Bijblijver 3, jaargang 51 28 augustus 2023

Van de voorzitter

Het nieuwe seizoen is begonnen

De trainingen zijn al weer even bezig. Oefenwedstrijden worden afgewerkt, het nieuwe seizoen staat voor de deur. Opstarten brengt altijd de nodige stress met zich mee. Dit geldt voor alle commissies binnen Valto. De kantine shifts worden ingedeeld. Het klusteam maakt zijn ronde op het Villa terrein om openstaande klussen op te pakken. Alles vindt zijn draai weer. Even de puntjes op de i hoe alles ook weer in zijn werk gaat. Goed om te zien dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor onze vereniging. Deze week beginnen ook de scholen weer, dus is de vakantie definitief ten einde. Iedereen succes in jullie nieuwe groep, klas of opleiding. We gaan elkaar zeker weer zien langs de lijn of binnen de club.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Programma

Dinsdag 29 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
20:45 oefenValto 1 - KVS 1 Micha van Dijk De Zwet
19:30 oefenValto 2 - KVS 2 Jan Korteland De Zwet

Woensdag 30 augustus 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
19:00 oefenValto B1 - Fortuna B2 Thijs Dijkstra De Zwet

Zaterdag 2 september 2023

Tijd Wedstrijd Scheidsrechter Locatie
15:30 oefenFiks 1 - Valto 1 Voscuyl
14:00 oefenFiks 2 - Valto 2 Voscuyl
14:00 oefenKZ Danaiden 3 - Valto 3 Montgomerystraat
15:00 oefenKCC 6 - Valto 4 Schenkel
15:30 oefenKZ Danaiden 5 - Valto 5 Montgomerystraat
13:00 oefenValto 6 - ALO 3 P.A. (Pierre) van Venetiën De Zwet
14:45 oefenValto 7 - KZ Danaiden 8 P. (Petra) Dijkstra De Zwet
14:00 oefenKZ Danaiden 9 - Valto 8 Montgomerystraat
12:15 oefenValto A1 - Die Haghe A1 J.G. (Jan) Korteland De Zwet
14:15 oefenValto A2 - VEO A1 P.A. (Pierre) van Venetiën De Zwet
15:30 oefenValto A3 - VEO A2 G (Gerard) Verbraeken De Zwet
11:50 oefenWeidevogels A2 - Valto A4 Merenveld
11:00 oefenValto B1 - Avanti B1 T. (Thom) Voskamp De Zwet
09:00 oefenToernooi Excelsior - Valto B2/B3/C2-C5/D2-D4/E1-E5/F1/F2 Biesland (Excelsior)
10:00 oefenUnitas 3-kamp - Valto C1 Het Slingerbos
09:30 oefenKCC D1 - Valto D1 Schenkel

Uitslagen

zaterdag 26 augustus 2023

Wedstrijd Uitslag
oefenValto 1 - SDO 1    
oefenValto 2 - SDO 2    
oefenValto 3 - SDO 3    
oefenValto 4 - KZ Danaiden 4    
oefenValto 5 - Vitesse 6    
oefenPKC A1 - Valto A1    
oefenMaassluis A2 - Valto A2    
oefenPKC B1 - Valto B1    
oefenValto B2 - Fortuna B3    
oefenPKC C1 - Valto C1    
oefenValto C2 - Fortuna C2    
oefenPKC D1 - Valto D1    
oefenFortuna D2 - Valto D2    
oefenODO D2 - Valto D4    

Van de TC

Oefenronde veld – Mooie thuiswedstrijden onder een zonnetje

Ook de tweede oefenweek voor sommige teams zit erop. Voor anderen was het de eerste oefenronde en voor de rest zijn de trainingen al wel begonnen, maar is het zaterdag de eerste oefenwedstrijd die op het programma staat.

De selectie speelt dinsdag nog een oefenwedstrijd, een serieuze krachtmeting thuis tegen KVS, dat ook in de Ereklasse gaat spelen. De zaterdag daarna speelt het uit tegen Fiks, daarvoor geldt hetzelfde. Afgelopen zaterdag werd er tegen SDO/Fiable gewonnen door zowel Valto 2 (22-10) als door Valto 1 (20-13).

Valto 3 won overtuigend van SDO/Fiable 3, met 22-4. Valto 4 won ook, tegen KZ Danaiden 4 werd het 16-11. Valto 5 wist een gelijkspel te behalen, tegen Vitesse 6 werd het 10-10. Aanstaande zaterdag worden de laatste oefenwedstrijden uit gespeeld.

Valto A1, B1, C1 en D1 speelden allemaal bij en tegen PKC. De grootste club van Nederland en bij veel teams ook tot de top behorend. Niet gek dus dat alle Valto-teams verloren hebben, de een met een wat groter verschil dan de ander (14-7, 16-11, 17-2 en 11-6).

Het grootste deel van de jeugd speelt aanstaande zaterdag bij Excelsior op het jaarlijkse toernooi. Maar er is ook een thuisprogramma, van 10.00 tot een uur of 17.00. Veel succes in deze laatste oefenronde en dan op naar de competitie!

Bondsscheidsrechters gezocht
Op het gebied van arbitrage komen we nog bondsscheidsrechters tekort. Hierdoor kunnen we niet alle te fluiten wedstrijden invullen, met als gevolg een flinke boete vanuit de korfbalbond en punten in mindering. Dat laatste is iets dat we jaren hebben weten te voorkomen, maar wat afgelopen seizoen (enigszins onverwacht) toch is gebeurd. En dat is dus naast financieel, ook sportief een flinke domper. Werk aan de winkel dus. Mocht je hier een bijdrage aan willen leveren, dan kan dat. Benodigde cursussen en materiaal worden vergoed. Begeleiding wordt geregeld. Een plekje in de hall of fame is gegarandeerd!

Teamfoto’s
Dit jaar gaan we de teamfoto’s maken in de sporthal op zaterdag 9 en 23 september. Door het in de sporthal te doen, zorgen we ervoor dat we geen last hebben van het weer en dat de foto’s onder gelijke omstandigheden worden genomen. Dit komt de kwaliteit ten goede.

Spelersfoto’s
Voor sommige spelers is er nog een (nieuwe) foto nodig. De coördinatoren gaan hiervoor langs bij de teams of vragen het de trainers/coaches. Let dus goed op of jij wordt gevraagd en zorg ervoor dat jouw foto zo snel mogelijk bij de coördinator komt. Op die manier is jouw digitale spelerskaart up-to-date!

Trainingen
Deze week even opletten, de trainen op maandag tussen 19.00 en 20.00 uur komen te vervallen door de trainersbijeenkomst. Alle oefenwedstrijden staan op de website. Heel veel jeugd oefent bij Excelsior op 2 september, voor de coaches die daar niet bij kunnen zijn, regel tijdig een invaller!

De trainingstijden staan hier. Het programma met oefenwedstrijden staat hier. Het definitieve programma van de competitie verwachten we eind volgende week. De eerste competitiewedstrijden starten op 9 september.

Trainersbijeenkomsten
Bij Valto zijn er vele tientallen vrijwilligers actief, die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van jonge sporters en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. De manier waarop zij met hen omgaan, is cruciaal voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige sporters. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede cultuur binnen je team? En in welke oefenvorm kan je het beste stappen maken in de sportieve ontwikkeling van je team en de spelers individueel? En hoe kan je het beste je spelers bijsturen in wedstrijden?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in de reeks trainersavonden die komend seizoen plaatsvinden. In een zevental bijeenkomsten, bedoeld voor iedereen die binnen Valto een team traint of coacht, gaan we op een interactieve manier samen aan de slag om samen betere trainers en coaches te worden. Soms met z’n allen, soms verdeeld in kleine groepjes. Soms met alleen trainers, en soms met oefengroepen om de ideeën meteen in de praktijk te brengen. Zo brengen we het trainersniveau binnen de hele club omhoog.

De avonden (19.00 uur) waarop deze bijeenkomsten gaan plaatsvinden zijn:

  1. Maandag 28 augustus
  2. Maandag 9 oktober
  3. Maandag 30 oktober
  4. Maandag 8 januari
  5. Maandag 11 maart
  6. Maandag 6 mei
  7. Maandag 10 juni

Omdat we dit als Valto een belangrijk onderwerp vinden, gaan we ervanuit dat alle trainers van de F tot en met de A aanwezig zijn op deze avonden. We vragen jullie dan ook deze avonden nu al voor het hele jaar in jullie agenda te zetten zodat de kans klein is dat je verhinderd bent. Mocht het onverhoopt tóch voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn op een avond kun je je afmelden bij Bart van Leeuwen (06-34980328).

De samenstelling van de TC
Bij het begin van het seizoen is het goed om de samenstelling van de TC weer even scherp te hebben. Hieronder de invulling van de Technische Commissie.

Teamouders
Ook dit seizoen willen we naast een coach, ook weer een teamouder per jeugdteam vragen om te helpen. Voor veel teams is dit wellicht inmiddels al geregeld, maar voor andere teams nog niet. Wil je hier als ouder je steentje mee bijdragen en er is nog geen teamouder of je weet het niet zeker, stuur dan een berichtje naar teamouder@ckv-valto.nl.

Wat doet een teamouder zoal?

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor dit seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Bekijk goed of eventuele vakanties vallen in speelweekenden en meld je op tijd af als dat zo is. Dat kan bij je coach voor de jeugdteams en bij Petra voor de senioren, via (wsv@ckv-valto.nl).

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Evenementenkalender

Woensdag 29 mei 2024
Priva Schoolkorfbaltoernooi 2024

Zaterdag 22 juni 2024
Valto einddag 22 juni 2024

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Inleveren Adidaskleding en uitdelen nieuwe kleding

Hoi allemaal,

Hopelijk hebben jullie een goede zomer gehad. Nu het voorseizoen voor alle teams van start gaat, wil ik jullie graag verder inlichten over de nieuwe kledinglijn.

De kledinglijn van Reece
Als je wedstrijden gaat spelen bij Valto, heb je een tenue nodig. Dit bestaat uit een oranje wedstrijdshirt en een zwart broekje of rokje en zwarte sokken. Ditmaal hebben we voor elk team een kledingsponsor gevonden. Hier zijn wel als vereniging erg blij mee! Dit zorgt ervoor dat we ieder spelend lid van een tenue kunnne voorzien*. Voor sommige teams, zoals de selectie, is het pakket uitgebreider. Dat kunnen ook inloopshirts zijn, trainingspakken, sokken of tassen. Voor de clubkleding of tas geldt dat je ze in bruikleen krijgt.

We hebben ervoor gezorgd dat onze gehele vereniging kan overstappen naar nieuwe kleding van het merk Reece. Dit merk, bekend vanuit het Hockey, staat bekend om de kwaliteit en mooie uitstraling.  Om ervoor te zorgen dat de kleding goed blijft en ook weer netjes en op tijd wordt ingeleverd, gaan we wederom werken met borg.

Daarnaast hebben we Melior bereid gevonden om nieuwe shirtjestassen te sponsoren. Hierdoor heeft elk team straks ook een gloednieuwe shirtjestas. Ook hier zijn we als vereniging erg blij mee.

De spelregels en de instructies die bij de nieuwe kledinglijn horen staan op de website. Deze zijn ook aanwezig in de shirtstassen. Lees ze goed door.

Een samenwerking met Sima Sport en Deventrade
Valto is verheugd te melden een samenwerking te hebben gesloten met Sima Sport en Deventrade. Onze Reecekleding wordt via Sima Sport besteld bij Deventrade. Deventrade is marktleider op het gebied van teamwear en werkt met samen met merken als Stanno, Hummel, Derbystar en natuurlijk Reece Australia. Sima Sport – gevestigd in Schiedam op slechts een kwartiertje rijden van De Lier – een gave sportzaak gericht op verschillende sporten waaronder korfbal. Hier komt de bestelde kleding binnen en wordt waar nodig bedrukt in de winkel. Hier kunnen leden van Valto naast de Reece kledinglijn ook korfbalschoenen kopen. Ga vooral een keer kijken!

Binnenkort starten we met de verkoop van trainingspakken, inloopshirts en sporttassen via onze VALTO shop. Aantrekkelijke kortingen kunnen dan bij introductie van deze nieuwe kledinglijn geboden worden. We hopen jullie hier over een week verder over te kunnen informeren!

Inleveren clubkleding en uitleveren van de nieuwe clubkleding
In de loop van de komende 3 weken verwachten we via meerdere leveringen alle bestelde clubkleding te ontvangen. We verwachten dan ook dat alle teams bij de eerste competitiewedstrijd in het nieuw zijn gestoken. Dit betekent tegelijkertijd dat de kans aanwezig is dat je tijdens oefenwedstrijden nog in de Adidaskleding loopt. We pakken het inleveren van de Adidaskleding en het uitdelen van de Reecekleding als volgt aan:

Je krijgt jouw persoonlijke clubkleding pas uitgedeeld als je de huidige clubkleding (de Adidaskleding) hebt ingeleverd. In de praktijk betekent dit dat – zodra de kleding van jouw team binnen is – je via de coach/contactpersoon uit je team op de hoogte wordt gebracht dat de kleding is ontvangen en wanneer je het die week kan ophalen in de Villa. Voor veel leden is dit alleen het rokje/broekje, maar voor sommige leden betekent dit daarnaast ook een trainingspak, inloopshirt en tas. I. Heb je jouw Adidas clubkleding (m.u.v. wedstrijdshirt) meegenomen? Dan nemen wij dit in en krijg je gelijk je nieuwe Reecekleding uitgedeeld. Heb je niet je al je Adidaskleding bij, dan krijg je ook niet je nieuwe kleding.

De shirtjestassen zullen door de kledingcommissie gevuld worden met de nieuwe shirtjes, hesjes, kledingvoorschriften en ook een overzicht wie welk shirt krijgt.

Broekjes en rokjes voor nieuwe leden
De nieuwe leden die nog geen clubbroekje/clubrokje hebben, willen we vragen contact op te nemen met Ramona van Dijk. Jullie kunnen dan alvast een rokje/broekje krijgen van de nieuwe kledinglijn. Hierbij de contactgegevens van Ramona:

Tel: 06-24283910
Mail: srdijk@caiway.nl
Hopelijk is hier hiermee alles duidelijk. Mochten er nog vragen zijn, hoor ik die natuurlijk graag. Tot snel allemaal!

Met vriendelijke groet,
De kledingcommissie
Tel: 06-13626830
Mail: floris.van.muyen@ckv-valto.nl

Spelregels voor nieuwe clubkleding

Ieder spelend lid van Valto krijgt nieuwe clubkleding. Omdat we graag willen dat iedereen er voorzichtig mee om gaat en alles aan het einde van het seizoen weer netjes inlevert, hebben we een aantal spelregels opgesteld. Lees ze goed door. 

Met vriendelijke groet,
De kledingcommissie
Tel: 06-13626830
Mail: floris.van.muyen@ckv-valto.nl

Instructies voor (gesponsorde) kleding

Voor het gebruik van (gesponsorde) kleding die je van Valto hebt gekregen, gelden een aantal regels, zodat we er zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. Lees ze goed door. 

Waarom is sponsoring belangrijk?

Sponsors verbinden zich aan Valto en een bepaald team in het bijzonder, daarmee maken ze reclame voor meer naamsbekendheid. Sponsors betalen daarvoor en willen onze vereniging daarmee graag steunen. Een groot deel van de inkomsten van Valto komt van de sponsors. 

Waarom is clubkleding belangrijk?

Clubkleding is belangrijk voor onze uitstraling. Een verzorgde uitstraling maakt indruk op de tegenstander, ziet er mooi uit en is aantrekkelijk voor nieuwe leden en sponsors. Nieuwe leden hoeven niet zelf hun tenue te kopen en door de extra sponsorinkomsten kunnen we de contributie laag houden. Daarmee houden we de drempel voor onze teamsport laag. 

Wat moet je WEL doen met clubkleding? 

De kledingcommissie
Tel: 06-13626830
Mail: floris.van.muyen@ckv-valto.nl

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Kantinerooster

datum dag gebeurtenis tijdsduur aantal bezetting 1 bezetting 2 bezetting 3 ass keuken keuken
01-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12.00 3 Ellen vd Kaaij Jeannette Langelaan Ronald Fransen
01-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Coby de Jong Arie Dijkstra Linda Stolk
01-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Kim Sonneveld Janine Krapels Mariska Zuidgeest
01-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 V6 V6 V6 V6
valto 1 uit
08-06-2024 zaterdag competitie 08.00-12,00 3 Fieke vd Berg Esther Sales Carola vd Ende
08-06-2024 zaterdag competitie 12.00-15.00 3 Marcelle van Berkel Yosta van Leeuwen Linda Stolk
08-06-2024 zaterdag competitie 15.00-18.00 3 Pascale van Dijk Caroline Schouten Yvonne Lindhout
08-06-2024 zaterdag competitie 18.00-20.30 ? ? ?
valto 1 thuis
15-06-2024 zaterdag competitie 13.00-16.00 2 Kim Sonneveld

Wedstrijdverslagen

Valto selectie toont spierballen in oefenwedstrijden

Sponsors:

De vakanties zijn weer voorbij en alle trainingen zijn weer hervat. Ik hoop dat iedereen een mooie vakantie heeft gehad en de batterijen weer op heeft kunnen laden. De selectie is vorige week al begonnen met de eerste oefenwedstrijden in België tegen het Koninklijke KC Kwik in Merksem bij Antwerpen. Met de nieuwe aanwas uit de junioren is er voor de trainers weer een puzzel te maken in deze fase tot de competitie van start gaat. Elise, Jasper en Koert strijden met de “oude garde” voor een plekje in het keurcorps van Mark en Thomas. Ik ben benieuwd of er verschuivingen komen en hoe de trainers de verdeling gaan maken met de dames en heren nu we geen parallel programma hebben met V1 en 2. De wedstrijden bij Kwik werden vorige week alle twee nipt gewonnen, terwijl er nog geen echte trainingsavond aan vooraf was gegaan. Kwik speelt in de Belgische competitie op het hoogste niveau, dus een prima prestatie van onze selectie. Het leverde wel de nodige kleine blessures op, maar deze week stond bijna iedereen er gelukkig weer. Deze week is er wel gewoon getraind op de dinsdag en donderdag om klaar te zijn voor vandaag. Tegenstander van vandaag was SDO uit Kamerik, wat op het veld in de hoofdklasse zal uitkomen. In het verleden was dit een tegenstander waar tegen Valto maar moeilijk tot goede resultaten kon komen, maar zij hebben aan het eind van vorig seizoen de halve selectie zien vertrekken naar CKV Nieuwerkerk. Zij zullen dus weer moeten gaan bouwen aan een nieuwe groep die voor behoud in de hoofdklasse zal gaan strijden. Vandaag was het voor de Lierse aanhang dan ook al snel duidelijk dat de gasten niet meer die taaie tegenstander was die we in het verleden troffen. Valto 2 had bij de rust al een gaatje geslagen en de ruststand op 9-5 gezet. Valto 2 speelde vandaag zonder de geblesseerde Mandy en Vera L., die een mooie reis aan het maken is. Na de thee was het even zoeken voor beide teams voor er weer een bal door de korf viel, maar toen Thijs eenmaal de score geopend had vielen de doelpunten weer als appeltjes. Bij de 12-5 tussenstand zou SDO ook weer de korf weten te vinden, maar Valto behield de voorsprong. Halverwege de tweede helft maakte Jan Pieter er 15-7 van en werd het verschil in het 4e kwart van de wedstrijd alleen maar groter. Tot acht minuten voor het einde hield de ploeg uit Kamerik gelijke tred, maar toen liep Valto toch echt weg van hun opponent. De wedstrijd eindigde na de schitterend afgeronde doorloop van Esmee in 22-10 overwinning, waar niets op af te dingen viel.

Hierna was het de beurt aan beide vlaggenschepen. De Valto coaches stellen in deze fase de jonkies op in de verschillende vakken, zodat er een mooie mix van jong en “oud” in het veld loopt. Met de drie junioren bij de ploeg van vorig seizoen hadden de coaches de luxe om drie vakken te maken, zodat er om de twintig minuten een nieuw viertal het veld betrad. Het eerste aanvalsvak werd gevormd door Laura, Sheila, Bart en Koert en zij wisten ook direct een 2-0 voorsprong op het bord te zetten. Het andere vak met Romee, Maaike, Jasper en Thom wist deze voorsprong te verdubbelen en waren we al bijna halverwege de 1e helft toen ook SDO de score opende. Toen de wedstrijd twintig minuten oud was werd het vak met Thom, bij een 7-2 tussenstand, geheel gewisseld en kwamen Elise, Mirthe, Frank en Laurens binnen de lijnen. SDO zou in de 1e helft maar drie maal tot scoren komen, terwijl Valto de marge verder uitbouwde. Met drie treffers van Koert en een van Frank werd bij de 11-3 tussenstand de gang naar de kleedkamers gemaakt.

Direct na rust maakte Elise daar 12-3 van, maar toen hadden de gasten een betere fase. Met drie treffers op rij leken zij aan een inhaalslag te beginnen. Het verschil werd echter weer hersteld naar 14-6 en in het verdere verloop van de wedstrijd zou het verschil steeds tussen de acht en negen doelpunten schommelen. Pas in de slotfase toen Valto de touwtjes een beetje liet vieren wisten de gasten de stand wat draaglijker te maken en de eindstand op 20-13 te zetten. Ook een overwinning waar ons vlaggenschip geen moment aan het wankelen werd gebracht. Dat de tegenstander veelvuldig vanaf 2,5 m mocht scoren moeten we nog wel zien te voorkomen, maar zo zijn er altijd wel verbeter puntjes te noemen.

Dinsdagavond speelt de selectie al weer hun volgende oefenwedstrijden tegen KVS 1 en 2. Deze wedstrijden beginnen om 19:30 en 20:45 uur op ons eigen kunstgrasveld voor de Villa. Publiek is natuurlijk weer welkom voor de support. Zaterdag volgen dan de laatste oefenwedstrijden bij FIKS in Oegstgeest, waarna op 9 september de eerste competitiewedstrijd op de agenda staat.

Hier kunnen we nog even naar toe werken, maar dan moet onze selectie klaar zijn om op het hoogste niveau van het veldkorfbal te acteren. Ik kijk uit naar een mooi en bijzonder seizoen met deze ploeg.

We gaan het zien, Arno van Leeuwen