Bijblijver 45, jaargang 50 26 juni 2023

Uitslagen

maandag 19 juni 2023

Wedstrijd Uitslag
Valto 8 - WION 6     11 - 13

woensdag 21 juni 2023

Wedstrijd Uitslag
Valto E6 - DES (D) E3     13 - 5

zaterdag 24 juni 2023

Wedstrijd Uitslag
Valto 6 - ALO 4    

Van de TC

Inhaalronde veld – Geen wedstrijden, wel einddag

Het was weer een mooi vol veld zaterdag. Niet met wedstrijden, maar met spelletjes, mixtoernooi en duoschieten. De inhaalwedstrijd van Valto 6 ging uiteindelijk ook niet door, hoewel we dat vooraf al wisten.

Ook was er de kampioenenparada, waarbij alle teams die dit seizoen kampioen zijn geworden, werden gehuldigd en een medaille kregen, hoewel die door een sorteerfout iets later op de middag arriveerden. Heb je er nog geen ontvangen of opgehaald, dan kan dat nog op de training deze week.

Nieuwe seizoen, de indelingen
Voor zowel de jeugd als de senioren hebben we twee weken terug de indelingen gepubliceerd. Deze week is de laatste week dat er in de nieuwe teams wordt getraind, de tijden daarvoor staan hieronder.

Dinsdag

Donderdag

De trainingstijden voor volgend seizoen hopen we binnenkort te publiceren.

Nieuwe seizoen, oefenwedstrijden
De oefenwedstrijden voor het nieuwe seizoen staan al online. Voor sommige teams is dat al in augustus, anderen oefenen in september. Voor veel Valto-jeugdteams is er in Delft het Excelsior-toernooi waar we ieder jaar aan meedoen.

Doortrainen in de zomer
Nadat het officiële seizoen is afgelopen, kun je blijven werken aan je fitheid, je schot of andere oefeningen doen op het Valto veld. Iedere donderdag vanaf 19.00 uur zal het hek open zijn en kun je palen neerzetten en ballen pakken. Je kunt dat zelf doen of afspreken met teamgenoten. Er is in principe geen begeleiding bij. Doe er je voordeel mee!

Veranderingen binnen de TC
Vanaf volgend seizoen zullen er een aantal nieuwe mensen in de TC actief zijn. Zoals al eerder geschreven zal Marcel Schouten (oud korfballer bij Valto en vader van Tom uit de D1) de coördinatie van de senioren wedstrijdsport op zich nemen. Daarnaast nemen we afscheid van Romy van den Berg als coördinator voor de E, F en Kangoeroes. Zij wordt vervangen door Lysanne van Venetiën (trainer/coach van de D2 volgend seizoen en voorheen de E3). Frank Poot heeft aangegeven te stoppen met de coördinatie van de de senioren breedtesport en daarvoor gaan we op zoek naar een vervanger.

Tenslotte hebben we Bart van Leeuwen bereidt gevonden om trainerscoördinator te worden voor de jeugd. Hij zal samen met de TC het technisch plan gaan invullen en uitrollen. Binnenkort meer daarover.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Lukt het deze week niet meer, dan vast begin volgend seizoen, vanaf 21 augustus.

Jaarschema 2023/2024
Het jaarschema voor volgend seizoen staat sinds vorige week online. Je kunt het hier vinden. Let wel op, niet alles is nog definitief, zoals het trainingsweekend voor junioren en senioren.

Coach gezocht voor Valto 3, 4 en 5
Voor volgend seizoen zijn we ook weer op zoek naar een coach voor Valto 3. Tevens voor Valto 4 en 5, maar daarvoor willen we vooral binnen de vereniging zoeken. Ben je of ken je iemand die dit dolgraag zou willen doen, dan horen we graag van je! Zie voor de vacature, dit bericht op de website.

Fit&Fun voor iedereen
En nog een keer de mogelijkheid van Fit&Fun onder de aandacht brengen. Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

Van het AC

Laatste informatie RijkZwaan Jeugdkamp 2023

Laatste informatie – Jeugdkamp 2023 

Beste VALTO vrienden,  

Hebben jullie er al zin in? Hieronder volgt wat info over het Jeugdweekend:  

Vrijdag 30 juni vertrekken de E & D om 18.15uur bij Valto vandaan.  

De C & B vertrekken om 19.15 uur bij de Valto vandaan.  

We zullen dus met zijn allen twee nachten verblijven in De Kievit, in Esbeek. Zondag 2 juli om ± 17.00 uur hopen we weer met de bussen aan te komen bij de Villa Valto. 

Voor het weekend heb je natuurlijk wel een aantal spullen nodig: 

 • Slaapzak 
 • Oude kleding + schoenen (bos) 
 • Kussen + hoeslaken (verplicht) 
 • Wit t-shirt (komt niet meer terug) 
 • Pyjama 
 • Regenkleding 
 • Knuffel 
 • Sportschoenen (noppen) 
 • Zonnebrandcrème 
 • Warme kleding (kampvuur) 
 • Toiletspullen evt. medicijnen* 
 • Outfit voor de bonte avond 
 • Zwemkleding 
 • Handdoeken 
 • Zaklamp 
 • Theedoeken (!) 
 • Regenkleding 
 • FIETS (C en B teams)  NIET elektrisch! ** 

 

* Medicijnen kunnen afgegeven worden bij vertrek, met eventueel een briefje met uitleg.[Einde van tekstterugloop]** De kinderen uit de C en B teams moeten een fiets meenemen, die kan vrijdag ingeleverd worden. 

Fietsen meenemen C & B (Dit geldt dus niet voor de kids van de E & D)[Einde van tekstterugloop]Dit jaar willen we graag dat ieder C en B lid zijn fiets mee neemt op kamp. Deze zullen in een vrachtwagen mee gaan naar Esbeek zodat we die daar kunnen gebruiken. Voor het meenemen van je fiets gelden een aantal spelregels: 

 1. Zorg dat je fiets bij Valto staat op het moment dat je daar met de bus vertrekt naar Esbeek.
 2. Laat je sleutel bij Valto in je fiets zitten met een kenmerk met je naam erop.
 3. Elektrische fietsen zijn niet toegestaan en worden dus ook niet ingeladen.

 

Wat heb je niet nodig?  

Zakgeld is niet nodig, want er zijn geen winkels in de buurt. Alcohol is absoluut niet toegestaan! Wanneer de leiding merkt dat kinderen alcohol bij zich hebben wordt dit per direct ingenomen, tassen worden bij aankomst gecontroleerd. Ook vapes zijn niet toegestaan, als de leiding deze tegenkomt worden ze ook direct ingenomen. Je mobiele telefoon kun je beter thuis laten, kan alleen maar stuk gaan. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Mocht het thuisfront je willen bereiken of andersom, dan kan dit altijd via de leiding.   

Teken? Het wil niet zeggen dat het bos nabij het kamphuis barst van de teken, maar ieder jaar vinden we er wel een paar. Deze verwijderen we dan direct op kamp met een tekentang. Het verzoek aan de ouders is of zij hun kinderen voor vertrek willen insmeren met een anti-tekenmiddel (bijv. Careplus 30% Deet) en controleer de kinderen op teken bij thuiskomst. Op deze manier moet alles goed gaan!  

We verblijven ook dit jaar weer in kamphuis ‘De Kievit’ in Esbeek (zie ook www.dekievit.info).  

Bij noodgevallen kunt u ons altijd bereiken op de volgende telefoonnummers:  

Mandy Herbert 06-30343827    Aileen Willemse 06-44582813 [Einde van tekstterugloop]Frank de Rijcke 06-40463753   Esmee Binnendijk 06-46464905 [Einde van tekstterugloop]Max Hulsebosch 06-10540577  

Als er nog vragen zijn kunt u altijd bij ons terecht zowel voor, tijdens als na het kamp. jeuk@ckv-valto.nl 

Evenementenkalender

Zaterdag 21 juni 2025
Valto einddag 2025

Overige berichten

Einddag 2023: GRANDIOOS en TOP-ORGANISATIE

Beste activiteiten-commissie,
We waren al een paar jaar ’s ochtends niet meer geweest op de einddag maar met een kleindochter hadden we zeker weer een reden om te komen kijken.
En wat een feestje was dat! En dat ging ook de middag en de avond zo door.
We hebben gezien hoeveel werk jullie er aan gehad hebben EN we hopen dat jullie er zelf ook van hebben kunnen genieten.In ieder geval: GROTE COMPLIMENTEN voor jullie commissie en de hulptroepen erom heen.
We hebben een fantastische vereniging en een geweldig seizoen!Geniet lekker van de vakantieperiode om de accu’s weer op te laten.Ook namens Marjolein, groetjes Peter de Rijcke

Inleveren kleding 2023

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen willen we graag de wedstrijdshirts weer ingeleverd krijgenzodat we alles weer netjes kunnen herverdelen voor het nieuwe seizoenDit geldt voor álle jeugd en seniorenteams. 

Hieronder vind je de informatie voor spelende leden, stoppende leden én trainers & coaches.

Informatie voor spelende leden: 

 •  Lever de tas met de wedstrijdshirts en hesjes (dus niet de
  inloopshirts
  ) in op uiterlijk donderdag 29-6-2023 van 19:00 uur tot 20:30 uur. De tas mag je ook op een eerder moment al plaatsen in het tassenrek. Hoe eerder hoe beter! Geef dit door in de coach app. 

 • Zorg ervoor dat de shirtjes en hesjes in de shirtjes tas gewassen en compleet zijn. Haal alle overige zaken uit de tas. 

 • Voor problemen (schade; vermissingen o.i.d.) neem contact op met Ramona (06-24283910). 

 • Doe de eventuele wedstrijdbal terugleggen in het ballenhok. 

Overige 

 • Broekjes en rokjes hoeven niet te worden ingeleverd. 

 • Aan het begin van het nieuwe seizoen organiseren we een ruilmoment voor broekjes en rokjes.  

 • Voor het doorverkopen van schoenen hebben we een speciaal schoenenrek met prikbord geplaatst bij het tassenrek. Zie hiervoor eerdere berichtgeving van Pascal van Dijk in de Bijblijver. 

 • Te laat inleveren of inleveren van kleding met schade kan ten kosten gaan van je borg of dat van je team. Zie voor detail afspraken omtrent de kleding de website: https://ckv-valto.nl/over-ons/kleding/  

Informatie voor stoppende leden 

 • !! Stop je na het huidige seizoen met korfbal, dan ben je verplicht al je Valto-kleding in te leveren (rokje/broekje, inloopshirt, trainingspak én tas). Dit kun je doen in de Villa op dinsdag 27-06-2023 van 19:00 uur tot 20:00 uur of anders uiterlijk donderdag 29-06-2023 !! 

 • Niet inleveren is geen optie. 

Informatie voor coaches & trainers 

 • Veel trainers en coaches hebben nog een coachjas. Wanneer je voor volgend seizoen ook een trainer/coach taak op je hebt genomen, of dit zeer waarschijnlijk is dat je dat binnenkort gaat doen, hoef je deze jas niet in te leveren. 

 • Wanneer er schade is ontstaan aan de jas, willen we je vragen dit netjes te herstellen (Tip: Kledingreparatie Hoofdstraat 33-A). 

 • Wanneer je geen trainer/coach taak hebt aangenomen voor het komende seizoen willen we je vragen de jas met een briefje met je naam in een plastic tasje in het tassenrek te leggen. 

Wanneer je vragen hebt, schroom niet ons te benaderen.
Alvast bedankt voor jullie medewerking! 

Vriendelijke groeten  

Ramona, Claudia, Fiona, Linda en Floris.
Ramona: 0624283910 –srdijk@caiway.nl
Floris: 06 –13626830 – floris.van.muyen@ckv-valto.nl 

Let op! Laatste kans voor gevonden voorwerpen

In de hal bij de ingang van Villa Valto staan twee tafels vol met gevonden voorwerpen. Deze zijn dit seizoen blijven liggen in en om de kantine en bij de gevonden voorwerpen gelegd, maar helaas nog niet opgehaald. De voorwerpen variëren van bidons (veel) tot schoenen en van sportkleding tot handdoeken.

Aan het einde van het seizoen, na het jeugdkamp, doen we alle gevonden voorwerpen weg. Mocht je iets zien dat van jou is, neem het mee! Zie je iets van iemand anders, laat het hem of haar weten. Dus pas je kans, deze week met trainen, op de einddag, de laatste week van het trainen of in de week na het jeugdkamp. Daarna gaan alle spullen die er nog liggen naar een goed doel.

Verkoop VALTO schoenen en kleding

Misschien hebben jullie het al gezien: het schoenenrek en prikbord links in de hal.

Vanaf nu heeft iedereen de mogelijkheid om zijn Valto schoenen en kleding door te verkopen.

Hoe werkt het?

Er zijn drie soorten kaartjes: voor schoenen, trainingspak en overig.

De verkoper vult de juiste gegevens in en hangt het kaartje op het prikbord.

Wie geïnteresseerd is, neemt contact op met de verkoper om de koop af te handelen.

Schoenen kun je eventueel al in het rek zetten, zodat kopers kunnen passen.

Verkopers kunnen hun oude schoenen of kleding natuurlijk ook gratis weggeven.

Voor vragen, mail naar kleding@ckv-valto.nl

—-

Groeten, Pascal

Schoonmaakrooster

Schoonmaken Villa

Het schoonmaken van de Villa gaan we ook dit seizoen weer met elkaar doen. We maken schoon op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur.
De sleutel van de Villa kan op vrijdagavond vanaf 18.30 gehaald worden bij Jan Jaap Elenbaas, Meidoornhof 21. Daarvoor is een code nodig, deze krijg je van Jan Jaap. Daarmee kan het sleutelkastje worden opengemaakt. Niet ontvangen? Stuur dan een appje naar 06-29585387.

Op de volgende data zijn de volgende teams ingedeeld:

Alvast bedankt voor jullie inzet!

KorfbalFit Zomerdagen

Na twee succesvolle zomer- en winteredities organiseert KorfbalFit op woensdag 16 augustus bij CKV Valto in De Lier en donderdag 17 augustus bij CKV ONDO in ’s-Gravenzande een nieuwe editie van de Zomerdagen. Naast de zon, veel spektakel en uitdagende oefeningen gaan je aan de slag met je schot en allround ontwikkeling.
Iedereen van 8 t/m 16 jaar oud is welkom! Spelers van (jong) Oranje en de Korfbal League zijn er weer bij om jou een onvergetelijke dag te bezorgen. Meld je aan en maak je klaar voor het nieuwe korfbalseizoen!
Aanmelden en meer informatie: www.korfbalfit.com/zomerdagen

Beachkorfbal zondag 20 augustus 2023

Het einde van het korfbalseizoen 2022-2023 komt in zicht… Ben jij al bezig met de voorbereiding van het komende seizoen? Wij hebben een leuke optie voor jou en je team: trap het nieuwe seizoen af met beachkorfbal!

Zondag 20 augustus 2023 van 12:00-17:00 uur is The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer het decor voor Beachkorfbal Outdoor voor E-, D-, C-, B-, A-jeugd en senioren teams. Wil jij samen met jouw team het korfbalseizoen gezellig inluiden met een leuk beachkorfbaltoernooi? Meld jouw team dan snel aan! Het maakt niet uit of je top- of breedtesporter of jong of oud bent, iedereen kan meedoen.

AanmeldenJe kunt je team aanmelden via dit formulier. Deelname kost € 27,50 per team. Zonder betaling is jouw team niet aangemeld. Heb je een vraag over het toernooi of over de inschrijving? Kijk dan op onze website of stuur dan een mail naar beachkorfbal@knkv.nl.

Zien we jou op 20 augustus 2023 in Scheveningen?

BraDeLierloop 12 augustus 2023

Op zaterdag 12 augustus vindt de 35e editie van de BraDeLierloop plaats.
De BraDelierloop gaat van start bij Voetbalvereniging Lyra, Veilingweg 26, De Lier.

De volgende loopgroepen gaan van start:
• De Jeugd tot 11 jaar om 13.00 uur voor de afstand van 1 km
• De Jeugd van 12-15 jaar om 13.00 uur voor de afstand van 2 km
• Volwassenen vanaf 16 jaar om 14.00 uur voor de afstand van 5 km
• Volwassenen vanaf 16 jaar om 14.00 uur voor de afstand van 10 km

Jeugd
Je kunt je inschrijven op de dag zelf vanaf 12:30 uur op het parkeerterrein van Voetbalvereniging
Lyra. Dit kost € 1. Na afloop ontvang je een tegoedbon voor een ijsje bij Cafetaria De Eethoek.

Volwassenen

Vanaf half juli kun je online inschrijven via www.Bradelierloop.nl. Dit kan tot 9 augustus en kost € 7,00. (exclusief SAW-chip*). Je kunt niet meer op de dag zelf inschrijven. Vanaf 12:30 uur kun je op de dag zelf je startnummer ophalen. Neem voor de zekerheid het inschrijfbewijs mee.

De snelste Lierenaar in zijn of haar categorie ontvangt een cadeaubon van Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs.

* De SAW-chip waarmee de tijd wordt gemeten kost € 3. Met deze chip kun je deelnemen aan alle wedstrijden binnen het Zomer Runcircuit. Voor de jeugdloop hoeft geen SAW chip aangeschaft te worden.

Doe mee aan de leukste loop van De Lier tijdens de feestweek, we zien jullie graag op zaterdag 12 augustus!