Bijblijver 34, jaargang 51 22 april 2024

Van de voorzitter

Een winderige zaterdag!

Afgelopen zaterdag beloofde het weer een mooie speelronde te worden. De wind stond er strak op en was behoorlijk koud te noemen. Zeker als je V8 heet en je moest omkleden in de dugout van SDO. Met bovendien nog een regenbuitje die net voor de wedstrijd viel. SDO is bezig met nieuwbouw en het nieuwe clubgebouw komt op de plek waar de oude heeft gestaan. Helaas niet zo gastvrij, maar het was zeker wel een leuke wedstrijd verder om te spelen. Bij Valto genoot ik zaterdagmorgen van de grote aantallen in publiek wat langs de kant de wedstrijden stonden te bewonderen. Op naar het echte voorjaar waar iedereen zo op zit te wachten.                                Vanavond om 19:30 is er de ALV waar een ieder voor is uitgenodigd. Wij hopen dat er een grote opkomst zal zijn. Tot vanavond!

Zaterdag 4 mei 2024

15:00 Valto 1 - Nieuwerkerk 1 M (Ron) Ringma (sr)

Nabeschouwingen

VALTO 1 kwam afgelopen zaterdag voor het eerst weer op het veld in actie, uit tegen DeetosSnel 1. In de zaal werd in de laatste thuiswedstrijd toch wel enigszins verrassend van deze tegenstander gewonnen. Dit keer ging de wedstrijd tot 8-8 gelijk op, waarbij VALTO ook een paar keer op voorsprong stond. Hierna wist DeetosSnel toch vrij makkelijk afstand te nemen van het vlaggenschip, en uiteindelijk werd er met 22-12 verloren. Het eerste mag zaterdag 4 mei als één van de weinige teams in actie komen, thuis tegen Nieuwerkerk 1, die haar eerste wedstrijd met 18-16 van KOAG won.

VALTO 2 speelde uit tegen DeetosSnel 2. De eerste helft liep het tweede achter de feiten aan, maar voor rust werd er goede zaken gedaan, door de achterstand tot één punt te verkleinen, 9-8. Na rust volgde een goede periode waarbij het tweede een voorsprong wist te pakken van een paar doelpunten. Richting het eind van de wedstrijd werd het nog spannend, maar het tweede wist de overwinning binnen te slepen: 14-15. Het tweede heeft als enige beide wedstrijden gewonnen en staat daarmee dus bovenaan! Zaterdag 11 mei speelt het tweede uit tegen Vriendenschaar (H) 2, die verloor van DeetosSnel (11-15), maar afgelopen zaterdag met 12-18 won van GKV2.

VALTO 3 speelde thuis tegen HKV/OE 3. Op het oog was VALTO fysiek duidelijk de betere ploeg, maar je weet dat het tegen ervaren spelers altijd lastig kan zijn. De eerste helft verliep vrij makkelijk voor het derde, bij rust stond het 9-3. In de 2e helft wist HKV/OE het VALTO wel een stuk lastiger te maken, maar het verschil was al in de 1e helft gemaakt, waardoor er met 14-9 gewonnen werd. Zaterdag 11 mei mag het derde naar Delft om tegen Fortuna 6 te spelen, die haar beide wedstrijden verloor: 11-18 van ODO 3 en 16-11 van HKV/OE 3.

VALTO 4 speelde thuis tegen Die Haghe 4. In de zaal werd er ook tegen deze ploeg gespeeld, uit werd er met 14-17 gewonnen en thuis met 10-12 verloren. Ook dit keer waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij VALTO het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong stond. Echter ging het aan het eind van de wedstrijd toch nog mis, want Die Haghe wist vlak voor tijd de winnende te maken, 9-10. Zaterdag 11 mei speelt het vierde thuis tegen VEO 4, die nog maar één wedstrijd heeft gespeeld, en die verloor van Die Haghe (11-4).

VALTO 5 speelde thuis tegen Weidevogels 4. Het vijfde begon goed aan de wedstrijd, maar dit werd overgepakt door Weidevogels, waardoor er met rust een 4-6 achterstand op het scorebord stond. De tweede helft ging gelijk op, waardoor het verschil twee doelpunten bleef. Eindstand: 9-11. Zaterdag 11 mei speelt het vijfde thuis tegen Paal Centraal 2, die alleen nog tegen Weidevogels heeft gespeeld, en daar met 12-10 van verloor.

VALTO 6 speelde thuis tegen Gemini 3. In de zaal werd er ook tegen deze ploeg gespeeld en toen werd er twee keer gewonnen (12-16 en 12-9). Ook dit keer was het zesde duidelijk de betere ploeg, geholpen door een paar invallende B1-spelers. Via een 6-4 ruststand, werd er uiteindelijk met 11-5 gewonnen. Zaterdag 11 mei speelt het zesde uit tegen NIO 3. Ook tegen deze tegenstander werd in de zaal gespeeld, toen werd er met 14-24 gewonnen. NIO wist op het veld met 9-11 van Gemini te winnen en speelde 13-13 gelijk tegen Refleks.

VALTO 7 speelde thuis tegen Avanti 9. Helaas was Avanti een maatje te groot, al ging het in de 2e helft wel steeds beter lopen. Toen was de wedstrijd echter al gespeeld. Er werd met 5-11 verloren. Zaterdag 11 mei speelt het zevende thuis tegen Paal Centraal 3. Die speelde haar eerste wedstrijd gelijk (8-8) tegen Avanti en verloor afgelopen zaterdag met 7-12 van GKV 3.

VALTO 8 speelde uit tegen SDO 1. Ben benieuwd of er een team van de week was, en of het achtste ook moest oplopen?! – wel een bladblazer :-) red. – Toch leuk om tegen een eerste team te spelen! Het positieve is dat het achtste ten opzichte van de eerste wedstrijd beduidend meer wist te scoren. Toen lukte het maar vier keer, en dit keer werd er zes keer gescoord. Helaas wist de tegenstander er wel een paar meer te scoren, waardoor er met 9-6 verloren werd. Zaterdag 11 mei speelt het achtste thuis tegen TOP 11, die met 9-7 verloor van Velocitas 8 en afgelopen zaterdag met 7-4 won van Vriendenschaar 4.

Valto C1: De C1 speelde thuis tegen Kinderdijk. Kinderdijk nam al snel de voorsprong. Maar nog voor rust wist Valto terug te komen naar 3-4. Helaas lukte het niet langs zij te komen en Kinderdijk won met 4-8 de wedstrijd.
Valto C2: De C2 speelde thuis tegen Excelsior. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waar Excelsior in de tweede helft op 2 doelpunten voor stond. Gelukkig wist de C2 deze te veranderen in een 9-8 winst.
Valto C3: De C3 speelde woensdagavond de eerste competitiewedstrijd tegen Avanti. Het was erg koud en nat en er stond veel wind. Gelukkig wist de c3 op 3-0 voorsprong te komen. Na rust lukte het scoren niet meer en is het 3-0 gebleven.
Valto C4: Valto C4 speelde uit bij ODO. Deze wedstrijd werd netjes met 7-9 gewonnen.
Valto C5: De C5 speelde thuis tegen Fortuna. Helaas verloren ze deze wedstrijd met 4-6.
Valto D1: De D1 speelden al vroeg tegen en bij KVS D1.

We begonnen meteen goed. Ondanks de kou en de harde wind creeerde we veel kansen. Verdedigend kregen we weinig kansen tegen. Met rust 4-1 voor.
Na rust werden de aanvallen steeds beter. Er bleven kansen creeren en konden in beide vakken veel herhalen. Uiteindelijk zeer verdient 10-3 gewonnen.
Valto D2: De D2 speelde thuis tegen Maassluis D1. Bij het begin van de wedstrijd kregen we nog een lekkere regenbui over ons heen. Dat stopte ons niet van een goed begin met veel kansen, maar geen doelpunten. Met rust stond het nog steeds 0-0. Ook na rust weer kansen en ook Maassluis werd steeds gevaarlijker. Maassluis kwam ver in de tweede helft op 0-1, maar wij maakten op het allerlaatst toch nog de 1-1. Volgende wedstrijd hopelijk beter weer en meer doelpunten!
Valto D3: D3 speelde uit tegen ODO D1. Vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op. We waren wat slordig in de passing en vangen. De eerste grote kansen werden door ons nog niet benut en ODO kwam op voorsprong. We bleven goed door werken en met rust stond het 2-2. Daarna golfde het spel heen en weer. Eerst pakte ODO het initiatief met 2 doelpunten voorsprong. We gingen steeds wat beter spelen en gingen erop en erover. Dat gaven we niet meer weg, 5-7 winst, goed gewerkt allemaal!
Valto D4: De D4 speelde vandaag uit tegen Fortuna D4. Een wedstrijd die wederom weer gelijk op ging. Met 2-2 gingen we de rust in. Tot de laatste 10 minuten ging dat zo door. Nadat het 4-4 stond ging Valto er nog ff vol voor en wisten we nog 2 keer te scoren. Eindstand 4-6!
E-jeugd

Allereerst een groot dankjewel aan alle E-spelers die dit weekend twee wedstrijden wilden spelen. Alle E-teams speelden thuis, wat het invallen makkelijker maakte en door iedereens inzet konden alle wedstrijden gelukkig doorgaan!

Valto E1 moest eigenlijk naar KVS E1, maar gelukkig wilde KVS gelukkig ruilen en deze wedstrijd in De Lier spelen, zodat jullie toch reserves hadden. Doelpunten maken was lastig deze wedstrijd, er werd met 4-7 verloren.

Valto E2 speelde tegen Nikantes E1. Door de regen en wind was het een moeizame wedstrijd. De E2 startte, ondanks het weer, de eerste 20 min scherp. Ballen werden onderschept en er werd goed aangevallen. Een verschil van twee doelpunten werd telkens gehouden. De laatste 20 minuten verslapte het spel iets, waardoor Nikantes terug kon komen. Uiteindelijk 5-5 gespeeld.

Valto E3 speelde tegen Dunas E3. De verwachting was een lastige wedstrijd door het weer, maar dat bleek anders te zijn. E3 startte heel goed en schoot in de eerste 10 min er al 3 in. Uiteindelijk verzwakte ze een beetje maar de E3 herpakte zich: uiteindelijk 10-5 gewonnen.

Valto E4 speelde tegen ODO E4. Ze begonnen erg goed en sprongen er veel tussen. Ook had de E4 veel kansen, maar niet alle ballen gingen er in. In de rust was het 3-0 en uiteindelijk 6-0 gewonnen!

Valto E5 speelde een spannende wedstrijd tegen ONDO E4. Het ging zo ongeveer de hele wedstrijd gelijk op, maar scoorde ONDO toch één keer meer: 9-10.

F-jeugd

Ook de F was voornamelijk op het Valto-veld te vinden: de F1 en F2 speelden thuis, alleen de F3 speelde uit bij Avanti.

Valto F1 speelde een wedstrijd tegen KVS F2. Lange tijd stond KVS voor maar de F1 herpakte zich, ging voor iedere bal en won uiteindelijk met 9-8.

Valto F2 kreeg weinig tegenstand van Meervogels F2, maar maakte het zichzelf lang lastig doordat de ballen maar niet door de korf wilden. Uiteindelijk werd er wel met 6-2 gewonnen.

Valto F3 speelde in Pijnacker tegen Avanti F4. Zij hadden de vorige wedstrijd dik gewonnen, maar jullie wisten goed tegenstand te bieden. Uiteindelijk was Avanti wel iets beter: 6-1.

Van de TC

Speelronde 2 – Kleine verschillen

Eindelijk weer een vol programma afgelopen zaterdag. Nog niet echt de temperaturen die we zouden willen, maar ongeveer iedere wedstrijd had naast wind en regen ook wel wat zon, wisselvalligheid troef.

Als je naar de uitslagen kijkt valt op dat de verschillen over het algemeen klein zijn. Normaal verwacht je alleen kleine uitslagen bij dit weer. En inderdaad, dat was ook wel zo, maar wat ook opvalt is dat de verschillen klein waren. Veel wedstrijden met 1, 2 of misschien 3, hier en daar gelijk of net iets meer. Het grootste verschil was bij ons eerste, jammerlijk in ons nadeel. Valto 2 won knap met één punt verschil en dat deed Valto B1 ook, van de landskampioen. En ook de A4, de C2 en de F1. De rest van de uitslagen zie je op deze pagina.

Aanstaande zaterdag is het Koningsdag met natuurlijk de vrijdag ervoor de AdFysio Giga Kangoeroedag voor alle kleuters van groep 0, 1 en 2. De week erna op zaterdag 4 mei spelen alleen de A1 (uit) en Valto 1 (thuis). Kom dus allemaal kijken om Valto 1 aan te moedigen en hopelijk met mooi weer te genieten langs de lijn. Op 11 mei is er weer een volledige competitierionde.

Schoolkorfbal
Woensdag 29 mei is er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. We organiseren dit om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL! Het toernooi is voor de groepen 3, 4, 5 en 6 en vindt plaats op ons veld en begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op via het formulier onderaan deze uitnodiging. Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. LET OP! Per team mogen er maximaal twee spelende leden van Valto tegelijk in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team en laat het weten als je een voorkeur hebt voor een shirtkleur. Het zou fijn zijn als je zelf voor een begeleider zorgt. Denk aan een ouder of een grote broer /zus! Lukt dit niet, dan zullen wij hiervoor zorgen.

Wil je graag meedoen, maar lukt het niet om een team samen te stellen, dan kun je je ook individueel opgeven onderaan deze pagina. Tot en met uiterlijk vrijdag 17 mei kun je je inschrijven.

Hemelvaartsdag
Tradities zijn er om gebroken te worden heb ik wel eens gehoord. Zo voelt het wel een beetje bij Hemelvaartsdag. Want in plaats van dat we als vereniging naar het VEO-toernooi gaan, organiseren we nu clinics gegeven door de selectie met daarna een mixtoernooi inclusief stormbaan. Dat wordt een ontzettend leuke ochtend, dus meld je nu aan via het formulier.

Volgend seizoen

Leden die zich willen afmelden voor volgend seizoen, dienen dat vóór 1 mei te doen. Vanaf dat moment gaan we als TC de indelingen maken van de teams. Afmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ckv-valto.nl.

Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei en 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De eerstvolgende avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

1. Maandag 6 mei
  2. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Tappen in de Tent op vrijdag 3 mei

3 mei mogen we weer tappen in de tent! Zou je willen helpen met tappen, schenken, verkopen of bevoorraden meld je dan aan bij Michiel Cornelisse op 0643960540!
De tijd is van 15:30-00:30, wil je een deel doen laat dit dan ook weten.
Tot 3 mei maken we er weer een feestje achter de bar van!

Activiteitenochtend voor de jeugd op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag organiseert Valto een leuke ochtend voor de jeugd! Zet de datum 9 mei nu in je agenda en meld je aan via dit formulier! We starten om 10 uur, dus we zien je dan graag 9.45 uur.

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
04-05-2024 zaterdag competitie 14.00-18.00 3 Yvonne Lindhout Teun Voskamp Ellen Voskamp
valto 1 thuis
11-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Louise vt Wout Nancy vd berg Wendy vd Meijs
11-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Yosta van Leeuwen Irene Passchier Suzanne Oussoren
11-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Caroline Schouten Chantal van Kester Ronald Fransen
11-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V7 V7 V7 V7 V7
valto 1 uit
25-05-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 Roy Zeestraten Chantal Cevaal Ciska de Koning
25-05-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 Karlijn van Lenteren Marielle Ridder Annemieke Zeeuw
25-05-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 Tim Jansen Marjolein vd Knaap Marjolijn Pruijssen
25-05-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V5 V5 V5 V5
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Marjolein vd Knaap Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V8 V8 V8 V8
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Agenda voorjaarsvergadering 2024

Hierbij nodigt het bestuur alle leden en andere belangstellenden uit voor de jaarlijkse Algemene Voorjaarsvergadering.

Deze wordt gehouden op maandag 22 april 2024, in de villa.

Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar en om 19:30 begint de vergadering. We willen benadrukken dat ook de ouders van de jeugdleden van harte welkom zijn om hun kinderen op deze vergadering te vertegenwoordigen.

8. Rondvraag

Agendapunten voor de vergadering kunnen uiterlijk 3 x 24 uur voor de vergadering worden ingeleverd bij een bestuurslid (bij voorkeur de secretaris, secretaris@ckv-valto.nl). Korte vragen waarvoor geen uitgebreid bestuur overleg nodig is, kunnen tijdens de vergadering worden gesteld.

Namens het bestuur, Fiona Rijsdijk

Wedstrijdverslagen

Valto loopt tegen ruime nederlaag op bij DeetosSnel/QLS.

Sponsors:

Nu alle zaalfinales gespeeld zijn kunnen ook de veldwedstrijden weer van start. Valto 2 had twee weken geleden al de eerste wedstrijd gespeeld. Deze werd wel gewonnen, maar dat ging niet vanzelf. Met de nodige wissels werd na een matige 1e helft met weinig doelpunten de wedstrijd in de 2e helft uiteindelijk toch nog met 15-10 gewonnen van GKV/Enomics 2. Nu twee weken later hoop je dan op wat beter weer, maar niets bleek minder waar. Met een straf windje over één helft van het veld in Dordrecht, was het zaak om vooral in de aanval achter de sporthal zo efficiënt mogelijk met je kansen om te springen. Bij het tweede was dit in de eerste helft niet helemaal gelukt, want aan het eind van het eerste bedrijf stonden zij op een minimale achterstand. De 9-8 ruststand gaf wel aan dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, dus dat beloofde wat voor de tweede helft. Met om en om scoren was na tien minuten spelen het verschil nog steeds één in het voordeel van de thuisploeg. Na de gelijkmaker van Thijs pakte Valto nu echter door en wist door de treffers van Martijn, Romeo en Romee uit te lopen naar 11-14. De coach van Deetossnel greep naar een time-out om de flow van Valto te doorbreken. Hierna duurde het wel even voor er weer gescoord werd, maar het was Thijs die onze voorsprong verder uitbreidde naar 11-15. Met nog minder dan tien minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld gezien het tempo waarin de doelpunten vielen. De thuisploeg dacht hier echter heel anders over. Met de nodige wissels binnen de lijnen werd met succes de achtervolging ingezet. Met nog vijf minuten op de klok werd door DeetosSnel 2 de aansluitingstreffer gescoord, maar Valto 2 bleef rustig en wist met 14-15 de overwinning over de streep te trekken.

Niet veel later was het de beurt aan Valto 1 om de krachten te meten met de zaalkampioen. DeetosSnel/QLS 1 had nog een appeltje te schillen met Valto na de verloren zaalwedstrijd, dus was ik benieuwd hoe het vandaag zou lopen. Valto begon de eerste helft aan de luwe kant van het veld met aanvallen en zou dus makkelijker tot scoren moeten kunnen komen. Thom opende de scoren, maar nog in dezelfde minuut viel ook het eerste Dordtse doelpunt door de korf. Ook de tweede voorsprong waar Frank voor tekende werd door de thuisploeg weer weggewerkt. Valto bleef echter aan de goede kant van de scoren door weer een treffer van Thom, maar ook deze werd weer gelijk getrokken. Twee doelpunten van Frank en Maaike zorgde voor het eerste gaatje van twee, wat voor coach Leon Simons reden gaf tot ingrijpen. Deze time-out had zijn effect, want niet veel later was de stand weer gelijk bij 5-5 en was het nog zes minuten tot de thee. Frank en Maaike herhaalde hun kunstje wat weer een verschil van twee opleverde. De laatste vijf minuten tot de rust zouden de ploegen om en om scoren, waarmee de ruststand op 7-8 kwam te staan.

Direct bij het begin van de tweede helft werd duidelijk dat Leon Simons zijn ploeg flink onder handen had genomen in de kleedkamer. Er werd feller verdedigd en het tempo ging omhoog bij de thuisploeg. Dit was even schakelen, maar Valto kon de eerste tien minuten nog steeds meekomen. Na tien minuten spelen was er met om en om scoren wel een stand op het scorebord verschenen die in het voordeel was van de thuisploeg. Na de 11-10 van Thom ging het ineens hard voor DeetosSnel. Ineens gingen de schoten vallen bij de thuisploeg en tien minuten later stond er een 18-10 tussenstand op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Mark bracht nog wel de nodige wissels binnen de lijnen, maar ook zij konden het tij niet meer keren. Op de winderige helft van het veld wist de thuisploeg ons goed onder druk te zetten en naar buiten te dwingen, waardoor de meeste schoten van te ver genomen werden. Dit is met deze wind natuurlijk een beetje een lot uit de loterij als deze dan binnen vallen, wat dan ook maar sporadisch lukte. In de laatste tien minuten wist Valto nog tweemaal de korf te vinden, waardoor DeetosSnel/QLS free wheelend naar de 22-12 overwinning toe werkte. Geen goed begin van het veldseizoen voor ons vlaggenschip, waar ik toch wel een spannender wedstrijd verwacht had vandaag. Op het andere veld in deze poule wist ckv Nieuwerkerk thuis met 18-16 te winnen van KOAG. We hebben nu een weekje rust om dit te laten bezinken, want het is weer een gebroken competitie dit voorjaar met veel vrije weekenden tussendoor. Koningsdag is er natuurlijk geen korfbal en op 4 mei wordt er alleen gespeeld door ons vlaggenschip en onze A1. Dit zijn de uitgestelde wedstrijden van 6 april, omdat er toen meerdere ploegen in de ereklasse en junioren hoofdklasse nog in de zaal actief waren en er niet gespeeld werd in deze klassen. Valto A1 mag op bezoek bij de zaallandskampioen DVO A1 in Bennekom. Ckv Nieuwerkerk komt waarschijnlijk met veel zelfvertrouwen naar De Lier na de gewonnen zaalwedstrijd in februari. Laten we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, zodat het wat fijner toeven is langs de lijn. Aan de trainers om de ploeg klaar te stomen voor dit treffen en hopelijk komt het publiek in grote getale naar de Villa om ons vlaggenschip naar een overwinning te schreeuwen.

Maak er een gezellige koningsdag van volgende week en dan zien we elkaar weer op 4 mei bij het treffen met ckv Nieuwerkerk.

Arno van Leeuwen.

SDO 1 – VALTO 8

Sponsors:

Afgelopen zaterdag reisde VALTO 8 af

naar de bollenstreek. Zij troffen daar, op recent aangelegd kunstgras, het eerste van SDO. Nadat het veld was schoongemaakt met de bladblazer en de laatste regendruppels waren gevallen, kon de pot beginnen.

In verband met de wind werd er gefocust op goede plaatsing en dicht bij de korf aanvallen. VALTO kwam 1-0 voor, maar kreeg er snel een tegen. Een punt voorkomen en daarna weer gelijk staan, gebeurde nog twee keer, resulterende in 3-3. Daarna scoorde de tegenstander drie keer en net voor rust wij nog eenmaal, 6-4.

De tweede helft startte met een doelpunt aan de oranje kant, 6-5. Punten halen voelde binnen bereik en de Lierenaren speelde met vlagen heel mooi korfbal. Er werd verrassend aangevallen, strak verdedigd en overgenomen waar nodig. Helaas mocht dit niet baten voor de stand en nam het doelsaldo van SDO wel toe met drie doelpunten, waar VALTO nog maar een keer scoorde. Eindstand 9-6.