AdFysio Giga Kangoeroedag

Op vrijdag 7 mei 2021 is het zo ver: de 7e AdFysio Giga Kangoeroedag! Benieuwd hoe een Giga Kangoeroedag er aan toe gaat? Bekijk dan de video!

Dit jaar zijn alle kinderen van de basisscholen in De Lier (groepen 0 tot en met 4) welkom op het sportpark. We gaan er weer een heel gaaf evenement van maken met spelletjes, springkussens en een stormbaan.

Het programma

  • 12.45 uur: Inloop op het veld bij Valto.
  • 13.00 uur: Opening van de middag, met een spetterende warming-up.
  • 13.15 uur: Spelletjes-circuit op het grote veld.
  • 14.15 uur: Afsluiting
  • 14:30 uur: De kinderen kunnen worden opgehaald, of kunnen nog even lekke spelen op de springkussens.

Om de veiligheid te waarborgen zorgen we voor spreiding bij het brengen en halen, op het veld en bij de spingkussens staan volwassenen ter begeleiding. Er is EHBO aanwezig en alle coronamaatregelen worden nageleefd.

Helaas, aanmelden voor de AdFysio Giga Kangoeroedag is niet meer mogelijk!

De Giga Kangoeroedag komt voort uit de Kangoeroe Klup, een initiatief vanuit het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) bedoeld voor kinderen die vier, vijf of zes jaar oud zijn. De Kangoeroe Klup is in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen kennis willen laten maken met korfbal.

De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor de jongste leden!

De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Wil je meer weten over onze Kangoeroes? Kijk dan op de enige echte Kangoeroes pagina.

Vanuit de landelijke overheid wordt sporten en bewegen voor de jeugd gestimuleerd. In navolging hierop vraagt Gemeente Westland Westlandse verenigingen om in de meivakantie activiteiten te organiseren voor leden van de eigen club maar ook voor kinderen die geen lid zijn van onze vereniging. Wij benadrukken dan ook dat op vrijdag 7 mei niet-leden van harte welkom zijn! Uiteraard volgen wij beide dagen de Corona-maatregelen.

Valto werkt hierbij samen met het Oranjecomité De Lier. Zij verzorgen onder andere ook de fietstocht, het schoolvoetbaltoernooi, de superbingo en de pubquiz. Kijk voor meer informatie op ocdelier.nl.