Bijblijver 41, jaargang 51 10 juni 2024

Van de voorzitter

Wat een mooie zaterdag!

Zaterdagmorgen 8 juni, het belooft een mooie dag te worden. Volle dag met alleen maar wedstrijden. Er wordt gefilmd door Studio Stolze. Na de wedstrijd van V1 laat in de middag wordt de uitslag van de loterij bekend gemaakt.De hele dag zetten vrijwilligers zich in om er een mooie laatste speelronde van te maken. En dat is gelukt. Wat een feest toen we uit KZ Koog aan de Zaan vandaan kwamen. Helaas had onze A1 daar niet veel te vertellen en werd er ruim verloren. Uiteindelijk is KZ kampioen in deze poule geworden. En gaan zij door naar de play offs. Maar bij terugkomst in onze villa, kon de wedstrijd van V2 beginnen. Bij winst of gelijkspel kon de champagne open getrokken worden. Het bleek een bloedstollende wedstrijd te worden. Met uiteindelijke een eindstand van 13-13. Kampioen dus, en dat mocht gevierd worden. Op naar V1 die ook bij winst kampioen in deze poule kon worden. Helaas lukte dat net niet, de eindstand was 12-14 voor DeetosSnel. In de rust sprak Petra mooie woorden voor Hellen die na een hele lange korfbal carrière besloten heeft te gaan stoppen. Haar team V6 had wat moois bedacht al afscheid en ook vanuit het bestuur hebben wij haar bloemen gegeven. In de 2e helft van V1 kwamen er ook 3 publiekswissels van Laurens, Jasper en Ron. Zij gaan om diverse redenen stoppen bij de selectie. ook dit kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. En dus als dank werden er bloemen uitgedeeld. Na de wedstrijd op het terras sprak coach Mark Tissink mooie woorden voor hen en ook zij ontvingen vanuit de selectie mooie herinneringen. Natuurlijk werd ook Richard niet overgeslagen en werd hij bedankt na 3 seizoenen voor het leiden van V2. Omdat we allen zo goed naar elkaar omkijken en lief en leed delen, is afscheid moeten nemen ook emotioneel. maar dat mag en hoort erbij. Als slot van deze mooie dag, was daar de uitslag van de loterij. Een mooie feestelijke afsluiting van deze dag van een lach en een traan. Mijn dank gaat uit naar een ieder die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Dat zijn teveel namen om op te noemen. Weet dat ik zelf genoten heb en velen om ons heen dit ook als hetzelfde ervaren hebben. Succes aankomende week weer op school en werk.

Nabeschouwingen

VALTO 1 speelde haar laatste wedstrijd thuis tegen DeetosSnel 1. Uit werd er met 22-12 verloren. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op 8 punten na 5 wedstrijden. Aangezien het om de degradatiepoule ging, stond er niks meer op het spel, want voor beide ploegen was handhaving al zeker en de eerste plek zou niks extra’s opleveren. Dat er niks meer op het spel stond, was ook wel te zien, want het was een ietwat saaie wedstrijd. In de eerste helft vielen de doelpunten nog wel redelijk makkelijk, ruststand: 9-9, maar in de 2e helft werd het publiek niet echt verwend. Met name aan de kant van VALTO wilden de doelpunten niet vallen. Eindstand: 12-14. Dat betekent dat zowel DeetosSnel als VALTO volgend seizoen weer in de ereklasse spelen. Nieuwerkerk en KOAG degraderen naar de hoofdklasse.

VALTO 2 speelde haar laatste wedstrijd thuis tegen DeetosSnel 2. Omdat het tweede vorige week de punten liet liggen, was het nu erop of eronder. Het tweede begon de wedstrijd met één punt voorsprong op DeetosSnel en had dus aan een gelijkspel genoeg. Uit had het tweede met 14-15 gewonnen. Ook dit keer waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. VALTO wist als eerste een kleine voorsprong te pakken, maar deze werd al gauw overgenomen door Deetos. Ruststand 7-8. In de 2e helft zag het er lang naar uit dat het weer net niet zou gaan lukken, net als in de zaal, maar richting het eind wist het tweede dan toch weer op gelijke hoogte te komen. In de slotfase was er zelfs nog twee keer een voorsprong voor VALTO, maar dat werd tot twee keer toe weer gelijk door Deetos, eindstand: 13-13, en dat was genoeg voor het kampioenschap! Het tweede speelt volgend seizoen reserve ereklasse!

VALTO 3 speelde uit tegen HKV/OE 3. Vorige week had het derde het kampioenschap verspeeld aan ODO en dus stond er niks meer op het spel. Thuis werd er met 14-9 gewonnen. Na een goede eerste helft, ruststand 7-9, wist het derde in de 2e helft de korf een stuk minder makkelijk te vinden. Hierdoor wist HKV het initiatief naar zich toe te trekken, met name doordat een aantal dames van HKV zeer zuiver waren met hun verre schoten. Eindstand: 15-13. Lisanne kon nog een paar minuten meedoen op de plek van Julia, waarmee beide dames een mooi afscheid hebben gekregen. Het derde eindigt op de derde plek en speelt het volgend seizoen reserve 2e klasse.

VALTO 4 speelde uit tegen koploper Die Haghe 4. Thuis werd hier met 9-10 van verloren. Vorige week had het vierde handhaving al veiliggesteld, dus ook hier een wedstrijd waar niks meer op het spel stond. Zeker ook omdat de tegenstander ook al kampioen was. Het vierder wist in de 1e helft een voorsprong te pakken, maar richting de rust wist Die Haghe de stand weer gelijk te trekken, waardoor er gerust werd bij een gelijke stand. In de 2e helft wist Die Haghe al snel de voorsprong te pakken en speelde de wedstrijd uit. Eindstand: 17-14. Het vierde eindigt op de 2e plek en speelt volgend seizoen reserve 2e klasse.

VALTO 5 speelde uit tegen koploper Weidevogels 4. Thuis werd er met 9-11 verloren. Het vijfde had minimaal een punt nodig om nog kans te maken om te handhaven. De hele wedstrijd stond het vijfde aan de goede kant van de scoren, maar kon niet voorkomen dat Weidevogels op het laatst nog langszij kwam, eindstand: 11-11. En omdat op ‘het andere veld’ Excelsior won van Paal Centraal was dit inderdaad genoeg om te handhaven, omdat het onderlinge resultaat met Paal Centraal in het voordeel van het vijfde is. Hiermee speelt het vijfde volgend seizoen reserve 3e klasse.

VALTO 6 speelde deze week twee keer. Op maandag werd er thuis gespeeld tegen NIO 3. Uit werd hier met 9-8 van verloren. De winnaar van deze pot zou kampioen worden. Het zesde had wat versterking van een aantal kinderen ingeschakeld en dat wierp haar vruchten af. In een aantrekkelijk potje vielen de doelpunten makkelijk, eindstand 22-15. Afgelopen zaterdag moest er uit gespeeld worden tegen Gemini 3, ouderwets op gras. Thuis werd er met 11-5 gewonnen. Dit keer een iets ander Gemini, omdat ze niet compleet waren, was er wat aanvulling uit de A. En die deden het niet verkeerd, waardoor het zesde elke keer in de achtervolging moest. In de 1e helft liet het ene vak ze door, maar maakte ook alle doelpunten. Ruststand: 7-6. In de 2e helft werd het eerst nog drie doelpunten verschil, maar daarna ging het andere vak ook scoren en werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven, eindstand: 11-12. Bij terugkomst in De Lier werd het kampioenschap gevierd met een heerlijke taart.

VALTO 7 speelde al vroeg in de ochtend uit tegen Avanti 9. Thuis werd er met 5-11 van deze tegenstander verloren. Dit keer ging de wedstrijd lang gelijk op en werd er in de 1e helft redelijk om en om gescoord. Ruststand: 7-7. In de 2e helft pakte Avanti al snel de voorsprong en had het zevende steeds meer moeite om tot scoren te komen. Eindstand: 15-12. Helaas eindigt het zevende hiermee op de laatste plek met nul punten.

VALTO 8 was vrij, zij komt als enig team zaterdag nog in actie. Ze speelt dan uit tegen koploper KIOS 4, die al haar wedstrijden wist te winnen.

VALTO E1 ging op bezoek bij KVS E1. KVS was al kampioen geworden, maar als de E1 deze wedstrijd zou winnen zouden ze volgende week nog gelijk kunnen komen met KVS. En dat lukte! Met 11-15 ging de winst mee naar huis, volgende week winnen van RWA betekent kampioen, succes E1!

VALTO E2 speelde de kampioenswedstrijd tegen Nikantes E1. Een spannende wedstrijd want we konden allebei nog kampioen worden. De eerste tien minuten werd de E2 verrast door het aanvallende spel van Nikantes waardoor we 4-0 achterstonden. Hierna pakte de E2 het als team onwijs goed op en kwamen we doelpunt voor doelpunt dichterbij. We gingen rusten met een 6-7 voorsprong! De laatste 20 minuten ging het erg gelijk op en bleven de doelpunten om en om vallen. Uiteindelijk wist de E2 aan het langste eind te trekken. De wedstrijd werd gewonnen met 9-10, en dus is de E2 kampioen! Super gedaan toppers!

VALTO E3 speelde thuis tegen ODO E1. Werd daar in de zaal nog van gewonnen, was deze keer helaas ODO net iets beter. Het werd 4-7 . Zaterdag mag de E3 nog een wedstrijd spelen, uit tegen VEO E3. Valto E4 was al kampioen en kon het seizoen rustig afsluiten. Met Maaike en Romee die snel overkwamen vanuit hun eigen wedstrijd (bedankt meiden!) werd ook tegen ODO een ruime overwinning behaald: 1-13.

VALTO E4 kan zich dus de ongeslagen kampioen noemen van hun poule.

VALTO E5 speelde uit tegen ONDO E4. Een ploeg die heel makkelijk tot het maken van doelpunten kwam, en Valto dat maar moeilijk kon voorkomen. Het werd 23-12.

VALTO F1 mocht op bezoek bij KVS het seizoen afsluiten. Een poule waar iedere wedstrijd spannend is en ook deze keer moesten de meiden van de F1 flink aan de bak. Met succes: het seizoen werd winnend afgesloten met 7-12.

VALTO F2 wist de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen te winnen, uit tegen Meervogels F2 werd het 6-15. Valto F3 speelde thuis, tegen de al kampioen Avanti F4. Avanti liet ook deze wedstrijd zien makkelijk te kunnen scoren en zo eindigde de wedstrijd in 2-14. Volgende week mag de F3 nog een wedstrijd inhalen tegen Maassluis F3.

De nieuwe F’jes mochten ook deze zaterdag een keer oefenen. Twee weken geleden waren we met 5 kinderen in Maasdijk, deze zaterdag gingen we met 10 kinderen naar Fortuna! Tegen twee teams van Fortuna werd er goed geoefend op samenspelen en schieten. Met heel veel gescoorde doelpunten sloten we na een uurtje af. Goed gedaan allemaal, jullie zijn allemaal helemaal klaar voor volgend seizoen!

Van de TC

Speelronde 6 – We zijn er bijna

We zijn bijna bij het einde van het seizoen. Wat nog rest zijn een aantal inhaalwedstrijden op 15 juni en natuurlijk de einddag op 22 juni. In de tussentijd trainen we nog twee weken, in de nieuwe teams. De tijden staan hieronder, we gaan dus één keer per week trainen. De teams die na 8 juni nog een wedstrijd hebben, kunnen nog in de oude samenstelling trainen (naast de training in de nieuwe teams).

20:00 uur – A1 + vrije ruimte voor senioren

We zijn er ook bijna qua indeling van de senioren. Ik kan nog niet zeggen wanneer deze volgt, maar we proberen het wel zo snel mogelijk af te ronden.

Afgelopen zaterdag
En dan nog even over afgelopen zaterdag. We hadden best wat taarten besteld voor mogelijke kampioenen en zowaar, bij ieder team is dat nog gelukt ook! Van harte gefeliciteerd aan de A4, C3, C4, D1, E2 en E4 bij de jeugd (sommigen al eerder) en Valto 6 én Valto 2 bij de senioren.

Vooral bij die laatste was het nog spannend zat. Maar wat vorige week niet lukte, lukte deze week wel! Voor veel publiek werd het in een zeer spannende wedstrijd een gelijkspel en dat was voldoende voor het kampioenschap en dus de promotie van de reserve hoofdklasse, naar de reserve ereklasse. Dit betekent dat zowel Valto 1 als Valto 2 volgend jaar op dit niveau speelt en dat is wederom historisch te noemen. En dat werd gevierd ook!

Daarnaast hebben we zaterdag afscheid genomen van Ron Boekestijn, die na jaren selectie nu een treetje lager gaat spelen. En ook van Jasper van der Eijk, die Valto verruilt voor Blauw-Wit en daar zijn korfbaldroom gaat waarmaken, we wensen hem daar heel veel plezier en succes bij! Laurens Verbaan die ook na jaren selectiekorfbal heeft besloten te stoppen en zich gaat richten op trainen/coachen en zijn aanstaande kleintje. En tenslotte Richard van Weert, trainer/coach van Valto 2 die na de successen van promotie naar de reserve hoofdklasse en de reserve ereklasse veel voor Valto heeft betekend. We gaan hem missen, maar wensen hem heel veel succes bij Avanti!

En dóór … in de zomer
Iedere zomer zijn er best wat mensen die naar het veld komen om wat te schieten, hun conditie op pijl te houden, partijtje te spelen en voorheen hadden we ook nog wel eens een hardloopgroepje. Ook dit jaar willen daar weer iets mee doen. En het mooie is, je kunt je daarvoor aanmelden! Wil je centraal op de hoogte gehouden worden wanneer het veld open is en wanneer er iets wordt georganiseerd, wordt dan lid van de Whatsappgroep via deze link: https://chat.whatsapp.com/BqJkJORasH2720g8NzYgBd. Hoe meer leden, hoe meer vreugd.

Ik zoek hier ook nog één of twee mensen voor die dit willen meehelpen vorm te geven en in te vullen. Lijkt je dat leuk om te doen, dan mag je dat bij mij melden.

Schoolkorfbal
Op woensdag 29 mei was er bij Valto weer het jaarlijkse Priva Schoolkorfbaltoernooi. Een verslag van deze dag kun je hier lezen. Wil je naar aanleiding van het toernooi eens proberen hoe een training gaat, neem dan contact op met één van de coördinatoren. Ken je iemand die mee heeft gedaan en het leuk zou vinden om eens mee te trainen? Neem diegene dan mee naar jouw training en laat het vooral je trainer even weten.

Kangoeroes en meetrainen
Afgelopen zaterdag was er de derde training voor de kinderen die na de AdFysio Giga Kangoeroedag wel eens willen weten hoe het op een echte Kangoeroetraining is. Deze was goed bezet en ik heb wederom veel kinderen leuk bezig gezien!

Vond je het nu zo leuk dat je dit volgend seizoen wil blijven doen, meld je dan bij Lysanne (06-11741266) of meld je direct aan via https://ckv-valto.nl/lid-worden.

Volgend seizoen
Als TC zijn we inmiddels druk bezig met het nieuwe seizoen. We zoeken eigenlijk nog twee mensen. Eén iemand voor in de TC, een coördinator senioren breedtesport (Valto 6, 7 en 8) en één iemand die de werving op zich kan nemen. Wat dat precies inhoudt kunnen we bespreken, maar in de basis gaat het om de afstemming tussen de huidige activiteiten die al georganiseerd worden, de opvolging daarvan en het bedenken van nieuwe activiteiten die zorgen voor voldoende aanwas in het algemeen en extra aandacht voor specifieke groepen (qua leeftijd of geslacht bijvoorbeeld).

Daarnaast zoeken we altijd trainers, coaches, teamouders en scheidsrechters. Lijkt het je leuk om hier iets in te doen of heb je de vraag om trainer of coach te worden nog niet van Thom gehad, laat het dan aan me weten!

Het nieuwe jaarschema staat inmiddels al een tijdje online. Er zijn nog wel een aantal onbekendheden, maar het grootste deel staat erin. Kijk er alvast naar, mocht je je vakantie willen boeken of een weekendje weg.

Ook de indelingen voor de jeugd staan online, daarbij staan ook de trainingstijden voor de laatste twee weken en de trainers/coaches.