Bijblijver 40, jaargang 51 3 juni 2024

Van de voorzitter

Spannende zaterdag met wisselende resultaten

Afgelopen zaterdag vielen er  beslissingen bij diverse teams binnen onze vereniging. Nu ik zelf helaas niet kan spelen,  is er ruimte om naar wedstrijden toe te gaan en deze te bekijken. Zo was er de A1 die tegen de Nederlands kampioen zaal DVO A1 moest spelen. Lang ging het gelijk op, wat al heel knap is. Uiteindelijk vertrok DVO toch met een 11-14 eindstand uit De Lier en nam de punten dus mee naar huis. In de middag afgereisd naar Gorinchem om daar naar V2 te kijken. Zij konden bij winst kampioen worden. De eerste helft liepen ze al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Echter in de 2e helft stokte de productie doelpunten en zo kwam GKV langszij.Helaas bleven zij scoren en bij ons lukte dat niet meer. Zo won GKV met 15-13 en mag V2 het a.s zaterdag thuis nog een keer proberen tegen DeetosSnel. Komt allen kijken. Niet alleen voor de wedstrijden van V1 en V2, maar tevens is er ook de trekking van de loterij. Wellicht hebben jullie prijzen gewonnen. Komt allen dus gezellig a.s zaterdag naar Valto. Alle recepten zijn er om er een mooi feest van te maken. Tot zaterdag.

Zaterdag 8 juni 2024

16:00 Valto 1 - DeetosSnel/QLS 1 J (Jelle) Berk (sr)
11:15 Kinderdijk C1 - Valto C1 Molenzicht
12:30 Excelsior C2 - Valto C2 Biesland (Excelsior)

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde uit tegen Nieuwerkerk 1. Thuis werd er met 19-11 gewonnen. Het vlaggenschip zou genoeg hebben aan een punt om zich te handhaven. De start was duidelijk voor Nieuwerkerk, die na de winst op DeetosSnel met vertrouwen aan de wedstrijd begon. Al snel keek het eerste tegen een 4-0 achterstand aan. Hierna knokte VALTO zich in de wedstrijd en draaide deze achterstand om naar een 6-8 voorsprong bij rust. In de 2e helft lukte het maar niet om echt los te komen, maar de overwinning kwam ook niet meer in gevaar: 12-14. Hiermee staat VALTO nu gelijk met DeetosSnel en gaan beide teams zaterdag uitmaken wie er op de eerste plek gaat eindigen in deze poule. Uit werd er met 22-12 verloren.

VALTO 2 speelde uit tegen GKV 3. Thuis werd er met 15-10 gewonnen. Nadat DeetosSnel 2 vorige week van GKV had verloren, stond het tweede ‘ineens’ drie punten los en zou zij bij een overwinning kampioen worden in de poule. Het tweede begon goed aan de wedstrijd en speelde een prima eerste helft, ruststand: 6-10. In de 2e helft glipte de wedstrijd door de vingers en kon niet voorkomen worden dat GKV steeds meer controle kreeg op de wedstrijd. Het tweede wist nog maar drie keer tot scoren te komen en dat is natuurlijk veel te weinig. Eindstand: 15-13. Het tweede heeft nu nog één punt voorsprong op DeetosSnel en die komt a.s. zaterdag op bezoek in De Lier. Uit werd er met 14-15 gewonnen, dit keer moet er minimaal gelijkgespeeld worden.

VALTO 3 speelde thuis tegen ODO 3. Uit werd er met 11-10 verloren. Om nog kans te maken op het kampioenschap moest er nu thuis met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen worden. Het derde speelde echter een zeer matige wedstrijd, had heel veel moeite met de ervarenheid bij de tegenstander en ging slordig met haar kansen op. Via een ruststand van 4-7 werd er uiteindelijk met 7-10 verloren. A.s. zaterdag speelt het derde nog uit tegen HKV/OE 3, maar ODO is niet meer in te halen en dus zal het niet lukken om gelijk weer terug te keren naar de 1e klasse. Thuis werd er met 14-9 van HKV/OE 3 gewonnen.

VALTO 4 speelde thuis tegen DES 3. Uit werd er met 13-14 gewonnen. Om handhaving veilig te stellen, moest er minimaal gelijk gespeeld worden. Het vierde speelde een prima pot en wist het met name verdedigend prima dicht te houden. Het gaatje was al gauw geslagen en hierdoor werd het een ietwat saaie wedstrijd, maar de benodigde punt(en) werden binnen gehaald, eindstand: 14-9. A.s. zaterdag speelt het vierde uit tegen Die Haghe 4, die afgelopen zaterdag al kampioen werd, thuis werd er met 9-10 van Die Haghe verloren.

VALTO 5 speelde thuis tegen Excelsior 4. Uit werd er met 14-6 verloren. Ook dit keer had het vijfde weinig in te brengen tegen het sterkere Excelsior. De eerste helft werd de schade nog beperkt, doordat Excelsior nog moeite had om de kansen af te maken, ruststand: 1-4. In de tweede helft ging het scoren bij Excelsior beter lopen en werd het een afgetekende nederlaag: 5-15. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen Weidevogels 4, die afgelopen zaterdag al kampioen werd. Thuis werd er met 9-11 verloren. Doordat Paal Centraal afgelopen zaterdag gelijk wist te spelen tegen Weidevogels, staat het vijfde nu op de laatste plek en wordt het lastig om degradatie te ontlopen.

VALTO 6 speelde thuis tegen Refleks 7. Het zesde startte goed en wist op een 5-1 voorsprong te komen, maar gaf deze voorsprong volledig weg, ruststand 7-9. Na rust duurde het lang voordat het zesde weer wist te scoren en via een tussenstand van 7-11, wist het zesde pas vlak voor tijd de stand weer gelijk te trekken, 12-12. Na een snelle onderschepping kreeg de aanval nog een kans op de winnende en die werd door Hellen gemaakt met nog een paar seconde op de klok, eindstand: 13-12. Hiermee houdt het zesde zicht op het kampioenschap. Maandag 3 juni speelt het zesde thuis de inhaalwedstrijd tegen NIO 3. Uit werd er met 9-8 verloren, en als het zesde nu weet te winnen met minimaal twee doelpunten verschil, is het kampioenschap binnen. A.s. zaterdag speelt het zesde haar laatste wedstrijd uit tegen Gemini 3, ouderwets op gras. Thuis werd er met 11-5 gewonnen.

VALTO 7 speelde afgelopen maandag uit tegen Paal Centraal 3. Nadat een paar weken geleden met 10-12 van deze ploeg werd verloren, lukte het ook dit keer niet om de punten binnen te halen: 14-10. Afgelopen zaterdag speelde het zevende thuis tegen GKV 3. In de 1e helft had het zevende moeite om tot scoren te komen en zo stond het met rust 3-5. Het zevende begon goed aan de 2e helft en wist deze achterstand om te buigen naar een voorsprong. Helaas lukte het niet om dit vast te houden en zo werd er nipt verloren: 8-9. A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen Avanti 9, en dat is de laatste kans om van de hatelijke nul af te komen. Thuis werd er met 5-11 verloren, dus dat zal geen makkelijke opgave worden.

VALTO 8 speelde thuis tegen Vriendenschaar 4. Het achtste moest aan de bak, want Vriendenschaar bleek een bijna volledig mannenteam te zijn. En dat viel niet mee. Het achtste bleef er wel tot het laatste fluitsignaal voor gaan, maar helaas zonder (positief) resultaat: 5-14. A.s. zaterdag is het achtste vrij, zij speelt zaterdag 15 juni haar laatste wedstrijd, uit tegen KIOS 4, die tot nu toe al haar wedstrijden heeft gewonnen.

Valto C1: Valto C1 speelde thuis tegen Excelsior. Uut werd daar gewonnen. Helaas zat dat er nu niet in. Eindstand 4-10.

Valto C3
: De C3 speelde de  kampioenswedstrijd uit bij Avanti. De eerste helft ging wat moeizaam, maar de tweede helft ging het een stuk beter en werd er flink gescoord. Eindstand 3-11. Zo werd het tweede kampioensschap dit seizoen binnen gehaald.

Valto C4:
De C4 speelde uit en kon kampioen worden tegen Dunas. Maar helaas lukte dat niet, want de wedstrijd werd verloren met 7-4.

Valto C5
: De C5 speelde thuis tegen Avanti. Het was een spannende wedstrijd,  maar helaas werd de wedstrijd verloren met 1 punt verschil. Eindstand 3-4
Valto D1:De D1 speelde tegen ONDO. Dit is altijd een lastige wedstrijd en dat bleek ook vandaag weer. Helaas zonder Kim en Denzel maar met Daan, Don, Luna en Brandon. We kwamen snel achter en het lukten niet om ons eigen aanvalsspel te spelen. Voorverdedigen ging moeizaam en ONDO pakten veel rebound. Rust 3-2 achter. Na rust werd de achterstand groter. Gelukkig hadden we een goede bank en bleven we in de wedstrijd. Maar telkens als we dichterbij kwamen dan liep ONDO weer weg. Tot de 9-6 5 min voor tijd. Met een eindsprint kregen we toch 9-9 op het scorebord.

Valto D2
: De D2 speelde als enige D-team thuis en niet tegen ONDO, maar tegen Die Haghe. Een tegenstander waar we al veel vaker tegen gespeeld hebben, iedere keer spannende wedstrijden. De eerste helft speelden we goed, vooral verdedigend konden we veel druk geven en de doorloop voorkomen. Aanvallend hadden we leuke aanvallen, maar af en toe waren we een beetje slordig met passen. De ruststand was 2-3 en toen we net na rust op 3-3 waren was alles nog mogelijk. Alleen vanaf dat moment wilde de bal bij ons niet meer door de korf en Die Haghe gooide het tempo nog een beetje omhoog en scoorde wel nog een paar keer. Eindstand werd 3-7.

Valto D3
: D3 ging ook uit op bezoek bij ONDO, de koploper in de poule. Het niveau wat we lieten zien vanaf het begin was heel hoog en de teams waren aan elkaar gewaagd. We creëerden kans op kans maar scoorden niet. ONDO wel en ze liepen uit naar 3-0. Gelukkig deden we wat terug en met 4-3 achterstand gingen we de rust in. Met wat wisselingen hielden we de intensiteit hoog en ook na rust bleef de wedstrijd gelijk op lopen. Verdedigend hadden we het nog wat beter voor elkaar en een 5-6 voorsprong was het gevolg. ONDO scoorde 2x snel achter elkaar en met een uiterste krachtsinspanning wisten we de gelijkmaker er nog in de krijgen: eindstand 7-7.

Valto D4
: D4 speelde uit tegen ONDO. Een pittige tegenstander! Binnen een paar minuten stond het 1-1, daarna wist ONDO er achter elkaar een paar te scoren.
De laatste helft scoorden wij er nog 2. Eindstand 8-3.

Valto E1 speelde uit tegen Dijkvogels E1. Valto speelde een goede wedstrijd en kreeg veel kansen. Er werd met 7-12 gewonnen en dat betekent dat jullie nog kansen maken op het kampioenschap, maar dan moeten beide wedstrijden wel gewonnen worden. Succes E1!

Valto E2 speelde thuis tegen Fortuna E4. Daar werd de vorige wedstrijd ruim van gewonnen en ook dit keer kwam de E2 tot veel doelpunten, maar wist Fortuna ook meer te scoren. Eindstand was 16-10 winst en dat betekent dat jullie volgende week de kampioenswedstrijd spelen tegen Nikantes E1. De winnaar van die wedstrijd wordt kampioen, zet hem op E2!

Valto E3 was vrij, zij spelen de komende twee zaterdagen nog wedstrijden.

Valto E4 speelde afgelopen maandag al hun kampioenswedstrijd tegen Achilles E3. Achilles moest winnen om nog kans te maken, maar de E4 was niet van plan om dat te laten gebeuren en won met 12-0. Dat betekent dat jullie de eerste kampioen waren van Valto dit voorjaar. Goed gedaan E4, nogmaals gefeliciteerd! Zaterdag mogen jullie het seizoen afsluiten tegen ODO.

Valto E5 speelde thuis tegen koploper Avanti E3 dat kampioen kon worden. Vooral de heertjes van Avanti scoorden veel, maar jullie bleven goed doorgaan en meescoren. Uitslag was 6-11.

Valto F1 speelde thuis tegen Achilles F1, de koploper. Jullie wisten het Achilles flink moeilijk te maken en ook toen jullie wat verder achter kwamen toch weer terug te komen. Uiteindelijk wist Achilles net iets makkelijker te scoren, het werd 7-11. Daarna speelde

Valto F2, ook thuis, en door afwezigen met wat hulp van de F1. Hier was het superspannend maar wist Phoenix F2 uiteindelijk één keer meer te scoren: het werd 7-8.

Valto F3 speelde uit tegen Vitesse F3. De F3 had er veel zin in en wist uiteindelijk, met veel aanmoediging en gejuich van de reserves die ook erg goed waren als cheerleaders, 15 keer te scoren. Eindstand was 1-15. Ook voor jullie nog twee wedstrijden de komende twee zaterdagen.

Van de TC

Speelronde 5 – Indelingen jeugd en Super Saturday op komst

Laat ik er maar meteen mee starten, de indelingen. De jeugdindeling is zondagavond online gekomen, de seniorenindeling volgt later.

Ik weet dat de meeste kinderen en ouders meteen doorscrollen naar de indeling zelf en het inleidende stuk overslaan. Dat is prima. Ik hoop echter wel dat het daarna alsnog gelezen wordt. Daarin staat namelijk uitleg over hoe we tot de indeling komen. Kort gezegd: er zit veel werk in, we proberen de puzzel zo goed mogelijk te leggen, rekening houdend met vele factoren en toch doen we het nooit voor iedereen helemaal goed. Laat het wel eerst op je inwerken.

We kunnen ons voorstellen dat er dan soms toch nog vragen zijn, dat is prima. Stel die per e-mail aan mij via vztc@ckv-valto.nl, ik verzamel ze en bespreek ze met de coördinatoren en we komen erop terug. Niet meteen dezelfde dag of de dag erna. Soms duurt het wel een paar dagen, een week, of langer. Dat geeft ons de tijd om te overleggen en de kinderen kunnen dan alvast meetrainen.

Dan aankomende zaterdag. SUPER SATURDAY! Zowel Valto 1 als Valto 2 kunnen kampioen worden. Voor Valto 2 betekend dat ook promotie naar de reserve ereklasse en dat betekent weer dat beide teams op hetzelfde, hoogste niveau van Nederland acteren. Overigens samen met de A1 en B1 die op dit niveau zijn gehandhaafd. Uniek weer in de historie van Valto!

Komt dus allen naar Villa Valto en blijf lekker hangen voor de loterij, de dagschotel en flink wat gezelligheid in de avond.

Schoolkorfbal
Op woensdag 29 mei was er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. Een verslag van deze dag kun je hier lezen. Wil je naar aanleiding van het toernooi eens proberen hoe een training gaat, neem dan contact op met één van de coördinatoren. Ken je iemand die mee heeft gedaan en het leuk zou vinden om eens mee te trainen? Neem diegene dan mee naar jouw training en laat het vooral je trainer even weten.

Kangoeroes en meetrainen
Afgelopen zaterdag was er de tweede training voor de kinderen die na de AdFysio Giga Kangoeroedag wel eens willen weten hoe het op een echte Kangoeroetraining is. Deze was goed bezet en ik heb veel kinderen leuk bezig gezien! Komende zaterdag is het nog een keer, dus je bent van harte welkom en als je iemand mee wil nemen is dat helemaal prima!

Wil je bij een andere groep meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dat echt kiezen. Kinderen van de groepen 0, 1 en 2 hebben meegedaan aan de AdFysio Giga Kangoeroedag en kunnen met hun stempelkaart 3 keer gratis meetrainen op 25 mei, 1 juni en 8 juni van 10.00 – 10.45 uur.

Volgend seizoen
Als TC zijn we inmiddels druk bezig met het nieuwe seizoen. We zoeken eigenlijk nog twee mensen. Eén iemand voor in de TC, een coördinator senioren breedtesport (Valto 6, 7 en 8) en één iemand die de werving op zich kan nemen. Wat dat precies inhoudt kunnen we bespreken, maar in de basis gaat het om de afstemming tussen de huidige activiteiten die al georganiseerd worden, de opvolging daarvan en het bedenken van nieuwe activiteiten die zorgen voor voldoende aanwas in het algemeen en extra aandacht voor specifieke groepen (qua leeftijd of geslacht bijvoorbeeld).

Daarnaast zoeken we altijd trainers, coaches, teamouders en scheidsrechters. Lijkt het je leuk om hier iets in te doen of heb je de vraag om trainer of coach te worden nog niet van Thom gehad, laat het dan aan me weten!

Het nieuwe jaarschema staat inmiddels al een tijdje online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Trainersbijeenkomsten
Afgelopen maandag was er weer een trainersbijeenkomst, waarbij er vooral op situaties is ingegaan waarmee je te maken kunt krijgen als trainer of als coach. Situaties of vragen met betrekking in de inhoud, maar ook andere zaken, zoals gedrag van spelers of vragen van ouders.

De laatste avond (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden is maandag 10 juni.

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Wedstrijdverslagen

Valto 2 verzuimt het af te maken; Valto 1 blijft ereklasser

Sponsors:

Na het vierpunten weekend van vorige week was er vandaag de kans voor onze selectie om het af te maken. Valto 2 kon zich vandaag tot kampioen kronen, maar dan moest er wel gewonnen worden in Gorinchem van GKV/Enomics 2. De thuiswedstrijd werd met 15-10 gewonnen, maar gemakkelijk ging het toen allerminst. Omdat ook V1 een belangrijke wedstrijd moest spelen in Nieuwerkerk a.d. IJssel tegen het plaatselijke ckv voor behoud in de ereklasse, werd er voor gekozen om spelers uit de A1 in Gorinchem op de bank te zetten. Het vlaggenschip kon hierdoor compleet op stap. Door de wegafzettingen was het sowieso niet te doen om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Ook ik deed er ruim twintig minuten langer over dan een normale rit naar Gorinchem. Daar aangekomen was de wedstrijd al even onderweg, maar stond Valto op een 1-2 voorsprong. Tot halverwege de 1e helft hielden de ploegen gelijke tred, maar vanaf 3-3 trok Valto het initiatief naar zich toe. Met de doelpunten van Romeo en Martijn werd het eerste gaatje geslagen, maar GKV haakte direct weer aan. Met om en om scoren werd het 5-7 toen er nog zeven minuten op de klok stonden voor de thee. Thijs en Mark verdubbelden onze voorsprong naar 5-9 en toen Vera er even later, in de reeds aangegeven laatste minuut, 5-10 van maakte leek Valto met een riante voorsprong te kunnen gaan rusten. Een minuut duurt helaas soms wel heel erg lang, want de thuisploeg kreeg nog een aanval te spelen waarin zij nog meerdere aanvallen mochten opzetten. Na het doelpunt van de thuisploeg bleek deze lange minuut dan toch ten einde en werd er gerust met 6-10 op het bord.

Het handje vol Lierse supporters wat aanwezig was had kunnen genieten van een gretig V2 wat met prima spel en goed opgezette aanvallen het verschil had weten te maken. Nu was het zaak deze scherpte vast te houden en de voorsprong te behouden. Ik was dan ook vol vertrouwen toen de 2e helft begon dat het allemaal goed zou komen. Bij de start van de 2e helft wist Valto de eerste vijf minuten gelijke tred te houden met de thuisploeg, maar na de 8-12 van Lisette viel de doelpunten machine van Valto droog. GKV bracht wat verse spelers binnen de lijnen en ging op jacht naar doelpunten. Verdedigend voerden zij de druk op, waarmee zij ons tot in de laatste minuut voor tijd van scoren af wisten te houden. Halverwege de tweede helft kwam GKV langszij en was het erop en erover voor de thuisploeg. Het Lierse publiek zag een onmachtig Valto 2 wat niet meer de scherpte had uit de eerste helft en het eigenlijk allemaal liet gebeuren. De ploeg leek als los zand aan elkaar te hangen en werden, volgens mij te laat, spelers van de bank gestuurd om zich te gaan warmlopen. Toen de thuisploeg een 14-12 voorsprong had genomen en er nog maar negen minuten te gaan waren, kwam David binnen de lijnen op de plaats van Martijn. Lieke nam de plaats van Lisette in, maar het mocht allemaal niet baten. De thuisploeg had het onder controle en wist de wedstrijd rustig uit te spelen. Pas in de laatste minuut wist Valto weer de korf te vinden uit een vrije bal en de eindstand op 15-13 te zetten. Een terechte nederlaag voor Valto 2, wat na een prima 1e helft in het 2e bedrijf door de ondergrens zakte. Een wedstrijd met twee gezichten, waar zeker in de 2e helft veel meer in had kunnen zitten. Er is voor het kampioenschap natuurlijk nog geen man overboord, maar dan moeten we volgende week wel zestig minuten scherp zijn. In Dordrecht werd met één verschil gewonnen van DeetosSnel/QLS 2, waar we toen ook diep voor moesten gaan. Voor de Villa hebben we natuurlijk wel het voordeel van veel supporters, maar ook de zenuwen moeten voldoende in bedwang gehouden worden. Ik heb er desondanks wel vertrouwen in dat er volgende week een feestje gevierd kan worden in De Lier.

Hierna heb ik me weer in het drukke verkeer gestort om zo snel als mogelijk in Nieuwerkerk a.d. IJssel te komen. Normaal een ritje van pak’m beet 25 minuten, was het vandaag een dubbele reistijd. Ik dacht dus tien minuten te laat aan te komen, maar nu waren we er nog net op tijd om vanaf de parkeerplaats Thom vanaf de zijlijn de 6-8 binnen te zien schieten vlak voor het rustsignaal klonk. In de auto hadden we wat tussenstanden door gekregen via de app, waardoor ik toch wel een beetje op hete kolen zat. Na een 4-0 achterstand kwam even later een 5-4 tussenstand door en kwam bij mij het vertrouwen in een overwinning weer boven. Voor we bij de Kleine Vink waren aangekomen had Mirthe ons al op voorsprong gezet en de treffer van Thom vanaf de zijlijn hebben we nog meegekregen.

Een sterke come back van ons vlaggenschip, wat dit seizoen wel vaker zijn veerkracht heeft getoond.

Bij aanvang van het tweede bedrijf wist Laurens onze voorsprong verder te vergroten, maar de thuisploeg wist nog niet van opgeven. Zij vochten tenslotte voor hun laatste kans om te overleven in de ereklasse en moesten vandaag minimaal winnen om deze droom levend te houden. Na vier minuten kregen zij weer de aansluiting bij 8-9 en zouden de ploegen hierna om en om scoren. Door de doelpunten van Mirthe en Maaike stond er na tien minuten een 9-11 tussenstand op het bord en kwamen er bij de thuisploeg verse spelers binnen de lijnen. Bas Stuurstra verving Nathan Marcks, die een lastige middag had tegen Thom, maar ook Bas zou vanmiddag niet veel tot scoren komen. Ook Mark ging tot wisselen over en bracht Bart op de plaats van Laurens die het mocht opnemen tegen zijn naamgenoot in de korfzone. Thom tekende na vier doelpuntloze minuten voor de 9-12 en zou er nog een pittig laatste kwart te spelen zijn. Zoals we van deze tegenstander gewend zijn schromen zij

de fysieke duels niet. Er werd dan ook meer en meer de confrontatie opgezocht door de thuisploeg, waarbij alles uit de kast getrokken werd om onze spelers uit hun spel te halen. Na elk gescoord doelpunt van de thuisploeg werd de confrontatie met onze verdediger gezocht om te laten horen hoe geweldig men zichzelf vond. Ondanks al deze intimidatie bleef Valto gewoon doen waar het goed in is en dat is korfballen. De aanvallen werden zorgvuldig opgezet, waardoor de overwinning geen moment meer in gevaar kwam. Jasper was heer en meester in de korfzone en wist na de 11-13 van Frank de wedstrijd even later in het slot te gooien door er 11-14 van te maken. Met nog minder dan drie minuten op de klok kon dit niet meer mis gaan. Het slot akkoord was voor de thuisploeg die de eindstand op 12-14 zetten in de laatste seconden van de wedstrijd. Een mooie overwinning van ons vlaggenschip wat zich hiermee verzekerd van een verlenging van hun verblijf in de ereklasse. Op het andere veld in Dordrecht deed DeetosSnel/QLS 1 wat er van hen verwacht werd. Zij maakten niet een tweede fout op rij, maar beleefden geen supermiddag tegen KOAG. Ook zij wisten maar met slechts vier verschil te winnen van de rode lantaarndrager.

Volgende week de laatste speelronde voor de meeste ploegen. De selectie speelt thuis zomaar twee kampioenswedstrijden en met de loterij erbij wordt er een overvol terras verwacht met allemaal mensen die achter onze ploegen gaan staan. Valto 2 gaat op voor een klinkende overwinning om daarmee hun kampioenschap binnen te harken en de promotie naar de reserve ereklasse. Hiermee vergroten we de kans op meer gezamenlijke tegenstanders met ons vlaggenschip, wat dit weekend de ereklasse veilig stelde. Ons vlaggenschip kan na de overwinning van gisteren ook nog kampioen worden tegen DeetosSnel/QLS, maar dan moet er wel gewonnen worden van deze ploeg. Wij staan op gelijke hoogte, maar speelden in Dordrecht wel een heel slechte 2e helft, waardoor er met 22-12 werd verloren. DeetosSnel heeft dus genoeg aan een gelijk spel, maar Valto heeft in de zaal laten zien dat het ook van deze ploeg kan winnen. Een mooie kans om de afzwaaiende spelers hun laatste wedstrijd een gouden randje te geven. In deze wedstrijd nemen we afscheid van Laurens die zijn tijd meer aan zijn toekomstige vaderschap wil besteden naast het coachen van Fortuna A1. Aan alle mooie dingen komt een eind, maar ik ga er van uit dat we Laurens nog wel als supporter gaan zien bij de Villa, al dan niet met kinderwagen. Ook Jasper zien we na deze wedstrijd niet meer binnen de lijnen voor Valto. Hij gaat het avontuur aan in 020 waar hij door Barry Schep gevraagd is om de selectie van korfbal league club akc Blauw-Wit te komen versterken. Ik gun hem alles en wens hem veel succes bij dit avontuur, maar jammer vind ik het wel.

Na de wedstrijden ongetwijfeld weer een mooi afsluitingsfeest, waar ik helaas niet bij kan zijn. Volgende week geen razende reporter langs de lijn, maar hopelijk kan ik ergens de life stream bekijken. Het seizoen zit er bijna op dus voor diegene die ik niet meer zie of spreek, alvast een fijne vakantie allemaal.