Bijblijver 33, jaargang 48 19 april 2021

Van de voorzitter

Wel en wee van een week Valto

Het begin van de week begon voor mij met een overleg bij de sponsorscie. Goed om te zien dat we daar aan bekijken zijn hoe we dingen beter kunnen maken. En hoe we nog proffesioneler voor de dag kunnen komen richting onze achterban. Dat blijven altijd hele waardevolle vergaderingen.

Dinsdag en woensdag stonden in het teken van de politiek en de stand van zaken omtrent de vernieuwing van Valto. Wij vinden dat het allemaal wat lang duurt, dat de gemeente en vooral de wethouder de vertragingen teweeg brengt. Wat we hebben gedaan is de partijen opgeroepen zich in te spannen om de snelheid weer terug te brengen. Dat is ons nu ook toegezegd gelukkig dat daar ook op toegezien gaat worden.

Donderdag ben ik geschrokken van een bericht wat wij ontvingen van een jeugd  lid van onze vereniging die was gebeld op mobiele telefoon met de mededeling dat de contributie nog betaald diende te worden. de namen die genoemd werden in het gesprek klonken allemaal wel heel bekend. Dus vandaar dat het ook echt klonk. Dat baart zorgen m.b.t de beveiliging. Wij vermoeden en denken dat het een slechte grap was, waarin lid en familie geschrokken zijn. Mocht dit nu bij meerdere leden gebeurt zijn, treedt naar voren en meldt het aan ons als bestuur. Daar zijn wij ook voor hier wat mee te gaan doen.

Als laatste natuurlijk vrijdagmiddag mijn ronde gedaan langs de jubilarissen van dit jaar. Als eerste bij Wil Zuur langs die 40 jaar lid is van Valto. Mooi om te zien hoe betrokken zij nog steeds is. Daarna door naar Lisa Verkade Staalduine voor haar boekte en speldje vanuit de Knkv voor het 25 jarig lidmaatschap. Als laatste langs Denise Herbert die tevens ook 25 jaar lid is van Valto. Ook zij ontving een boeket en speld van de Knkv. Leuk zijn de gesprekken die je dan even hebt aan de deur.Een ieder mist op zijn/haar manier de contacten binnen de vereniging. Laten we hopen dat er snel wat versoepelingen gaan komen, waardoor we elkaar weer kunnen treffen op het terras bij Valto. Allen weer succes in de laatste week voor de vakantie.

Met sportieve Groet,

Marco Stolze
06-30728817
voorzitter@ckv-valto.nl

Van de TC

Volle bak genieten

Het was weer een zonovergoten zaterdag. Natuurlijk, die wind moet je en beetje wegdenken, die zit eigenlijk toch altijd tussen je oren ;-). Ik begin er een beetje aan te wennen. Er zit een bepaald ritme in. Het weekend start tegenwoordig weer met de schoonmaak in de Villa op vrijdag en daarna het klaarzetten van de live stream voor de familie thuis. Want, er is nog steeds geen publiek welkom op het sportpark. En dan de diverse onderlinge wedstrijden en mixtoernooitjes. Het gaat er hier en daar stevig aan toe. Strijd. Heerlijk!

Ik voel mij dan ook bevoorrecht, samen met een aantal andere TC-leden en ouders die de camera bedienen, om toch veel te mogen meekrijgen van wat er zich tijdens deze mooie lentedagen op de sportvelden afspeelt. Overigens komt er een plekje vrij in de TC volgend seizoen, dus voor de enthousiaste leden en/of ouders zou dit een mooie kans kunnen zijn om zich aan te melden als kandidaat! Een beschrijving van wat het inhoudt staat verderop in dit stukje van de TC.

Volgend seizoen

Als we het dan toch over volgend seizoen hebben, dan hebben we het natuurlijk ook over trainers en coaches. Zij worden nu benaderd door TC-leden om te kijken wat ze volgend seizoen willen doen. Daarbij proberen we er aan de ene kant voor te zorgen dat iedereen een team krijgt wat bij hem of haar past, dat qua planning klopt en waarbij we ieder team twee keer in de week willen laten trainen. Uiteraard scheelt het daarbij best wel in wat de kinderen nodig hebben. Voor de F is dat anders dan voor de A. We denken dan ook dat ouders hier ook een rol in kunnen spelen. Als trainer of al coach. Daarbij is niet altijd korfbalkennis nodig. Het kan prima zijn dat een trainer met korfbalkennis een ouder met kinderkennis kan ondersteunen en vice versa. Didactiek + pedagogiek. Zou je dit leuk vinden, en dat mag best bij het team waar je eigen kind in speelt, dan horen we dat graag!

Het mooie weer, met hier en daar een hagelbui tussendoor, leidt ook de lente verder in. Het is de tijd dat we normaal gesproken van de zaal naar het veld zouden verkassen. De oefenwedstrijden in de morgen en de korfbalfinale in de middag, niet in Ziggo, maar Ahoy. Niet Fortuna, maar PKC. Maar helaas niet met, maar zonder publiek. Wel mooi om te zien trouwens. Die wedstrijdspanning, het langzaam op gang komen. Twee ploegen aan elkaar gewaagd en waar de dames het verschil maken. En hoe!

Evenementen

Maar met de vorderende lente en het mooiere weer komen ook de evenementen. De Koningsspelen gaan dit jaar niet door op 23 april, maar op 7 mei. In de vakantie. Op geheel verantwoorde wijze, gestimuleerd door de gemeente en ondersteund door een aantal topvrijwilligers die dit weer neerzetten. De AdFysio Giga Kangoeroedag komt er dus weer aan, voor de groepen 0-4. En als deze kinderen van alle Lierse basisscholen het leuk vinden, mogen ze daarna ook nog eens een aantal keer meedoen met de Kangoeroes op zaterdagochtend. Ook dat wordt al een leuke groep met nu zo’n 9 kids, geweldig begeleid door Maaike en Lisanne.

Ook op 7 mei is de stoere clinic. Speciaal voor jongens uit groep 5-8 van de basisschool (want die kunnen we in de jeugd nog wel gebruiken), maar niet alleen voor jongens. Als jij een meisje bent en je neemt een jongen mee als introducé, ben je ook van harte welkom! Tijdens deze clinic, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

En om de vakantie dan echt goed af te sluiten zijn er op 8 mei de clinics van de selectie voor onze eigen E t/m A-jeugd. Het inschrijven daarvoor kan via de website, daar staan ook de tijden per leeftijdsgroep. En voor allebei de dagen geldt dat we gave springkussens hebben staan, zodat jullie je nog even lekker kunnen uitleven. Daartussen staat ook een stormbaan waar ook een competitie mee gehouden gaat worden. Kom jij het snelste van de ene naar de andere kant van de stormbaan? Daag je vrienden en vriendinnen uit!

Trainingen

De trainingen gaan voorlopig nog door volgens het schema dat al een tijdje bekend is en hieronder nogmaals staat. Er kan worden afgeweken, maar dat zal dan altijd in de teams appgroepen besproken worden.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

Van het AC

Valto organiseert Oranjesporten in de meivakantie!

In de meivakantie staan er een aantal leuke activiteiten op het programma bij korfbalvereniging Valto in De Lier, voor zowel leden als niet-leden.

Op vrijdag 7 mei organiseert Valto de AdFysio Giga Kangoeroedag! Tussen 12.45 uur en 15.00 uur zijn alle kinderen van de groepen 0 t/m 4 van de Lierse basisscholen welkom voor een supergave spelletjesmiddag. Meer informatie lees je via gigakangoeroedag.nl.

Diezelfde middag, vrijdag 7 mei, kunnen ook alle jongens van de groepen 5 t/m8 van de basisschool hun energie op het Valto-veld kwijt in een stoere clinic. Op een gave manier kennismaken met korfbal? Lees dan zeker verder op ckv-valto.nl/clinic.

Zaterdag 8 mei staat helemaal in het teken van onze jeugdleden. Mark Tissink, trainer/coach van Valto 1, zal samen met een aantal spelers uit de selectie een gave clinic verzorgen. Hierbij komen verschillende onderdelen aan bod. Wil je meedoen? Kijk op welk tijdstip jouw team verwacht wordt en meld je aan via ckv-valto.nl/evenementen/clinics-voor-de-jeugd.

Op beide dagen zal er, naast genoemde activiteiten, voor iedereen een stormbaancompetitie zijn. Kom jij het snelste van de ene naar de andere kant van de stormbaan? Daag je vrienden en vriendinnen uit!

Vanuit de landelijke overheid wordt sporten en bewegen voor de jeugd gestimuleerd. In navolging hierop vraagt Gemeente Westland Westlandse verenigingen om in de meivakantie activiteiten te organiseren voor leden van de eigen club maar ook voor kinderen die geen lid zijn van onze vereniging. Wij benadrukken dan ook dat op vrijdag 7 mei niet-leden van harte welkom zijn! Uiteraard volgen wij beide dagen de Corona-maatregelen.

Valto werkt hierbij samen met het Oranjecomité De Lier. Zij verzorgen onder andere ook de fietstocht, het schoolvoetbaltoernooi, de superbingo en de pubquiz. Kijk voor meer informatie op ocdelier.nl.

AdFysio Giga Kangoeroedag 2021

Durf jij het aan? Valto is op zoek naar jongens!

Op vrijdag 7 mei organiseren wij daarom een hele stoere korfbalclinic. Ben jij een jongen die nieuwsgierig is naar korfbal en durf jij het aan? Dan is dit je kans!

Tijdens deze clinic, voor en door jongens, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

Neem gerust je broer, buurjongen, neef, vriend, klasgenoot mee!

7 mei 2021
14:00 – 15:00
Valto Veld

Meld je nu aan via ckv-valto.nl/clinic.

Vrijwilligers gezocht voor 7 en 8 mei

Op 7 en 8 mei organiseert Valto de Oranjespelen. Daaronder vallen de AdFysio Giga Kangoeroedag en de Stoer Clinic op 7 mei en de Clinics van de selectie voor de jeugd op 8 mei.

De vrijwilligers die we hiervoor nodig hebben bestaan uit volwassenen die bij een springkussen kunnen zitten en daar de scores van de stormbaancompetitie kunnen bijhouden en de andere springkussens in de gaten kunnen houden.

Daarnaast zoeken we vrijwilligers (jeugd en/of volwassenen) die voor de Giga Kangoeroedag groepjes willen begeleiden. Eén begeleider op een groepje van 4 of 5 kinderen.

 Schrijf je in!

Je kunt ervoor kiezen om je voor één tijdslot op te geven of voor meerdere. Op één dag of voor beide dagen.

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Korfbal League Poule – Finale

Wie had dat gedacht? Voor alle halve finalisten een derde wedstrijd. Het maakt de competitie wel mooier, meer kijktijd, meer spanning en meer vermoeidheid misschien wel in de finale en niet voor één der partijen een voordeel. PKC/Vertom trok uiteindelijk thuis tegen TOP/LITTA aan het langste eind. En hoe. Het concept dat gewerkt had in de tweede wedstrijd, werd nogmaals uitgevoerd en pakte misschien wel beter uit dan verwacht. Een ruime overwinning was daar. Fortuna/Delta Logistiek had het lastiger, tegen KZ/Thermo4U werd het thuis lastig, met weinig doelpunten, maar wel een overwinning voor de club uit Delft.

En dan de finale. Niet in Ziggo, maar in Ahoy. Niet met duizenden toeschouwers, maar met een fractie. Tactisch, spannend en Nederland is weer een Nederlands Kampioen rijker, ditmaal won PKC van Fortuna in plaats van andersom. We zijn daarmee ook aan het einde gekomen van deze Korfbal League Poule. Wat de laatste wedstrijden, scores én bonusvragen hebben gedaan met de stand, dat zie je hieronder!

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • PKC/Vertom – TOP/LITTA (29-19)
  • Fortuna/Delta Logistiek – KZ/Thermo4U (22-15)
  • PKC/Vertom – Fortuna/Delta Logistiek (22-18)

De stand
Het uitzoekwerk is begonnen. Niet zozeer vanwege de wedstrijden en uitslagen, dat is allemaal goed vooraf ingevuld en makkelijk te achterhalen. Lastiger wordt het met de aantallen wedstrijden van Rick Voskamp, de gele en rode kaarten én de topscorers. Maar we denken alles op een rij te hebben. En hier volgen dan ook de resultaten!

Zonder de bonusvragen is er weinig verandering … de top 3 verandert iets, Wouter schuift een plaatsje op van 3 naar 2. Dat betekent dat Laura naar plaats 3 gaat en Hans op 1 blijft. Verder verschuift er iets in de stand, maar niet veel. Leuk daarom om te zien dat de bonusvragen toch wel wat opschudden. Niet voor iedereen leuk natuurlijk, maar de echte KL kenner onderscheidt zich hier toch wel van de rest … dus, wie gaat er uiteindelijk vandoor met de prijs, wie wordt de runner-up en wie wordt de nummer drie?

Eerst de bonusvragen.

Topscorer man
De meeste mannelijke doelpunten zijn gemaakt door Mick Snel én Nik van der Steen. We pakken de reguliere competitie als uitgangspunt. En daar bovenop telden we de doelpunten in de play-offs en finale. Mick stond bovenaan, samen met Erwin Zwart, echter Nik kwam verder en scoorde meer. De goals in de finale hebben hem uiteindelijk naast Mick gebracht. Beide heren kwamen uit op 76! Iedereen die één van de twee goed had, krijgt de bonuspunten. Dat waren er maar liefst 11.

Topscorer vrouw
De meeste vrouwelijke doelpunten zijn gemaakt door Sanne van der Werff. We pakken ook hier weer de reguliere competitie als uitgangspunt. Toen stond Celeste Split bovenaan (39). Alleen net iets minder wedstrijden en per wedstrijd geen grote aantallen. Sanne daarentegen begon behouden (30), maar begon toen eigenlijk pas met veel, heel veel doelpunten per wedstrijd. Celeste eindigde op 53 doelpunten, Sanne op een geweldige 62! Vooral de 8 doelpunten in de finale zorgden voor een behoorlijke eindsprint. Helaas voor de deelnemers hier geen punten, niemand had haar op het lijstje staan.

Meest scorende ploeg
De meest scorende ploeg is PKC geworden. Na de reguliere competitie hadden ze 292 doelpunten, maar omdat ze veel wedstrijden in de play-offs hebben gespeeld én de finale, is dat opgelopen tot 427! Fortuna op twee met 395 en TOP op drie met 373. Heel veel deelnemers hadden dit goed, het wordt wat veel om ze te noemen.

Minst scorende ploeg
De ploeg die het minste aantal doelpunten heeft gemaakt is KCC. Als laatste geëindigd in poule B met 184 doelpunten, net iets meer dan gemiddeld 18 doelpunten per wedstrijd. Thomas, Lisanne, Bram en Mike hadden dit goed.

Ploeg met het beste doelsaldo
Dat is PKC. En niet zo’n beetje ook: +125. Fortuna is een goede tweede: +92. Wie dit goed hadden? Heel veel deelnemers hadden dit goed, het wordt wat veel om ze te noemen.

Aantal gele en rode kaarten
We telden er 8 van de gele kleur en 0 van de rode kleur in de reguliere competitie. In de play-offs waren het er ook niet veel: 2 gele en wederom 0 rode kaarten. Dat brengt het totaal op 10 gele en 0 rode kaarten. Wouter en Myrte hadden het aantal gele kaarten goed (+10 bonuspunten!). MaaikeS, Kalle, Bart, Mark, Romee, Mike en Michiel hadden het aantal rode kaarten goed (+10 bonuspunten!). Niemand had zowel het aantal gele als het aantal rode kaarten goed.

Aantal wedstrijden gefloten door Rick Voskamp
Het mocht voor Rick en Marco helaas geen finale worden, dus de teller bleef steken op 12 wedstrijden. Dat waren er 8 in de reguliere speelronden en 4 in de play-offs. Er waren 4 deelnemers die dat goed hadden en de 10 extra punten verdienen: MaaikeR, Myrte, Laurens en Thomas.

Dan de winnaar. En dat is eigenlijk altijd weer hetzelfde: je speelt een wedstrijd, er doet een Dijkstra mee en die wint …

  1. WOUTER, heeft door zijn bonuspunten de koppositie gepakt. Strategisch sterk gespeeld. Op plaats 30 in ronde 4, maar uiteindelijk toch volgehouden in de gekozen lijn en een terechte winnaar. Van harte!
  2. Hans, heeft een tijdje mogen genieten van de eerste plaats, voelde zich al winnaar na de competitie, want had de play-offs aardig goed ingeschat. Helaas waren de bonuspunten niet wat hij ervan had gehoopt. Toch gefeliciteerd met plaats 2!
  3. Sydney, heeft veel bovenin gestaan, wist dus wat het was om constant achterom te moeten kijken, maar hield zich kranig en stevent af op plek 3. Een mooi resultaat!

Eervolle vermelding mag nog wel gemaakt worden voor Martijn. Hij heeft na ronde 1 alleen maar onderaan gestaan, maar in de laatste eindsprint toch nog drie plaatsen gestegen. Johan heeft helaas zijn lantaarn overgenomen.

# Naam Score
1 Wouter Dijkstra 408
2 Hans Ridder 402
3 Sydney Schol 350
4 Laura van der Eijk 346
5 Ilse Slaman 334
6 Petra Dijkstra 326
7 Maaike Slaman 321
8 Mark Tissink 304
9 Myrte Sevinga 299
10 Thomas Ris 298
11 Irma Koornneef 298
12 Bart de Vos 293
13 De Vijfjes 292
14 Bram Hanemaaijer 291
15 Mieke en Marco Stolze 286
16 Frank de Rijcke 277
17 Mike Boogaard 276
18 Rianca Aarts 274
19 Barry Schep 273
20 Thom Voskamp 267
21 Wesco van Weert 263
22 Jill Koornneef 261
23 Michiel van den Bos 255
24 Laurens Verbaan 252
25 Vera van der Eijk 244
26 Jonne van der Meer 241
27 Finne Elenbaas 239
28 Sheila Herbert 238
29 Pascal van Dijk 234
30 Maaike Ridder 233
31 Lisanne Onck 217
32 Fiona Rijsdijk 216
33 Mandy Herbert 215
34 Kalle Elenbaas 215
35 Romee Valstar 199
36 Martijn Dijkstra 192
37 Sjors van Dijk 190
38 Johan van der Meer 139

Corona-update #27

Geen nieuws is niet altijd goed nieuws. Hoewel er werd gespeculeerd over versoepelingen, worden die uitgesteld en wordt er nu per week bekeken wat we wel of niet mogen doen. Dat maakt het lastig voor ons om echt vooruit te kijken. We kunnen nog altijd twee kanten op: competitie volgens de roadmap van het KNKV of onderlinge wedstrijden in de regio, zodra dat weer mag (en er geen competitie meer mogelijk is).

Het enige dat wij kunnen doen is bij iedereen aangeven om de maatregelen te blijven volgen, zorg dat de besmettingscijfers niet verder oplopen, daar heeft iedereen profijt van. Gelukkig lijkt het sporten in de buitenlucht goed te gaan, maar dicht op elkaar in de dugout zitten of na de wedstrijd of training tegen elkaar aan hangen, is dan weer geen goed idee. Dat is echt een groot verschil met wat er in het veld gebeurt. Dus echt op blijven letten en hopen op beter cijfers en betere tijden. Uiteraard hopen we tegelijkertijd dat de vaccinaties snel genoeg gaan en bijdragen aan het weer mogelijk maken van de extra’s die onze sport zo mooi maken: wedstrijden, de kantine, het terras en alles er omheen.

Het KNKV is met een routekaart gekomen, waarin een aantal scenario’s worden geschetst. De een wat realistischer dan de ander. Feit is wel dat hoe meer de cijfers blijven oplopen, hoe minder realistisch een competitie wordt. De routekaart van het KNKV vind je hier.

Tenslotte kan het zijn dat jullie andere gebruikers op onze velden zien. Dat klopt. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk sporten door kunnen blijven gaan, dus wanneer het kan qua weer en beschikbaarheid maken de scouting, SV De Lier, TIM en de basisscholen gebruik van onze velden.

Melior Jeugdkamp 2021 helaas niet door!

Nadat vorig jaar het jeugdkamp niet door kon gaan vanwege corona, hoopten we natuurlijk allemaal dat we het weekend dit jaar dubbel en dwars konden inhalen. Helaas moeten we melden dat corona ook dit jaar weer roet in het eten heeft gegooid. Door de nog geldende maatregelen hebben we met ’t JEUK moeten besluiten om ook dit jaar het jeugdkamp te annuleren.
We vinden dit natuurlijk allemaal enorm jammer, maar we hopen dat we jullie volgend jaar weer mee kunnen nemen op een fantastisch weekend!
Groetjes namens ‘t JEUK
Mark van Geest, Aileen Willemse, Esmee Binnendijk, Mandy Herbert & Max Hulsebosch