Bijblijver 2, jaargang 51 21 augustus 2023

Programma

Zaterdag 26 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
13:00 oefenValto 1 - SDO 1 De Zwet
11:30 oefenValto 2 - SDO 2 De Zwet
14:15 oefenValto 3 - SDO 3 De Zwet
13:00 oefenValto 4 - KZ Danaiden 4 De Zwet
14:15 oefenValto 5 - Vitesse 6 De Zwet
12:30 oefenPKC A1 - Valto A1 Oostpolder
12:00 oefenMaassluis A2 - Valto A2 Wipperspark
11:45 oefenPKC B1 - Valto B1 Oostpolder
09:30 oefenValto B2 - Fortuna B3 De Zwet
10:00 oefenPKC C1 - Valto C1 Oostpolder
10:00 oefenValto C2 - Fortuna C2 De Zwet
11:00 oefenPKC D1 - Valto D1 Oostpolder
09:00 oefenFortuna D2 - Valto D2 Kruithuisweg-Oost
11:00 oefenODO D2 - Valto D4 De Commandeur

Dinsdag 29 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:45 oefenValto 1 - KVS 1 Micha van Dijk De Zwet
19:30 oefenValto 2 - KVS 2 Jan Korteland De Zwet

Woensdag 30 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
19:00 oefenValto B1 - Fortuna B2 Thijs Dijkstra De Zwet

Zaterdag 2 september 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 oefenFiks 1 - Valto 1 Voscuyl
14:00 oefenFiks 2 - Valto 2 Voscuyl
14:00 oefenKZ Danaiden 3 - Valto 3 Montgomerystraat
15:00 oefenKCC 6 - Valto 4 Schenkel
15:30 oefenKZ Danaiden 5 - Valto 5 Montgomerystraat
13:00 oefenValto 6 - ALO 3 P.A. (Pierre) van Venetiën De Zwet
14:45 oefenValto 7 - KZ Danaiden 8 P. (Petra) Dijkstra De Zwet
14:00 oefenKZ Danaiden 9 - Valto 8 Montgomerystraat
12:15 oefenValto A1 - Die Haghe A1 J.G. (Jan) Korteland De Zwet
14:15 oefenValto A2 - VEO A1 P.A. (Pierre) van Venetiën De Zwet
15:30 oefenValto A3 - VEO A2 G (Gerard) Verbraeken De Zwet
11:50 oefenWeidevogels A2 - Valto A4 Merenveld
11:00 oefenValto B1 - Avanti B1 T. (Thom) Voskamp De Zwet
09:00 oefenToernooi Excelsior - Valto B2/B3/C2-C5/D2-D4/E1-E5/F1/F2 Biesland (Excelsior)
10:00 oefenUnitas 3-kamp - Valto C1 Het Slingerbos
09:30 oefenKCC D1 - Valto D1 Schenkel

Van de TC

Oefenronde veld – De kop is eraf!

De eerste week trainingen voor de wedstrijdsportteams zit er op en ook de eerste oefenwedstrijden zijn weer gespeeld.

Afgelopen zondag mocht Valto D1 op het beachkorfbaltoernooi spelen in Scheveningen. Het was er ook prima weer voor en in een sterk deelnemersveld hebben de toppers van de D1 twee keer verloren en één keer gewonnen (dan wel weer met 9-0). Volgende week speelt de D1 een oefenwedstrijd bij en tegen PKC D1.

De zaterdag ervoor had de B1 een zware bootcamp voor en een lichte training na de lunch. De hoofdklasse komt er aan en daarin zitten lastige tegenstanders. Op deze manier zou de B1 er helemaal klaar voor moeten zijn! Volgende week een oefenwedstrijd bij en tegen PKC B1.

De A1 en A2 hadden een driekamp bij Die Haghe, samen met Avanti. Vooraf nog een training op het eigen veld, aangevuld met spelers van de A3 en B1. De driekamp was een mooi moment voor de coaches om te kijken hoe de spelers ervoor staan en de volgende stap in het selectieproces. En ook de A1 speelt volgende week hun oefenwedstrijd bij en tegen PKC A1.

De wedstrijdsportteams Valto 3, 4 en 5 hadden nog geen oefenwedstrijden, maar wel hun eerste trainingen van het seizoen. Johan neemt deze in de voorbereiding op zich en zal ook bij de tweede oefenwedstrijd van Valto 3 zijn. We zijn erg blij dat hij dit wil doen, maar zijn nog wel op zoek naar een trainer/coach voor Valto 3.

De selectie tenslotte had een trainingsweekend bij Kwik uit Antwerpen. Zij spelen in de Topleague, dat is de Ereklasse van het Belgische korfbal. Ook voor de coaches van de selectie een goed moment om te kijken waar we staan na de zomervakantie en onderdeel van het selectieproces. Het waren prima wedstrijden in een gezellige sfeer, waarbij alles goed geregeld was. Zowel Valto 2 als Valto 1 in wisselende samenstellingen wonnen hun wedstrijden (16-17 en 16-18).

De selectie start deze week ook met hun programma bij AdFysio. Om nóg beter voor de dag te komen tijdens wedstrijden en in voorbereiding op de zaal wordt er onder begeleiding gewerkt aan core, kracht en uithoudingsvermogen. Deze maandag is dat om 19.00 uur. De weken daarna is het om 20.00 uur, tot eind oktober.

Volgende week spelen Valto 1 tot en met 5 thuis op ons eigen sportpark, tussen 11.30 en 15.30, kom dus gezellig kijken!

Bondsscheidsrechters gezocht
Op het gebied van arbitrage komen we nog bondsscheidsrechters tekort. Hierdoor kunnen we niet alle te fluiten wedstrijden invullen, met als gevolg een flinke boete vanuit de korfbalbond en punten in mindering. Dat laatste is iets dat we jaren hebben weten te voorkomen, maar wat afgelopen seizoen (enigszins onverwacht) toch is gebeurd. En dat is dus naast financieel, ook sportief een flinke domper. Werk aan de winkel dus. Mocht je hier een bijdrage aan willen leveren, dan kan dat. Benodigde cursussen en materiaal worden vergoed. Begeleiding wordt geregeld. Een plekje in de hall of fame is gegarandeerd!

Teamfoto’s
Dit jaar gaan we de teamfoto’s maken in de sporthal op zaterdag 2 september en een nog nader te bepalen moment. We gaan het zoveel mogelijk op één dag proberen te doen en door het in de sporthal te doen zorgen weervoor dat we geen last hebben van het weer en dat de foto’s onder gelijke omstandigheden worden genomen. Dit komt de kwaliteit ten goede.

Spelersfoto’s
Voor sommige spelers is er nog een (nieuwe) foto nodig. De coördinatoren gaan hiervoor langs bij de teams of vragen het de trainers/coaches. Let dus goed op of jij wordt gevraagd en zorg ervoor dat jouw foto zo snel mogelijk bij de coördinator komt. Op die manier is jouw digitale spelerskaart up-to-date!

Trainingen
Deze week trainen alle teams weer. Oefenwedstrijden voor die zaterdag (26/8) en de zaterdag daarna (2/9) staan op de website. Heel veel jeugd oefent bij Excelsior op 2 september, voor de coaches die daar niet bij kunnen zijn, regel tijdig een invaller!

De trainingstijden staan hier. Het programma met oefenwedstrijden staat hier. Het definitieve programma van de competitie verwachten we eind volgende week. De eerste competitiewedstrijden starten op 9 september.

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 28 augustus
  2. Maandag 9 oktober
  3. Maandag 30 oktober
  4. Maandag 8 januari
  5. Maandag 11 maart
  6. Maandag 6 mei
  7. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we er vanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

De samenstelling van de TC
Bij het begin van het seizoen is het goed om de samenstelling van de TC weer even scherp te hebben. Hieronder de invulling van de Technische Commissie.

Teamouders
Ook dit seizoen willen we naast een coach, ook weer een teamouder per jeugdteam vragen om te helpen. Voor veel teams is dit wellicht inmiddels al geregeld, maar voor andere teams nog niet. Wil je hier als ouder je steentje mee bijdragen en er is nog geen teamouder of je weet het niet zeker, stuur dan een berichtje naar teamouder@ckv-valto.nl.

Wat doet een teamouder zoal?

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor dit seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Bekijk goed of eventuele vakanties vallen in speelweekenden en meld je op tijd af als dat zo is. Dat kan bij je coach voor de jeugdteams en bij Petra voor de senioren, via (wsv@ckv-valto.nl).

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Evenementenkalender

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Inleveren Adidaskleding en uitdelen nieuwe kleding

Hoi allemaal,

Hopelijk hebben jullie een goede zomer gehad. Nu het voorseizoen voor alle teams van start gaat, wil ik jullie graag verder inlichten over de nieuwe kledinglijn.

De kledinglijn van Reece
Als je wedstrijden gaat spelen bij Valto, heb je een tenue nodig. Dit bestaat uit een oranje wedstrijdshirt en een zwart broekje of rokje en zwarte sokken. Ditmaal hebben we voor elk team een kledingsponsor gevonden. Hier zijn wel als vereniging erg blij mee! Dit zorgt ervoor dat we ieder spelend lid van een tenue kunnne voorzien*. Voor sommige teams, zoals de selectie, is het pakket uitgebreider. Dat kunnen ook inloopshirts zijn, trainingspakken, sokken of tassen. Voor de clubkleding of tas geldt dat je ze in bruikleen krijgt.

We hebben ervoor gezorgd dat onze gehele vereniging kan overstappen naar nieuwe kleding van het merk Reece. Dit merk, bekend vanuit het Hockey, staat bekend om de kwaliteit en mooie uitstraling.  Om ervoor te zorgen dat de kleding goed blijft en ook weer netjes en op tijd wordt ingeleverd, gaan we wederom werken met borg.

Daarnaast hebben we Melior bereid gevonden om nieuwe shirtjestassen te sponsoren. Hierdoor heeft elk team straks ook een gloednieuwe shirtjestas. Ook hier zijn we als vereniging erg blij mee.

De spelregels en de instructies die bij de nieuwe kledinglijn horen staan op de website. Deze zijn ook aanwezig in de shirtstassen. Lees ze goed door.

Een samenwerking met Sima Sport en Deventrade
Valto is verheugd te melden een samenwerking te hebben gesloten met Sima Sport en Deventrade. Onze Reecekleding wordt via Sima Sport besteld bij Deventrade. Deventrade is marktleider op het gebied van teamwear en werkt met samen met merken als Stanno, Hummel, Derbystar en natuurlijk Reece Australia. Sima Sport – gevestigd in Schiedam op slechts een kwartiertje rijden van De Lier – een gave sportzaak gericht op verschillende sporten waaronder korfbal. Hier komt de bestelde kleding binnen en wordt waar nodig bedrukt in de winkel. Hier kunnen leden van Valto naast de Reece kledinglijn ook korfbalschoenen kopen. Ga vooral een keer kijken!

Binnenkort starten we met de verkoop van trainingspakken, inloopshirts en sporttassen via onze VALTO shop. Aantrekkelijke kortingen kunnen dan bij introductie van deze nieuwe kledinglijn geboden worden. We hopen jullie hier over een week verder over te kunnen informeren!

Inleveren clubkleding en uitleveren van de nieuwe clubkleding
In de loop van de komende 3 weken verwachten we via meerdere leveringen alle bestelde clubkleding te ontvangen. We verwachten dan ook dat alle teams bij de eerste competitiewedstrijd in het nieuw zijn gestoken. Dit betekent tegelijkertijd dat de kans aanwezig is dat je tijdens oefenwedstrijden nog in de Adidaskleding loopt. We pakken het inleveren van de Adidaskleding en het uitdelen van de Reecekleding als volgt aan:

Je krijgt jouw persoonlijke clubkleding pas uitgedeeld als je de huidige clubkleding (de Adidaskleding) hebt ingeleverd. In de praktijk betekent dit dat – zodra de kleding van jouw team binnen is – je via de coach/contactpersoon uit je team op de hoogte wordt gebracht dat de kleding is ontvangen en wanneer je het die week kan ophalen in de Villa. Voor veel leden is dit alleen het rokje/broekje, maar voor sommige leden betekent dit daarnaast ook een trainingspak, inloopshirt en tas. I. Heb je jouw Adidas clubkleding (m.u.v. wedstrijdshirt) meegenomen? Dan nemen wij dit in en krijg je gelijk je nieuwe Reecekleding uitgedeeld. Heb je niet je al je Adidaskleding bij, dan krijg je ook niet je nieuwe kleding.

De shirtjestassen zullen door de kledingcommissie gevuld worden met de nieuwe shirtjes, hesjes, kledingvoorschriften en ook een overzicht wie welk shirt krijgt.

Broekjes en rokjes voor nieuwe leden
De nieuwe leden die nog geen clubbroekje/clubrokje hebben, willen we vragen contact op te nemen met Ramona van Dijk. Jullie kunnen dan alvast een rokje/broekje krijgen van de nieuwe kledinglijn. Hierbij de contactgegevens van Ramona:

Tel: 06-24283910
Mail: srdijk@caiway.nl
Hopelijk is hier hiermee alles duidelijk. Mochten er nog vragen zijn, hoor ik die natuurlijk graag. Tot snel allemaal!

Met vriendelijke groet,
De kledingcommissie
Tel: 06-13626830
Mail: floris.van.muyen@ckv-valto.nl

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Pascale van Dijk Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 ? ? ?
valto 1 thuis
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld