Bijblijver 43, jaargang 49 27 juni 2022

Van de TC

Op naar de laatste ronde

De speelrondes zijn voorbij. Ook de promotie-/degradatiewedstrijden voor behoud, waar Valto gelukkig geen deel aan hoefde te nemen. Overigens goed nieuws afgelopen week, Valto C1 mag toch hoofdklasse blijven spelen op het veld in het nieuwe seizoen!

Verder gebeurde er niet veel, anders dan dat we als TC geprobeerd hebben om uit te leggen hoe we tot de indeling van de jeugd zijn gekomen en dat we daarbij ook voor oplossingen hebben proberen te zorgen. Dat proces is nog niet helemaal klaar en we hopen deze week dat af te ronden. Ondertussen traint de jeugd nog altijd één keer in de week door in de nieuwe samenstellingen en in het zonnetje is dat een mooi gezicht. Tenslotte hebben we de indeling voor de senioren gemaakt.

Indelingen jeugd en trainers/coaches
Zoals jullie kunnen zien bij de indeling, zijn nog niet alle plekjes gevuld. We zoeken hier en daar nog trainers en coaches. Wil je ons helpen, door een plekje in te vullen? Laat het mijn dan weten! Het schema voor 3 weken (20 juni t/m 7 juli):

Dinsdag

  • 17:00 uur F
  • 17:00 uur E
  • 18:00 uur D
  • 19:00 uur A1/2/3

Donderdag

  • 18:00 uur C
  • 19:00 uur B
  • 20:00 uur A1/2

Indelingen senioren
Zoals ieder jaar hebben we weer een aantal afmeldingen, maar gelukkig ook aanmeldingen en doorstroom vanuit de junioren gezien. Samen met de huidige spelers hebben we de indeling kunnen maken.

Hierbij valt op dat we wederom gaan voor een extra team in de wedstrijdsport, waarbij we verwachten dat het komend seizoen wel gaat lukken om dit ook te behouden. Goed nieuws voor de spelers, want dat betekent kleinere teams verdeeld over Valto 3, 4 en 5. Dit houdt ook in dat het huidige vijfde nu Valto 6 wordt, V6 wordt V7 en V7 wordt V8.

Zoals andere jaren kennen we bij Valto 1 en 2 een selectie en ook bij Valto 3 wordt er in de voorbereiding bepaald wie in welk team gaat spelen. Valto 4 en 5 hebben we direct kunnen indelen op basis van overleg binnen TC, met trainers en wensen van spelers. Het is altijd lastig om aan alle wensen van alle spelers te voldoen, maar we denken hiermee wel een evenwichtige indeling gemaakt te hebben.

De breedtesportteams kennen net als het voorgaande seizoen een overschot aan heren, daarbij willen we zoveel mogelijk leden de kans geven om mee te doen. Bij de dames zijn we blij met twee nieuwe/hernieuwde aanmeldingen, waardoor er ook bij deze teams iets meer evenwicht ontstaat en voldoende grootte om de competitie in te gaan.

Zomerstop en voorbereiding
De zomerstop staat voor de deur, wat niet betekent dat je stil hoeft te zitten. Gedurende de zomerperiode zal het veld open zijn op donderdagavond van 19.30 – 20.30 uur (mogelijk later als iemand langer wil blijven). Dan is er gelegenheid om een balletje te schieten of onderling wat partij te spelen, als je voldoende medespelers weet te strikken. Als iemand hardloopsessies wil organiseren tijdens de vakantie, dan horen we dat graag!

Volgend seizoen start de voorbereiding op de momenten zoals staat aangegeven in het jaarschema. Daar staat ook in wanneer de speelrondes zijn. Neem het schema goed door om te zien wanneer je eventueel op vakantie of een weekendje weg zou willen gaan. Ook volgend seizoen wordt er weer op beide weekenden in de herfstvakantie gespeeld door de wedstrijdsport (dus Valto 1, 2, 3, 4, 5, 6, A1, A2, B1 en C1). Mocht je er toch een weekend niet zijn, meld je dan ruim vooraf af bij Petra (wsv@ckv-valto.nl). Spelers van Valto 1, 2 en 3 melden zich ook af bij hun coach en de coördinator senioren (voorlopig dus bij Jan Jaap).

De meeste oefenwedstrijden staan al op de website op de pagina met het programma. Kijk alvast wanneer jouw team een wedstrijd heeft en mocht je er niet zijn, meld je dan ruim vooraf af bij Petra (wsv@ckv-valto.nl). Spelers van Valto 1, 2 en 3 melden zich ook af bij hun coach en de coördinator senioren (voorlopig dus bij Jan Jaap).

Vragen naar aanleiding van teamindelingen
Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De TC licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden.

Het NK Beachkorfbal Outdoor
Zondag 21 augustus 2022 is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Het beachkorfbaltoernooi start rond 11.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.00 uur. Vanuit Valto gaan er iedere zomer wel een aantal teams naar dit leuke evenement toe. Valto D1 en D2 gaan in ieder geval al. Wil jij ook met jouw team? Geef dat dan door via tc@ckv-valto.nl. Wij regelen dan de inschrijving voor jullie!

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Einddag bij Valto 2 juli 2022

Op de poster vinden jullie de verschillende onderdelen met de tijden voor de einddag. Voor het mixtoernooi van de kangoeroes t/m de C gaan wij er van uit dat iedereen aanwezig is, als je niet kunt komen willen we je vragen om je af te melden bij je coach voor zaterdag 25 juni. Bij de B t/m de senioren willen we jullie vragen of jullie per team door willen geven aan Vera Lagerwerf (06-26510144) wie er wel en niet bij zijn.

Dit jaar is er weer een duo-schottoernooi op de einddag zoals we dat gewend zijn. Dit betekent dat je een duo mag vormen met wie jij denkt de beker te kunnen winnen. Dit mag dus bijvoorbeeld ook een vriend, vriendin, ouder of buurman zijn. Het duo-schottoernooi start om 14.30u en de finale wordt gespeeld rond 17.30u. Dus geef je snel op via onderstaand formulier op voor het duo-schottoernooi op de einddag van 2 juli! https://ckv-valto.nl/evenementen/valto-einddag-2022/

De deadline voor het opgeven is zondag 26 juni om 18.00u. Daarna is het niet meer mogelijk om je op te geven.
Je geeft je op voor een bepaalde leeftijdscategorie. Daarbij mogen ook verschillende leeftijden met elkaar een duo vormen. Je geeft je dan op in de leeftijdscategorie van de jongste deelnemer. Dus stel dat een moeder meedoet met haar kind uit de E, dan geeft dit duo zich op in de categorie E-D.

De week voorafgaand aan de einddag krijg je een informatiemail van de organisatie. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@ckv-valto.nl

We sluiten af met een lekkere broodje hamburger en patat, deze kun je hier vast bestellen: https://ckv-valto.nl/product/broodje-hamburger-op-de-einddag/

Evenementenkalender

Woensdag 30 november 2022
Sinterklaas

Donderdag 29 december 2022
Valto-a-gogo 2022

Vrijdag 30 december 2022
Oliebollentoernooi A en Senioren (16+)

Woensdag 4 januari 2023
KorfbalFit Winterdagen

Vrijdag 17 februari 2023
Activiteit C en B-jeugd

Vrijdag 10 maart 2023
Bowlen met de hele vereniging

Vrijdag 14 april 2023
Trainingsweekend 2023

Zaterdag 24 juni 2023
Valto einddag 2023

Vrijdag 30 juni 2023
Melior Jeugdweekend

Overige berichten

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport

De Technische Commissie is voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. Hieronder staat een en ander over de functie, maar ik kan je uiteraard meer vertellen over hoe een en ander in zijn werk gaat.

Je rol

Als coördinator senioren wedstrijdsport behartig je de belangen van enerzijds en voer je het beleid van de TC uit anderzijds voor deze groep (Valto 1 tot en met 5, waarschijnlijk tot en met 6 volgend seizoen) en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Je verantwoordelijkheden

De verantwoordelijkheden van de coördinator senioren wedstrijdsport zijn:

Je tijdsbesteding

De tijdsbesteding is afhankelijk van zaken zoals de periode in het seizoen, waarbij het zwaartepunt ligt bij het begin (augustus/september: opstart), midden (december/januari: evaluaties) en eind (mei/juni: indelingen). Maandelijks vergadert de TC over lopende zaken en beleidsbepaling, incidenteel een extra keer. Tussendoor is het geregeld bekijken van (oefen)wedstrijden en het spreken van spelers/staf naar eigen inzicht en tijd in te vullen.

Je mede TC-leden

De TC zijn we met elkaar. Ieder heeft zijn of haar eigen onderdeel, maar samen bepalen we de koers van de technische zaken binnen onze club. De TC bestaat uit tenminste 5 personen, en bestaat momenteel uit:

De TC is verantwoordelijk voor het beleid ten opzichte van:

Hierbij inbegrepen is het organiseren van het oefenprogramma, het stimuleren tot volgen van cursussen bij behoefte en het bevorderen van het niveau waarop de vereniging speelt.

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Het NK Beachkorfbal Outdoor, geef je op als team!

Zondag 21 augustus 2022 is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor van het NK Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren. Wil jij samen met jouw team het korfbalseizoen gezellig inluiden met een leuk beachkorfbaltoernooi? Meld jouw team dan snel aan! Het maakt niet uit of je top- of breedtesporter of jong of oud bent, iedereen kan meedoen.

Het beachkorfbaltoernooi start rond 11.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.00 uur. De starttijd van het toernooi kan vervroegd worden indien de temperaturen te hoog zijn. “Veel teams zien deze dag als een mooie start van het nieuwe korfbalseizoen, qua planning proberen we dan ook met iedereen rekening te houden. Ik kijk echt weer uit naar een vol strand met sportende korfballers die veel plezier maken”, aldus organisator Barry Schep.

Aanmelden?
Vanuit Valto gaan er iedere zomer wel een aantal teams naar dit leuke evenement toe. Wil jij ook met jouw team? Geef dat dan door via tc@ckv-valto.nl. Wij regelen dan de inschrijving voor jullie!

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!
Edith van Geest

Kantinerooster

Hieronder het rooster voor de kantine voor de 1ste helft veld 22/23.

Zoals jullie zien zijn er nog een paar open plekken. Denk je nu dat een bardienst jou ook leuk lijkt. Spreek mij aan of mail, bel, wats app!

Als je nieuw bent staat er altijd een ervaren iemand naast je. Je kan ook eerst een kijkje nemen achter de bar en in de keuken en uitleg krijgen hoe alles werkt.

Groeten Inge Scholtes

06-46 17 77 83

Ingevdmeer_80@hotmail.com

Datum

Dag

Gebeurtenis

Aanvang

 

Eind

Aantal

Bezetting 1

Bezetting 2

Bezetting 3

Ass keuken

Keuken

29-okt

za

competitie

9.00

12.00

3

Marielle Ridder

Marjolein de Rijcke

Mirthe van Staalduinen

29-okt

za

competitie

12.00

15.00

3

Chantal Cevaal

Marjolijn Pruijsen

Carola vd Ende

29-okt

za

competitie

15.00

18.00

3

Ruud vd Knaap

Marcella v Berkel

Ronald de Graaf

29-okt

za

Valto 1 thuis

17.00

20.30

4

V8

V8

V8

V3

 

Korfbalfit Zomerdagen 15 en 16 augustus☀️⚽

Na een succesvolle zomereditie in 2021 en een wintereditie begin dit jaar zijn we blij om te delen dat we dit jaar wederom de Zomerdagen organiseren. Dit keer op maandag 15 augustus bij Valto in De Lier en dinsdag 16 augustus bij Dijkvogels in Maasdijk. Meedoen kan als je tussen de 8 en 16 jaar bent. De groepen worden ingedeeld op leeftijd. Ook dit jaar hebben we verschillende (jeugd)internationals, regionale toppers en ervaren trainers die komen helpen om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.
De eerste dag in De Lier staat in het teken van ‘analytisch ontwikkelen’. Denk aan filmen van: je schot en wedstrijdjes. Samen met de trainer ga je kijken naar de videobeelden en je sterke- en je ontwikkelpunten bespreken. Met deze punten ga jij aan de slag en neem je natuurlijk mee naar het nieuwe korfbalseizoen!
De tweede dag in Maasdijk gaan we aan de slag met je ‘skills & schot’. Wat zijn jouw skills? In verschillende challenges ga jij ontdekken wat je allemaal kan. Tijdens de schotonderdelen ligt de focus op het vrijkomen en het verbeteren van je schot.
𝘔𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘦 & 𝘢𝘢𝘯𝘮𝘦𝘭𝘥𝘦𝘯 www.korfbalfit.com/zomerdagen
Schrijf je snel in, want VOL = VOL!