Indelingen senioren 2023/2024

Net als vorig jaar hebben we 8 seniorenteams. Het verschil zit hem er nu echter in dat Valto 6 een breedtesport team wordt. Deze overweging is gemaakt op basis van het stijgende niveau aan de bovenkant van de breedtesport. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat we een scheidsrechter minder hoeven te leveren, een bijkomend voordeel.

Zoals andere jaren kennen we bij Valto 1 en 2 een selectie. Het kan hierbij zijn dat er vooraf al iemand afvalt naar Valto 3, dat wordt na deze week bepaald. Op 20 juni is er de aftrap voor de selectie, waarbij deelnemers, staf en TC aanwezig is. Vanuit de TC is Marcel Schouten volgend seizoen de coördinator, de afgelopen weken heeft hij meegelopen en aan het einde van dit seizoen draag ik het stokje officieel over.

Naast de selectie is Marcel ook coördinator van de andere wedstrijdsportteams, dat zijn dus Valto 3, 4 en 5. Hier hebben we het dit jaar iets anders gedaan bij de indeling. Tot nu toe was het zo dat we deze indeling hebben gemaakt op basis van kwaliteit, inzet, potentie en het aantal keren trainen per week. Met de promoties van Valto 3 de afgelopen seizoenen naar de reserve tweede klasse en op het veld dit seizoen een mogelijke promotie naar de reserve eerste klasse, hebben we het aantal keer trainen minder laten wegen dan de kwaliteit.

De verplichting van twee keer trainen komt dus te vervallen, de intentie blijft wel en we faciliteren ook de twee keer per week trainen. Op deze manier denken we dat het niveau voldoende is voor de klasse waarin wordt gespeeld en sluit dit aan bij de afvallers uit de selectie. Het zal hierbij opvallen dat er nog geen trainer is gevonden voor Valto 3, iets waar we nog wel mee door blijven gaan en hopen dat we iemand vinden.

Voor Valto 4 en 5 hebben we de indeling zoveel mogelijk gemaakt op basis van input van trainers, eigen observaties en enquêtes van spelers. Uiteraard zullen niet alle wensen kunnen worden vervuld, maar we hopen hiermee toch een evenwichtige indeling te hebben gemaakt.

Daarnaast zijn de aantallen vrij fors. Bij de meeste teams zo’n 6 heren en 7 dames per team. Daarbij zijn twee afwegingen belangrijk geweest. Enerzijds is het mede door ervaringen uit het verleden te weinig om er een extra team van te maken en anderzijds willen we vooralsnog geen spelers die wedstrijdsport willen spelen gedwongen in de breedtesport indelen. Dit betekent wel dat we een beroep zullen doen op verschillende spelers om geregeld in te vallen bij de breedtesport teams, want daar hebben we juist een tekort, vooral bij de dames.

En dat brengt ons bij Valto 6, 7 en 8 die in de breedtesport gaan spelen. Hier hebben we eigenlijk dezelfde situatie als vorig jaar, waarbij er veel heren zijn en weinig dames. Dit willen we dus oplossen met invallers uit de teams erboven.

Vragen naar aanleiding van teamindelingen
Misschien zijn er na het lezen van deze indeling nog vragen. We willen jullie vragen om de tijd te nemen om deze indeling op je in te laten werken. Als er vragen zijn dan mogen deze rechtstreeks aan mij gericht worden door een e-mail te sturen naar onderstaand adres. De TC licht de teamindeling dan graag toe in een persoonlijk gesprek, kleinere vragen kunnen telefonisch beantwoord worden.

Namen de TC,

Jan Jaap Elenbaas (voorzitter TC)
vztc@ckv-valto.nl
06 – 29 58 53 87

Marcel Schouten (wedstrijdsport)
marcel.schouten@ckv-valto.nl
06 – 13 32 50 57

Jan Jaap Elenbaas (breedtesport)
vztc@ckv-valto.nl
06 – 29 58 53 87

Selectie Heren Dames
Trainers/coaches Bart Elise
MarkTi Frank Iris
Richard Jan Pieter LauraE
ThomasRe Jasper Lisette
Koert Maaike
Verzorging Laurens MandyH
Willy MarkTo Mirthe
Martijn Myrte
Teambegeleiding Pieter Romee
Martin Romeo Sheila
Joop Ron VeraE
Peter Thijs VeraL
Thom
Wouter
Valto 3 Heren Dames
Trainer/coach Afvaller selectie Afvaller selectie
vacature Afvaller selectie Afvaller selectie
Afvaller selectie Esmee
RubenK Julia
Twan LauraW
LisanneB
Lotte
Valto 4 Heren Dames
LisanneO Daan Annelie
Floris Fleur
Kasper Ilse
Max LisaW
Michael SusanneS
Simon
Valto 5 Heren Dames
Richard Daniela
RubenB Jolijn
Sjors Kim
Steven Marit
Stijn Manon
ThomasRi Noa
Rianca
Valto 6 Heren Dames
Dennis Annemieke
Frank Hellen
Hans Marleen
MarcoB PetraD
MarkG SimoneVh
MichielC
Valto 7 Heren Dames
Bart Janine
Daniel Kim
Jesper LisaO
Jim MandyB
Nick Ryanne
TwanB
WouterW
Valto 8 Heren Dames
Fabian Gerda
MarcoS Marcella
Martin PetraE
Mate SimoneVk
MichielB SuzanV
Ruud
WouterV