Bijblijver 4, jaargang 51 4 september 2023

Programma

Dinsdag 5 september 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
19:00 oefenValto A2 - Valto B1 De Zwet

Zaterdag 9 september 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
16:00 KCC/CK Kozijnen 1 - Valto 1 Schenkel
17:00 KVS/Groeneveld Keukens 3 - Valto 2 Cas van Dijkpark
11:00 Valto 3 - Excelsior 3 Henk v.d. Nol De Zwet
13:35 Valto 4 - ONDO (G) 2 De Zwet
16:30 Valto 5 - Dijkvogels 2 De Zwet
17:00 Avanti/Post Makelaardij 8 - Valto 6 De Groene Wijdte
15:00 Valto 8 - Avanti/Post Makelaardij 10 Bart Versteegen De Zwet
10:00 Fortuna A1 - Valto A1 Kruithuisweg-Oost
15:00 Valto A2 - ONDO (G) A2 De Zwet
10:30 Avanti/Post Makelaardij A4 - Valto A3 De Groene Wijdte
13:30 Avanti/Post Makelaardij A5 - Valto A4 De Groene Wijdte
12:20 Valto B1 - Fortuna B1 Lennart van Alfen De Zwet
12:30 ALO B1 - Valto B2 Bosjes van Pex
10:00 Twist B2 - Valto B3 Claudius Civilislaan
09:30 Nieuwerkerk C1 - Valto C1 De Kleine Vink Veld
13:00 Valto C2 - Excelsior C2 Gerard Verbraeken De Zwet
14:00 Valto C3 - Die Haghe C2 Gerard Verbraeken De Zwet
12:00 Achilles (Hg) C3 - Valto C4 Pomonaplein
11:00 Valto C5 - ZKV C1 Twan Boers De Zwet
10:00 Valto D1 - Weidevogels D1 Koert Ridder De Zwet
12:00 Valto D2 - ONDO (G) D2 Gerard Verbraeken De Zwet
09:45 OZC D1 - Valto D3 De Enk
10:30 't Capproen D1 - Valto D4 M.L.Kinglaan
09:00 RWA E2 - Valto E1 Landweg
10:00 Valto E2 - Fortuna E2 Luna Koornneef De Zwet
09:30 ONDO (G) E4 - Valto E3 Juliana Sportpark
10:00 Valto E4 - Dijkvogels E2 Elise Rijsdijk De Zwet
10:00 Valto E5 - ONDO (G) E7 Jasper van der Eijk De Zwet
09:30 Dunas F2 - Valto F1 Stokroosveld
10:00 Dijkvogels F1 - Valto F2 Dijkvogels Maasdijk

Van de TC

Oefenronde veld – Op naar de start van de competitie

De derde oefenweek is voorbij, de laatste trainingen voor de start van de competitie staan voor de deur en dus ook de competitie zelf. Een andere competitie dan voorheen. Met name voor de wedstrijdsport, waarbij er nu voor (bijna) iedereen in poules van 4 wordt gespeeld en waarbij teams dus ook kunnen degraderen of promoveren voor de zaal.

Een vol programma dus weer zaterdag en waarschijnlijk in warme omstandigheden. Iedereen heel veel succes!

Bondsscheidsrechters gezocht
Op het gebied van arbitrage komen we nog bondsscheidsrechters tekort. Hierdoor kunnen we niet alle te fluiten wedstrijden invullen, met als gevolg een flinke boete vanuit de korfbalbond en punten in mindering. Dat laatste is iets dat we jaren hebben weten te voorkomen, maar wat afgelopen seizoen (enigszins onverwacht) toch is gebeurd. En dat is dus naast financieel, ook sportief een flinke domper. Werk aan de winkel dus. Mocht je hier een bijdrage aan willen leveren, dan kan dat. Benodigde cursussen en materiaal worden vergoed. Begeleiding wordt geregeld. Een plekje in de hall of fame is gegarandeerd!

Teamfoto’s
Dit jaar gaan we de teamfoto’s maken in de sporthal op zaterdag 9 en 23 september. Door het in de sporthal te doen, zorgen we ervoor dat we geen last hebben van het weer en dat de foto’s onder gelijke omstandigheden worden genomen. Dit komt de kwaliteit ten goede.

Spelersfoto’s
Voor sommige spelers is er nog een (nieuwe) foto nodig. De coördinatoren gaan hiervoor langs bij de teams of vragen het de trainers/coaches. Let dus goed op of jij wordt gevraagd en zorg ervoor dat jouw foto zo snel mogelijk bij de coördinator komt. Op die manier is jouw digitale spelerskaart up-to-date! Dit is de lijst met mensen waarvan we nog een foto nodig hebben:

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

 1. Maandag 28 augustus
 2. Maandag 9 oktober
 3. Maandag 30 oktober
 4. Maandag 8 januari
 5. Maandag 11 maart
 6. Maandag 6 mei
 7. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

De samenstelling van de TC
Bij het begin van het seizoen is het goed om de samenstelling van de TC weer even scherp te hebben. Hieronder de invulling van de Technische Commissie.

Teamouders
Ook dit seizoen willen we naast een coach, ook weer een teamouder per jeugdteam vragen om te helpen. Voor veel teams is dit wellicht inmiddels al geregeld, maar voor andere teams nog niet. Wil je hier als ouder je steentje mee bijdragen en er is nog geen teamouder of je weet het niet zeker, stuur dan een berichtje naar teamouder@ckv-valto.nl.

Wat doet een teamouder zoal?

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor dit seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Bekijk goed of eventuele vakanties vallen in speelweekenden en meld je op tijd af als dat zo is. Dat kan bij je coach voor de jeugdteams en bij Petra voor de senioren, via (wsv@ckv-valto.nl).

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Evenementenkalender

Maandag 17 juni 2024
Westlands Team U21 - TeamNL U17

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Stem op CKV Valto

Stem op CKV Valto

CKV Valto doet ook dit jaar weer mee bij de Rabo Club Support. Stemmen kan via de Rabo App of op raboclubsupport.nl

Update vanuit de kledingcommissie

Inmiddels hebben vermoedelijk de meeste van jullie de selectie al zien schitteren in het nieuwe tenue van Reece. We krijgen veel positieve reacties over het design wat natuurlijk altijd leuk is om te horen! Tegelijkertijd komen er ook wat negatieve zaken aan het licht welke opgelost moeten worden:
 • Rokjes/broekjes: De bedrukking van het Valto logo laat los op de rokjes/broekjes. In overleg met Sima Sports hebben we besloten dat we álle broekjes/rokjes opnieuw gaan bedrukken, zodat dit probleem wordt verholpen. We hopen dat dit einde deze week hersteld is.
   
 • Inloop/wedstrijdshirts: De pasmaten van de vrouwenshirts komen niet overeen met de daadwerkelijke maten. Er is vergelijk gemaakt waaruit blijkt dat de damesshirts afwijken van de pasmaat. Hierdoor kunnen de vrouwenmaten groter uitvallen. Een tegenvaller! Gelukkig gaat ook dit hersteld worden door Deventrade. Ben je een dame en zit je in de C of hoger? Dan kan het dus zijn dat je shirt groter uitvalt. Tot eind september heb je de tijd om dit aan te geven bij de kledingcommissie. Samen bekijken we vervolgens welke maat je wel nodig hebt. Eind september zullen we dan die shirtjes bestellen. Tot die tijd zal je dus mogelijk in een wat groter shirt spelen. De heren en de kindermaten komen gelukkig wel overeen met de pasmaten.  De herenshirts kunnen overigens wel anders worden ervaren doordat de stof meer stretch is. Een kleinere maat is hierbij geen oplossing.
Kledingshop

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de kledingshop! Ook dit had iets meer voeten in de aarde. Goed nieuws: deze week zal de clubshop naar alle waarschijnlijkheid live gaan. Het is dan dus mogelijk om tegen een mooie korting een trainingspak, inloopshirt, tas of sokken aan te schaffen. Houd de website in de gaten! Eenmaal live komt dit uiteraard ook voorbij in de Bijblijver!

Met vriendelijke groet,

Inleveren Adidaskleding en uitdelen nieuwe kleding

Hoi allemaal,

Hopelijk hebben jullie een goede zomer gehad. Nu het voorseizoen voor alle teams van start gaat, wil ik jullie graag verder inlichten over de nieuwe kledinglijn.

De kledinglijn van Reece
Als je wedstrijden gaat spelen bij Valto, heb je een tenue nodig. Dit bestaat uit een oranje wedstrijdshirt en een zwart broekje of rokje en zwarte sokken. Ditmaal hebben we voor elk team een kledingsponsor gevonden. Hier zijn wel als vereniging erg blij mee! Dit zorgt ervoor dat we ieder spelend lid van een tenue kunnne voorzien*. Voor sommige teams, zoals de selectie, is het pakket uitgebreider. Dat kunnen ook inloopshirts zijn, trainingspakken, sokken of tassen. Voor de clubkleding of tas geldt dat je ze in bruikleen krijgt.

We hebben ervoor gezorgd dat onze gehele vereniging kan overstappen naar nieuwe kleding van het merk Reece. Dit merk, bekend vanuit het Hockey, staat bekend om de kwaliteit en mooie uitstraling.  Om ervoor te zorgen dat de kleding goed blijft en ook weer netjes en op tijd wordt ingeleverd, gaan we wederom werken met borg.

Daarnaast hebben we Melior bereid gevonden om nieuwe shirtjestassen te sponsoren. Hierdoor heeft elk team straks ook een gloednieuwe shirtjestas. Ook hier zijn we als vereniging erg blij mee.

De spelregels en de instructies die bij de nieuwe kledinglijn horen staan op de website. Deze zijn ook aanwezig in de shirtstassen. Lees ze goed door.

Een samenwerking met Sima Sport en Deventrade
Valto is verheugd te melden een samenwerking te hebben gesloten met Sima Sport en Deventrade. Onze Reecekleding wordt via Sima Sport besteld bij Deventrade. Deventrade is marktleider op het gebied van teamwear en werkt met samen met merken als Stanno, Hummel, Derbystar en natuurlijk Reece Australia. Sima Sport – gevestigd in Schiedam op slechts een kwartiertje rijden van De Lier – een gave sportzaak gericht op verschillende sporten waaronder korfbal. Hier komt de bestelde kleding binnen en wordt waar nodig bedrukt in de winkel. Hier kunnen leden van Valto naast de Reece kledinglijn ook korfbalschoenen kopen. Ga vooral een keer kijken!

Binnenkort starten we met de verkoop van trainingspakken, inloopshirts en sporttassen via onze VALTO shop. Aantrekkelijke kortingen kunnen dan bij introductie van deze nieuwe kledinglijn geboden worden. We hopen jullie hier over een week verder over te kunnen informeren!

Inleveren clubkleding en uitleveren van de nieuwe clubkleding
In de loop van de komende 3 weken verwachten we via meerdere leveringen alle bestelde clubkleding te ontvangen. We verwachten dan ook dat alle teams bij de eerste competitiewedstrijd in het nieuw zijn gestoken. Dit betekent tegelijkertijd dat de kans aanwezig is dat je tijdens oefenwedstrijden nog in de Adidaskleding loopt. We pakken het inleveren van de Adidaskleding en het uitdelen van de Reecekleding als volgt aan:

Je krijgt jouw persoonlijke clubkleding pas uitgedeeld als je de huidige clubkleding (de Adidaskleding) hebt ingeleverd. In de praktijk betekent dit dat – zodra de kleding van jouw team binnen is – je via de coach/contactpersoon uit je team op de hoogte wordt gebracht dat de kleding is ontvangen en wanneer je het die week kan ophalen in de Villa. Voor veel leden is dit alleen het rokje/broekje, maar voor sommige leden betekent dit daarnaast ook een trainingspak, inloopshirt en tas. I. Heb je jouw Adidas clubkleding (m.u.v. wedstrijdshirt) meegenomen? Dan nemen wij dit in en krijg je gelijk je nieuwe Reecekleding uitgedeeld. Heb je niet je al je Adidaskleding bij, dan krijg je ook niet je nieuwe kleding.

De shirtjestassen zullen door de kledingcommissie gevuld worden met de nieuwe shirtjes, hesjes, kledingvoorschriften en ook een overzicht wie welk shirt krijgt.

Broekjes en rokjes voor nieuwe leden
De nieuwe leden die nog geen clubbroekje/clubrokje hebben, willen we vragen contact op te nemen met Ramona van Dijk. Jullie kunnen dan alvast een rokje/broekje krijgen van de nieuwe kledinglijn. Hierbij de contactgegevens van Ramona:

Tel: 06-24283910
Mail: srdijk@caiway.nl
Hopelijk is hier hiermee alles duidelijk. Mochten er nog vragen zijn, hoor ik die natuurlijk graag. Tot snel allemaal!

Met vriendelijke groet,
De kledingcommissie
Tel: 06-13626830
Mail: floris.van.muyen@ckv-valto.nl

Spelregels voor nieuwe clubkleding

Ieder spelend lid van Valto krijgt nieuwe clubkleding. Omdat we graag willen dat iedereen er voorzichtig mee om gaat en alles aan het einde van het seizoen weer netjes inlevert, hebben we een aantal spelregels opgesteld. Lees ze goed door. 

Met vriendelijke groet,
De kledingcommissie
Tel: 06-13626830
Mail: floris.van.muyen@ckv-valto.nl

Instructies voor (gesponsorde) kleding

Voor het gebruik van (gesponsorde) kleding die je van Valto hebt gekregen, gelden een aantal regels, zodat we er zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. Lees ze goed door. 

Waarom is sponsoring belangrijk?

Sponsors verbinden zich aan Valto en een bepaald team in het bijzonder, daarmee maken ze reclame voor meer naamsbekendheid. Sponsors betalen daarvoor en willen onze vereniging daarmee graag steunen. Een groot deel van de inkomsten van Valto komt van de sponsors. 

Waarom is clubkleding belangrijk?

Clubkleding is belangrijk voor onze uitstraling. Een verzorgde uitstraling maakt indruk op de tegenstander, ziet er mooi uit en is aantrekkelijk voor nieuwe leden en sponsors. Nieuwe leden hoeven niet zelf hun tenue te kopen en door de extra sponsorinkomsten kunnen we de contributie laag houden. Daarmee houden we de drempel voor onze teamsport laag. 

Wat moet je WEL doen met clubkleding? 

De kledingcommissie
Tel: 06-13626830
Mail: floris.van.muyen@ckv-valto.nl

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Wedstrijdverslagen

VALTO 8 oefenwedstrijd tegen KZ Danaiden

Sponsors:

Zoals bij meerdere teams het geval was deze zaterdag, was ook Valto 8 niet geheel compleet, maar met invaller Noa en reserve Sjors kon er toch gespeeld worden.
Valto opende al snel de score tegen KZ Danaiden, waarna het een tijdje redelijk gelijk op ging. Op het naastgelegen veld speelde het 3e van Valto waar redelijk gelijk mee opgelopen werd. Voor de rust was het 8e al uitgelopen tot 5-8 en dat werd doorgetrokken in de 2e helft. Ondertussen was de zon al ongenadig aan het schijnen, maar we gingen gestaag door. Mooie acties, doorlopen, schoten en soms ook missers en slechte plaatsingen, maar dat mocht het moraal niet deren. Als eindstand werd 11-17 aangetikt en kon er nog even meegekeken worden naar het 5e. Goed begin van het seizoen en dat gaan we lekker zo volhouden.

Toernooi Excelsior

Sponsor:

De C4 had een zeer goed begin van het seizoen tijdens deze mistige ochtend bij het toernooi van Excelsior. Hoewel het team niet compleet was kon de C4, mede door invallers Lizzy, C5, en Daniek, C3, toch 4 mooie wedstrijden spelen. De 1e en 3e wedstrijd werden goed gewonnen en de 2e wedstrijd werd een gelijke stand, 1-1. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen een team dat alle 3 de wedstrijden gewonnen had, maar dat deerde de C4 totaal niet. De tegenstander werd verpletterd met een 5-1 winst. Dat betekende de beker voor deze kanjers! Dit gaan we natuurlijk de rest van het seizoen voortzetten.