Bijblijver 12, jaargang 51 30 oktober 2023

Van de voorzitter

Tot vanavond op de ALV!

We zijn weer onderweg voor het zaalseizoen. De eerste week weer in de zalen die we deze winter tot onze beschikking hebben. Ik heb de afgelopen week ook heerlijk snelle wedstrijden gezien met veel doelpunten. Zondagmorgen vroeg ook Team NL wederom voor de 11e keer wereldkampioen zien worden. Mooi om te zien hoe snel het spel gespeeld werd en de volle tribunes aldaar. Oranje had het de eerste paar minuten moeilijk en kwam met 1-0 achter, maar liep al snel uit om wederom een wereldtitel te kunnen vieren. Vanavond zijn jullie allen van harte uitgenodigd om bij de ALV te zijn. Hier zullen we de cijfers van het afgelopen seizoen bespreken evenals stilstaan wat we als vereniging allemaal hebben bereikt. Zien we jullie vanavond?

Oefenronde 1 – Waar staan we in de zaal

De herfstvakantie is voorbij en er wordt weer volop getraind en gespeeld in de hallen. Dat is soms even wennen, soms een andere dag of tijd dan je gewend was, maar het is ook wel weer lekker, zonder alle weersinvloeden. Houdt er rekening mee dat we te gast zijn bij de verhuurder, of dat nu in de Vreeloo hallen is, op het Achterlaantje of bij Lentiz Dalton in Naaldwijk. Zorg dat je de spullen weer netjes opruimt nadat de training klaar is. En voor de trainers, loop nog even de hal na op rondslingerende ballen en kijk of de pinnen, palen en korven netjes zijn opgeborgen.

Afgelopen donderdag trapte de selectie af met oefenwedstrijden tegen Excelsior, waarbij Valto 2 met 22-22 gelijkspeelde en Valto 1 met 20-22 won. Zaterdag speelde zij net als de A1 tegen Spirit uit Voorthuizen en daar werden alle drie de wedstrijden gewonnen. De A1 met 18-14, het tweede met 25-18 en het eerste met 20-17. Een prima serie dus. En ook de B1 won met ruime cijfers (15-26) bij Vriendenschaar. Van de andere wedstrijden weet ik alleen dat de D2 gelijkspeelde en de D1 won.

Hopelijk heeft wel iedereen een goed oefenweekend gehad, ook Valto 3, 4 en 5 dat een weekendje weg was. Zaterdag aanstaande een vol programma bij All Day Valto, heel veel succes allemaal met deze laatste oefenronde.

Kampioenenparade
Aanstaande zaterdag is er weer een kampioenenparade (onder voorbehoud van medailles). De parade is voor alle jeugdteams die in de veldcompetitie kampioen zijn en vindt plaats voor de wedstrijd van Valto 1.

Kangoeroe-instuif
Vind je het Leuk om een uur lang met leeftijdsgenootjes allerlei (korfbal)spelletjes te doen? Kom dan gezellig langs! Neem gerust je vriendjes en vriendinnetjes mee. En stuur dit bericht door naar iedereen waarvan je denkt dat die wel een leuke ochtend kan gebruiken.

Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Vreeloo hal 1
Leeftijd: 4 t/m 6 jaar
Tijd: 10:00 – 11:00
Extra info of vragen: cooEenF@ckv-valto.nl

Zaalseizoen
Let allemaal even op de trainingstijden en locaties, soms zijn die anders dan op het veld. Ook het oefenprogramma is in zijn geheel bekend en is hier te vinden.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst. Ook deze was weer erg geslaagd begreep ik. De volgende is op maandag 13 november en is voor trainers en coaches! Stond hij nog niet in je agenda, zet hem er dan meteen in!

Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Klaverjas competitie

CKV Valto organiseert een klaverjas competitie! ♠️ We gaan zes avonden spelen, met drie spellen per avond♦️ De slechtste avond wordt weggestreept.
Inmiddels zijn er 2 geweest maar je kunt natuurlijk altijd meedoen!

Meespelen is € 5.00 per avond, bij binnenkomst krijg je een kopje koffie, thee of fris☕

Wat moet er zoal gebeuren?

Na het helpen zijn er lekker drankjes en eten.

Geef je op bij: gert-jan.stolk@ckv-valto.nl
Tel: 06-41317088
Locatie: Martin Stolze hal Leemolen 23 De Lier.

De Valto Vrijwilligersavond, ben jij er ook bij?

Beste Valto Vrijwilliger,

De vereniging kan niet zonder jullie inzet en daar willen we jullie hartelijk voor bedanken! Daarom nodigt het bestuur haar vrijwilligers uit voor een gezellige jeu de boules avond op vrijdag 19 januari 2024. We beginnen om 20.00 uur en verzorgen de eerste hapjes en drankjes. Daar wil je bij zijn, dus meld je hier aan via onderstaand formulier! Doe dat vóór 1 november, dan houden we rekening met je komst!

Bedankt!
Het bestuur

Algemene Ledenvergadering maandag 30 oktober 2023 19:30 uur

Graag nodigen wij alle leden uit voor de najaar ALV op 30 oktober om 19:30 uur in Villa VALTO. Ouders van leden zijn van harte welkom om hun kinderen te vertegenwoordigen tijdens de ALV.

Agenda:

1. Opening door de voorzitter
  2. Vaststellen notulen voorjaarsvergadering 2023
  3. Bestuurswisselingen
    1. Aftredend en herkiesbaar: secretaris, Fiona Rijsdijk
    2. Het bestuur stelt voor als nieuw (extra) bestuurslid Complexbeheer: Gert-Jan Stolk
  12. Rondvraag

Korte vragen kunnen in de vergadering worden gesteld. Voorstellen ter behandeling op een algemene vergadering dienen tenminste 3×24 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij de secretaris te worden ingediend.

De jaarrekening en begroting kunnen vanaf 23 oktober bij de penningmeester worden opgevraagd.

Namens het bestuur, Fiona Rijsdijk

Contributiefacturen

Afgelopen week zijn de contributiefacturen per email verstuurd.Mogelijk zijn deze in de spamfolder beland, kijk daar ook even svp?
Alvast bedankt voor jullie betaling!

Pascal van Dijk

penningmeester

Wedstrijdverslagen

Valto selectie speelt goede oefenwedstrijden tegen de Spirit

Sponsors:

In tegenstelling tot wat er in het jaarschema staat, werd er dit weekend al volop geoefend door Valto teams. Valto heeft er dit seizoen weer voor gekozen om niet mee te doen aan de Haagse korfbaldagen, waardoor de selectie teams Valto A1, 2 en 1 vandaag hun wedstrijden tegen Spirit uit Voorthuizen speelden. Twee seizoenen terug was de Valto selectie afgereisd naar Voorthuizen, dus was het voor velen een weerzien van de ploeg. Valto 1 en 2 hebben afgelopen donderdag ook een oefenwedstrijd tegen het Delftse Excelsior gespeeld, dus hadden zij al wat wedstrijdritme opgedaan.

Valto 2 had gelijk goed de smaak te pakken. Ondanks dat zij zonder schotklok speelden hielden zij het tempo er goed in. Halverwege de eerste helft was er al een gat geslagen met 10-4 als tussenstand.

Via een 12-5 tussenstand werden de kleedkamers werden opgezocht bij 15-7.

Het tweede deel van de wedstijd zouden de ploegen gelijke tred houden. Waar ons tweede in de 1e helft heer en meester was bleek de tegenstander in de 2e helft meer onze aanvallen te kunnen verstoren. Wel hield Valto 2  steeds een voorsprong van acht punten en werd er via de tussenstanden 19-13 en 23-15, uiteindelijk gewonnen met 25-18. Een prima resultaat voor Valto 2 wat tegen Spirit 2, wat ook in de reserve 1e klasse uitkomt in de zaal, deze mooie overwinning wist te behalen.

Ook Valto 1 trof in Spirit 1 een gelijkwaardige tegenstander, want ook zij spelen op het veld ereklasse en zijn ook als derde geëindigd achter twee korfbal league ploegen. In de zaal spelen zij echter een niveau lager, maar daar was vandaag niet veel van te merken. Na de openingstreffer van Jasper wisten zij tweemaal de korf te vinden, waardoor Valto tegen een achterstand aan kwam te kijken. Koert wist de gelijkmaker nog door de korf te krijgen, maar daarna werd het eerste gaatje van twee geslagen door de ploeg uit Voorthuizen. Onze aanvallen waren in deze fase onrustig en veel schoten waren te kort, waardoor de rebound vaak ook in verkeerde handen viel. Beide ploegen hielden het verdedigend kort, waardoor de doelpunten ook niet als rijpe appeltjes vielen. Het stond dan ook pas 2-4 toen Laura in de elfde minuut de aansluitingstreffer maakte. De gelijkmaker zou echter niet vallen. Onze schoten waren gewoonweg niet zuiver genoeg en doordat de gasten steeds goed meekeken in de verdediging waren veel van de afvallende ballen voor hen. Onze verdediging deed het overigens helemaal niet slecht, want het is Valto vandaag meerdere malen gelukt om de tegenstander door de schotklok te laten gaan. Zij hadden vandaag alleen wat meer geluk in de afronding van de kansen. Na een kwartier stond er een 3-7 tussenstand op het bord en moest Valto hun veerkracht tonen om niet op grotere achterstand te komen. Op de 4-7 van Koert hadden de gasten direct een antwoord, maar hierna wist Frank tweemaal de korf te vinden in minder dan een minuut tijd. De voorsprong werd echter weer hersteld naar 6-9, waarna Romee weer voor een vakwisseling zorgde. De laatste drie minuten tot de rust zouden de ploegen om en om scoren, waardoor de ruststand op 9-10 kwam te staan. Na de moeizame start wist Valto zich weer te herstellen, maar het zou nog een hele klus worden om deze wedstrijd te doen kantelen. Elise zou in de tweede helft niet meer terug komen binnen de lijnen, want zij is nog steeds herstellende van haar blessure die  zij opliep in de wedstrijd tegen HKC in september.

Direct bij het begin van de tweede helft leek Valto de koe bij de horens te vatten door goed in te grijpen in de aanvallen van de gasten. Sheila zou als eerste scoren in de 2e helft, waarmee de ploegen weer in evenwicht waren. Dit was echter van korte duur, want onze verdediging was even niet goed bij de les. Spirit wist via twee makkelijk weggegeven doorlopen weer een gaatje te slaan naar 10-12 en wist, voordat wij wat terug konden doen, verder uit te lopen naar 10-13. Valto rechtte de rug en trok de lijntjes weer aan, waardoor er voor het meegereisde Spirit publiek even geen reden tot juichen zou zijn. Valto wist via doelpunten van Thom, Mirthe en een mooi afgeronde doorloop van Frank weer op gelijke hoogte te komen. Thom zat in de 2e helft duidelijk beter in de wedstrijd en wist met twee treffers op rij direct een eerste gaatje te slaan. Spirit wist hierna weer de aansluiting te scoren, maar Maaike herstelde onze voorsprong. Koert en Thom vergrootte de voorsprong naar 18-14 met nog ruim zes minuten op de klok en leek het erop dat de overwinning ons niet meer kon ontgaan. Spirit gaf zich echter nog niet gewonnen en ging, alsof het een competitiewedstrijd was, er nog eens flink tegenaan. Onze aanvallen leverden even geen doelpunten meer op en daar profiteerden de gasten optimaal van. Twee minuten voor tijd vonden zij weer de aansluiting bij 18-17 en werd het toch weer ongekend spannend. Thom zorgde weer voor wat lucht, maar met een schotklok  kan er in zeventig seconden nog heel veel gebeuren. Tijd voor een time-out dachten Mark en Thomas om vooral de verdedigende tactiek te bespreken. Dit bleek te werken, want de verdediging wist de aanval van de gasten vroegtijdig af te breken. Ons aanvalvak ging rustig op zoek naar het einde van de schotklok om dan met een schot de korf te raken en de wedstrijd uit te spelen. Dit werd goed uitgespeeld en als kers op de taart zette Maaike 35 seconde voor tijd de eindstand op het scorebord door de 20-17 binnen te schieten. Een mooi resultaat voor het vlaggenschip, wat ook in deze wedstrijd heeft laten zien over de nodige veerkracht te beschikken. Waar het in de eerste helft het spoor bijster leek te zijn, herstelde zij zich en wisten in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas heeft Laura het slot niet mee mogen maken, want zij viel met een blessure aan haar hand uit. Hopelijk is het niet ernstig en is zij er bij aanvang van de competitie weer bij als het om de punten gaat.

Volgende week is het All day Valto en zullen er de hele dag in beide hallen wedstrijden te zien zijn. De dag begint om 9:00 uur met de wedstrijden van Valto E4 en F1 in hal 2. In hal 1 start het programma een uurtje later met de Kangoeroe instuif. Pas rond 20:00 uur zal de laatste wedstrijd in hal 1 afgelopen zijn en kunnen we hopelijk weer terugkijken op een mooie korfbaldag.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.