Bijblijver 14, jaargang 51 13 november 2023

Van de voorzitter

Wederom een heerlijke sfeer in de sporthal

Afgelopen zaterdag was daar dan de eerste speelronde in de zaal en er stonden direct een aantal krakers op het programma. Een hele mooie overwinning van onze B1 bij Ondo oftewel een goed vervolg na het kampioenschap op het veld. En verder natuurlijk de sfeer en de wedstrijden binnen Vreeloo. Het was al vroeg druk in de zaal mede omdat en V4 en V5 vroeg moesten aantreden in hun wedstrijden die zij overigens ook beiden winnend wisten af te sluiten.

In hal 1 waren daar achtereenvolgens de C1, A1, V2 en V1. Kortom een heerlijke middag en avond dus. En wat een ontwikkelingen binnen het streamteam bij valto. Herhalingen van doelpunten op het grote beamer scherm, Zané met hele mooie interviews. We worden steeds proffesioneler zo bij Valto. Dank ook zeker aan de mensen achter de schermen bij het streamteam. Wellicht praten we er wel eens makkelijk over in het bestuur, maar je moet het allemaal ook maar even doen. Gelukkig leunen we op vele trouwe vrijwilligers die ons keer op keer helpen in de organisatie. De dag werd afgesloten met 2 solide overwinningen van zowel V2 als V1. Een mooie start van de zaalcompetitie dus.  Allen weer succes gewenst aankomende week.

14:15 Valto A4 - Velocitas A2 Gerard Verbraeken Vreeloo
13:10 Valto B1 - Avanti/Post Makelaardij B1 F. (Frank) de Rijcke (Juryvoorzitter) A.S. (Sander) Maijenburg (sr)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde thuis tegen Sporting Delta 1. Een tegenstander waar al vaker in een fysiek duel tegen gestreden is, met wisselende resultaten. Het eerste kwam zeer sterk uit de startblokken en stond al snel met 7-1 voor. Hierna kwam Sporting Delta steeds beter in haar spel en dat resulteerde in een 13-10 ruststand. In de tweede helft wist Sporting Delta op een zeker moment op gelijke hoogte te komen, en even werd er om en om gescoord, maar het laatste woord was uiteindelijk voor de thuisploeg, en zo werd er met 25-22 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het vlaggenschip uit tegen Meervogels 1, die haar eerste wedstrijd met 18-19 wist te winnen van Nieuwerkerk 1.

VALTO 2 speelde thuis tegen Sporting Delta 3. Ook hier werd het een fysiek duel, waarin het tweede de korf op sommige momenten wel heel makkelijk wist te vinden. Via een ruststand van 14-11 werd er uiteindelijk met 30-22 gewonnen. Een goed begin dus voor het tweede met oog op het doel van deze competitie: promoveren naar de reserve overgangsklasse! A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Oranje Wit 3, die haar eerste wedstrijd met 12-19 wist te winnen van Fortuna 4.

VALTO 3 speelde uit tegen Refleks 3. Het derde komt in de zaal uit in de reserve 2e klasse, dus ook hier zou promotie naar de 1e klasse een mooie opsteker zijn. Het derde is het seizoen in ieder geval goed begonnen, want ze was een maatje te groot voor Refleks. Er werd met 15-22 gewonnen, en dat terwijl er ook nog heel veel goede kansen gemist werden. A.s. zaterdag is het derde vrij.

VALTO 4 speelde thuis tegen Dijkvogels 3. Ook het vierde speelt in de zaal een klasse lager (reserve 3e klasse) dan op het veld. Als eerste wedstrijd stond er dus gelijk een heuse derby op het programma, oftewel Kasper tegen zijn ‘oude cluppie’. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en kwamen beide ploegen moeizaam tot scoren. Ruststand 5-4. In de 2e helft liep het vierde langzaam weg en er werd uiteindelijk met 14-11 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen Die Haghe 4, die haar eerste wedstrijd met 15-17 wist te winnen van Meervogels 3.

VALTO 5 speelde thuis tegen VEO 5. De eerste helft ging het gelijk op en waren de doelpunten schaars. Ruststand 5-5. Het vijfde kwam scherp uit de kleedkamers en wist al snel een gaatje te slaan van vier doelpunten. Toch werd het op het eind nog spannend, toen VEO nog terugkwam tot 15-14, maar de slottreffer was voor VALTO, eindstand: 16-14. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen Weidevogels 3, die haar eerste wedstrijd met 13-10 verloor van Meervogels 4.

VALTO 6 was vrij, zij speelt a.s. zaterdag uit tegen Gemini 3, die haar eerste wedstrijd met 15-5 verloor van TOP 7.

VALTO 7 speelde thuis tegen GKV 3. In de eerste helft kon GKV het tempo nog aardig bijbenen, en zo stond het met rust 8-5. De 2e helft kwam het zevende steeds beter op stoom en zo wist het uit te lopen naar een ruime overwinning: 22-11. A.s. zaterdag speelt het zevende gelijk weer tegen GKV 3, maar dan uit.

VALTO 8 speelde thuis tegen Paal Centraal 4. Je zou zeggen dat het in de zaal een stuk makkelijker is om tot scoren te komen, omdat je geen last kan hebben van de weersomstandigheden, maar voor VALTO 8 geldt dit nog niet echt. Ze wist maar zes keer te scoren, en dan weet je eigenlijk al dat het lastig wordt om te winnen. En zo werd er dan ook met 6-10 verloren. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen ODO 5, die haar eerste wedstrijd met 13-9 van Achilles 6 verloor.

VALTO C1 speelde thuis tegen ONDO en verloren met 2-14.

VALTO C2 speelde uit bij Phoenix en daar werd net verloren met 5-4.

VALTO C3 speelde uit bij VEO C1. Ze kwamen 0-2 voor, maar met de rust was het weer gelijk 2-2. Dat was het beeld van heel de wedstrijd. Met nog 6 minuten te spelen stond VEO 5-4 voor. Maar uiteindelijk toch een gelijk spel 7-7.

VALTO C4 speelde uit bij Excelsior en wist met 6-12 te winnen.

VALTO C5 speelde thuis tegen Nieuwerkerk. Er werd verloren met 3-6

VALTO D2 speelde uit tegen ALO D1. Vanaf de eerste minuut speelden we met snelheid en felheid. We pakten een ruime voorsprong en gaven dat niet meer weg. De combinatie diepe bal – doorloop zorgde voor een 3-14 overwinning!

VALTO D3 speelde uit bij Nikantes D1. Deze tegenstander kenden we al goed van het veldseizoen. Waar de vorige wedstrijd tegen hen nauwelijks gescoord werd, vlogen ze er nu achter elkaar in. De eerste helft eindigde met een 3-5 voorsprong, in de 2e helft liepen we uit naar 4-13 overwinning. Mooie start van de zaal competitie!

VALTO D4 speelde thuis tegen Twist D1. Waar het vanaf het begin gelijk op ging stonden we na 12,5 minuut toch al met 3-6 achter. Na wat onderling gewissel liep het ineens beter. De eerste helft eindigde met 10-6. Een mooie voorsprong.

De 2e helft liepen we nog verder uit, er werd aan de lopende band gescoord.

Wat eindigde in een 22′-9 overwinning!!

VALTO E1 speelde uit tegen Die Haghe E1. In de zaal is de E1 een stuk hoger ingedeeld en dat betekent betere tegenstanders. Dat bleek ook in de wedstrijd tegen Die Haghe, die met 9-1 werd verloren.

VALTO E2 was vrij. Zaterdag mag de E2 op bezoek bij KVS voor de eerste zaalwedstrijd.

VALTO E3 speelde uit tegen Avanti E4. Bij de oefenwedstrijd bleek dit al een sterke tegenstander, en ook deze zaterdag was dat niet anders. Er werd verloren met 15-6.

VALTO E4 was ook vrij. Zaterdag mogen jullie op bezoek bij een bekende tegenstander van het veld: Excelsior E4.

VALTO E5 ging op bezoek bij Nieuwerkerk E5. In het beging was het nog even wakker worden en ging de wedstrijd moeizaam, maar daarna ging het steeds beter. De passing kan soms nog iets beter maar er werden veel mooie doorlopen gescoord en veel ballen onderschept. De E5 won met 4-15.

VALTO F1 en F2 speelden beide thuis, naast elkaar. Bij de F1 was het heel spannend, maar helaas was Dijkvogels net te sterk met 10-11. Bij de F2 was LYNX F2 wat beter, er werd verloren met 6-12.

Van de TC

Speelronde 1 – We zijn weer los in de zaal

De eerste competitieronde in de zaal is een feit. Het was een mooie zaterdag met de aftrap van de selectie thuis, samen met veel andere wedstrijdsportteams en uiteraard ook de breedtesportteams in de hallen van onze thuishaven. Mooie wedstrijden heb ik gezien, waarbij ik en velen met mij, blij zijn dat we lekker binnenspelen in plaats van buiten.

Een puntje van aandacht hierbij is de starttijd van de wedstrijden. Deze zijn strak gepland en in verband met de inhuur kan hier niet van worden afgeweken. Merk je dus dat het begint uit te lopen, kort dan als scheidsrechter de voorbereiding of de rust wat in en zorg als coach dat je team klaar is en je niet te lang in de kleedkamer blijft zitten.

Een mooie afsluiting van de dag en een mooi resultaat overigens van de selectie, maar dat komt verderop in de Bijblijver nog ter sprake, wel gaaf om te zien dat Valto 2 er een doelpuntenfestijn van heeft gemaakt en dat Valto 1 zich prima staande heeft gehouden tegen een altijd lastige tegenstander in de hoofdklasse. Mede door het team van de week, dat er weer was voor de aanmoedigingen.

Trainersbijeenkomst
Een mooie start van de week is de trainersavond die er weer is deze maandag 13 november om 19.00 uur. Een leerzame avond voor trainers én coaches, dus iedereen is weer welkom, in Villa Valto. Marloes Mosterd gaat ons hierbij helpen, zij is onder andere pedagoog, gedragsspecialist en kindercoach en heeft mooie inzichten waardoor we de trainers en coaches verder kunnen helpen bij de begeleiding van hun teams, hun spelers.

De volgende bijeenkomst is op 8 januari, zorg dat ook deze in je agenda staat. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Zaalseizoen
Let allemaal even op de trainingstijden en locaties, soms zijn die anders dan op het veld. Het competitieprogramma is inmiddels in zijn geheel bekend en is hier te vinden. Ook de scheidsrechters zijn ingedeeld, dus kijk goed wanneer je moet fluiten en regel op tijd iemand anders als je niet kunt.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Klaverjas competitie

CKV Valto organiseert een klaverjas competitie! ♠️ We gaan zes avonden spelen, met drie spellen per avond♦️ De slechtste avond wordt weggestreept.
Inmiddels zijn er 2 geweest maar je kunt natuurlijk altijd meedoen!

Meespelen is € 5.00 per avond, bij binnenkomst krijg je een kopje koffie, thee of fris☕

Voor slechts € 3,=

Op de bidon kun je je naam zetten en het team waarin je speelt.

Als de villa open is kan je ze aan de bar kopen en tijdens het zaalseizoen kan je ze vinden in hal 1 meteen bij de ingang.

Het is belangrijk dat je als speler goed drinkt, zowel tijdens wedstrijden als bij de training. Dit wordt vaak onderschat. Het drinken van water is voor een sporter namelijk erg belangrijk. Dus ideaal om een echte Valto bidon in je sporttas te doen, zodat je deze iedere keer bij je hebt.

VALTOFEEST 18 november kom helpen!

Wat moet er zoal gebeuren?

Na het helpen zijn er lekker drankjes en eten.

Geef je op bij: gert-jan.stolk@ckv-valto.nl
Tel: 06-41317088
Locatie: Martin Stolze hal Leemolen 23 De Lier.

De Valto Vrijwilligersavond, ben jij er ook bij?

Beste Valto Vrijwilliger,

De vereniging kan niet zonder jullie inzet en daar willen we jullie hartelijk voor bedanken! Daarom nodigt het bestuur haar vrijwilligers uit voor een gezellige jeu de boules avond op vrijdag 19 januari 2024. We beginnen om 20.00 uur en verzorgen de eerste hapjes en drankjes. Daar wil je bij zijn, dus meld je hier aan via onderstaand formulier! Doe dat vóór 1 november, dan houden we rekening met je komst!

Bedankt!
Het bestuur

Korfbalfit Winterdagen

Korfballen in de kerstvakantie
Na twee succesvolle winteredities organiseert KorfbalFit op woensdag 3 en donderdag 4 januari 2024 wederom de Winterdagen in Maasland & Delft, voor alle korfballers van 8 t/m 16 jaar.
Ontwikkelen onder leiding van spelers van (jong) Oranje, de Korfbal League en ervaren trainers? Tijdens de dagen ga je aan de slag met je schot, leer je nieuwe tricks en gaan we jou uitdagen in een nieuwe dynamische korfbalvorm. Meld je snel aan!

Wedstrijdverslagen

Valto selectie pakt direct vier punten bij start zaalcompetitie

Sponsors:

De oefenwedstijden zitten erop en met de resultaten hiervan keek Valto vol vertrouwen uit naar de eerste zaalwedstrijden. Grote afwezige vandaag op de bank was Mark Tissink die even wat anders aan zijn hoofd heeft door de gezinsuitbreiding. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd! Geniet van de kleine hummel en we zullen volgende week kijken hoe groot de wallen onder je ogen zijn. Thomas en Richard stonden voor de taak om de punten in De Lier te houden. Valto 2 speelden hun eerste wedstrijd tegen Sporting Delta 3. Vooraf wisten we niet wat we hiervan kunnen verwachten, maar gezien de resultaten van Valto 2 tijdens de oefenwedstrijden en in de veldcompetitie had ik er alle vertrouwen in. Het was Ron die de score opende voor Valto, maar direct daarna werd deze voorsprong weggewerkt. Ook de volgende twee doelpunten vielen in beide korven, waarmee de ploegen nog steeds in evenwicht waren. Thijs schoot eigenhandig het eerste gaatje van twee op het bord, maar de gasten weer op gelijke hoogte te komen. Hierna weer een kleine voorsprong door de treffer van Thijs, maar net zo snel was daar weer de gelijkmaker. We waren tien minuten onderweg  toen we weer een gaatje geslagen hadden naar 7-5 door de treffers van Vera en Romeo. Tijd voor een time-out vond de coach van Delta 3. Met de nodige tips gingen de gasten weer in de aanval, maar deze werd al snel door ons onderbroken. Het was Valto wat het beste van het spel had na de time-out en met doelpunten van Thijs en Ron  de voorsprong verdubbelde. Een mooie voorsprong om het tweede kwart te beginnen. Delta snoepte een puntje van onze voorsprong af, maar Valto zou tot de rust de voorsprong weten vast te houden. Steeds als we een doelpunt tegen kregen wist Valto mee te scoren, waardoor de ruststand dankzij de treffers van Romeo, Lisette en Ron op 14-11 kwam te staan.

Ook in de tweede helft zouden de gasten lang aan het elastiek blijven hangen. Ron was weer de eerste die de korf wist te vinden en niet veel later volgden Martijn en Thijs die een 17-12 tussenstand op het bord zetten na vijf minuten spelen. Junior Emma werd gebracht op de plaats van Myrthe, waarmee er meer lengte in het vak kwam. Bij Valto wilde het even niet lukken, waar Delta 3 gebruik van maakte. Met twee doelpunten op rij leken zij de achtervolging ingezet te hebben. Dit werd echter door Martijn, de stip van Ron en het doelpunt van Emma in de kiem gesmoord. Zo was het na tien minuten spelen al 20-14 en maakte Lisette plaats voor de volgende junior, Mieke. Delta 3 snoepte weer een puntje van onze voorsprong af, maar hierop scoorden Mieke en Thijs weer voor ons. Zo stond het halverwege 22-15 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Er was natuurlijk geen tijd voor verslapping, want de gasten gaven zich allerminst gewonnen. Ook zij wisten weer tweemaal de korf te vinden en werd er weer een time-out genomen. Jan Pieter kwam hierna in het veld voor Ron om rebound te pakken en de wedstrijd met lange aanvallen over de streep te trekken. Martijn kreeg een strafworp mee en niet veel later werd ook JP met een overtreding gestopt en mocht ook hij een strafworp verzilveren. Het verschil was dus weer hersteld naar 24-17 en hadden we nog acht minuten op de klok. Delta 3 bleef knokken voor wat zij waard waren en wisten weer twee treffers in te lopen, maar na de doelpunten van Vera, Mark en Romeo was het verschil weer zeven. De laatste vier minuten speelde Valto de wedstrijd langere aanvallen en probeerde de juiste kansen te pakken. Het publiek ging nog eens goed achter de ploeg staan in de hoop dat vanavond ook gelijk de grens van dertig treffers gehaald zou worden. De treffers van JP en Mark zette een 29-21 tussenstand op het bord en had Valto nog 1 minuut om de klus te klaren. Na een tegentreffer was het Mark die in de laatste aanval voor de 30-22 tekende, waarna ook direct het eindsignaal klonk.

Tijd genoeg voor het vlaggenschip om zich op te warmen voor hun wedstrijd en met een pauze van bijna twintig minuten kon het publiek ook even op adem komen en tijd nemen om de kelen te smeren voor de wedstrijd van het vlaggenschip.

Bij het inschieten ontbrak Bart en na wat informeren kreeg ik te horen dat hij thuis ziek op bed ligt. Toch wel een gemis dacht ik vooraf, want Sporting Delta heeft toch wel de nodige lengte in de selectie lopen. Achteraf zal hij via de livestream ook wel genoten hebben van hoe zijn ploeg van start ging.

Na het voorstellen van de ploegen ging de wedstrijd van start onder leiding van het arbitrale duo S. van Bentum en het oude maatje van Rick Voskamp, Alex den Hartog. Beide ploegen schoten uit de startblokken en het waren de gasten die de score openden. Koert was voor ons trefzeker in de volgende aanval en Valto zou hierna direct los gaan met vijf doelpunten op rij van Maaike, Koert, 2x Romee en Frank. De coach van Delta besloot aan de handrem te trekken en een time-out te nemen. Na de time-out was het Romee die alweer met haar derde treffer een 7-1 tussenstand op het bord zette. Halverwege de eerste helft scoorden de gasten hun 2e doelpunt, wat Frank direct beantwoordde en het verschil herstelde. Door om en om scoren stond er na een kwartier spelen een 10-4 tussenstand op het bord. Niet veel later wist Jasper zelfs een gaatje van zeven binnen te schieten, maar hierna raakte Valto even het spoor bijster en vergooide een paar aanvallen door misverstandjes. Hier maakte de gasten gebruik van en wisten drie punten van onze marge af te knabbelen. Romee was voor de vierde keer trefzeker, maar ook de gasten wisten de korf weer te vinden en brachten onze voorsprong terug tot 12-9. Met nog iets meer dan een minuut op de klok werd het ineens weer spannend tot de rust. Gelukkig wist Frank de 13-9 binnen te schieten, maar er stonden nog 24 seconden op de klok dus hadden de gasten nog een aanval te spelen met kans op een doelpunt. Valto verdedigde met hand en tand, maar kon niet voorkomen dat de ruststand in de buzzer op 13-10 kwam te staan.

Na de thee wist Delta in de eerste aanval ook gelijk weer te scoren en voelden het publiek dat de gasten meer grip op de wedstrijd kregen. Onder luide aanmoedigingen trok ons vlaggenschip ten strijde en gaf het doelpunt van Mirthe ons weer wat lucht. De gasten hadden echter bloed geroken en wisten met drie treffers op rij het gat te dichten toen de tweede helft 150 seconden oud was. Valto toonde veerkracht en was op tijd weer bij de les. Elise zette ons weer op voorsprong, maar Delta zou weer op gelijke hoogte komen. Dit bleek achteraf ook gelijk de laatste keer, want Maaike nam de ploeg aan de hand en zette met twee treffers ons op een 17-15 tussenstand. Met nog zeventien lange minuten te gaan zeker nog geen voorsprong waarbij je achterover mag leunen, dus volle bak door. Na weer een tegentreffer herstelde Laurens, binnen de lijnen gekomen voor Frank, het verschil weer. De gasten zouden nog één keer aanhaken, maar daarna wist Valto de voorsprong weer uit te bouwen naar 23-18. Er moesten echter nog bijna vijf lange minuten gespeeld worden, waarin Delta alles uit de kast haalde om Valto uit hun spel te halen. Met twee treffers op rij kwam Delta terug tot 23-20 en nam Thomas een time-out. De ploeg kreeg de laatste instructies om de voorsprong niet meer uit handen te geven en gingen er de laatste twee minuten nog eens vol tegenaan. Dit gold ook voor de gasten die in het zicht van de haven ons nog pootje wilde lichten. Thom werd met een overtreding gestopt en zou zijn strafworp verzilveren. Waar Valto probeerde het schot zo lang mogelijk uit te stellen om kostbare tijd weg te laten tikken, schoot Viktor Etken tweemaal snel van afstand raak en gaf zijn ploeg weer hoop. Met 38 seconden op de klok kon het echter niet meer fout gaan voor Valto, want zij hoefden alleen de schotklok uit te spelen en een keer de korf te raken om de buit binnen te halen. Dat Romee in de buzzer de eindstand 25-22 op het bord schoot was de kers op de taart. Hierna was er een klein opstootje door wat er onder de korf gebeurde, maar dit liep gelukkig met een sisser af. Jasper juichte iets te enthousiast en raakte daarbij per ongeluk zijn tegenstander, waarna bij een speler van Delta even de stoppen leken door te slaan. Er was natuurlijk helemaal geen kwade bedoeling bij dit alles, maar als je vol adrenaline zit reageer je meestal nogal emotioneel. Als je het achteraf bekijkt viel het ook allemaal wel weer mee. Hierna mochten de gasten nog proberen om in elf seconden tot scoren te komen, maar dit lukte hen niet meer en zo zijn de eerste punten binnen voor ons vlaggenschip. Een mooi debuut voor Valto in de Hoofdklasse en biedt perspectieven voor de volgende wedstrijden. In de andere wedstrijden wisten ook KVS, de Meervogels en, zoals verwacht, DeetosSnel hun wedstrijden te winnen. Volgende week staat voor het vlaggenschip de wedstrijd tegen de Meervogels in Zoetermeer op de rol, waar de wedstrijd om 20:00 uur in “de Veur” zal beginnen. Valto 2 kan daar niet bij aanwezig zijn, want zij spelen zelf om 19:30 uur in Dordrecht tegen Oranje Wit 3 in de Oranje Wit hal. Kies dus een wedstrijd waar u op de tribune gaat zitten, maar moedig onze ploegen vooral aan om ook in de eerste uitwedstrijden de punten veilig te stellen.

Uw razende reporter kiest voor Zoetermeer.