Indelingen jeugd 2024/2025

De indeling van de jeugdteams. Voor veel spelers is dit altijd een spannend moment. We vragen je toch om eerst onderstaande even door te lezen voor je in één keer doorgaat naar het overzicht van de nieuwe teams. De trainers en coaches staan er indien bekend zoveel mogelijk bij, voor sommige teams zijn we nog bezig en volgen de namen later.

Uitgangspunten voor het samenstellen van teamindeling
Elk jaar bereidt de Technische Commissie van Valto de teamindelingen voor. Gedurende het hele seizoen volgen de coördinatoren de teams uit hun leeftijdslagen. Er worden gesprekken gevoerd met trainers en coaches en de voortgang van spelers wordt besproken op verschillende momenten, maar ook de sociale aansluiting. Hiermee probeert de TC om tot een zorgvuldige potentiële teamindeling te komen die vervolgens met alle trainers en coaches is geverifieerd.

Deze volgorde wordt gebruikt, omdat de trainers en coaches de spelers het vaakst zien en een duidelijk beeld kunnen creëren van hun spelers. Met het beeld van de trainers en coaches gaat de TC verder aan de slag, zodat zij uiteindelijk het totaalbeeld kunnen vormen.

Een teamindeling voor de gehele vereniging baseren we niet alleen op korfbalkwaliteiten. Om tot de beste indeling te komen houden we onder andere rekening met: leeftijd, sociale aansluiting en teamgrootte, naast het eerdergenoemde niveau van de speler. Voor de F en E is het niveau van minder belang en ook nog lastiger te bepalen.  Vanaf de D worden teams steeds meer op niveau ingedeeld om zo veel mogelijk spelers de kans te geven met spelers van hun eigen niveau te spelen. Uiteindelijk is dit één van de zaken die leidt tot een verhoogd spelplezier! Overigens zijn er dit jaar de indelingen iets anders gedaan dan andere jaren. We hebben er voor gekozen om in principe tweedejaars spelers in hun lichting in de teams met een lager nummer (‘hoger’ team) te zetten en eerstejaars spelers in een team met een hoger nummer (‘lager team’). We denken dat dit uiteindelijk beter is voor de ontwikkeling. Let dus niet teveel op de nummertjes. Sommige teams worden pas samengesteld na een selectieperiode, dit geldt voor komend seizoen bij de B1 en de A1. B1-selectie is vóór de zomer bekend.

Net als andere jaren zijn de F-teams nog niet ingedeeld. Het gebeurt altijd dat zich hier nog nieuwe leden voor aanmelden. Wij wachten het dus liever af, om daarna een goede indeling te maken met de juiste aantallen per team. Dit zal pas aan de start van het nieuwe seizoen (in augustus/september) gebeuren. Tot de zomer traint de F gezamenlijk.

Zoals aangegeven zijn we bijna rond met de trainers en coaches. Dat is al veel verder dan andere jaren, waarvoor dank aan Thom en aan jullie als trainers/coaches. Ook ouders mogen zich overigens hiervoor aanmelden. Als coach is het hebben van korfbalkennis fijn, maar geen voorwaarde om een team te begeleiden. Het coachen van je eigen kind is zeker bespreekbaar, indien mogelijk.

Hoeveel tijd de trainers en coaches samen met de TC er ook insteken, soms komen we niet uit onder het maken van moeilijke keuzes. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met als overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt, maar we hebben er vertrouwen in dat we toch een goede, passende indeling hebben kunnen maken.

Vragen naar aanleiding van teamindelingen
Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen die openstaan. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De TC licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden.

Deze gesprekken worden gepland nadat de eerste trainingen in de nieuwe teams hebben plaatsgevonden. Op deze manier krijgen spelers, trainers, ouders en de TC de kans om een beeld te vormen van de nieuwe teams waarin een speler/speelster is ingedeeld en daar hun mening op te baseren. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau leuk korfballen!

Trainen in de nieuwe teams
Iedereen traint na 8 juni in de nieuwe samenstelling. De tijden staan hieronder, we gaan dus één keer per week trainen. De teams die na 8 juni nog een wedstrijd hebben, kunnen nog in de oude samenstelling trainen (naast de training in de nieuwe teams). 

Dinsdag
17:30 uur – E & F-teams
18:30 uur – D-teams + B1-selectie
19:30 uur – A-teams

Donderdag
18:00 uur – C-teams
19:00 uur – B-teams
20:00 uur – A1 + vrije ruimte voor senioren

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, Voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 29 58 53 87

 

Voornaam Voornaam
Valto A1 selectie FrenkP DaniqueV
Trainers/coaches JornK FinneE
Maaike LeviS JillK
Maarten MilanL JonneM
TimK MaartjeL
MiekeS
Valto A2 BrentK 1 dame A1 selectie
Trainers/coaches DaanS ImmeP
ThomasR KeesM JoanneB
Vacant SvenD NoukyS
TimB RenskeK
Valto A3 LarsK ElineK
Trainer MilanV EstelleZ
StevenV SamS FloorB
Coach TimG IsabelB
FlorisM JetteD
LiekeV
SanneH
Valto A4 GeppeM IrisV
Trainers/coaches RickM LotteW
Vacant ThijsB NikkiM
TwanV NoortjeV
PieraM
RoosO
Valto B1 selectie BasK DiekeP
B1-selectie is vóór de zomer bekend BramH IsisG
Trainers/coaches MichelN JetS
BartL ToonV LizeV
MarkT DuncanS SaraB
SaraD
StaceyE
ZipporahS
Valto B2 1 heer B1 selectie 3 dames B1 selectie
Trainers/coaches LiamB AnoukK
RomeoK FieneP
WouterD LucyM
SofieB
SophieW
Valto B3 AmberK
Trainers/coaches AmyB
RolfJ AnneE
Coach AnoukB
JesperV DaniekK
IsaP
JuliaB
LiekeE
MichelleD
MirteB
NaomiO
NikkiS
Valto B4 ArisB AmyZ
Trainers/coaches ChrisM BrittC
Vacant StevenB LizzyH
TimH MaudC
VinnD NoraR
TiffanyL
Valto C1 DenzelV LynnR
Trainers/coaches DonV MeikeB
FrankR KalleE RosanB
Jan PieterV TomS RosanneD
TessJ
VienneK
Valto C2 CasW FemS
Trainers/coaches DaanV LynnE
MaartjeL JesseK MetteE
JuliaV LuukV SuusP
SvenD SuzeV
Valto C3 BenteD
Trainers/coaches DaimyO
DavidD JadeV
JornK JannaN
LeviS JuulL
StijnV LizzyW
Coach LotteL
MarcellaB PearlB
SaarB
TessB
Valto C4 BerkayK JillB
Trainers LarsD JuliaO
DavidD LiannaN
JornK LisaJ
LeviS LiseR
StijnV LotteB
Coach SanneL
KarinN SophieZ
RudyB ValerieR
Valto D1 BeauS FayenneO
Trainers/coaches BhodeyO FieneB
LysanneV JensE IrisB
MilanL TwanB KimB
TimK NoraE
Valto D2 BrandonL CharlotteV
Trainers/coaches KjellZ LeneN
RomyL LiekeB
SanneO MerelM
SjorsJ SaarW
TessR
YenteD
Valto D3 BohdanK FienL
Trainers/coaches OliverE MaaikeS
JillK RensE MerelF
NoukyS ThimoB NikkiH
RenskeK TimM RomeeL
RomyB
YintheB
Valto E1 MilanJ BibiS
Trainers/coaches StennZ JasmijnF
IrisL JillH
LauraE
LisetteD
Valto E2 JoeyZ EmmaE
Trainers/coaches RensV MyrtheJ
DaniqueV TygoV
FrenkP
Valto E3 SvenK DanaR
Trainers/coaches TijnS JaylinnE
JetteD KaatjeH
SaraD
Valto E4 BryanM JazzlynN
Trainers/coaches RileyN RiverS
LiekeV TessaM
MilanV * momenteel trainen er twee nieuwe spelers mee die na aanmelding zullen aansluiten bij de E4
ToonV
Valto E5/E6 JaxB EsmeeK
Trainers/coaches LuukZ KeetP
BramH LaurenR
ElineK LiekeB
JoanneB LisaO
MichelN RobinE
RoosP
E5/E6 wordt later ingedeeld, na aanmeldingen van nieuwe leden die nu nog meetrainen. De indeling zal nog voor de zomervakantie bekend zijn.

Bij de E hebben we dit jaar, meer dan de seizoenen hiervoor, ervoor gekozen om teams op leeftijd in te delen. Dat betekent dat de tweedejaars spelers voornamelijk in de E1-2-3 ingedeeld zijn en de eerstejaars in de E5-6. Uitzonderingen hierop zijn de E3 en E4, wegens leeftijdscompensatie. Daarnaast is er ruimte voor nieuwe spelers gelaten. Om die reden hebben we de E5 en E6 nog niet ingedeeld, omdat wij de nieuwe aanmeldingen afwachten en dan een betere indeling voor alle spelers in deze groep kunnen maken.

E-jeugd coördinator
VeraL

Valto F-groep JamesM AirenV
Trainers/coaches ToonM JulieO
EliseR VinceB JuulL
EmmaB BramS* LaurenZ
EstelleZ MiesM
FloorB NadiaV
LauraW SofieV
RoosO SoofL
* alleen trainen SaarS
De F-teams worden na de zomervakantie ingedeeld
Kangoeroes Mels Fem
Fleur Faas Linn
Mieke Julian Iris
Finne Milou
JuulS