Bijblijver 1, jaargang 51 14 augustus 2023

Van de voorzitter

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur!

Het einde van de vakantie is weer in zicht. Voor sommige wellicht met een randje vanwege het weer of andere omstandigheden waar je als persoon geen vat op kan hebben. Feit is wel dat het klimaat echt wel aan het veranderen is en op sommige plekken op deze wereld natuurrampen extremer aan het worden zijn. Ik hoop dat jullie allen een mooie vakantie hebben gehad.

Afgelopen week was daar de Bradelierweek. Wat hebben we weer geluk gehad met het weer en wat was de stemming positief en goed. Leuk om velen weer te spreken en te zien. Ook met mensen die je al jaren niet meer hebt gezien, is de Bradelier de plek om elkaar te ontmoeten. Vrijdag was onze dag voor Valto om de bardienst te draaien bij de tent van het OC. Zowel in de middag en de avond waren wij namens  Valto met velen vertegenwoordigd. Dat was ook wel nodig met de drukte van mensen jong en oud die zowel in de middag als de avond in grote getale een drankje kwamen doen onder het genot van o.a De Abba tribute band, Emma Heesters, de Gondelvaart en de vele andere artiesten van deze dag. En wat hebben wij een superprestatie neergezet met elkaar. Daar zijn wij als vereniging echt supertrots op. Een ieder die heeft meegeholpen , ontzettend bedankt voor jullie aanwezigheid. Wij als Valto krijgen hier een vergoeding voor en die hebben we hard nodig om onze dromen na te leven.
Zeker toen het verrassende nieuws vrijdagmiddag kwam, dat Sportpark de Zweth na jarenlang onderhandelen met allerlei partijen nu echt gaat uitbreiden. Wij kunnen dus plannen gaan maken voor onze nieuwe accomodatie. De aankomende maanden zullen wij vanuit de nieuwbouwcommissie jullie regelmatig informeren wat de stand van zaken is en nemen jullie mee op weg naar realisatie. Natuurlijk zijn wij de betrokken partijen, Gemeente Westland dankbaar in wat zij de afgelopen jaren met elkaar hebben bereikt, zodat niet alleen wij als Valto, maar ook VV Lyra en LTC T Loo plannen kunnen maken richting toekomst.

Tot slot wens ik jullie allen een gezellige laatste vakantieweek toe in Naaldwijk en voor diegene die aan het werk zijn weer succes.

Met sportieve groet;
Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Programma

Zaterdag 19 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
12:00 oefenValto A1 en Valto A2 - driekamp Avanti / Die Haghe De Groene Wijdte
12:00 oefenValto selectie - trainingsweekend Belgie De Zwet

Zaterdag 26 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
13:00 oefenValto 1 - SDO 1 De Zwet
11:30 oefenValto 2 - SDO 2 De Zwet
14:15 oefenValto 3 - SDO 3 De Zwet
13:00 oefenValto 4 - KZ Danaiden 4 De Zwet
14:15 oefenValto 5 - Vitesse 6 De Zwet
12:30 oefenPKC A1 - Valto A1 Oostpolder
12:00 oefenMaassluis A2 - Valto A2 Wipperspark
11:45 oefenPKC B1 - Valto B1 Oostpolder
09:30 oefenValto B2 - Fortuna B3 De Zwet
10:00 oefenPKC C1 - Valto C1 Oostpolder
10:00 oefenValto C2 - Fortuna C2 De Zwet
11:00 oefenPKC D1 - Valto D1 Oostpolder
09:00 oefenFortuna D2 - Valto D2 Kruithuisweg-Oost
11:00 oefenODO D2 - Valto D4 De Commandeur

Dinsdag 29 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:45 oefenValto 1 - KVS 1 Micha van Dijk De Zwet
19:30 oefenValto 2 - KVS 2 Jan Korteland De Zwet

Woensdag 30 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
19:00 oefenValto B1 - Fortuna B2 Thijs Dijkstra De Zwet

Zaterdag 2 september 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 oefenFiks 1 - Valto 1 Voscuyl
14:00 oefenFiks 2 - Valto 2 Voscuyl
14:00 oefenKZ Danaiden 3 - Valto 3 Montgomerystraat
15:00 oefenKCC 6 - Valto 4 Schenkel
15:30 oefenKZ Danaiden 5 - Valto 5 Montgomerystraat
13:00 oefenValto 6 - ALO 3 P.A. (Pierre) van Venetiën De Zwet
14:45 oefenValto 7 - KZ Danaiden 8 P. (Petra) Dijkstra De Zwet
14:00 oefenKZ Danaiden 9 - Valto 8 Montgomerystraat
12:15 oefenValto A1 - Die Haghe A1 J.G. (Jan) Korteland De Zwet
14:15 oefenValto A2 - VEO A1 P.A. (Pierre) van Venetiën De Zwet
15:30 oefenValto A3 - VEO A2 G (Gerard) Verbraeken De Zwet
11:50 oefenWeidevogels A2 - Valto A4 Merenveld
11:00 oefenValto B1 - Avanti B1 T. (Thom) Voskamp De Zwet
09:00 oefenToernooi Excelsior - Valto B2/B3/C2-C5/D2-D4/E1-E5/F1/F2 Biesland (Excelsior)
10:00 oefenUnitas 3-kamp - Valto C1 Het Slingerbos
09:30 oefenKCC D1 - Valto D1 Schenkel

Van de TC

Feestweek voorbij, sportweek in zicht

Na de vakanties van de meesten van ons, staat er weer een nieuw korfbalseizoen weer voor de deur. Het luie feestweekzweet mag eruit en dat kan! Deze week starten de wedstrijdsportteams met de trainingen en de week erna volgt de rest.

Een mooi seizoen ligt voor ons
Het belooft een heel mooi en bijzonder seizoen te worden. De weersvoorspellingen voor de komende weken zijn al prima, beetje warm, maar wel genieten van de zon. Dit is het seizoen waarin we starten met alle trainers-/coaches-plekjes gevuld de jeugdteams. Daarnaast gaan Valto 1 en A1 proberen te handhaven in de voor hen hoogste klasse waarin ze ooit hebben gespeeld. En het is geen nieuws dat we al jaren flinke uitdagingen hebben qua ruimte, maar daarin is nu een flinke stap gezet en meer ruimte gloort aan de horizon. Een mooi punt om naar toe te werken en nog even volhouden.

Uitdagingen zijn er nog wel
Natuurlijk zijn er ook nog uitdagingen. Zoals een trainer/coach voor Valto 3 die nog niet is gevonden. Wel zijn we blij dat Johan de voorbereiding op zich neemt, maar voor de competitie zijn we dus nog op zoek. En op het gebied van arbitrage komen we nog bondsscheidsrechters tekort. Hierdoor kunnen we niet alle te fluiten wedstrijden invullen, met als gevolg een flinke boete vanuit de korfbalbond en punten in mindering. Dat laatste is iets dat we jaren hebben weten te voorkomen, maar wat afgelopen seizoen (enigszins onverwacht) toch is gebeurd. En dat is dus naast financieel, ook sportief een flinke domper. Werk aan de winkel dus. Mocht je hier een bijdrage aan willen leveren, dan kan dat. Benodigde cursussen en materiaal worden vergoed. Begeleiding wordt geregeld. Een plekje in de hall of fame is gegarandeerd!

De eerste trainingen en oefenwedstrijden
Valto B1 is afgelopen zaterdag al begonnen, maar voor de rest van de wedstrijdsportteams starten de trainingen deze week, dat zijn dus Valto 1 tot en met 5, Valto A1 en A2, Valto B1 en Valto C1. Voor zaterdag aanstaande staat er een trainingsweekend voor de selectie op het programma in Antwerpen en een driekamp voor de A1 bij Die Haghe.

Op zondag 20 augustus speelt Valto D1 op het NK Beachkorfbal Outdoor in Scheveningen.

Volgende week trainen alle teams weer. Oefenwedstrijden voor die zaterdag (26/8) en de zaterdag daarna (2/9) staan op de website. Heel veel jeugd oefent bij Excelsior op 2 september, voor de coaches die daar niet bij kunnen zijn, regel tijdig een invaller!

De trainingstijden staan hier. Het programma met oefenwedstrijden staat hier. Het definitieve programma van de competitie verwachten we eind volgende week. De eerste competitiewedstrijden starten op 9 september.

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 28 augustus
  2. Maandag 9 oktober
  3. Maandag 30 oktober
  4. Maandag 8 januari
  5. Maandag 11 maart
  6. Maandag 6 mei
  7. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we er vanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

De samenstelling van de TC
Bij het begin van het seizoen is het goed om de samenstelling van de TC weer even scherp te hebben. Hieronder de invulling van de Technische Commissie.

Teamouders
Ook dit seizoen willen we naast een coach, ook weer een teamouder per jeugdteam vragen om te helpen. Voor veel teams is dit wellicht inmiddels al geregeld, maar voor andere teams nog niet. Wil je hier als ouder je steentje mee bijdragen en er is nog geen teamouder of je weet het niet zeker, stuur dan een berichtje naar teamouder@ckv-valto.nl.

Wat doet een teamouder zoal?

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor dit seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Bekijk goed of eventuele vakanties vallen in speelweekenden en meld je op tijd af als dat zo is. Dat kan bij je coach voor de jeugdteams en bij Petra voor de senioren, via (wsv@ckv-valto.nl).

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Evenementenkalender

Vrijdag 24 mei 2024
PubQuiz 2024

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!