Bijblijver 34, jaargang 50 10 april 2023

Programma

Dinsdag 11 april 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 oefenValto 4 en 5 - Twist 4 T. (Thom) Voskamp De Zwet
17:00 oefenValto E1 - Fortuna E1 De Zwet

Woensdag 12 april 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:00 oefenValto 3 - Twist 3 J.G. (Jan) Korteland De Zwet

Donderdag 13 april 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:45 oefenValto 1 - Fiks 1 De Zwet
19:30 oefenValto 2 - Fiks 2 T. (Thom) Voskamp De Zwet

Zaterdag 15 april 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
09:00 oefenONDO B4 - Valto B4 Juliana Sportpark
10:00 oefenExcelsior D4 - Valto E2/3 Biesland (Excelsior)

Uitslagen

donderdag 06 april 2023

Wedstrijd Uitslag
Valto 8 - NIO 5     12 - 11

zaterdag 08 april 2023

Wedstrijd Uitslag
oefenKangoeroes - Valto    
oefenFiks 3 - Valto 3    
oefenMaassluis 3 - Valto 4    
oefenValto 8 - Paal Centraal 4    
oefenOranje Wit A1 - Valto A1    
oefenValto A2 - Fiks A1    
oefenValto A3 - Achilles A2    
oefenValto B1 - Vriendenschaar B1    
oefenValto B2 - Die Haghe B2    
oefenDijkvogels B2 - Valto B3    
oefenVriendenschaar C1 - Valto C1    
oefenValto C2 - VEO C1    
oefenExcelsior C2 - Valto C3    
oefenValto C4 - VEO C2    
oefenNikantes C1 - Valto C5    
oefenExcelsior D1 - Valto D1    
oefenValto D2 - VEO D1    
oefenValto D3 - ONDO D3    
oefenValto D4 - VEO D3    
oefenValto E2 - Die Haghe E2    
oefenValto E3 - VEO E2    
oefenValto E4 - Die Haghe E3    
oefenValto E5 - VEO E3    
oefenAchilles F1 - Valto F1    
oefenValto F2 - VEO F1    
oefenValto F3 - VEO F2    

Van de TC

Zonovergoten Paasweekend met oefenwedstrijden

Ik denk dat weinigen hadden kunnen voorzien dat we in dit oefenweekend zoveel zon zouden hebben als we hebben gehad. Wat was het weer fijn om het complex op te lopen, met een vol veld spelers die hun wedstrijden speelden, een eigen kantine met schappelijke prijzen en de zon + blauwe lucht als extraatje. Prima start zo, zou ik zeggen.

Verschillende teams speelden hun oefenwedstrijden, anderen waren vrij of werden afgelopen week afgezegd, omdat wij of de tegenstander toch geen team om de been kon brengen. Volgende week is het trainingsweekend voor de A en senioren, dus dan is er een zeer beperkt programma. Doordeweeks spelen er nog wel een aantal teams, zoals Valto E1, 4 en 5 op dinsdag 11 april, Valto 3 op woensdag 12 april en Valto 1 en 2 tegen Fiks 1 en 2 op donderdag 13 april.

Op zaterdag 15 april is er dan ook de Korfbalfinale in Ahoy, hét hoogtepunt van de Nederlandse korfbalcompetitie. In de aanloop daar naartoe zijn er de play-offs, waarin de bovenste vier ploegen uit de Korfbal League tegenover elkaar staan: PKC/Vertom, Fortuna/Delta Logistiek, LDODK/Rinsma Modeplein en DVO/Transus. Afgelopen zaterdag heeft PKC uit Papendrecht zich geplaatst voor de finale door de tweede wedstrijd tegen LDODK uit Gorredijk te winnen. Het krachtsverschil tussen deze twee ploegen bleek te groot. Fortuna tegen DVO is spannender. Waar Fortuna uit Delft vorige week nog ruim won, was het nu DVO  uit Bennekom dat thuis wist te winnen. Een derde duel op dinsdag is dus nodig om te bepalen wie de winnaar wordt en de korfbalfinale tegen PKC mag spelen. Deze is vanaf 20:30 uur live te volgen op Eyecons.

Afgelopen zaterdag was er ook de finale van de Korfbal League 2, voorheen de Hoofdklassefinale, waarin de beste twee ploegen, ook weer na het spelen van play-offs, met elkaar bepalen wie er rechtstreeks naar de Korfbal League gaat volgend seizoen. Dit waren Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen, onder leiding van Westlander Barry Schep en HKC uit Hardinxveld-Giessendam van oud-Valto-trainer Marrien Ekelmans en vorig seizoen nog tegenstander van Valto 1 op het veld. Dalto had twee play-off duels nodig om er te komen (tegen TOP/IAA fresh uit Sassenheim), HKC had er drie nodig (tegen DSC uit Eindhoven).

Aan deze wedstrijd zat ook een oranje tintje, wat Rick Voskamp floot de finale, net als een aantal jaren geleden en nu samen met Marco van der Lucht. Dit deden ze meer dan prima in een spannende wedstrijd die de hele tijd gelijk op ging. Dalto pakte als eerste de voorsprong en na een jammerlijke onderbreking van de livesteam, was het HKC dat op voorsprong was gekomen en wat vorig seizoen niet lukte, lukte nu wel. Zij wonnen en promoveren rechtstreeks naar de Korfbal League. Felicitaties dan ook aan hen. Voor Dalto rest er nog een herkansing, tegen de nummer 9 van de Korfbal League van dit seizoen, Groen-Geel/RMcD Huis Emma. Zij bepalen in een nieuwe serie play-downs wie er blijft, dan wel promoveert naar de Korfbal League. Ook dat zullen mooie potjes worden.

Programma competitie tweede helft veld

Het programma staat inmiddels online, bekijk het hier!

Trainingen deze week

Let deze week even goed op voor wat betreft de trainingstijden:

Maandag
geen training – 2e Paasdag

Dinsdag
17:00 uur – wedstrijd E1 – overige teams passen daar naast
19:00 – 20:30 uur – bijeenkomst blessures – geen training
20:00 uur – wedstrijd V45 – geen training V3

Woensdag
20:00 uur – wedstrijd V3

Donderdag
E & F trainen tot 18:45 uur
B1 en B2 trainen van 18:45 tot 19:30 uur
C2 is vrij van trainen
V2 kan warmlopen op het tussenstuk
19:30 uur – wedstrijd V2
20:45 uur – wedstrijd V1

Op deze manier kunnen alle teams minimaal 1x trainen deze week. Omdat er zaterdag geen competitie is, moet dat geen probleem zijn

Vanaf volgende week kunnen we dan weer volgens het normale schema trainen als voorbereiding op de competitiestart op 22 april.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het jeugdweekend. Uiteraard is het ook nog afwachten waar sommige teams spelen, zoals Valto 1.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander nog geen 100 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Korfbalfinale in Ahoy
Wil je naar de Korfbalfinale in Ahoy? Dan kan! Op zaterdag 15 april 2023 schrijven we een nieuw hoofdstuk in de spectaculaire geschiedenis van de korfbalfinale in Rotterdam Ahoy. Grote wedstrijden, met grote namen. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld, staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Wie blinkt er dit jaar uit in onze korfbaltempel?

Bestel nu je tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Avond voor trainers en coaches

Op dinsdag 11 april is er een avond voor alle trainers, in de Villa, tussen 19.00 en 20.30 uur. Onderdeel van deze avond is een stukje blessures en preventie onder leiding van Maurice van Veldhooven, specialist in beweging bij AdFysio. Onderwerpen die onder andere de revue passeren zijn:

Ook willen we kennisdelen met de trainers onderling. Hét moment dus om vragen te stellen of tips te geven die je zelf hebt. Ontzettend leerzaam dus en zorg er daarom voor dat je er bij bent. Trainingen die normaal op deze  tijd staan, gaan niet door, zodat jullie er allemaal bij kunnen zijn. De selectie start iets later met de training, zodat de spelers en trainers van Valto 1 en 2 er ook bij kunnen zijn. De zaterdag erop zijn er namelijk geen wedstrijden.

Afmelden

Voor de leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, vragen we dat vóór 1 mei aan ons te laten weten. Dit kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Van het AC

Nieuwe Activiteiten Agenda

Jeugdweekend 30 juni t/m 2 juli 2023

Woohoo! Het is zover, het leukste weekend van het jaar komt er weer aan; Rijk Zwaan Jeugdweekend 2023! Van 30 juni t/m 2 juli gaan we er weer een geweldig weekend van maken! Het thema dit jaar is: Hét Valto Letterfeest! Tijdens dit weekend gaan we allemaal verkleed als iets wat met de eerste letter van onze naam begint. Heb jij al een geniaal idee voor de Bonte avond? Wij zijn heel benieuwd naar al jullie leuke ideeën!Mocht je een leuke act willen doen op de bonte avond, vinden wij natuurlijk superleuk! Dit mag je dan doorgeven aan je coach of stuur een mailtje naar jeuk@ckv-valto.nlDit jaar gaan we weer net zoals vorig jaar met de E t/m de B 2 nachten mee op jeugdkamp! De kosten hiervoor betreffen €85,- per persoon.Vertrektijden:De E & D vertrekken vrijdagavond om 18.15 uur met de bus.De B & C vertrekken vrijdagavond om 19.15 uur met de bus.Heb je bijzonderheden (denk aan medicijnen etc.) geef dit dan aan bij de opmerkingen tijdens het inschrijven, dan kunnen we hier rekening mee houden!Mochten er verder vragen zijn rondom het jeugdkamp, dan kunnen jullie een mailtje sturen naar jeuk@ckv-valto.nl Ook mag je ons altijd even een belletje geven dit kan via de volgende nummers:Frank de Rijcke: 06 404 637 53Mandy Herbert: 06 303 438 27Aileen Willemse: 06 445 828 13Esmee Binnendijk: 06 464 649 05Max Hulsebosch: 06 105 405 77Wij hebben er zin in en de kaartjes gaan hard! Dus wees er snel bij want VOL=VOL!Ga jij ook mee? Geef je dan nu op via: ckv-valto.nl/jeugdweekend

Evenementenkalender

Vrijdag 26 april 2024
AdFysio Giga Kangoeroedag 2024

Vrijdag 3 mei 2024
Tappen in de tent - Vrijdag 3 mei 2024

Donderdag 9 mei 2024
Activiteitenochtend voor de jeugd

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

AGENDA VOORJAARSVERGADERING

Hierbij nodigt het bestuur alle leden en andere belangstellenden uit voor de jaarlijkse Algemene Voorjaarsvergadering.

Deze wordt gehouden op maandag 17 april 2023, in de villa.

Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar en om 19:30 begint de vergadering. We willen benadrukken dat ook de ouders van de jeugdleden van harte welkom zijn om hun kinderen op deze vergadering te vertegenwoordigen.

1. Opening door de voorzitter

2. Vaststellen notulen Najaarsvergadering 2022

3. Plannen en mededelingen van het bestuur

4. Vaststelling contributie 2023-2024

5. Jubilarissen

6. Rondvraag

Agendapunten voor de vergadering kunnen uiterlijk 3 x 24 uur voor de vergadering worden ingeleverd bij een bestuurslid (bij voorkeur de secretaris, secretaris@ckv-valto.nl). Korte vragen waarvoor geen uitgebreid bestuur overleg nodig is, kunnen tijdens de vergadering worden gesteld.

Namens het bestuur, Fiona Rijsdijk

Valto 3 zoekt trainer/coach

Voor het komende seizoen zoekt korfbalvereniging Valto voor haar derde team een nieuwe trainer/coach. De ploeg is een mix van jonge en meer ervaren spelers met voldoende talent om tegen het niveau van onze selectie aan te spelen.

Valto 3 speelt momenteel in de reserve tweede klasse, zowel op het veld als in de zaal, waarbij er in beide gevallen nog kans is op promotie naar de reserve eerste klasse.

Een trainer/coach die bij voorkeur twee avonden (dinsdag en donderdag) en de competitiezaterdag aanwezig is om de spelers te trainen en te coachen, met als doel verdere ontwikkeling van de spelers en eventuele afvallers vanuit de selectie. Op lange termijn hopen we hierdoor weer verdere stappen te kunnen zetten naar een hoger niveau.

Wij bieden naast deze mooie uitdaging ook voldoende faciliteiten om het doel te bereiken. Naast de gemotiveerde spelers, kan de trainer/coach beschikken over mogelijkheden voor video-analyse, teambuilding en samenwerking in het technisch kader, waarin ook de trainers/coaches van Valto 1, 2 en A1 werkzaam zijn.

Ben je geïnteresseerd in deze kans? Neem dan contact op met bestuurslid Technische Zaken, Jan Jaap Elenbaas: vztc@ckv-valto.nl of 06-29585387.

Wedstrijdverslagen

Terugblik op een historisch zaalseizoen

Sponsors:

Een historisch zaalseizoen is ten einde gekomen. Alle korfbalpalen zijn weer verhuisd naar het veld en de eerste  buiten trainingen zijn alweer geweest. Een aantal vrijwilligers heeft ervoor gezorgd dat het veld en de kantine weer klaar zijn voor het vervolg van de veldcompetitie. De selectie geniet nog van een weekend rust na veertien wedstrijden presteren, wat bekroond werd met promotie naar de Hoofdklasse. Toen vorig seizoen de zaalindelingen bekend werden gemaakt was er bij mij al de verwachting dat we zomaar eens mee zouden kunnen gaan doen voor de bovenste plaatsen. Grote onbekende in de poule was Die Haghe, wat met een heel jong team flink aan de weg timmert. Gecoacht door grote namen uit het verleden en met de kinderen van deze mensen in het team hoopten zij een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap.

In het corona seizoen met zijn bijzondere competitie en het feit dat er met de komst van de Korfbal league 2 extra ploegen promoveerden, was Die Haghe in de overgangsklasse terecht gekomen. Valto had in dat bijzondere seizoen net niet de promotie kunnen maken naar de hoofdklasse door in de tweede beslissingswedstrijd te verliezen van De Meervogels. Ook dit werkte mee met de verwachting dat we dit seizoen wel een kans op de hoofdprijs zouden hebben. Tijdens de voorbereidende wedstrijden tijdens de Haagse korfbaldagen kreeg ons vlaggenschip voor het eerst een nederlaag te incasseren tegen KVS/Groeneveld keukens 1. In de veldcompetitie had Valto één puntje laten liggen tegen GKV/Enomics 1, maar verder louter overwinningen gekend. Ik was dan ook benieuwd hoe het in de zaal zou gaan verlopen.

De eerste wedstrijd in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest gaf Valto direct een visitekaartje af. Er werd met ruime cijfers gewonnen, maar één zwaluw brengt nog geen zomer. Deze ploeg was zeker niet een van de sterkste tegenstanders, dus was het nog even afwachten wat de andere ploegen in petto hadden. Ook van ONDO (M) en Fortis was wel bekend dat deze niet de tegenstanders zouden zijn die het Valto moeilijk zouden maken. De thuiswedstrijden werden ook tegen deze ploegen met overmacht door ons gewonnen. Een tegenstander waar Valto het in het verleden lastig mee had komt uit Hardinxveld-Giessendam. Op bezoek bij KV Vriendenschaar blijven altijd  bijzondere wedstrijden. Ook deze keer ging de tegenstander, onder aanmoediging van het thuispubliek, er weer vol energie in. Dit resulteerde er in dat Valto geen makkelijke avond had, maar de hele wedstrijd wel op voorsprong stond. Twee keer wist de thuisploeg het gaatje bijna te dichten, maar dan herstelde Valto het verschil weer en werden de punten ook hier vandaan mee naar De Lier genomen.

Hierna was er een winterstop van maar liefst drie weekenden en moest geprobeerd worden om het wedstrijd ritme vast te houden. Tussendoor dus nog maar een oefenwedstrijd gepland tegen Sporting Delta, wat in het verleden wel vaker als sparringpartner had gefungeerd. Valto weet deze wedstrijden altijd wel goed partij te geven aan Sporting, maar heeft volgens mij nog nooit weten te winnen. Deze keer leek het ook weer die kant op te gaan en stond Valto lang op een kleine achterstand. In het laatste kwart wist Valto echter langszij te komen en een kleine voorsprong te nemen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. In het vervolg van de zaalcompetitie kwam Tilburg 1 op bezoek. Zij hadden twee van de vier voorgaande wedstrijden weten te winnen en waren met grootse plannen naar De Lier gekomen. Zij zouden Valto wel even pootje lichten, maar ook zij moesten buigen voor de dadendrang van ons vlaggenschip. Na deze vijfde speelronde was er naast Valto nog een ploeg ongeslagen gebleven. Die Haghe wist met de jonge ploeg tot nu toe ook steeds aan de goede kant van de score te blijven, zij het soms nipt. Valto stond op gemiddeld 29 doelpunten per wedstrijd en werd door verschillende ploegen uit de poule al als gedoodverfde kampioen gezien.

Die Haghe had zelf het plan om dit seizoen gelijk door te stappen naar de hoofdklasse en had, mede doordat ook V2 en de A1 tegen Die Haghe speelden, een grote supporter schare meegenomen. In een bomvolle Vreeloohal steeg ons vlaggenschip boven zichzelf uit en wist in de eerste helft de wedstrijd al te beslissen. Met een ruststand van 20-11 was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen en mee blijven scoren met de tegenstander. Aan het eind van de tweede helft was het verschil nog zeven en was Valto alleen koploper geworden in de poule. In de laatste heenwedstrijd werd afgereisd naar Rhoon om het op te nemen tegen RWA, wat nog maar drie punten had weten te vergaren en maar wat graag afstand wilde nemen van de onderste plaatsten. Hiervoor moest er dan wel gewonnen worden van ons vlaggenschip. Zij hadden niets te verliezen en dat was wel te zien aan de manier waarop zij de strijd aangingen. Bij rust hadden zij nog een kleine voorsprong, maar in de 2e helft stelde ons vlaggenschip orde op zaken. Wel bleef het tot het eind van de wedstrijd spannend, want het lukte Valto niet om een gaatje te slaan. In de stand van de competitie was er dit speelweekend wel een gelukje voor Valto. ONDO (M) verraste vriend en vijand door Die Haghe in Den Haag op hun tweede nederlaag te trakteren. Valto kreeg dus zomaar twee punten cadeau van onze Zeeuwse vrienden, wat ons wat meer speling gaf in de rest van de wedstrijden.

De druk bleef er echter gewoon op staan, want nu er van alle tegenstanders gewonnen was werd de doelstelling vastgezet. De uitdaging was om als ongeslagen kampioen naar de hoofdklasse te promoveren. Dit was op zich geen onredelijke doelstelling zolang de spelers maar fit zouden blijven. Gelukkig zijn grote blessures Valto tot nu toe gespaard gebleven, want anders had het zomaar anders kunnen lopen. Bij de eerste drie returnwedstrijden zou Valto goede zaken doen. HKV en ONDO(M) werden weer verslagen, hoewel de Zeeuwen zich niet zo makkelijk gewonnen gaven als in onze thuiswedstrijd. Zij wisten ons lang het vuur aan de schenen te leggen, maar Valto maakte toch weer het verschil in het laatste kwart. De volgende ronde werd in twee fases gespeeld in verband met de voorjaarsvakantie. Die Haghe wist in Hardinxveld-Giessendam op het nippertje een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen KV Vriendenschaar en liep dus weer een puntje meer achterstand op. Valto moest na twee vrije weekenden afreizen naar Vlissingen om het op te nemen tegen Fortis, wat in het verleden nog wel eens voor verrassingen heeft gezorgd in de “eigen” Baskenburg. Doordat er bijna geen andere wedstrijden waren in dit weekend waren er veel supporters meegereisd met onze selectie. Dit zorgde voor een goede sfeer op de tribune en dat deed het vlaggenschip goed. Ook in hun thuishal werd Fortis een lesje effectief korfballen gegeven en leek het kampioenschap op de terugweg al gevierd te worden. Dit was wel een weekje te vroeg, want hiervoor moest er nog minimaal één wedstrijd gewonnen worden.

Met nog drie wedstrijden op de rol dus drie kansen om dit te realiseren. De eerste kans was in Tilburg, maar die ploeg wilde nog wat rechtzetten na de verloren wedstrijd in De Lier. Dat Valto kampioen zou worden vonden zij niet meer dan terecht, maar dat feestje mocht eigenlijk niet in hun Westerbel gevierd worden. In een bloedstollende wedstrijd, waar KV Tilburg streed voor wat zij waard waren, wist Valto pas zeven minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong te komen. Ondanks dat we de hele wedstrijd op een kleine achterstand stonden, had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Zo geschiede ook deze keer weer. In de slotfase wist Thom de winnende treffer binnen te schieten, waarna de thuisploeg geen raak schot meer gelost kreeg. Het kampioenschap was binnen, terwijl er nog twee wedstrijden op het programma stonden.

Om dit, met als kers op de taart, ook ongeslagen te doen moest nog wel twee wedstrijden de concentratie vast gehouden worden. In de wedstrijd tegen de nummer twee Die Haghe bleek dit nog wel aanwezig. Het was ons eigenlijk de eer te na om na de ruime overwinning in De Lier nu tegen de eerste nederlaag aan te lopen. Na een stroef begin kwam ons vlaggenschip op voorsprong en deze werd eigenlijk de hele wedstrijd wel vastgehouden. In het laatste kwart stokte echter de scores bij ons en wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Valto trok uiteindelijk toch aan het langste eind en wist in de slotminuut de winnende te scoren. Bij de laatste wedstrijd in De Lier was ik er niet bij. RWA kwam op bezoek en bleek een ploeg met een missie. Zij hadden een overwinning nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud in de overgangsklasse. Zij stonden op gelijke hoogte met ONDO (M), maar hadden een beter doelsaldo. ONDO had eerder gewonnen van Die Haghe, dus leek winst voor hen ook in deze laatste wedstrijd weer mogelijk.

Valto speelde, naar wat ik in de wandelgangen vernomen heb, de slechtste wedstrijd van het hele seizoen. Inspiratieloos liepen zij de hele wedstrijd achter de feiten aan en tot overmaat van ramp viel Thom na een kwartier ook nog geblesseerd uit. Na een lijdensweg van 50 minuten liep RWA met een dik verdiende overwinning van het veld. Met veel inzet en vooral de wil om te winnen wisten zij ons vlaggenschip, wat het eigenlijk allemaal liet gebeuren, de eerste nederlaag in competitie verband te bezorgen. Een klein smetje op een verder vlekkeloos zaalseizoen, maar wel te verwachten na zo’n lange periode van presteren van de spelers.

Volgend seizoen zullen we wellicht verder het land in trekken. In de hoofdklasse spelen slechts 16 ploegen die over het hele land verspreid zitten. Er zijn er wel een aantal in de regio, zoals: Deetos, GKV/Enomics, Sporting Delta, KVS/Groeneveld keukens en De Meervogels. Zou leuk zijn voor ons als er een aantal van deze ploegen bij zitten, maar er zal zeker gemixt worden met de rest van Nederland. Over een paar weken weten we het als alle finales en play downs gespeeld zijn. Nu gaan we eerst genieten van een paar vrije weekenden en dan gaan we naar de volgende finale toewerken. Ook op het veld heeft ons vlaggenschip nog de beste kaarten in handen voor het kampioenschap en leidt met vier punten op de nummer 2 ckv Excelsior 1 uit Delft. De eerste wedstrijd is op 22 april tegen GKV/Enomics 1 in Gorinchem. Zij hebben het in de heenwedstrijd het best gedaan van alle tegenstanders door ons op een gelijkspel te houden. Direct dus een kraker tegen de nummer drie uit de competitie, waar Valto zijn vorm uit de zaal weer zal moeten oppakken.

Eerst gaan we nog wat van de rust genieten en op donderdagavond 13 april een oefenwedstrijdje spelen tegen Fiks, wat al in de hoofdklasse speelt. Een mooi ijkmoment dus voor ons vlaggenschip om te kijken waar we staan. Daarna moeten we klaar zijn voor de rest van de competitie die met de nodige vrije weekenden eindigt op zaterdag 17 juni.

Graag tot ziens langs de velden, Arno van Leeuwen.