Bijblijver 33, jaargang 49 18 april 2022

Van de voorzitter

De afsluiting van het zaal seizoen!

16 april, de dag van de play-off-ontknoping voor de diverse teams. Ik had samen met Pascal besloten ze allemaal te bezoeken en van alle wedstrijden minimaal een helft mee te pakken. En we hebben er een mooie dag van gemaakt. Veel lachende gezichten gezien, maar helaas ook de teleurstellingen die horen bij verlies. En wat hebben we toch een geweldige supporters met VakkieV, onze Lierse Trots. Wat was het genieten tijdens het aanmoedigen van V2 en V1. Het geeft gewoon een extra boost als ze weer los gaan en heerlijk de spelers aansporen er een schepje bovenop te doen. Trots is het juiste woord wat in mij bovenkomt. Dat niet alles is gelukt, dat is jammer. We gaan gewoon het veldseizoen de aankomende week weer verder knallen en als het mooie weer blijft, dan mogen we iedereen weer verwelkomen a.s weekend in onze eigen villa en op onze eigen sportvelden. Tot aankomend weekend!

Met Sportieve Groet,

Marco Stolze
06-30728817
voorzitter@ckv-valto.nl

Programma

Zaterdag 23 april 2022

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 SDO/Fiable 1 - Valto 1 Mijzijde
14:00 SDO/Fiable 2 - Valto 2 Mijzijde
13:30 De Meervogels 4 - Valto 3 Vernedesportpark
14:00 KVS/Maritiem 6 - Valto 5 Cas van Dijkpark
16:30 Valto 6 - Reeuwijk 4 Martin Boekestijn De Zwet
15:00 Valto 7 - Avanti/Post Makelaardij 8 Steven Vijverberg De Zwet
10:00 Valto A1 - Avanti/Post Makelaardij A1 Rutger Kuus De Zwet
09:45 Albatros B1 - Valto B1 Develstein
13:00 Dunas B2 - Valto B3 Stokroosveld
11:45 Excelsior (D) B2 - Valto B4 Biesland (Excelsior)
11:30 Valto C1 - Albatros C1 De Zwet
12:30 Valto C2 - Maassluis C2 Thomas Ris De Zwet
14:30 Valto C4 - Nikantes C1 Jan Jaap Elenbaas De Zwet
11:00 Valto D1 - Maassluis D1 Thijs Dijkstra De Zwet
10:00 Dijkvogels D1 - Valto D2 Dijkvogels Maasdijk
09:00 Valto D3 - Fortuna/Delta Logistiek D3 Marja de Jong De Zwet
13:30 ONDO (G) D4 - Valto D4 Juliana Sportpark
09:00 Valto D5 - Phoenix D2 De Zwet
12:00 Avanti/Post Makelaardij E2 - Valto E1 De Groene Wijdte
10:30 ODO E2 - Valto E2 De Commandeur
10:00 Valto E3 - KVS/Maritiem E3 Lisanne van den Berg De Zwet
10:00 Twist E1 - Valto E4 Claudius Civilislaan
12:30 ONDO (G) E6 - Valto E5 Juliana Sportpark
11:30 ONDO (G) F2 - Valto F1 Juliana Sportpark
09:30 ODO F2 - Valto F2 De Commandeur
09:00 Vitesse (Ba) F2 - Valto F3 De Bongerd

Uitslagen

zaterdag 16 april 2022

Wedstrijd Uitslag
De Meervogels 1 - Valto 1     26 - 20
KCR 2 - Valto 2     26 - 16
KOAG 4 - Valto 3     8 - 17
KVS/Maritiem 6 - Valto 4     7 - 16
oefenVEO 5 - Valto 5    
oefenValto 7 - VEO 6    
Refleks A1 - Valto A1     13 - 24
KCR A1 - Valto A2    
oefenValto A3 - VEO A3    
oefenVEO B1 - Valto B2    
oefenValto B3 - ODO B2    
oefenValto B4 - HKV/OE B1    
oefenOranje Wit C1 - Valto C1    
oefenValto C2 - VEO C1    
oefenValto C3 - VEO C2    
oefenValto C4 - ODO C2    
oefenValto D1 - KVS D1    
oefenValto D2 - HKV/OE D1    
oefenValto D3 - ODO D2    
oefenValto D4 - VEO D1    
oefenONDO D5 - Valto D5    
oefenValto E1 - HKV/OE E1    
oefenValto E2 - HKV/OE E2    
oefenValto E3 - VEO E1    
oefenValto E4 - VEO E2    
oefenValto E5 - VEO E3    
oefenTwist F1 - Valto F1    
oefenValto F2 - VEO F1    
oefenValto F3 - ONDO F6    

Nabeschouwingen

Senioren

VALTO 1 speelde de tweede play-off wedstrijd uit tegen Meervogels. Thuis werd in de laatste fase van de wedstrijd een voorsprong uit handen gegeven en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De supportersbus kwam vanuit het tweede en was daardoor wat laat, maar zorgde bij binnenkomst wel gelijk voor een extra aansporing en zag het eerste een achterstand ombuigen in een voorsprong. Helaas wisten ze dit niet verder uit te bouwen en met rust stond het 13-10. In de tweede helft wist VALTO het verschil helaas niet te maken en kon niet voorkomen dat Meervogels verder uitliep. Eindstand: 26-20. Het zat er helaas niet in. A.s. zaterdag staat gelijk het vervolg van het veldseizoen op het programma. VALTO 1 staat daar, samen met SDO, op een tweede plek, met vier punten achterstand op HKC 1. HKC die afgelopen zaterdag in de finale hoofdklasse stond. Met 10 punten voorsprong op de laatste twee plekken, is de verwachting dat daar verder niet veel te halen (of te verliezen) meer valt. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen SDO.

VALTO 2 speelde de tweede play-off wedstrijd uit tegen KCR 2. Thuis was het tweede oppermachtig en was het enige smetje dat ze in de laatste 7 minuten hun voorsprong nog flink lieten slinken, het werd 22-14. Dat zou toch genoeg moeten zijn, zou je denken. Helaas was het dit keer een compleet andere wedstrijd, en zat KCR helemaal in de juiste flow. Hierdoor kwam de druk volledig bij het tweede te liggen en dat pakte helaas desastreus uit. Wat restte was ongeloof, er werd met 26-16 verloren en daarmee was degradatie een feit. Dit zal snel een plekje moeten krijgen, want ook het tweede vervolgt a.s. zaterdag al de veldcompetitie. Daar staan ze bovenaan maar zijn de verschillen zo klein, dat degradatie daar ook nog mogelijk is. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen SDO 2, die op één punt achterstand op plek 2 staat, samen met nog twee andere ploegen.

VALTO 3 won vorige week ruim van KOAG 4, 23-12, en speelde dus nu uit tegen KOAG 4. De eerste helft verliep moeizaam, maar het derde bleef wel aan de goede kant van de score. Met rust stond het 4-6. Uiteindelijk liet het derde in de tweede helft zien dat ze wel degelijk de veel betere ploeg waren en zo werd er uiteindelijk toch nog ruim gewonnen en werd het 8-17. Terechte kampioenen! A.s. zaterdag speelt het derde uit tegen Meervogels 4. Thuis werd er met 18-15 van deze ploeg gewonnen.

VALTO 4 speelde de tweede play-off wedstrijd uit tegen KVS 6. Thuis werd er met 18-13 gewonnen. Dit keer kwam de overwinning geen moment in gevaar en via een ruststand van 3-10, werd er uiteindelijk met 7-16 gewonnen. Hierdoor heeft het vierde zich veilig gespeeld. A.s. zaterdag gaat ook het vierde verder met de veldcompetitie. Ze spelen dan thuis tegen Twist 4. Om gelijk een stap te maken naar handhaving moet er eigenlijk wel gewonnen worden, want Twist staat op de 6e plek en het vierde staat op de 5e plek. Uit werd er met 8-12 van deze ploeg gewonnen.

Van de TC

Play-off ronde 2, de returns

Het was een dag van de traan en de lach. Het einde van de zaalcompetitie was daar en werd beslist in de laatste speelronde, op de laatste speelzaterdag. De uitslagen van de heenwedstrijden stonden er, het was tijd voor de returns.

De play-off-wedstrijden
Voor zowel Valto 1 en 2 was de uitgangspositie goed. Valto 1 begon weer op 0-0 en kon de unieke kans om te promoveren naar de hoofdklasse waarmaken. Het kwam aan op één wedstrijd en daarin was alles mogelijk tegen De Meervogels 1. Valto 2 begon met een 0-8 voorsprong tegen KCR 2. Beide teams hebben er voor gevochten, maar beide teams lukte het helaas niet om het gewenste resultaat te behalen. Voor Valto 1 kwam de stap vooruit te vroeg en Valto 2 doet een stapje terug, om er vervolgens weer twee vooruit te kunnen doen. Deze ervaringen nemen we mee in een volgende kans, welke meer vertrouwen zal genieten en we ze zullen verzilveren. Het is nu uithuilen en de tranen uit de ogen wrijven, zodat we weer vooruit kunnen kijken. De tweede helft van de veldcompetitie staat direct voor de deur en daarin is nog veel mogelijk.

Voor Valto 3, 4 en A1 was de uitgangspositie ook goed. De eerste twee teams hadden een ruime marge die zij verder uit konden bouwen tijdens de returns. Goed gedaan en daarmee dus een promotie voor Valto 3 naar de reserve tweede klasse en dus ook meer aansluiting bij de selectie en behoud voor Valto 4 dat volgend jaar ook in de reserve derde klasse mag spelen. De junioren van de A1 verdedigende de kleinst mogelijke marge van één doelpunt verschil en maakten duidelijk dat dit ook de kleinste marge zou blijven. Tegen Refleks A1 werd ruim gewonnen en dus speelt het team volgend seizoen ook in de overgangsklasse, een prima niveau om meer ervaring op te doen en verder te leren, want dat blijft het belangrijkste. Bij deze teams overheerste dus de lach en hopelijk dat die worden vastgehouden in de tweede helft van de veldcompetitie, waar er ook nog kansen liggen voor promotie en behoud.

De oefenwedstrijden
Over de veldcompetitie gesproken, bijna alle andere teams hadden hun oefenwedstrijden op deze bijzondere en zonovergoten dag. Ook dat bracht weer een lach op het gezicht, de eigen kantine, zonder beperkingen, op het terras, langs de lijn, in het veld. Het klaarmaken voor de start van de competitie die aanstaande zaterdag weer begint en doorloopt tot in juni.

De trainingen
Op deze maandag, Tweede Paasdag zijn er geen trainingen. De rest van de week wel weer, volgens het schema op de website. Kijk er goed naar, voor sommige teams verschillen de dagen en/of tijden met die van de zaal.

De AdFysio Goga Kangoeroedag
Aanstaande vrijdag 22 april is het zover, de Koningsspelen en voor Valto betekent dat de AdFysio Giga Kangoeroedag! Alle kinderen uit de groepen 0, 1 en 2 zijn dan bij ons te gast om leuke spelletjes te doen, zowel korfbal als niet-korfbal-gerelateerd. Heel leuk dus en ook een mooie kans om de kleuters en hun ouders kennis te laten maken met onze sport en accommodatie. Wat helemaal leuk zou zijn is als deze kinderen in de weken daarna bij de Kangoeroes komen meetrainen. Nét zo leuk als de Kangoeroedag, maar dan iedere zaterdag.

Het Priva Schoolkorfbaltoernooi
Ook het schoolkorfbal komt er weer aan. Op woensdag 25 mei zijn de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 welkom om de korfbalvelden voor een gaaf toernooi. Wil je daarbij helpen, laat het dan weten aan Petra Dijkstra. We hopen uiteraard op mooi weer en ook hierbij op veel sportieve kinderen die daarna willen meetrainen en meespelen.

Het Hemelvaartstoernooi
Bij alle jeugdteams is er gevraagd of de spelers mee willen naar het jaarlijkse VEO Hemelvaartstoernooi. De TC gaat de teams deze week opgeven en aanmelden, jullie horen dus snel of jullie team meegaat en wat de indeling zal zijn.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Afmelden

Voor de leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, vragen we dat vóór 1 mei aan ons te laten weten. Dit kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Van het AC

Einddag bij Valto 2 juli 2022

Op de poster vinden jullie de verschillende onderdelen met de tijden voor de einddag. Voor het mixtoernooi van de kangoeroes t/m de C gaan wij er van uit dat iedereen aanwezig is, als je niet kunt komen willen we je vragen om je af te melden bij je coach voor zaterdag 25 juni. Bij de B t/m de senioren willen we jullie vragen of jullie per team door willen geven aan Vera Lagerwerf (06-26510144) wie er wel en niet bij zijn.

Dit jaar is er weer een duo-schottoernooi op de einddag zoals we dat gewend zijn. Dit betekent dat je een duo mag vormen met wie jij denkt de beker te kunnen winnen. Dit mag dus bijvoorbeeld ook een vriend, vriendin, ouder of buurman zijn. Het duo-schottoernooi start om 14.30u en de finale wordt gespeeld rond 17.30u. Dus geef je snel op via onderstaand formulier op voor het duo-schottoernooi op de einddag van 2 juli! https://ckv-valto.nl/evenementen/valto-einddag-2022/

De deadline voor het opgeven is zondag 26 juni om 18.00u. Daarna is het niet meer mogelijk om je op te geven.
Je geeft je op voor een bepaalde leeftijdscategorie. Daarbij mogen ook verschillende leeftijden met elkaar een duo vormen. Je geeft je dan op in de leeftijdscategorie van de jongste deelnemer. Dus stel dat een moeder meedoet met haar kind uit de E, dan geeft dit duo zich op in de categorie E-D.

De week voorafgaand aan de einddag krijg je een informatiemail van de organisatie. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@ckv-valto.nl

We sluiten af met een lekkere broodje hamburger en patat, deze kun je hier vast bestellen: https://ckv-valto.nl/product/broodje-hamburger-op-de-einddag/

Melior Jeugdkamp 2022

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Melior Jeugdweekend 2022! Van 6 t/m 8 mei gaan we er weer een geweldig weekend van maken! Het thema dit jaar is: De Olympische Valto Spelen! En jullie zijn allemaal uitgenodigd om mee te gaan! We zullen zien hoe sportief jullie zijn en wie de meeste prijzen binnen sleept!Dit jaar gaan we het met het Melior Jeugdweekend net wat anders doen dan de afgelopen jaren. Wat gaat er dit jaar veranderen? Vanaf dit jaar gaat de jeugd vanaf de E mee. Dit betekent dat de E t/m de B allemaal 2 nachten mee gaan op jeugdkamp! De kosten betrekken €85,-.Waarom we dit besloten hebben?Omdat we het anders niet meer rond konden krijgen met het kamphuis en we er toch echt achter zijn gekomen dat dit de leukste plek is voor een gaaf kamp!De E & D vertrekken vrijdagavond om 18.15 uur met de bus.De B & C vertrekken vrijdagavond om 19.15 uur met de bus.Heb je bijzonderheden (denk aan medicijnen etc.) geef dit dan aan bij de opmerkingen tijdens het inschrijven, dan kunnen we hier rekening mee houden!Mochten er verder vragen zijn rondom het jeugdkamp, dan kunnen jullie een mailtje sturen naar jeuk@ckv-valto.nlDus wees er snel bij  want VOL=VOL!

Jeugdkamp 2022 Deelnemers

De namen hieronder hebben zich al aangemeld. Er zijn in totaal nog 3 kaartjes beschikbaar dus als je mee wilt, wacht dan niet te lang met je aanmelden.

B1 B2 B3 B4  
Milan Kees Lucas Robin
Tim Sven Daan
Jorn Luna Sanne
Levi Maartje Jette
Emma Brecht Dieuwertje
Sanne Nouky
Mieke
Renske
Jill
C1 C2 C3 C4  
Bram Tim Elise Valerie
Justin Milan Amy Isa
Frenk Lars Anne
Michel Sanne Mirte
Danique Sara
Jonne Michelle
Isis Sofie
Eline Anouk
Joanne Zipporah
Sophie
D1 D2 D3 D4 D5
Stacey Lucy Don Aris Steven
Dieke Anouk Lourens Berkay Duncan
Vienne Julia Julian Chris Jesse
Luna Fiene Rosan Tim Nick
Lize Suze Naomi Jade Lynn
Jet Rosanne Suus Lotte Tess
Lieke Amber Meike
Sara Mette
E1 E2 E3 E4 E5
Tom Jens Kjell Oliver Brandon
Beau Luuk Anouk Twan Nora
Fem Janna Bente Iris Fayenne
Fiene Lynn Juul Jill
Sanne
Lotte

 

Voute Party – groot succes!

De eerste foute party in de Villa was een groot succes!

Op vrijdag 8 april was de eerste editie van de foute party voor alle kinderen uit de C en B. Wij vonden het erg leuk dat jullie er allemaal waren!

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

OPROEP TAPPERS

GEZOCHT

Tappen in de Tent op 30 april

Voor de komende festiviteiten rond Koningsdag zijn we weer op zoek naar mensen die willen helpen tappen en inschenken achter de bar van het Oranje Comité. Op deze manier helpen we elkaar, want ook voor Valto betekent dit een leuke bijdrage, die we goed kunnen gebruiken.

Wil jij helpen op 30 april, vanaf een uur of 20.00, vul dan onderstaand formulier in. Namens de gehele vereniging, bedankt!

Meld je aan via: https://ckv-valto.nl/tappen-in-de-tent/

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Wedstrijdverslagen

Geen nieuw hoofdstuk in de VALTO-geschiedenis

Sponsors:

In het tweede weekend van de play offs werd er weer gestreden om kampioenschappen of lijfsbehoud door VALTO A1, V4, V3, V2 en het vlaggenschip. Vandaag traden V3 en V4 eerder in de middag al aan tegen respectievelijk KOAG 4 en KVS 6. VALTO 4 wist ook in de Blinkerd in Scheveningen ruim te winnen en speelt dus ook volgend zaalseizoen in de reserve 3e klasse. VALTO 3 was in Krimpen a/d IJssel ook weer een maatje te groot voor KOAG 4. Na de 23-12 overwinning van vorige week kon het ook bijna niet anders dat zij ook deze week makkelijk zouden winnen. Er werd wel wat minder gescoord, maar de 8-17 uitstand spreekt weer voor zich. Hiermee promoveren zij volgend seizoen naar de reserve 2e klasse. VALTO A1 speelde voor lijfsbehoud in hun klasse. Door de vele blessures hebben zij een moeilijk zaalseizoen achter de rug. Was het vorige week in de Vreeloohal nog een spannende wedstrijd tegen Refleks A1, de return was gezien de eindstand een stuk minder spannend. Refleks werd in de eigen hal met een 13-24 overwinning aan de kant gezet, waarmee de A1 ook volgend zaalseizoen in de junioren overgangsklasse uit zal komen.

VALTO 2 reisde met een voorsprong van acht doelpunten af naar Ridderkerk voor de return tegen KCR 2. Dit hadden er meer kunnen zijn, was het niet dat KCR 2 er vorige week nog een eindsprintje uit perste en het verschil terug bracht van twaalf naar acht. Het kon dus nog wel eens een heet middagje worden in “de Fakkel” in Ridderkerk. Bij VALTO dezelfde spelers binnen de lijnen die vorige week ook de klus geklaard hadden, maar bij de thuisploeg wat andere gezichten die er vorige week niet bij waren. Direct na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat KCR 2 met een missie in het veld stond. Zij schoten uit de startblokken, maar toch was het Mandy die al in de eerste minuut onze nul van het bord schoot. Na de gelijkmaker zette Vera L ons niet veel later weer op voorsprong, maar ook deze voorsprong werd door de thuisploeg weggewerkt. Hierna zou KCR een klein gaatje slaan door tweemaal achter elkaar te scoren, maar Laura en Wouter zorgden dat we na tien minuten nog in evenwicht waren bij 4-4. De thuisploeg nam direct een time out om te voorkomen dat VALTO weer in een flow zou komen. Na deze onderbreking wisten zij weer als eerste te scoren, maar dankzij Thijs en Vera L kwamen weer even op voorsprong. KCR zou, in tegenstelling tot vorige week, VALTO deze keer echter flink op de huid blijven zitten om te voorkomen dat er, net als in De Lier, een gaatje geslagen kon worden. Wederom viel de gelijkmaker en zou Martijn ons voor het laatst op voorsprong zetten. Dankzij twee meegekregen strafworpen wist KCR weer aan de goede kant van de score te komen en zou hierna een gaatje slaan van vijf doelpunten. Het KCR publiek begon zich flink te roeren en het ging er op lijken dat hun ploeg voor een stunt zouden gaan zorgen. Laura en Vera E verkleinde de marge naar drie, maar nog voor de rust schoot KCR dit weer terug naar vier.

Dat de thuisploeg er weer vertrouwen in had werd al snel duidelijk bij de aanvang van het tweede bedrijf. Binnen vijf minuten was de voorsprong waarmee VALTO vorige week gewonnen had weggepoetst. VALTO leek het spoor bijster en het lukte niet meer om goede aanvallen te spelen. Vaak was de bal al na één schot weer weg en in de kolkende Fakkel kreeg KCR vleugels. Bijna alles lukte wat zij deden en zo stond er na tien minuten spelen een 19-10 tussenstand op het bord. Laura werd vervangen door Lisanne O, omdat zij door moest naar V1 in Zoetermeer. Thijs en Martijn brachten VALTO weer even binnen de marge van acht door er 19-12 van te maken, maar KCR had bloed geroken en waren niet van plan te zwichten onder de druk. Met de vierde strafworp vergrootte zij weer de voorsprong, maar Thijs hield ons nog binnen de marge. Met nog zeven minuten op de klok bleef VALTO wel steeds aan het elastiek, maar dat was wel steeds net te lang. KCR ging met de nodige energie nog feller de duels aan en wist langzaam maar zeker de voorsprong uit te bouwen naar 25-15 toen er nog bijna vier minuten te spelen waren. Normaal gesproken zou VALTO nog wel een paar doelpunten kunnen maken in dit tijdsbestek, maar vandaag wisten zij niet de rust te bewaren in de heksenketel die het intussen geworden was in de Fakkel. Mandy tekende ook voor de laatste Lierse treffer, maar de eindstand werd door de thuisploeg op het bord gezet en werd uiteindelijk 26-16. Door deze nederlaag degradeert VALTO 2 naar de reserve 1e klasse en zal V2 er volgend seizoen weer alles aan gaan doen om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de reserve overgangsklasse.

Weinig tijd om te treuren was er niet, want iedereen moest zo snel mogelijk de bus in voor de reis naar de Veur in Zoetermeer waar het vlaggenschip ging proberen om De Meervogels te verslaan voor een plaats in de hoofdklasse. De nodige supporters, waaronder ik zelf, hadden voor eigen vervoer gekozen. De auto’s gingen dus alvast voor de bus uit en waren nog net bij het eerste fluitsignaal in de zaal. Ook ik was precies bij het eerste fluitsignaal binnen gekomen en zag de thuisploeg binnen vijf minuten een 3-0 voorsprong nemen, voordat Laurens ons eerste doelpunt wist te scoren. Sheila zorgde niet veel later voor de aansluiting, maar De Meervogels wist het verschil weer te herstellen. Toen na ca tien minuten de 5-2 was binnen geschoten door de thuisploeg was ook Vakkie V binnen gekomen en zij bleken nog een paar shooters bij zich te hebben. Helaas hadden zij het voorstellen gemist, maar een sfeer actie past eigenlijk op elk moment in de wedstrijd. Met de spontaan aangeboden bezems werd het ook door VALTO aanhang opgeruimd, waarna de wedstrijd weer verder kon. Mark had intussen even met de spelers kunnen babbelen en dat leek zijn vruchten af te werpen. Verdedigend werd het dicht gehouden en Frank, Thom en Maaike zorgden er voor dat we weer op gelijke hoogte kwamen bij 6-6. Na weer een Zoetermeers doelpunt egaliseerde Laurens weer en zette Maaike ons bij 6-7 op voorsprong. Lang zou dit niet duren, want niet veel later waren de rollen weer omgedraaid. Romee en Sheila hielden VALTO in de wedstrijd door de egaliseren bij 8-8 en 9-9. Met nog ca vijf minuten op de klok bleef het spannend in De Veur wie het eerste serieuze gaatje kon slaan. Dit werd toch de thuisploeg die via een strafworp en twee schoten weg liep naar 12-9. Hierna zouden beide ploegen nog eenmaal scoren, waarmee de ruststand op 13-10 uit kwam.

Bij aanvang van het tweede bedrijf liet VALTO direct zien zich nog niet gewonnen te geven. Binnen tien seconden had Laurens het eerste VALTO doelpunt al weer door de korf. Bijna net zo snel werd er aan de andere kant geantwoord, waarna Thom ons aan het elastiek hield. De Meervogels wist met twee treffers op rij de marge naar vier verschil te tillen, maar Bart en Maaike halveerde die weer. Dat was wel een vliegende start van de tweede helft, want deze doelpunten vielen allemaal binnen vijf minuten en leek een monster score in de maak. De storm zou echter te gaan liggen en in het vervolg van de wedstrijd zouden de doelpunten elkaar minder makkelijk vallen. Het verschil werd door de Meervogels weer vergroot naar 18-14 halverwege de tweede helft en leek de wedstrijd toch in de richting van de thuisploeg te kantelen. Sheila mocht vanaf de strafworpstip na de Zoetermeerse time out weer wat van de achterstand afknabbelen, maar hierna wist de thuisclub weer tweemaal de korf te vinden. Met nog vijf minuten op de klok stond er een 24-16 tussenstand op het bord en was de wedstrijd wel gespeeld. Maaike, Romee, Laurens en Sheila zouden nog voor VALTO scoren, maar de thuisploeg scoorden mee om het verschil te behouden. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 26-20, waarmee er dus geen nieuw hoofdstuk in de VALTO geschiedenis geschreven gaat worden. Ook volgend zaalseizoen spelen we weer in de overgangsklasse en gaan zien waar we volgend jaar dan weer staan.

Een bijzonder zaalseizoen komt hiermee ten einde en nu hopen dat we volgend seizoen weer een normaal zaalseizoen af kunnen werken.

Volgende week wacht al direct de eerste wedstrijd op het veld in het vervolg van de veldcompetitie. Hier staat VALTO 1 op een gedeelde 2e plaats in is VALTO 2 ironisch genoeg daar koploper. Concurrenten voor deze posities zijn bij zowel VALTO 1 als 2 de tegenstander van volgende week als de selectie afreist naar Kamerik voor de wedstrijden tegen SDO/Fiable 1 en 2. De wedstrijd van het tweede start om 14:00 uur op sportpark Mijzijde aan de Overstek 6 in Kamerik. Uw support is daar ook weer van harte welkom.

Wellicht tot volgende week,
Arno van Leeuwen

 

 

KVS 6-Valto 4

Sponsor:

16 April 2022 was het dan zo ver, niet de wedstrijd die wilden spelen maar wel moesten. De toppers val Valto 4 hadden een ongunstige loting in de poule en waren dus aangewezen op de play offs om degradatie te voorkomen. Na de overwinning thuis was de marge 5 en gingen we vol goede moed naar Scheveningen. De goede moed bleek ook terecht, want binnen de kortste keren stond er 1-5 op het scorebord. Waar Valto 4 nog wel is moeite heeft met de bal door het mandje krijgen was dat vandaag niet het geval, er waren mooie aanvallen en de juiste kansen werden afgerond. Verdedigend hielden we de boel goed dicht en dat zorgde ervoor dat we gingen rusten met een stand van 3-10. Een marge van 12 doelpunten, dit kon en mocht niet meer fout gaan. De tweede helft begon KVS nog met een slotoffensief waarbij het verschil op 4, of nou ja 9, kwam. Dit hielden de spelers van KVS alleen niet vol, en de spelers van Valto 4 gingen weer verder met waar ze de eerste helft mee begonnen, Goed korfballen met en voor elkaar. Zo liepen we uit naar 7-16, kreeg Lisette een terechte publiekswissel en konden we na het laatste fluitsignaal het meegereisde publiek bedanken!

Aan het einde van deze Play off dag was er door een aantal toppers een super feest georganiseerd in de Villa, waarvoor hulde!

Valto C2 – VEO C1

Sponsors:

Vandaag speelde wij onze 1e ( oefen)wedstrijd weer lekker buiten. Het was heerlijk weer, dus we hadden er zin in! Ons team was niet helemaal compleet. Zipporah, Sophie en Sanne waren afwezig.

Helaas heb ik zelf ook niet mee kunnen doen, omdat tijdens een gezellig avondje karten, iemand vol tegen mij aan botste. En ik nu heel veel pijn aan mijn ribben en nek heb en lekker blauw ben. Maar gelukkig hadden we hele goede invallers! Bram, Frenk , Justin en Joanne kwamen ons team versterken!

De wedstrijd ging aardig gelijk op. Wij hadden soms moeite om elkaar te vinden. VEO was soms wat feller om de bal te onderscheppen! Maar gelukkig konden wij de korf vaker vinden dan VEO en wij hebben gewonnen met 8-3! We waren op tijd klaar met onze wedstrijd om met de bus mee te gaan om Valto 2 en Valto 1 aan te moedigen!

Ik hoop dat ik volgende week weer mee kan doen, want dan is onze 1e competitie wedstrijd buiten! We moeten dan uit tegen Maassluis.

Groetjes Milan