsprong naar 0-3, maar enkele minuten later zou ook de thuisclub de korf weten te vinden. Halverwege de eerste helft was daar ook de aansluitingstreffer en was het aan VALTO om er voor te zorgen dat de gelijkmaker uit bleef. Het tweede kwart zou Oranje Wit steeds op 1 á 2 doelpunten aan het elastiek blijven hangen. Toen vijf minuten voor rust VALTO weer in een flow leek te komen en weer uitliep naar 5-8, nam de coach van de thuisclub gelijk een time-out om dit te doorbreken. Oranje Wit deed er fysiek in deze laatste vijf minuten een flinke schep bovenop en wist zich letterlijk naar een 8-9 ruststand te knokken.

Aangezien er niet tegen opgetreden werd, werd het fysieke spel ook in de tweede helft doorgezet en wist VALTO de voorsprong niet vast te houden. Thijs maakte binnen een minuut nog wel de 8-10, maar daarna wist de thuisclub driemaal op rij de korf te vinden. De rollen waren vanaf dit moment omgedraaid. Mees kwam binnen de lijnen op de plaats van Jan Pieter en niet veel later werd ook Nikki ingebracht. Toch wist VALTO niet meer de voorsprong te pakken en bleef het steeds aan de verkeerde kant van de score. Oranje Wit wist een klein gaatje te slaan naar 13-11, maar Vera E en Thijs brachten ons weer op gelijke hoogte. Na een time-out van Oranje Wit werden met nog vijf minuten op de klok nog twee verse spelers ingebracht door Richard. Ruben en Elise moesten met hun inzet proberen om de wedstrijd te kantelen. De leidsman kon het intussen allemaal al lang niet meer bijhouden en liet de wedstrijd een beetje ontsporen. Na een wel heel chaotische toestand onder de korf, waar meerdere spelers naar de grond gewerkt werden, werd er weer naar de stip gewezen en leek Oranje Wit de overwinning op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen. Wij kregen echter ook nog een aanval te spelen en ook deze liep erg rommelig, maar leverde wel het zevende doelpunt voor Thijs op en zorgde hij ervoor dat de punten gedeeld werden. Dankzij de uitslagen in de wedstrijden van de concurrentie loopt VALTO hiermee toch een puntje uit op hen.

Voor het aanwezige Lierse publiek even twintig minuten om de bloeddruk weer te laten zakken, na deze spannende wedstrijd voordat de volgende wedstrijd tussen de vlaggenschepen van beide clubs zou beginnen. In de laatste ontmoetingen wist VALTO 1 steeds van deze ploeg te winnen, hoewel het alle keren niet  gemakkelijk ging. De thuisclub heeft wel de nodige mutaties ondergaan ten opzichte van vorig seizoen, maar lijken nog niet erg los te komen dit seizoen. Na zes wedstrijden wachten zij nog steeds  op de eerste punten, dus was het inmiddels tot een leuk aantal gegroeide VALTO aanhangers benieuwd of wij hen ook twee punten afhandig konden maken. Na het eerste fluitsignaal van het prima leidende arbitrale duo Watermulder en Robbemond was het even zoeken naar het juiste schot. Na meerdere vruchteloze aanvallen was het Romee die voor ons de score opende. Nog in dezelfde minuut viel ook de gelijkmaker en nam de thuisclub een, naar later zou blijken hun enige, kleine voorsprong. Sheila zorgde al snel voor de gelijkmaker en na twee treffers van Bart stond er weer een 2-4 voorsprong op het bord. Nadat Laurens het verschil op drie gezet had wist Oranje Wit ook de korf weer te vinden. Romee was vandaag on fire en wist met twee treffers op rij onze voorsprong naar 3-7 te brengen. Met nog tien minuten tot de thee maakte Laurens het verschil nog groter en nam Oranje Wit een time-out. Na de time-out kwam er een verse dame in die ook direct de korf wist te vinden. Bart herstelde het verschil, maar VALTO raakte in deze fase de grip een beetje kwijt op de Dordtse aanvallen. Nadat het verschil was terug gebracht tot 7-9 viel Thom ook nog uit na een botsing met een tegenstander en kwam Mees hem vervangen. Net als in de voorgaande wedstrijd, ging er ook nu bij Oranje Wit fysiek een schepje bovenop en kregen zij het arbitrale duo hierin mee. Met een vrije bal en een makkelijk gegeven strafworp wist de thuisclub weer op gelijke hoogte te komen. Toch wist VALTO dankzij Laurens met een 9-10 voorsprong de gang naar de kleedkamer te maken. Dachten we na twintig minuten dat VALTO een makkelijke middag tegemoet kon zien, was die hoop binnen tien minuten weer weg en zou er nog een lastige tweede helft wachten.

VALTO kwam echter scherp uit de kleedkamer en wist dankzij Zané en Maaike uit te lopen naar 9-12. De thuisploeg wist nog één keer het verschil te verkleinen naar twee, maar hierna zou Zané zich weer tweemaal laten gelden. Romee wist met haar vierde treffer de stand op 10-15 te brengen en hadden we nog een kwartier op de klok. Nog geen gelopen race dus besloot Frank, niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen, bij Mark te melden dat hij het niet veel langer trok. Er moest even een wisseltruc uitgevoerd worden, zodat Mees naast Laurens zou komen te spelen en even later zou Koert zijn entree naast Bart maken in het vlaggenschip en mocht Thom weer gaan zitten met een zak ijs tegen de knie. Vanaf de bank van Oranje Wit werd gegrapt of dat “jochie” niet van het veld kon gaan, maar zij konden natuurlijk niet weten dat onze Koert, A junior, Nederlands kampioen 1 tegen 1 is. Nadat er door de thuisploeg weer eens gescoord was mocht hij het gaan laten zien en wist hij binnen enkele minuten de Oranje Wit bank stil te krijgen. Met twee treffers op rij drukte hij de tegenstander verder richting afgrond. Met nog ruim tien minuten op de klok mocht VALTO dit niet meer uit handen geven. Laurens en, daar was ze weer, Romee zette 14-19 op het scorebord. De scores zouden nu om en om vallen en bleef het verschil gelijk. Toen er nog vier minuten te gaan waren wist de thuisclub dat zij alleen nog aan schadebeperking konden doen, want winnen zat er niet meer in. Zeker niet toen Koert weer raak schoot en er twee minuten voor tijd 16-21 van maakte. Hij kreeg dan ook niet veel later een publiekswissel als dank voor zijn bewezen diensten. Zijn zus Maaike zou de eindstand op het scorebord zetten, waarna de wedstrijd beëindigd werd door de scheidsrechter. Een prima 16-22 overwinning voor ons vlaggenschip, waarmee het op vier punten achterstand in de achtervolging blijft op HKC, wat vandaag hun zeven overwinning boekte op ONDO in St. Laurens. Twee punten onder VALTO staan SDO en Pernix, waarbij aangetekend moet worden dat SDO nog een wedstrijd heeft in te halen tegen Oranje Wit. We mogen er dus wel van uit gaan dat ook zij voor deze wedstrijd twee punten kunnen bijschrijven.

Volgende week de laatste competitieronde op het veld met de eerste return wedstrijden in de poule. VALTO ontvangt dan op eigen terrein DeetosSnel 3 en Excelsior 1. Beide ploegen zijn uit op revanche na het verlies van hun thuiswedstrijd op 11 september, dus hoop ik dat heel De Lier uitloopt om onze selectie teams naar een overwinning te schreeuwen. Met een goed gevuld “Vakkie V” heb ik er alle vertrouwen in.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.

Valto C3 KAMPIOEN !!!

Sponsors:

Vandaag was het zover, de kampioenswedstrijd stond voor C3 op het programma. Nummer 2 in de poule, ALO, had een door de week-se wedstrijd verloren, waardoor ze ons niet meer konden inhalen en dus eigenlijk waren we al kampioen. KCC C2 zou de tegenstander van vandaag zijn, om het werk van de afgelopen weken te bekronen. Maar helaas, KCC besloot -zonder af te bellen- niet op te komen dagen op ons feestje. Erg jammer natuurlijk, maar C3 laat zich niet kennen. Snel werd een team geformeerd van ouders, coaches en trainers om tegen de kampioenen te spelen. En die ouders zetten hun beste beentje voor! Je kunt wel zien waarom die kids van de C3 zo talentvol zijn! We zagen o.a. de vaders van Lars, Anne en Mirte scoren vanuit alle hoeken. De moeders van Maaike en Lars verdedigden fel en zetten snelle aanvallen op! De uitslag is uiteindelijk niet bekend gemaakt, maar de C3 hielt waarschijnlijk een beetje in om de ouders een goed gevoel en prettig weekend te geven.

Na de wedstrijd kregen we een prachtige kampioens taart overhandigd door de club. In de Villa werd deze heerlijke en dik verdiende taart verorberd met op de achtergrond het We are the Champions van Queen uit de speakers. Nogmaals van harte gefeliciteerd! We kunnen alleen maar heel trots zijn op deze teamprestatie.
Tim, nog bedankt dat je op je vrije zaterdag wilde invallen! Volgende week nog in ieder geval 1 wedstrijd op het veld, uit bij ALO, voordat we de zaal ingaan.