Valto pakt na moeizaam begin weer een ruime overwinning.

Na de overwinning van vorige week op ckv Nieuwerkerk was vandaag het nog puntloze KOAG de tegenstander van ons vlaggenschip. In Krimpen a.d. IJssel bleek het op het zonovergoten sportpark zinderend heet te zijn op het kunstgras. Al voor de wedstrijd begon zag je al bij de spelers de verhitte gezichten na het inschieten. Een wedstrijd dus waar de fitheid van de spelers wel eens van grote betekenis zou kunnen zijn. Fit waren Laurens en Romee zo wie zo niet. Zij zaten beiden in “burgerkleding” naast de dug-out en zouden de ploeg alleen mentaal kunnen steunen. Met een leuk aantal Lierse supporters langs de lijn werd de wedstrijd gestart door het arbitrale duo Watermulder en den Hollander. Het begin van de wedstrijd was wel voor de thuisploeg, wat binnen enkele minuten brutaal een 2-0 voorsprong wist te nemen. Het tweede aanvalsvak van Valto met Mirthe, Sheila, Frank en Koert hadden minder moeite met het vinden van de korf en trok de stand gelijk door treffers van Frank en Sheila. Nu was ook het andere vak wat scherper. Maaike, Elise, Thom en Jasper openden ook de jacht op hun eerste treffer die Mirthe uiteindelijk zou maken. De wedstrijd was tien minuten oud toen Valto het initiatief in de wedstrijd naar zich toe trok. Na de 2-4 van Thom wist KOAG de aansluiting te behouden met een tegentreffer, maar Frank herstelde onze voorsprong. KOAG dacht er nog niet aan om zich gewonnen te geven en wist tot nu toe toch goed de Lierse aanvallen te verstoren. Met de nodige fysieke inzet werden veel aanvallen vroegtijdig onderbroken. Jasper ging er weer als vanouds vol energie tegenaan en ging voor elke bal. Hij vergat hierbij wel dat er op een kunstgrasveld wel aanzienlijk minder zand ligt dan op het strand. Het was dan ook niet vreemd dat hij zich moest laten behandelen aan een schaafwond die hij bij een ultieme poging bij het bemachtigen van de bal had opgelopen. Na de blessure behandeling bleef het ook nog even zoeken naar de juiste kansen voor Valto. Dan kan het niet uitblijven dat de tegenstander het uiteindelijk wel voor elkaar krijgt om de aansluitingstreffer weer binnen te schieten. Zo was het pas 4-5 na ruim twintig minuten spelen en leek het een gelijk opgaande wedstrijd te gaan worden. Maaike ging voor de tweede maal door haar enkel bij een verdedigende actie en werd uit voorzorg gewisseld. Laura nam haar plaats in en was weer als vanouds aanwezig in de korfzone, waardoor de aanvallen veelvuldig herhaald konden worden. Na bijna een kwartier droog gestaan te hebben kon het Lierse publiek dan eindelijk ook weer juichen toen Elise met haar afgeronde doorloop onze voorsprong weer terug op twee bracht. Valto besloot een tandje bij te schakelen nu de deksel van de korf was. Frank verdubbelde onze voorsprong door twee raak te schieten, waarna KOAG dacht in de laatste minuut de ruststand op 5-8 te zetten. Niets bleek minder waar, want net als vorige week wist Valto in de laatste seconden van de 1e helft de korf weer te vinden. Deze keer was het Thom die vanuit de hoek van het veld afdrukte en de ruststand op 5-9 zette, dezelfde ruststand als vorige week. Toen wist Valto na de thee het verschil te maken en ckv Nieuwerkerk op een flinke achterstand te zetten.

Vandaag was er in de rust meer behoefte aan wat verfrissing, maar waarschijnlijk werden de spelers met dezelfde boodschap voor het vervolg van de wedstrijd het veld ingestuurd. Met de scherpte zat het wel goed bij Valto bleek al snel na de wedstrijd hervatting. Binnen twee minuten wisten Koert en Frank te scoren en besloot de coach van KOAG direct in te grijpen om Valto wat af te remmen. Dit bleek niet het gewenste effect te hebben, want Thom had minder dan twee minuten nodig om onze voorsprong weer met twee treffer uit te bouwen naar 5-13. Frank kreeg het op zijn heupen in deze fase van de wedstrijd en zette zijn tegenstander, ex Korfballeague speler Peter Scheek, te kijk door weer tweemaal raak te schieten. Met een marge van 5-15 was de wedstrijd wel gespeeld na zeven minuten in de 2e helft en zag je bij de spelers van KOAG de energie wegebben. Eigenlijk wilde alleen hun aanvoerder Ruben Vermeer niet van opgeven weten, maar hij kreeg nu te maken met Bart. Zij zijn oude bekende van elkaar uit voorgaande jaren, maar nu in een andere rol. Bart zou een meer aanvallende rol op zich nemen en de rebound vanuit de ruimte proberen te pakken. Bij Valto bleef de verdedigende druk onverminderd hoog, maar toch wist KOAG na tien minuten ook de korf weer te vinden. Thom herstelde het verschil, maar niet veel later was het ook aan de andere kant weer raak. Koert mocht het verschil vanaf de strafworpstip weer herstellen, nadat een heer Sheila de bal uit de handen had geslagen. Bart schoot even later onze 20e treffer door de korf en kregen de meegereisde reserves speelminuten van Mark en Thomas. Thom en Sheila maakte plaats voor de junioren Sanne en Tim. Er werd in de laatste fase vooral geprobeerd om Sanne en Tim in stelling te brengen, maar hun pogingen strandde meerdere keren op de rand van de korf. Koert en Maaike wisten nog wel de bal door de korf te krijgen, maar dit was vooral om onze marge te behouden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een ruime 12-22 overwinning voor Valto. Een gemakkelijke 2e helft voor Valto na dezelfde tussenstand als vorige week ook dezelfde eindstand als vorige week. Alleen de eerste twintig minuten kon KOAG met Valto meekomen, maar zag hen daarna steeds meer afstand nemen. Nadat het eerste gaatje van vier een feit was wist Valto de controle op de wedstrijd te nemen en deze niet meer uit handen te geven. De andere wedstrijd in de poule was gezien de eindstand waarschijnlijk een stuk spannender. DeetosSnel/QSL lijkt een flinke kluif te hebben gehad aan ckv Nieuwerkerk en wist met slechts 13-9 de punten in Dordrecht te houden. Zij zijn halverwege de competitie nog steeds ongeslagen en lijken zich te kunnen gaan voorbereiden op het volgende feestje. Op 25 mei beginnen de returns van deze korte competitie in omgekeerde volgorde. Valto speelt dan thuis tegen KOAG en ckv Nieuwerkerk krijgt de kans op revanche op hun eigen veld bij “de Kleine Vink” tegen DeetosSnel/QLS. Het pinksterweekend zijn we dus weer vrij om zelf een invulling aan te geven, waarna we de competitie in de daaropvolgende drie weekenden uitspelen. We vinden ons vlaggenschip na drie speelronden terug op de tweede plaats met een goede kans op behoud in de ere klasse. Om dit zeker te stellen zullen echter nog zeker twee wedstrijden gewonnen moeten worden. 25 mei de eerste kans voor de volgende stap met als tegenstander KOAG, wat ongetwijfeld uit zal zijn op revanche op de verloren wedstrijd van vanmiddag. Laten dus met velen naar de Villa komen om ons vlaggenschip weer een steuntje in de rug te geven. Valto 2 mag het publiek die middag opwarmen in de wedstrijd tegen KV Vriendenschaar 2, waartegen zij vanmiddag tot een puntendeling kwamen door zich terug in de wedstrijd te spelen na een 6-0 achterstand in de eerste helft. Kom dus gerust wat eerder om hen met de broodnodige support naar een overwinning te schreeuwen.