Bijblijver 42, jaargang 48 21 juni 2021

Programma

Maandag 21 juni 2021

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
19:10 DES (D) A2 - Valto A3 Biesland

Zaterdag 26 juni 2021

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
14:30 HKV/Ons Eibernest A1 - Valto A1 HKV/Ons Eibernest
12:45 ODO A1 - Valto A2 De Commandeur
16:00 ONDO (G) A3 - Valto A3 Juliana Sportpark
09:45 Avanti/Post Makelaardij B1 - Valto B1 De Groene Wijdte
11:00 De Meervogels B1 - Valto B2 Vernedesportpark
14:00 Valto B3 - Weidevogels B1 Pierre van Venetiën De Zwet
11:30 Valto B4 - Excelsior (D) B3 Máté Ridder De Zwet
13:00 Valto C1 - Vitesse (Ba) C1 Michael van der Ende De Zwet
10:00 Valto C2 - VEO C1 Petra Dijkstra De Zwet
10:05 IJsselvogels C2 - Valto C4 Sportlaan Moordrecht
11:30 ONDO (G) D1 - Valto D1 Juliana Sportpark
13:30 ONDO (G) D3 - Valto D2 Juliana Sportpark
11:00 Valto D3 - Weidevogels D2 Petra van Etten De Zwet
12:30 De Meervogels D3 - Valto D4 Vernedesportpark
12:00 Excelsior (D) D3 - Valto D5 Biesland
10:00 Fortuna/Delta Logistiek E3 - Valto E1 Kruithuisweg-Oost
10:00 Fortuna/Delta Logistiek E2 - Valto E2 Kruithuisweg-Oost
09:00 Valto E3 - Weidevogels E2 Marleen Slaman De Zwet
10:00 Valto E4 - Dijkvogels E2 Marja de Jong De Zwet
09:00 Valto E5 - RWA E4 Thom Voskamp De Zwet
10:00 Valto F1 - DES (D) F2 Romy van den Berg De Zwet
10:45 Excelsior (D) F2 - Valto F2 Biesland

Uitslagen

zaterdag 19 juni 2021

Wedstrijd Uitslag
Valto A1 - Refleks A1     28 - 10
Excelsior (D) A1 - Valto A2     9 - 12
Valto B1 - Fortuna/Delta Logistiek B1     5 - 11
Valto B2 - ODO B2     11 - 1
Fortuna/Delta Logistiek B3 - Valto B3     5 - 4
Valto B4 - ONDO (G) B4     7 - 3
Valto C1 - Fortuna/Delta Logistiek C2     15 - 4
Valto C2 - Dijkvogels C1     3 - 6
Valto C3 - KVS/Maritiem C3     4 - 8
Dunas C4 - Valto C4     5 - 1
Valto D1 - Fortuna/Delta Logistiek D1     4 - 16
Dijkvogels D1 - Valto D2     15 - 2
Valto D3 - Excelsior (D) D4     14 - 4
Avanti/Post Makelaardij D4 - Valto D4     2 - 15
De Meervogels D4 - Valto D5     7 - 7
Valto E1 - Avanti/Post Makelaardij E2     8 - 9
ONDO (G) E3 - Valto E2     12 - 9
Valto E3 - Dijkvogels E3     5 - 9
Valto E4 - ODO E3     4 - 2
Valto E5 - OZC E2     0 - 6
Weidevogels F2 - Valto F1     4 - 22
Valto F2 - Dijkvogels F1     2 - 12

Nabeschouwingen

Valto A1 was van het begin af aan de bovenliggende partij in de wedstrijd tegen Refleks A1. De basis voor de ruime overwinning werd gelegd in het eerste en derde kwart van de wedstrijd, waar er bij vlagen geweldig gekorfbald werd. Veel verschillende doelpuntenmakers, maar ook veel verschillende soorten goals maakte het een erg leuke wedstrijd om te zien. De dertig werd helaas net niet gehaald, maar met 28-10 kan de A1 zeker ook prima thuis komen.
VALTO A2 mocht zich zaterdag opnieuw laten zien. Nadat Fortuna vorige week met een incompleet team aantrad, hadden we deze week onze handen vol aan Excelsior A1. Zoals verwacht werd het een serieuze wedstrijd. We gingen fel de wedstrijd in en wisten dit tot het einde vast te houden. Uiteindelijk wonnen we met 9-12. We hebben vandaag laten zien dat VALTO dit jaar een goede A2 krijgt waar menig A1-team het moeilijk mee gaat krijgen.

Valto B1 had het lastig tegen Fortuna. Ze speelden bij vlagen goede aanvallen en wisten goede kansen te creëren, alleen werden deze niet altijd afgemaakt, dit ging Fortuna beter af. Het voorverdedigen daarentegen ging deze wedstrijd wel steeds iets beter. De eindstand werd 5-11 in het voordeel van Fortuna.
Valto B2 speelde zaterdag tegen ODO B2. Zij hadden de eerste wedstrijd ook dik gewonnen dus we dachten dat het nog wel eens spannend kon worden! Dit viel erg tegen, we kwamen al snel met 6-0 voor waarna we een beetje stil vielen. Gelukkig is het ons wel gelukt om de rest van de wedstrijd ook goed te spelen waardoor we uiteindelijk met 11-1 hebben gewonnen!
Valto B3 heeft met 5-4 verloren. Ze verdedigde de hele wedstrijd goed, maar kwamen zelf ook moeilijk tot goede kansen. Hopelijk gaat dat volgende week weer beter.
Valto B4 speelde tegen ONDO B4. We gingen lekker van start en wisten de korf makkelijk te vinden. Met rust stonden we 5-2 voor. In de tweede helft ging het wat moeizamer. Slordig balverlies en we misten teveel kansen. Toch kwam de overwinning niet in gevaar, we wonnen met 7-3.

Valto C1 liet deze zaterdag tegen Fortuna C2 meer zien wat ze in huis hebben dan vorige week. Er werd meer (voor elkaar) gewerkt en de rebound werd beter opgezet waardoor er meer herhaald kon worden. Dit resulteerde in een mooi resultaat: 15-4 winst! Komende zaterdag spelen jullie tegen Vitesse C1 die afgelopen zaterdag niet wist te winnen van Meervogels.
Valto C2 speelde zaterdag een prima wedstrijd tegen Dijkvogels C1. Dijkvogels was wel een maatje groter dan Valto maar onze C2 liet heel goed zien wat ze geleerd hebben op de training afgelopen weken. In de aanval werden mooie crosspasses gegooid! In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe en liep Dijkvogels helaas uit waardoor er met 3-6 verloren werd. Komende zaterdag spelen jullie tegen VEO C1 dat na 2 wedstrijden nog ongeslagen is.
Valto C3 kreeg KVS C3 op bezoek. Helaas kon Valto deze wedstrijd niet winnen en werd de uitslag 4-8 in het voordeel van KVS. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen De Meervogels die nog ongeslagen bovenaan staan.
Valto C4 ging op pad om tegen Dunas C4 te spelen. Valto speelde met andere vakken dan vorige week en daardoor liep het allemaal wat stroever. Het is nog een beetje zoeken naar elkaar en elkaars sterke punten. Helaas werd er met 5-1 verloren. Komende zaterdag wordt er tegen IJsselvogels gespeeld die op dit moment bovenaan staan.
 
Valto D1 heeft het lastig in deze voorjaarscompetitie. Na vorige week ODO was dit keer Fortuna D1 een maatje te groot voor onze nieuwe D1. Bij vlagen werd er goed gespeeld door Valto en scoorden we een doelpunt. Helaas konden wij dat niet volhouden en speelde Fortuna wel de hele wedstrijd goed. Hierdoor werd het erg moeilijk voor de D1. Komende zaterdag wordt er tegen ONDO D1 gespeeld. Zij hebben beide wedstrijden ook (dik) verloren dus hopelijk wordt dit een leuke, gelijk opgaande wedstrijd.
Valto D2 De D2 speelde een hele moeilijke wedstrijd tegen Dijkvogels D1. Dijkvogels schoot uit te startblokken en stond na 12 minuten al 7-1 voor. Daarna Valto iets meer grip op Dijkvogels maar niet voldoende om een vuist te kunnen maken. Uiteindelijk werd er met 15-2 verloren. Komende week hard trainen om volgende week tegen ONDO vol goede moed het veld te betreden.
Valto D3 speelde weer een vrij makkelijke wedstrijd. Excelsior bood iets meer tegenstand dan ONDO vorige week maar niet genoeg om het ook maar een moment spannend te maken. Uiteindelijk werd er met 14-4 gewonnen. Volgende week spelen jullie tegen Weidevogels die 1 wedstrijd wist te winnen en de andere verloor.
Valto D4 speelde een hele goede wedstrijd tegen Avanti D4. Valto wist de wedstrijd eenvoudig met 15-2 te winnen. Volgende week spelen jullie tegen De Meervogels D3 die hun eerste wedstrijd gelijk speelde en afgelopen zaterdag won.
Valto D5 had het moeilijk tegen Meervogels D4. Vorige week hadden zij met 11-2 gewonnen en ook deze wedstrijd waren zij wel de betere ploeg. Valto wist door hard te werken de stand gelijk te houden. Een mooie 7-7 werd de uitslag. Komende zaterdag spelen jullie tegen Excelsior D3 die 1x won en 1x verloor

Van de TC

Grijs, grijzer, grijst

Typisch Nederlands, doordeweeks de tent uit zweten, op zaterdag na een fikse regenbui zo’n 10 graden koeler en weinig zon te bekennen. Verder niemand die daarover klaagt, want prima omstandigheden om te spelen en daarnaast nog altijd blij dát we kunnen spelen.

Dit was de tweede ronde van de in totaal drie rondes die deze competitie rijk is. De verschillen zijn soms klein, maar er zijn ook wedstrijden waarbij het veel tegen weinig wordt. Dat is voor niemand echt leuk en dat komt doordat de indeling van de poules soms wat vertekend is. De ene club speelt met de oude teams, de andere club met de nieuwe teams. Of er zijn andere redenen waardoor de bond de speelsterkte niet goed heeft kunnen berekenen.

Een kleine troost hierbij is dat deze wedstrijden gebruikt worden om voor volgend seizoen wél de juiste indeling te kunnen maken. Het is dan ook belangrijk dat de coaches alle spelers die hebben meegespeeld op het formulier zetten. Dus ook de invallers. Op die manier krijgt de bond de juiste speelsterkte in beeld, wat helpt bij het indelen.

We gaat op voor de derde en laatste ronde van deze mini-competitie. En met de aangekondigde versoepelingen van afgelopen vrijdag is dat feest voor het publiek en dus ook voor de spelers! Iedereen is weer welkom en kan op het terras en langs de kant plaatsnemen op 1,5e meter. Dat laatste is nog wel van belang, dus houd je daar ook aan! Overigens is het nog wel zo dat als de rijder naar uitwedstrijden wil dat je een mondkapje draagt in de auto, je dat nog wel doet, dus neem die mee. Daar is het namelijk nog niet mogelijk om 1,5e meter afstand te houden. Mensen voor de livestream hebben we dus ook niet meer nodig.

Hopelijk is dit het laatste restje van maatregelen die we gaan hebben, voordat we in augustus weer gaan starten met het nieuwe seizoen. De laatste voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang. We hopen alles geregeld te hebben voor de einddag van 3 juli en daarna te genieten van onze vakantie.

Vanaf gisteren staat het oefenprogramma voor komend seizoen online. Ook staat het jaarschema voor volgend seizoen op de website (onder het kopje competitie). Je start in principe met trainen in de week voor je 1e oefenwedstrijd. Er zijn nog diverse wedstrijden die als aanvangstijd 6 uur hebben. Dit is omdat we de juiste aanvangstijd nog niet af hebben kunnen spreken. Dit volgt zo snel mogelijk.

Nog even wat handige linkjes:

Bekijk hier het programma voor de laatste speelweek

Bekijk hier het trainingsschema tot einde seizoen

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, Voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Einddag Save The Date

Einddag zaterdag 3 juli

Zaterdag 3 juli sluiten we dit gekke korfbalseizoen gezellig af met de einddag. De einddag zal dit jaar bestaan uit drie onderdelen. Hierbij gaan we steeds uit van de nieuwe teams.
*10.00-12.30: Activiteiten voor F- t/m C-jeugd*
Voor de jeugd zijn verschillende leuke spellen en uitdagingen bedacht. Iedereen wordt gemixt. Alle kinderen worden verwacht, dus je moet je alleen afmelden als je er niet bij kunt zijn. Afmelden doe je bij je huidige trainer, die daarvan een bericht krijgt van de AC.
*13.00-15.00: Activiteiten voor B-jeugd t/m senioren*
Voor de oudere teams is er een ‘ouderwetse’ einddag georganiseerd. Iedereen wordt gemixt. Alle spelers uit de B t/m senioren worden verwacht, dus je moet je alleen afmelden als je er niet bij kunt zijn. Afmelden doe je in je huidige teamapp. De teams krijgen daarvoor nog bericht van de AC.
Als je volgend jaar niet meer korfbalt, maar wel nog bij de einddag wilt zijn, is dat uiteraard goed. Laat dit dan even weten aan de AC.
*15.00-18.00: Duoschottoernooi voor B-jeugd, A-jeugd, senioren, Fit&Fun en overige leden*
Wat is een einddag zonder schottoernooi? Aansluitend op de activiteiten voor de oudere teams sluiten we de einddag af met een schottoernooi. Dit jaar kun je je weer opgeven als duo. Opgeven doe je via de site via het inschrijfformulier. Dit kan tot en met zondag 27 juni 23.59. Daarna sluit de inschrijving. In de week voor het toernooi krijg je via de mail nog extra informatie toegestuurd over de speeltijden van jouw duo.
Tot 3 juli op de einddag!

De Activiteiten Commissie (activiteiten@ckv-valto.nl)

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Corona-update #28

Toch wel weer fijn nieuws. Nadat alle restricties bij het trainen en spelen waren vervallen, mag er nu ook weer publiek op het terrein komen. Jammer dat het zo laat is, maar grijp die kans en kom nog even bij de laatste wedstrijd kijken aankomende zaterdag.

Het enige dat we vragen is om afstand te houden, want dat moet nog altijd wel langs de kant. En ook op het terras geld dezelfde regels als in de horeca. Tafeltjes uit elkaar en met twee aan één tafel, tenzij uit hetzelfde huishouden. Bestellen van eten en drinken kan, maar nuttig het buiten.

Laten we er nog een mooi weekend van maken én de week er na afsluiten met de einddag!

Inleveren kleding

Er zijn de komende tijd nog wat wedstrijden maar ter voorbereiding op het nieuwe seizoen willen we graag de kleding weer ingeleverd krijgen zodat we alles weer netjes kunnen herverdelen voor het nieuwe seizoen. Dit geld voor alle jeugd en seniorenteams. (ook de selectie)

Wedstrijdshirtjes/inloopshirtjes, trainingspakken, hesjes en shirtjestas

Sporttassen en trainingspakken

Overige

Coaches & trainers

Wanneer je vragen heb, schroom niet ons te benaderen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

Vriendelijke groeten

Ramona, Sandra, Fiona, Linda en Floris. 06 24 28 39 10 srdijk@caiway.nl

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

KorfbalFit Zomerdagen

Zon, gezelligheid en heel veel korfbal. Wat wil je nog meer? ☀️⚽

Op dinsdag 20 en woensdag 21 juli organiseren we de KorfbalFit Zomerdagen voor alle korfballers van 5 t/m 18 jaar. Twee hele dagen in de zomervakantie om samen met al je korfbalvrienden aan de slag te gaan met nieuwe uitdagende korfbaloefeningen.

Onder leiding van ervaren trainers en verschillende (jeugd)internationals staat op dinsdag 20 juli bij Valto in De Lier het thema Samenwerken centraal. Oftewel: gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken, want SAMEN kom je verder!

Maar individuele ontwikkeling is toch ook belangrijk? Dat klopt! Daarom hebben we twee dagen aan elkaar vast geplakt: op woensdag 21 juli zijn wij aanwezig bij ONDO in ‘s-Gravenzande om je korfbalskills te verbeteren.

Wat krijg ik allemaal? ✅
– Training van enthousiaste en ervaren trainers en bekende spelers
– Een KorfbalFit sportshirt
– Een lunch, fruit en ranja om de dag goed door te komen
– Leerzame trainingen en uitdagende korfbalactiviteiten
– Ingedeeld met je leeftijdsgenoten op je eigen niveau

Aanmelden & meer informatie: www.korfbalfit.com/zomerdagen

Wedstrijdverslagen

Valto C3

Sponsors:
Zaterdag stond de thuis wedstrijd tegen KVS/Maritiem C3 op het programma. Na de winst van vorige week was het zelfvertrouwen hoog. Maar oei, wat waren ze lang, die meiden uit Scheveningen die het veld op kwamen lopen….. In de voorbespreking dachten we daar toch wel een oplossing voor te hebben; als zij zo lang zijn, moeten wij sneller en beweeglijker zijn. Toch lieten we ons een beetje intimideren door die lange dames en ook wat fysiek spel van KVS. We kregen wat doelpunten tegen, maar ook Valto C3 wist 2x te scoren. Zo gingen we met een 2-3 achterstand de rust in.
Na een peptalk van onze trainer Wouter gingen we vol goede moed de strijd aan in de 2e helft. Hoewel de wil er best was, wilde het vandaag allemaal net even niet lukken. Uiteindelijk liep KVS uit naar 3-8. Het laatste woord was echter nog aan onze C3, die daarmee lieten zien tot het einde door te strijden, eindstand 4-8.
Ondanks dit resultaat kunnen we met best een positief gevoel terugkijken. We hebben weer een aantal knappe doelpunten gezien, jullie weten elkaar al best goed te vinden en er zit veel inzet in het team!!! Volgende week komt koploper De Meervogels C2 op bezoek, die hun beide wedstrijden hebben weten te winnen. Mooie uitdaging zou ik zeggen!

Valto E2

Sponsors:

De E2 ging vandaag naar ‘s Gravenzande met invalcoaches Laura en Bas. Tegen de E3 van ONDO werd de score al snel geopend door Luuk: 0-1! Dit schudde de mede-Westlanders goed wakker: halverwege de wedstrijd keek de E2 tegen een 5-2 achterstand aan. Door goed door te blijven spelen wist de E2 iedere keer het verschil terug te brengen tot 1 of 2 punten. Helaas sloeg de laatste 5 minuten de vermoeidheid toe en wist ONDO met 12-9 te winnen. Ze waren net een maatje te groot, letterlijk en figuurlijk. Jullie hebben supergoed gespeeld met een nieuw team tegen zulke ervaren kinderen!