Bijblijver 30, jaargang 51 25 maart 2024

Programma

Donderdag 28 maart 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:15 oefenValto A2 - Valto 5 J.G. (Jan) Korteland De Zwet
19:15 oefenRefleks B1 - Valto B1 Prinses Irene

Zaterdag 30 maart 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
10:45 oefenAlle E-teams - Mixwedstrijden onderling De Zwet
13:00 oefenValto A3 - Valto 7 & 8 De Zwet
12:00 oefenValto B2/B3/A4 - Mixwedstrijden onderling De Zwet
11:45 oefenValto C1 - Maassluis C1 P. (Petra) Dijkstra De Zwet
11:00 oefenValto C2/C3/C4 - Mixwedstrijden onderling De Zwet
10:00 oefenExcelsior D1 - Valto D2 Biesland (Excelsior)
09:00 oefenDES D2 - Valto D4 Biesland (DES)
10:00 oefenValto F2 - ONDO F3 M. (Marja) de Jong De Zwet
10:00 oefenValto F3 - ONDO F5 De Zwet
15:30 oefenKOAG 1 - Valto selectie/A1 mix Groene Wetering
14:00 oefenKOAG 2 - Valto selectie/A1 mix Groene Wetering

Dinsdag 2 april 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:50 oefenValto 1 - Achilles 1 De Zwet
19:40 oefenValto 2 - Achilles 2 De Zwet
20:30 oefenAchilles 3 - Valto 3 Pomonaplein
19:15 oefenFortuna B1 - Valto B1 De Zwet

Zaterdag 6 april 2024

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:50 Valto 2 - GKV/Enomics 2 Herman Hoffman De Zwet
12:00 ODO 3 - Valto 3 De Commandeur
12:45 Excelsior 4 - Valto 5 Biesland (Excelsior)
15:30 Refleks 7 - Valto 6 Prinses Irene
15:30 GKV (H) 3 - Valto 7 Bezuidenhoutseweg Den Haag
15:30 Valto 8 - Paal Centraal 4 Gerard Verbraeken De Zwet
14:30 Valto A2 - Dijkvogels A1 De Zwet
10:30 Valto A3 - KCR A3 Jan Jaap Elenbaas De Zwet
12:00 Valto A4 - Twist A2 Ruud Stolze De Zwet
13:15 Valto B1 - GG/RMcD Huis Emma B1 Lennart van Alfen De Zwet
12:00 Valto B2 - Olympia (S) B1 Martin Boekestijn De Zwet
11:15 Olympia (S) B2 - Valto B3 De Brug
14:30 GKV (H) C1 - Valto C2 Bezuidenhoutseweg Den Haag
09:30 Valto C4 - Dunas C2 Nick Voskamp De Zwet
10:00 Avanti/Post Makelaardij C3 - Valto C5 De Groene Wijdte
14:30 Valto D1 - ONDO (G) D1 Koert Ridder De Zwet
09:15 Die Haghe D2 - Valto D2 Baambruggestraat 10
10:00 Valto D3 - ONDO (G) D5 Igor Strik De Zwet
11:00 Valto D4 - Achilles (Hg) D3 Marja de Jong De Zwet
09:00 Valto E1 - Dijkvogels E1 Igor Strik De Zwet
10:00 Fortuna E4 - Valto E2 Kruithuisweg-Oost
09:00 Dijkvogels E2 - Valto E3 Dijkvogels Maasdijk
09:25 Achilles (Hg) E3 - Valto E4 Pomonaplein
09:00 Avanti/Post Makelaardij E3 - Valto E5 De Groene Wijdte
10:25 Achilles (Hg) F1 - Valto F1 Pomonaplein
09:00 Phoenix F2 - Valto F2 Van Doornenplantsoen
09:00 Valto F3 - Vitesse (Ba) F3 Annelie Prins De Zwet

Uitslagen

dinsdag 19 maart 2024

Wedstrijd Uitslag
Valto 6 - NIO 3     20 - 13

woensdag 20 maart 2024

Wedstrijd Uitslag
Nieuwerkerk C5 - Valto C5     4 - 5

zaterdag 23 maart 2024

Wedstrijd Uitslag
oefenRefleks D1 - Valto D1    
oefenKVS D2 - Valto D2    
oefenONDO D4 - Valto D3    
Valto F1 - VEO F1     19 - 4

Nabeschouwingen

Valto D1: De D1 speelden vandaag een oefenwedstrijd tegen Refleks D1. En dat was hard nodig. Het was lekker fris en met een harde wind gingen we van start. Valto was de hele 1ste helft beter maar het lukte niet nog niet om aan de wind te wennen waardoor de meeste schoten te kort waren en daardoor niet af te vangen. Ruststand 1-1. Na de rust ging dit veel beter. Kansen werden van dichterbij genomen en er werd vaker afgevangen. De doelpunten vielen nu wel en Refleks had er niets om tegenover te zetten. Eindstand 1-8
Valto D2: De D2 oefende tegen KVS D2. Ook aan de Scheveningse kust stond een behoorlijk windje, maar in voornamelijk het zonnetje werd er lekker gekorfbald. Wij hadden de focus op het open en het gesloten verdedigen, terwijl KVS het rondspelen flink lastig maakte. Ons wapen was onze snelheid: als we eenmaal de aangeef hadden, waren we er razendsnel voorbij. Met die wind viel het aan beide kanten niet altijd mee om te scoren en ook de toegekende strafworpen wilden er aan beide zijden niet in. Eindstand 5-5 maar vooral lekker geoefend en gewend aan het veld!
Valto D3: D3 speelde een oefenwedstrijd uit bij ONDO. Op een koud winderig veld kwamen we wat stroef op gang. ONDO had het overwicht maar scoorde niet. Wij verzilverden wel direct de eerste kans. Daarna ging het beter lopen en controleerden we grotendeels de wedstrijd. Er werd weinig gescoord aan beide kanten. De meeste kansen waren voor ons. Eindstand 2-3 winst.

Van de TC

Oefenronde – Einde zaal, start veld

Een enkel team dat op het vel trainde, een tweetal teams nog in de zaal. En dat met goede reden en nog beter resultaat. De C5 en F1 moesten beide nog een wedstrijd binnen spelen en hebben dat afgelopen week gedaan. Zowel de C5 en F1 is kampioen geworden! Van harte gefeliciteerd en jullie zijn meteen ook de enige teams van dit zaalseizoen.

Nu dus weer naar het veld, waar afgelopen week ook alle materialen van de Dalton-hal in Naaldwijk en de gymzaal op het Achterlaantje zijn verplaatst naar ons eigen veld, met dank aan de materiaalmannen Jasper, Richard, Steven en Twan. De meesten zullen daar niet bij nadenken, maar het moet wel gebeuren en het gebeurt dus ook. Mocht er nu iets niet in orde zijn qua spelmateriaal, laat het dan weten aan één van deze heren of aan mij. Hoewel we ieder jaar een controle doen, kan er tijdens het seizoen ook iets stuk gaan, we horen dat dan graag.

Aan alle trainers en coaches zou ik willen vragen om ballen die in de shirtstassen zitten te controleren. Zijn ze nog goed? En moeten ze echt in de tas zitten? Beter is het om ze in de berging te leggen en eventueel zaterdag mee te nemen naar een uitwedstrijd. Zo kunnen we ze doordeweeks gewoon gebruiken bij de trainingen.

Bedankt (in de herhaling)!
Nu de zaalcompetitie ten einde is, wil ik namens de TC ook nog een aantal groepen extra bedanken (in navolging van de selectie vorige week). Uiteraard de trainers/coaches, maar in het bijzonder ook Otlav en de organiserende ouders die dit hebben gedaan. Ik denk dat ik namens de hele club spreek als ik zeg dat dit echt weer heel leuk was. Voor de kinderen (wat hoe leuk is het om met je idool mee op te lopen en aan te moedigen), voor het publiek (het is echt leuk om te zien en te horen) en voor de spelers (de sfeer is mooi en op deze manier oplopen is geweldig!). Uiteraard de mensen die de volgspot hebben opgebouwd en bediend, ook dit was weer een mooie toevoeging en VakkieV met muziek, aanmoedigingen en sfeer was top!

Ook het streamteam draaide dit zaalseizoen weer volop, met als extra’s de interviews van Zané (van hoog niveau en niet meer weg te denken) en het commentaar van Mark al dan niet met co-commentator (een mooie stap in het verder professionaliseren van de livestream). Iedereen die daarnaast nog heeft geholpen als camerabediener, regie, beamerbeeld, opbouwen en opruimen, bedankt! Het is geweldig om te zien dat we ons blijven verbeteren en zien dat ook terug in de kijkersaantallen, Valto-supporters die niet in de zaal kunnen zijn, onderweg zijn naar of van een uitwedstrijd of ergens anders op de wereld, supporters van de tegenpartij en andere geïnteresseerden kijken met plezier kan ik jullie vertellen. Omdat we ook daar de feedback waardevol vinden, wil ik jullie vragen om eens naar deze enquête te kijken: https://forms.office.com/e/y71J9S1EbT. Met de antwoorden daarop, kunnen we ook daar weer wat verbeteren.

Tenslotte nog even de scheidsrechters benoemen. De clubscheidsrechters voor alle breedtesportwedstrijden, super dat jullie er weer stonden! Maar ook dank aan de bondsscheidsrechters die samen ervoor hebben gezorgd dat we geen punten in mindering hebben gehad en de boete hebben geminimaliseerd. De exacte berekening is inmiddels bekend en houdt in dat we een kleine boete hebben (3 wedstrijden tekort) en geen punten in mindering! Op het veld hopen we op een nóg beter resultaat, zonder kleine boete en dat kan als alles lekker meezit. Overigens gerelateerd aan de arbitrage zijn de gastheren, die zoals vorige week te lezen viel, een nieuwe outfit hebben gehad, geheel terecht, want we staan er goed op bij de bezoekende scheidsrechters.

Trainen op het veld
Er werd vorige week door enkele teams alweer getraind op het veld, deze week start de rest ook. Het ‘trainingsweekend’ is achter de rug voor de senioren en A-jeugd, dus ook zij kunnen er weer volle bak tegenaan! De veldschoenen mogen uit de kast en doe voor de zekerheid je trainingspak aan, het is nog niet altijd even lekker weer. Voor sommige teams betekent dit dat ze op andere tijden trainen dan ze gewend zijn in de zaal, dus kijk nog even goed op het trainingsschema.

Wedstrijden op het veld
Het is nu zover, de veldcompetitie staat voor de deur en daarom oefenen we nog even voor de echte wedstrijden beginnen. Alle oefenwedstrijden staan al in het programma. Kijk er vast even naar, vooral omdat het in het Paasweekend is.

Ook de competitiewedstrijden staan alweer op de website. Weet je nu al dat je een keer niet kunt, meldt dat dan bij je coach of bij de senioren geef het aan bij Petra (wsv@ckv-valto.nl). Last minute afmeldingen graag via de app (06-21409023).

Volgend seizoen
Het lijkt of we nog maar net in het nieuwe jaar zitten en toch denken we als TC al aan volgend seizoen. De enquête is eruit voor de senioren en oudere jeugdteams. Daarin vragen we onder andere hoe het huidige seizoen gaat, wat we als TC beter kunnen doen en hoe zij kijken naar volgend seizoen als speler, maar ook als trainer/coach. We gaan er weer voor om alle teams van trainers en coaches te voorzien, dus denk alvast na wat je zou willen en eventueel met wie je dat zou willen doen. Alle hulp is welkom en vanuit de TC vooral trainers/coaches en scheidsrechters. Wil je daar een opleiding voor doen, laat het weten. Heb je de enquête nog niet ingevuld, doe dat dan nu, we gaan er deze week mee aan de slag!

Trainersbijeenkomsten
Vorige week maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

RijkZwaan Jeugdkamp 2024

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Rijk Zwaan Jeugdweekend 2024! Van 12 t/m 14  april gaan we er weer een geweldig weekend van maken! 

 Als er nog vragen zijn kunt u altijd bij ons terecht zowel voor, tijdens als na het kamp. jeuk@ckv-valto.nl 

Evenementenkalender

Vrijdag 26 april 2024
AdFysio Giga Kangoeroedag 2024

Vrijdag 3 mei 2024
Tappen in de tent - Vrijdag 3 mei 2024

Donderdag 9 mei 2024
Activiteitenochtend voor de jeugd

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Eendjes race

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
04-05-2024 zaterdag competitie 14.00-18.00 3 Yvonne Lindhout Teun Voskamp Ellen Voskamp
valto 1 thuis
11-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Louise vt Wout Nancy vd berg Wendy vd Meijs
11-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Yosta van Leeuwen Irene Passchier Suzanne Oussoren
11-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Caroline Schouten Chantal van Kester Ronald Fransen
11-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V7 V7 V7 V7 V7
valto 1 uit
25-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 Roy Zeestraten Chantal Cevaal Ciska de Koning
25-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 Karlijn van Lenteren Marielle Ridder Annemieke Zeeuw
25-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 Tim Jansen Marjolein vd Knaap Marjolijn Pruijssen
25-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V5 V5 V5 V5
valto 1 thuis
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marjolein vd Knaap Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V8 V8 V8 V8
valto 1 thuis
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Wedstrijdverslagen

Terugblik op het mooie zaalseizoen van ons vlaggenschip

Sponsors:

Nu het zaalseizoen ten einde is kunnen we terug kijken op een geslaagd debuut voor ons vlaggenschip in de hoofdklasse. Vorig seizoen werden we verwend met louter overwinningen en werd Valto 1 met overmacht kampioen in de zaal en op het veld. In beide competities viel al drie wedstrijden voor het einde de beslissing en konden we ontspannen naar het einde werken. Dit betekende dat Valto 1 door de nieuwe competitie opzet van het veld promoveerde naar de ereklasse waar er in kleine poules gestreden moest worden om niet al voor de zaal te degraderen naar de veldhoofdklasse. In een poule met KCC, HKC en Die Haghe een pittige opgave, maar waar ons vlaggenschip zich prima staande heeft gehouden. Dit was een mooie voorbereiding op een zaalseizoen in de hoofdklasse, waar het afwachten zou zijn hoe het ons zou vergaan.

Meerdere tegenstanders in de poule waren wel oude bekenden uit voorgaande jaren of door oefenwedstrijden. KVS en de Meervogels kennen we vooral van de oefenwedstrijden en de ploeg uit Zoetermeer natuurlijk ook nog van vorig zaalseizoen. Zij promoveerden toen al naar de hoofdklasse ten koste van Valto na het tussenvoegen van de Korfbal League 2 en er dus meer ploegen konden promoveren naar de hoofdklasse. Swift komen we al meerdere seizoenen op rij tegen op het veld en nog niet zo lang geleden ook in de zaal. Zij hebben hun spitsen zien vertrekken, waardoor er door de Zeeuwse formatie nu wel harder gewerkt moet worden voor de overwinningen. In het voorgaande veldseizoen was Valto 2x de bovenliggende partij en wist de afscheid nemende coach Dennis Plantinga hen maar ternauwernood uit de degradatiezone te houden. Ook GKV uit Gorinchem was geen onbekende voor ons vlaggenschip. Met deze tegenstander had Valto nog wel een appeltje te schillen, want zij waren de enige tegenstander die vorig seizoen op het veld Valto punten wist af te snoepen. Zij waren net als Valto compleet gebleven, maar begonnen het zaalseizoen wel met wat spelers met blessures. Hierdoor hadden zij een wat moeizame start, maar wisten zij zich nog voor het kerstreces op te werken naar het linker rijtje.

Sporting Delta was net als Valto debutant dit seizoen, maar hebben in het verleden vaker op dit niveau geacteerd. De laatste tegenstander is ook al langer op dit niveau actief, maar zag de hele selectie vertrekken of stoppen na het vertrek van Leon Simons naar DeetosSnel. Onder leiding van Mady Tims werd er vorig seizoen een nieuwe ploeg klaar gestoomd voor de competitie en wisten zij zich knap te handhaven in de hoofdklasse. Mady Tims was al vastgelegd voor dit seizoen om de ingezette lijn door te trekken, maar zij kreeg een aanbod van Korfbal League club Groen/Geel uit Wormer om daar als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Hierdoor moest ckv Nieuwerkerk nog laat op zoek naar een nieuwe coach. Na drie wedstrijden in de zaal bleek er toch niet de juiste match te zijn met de selectie en wat men in Nieuwerkerk voor ogen had. Daarbij vielen ook de resultaten tegen, dus werd er besloten om niet langer met elkaar door te gaan. De interimcoaches hebben de groep hierna opgepakt en duidelijke doelen gesteld voor de rest van het zaalseizoen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ckv Nieuwerkerk uit de degradatie zone kwam en zich in de één na laatste wedstrijd veilig speelde dankzij het gelijkspel tegen KVS.

Voor Valto was het toen al duidelijk dat een verblijf op dit niveau al met een seizoen verlengt was na de ruime overwinning op Swift. Door deze nederlaag waren de Zeeuwen op de 9e plaats terecht gekomen met één puntje achterstand op de nummer 8 KVS. Voor de Scheveningers was het zaak om boven de Zeeuwse ploeg te blijven, want zij hadden een negatief onderling resultaat met Swift. In de wedstrijd tegen ckv Nieuwerkerk moest het gebeuren voor de Scheveningers, maar ook ckv Nieuwerkerk had de punten hard nodig. Zij stonden namelijk ook maar één puntje boven KVS en zouden bij verlies dus een plaatsje zakken. Zij hadden alles nog wel in eigen hand, want de laatste wedstrijd zouden zij afreizen naar Middelburg. Voor Valto was de spanning er toen al even af. Halverwege de competitie leek Valto al op rozen te zitten. Na de eerste return wedstrijd bij Sporting Delta waren er al elf punten verzameld met een gat van zes punten gaf naar de degradatie zone. Onderaan streden Swift, KVS, Sporting Delta en CKV Nieuwerkerk voor lijfsbehoud. KVS besloot wat oudgedienden te vragen hun steentje hierin bij te dragen. In de wedstrijd tegen DeetosSnel werden deze spelers voor het eerst ingezet, wat ook meteen zijn vruchten afwierp.

Ook de wedstrijd tegen Valto wisten zij naar zich toe te trekken. Voor Valto was dit de tweede nederlaag op rij en ook de volgende thuiswedstrijd tegen CKV Nieuwerkerk wist Valto niet te winnen. Gelukje hierbij was dat ook de andere ploegen uit de top vier punten lieten liggen. Hierdoor werd het gaatje naar de degradatie plaatsen echter steeds kleiner en werd het toch wel zaak om weer eens een wedstrijd te winnen. De spelers waren weer helemaal op scherp gezet in de voorjaarsvakantie en alle pijntjes waren ook verdwenen. Swift wat zich op de 8e plaats bevond had van te voren uitgesproken alles uit de kast te trekken om niet verder in de problemen te komen na het verlies bij GKV in Gorinchem. Valto schoot echter met scherp en maakte er een mooie wedstrijd van, waar de Zeeuwse ploeg het slachtoffer van werd. Swift werd met lege handen huiswaarts gestuurd en zakte hierdoor een plaats op de ranglijst en leek degradatie bijna niet meer te ontlopen. De laatste thuiswedstrijd speelde Valto tegen het reeds tot kampioen gekroonde DeetosSnel. In Dordrecht wist Valto lang aan het elastiek te blijven en vandaag bleef bij hen hun steun en toeverlaat Joost Hofman geblesseerd aan de kant.

Na de klinkende overwinning op Swift had ons vlaggenschip er nog veel zin in en hadden hun zinnen op de tweede plaats gezet. Deze plek werd nu ingenomen door GKV met twee punten verschil, dus moest er gestunt worden tegen de kampioen om minimaal de aansluiting te houden of op een gedeelde 2e plaats te komen. Het tactische plan van Mark en Thomas bleek te werken, waardoor de aanvallen van DeetosSnel goed ontregeld werden. Alleen is het dan nog wel zaak dat je zelf meer doelpunten weet te maken en dat wist Valto in de loop van de tweede helft te bewerkstelligen. Door deze overwinning kwam Valto op een gedeelde tweede plaats en kwam het dus op de laatste wedstrijd tegen GKV aan wie zich “the best of the rest” mocht noemen. In een gelijkopgaande wedstrijd bleef het tot het einde spannend in de Rapperdhal. Valto trok in de slotfase de wedstrijd naar zich toe en gaf GKV het nakijken. Hiermee eindigde Valto met vijf punten achterstand op de tweede plaats achter DeetosSnel, wat als promovendus natuurlijk een prima prestatie is van ons vlaggenschip. De andere promovendus in de poule heeft het een stuk minder gedaan. Sporting Delta zakt al na één seizoen weer terug naar de overgangsklasse en ook Swift degradeert na een verblijf van vier seizoenen in de hoofdklasse.

Er is de komende weken voldoende tijd om ons voor te bereiden op het veldseizoen. In de ereklasse degradatie poule moet Valto het opnemen tegen DeetosSnel, CKV Nieuwerkerk en KOAG. Wil Valto zich in september weer met de top van Nederland willen meten zal het er voor moeten zorgen dat we in juni als tweede eindigen in deze poule. Het zal er dus wel om gaan spannen met deze tegenstanders. De vorm van de dag zal zeker bepalend kunnen zijn bij enkele wedstrijden, want ik verwacht zeker weer gelijkopgaande wedstrijden.

We zullen het in juni wel zien. Hopelijk hebben we veel mooi weer bij de wedstrijden, zodat we naast de wedstrijden ook van het mooie weer kunnen genieten.

We zien u graag weer langs de lijn bij de Villa en bij de uitwedstrijden.

Arno van Leeuwen.

Valto F1 kampioen

Sponsor:

Zaterdag 22-maart, was het dan zover, de inhaalwedstrijd van de meiden van de F1 tegen VEO! En niet zomaar eentje, bij winst gingen ze Dijkvogels voorbij en was het kampioenschap een feit! Uit bij VEO wisten de meiden te winnen met 8-12, het was dus nog niet zomaar gespeeld, alhoewel de meiden hier anders over dachten ;).

De vaste coaches Laura en Jolijn konden vanwege het trainingsweekend niet aanwezig zijn, maar ze hadden voor een ijzersterke vervanging gezorgd namelijk Estelle, super fijn!

De wedstrijd stond onder leiding van niemand minder dan Marja, hier kon het in ieder geval niet aan liggen.

De meiden begonnen wat onwennig en gespannen aan de wedstrijd. Maar nadat er een aantal keer geschoten was, lukte het uiteindelijk Roos om de score te openen, altijd lekker om de eerst er maar in te hebben. De meiden waren rete fanatiek zoals altijd en gingen er helemaal voor, en dit zorgde voor een 2-0 voorsprong door Lauren. De eerste 10 minuten zaten erop, de koppen werden even kort bij elkaar gestoken om zo het plan van aanpak voor de volgende 10 minuten te bespreken.

Bij Valto werd er gewisseld en kwamen Lieke en Eef in het veld. Al snel wist VEO de aansluitende treffer te vinden, stand 2-1. De meiden gingen steeds beter spelen, Lieke zorgde er meerde malen voor dat de aanval vanuit achter goed kon worden opgezet, wat leidde tot de 3-1 door Eef. De meiden gingen steeds beter spelen. Jill wist de bal goed te veroveren waardoor ook de 4-1 gescoord kon worden. Dit betekende een superspeler erbij aan de kant van VEO, de meiden van Valto bleken hier echter geen hinder van te ondervinden en wisten de voorsprong snel uit te breiden naar 7-1. VEO had het moeilijk tegen Valto, maar met een mooi schot werd het 7-2. De meiden hadden inmiddels het raak schieten gevonden, en roken het kampioenschap. Jill maakte de 8-2 en vervolgens stonden de meiden al snel met 11-4 voor. Dit kon niet meer mis gaan! De wissels aan de kant begonnen daarom ook al voorzichtig te zingen “Wij zijn kampioen”!

En ook aan de kant hadden de ouders er alle vertrouwen in dat dit nu toch wel moest gaan lukken, de meiden waren de zenuwen nu echt wel de baas en Keet scoorde achter elkaar waardoor de meiden een einduitslag van 19-4 op het bord wisten te zetten.

Meiden van de F1 super goed gedaan met elkaar! Jullie wisten in de zaal 203x te scoren super knap gedaan door een mooi stukje teamwerk! Zonder de coaches Laura, Jolijn en Estelle was dit natuurlijk niet gelukt.

Op naar het veldseizoen!