Bijblijver 34, jaargang 48 26 april 2021

Van de TC

Geen nieuws, toch nieuws

Het is vakantie en normaal is er dan weinig te melden. We zijn allemaal lekker vrij, van school en er is ook even geen trainen. Misschien gaan er normaal wel veel leden met vakantie en wellicht doen ze dat nu ook. Maar, hoewel het vakantie is, gebeurt er toch het een en ander.

Tijdens de vakantie

Dinsdag is het Koningsdag, dan kunnen we meedoen met de fietstocht van het Oranje Comité, het voetbaltoernooi of de bingo en pubquiz die vanuit onze Villa Valto worden uitgezonden. Donderdag worden als het een beetje meezit de cirkels vervangen op onze velden. Dat is hard nodig en we hopen op een mooi resultaat. Vanaf zaterdag kan er dan weer gebruik worden gemaakt van het veld.

Dat komt goed uit, want op vrijdag 7 mei is er de AdFysio Giga Kangoeroedag, voor de groepen 0-4. En als deze kinderen van alle Lierse basisscholen het leuk vinden, mogen ze daarna ook nog eens een aantal keer meedoen met de Kangoeroes op zaterdagochtend. Ook op 7 mei is de stoere clinic. Speciaal voor jongens uit groep 5-8 van de basisschool (want die kunnen we in de jeugd nog wel gebruiken), maar niet alleen voor jongens. Als jij een meisje bent en je neemt een jongen mee als introducé, ben je ook van harte welkom! Tijdens deze clinic, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

En om de vakantie dan echt goed af te sluiten zijn er op 8 mei de clinics van de selectie voor onze eigen E t/m A-jeugd. Het inschrijven daarvoor kan via de website, daar staan ook de tijden per leeftijdsgroep. En voor allebei de dagen geldt dat we gave springkussens hebben staan, zodat jullie je nog even lekker kunnen uitleven. Daartussen staat ook een stormbaan waar ook een competitie mee gehouden gaat worden. Kom jij het snelste van de ene naar de andere kant van de stormbaan? Daag je vrienden en vriendinnen uit!

Na de vakantie

Afgelopen donderdag heeft de bond bekend gemaakt dat er geen competitie wedstrijden meer plaats zullen vinden. Heel erg jammer natuurlijk, maar we zagen dit al wel even aankomen (alleen het moment is wat vroeg). Dat betekent dat we ons binnenkort gaan richten op het nieuwe seizoen en dus ook zullen gaan trainen in de nieuwe leeftijdsgroepen. Uiteraard zullen we dan ook weer onderlinge wedstrijden gaan spelen en zodra het mogelijk is om naar andere verenigingen te gaan, gaan we kijken wat we kunnen organiseren aan onderlinge partijtjes met andere clubs.

Tot die tijd blijven we nog heel even in de huidige samenstellingen. We doen er als TC alles aan om dit in de week na de meivakantie rond te hebben, zodat we daarna nog een leuke tijd tot het einde van het seizoen kunnen beleven. Zodra we kunnen, melden we jullie dit via de app-groepen en de Bijblijver.

Volgend seizoen

Er zijn nog veel zaken te regelen richting volgend seizoen, zoals teamindelingen, trainers en coaches. We zijn momenteel bij de huidige trainers/coaches aan het inventariseren wie wat zou willen doen. Doe je nu nog niets, of heb je een jaartje niets gedaan, laat dat dan weten. We kunnen ieders hulp heel goed gebruiken. Ben je een enthousiaste ouder en zou je ook graag een team willen coachen of helpen bij de trainingen, dan horen we dat ook graag. Korfbalkennis is een pré, maar we kunnen je daarin ook begeleiden en soms is kennis van kinderen ook voldoende.

Alvast één leuk nieuwtje voor het komende seizoen, is dat onze A1 in de overgangsklasse mag spelen. Vooralsnog geldt dat voor de zaal (met schotklok) en of dat ook voor het veld kan, zullen we moeten afwachten. Heel goed nieuws wat ons betreft!

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

Van het AC

The Big 6 – 0! Valto wordt 60 jaar!

En jij bent van harte uitgenodigd op ons feestje! Neem je zwemkleren mee, maar we gaan nog niet vertellen wat we gaan doen.

Vanaf donderdag 3 juni om 12:00 is het zover, het verjaardagsfeestje van Valto gaat van start! We vieren voor onze 60e verjaardag maar liefst 60 uren feest, zowel online als offline.

Wat gaan we ongeveer doen?

Donderdag 3 juni

Vrijdag 4 juni

Zaterdag 5 juni

 Zorg dat je 3, 4 en 5 juni je feesthoedje op hebt, we vieren feest met alle Valto’ers, zoveel mogelijk Lierenaars en zowel online als ‘ouderwets’ offline!

Valto organiseert Oranjesporten in de meivakantie!

In de meivakantie staan er een aantal leuke activiteiten op het programma bij korfbalvereniging Valto in De Lier, voor zowel leden als niet-leden.

Op vrijdag 7 mei organiseert Valto de AdFysio Giga Kangoeroedag! Tussen 12.45 uur en 15.00 uur zijn alle kinderen van de groepen 0 t/m 4 van de Lierse basisscholen welkom voor een supergave spelletjesmiddag. Meer informatie lees je via gigakangoeroedag.nl.

Diezelfde middag, vrijdag 7 mei, kunnen ook alle jongens van de groepen 5 t/m8 van de basisschool hun energie op het Valto-veld kwijt in een stoere clinic. Op een gave manier kennismaken met korfbal? Lees dan zeker verder op ckv-valto.nl/clinic.

Zaterdag 8 mei staat helemaal in het teken van onze jeugdleden. Mark Tissink, trainer/coach van Valto 1, zal samen met een aantal spelers uit de selectie een gave clinic verzorgen. Hierbij komen verschillende onderdelen aan bod. Wil je meedoen? Kijk op welk tijdstip jouw team verwacht wordt en meld je aan via ckv-valto.nl/evenementen/clinics-voor-de-jeugd.

Op beide dagen zal er, naast genoemde activiteiten, voor iedereen een stormbaancompetitie zijn. Kom jij het snelste van de ene naar de andere kant van de stormbaan? Daag je vrienden en vriendinnen uit!

Vanuit de landelijke overheid wordt sporten en bewegen voor de jeugd gestimuleerd. In navolging hierop vraagt Gemeente Westland Westlandse verenigingen om in de meivakantie activiteiten te organiseren voor leden van de eigen club maar ook voor kinderen die geen lid zijn van onze vereniging. Wij benadrukken dan ook dat op vrijdag 7 mei niet-leden van harte welkom zijn! Uiteraard volgen wij beide dagen de Corona-maatregelen.

Valto werkt hierbij samen met het Oranjecomité De Lier. Zij verzorgen onder andere ook de fietstocht, het schoolvoetbaltoernooi, de superbingo en de pubquiz. Kijk voor meer informatie op ocdelier.nl.

Vrijwilligers gezocht voor 7 en 8 mei

Op 7 en 8 mei organiseert Valto de Oranjespelen. Daaronder vallen de AdFysio Giga Kangoeroedag en de Stoer Clinic op 7 mei en de Clinics van de selectie voor de jeugd op 8 mei.

De vrijwilligers die we hiervoor nodig hebben bestaan uit volwassenen die bij een springkussen kunnen zitten en daar de scores van de stormbaancompetitie kunnen bijhouden en de andere springkussens in de gaten kunnen houden.

Daarnaast zoeken we vrijwilligers (jeugd en/of volwassenen) die voor de Giga Kangoeroedag groepjes willen begeleiden. Eén begeleider op een groepje van 4 of 5 kinderen.

 Schrijf je in!

Je kunt ervoor kiezen om je voor één tijdslot op te geven of voor meerdere. Op één dag of voor beide dagen.

AdFysio Giga Kangoeroedag 2021

Durf jij het aan? Valto is op zoek naar jongens!

Op vrijdag 7 mei organiseren wij daarom een hele stoere korfbalclinic. Ben jij een jongen die nieuwsgierig is naar korfbal en durf jij het aan? Dan is dit je kans!

Tijdens deze clinic, voor en door jongens, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

Neem gerust je broer, buurjongen, neef, vriend, klasgenoot mee!

7 mei 2021
14:00 – 15:00
Valto Veld

Meld je nu aan via ckv-valto.nl/clinic.

Valto wordt niet zomaar 60 jaar, we zoeken helpers bij dit feest!

Ben jij ook een partyplanner? Confetti kanon schieter? De nieuwe Chantal Janzen, Beau van Erven Dorens, Eva Jinek, Mattie & Marieke of Jan Willem Roodbeen? De perfecte cameraman / vrouw, bootcamp koning of koningin of feestjesbouwer?

DAN ZOEKEN WIJ JOU!

We gaan een hoop activiteiten moeten organiseren, zowel online als offline. Dat gaat op 3, 4 of 5 juni gebeuren of er zit juist een hoop werk vooraf. De komende week gaan we een uitgebreide agenda met jullie delen, inclusief tijden en locaties maar weet je nu al dat je op een of andere manier mee wilt of kunt werken? Laat van je horen!

Mail naar 60jaarvalto@ckv-valto.nl of stuur een whatsappje naar +316 21297535 en meld je aan als vrijwilliger.

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!