18:40 Valto 1 - KVS/Groeneveld Keukens 1 B. (Bas) van Meerveld (sr)
17:05 Valto 2 - Avanti/Post Makelaardij 3 Arno Diederik Vreeloo
15:30 ODO 3 - Valto 3 De Hofstede
13:25 Valto 4 - Avanti/Post Makelaardij 4 Vreeloo
11:15 Valto 5 - DES (D) 4 Stefan Verhage Vreeloo
16:35 Valto 7 - Maassluis 5 Gerard Verbraeken Vreeloo
15:35 Valto A1 - Oranje Wit (D) A1 T. (Thom) Voskamp (Juryvoorzitter) C J (Chris) Odijk (sr)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde uit tegen Nieuwerkerk 1. Na een zeer goede eerste wedstrijd, wist het eerste dit vorige week geen vervolg te geven, en was het de vraag of het vlaggenschip tegen het nog puntloze Nieuwerkerk de lijn weer op kon pakken. Helaas wist VALTO ook afgelopen zaterdag niet het niveau van de eerste wedstrijd te halen en zo werd het dus een lastige avond. In de 1e helft stond VALTO de hele tijd aan de goede kant van de score, maar was de stand bij rust weer gelijk getrokken: 9-9. In de 2e helft was het Nieuwerkerk die het voortouw nam en moest VALTO in de achtervolging. Dit lukte en, mede door het missen van een aantal strafworpen aan de kant van Nieuwerkerk, werd er uiteindelijk een gelijkspel uit gesleept: 18-18. A.s. zaterdag speelt het eerste thuis tegen KVS 1. KVS wist ook haar eerste wedstrijd te winnen, 25-17 tegen GKV, gevolgd door twee verliespartijen: 24-22 tegen Swift, 13-17 tegen DeetosSnel.

VALTO 2 speelde uit tegen Fortuna 4. Voor het tweede een zeer eenzijdige wedstrijd tegen een jong en zwak Fortuna, dat nauwelijks tot een normale aanval kwam. Het tweede verzuimde wel om er echt een monsterscore van te maken, want dat was zeker mogelijk geweest. Via een ruststand van 1-12 werd er uiteindelijk met 4-20 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen Avanti 3. Avanti wist tot nu toe twee keer nipt te winnen: 18-17 van DeetosSnel en 18-19 van Achilles 3.

VALTO 3 speelde thuis tegen Die Haghe 3. Het derde kwam goed uit de startblokken: 7-0 na een kwartier spelen, met 7 verschillende doelpuntenmakers! Maar hierna stagneerde de doelpuntenmachine en kwam Die Haghe steeds beter in de wedstrijd. En dan weet je dat het tegen een fysieke tegenstander nog lastig kan worden. Die Haghe wist zelfs op één doelpunt verschil te komen: 11-10, maar toen wist het derde toch nog een eindsprint in te zetten en zo werd er met 14-10 gewonnen. A.s. zaterdag speelt het derde uit tegen ODO 3. ODO wist tot nu toe twee keer te winnen: 18-12 van Refleks 3, en 14-17 van ONDO 3.

VALTO 4 speelde uit tegen Meervogels 3. Het vierde begon niet zo scherp aan de wedstrijd en keek al gauw tegen een achterstand van vier doelpunten aan. Bij rust was dit terug gebracht naar twee verschil. Een goede tweede helft zorgde ervoor dat het vierde langzaam over Meervogels heen liep en er uiteindelijk met de winst vandoor ging: 16-20. A.s. zaterdag speelt het vierde thuis tegen Avanti 4. Beide ploegen wist als enige twee ploegen haar eerste drie wedstrijden te winnen, dus gaan ze nu nog samen aan kop. De vraag is dus wie er na zaterdag de koppositie pakt.

VALTO 5 speelde uit tegen Meervogels 4. Het vijfde liep al snel achter de feiten aan, en wist helaas ook niet meer terug in de wedstrijd te komen. Er werd met 19-11 verloren. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen DES 4. Samen met Meervogels wist DES haar eerste drie wedstrijden te winnen, dus ook zaterdag zal het een lastig potje worden.

VALTO 6 was vrij, en ook a.s. zaterdag ‘genieten’ zij van een vrije dag.

VALTO 7 speelde uit tegen Nikantes 3. Het zevende begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel een voorsprong te pakken van drie doelpunten. Met name doordat de schoten en kansen van dichtbij er bij het zevende wel in gingen en bij Nikantes niet. Toen ook Nikantes het gat van de korf gevonden had, was ze los en wist ze de stand weer gelijk te trekken bij rust: 8-8. In de 2e helft ging het gelijk op en bleef het lang spannend. Uiteindelijk wist het zevende in de laatste fase de wedstrijd naar zich toe te trekken en werd de winst behaald: 14-16. A.s. zaterdag speelt het zevende thuis tegen Maassluis 5, die net als VALTO 7 tot nu toe twee wedstrijden gespeeld heeft en gewonnen heeft.

VALTO 8 speelde thuis tegen Achilles 6. Helaas wist het achtste de stijgende lijn in het afmaken van de kansen niet voort te zetten, want ondanks een leuke pot met gelijkwaardig spel, werd het een overtuigende overwinning voor Achilles: 9-21. A.s. zaterdag is het achtste vrij, misschien kan er dan een extra training ingelast worden voor het afmaken van de kansen, wie weet gaat dat helpen! 😊

Valto C1 speelde uit bij Korbis. Eindstand 15-4.

Valto C2 speelde thuis tegen Meervogels. Een gelijk opgaande wedstrijd.

Uiteindelijk een gelijk spel 6-6.

Valto C4 speelde uit bij Koag. Er werd met 6-4 verloren.

Valto C5 speelde thuis tegen KVS en wonnen de wedstrijd met 5-0.

Valto D1 speelden een moeizame wedstrijd tegen Weidevogels D1. Het 1ste kwart konden we nog met Weidevogels mee (2-2) maar daarna lukte aanvallend eigenlijk niets meer. Uiteindelijk 3-8 verloren.

Valto D2 speelde thuis tegen KVS D2. Het eerste kwart ging gelijk op, maar het tweede kwart pakte KVS een ruime voorsprong. De tweede helft wisten we ons redelijk te herpakken, maar het gat met KVS was al te groot. Eindstand 4-9.

Valto D3 Uit bij KVS D5 begon de D3 redelijk goed. We kwamen telkens op voorsprong maar door niet fel en scherp genoeg te verdedigen bleef KVS steeds in ons spoor. We leden veel balverlies, het vangen lukte niet zo en de passes kwamen niet goed aan. KVS kwam op gelijke hoogte en zelfs 5-4 voor. Door hard te werken werd vlak voor tijd nog de gelijkmaker gemaakt, 5-5. Er had meer in gezeten maar vandaag kwam het er niet zo uit. Een punt was dus het maximaal haalbare resultaat.

Valto D4 speelde uit tegen KOAG D2. Al snel stonden we 0-2 achter. Maar de D4 was gebrand op een overwinning dus de rust gingen we in met 6-4 voorsprong.

Wat een super samenwerking heeft de D4 met zijn topinvallers laten zien. Wat uiteindelijk beloond werd met een glansrijke overwinning, 16-6.

Trots op deze toppers!

Valto E1 speelde thuis tegen Nieuwerkerk E2. De E1 speelde een goede wedstrijd en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Er werden door beide teams veel doelpunten gemaakt, alleen in de laatste 10 minuten wist Nieuwerkerk net wat meer te scoren, het werd 12-17.

Valto E2 speelde uit tegen Nexus E1. Nexus begon goed en was erg scherp in doorlopen. De E2 herpakte zich en het doorlopen verdedigen ging steeds beter. De E2 wist daarnaast ook veel doelpunten te scoren! Helaas werd er met 20-16 verloren, maar het was een leerzame en goede wedstrijd van de E2.

Valto E3 speelde uit tegen ODO E1. Weer een spannende wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander voor de E3. Dit keer scoorde Valto één keer meer; er werd met 3-4 gewonnen.

Valto E4 speelde thuis tegen Weidevogels E4. Het overgooien en vrijlopen gaat steeds beter en heel lang ging het gelijk op. Helaas was de wedstrijd weer net 10 minuten te lang voor de E4, er werd met 2-8 verloren.

Valto E5 speelde uit tegen Refleks E2. Refleks had grote en snelle spelers. Verdedigend ging het best goed, maar het was lastig om te scoren deze wedstrijd. Er werd verloren met 20-4.

Valto F1 speelde thuis tegen Olympia F1. De meiden van de F1 deden ook deze wedstrijd weer waar ze het allerbeste in zijn: doelpunten maken. Ook deze wedstrijd werd er weer 15 keer gescoord, terwijl ze ook nog eens goed aan het verdedigen waren en veel ballen onderschepten.

Uitslag was 15-1.

Valto F2 speelde thuis tegen Nieuwerkerk F3. Er werd supergoed overgespeeld en aan het einde van de wedstrijd gingen jullie ook steeds meer schieten. Als resultaat een mooie 8-2 overwinning!

Van de TC

Speelronde 3 – Genoeg te doen

Het weer in Nederland wordt kouder en guurder. Herfst maakt langzaam plaats voor winter, de eerste vorst hebben we inmiddels gehad. Wij spelen en trainen gelukkig lekker binnen!

Onderstaand een aantal berichten over een paar specifieke onderwerpen. Lees deze goed als het jou als speler, coach, trainer, lid of dat het jouw kind betreft. Wens ik jullie allemaal een hele fijne en sportieve week toe!

RTC-selecties
We hebben de uitnodiging van de korfbalbond betreffende de RTC-selecties gekregen, met daarin de vraag wie wij als club daarvoor zouden willen opgeven. Omdat het proces hieromtrent niet bij iedereen even duidelijk is, beschrijf ik hieronder wat het is en hoe wij hier als club instaan.

Wat is een RTC? Een regionaal talentencentrum (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar een hoger niveau en eventueel nationale selecties.

De huidige RTC-teams zijn bezig met de voorbereidingen op de Talenten Challenge eind december in Rotterdam tijdens de Korfbal Challenge. Daarmee eindigt hun talentenjaar en gaat de korfbalbond vanaf januari nieuwe selecties formeren. Dit zal plaatsvinden middels een aantal selectieavonden. Vanuit deze selectieavonden worden per team twintig spelers/speelsters geselecteerd voor het jaarprogramma van het RTC.

De coördinatoren val Valto gaan eerst bij de trainers en coaches van de eerste teams langs om te vragen wie volgens hen in aanmerking zou komen voor een aanmelding. De korfbalbond vraagt ons hierbij om alleen (talentvolle) speelsters/spelers te selecteren die de motivatie, wil en het doorzettingsvermogen hebben en die een bovengemiddeld niveau laten zien. Dat kan dus niet zomaar iedereen zijn.

Vervolgens overleggen we dit binnen de TC en kijken we of dit overeenkomt met onze verwachting. Als we het over de finale lijst eens zijn, vragen we de spelers (en ouders/verzorgers) of zij hieraan mee willen doen. Je moet het namelijk willen en kunnen. Daarnaast wordt er een vergoeding gevraagd, wanneer een speler daadwerkelijk geselecteerd wordt voor een RTC-team, na de selectieavonden. Valto draagt hier ook een deel van bij.

Als speler en ouders/verzorgers het ook willen, dan geven wij hem of haar op. Zijn er spelers die niet door Valto worden opgegeven, maar zelf wel graag willen meedoen aan het RTC-selectieprogramma, dan is er de mogelijkheid om zichzelf daarvoor op te geven. Dat kan na 1 december. De link voor dit formulier kan via de coördinator worden opgevraagd.

Trainersbijeenkomst
De volgende bijeenkomst is op 8 januari, zorg dat ook deze in je agenda staat. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Zaalseizoen
Let allemaal even op de trainingstijden en locaties, soms zijn die anders dan op het veld. Het competitieprogramma is inmiddels in zijn geheel bekend en is hier te vinden. Ook de scheidsrechters zijn ingedeeld, dus kijk goed wanneer je moet fluiten en regel op tijd iemand anders als je niet kunt.

Let even op, het trainingsschema is voor sommigen teams iets aangepast. Een nieuw schema staat op de website.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Klaverjas competitie

CKV Valto organiseert een klaverjas competitie! ♠️ We gaan zes avonden spelen, met drie spellen per avond♦️ De slechtste avond wordt weggestreept.
Inmiddels zijn er 2 geweest maar je kunt natuurlijk altijd meedoen!

Meespelen is € 5.00 per avond, bij binnenkomst krijg je een kopje koffie, thee of fris☕

Spel- en beweegsessies

Bied spel- en beweegsessies voor kinderen met spanningen, woede en angst.

Valto bidons zijn er weer!

Deze keer met een inhoud van 750 cc.

Voor slechts € 3,=

Op de bidon kun je je naam zetten en het team waarin je speelt.

Als de villa open is kan je ze aan de bar kopen en tijdens het zaalseizoen kan je ze vinden in hal 1 meteen bij de ingang.

Het is belangrijk dat je als speler goed drinkt, zowel tijdens wedstrijden als bij de training. Dit wordt vaak onderschat. Het drinken van water is voor een sporter namelijk erg belangrijk. Dus ideaal om een echte Valto bidon in je sporttas te doen, zodat je deze iedere keer bij je hebt.

De Valto Vrijwilligersavond, ben jij er ook bij?

Beste Valto Vrijwilliger,

De vereniging kan niet zonder jullie inzet en daar willen we jullie hartelijk voor bedanken! Daarom nodigt het bestuur haar vrijwilligers uit voor een gezellige jeu de boules avond op vrijdag 19 januari 2024. We beginnen om 20.00 uur en verzorgen de eerste hapjes en drankjes. Daar wil je bij zijn, dus meld je hier aan via onderstaand formulier! Doe dat vóór 1 november, dan houden we rekening met je komst!

Bedankt!
Het bestuur

Korfbalfit Winterdagen

Korfballen in de kerstvakantie
Na twee succesvolle winteredities organiseert KorfbalFit op woensdag 3 en donderdag 4 januari 2024 wederom de Winterdagen in Maasland & Delft, voor alle korfballers van 8 t/m 16 jaar.
Ontwikkelen onder leiding van spelers van (jong) Oranje, de Korfbal League en ervaren trainers? Tijdens de dagen ga je aan de slag met je schot, leer je nieuwe tricks en gaan we jou uitdagen in een nieuwe dynamische korfbalvorm. Meld je snel aan!

Wedstrijdverslagen

Valto deelt de punten in Nieuwerkerk

Sponsors:

Na de nederlaag van vorige week die we geheel zelf over ons hebben afgeroepen, stond er deze week opnieuw een pittig potje op het programma. Voor het eerst in de geschiedenis treffen Valto en ckv Nieuwerkerk elkaar in de zaal. Ook voor mij zou het de eerste keer zijn dat ik bij een bezoek aan de Kleine Vink in de sporthal zou komen. Uiteindelijk is het er niet van gekomen, want uw razende reporter werd overmand door een flinke griep en probeerde met een flinke verhoging iets mee te krijgen via de life stream. Hierna ontbrak het mij aan inspiratie om van deze wedstrijd een mooi verslag te schrijven om meer dan één reden. Nu een paar dagen zit ik weer beter in mijn vel en kan het allemaal weer in een normale context plaatsen. Via de social media heb ik intussen al veel emotionele reacties gelezen over deze wedstrijd, waarin Valto wederom niet het beste van hun kunnen heeft laten zien. Voor ckv Nieuwerkerk is het een teleurstellende start van het zaalseizoen, nadat zij op het veld in een spannende laatste competitieronde onverwacht nog als de kampioen kwamen bovendrijven en in het voorjaar dus ook in de ereklasse gaan uitkomen. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, maar zij schoven Valto toch als grote favoriet naar voren. De wedstrijd stond onder leiding van het arbitrale duo Van Bentum en Metz, die achteraf flinke kritiek over zich heen zouden krijgen over hun optreden. In mijn ogen was het overigens ook niet hun beste optreden wat ik van hen gezien heb, maar daar heeft geen van de ploegen een voordeel van gehad. Na het eerste fluitsignaal gaan de ploegen uit de startblokken. Opvallend hoe scherp de thuisploeg deze wedstrijd start, waar het de eerste twee wedstrijden, na teruggekeken beelden, de tegenstanders in de beginfase te veel ruimte liet. Met strak verdedigen probeerde men Valto van scoren te houden, maar deden dit iets te fanatiek. Jasper was die voor ons de score openden door zijn verdiende strafworp af te ronden. Direct daarna ging ook de nul van de thuisploeg van het bord en werd er van vak gewisseld. Hierna drie doelpunten op rij voor het eerste gaatje voor Valto. Bart, Romee en Mirthe zette de 1-4 tussenstand op het bord en leek Valto zich de opponent van zich te gaan afschudden. Dit bleek echter niet te lukken. Ckv Nieuwerkerk bleef aan het elastiek, waardoor het verschil bij 6-9 nog steeds gelijk was en er nog acht minuten te gaan waren tot de rust. In deze fase naar de rust kwam er weer veel onrust in de Lierse aanvallen en bleven de doelpunten uit. Het kan dan niet uitblijven dat het gaatje gaat proberen te dichten. Dit gebeurde dan ook, waardoor de ruststand op 9-9 kwam te staan.

Na de onderbreking was de wedstrijd binnen 15 seconden voor Maaike voorbij. Zij wist door te breken, maar haar tegenstander wilde haar fout herstellen en schakelde daarbij Maaike definitief uit. De arbitrage stond er bovenop en nam in een splitsecond in mijn ogen de verkeerde beslissing door het weg te wuiven als een incident. Maaike had ook in de eerste helft al een aanslag te verwerken gekregen toen haar tegenstander voor de doorbraak ging en de heer in de aangeef zijn ellenboog bij haar tussen de ribben plantte. Toen stond ze nog op, maar deze keer was het einde wedstrijd en moesten Mark en Thomas hun zaakjes overrekenen. De ploeg was met deze aderlating toch wel weer even van de leg en miste in deze fase even hun scherpte. Hier maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van en wist uit te lopen naar 11-9. Bij Valto moest er eerst het nodige omgezet worden voor we verder konden met de wedstrijd. Laura ging naar de plaats van Sheila, zodat zij  later weer op de plaats van Maaike terecht kwam. Helaas waren de beiden dode spelmomenten ook de doelpunten voor de thuisploeg, dus moest Valto zich herpakken en de achtervolging inzetten. Jasper werd weer met een overtreding gestopt en zou ook zijn tweede strafworp verzilveren. Valto was echter nog steeds niet bij de les door hetgeen er allemaal gebeurde en liep nog even achter de feiten aan. Nieuwerkerk wist hun marge weer uit te breiden naar 13-10, terwijl bij Valto het wisselen was begonnen in de hoop het tij te keren. Thom en Koert brachten nieuwe energie en het leek weer de goede kant op te gaan toen door de doelpunten van Jasper en Bart de aansluiting weer werd gemaakt bij 13-12. Ook bij de thuisploeg kwamen verse spelers binnen de lijnen om verdedigend meer druk te kunnen geven. Dit leek weer zijn resultaat af te werpen toen de thuisploeg in de volgende fase hun voorsprong weer uitbreidde naar 16-12 door met wat geluk afgeronde kansen. Bij deze stand ging het helemaal mis met de schotklok. Het is mij niet bekend of deze echt is overleden of dat iemand per ongeluk de stekker eruit gelopen heeft, maar feit is in ieder geval dat we een kwartier lang niet verder konden. Na deze onderbreking had Valto nog bijna elf minuten om de schade te herstellen. Met een duidelijke boodschap van Mark en Thomas werd er nu gedisciplineerd ten strijde getrokken. Met deze opzet met iedereen in zijn of haar vaste rol wist Thom tweemaal achter elkaar te scoren. De thuisploeg gaf zich natuurlijk nog niet gewonnen en deed weer wat terug, maar ook Koert was met een opdracht aan deze slotfase gestart en zag zijn doorbraak met een overtreding gestopt worden, wat hem een strafworp opleverde. Door deze te verzilveren bleef het verschil nog even twee en gingen we weer van vak wisselen. Thom maakte ruim vijf minuten voor het eindsignaal onze aansluitingstreffer, maar dan werd er even later toch weer te veel ruimte gelaten waardoor oud gediende Babette Blok de 18-16 kon binnen schieten. De wedstrijd duurde nog lang genoeg en dus gaat Valto vol in de achtervolging. Koert gooit al zijn energie in de aanval, terwijl Bart ervoor moet zorgen dat hij kan herhalen. Bij een van zijn doorbraken weet Koert weer een overname af te dwingen, waardoor Bart van dichtbij vrij kan afdrukken en de aansluiting weer een feit is. Direct aan de ander kant een snelle onderschepping van onze verdediging en gaan we voor de gelijkmaker. Wederom een doorbraak van Koert die deze keer weer te hard wordt aangepakt en zijn tweede strafworp mag verzilveren. Zo staan de ploegen bij 18-18 weer op gelijke hoogte en waren de rollen weer omgekeerd met Valto wat nu het betere van het spel had. Helaas wisten zij dit niet meer in doelpunten uit te drukken, waar de thuisploeg nog een paar keer dichtbij winnende treffers was. Zij wisten echter twee strafworp in de slotfase niet te verzilveren en bleef het in de slotfase verder doelpuntloos. Ook bij Valto wilde de doelpunten niet meer vallen en werden de punten misschien wel, gezien het wedstrijdbeeld, terecht gedeeld. Complimenten aan de scheidsrechters die in deze heksenketel het hoofd koel hielden en deze wedstrijd in banen leidden. Makkelijk zal allerminst geweest zijn met al de onderbrekingen voor het oplappen van spelers en de perikelen met de schotklok. Voor Valto geldt na deze harde confrontatie dat zij de wonden moeten likken en hopen dat Maaike niet voor langere tijd is uitgeschakeld, want volgende week wacht wederom een pittige tegenstander. Gelukkig mag onze selectie ook af en toe thuis spelen van de bond. Komend weekend is het weer eens zover. Dan krijgt Valto 2 bezoek van Avanti/Post Makelaardij 3 en wacht ons vlaggenschip een confrontatie met de “Supervissen” uit Scheveningen. KVS/Groeneveld Keukens 1 heeft tot nu toe één gewonnen wedstrijd achter de naam staan en is na de vele vertrokken of gestopte spelers nog op zoek naar de juiste vorm lijkt het. Op het veld wisten zij zich ook knap te handhaven in de ereklasse, maar in de zaal wil het nog niet erg lukken. Met name het 22-20 verlies tegen Swift (M) 1 had men niet zien aankomen in Scheveningen. Na de overwinning van GKV/Enomics in de Blinkerd werd er zaterdag thuis ook van de gedoodverfde kampioenskandidaat DeetosSnel 1, wat overigens zeer matig speelde in De Blinkerd, verloren. Zij zullen dus gebrand zijn op een overwinning, maar datzelfde geldt natuurlijk voor Valto wat voor eigen publiek weer als vanouds zal willen schitteren. Grote vraag is alleen of dit met of zonder Maaike zal zijn.

Gezien het programma verwacht ik volle tribunes met de wedstrijden van de A1 en Valto 2 in het voorprogramma. Wil je een goed plaatsje hebben, dan zul je dus op tijd in de Vreeloohal moeten zijn. de laatste wedstrijd start om 18:30 uur.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.