Persbericht: uitbreidingsplannen Lierse sportverenigingen CKV Valto, LTC ‘t Loo en ODIS

De Lier groeit en bruist en dat merken ook de Lierse verenigingen CKV Valto, ODIS en LTC ‘t Loo. De Lier is een actieve kern van de gemeente Westland waar veel georganiseerd wordt en de betrokkenheid groot is. Ook het verenigingsleven in De Lier bloeit en zit op sportief gebied al een aantal jaren in de lift als het gaat om ledenaantallen, prestaties en binding van vrijwilligers.

Een aantal verenigingen zitten nu al in de knel qua ruimte en groei van het ledenaantal en dit zal door de ophanden zijnde uitvoering van de nieuwbouwplannen in De Lier alleen maar toenemen. Deze groei heeft echter ook een keerzijde en leidt nu al tot ongewenste situaties:

 • Wachtlijst voor lidmaatschap voor LTC ’t Loo van meer dan vier jaar;
 • Niet kunnen voldoen aan ontwikkeling van sportvraag, zoals padel tennis en G-korfbal;
 • Te weinig trainingsruimte voor met name jeugd;
 • Niet alle jeugd kan meedoen aan de competitie;
 • Van eind oktober tot april is de sporthal in De lier overbezet
 • Tekort van 100 parkeerplaatsen en een te hoge parkeerdruk.

Door dit laatste punt staat de bereikbaarheid van het sportpark voor hulpdiensten onder druk en is de verkeersveiligheid van met name fietsers en voetgangers in het geding.

Door het groeiend aantal leden van de afgelopen jaren en ondanks de nodige verbouwingen lopen met name de korfbal en tennis binnen de huidige accommodaties tegen de grenzen van de mogelijkheden aan. De huidige krappe behuizing en de verwachte toestroom van nieuwe leden die de nieuwbouw van 800(!) woningen met zich meebrengt maken een uitbreiding van de faciliteiten binnen afzienbare tijd noodzakelijk.

De Lierse korfbalvereniging CKV Valto, tennisvereniging LTC ’t Loo en handbalvereniging Odis hebben de handen ineen geslagen en het college van Gemeente Westland een visie en een plan aangeboden voor verdere ontwikkeling van sportpark ‘De Zweth’.

Met dit plan willen de verenigingen de verwachte groei opvangen, duurzaam invulling geven aan de ambities en een bloeiend verenigingsleven in De Lier behouden. Het college wordt gevraagd om met de verenigingen op korte termijn in gesprek te gaan en te komen tot een concreet voorstel en financiering voor realisatie van de uitbreiding van het sportpark. De wens is dat het plan opgenomen wordt in de begroting van 2021-2022 van Gemeente Westland.

Korfbalstars komt weer naar De Lier – 30 juli, 13 én 27 augustus!

Heb jij je al opgegeven? Korfbalstars komt weer naar De Lier! Op 30 juli, 13 en 27 augustus zijn er nog plekken beschikbaar bij ons op het veld. Super leerzaam en erg leuk om in de vakantie te doen natuurlijk. Niet alleen Valto leden zijn welkom, ook spelers van andere korfbalclubs kunnen zich aanmelden.

Valto einddag 2020 – 11 juli SAVE THE DATE

ATTENTIE ATTENTIE – VALTO EINDDAG 11 JULI

Het (wedstrijd)seizoen is al even ten einde en ook het ‘clubleven’ heeft er de afgelopen maanden anders uitgezien. Desondanks zitten er een hele hoop mensen niet stil, waaronder de activiteitencommissie. Elk seizoen eindigen we met een knaller van een einddag en ondanks dat dit seizoen anders is dan alle andere seizoenen is er 1 ding wat niet veranderd: er komt een Valto einddag!

Hoe we dat gaan doen en wat we gaan doen weten we nog niet zeker maar het moment staat vast.. zet maar in de agenda: 11 juli einddag CKV Valto 2020!

De AC zal de komende weken de spanning opbouwen en steeds iets meer onthullen hoe we de einddag in gaan kleden. Er staat een ding vast, leuk en gezellig wordt het zeker dus zorg dat je de 11e vrij houdt in je agenda!

Indelingen seniorenteams voor seizoen 2020/2021 zijn bekend

Vanavond zijn de indelingen bekend geworden van de seniorenteams voor het seizoen 2020/2021. In de meeste gevallen hebben we persoonlijke wensen kunnen inwilligen, maar helaas moesten ook in de seniorenindeling een aantal moeilijke keuzes gemaakt worden.

Lees verder op de pagina waar de indelingen staan en lees ook het stukje er voor. Dat bevat belangrijke informatie over hoe we tot de indeling zijn gekomen en wat we doen tot het einde van het seizoen/de zomer door.

De nieuwe indeling van de senioren is hier te vinden.

Priva Schoolkorfbaltoernooi ‘light’ laat kinderen kennismaken met korfbal

Sinds de uitbraak van het coronavirus mochten er geen wedstrijden meer worden gehouden. Het toernooi van zaterdag was dan ook een kennismaking met korfbal, waarbij onderlinge wedstrijdjes werden gespeeld, zoals ook op trainingen wordt gedaan. De groepen drie tot en met vijf van Lierse basisscholen mochten aan het toernooi meedoen. Op het andere veld konden de kinderen uit groep 1 en 2 tegelijkertijd meedoen met korfbal gerelateerde spelletjes.

Bekijk ook hier het nieuwsitem op de website van de WOS.

Indelingen jeugdteams voor seizoen 2020/2021 zijn bekend

Vanavond zijn de indelingen bekend geworden van de jeugdteams voor het seizoen 2020/2021. Hoewel het seizoen op een vreemde manier ten einde komt en we nog in onzekerheid leven wat betreft de start van het volgende seizoen, hebben we als TC toch besloten een indeling te maken, zodat we vanaf deze week kunnen gaan trainen in de nieuwe samenstellingen en iedereen kan wennen aan zijn of haar (mogelijk) nieuwe medespelers en trainers.

Lees verder op de pagina waar de indelingen staan en lees ook het stukje er voor. Dat bevat belangrijke informatie over hoe we tot de indeling zijn gekomen, wat we doen tot het einde van het seizoen en waar er nog indelingen gemaakt worden.

De nieuwe indeling van de jeugd is hier te vinden.

De indeling van de senioren volgen zo snel mogelijk.

Fit&Fun in coronatijden

Vorige week zijn wij weer begonnen met Fit&Fun. Het is en blijft lastig, maar samen kunnen we op 1,5 meter Fit&Funnen. We sporten om 20.00u op het Valto-veld en het is reuze gezellig.

Wil je meedoen? Stuur dan een bericht naar Manon van Geest, 06-52325335 en dan word je op de lijst gezet van deelname. Helaas zitten wij aan een maximum gebonden en hebben de vaste Fit&Funners voorrang op een plek. Iedereen is van harte welkom, maar vergeet je niet in te schrijven!

Sport ze en tot maandag!

Korte impressie? Bekijk de video!

Schoolkorfbaltoernooi ‘light versie’ zaterdag 23 mei voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisschool

Normaal organiseert korfbalvereniging Valto elk jaar een schoolkorfbaltoernooi om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL!

Dit jaar is alles door de huidige omstandigheden anders, maar we willen wel graag, buiten onze eigen leden, andere kinderen enthousiast maken voor deze leuke sport! We gaan dus toch een soort van toernooi organiseren, alleen dan een stuk kleiner: de light versie.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 23 mei, en alles met in achtneming van de Corona maatregelen. Het zal tussen 9.30 uur en 12.30 uur zijn en afhankelijk van het aantal teams dat mee wil doen, maken we een planning. (het kan zijn dat we het toernooi in tweeën moeten delen, omdat er niet teveel kinderen op het park aanwezig mogen zijn).

Wil je meedoen, maak dan met kinderen uit je klas een team en geef je op!

Een team bestaat (het liefst) uit minimaal twee jongens en twee meisjes. Als je met één of twee meer bent, is dat niet zo erg, want dan kun je af en toe wisselen. Omdat het dit jaar wat anders is, mogen er maximaal twee spelende leden van VALTO in het veld staan. Verzin met elkaar ook een leuke naam voor je team!

Dit jaar zorgen wij zelf voor een begeleider, omdat er geen ouders bij het toernooi aanwezig kunnen zijn.

Lukt het niet om een team bij elkaar te krijgen, en wil je wel graag meedoen, dan kun je je ook individueel opgeven door het sturen van een mailtje met je gegevens en dan delen wij je in bij een team van jouw leeftijd.

Tot en met uiterlijk woensdag 20 mei kun je je aanmelden door de onderstaande gegevens naar ons te mailen: schoolkorfbal@ckv-valto.nl of via de app versturen naar: 06 21 40 90 23.

– Naam school: …
– Groep: …
– Naam team: …
– Meisjes: (voor- en achternaam): … … …
– Jongens: (voor- en achternaam): … … …

Voor eventuele vragen: Petra Dijkstra
Tel. 06 21409023
Mail: schoolkorfbal@ckv-valto.nl

Spelletjesochtend zaterdag 23 mei voor de kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool

Normaal organiseert korfbalvereniging Valto ieder jaar tijdens de Koningsspelen een spelletjesochtend voor de kinderen van groep 1 en 2, om kinderen kennis te laten maken met de leukste sport die er is: KORFBAL!

Dit jaar is alles door de huidige omstandigheden anders, want er waren helemaal geen Koningsspelen. Daarom hebben we besloten, nu de jongere kinderen wel weer mogen sporten, zelf nog een spelletjesochtend te organiseren en wel op zaterdag 23 mei.

De spelletjesochtend is van 10.00 – 11.15 uur, en alles met in achtneming van de Corona maatregelen. Omdat we een maximum aantal kinderen kwijt kunnen op ons veld, is het wel noodzakelijk om je in te schrijven.

Wil je meedoen, stuur dan een mail of app naar onderstaand contactpersoon. Je hoort dan gelijk of je nog mee kunt doen, want vol=vol!

Zolang er nog plek is, kun je je inschrijven, tot en met uiterlijk vrijdag 22 mei.

Voor eventuele vragen en/of inschrijven:
Petra Dijkstra, tel. 06 21 40 90 23
schoolkorfbal@ckv-valto.nl

Kimberly de Gier blijft trainer Valto A1

Nadat Kimberly de Gier afgelopen winter Valto A1 als interimtrainer/-coach onder haar hoede nam, zal zij dit komend seizoen voortzetten. Wederom zal zij worden bijgestaan door Marcel Kortekaas als teambegeleider en Ruben Kester als assistenttrainer.

Valto A1 was aan een goede tweede helft van het seizoen bezig. Door het abrupte einde van de competitie, lukte het echter niet om te handhaven in de zaal en doordat de veldcompetitie als niet gespeeld wordt beschouwd, komt het team zowel in de zaal als op het veld uit in de 1e klasse.

Aan de staf en spelers dus de taak om het nieuwe seizoen de draad weer op te pakken en het positieve gevoel van de eerste maanden in 2020 om te zetten naar goede resultaten in het komende seizoen. Het doel is om met de huidige, talentvolle groep junioren, snel weer terug te keren naar de overgangsklasse.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

UPDATE: Coronavirus

Hieronder staat een overzicht van alle gebeurtenissen, adviezen en maatregelen die wij (Valto), de bond (KNKV) of de overheid/RIVM nemen.

Laten we zorgen dat Valto een veilige en gezonde omgeving is en blijft en elkaar hier bewust van maken. De verantwoordelijkheid ligt bij onze coaches en trainers om dit duidelijk te maken aan hun team, aan ouders om hun kinderen hierover te informeren maar ook aan elk Valto lid om elkaar aan te spreken mocht dit vergeten worden.

Zie voor meer informatie over het onderwerp de website van het RIVM, de website van het NOC-NSF of de website van het KNKV.

11 mei 2020 – Korfballen bij Valto in de Corona crisis – vanaf 11 mei voor iedereen

Na de persconferentie van 6 mei door het kabinet, hebben sportverenigingen de mogelijkheid gekregen om naast de jeugd, ook de senioren weer de mogelijkheid te geven om te sporten. Naar aanleiding heeft Valto een schema opgesteld, waarin de verschillende teams zijn ingedeeld.

27 april 2020 – korfballen bij Valto in Corona tijd mogelijk vanaf 29 april

Na onderzoek van de protocollen verstuurd door het KNKV en de Gemeente Westland hebben we een aantal oplossingen bedacht. We hebben informatie opgesteld over hoe en wanneer we weer gaan korfballen en waar rekening mee gehouden dient te worden. Zorg dat je deze informatie goed doorneemt en mocht je nog vragen hebben stel deze dan eerst aan jouw trainer/coach. Zij weten waar ze deze vragen kwijt kunnen. Toch nog andere vragen? Het bestuur staat paraat om zoveel mogelijk te beantwoorden, zij zijn bereikbaar op bestuur@ckv-valto.nl.

21 april 2020 – regering versoepelt regelgeving rondom georganiseerd sporten

Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond heeft het bestuur besloten om kort te reageren op de gedeelde maatregelen.

We bereiden ons als vereniging voor, het bestuur samen met meerdere commissies, om sporten bij en met Valto leden weer mogelijk te maken. Hiervoor zijn we afhankelijk van verdere maatregelen van het kabinet, de Gemeente Westland en het KNKV.

Er is bepaald dat sporten in teamverband voor kinderen tot 12 jaar zonder restricties weer plaats kan vinden. Voor kinderen van 12 tot 18 is het mogelijk om in groepsverband met restricties te kunnen sporten. Deze versoepeling is vanaf 28 april mogelijk. Bij de groep 12 tot 18 jarigen is het van belang dat sporters én begeleiding ten alle tijden de benodigde afstand bewaren. Voor de groep van jongere sporters geldt dit voor de sporters en hun begeleiding, niet voor de sporters onderling.

Morgen zal het KNKV met verdere informatie komen hoe er korfbal plaats zou kunnen vinden. We wachten deze informatie af om onze plannen te publiceren en verder te communiceren over waar, wanneer en hoe we Valto weer gedeeltelijk open kunnen stellen. Tot die tijd is het gehele sportpark inclusief Villa Valto gesloten.

7 april 2020 – KNKV beslist over afhandeling veld- en zaalcompetities

In navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie

Beschouwd als niet gespeeld. De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen.

Zaalcompetitie

Stand is eindstand.  In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking. Slotfase Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames (allen: senioren) nog open. Het Bondsbestuur wil de kleine mogelijkheid dat de play-offs, play-downs en de finales nog gespeeld kunnen worden – in welke vorm dan ook – open houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet in de week voor 28 april. Over deze optie gaat het KNKV de komende dagen met de betrokken verenigingen in gesprek. Mochten deze competities niet uitgespeeld kunnen worden, dan beslist het Bondsbestuur zo snel mogelijk, nadat het kabinet helderheid heeft gegeven, over de consequenties.

Wedstrijdkorfbal

Zoals hierboven aangegeven, is bij het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie. Optie invoegen tussenklasse, uitvraag verenigingen en Bondsraad
Het bestuur is van mening dat het besluit ‘stand is eindstand’, in deze voor het grootste deel afgewerkte zaalcompetitie, leidt tot de minste sportieve schade. Een manier om de sportieve schade verder te minimaliseren zou zijn: het invoegen van een klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklasse. Het invoegen van deze tussenklasse zou vanaf onderop leiden tot de doorstroom van de beste teams van de diverse klassen en tot een betere competitive balance. Het daadwerkelijk tot uitvoering brengen van dit scenario zou een wijziging in de competitiestructuur met zich meebrengen. Het Bondsbestuur vindt het niet gepast om deze door te voeren zonder overleg met de verenigingen, Bondsraad en de reglementscommissie.

Het Bondsbestuur gaat de verenigingen en Bondsraad hierover middels een enquête bevragen. Bijgevoegd bij de enquête zijn scenario’s van zowel het huidige voorgenomen besluit, als van de impact van een eventuele nieuwe klasse. De enquête wordt uiterlijk donderdag 9 april uitgezet en de verenigingen krijgen tot en met 16 april de tijd deze enquête in te vullen. Deze termijn is zo kort, omdat de verenigingen moeten kunnen beginnen met de inhuur van de zalen voor de zaalcompetitie 2020/2021 en daarvoor is een tijdige zaalindeling noodzakelijk. De resultaten van de enquête worden besproken in het Bondsbestuur en de uitkomst daarvan zal het bestuur zo snel mogelijk kenbaar maken.

23 maart 2020 – Deuren sluiten tot 1 juni

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen: Oproep: sluit deuren tot 1 juni. Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

17 maart 2020 – Ook koningsspelen last evenement af op 17 april

De organisatie van de koningsspelen heeft gisteren bekend gemaakt dat ook zij de evenementen niet door laten gaan. Hiermee vervalt de Adfysio Giga Kangoeroedag op 17 april aanstaande en kijken we samen met de scholen of het evenement verplaatst kan worden. Hierover later meer informatie.

16 maart 2020 – KNKV last al het wedstrijdkorfbal af, breedtekorfbal wordt als niet gespeeld beschouwd

Het KNKV heeft vanavond gemeld dat  De Korfbal League finale en de Dames Topkorfbal finale beide zijn afgelast, het is onduidelijk wat er verder gebeurd met de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd en de Dames Topklasse. Alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal zijn geannuleerd en er wordt later meer bekend hoe de afwikkeling verloopt van de zaalcompetitie waaronder dus de rangschikking en promotie- en degradatieregeling. De breedtekorfbal competities worden als niet gespeeld beschouwd, dit heeft verder geen invloed op komende seizoenen.

Tot en met minimaal 16 april zijn alle competitierondes van de buitencompetitie geschrapt, de eerste competitieronde staat nu gepland op 18 april.

15 maart 2020 – Aanpassing beleid vanuit Valto: tot en met 6 april alle evenementen geannuleerd of uitgesteld

Op basis van het sluiten van alle sport- en eetgelegenheden en het sluiten van alle scholen in Nederland tot en met 6 april heeft het bestuur van Valto besloten om alle door Valto georganiseerde evenementen te annuleren of uit te stellen tot en met 6 april. Dit betekent dat er geen trainingen, oefenwedstrijden of competitiewedstrijden gespeeld zullen worden en dat de kantine van Valto dicht zal blijven. Lees hier hoe we omgaan binnen Valto met het Coronavirus.

12 maart 2020 – Valto besluit tot het annuleren van alle activiteiten tot 1 april

In navolging van advies vanuit het RIVM, het NOC-NSF en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond heeft het bestuur van CKV Valto besloten per direct te stoppen met alle korfbal- en sociale activiteiten vanuit CKV Valto tot minimaal 1 april. Zie het gehele persbericht op de website.

11 maart 2020 – Komend weekend geen competitie voor Brabantse teams

Naar aanleiding van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio’s op 10 maart over het coronavirus, en het bijbehorende advies: “Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten.” heeft het KNKV besloten alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging af te gelasten tot en met zondag 15 maart. Lees het hele bericht op de website van het KNKV.

10 maart 2020 – Bericht aan leden n.a.v. persconferentie Minister President

Het RIVM heeft gisteren (9 maart), in samenspraak met onze Minister-President, een nieuw advies naar buiten gebracht. Het advies luidt: stop met het schudden van handen. Dat advies volgen wij dus op, ook al zijn er tot op heden geen berichten ontvangen dat leden van Valto of mensen daaromheen symptomen hebben of daadwerkelijk besmet zijn met het Corona virus. Lees hier het hele bericht.

Korfballen bij Valto in de Corona crisis – vanaf 11 mei voor iedereen

Na de persconferentie van 6 mei door het kabinet, hebben sportverenigingen de mogelijkheid gekregen om naast de jeugd, ook de senioren weer de mogelijkheid te geven om te sporten. Naar aanleiding heeft Valto een schema opgesteld, waarin de verschillende teams zijn ingedeeld.

Helaas moeten we nog met een hoop maatregelen rekening houden en zal korfballen de komende tijd nog niet als vanouds gaan. Sporten en sociale contacten zijn belangrijk voor ons allemaal maar als we dit langere tijd op deze manier moeten organiseren dan moeten we ervoor zorgen dat iedereen zich aan de door ons gestelde maatregelen houdt.

Na onderzoek van de protocollen verstuurd door het KNKV en de Gemeente Westland hebben we een aantal oplossingen bedacht. We hebben informatie opgesteld over hoe en wanneer we weer gaan korfballen en waar rekening mee gehouden dient te worden. Zorg dat je deze informatie goed doorneemt en mocht je nog vragen hebben stel deze dan eerst aan jouw trainer/coach. Zij weten waar ze deze vragen kwijt kunnen. Toch nog andere vragen? Het bestuur staat paraat om zoveel mogelijk te beantwoorden, zij zijn bereikbaar op bestuur@ckv-valto.nl.

Bekijk ook onze updatepagina over de laatste stand van zaken: https://ckv-valto.nl/nieuws/update-coronavirus/.

Ronald Tuntelder nieuwe trainer/coach Valto 2

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Ronald Tuntelder de nieuwe trainer/coach voor het tweede team heeft gevonden.

De 58-jarige Tuntelder is reeds lange tijd in het korfbal actief. Eerst als speler van SKV uit Utrecht en vervolgens bij diverse verenigingen tot aan overgangsklasseniveau. Na zijn actieve korfbalcarrière heeft Tuntelder zich volledig toegelegd op het trainen en coachen van diverse clubs, waaronder Exakwa (Lelystad), Midlandia (Bunnik) en afgelopen seizoen als trainer/coach van HKC 2 (Hardinxveld/Giessendam).

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het tweede team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 1 (Mark Tissink) zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams komen na het bijzondere einde van de competities, volgend seizoen uit in de overgangsklasse. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt.

Ronald Tuntelder over zijn nieuwe uitdaging: “Na positieve gesprekken met Mark Tissink, Jan Jaap Elenbaas en enkele spelers van Valto 2, hebben wij inmiddels het vertrouwen in elkaar uitgesproken en gaan we de samenwerking aan voor het komende seizoen. Dit geeft mij nieuwe passie en energie, hier zal ik veel kunnen leren, maar ook met mijn opgedane ervaring en kennis het nodige kunnen toevoegen aan het reeds aanwezige enthousiaste Valto 2 team en de organisatie Valto. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking, met de intentie voor meerdere jaren.”.

In Ronald Tuntelder verwelkomen we iemand binnen de club met veel korfbalervaring als speler en trainer. Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat ideeën over korfbal, het trainen en coachen overeenkomen. Nu beide coaches voor de komende seizoenen zijn gevonden, kunnen we door op de weg die we zijn ingeslagen: Valto naar een nóg hoger niveau brengen.“, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

In beweging blijven in deze korfballoze periode? AdFysio helpt je op weg!

Het korfbalseizoen ligt helaas al enige tijd stil en zoals het er nu uitziet zal het ook nog wel even gaan duren voor we samen weer op een korfbalveld staan. Om ervoor te zorgen dat de leden van CKV VALTO in deze korfbal-loze periode toch in beweging kunnen blijven en hopelijk topfit weer op het veld verschijnen heeft AdFysio, als partner van CKV VALTO, enkele work-outs ontwikkeld! Ook bestaat de mogelijkheid om een hardloopschema op maat te ontvangen, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau aan de slag kan.

Home work-out

Deze work-out (= trainingsprogramma) is speciaal gericht op basiskracht en is thuis of in een nabijgelegen park uit te voeren. Houd hierbij uiteraard wel rekening met de 1,5 m afstand!
Via deze link is de uitleg van alle oefeningen te vinden met daarbij ook een plaatje ter verduidelijking. Het is natuurlijk mogelijk om de work-out stap voor stap op te bouwen. Kies er bijvoorbeeld voor om het aantal oefeningen of het aantal herhalingen per oefening iedere training te verhogen!

Hardloopschema

Ook bestaat de mogelijkheid om een op maat gemaakt hardloopschema te ontvangen. Neem hiervoor contact op met AdFysio via mauricevanveldhooven@adfysio.nl.

Om een passend schema te maken is het belangrijk om de volgende informatie in de mail op te nemen:

 • Naam en leeftijd
 • Hoelang heb je ooit achter elkaar hardgelopen (in tijd)?
 • Als je in het verleden deelgenomen hebt aan een wedstrijd, hoeveel km was dit en wat was je tijd?
 • Wat is je doel met hardlopen? Denk hierbij aan in beweging blijven, fitter worden en/of deelname aan wedstrijden.

Blessure? Telefonisch consult!

Stel je krijgt van de work-out, het hardlopen of juist van het niets doen een blessure. Last van je rug, je gaat door je enkel, noem het op. Dan is AdFysio, Centrum voor Fysiotherapie en Beweging ook direct voor je bereikbaar via het Sportspreekuur. Deze vinden dagelijks plaats. Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje te sturen naar info@adfysio.nl en natuurlijk erbij vermelden waar je last van hebt. Er wordt dan telefonisch contact opgenomen om je klacht of blessure te bespreken en ervoor te zorgen dat je hier dan ook weer zo snel mogelijk van af bent.
We hopen dat veel leden van CKV VALTO aan de slag gaan met de work-out en hardloopschema, zodat we, als het moment daar is, weer fanatiek aan de slag kunnen op het sportveld!

ADFYSIO GAAT WEER OPEN per 4 mei a.s. uiteraard met de nodige maatregelen/aanpassingen vanuit RIVM. De reguliere zorg zal weer worden opgestart binnen ons Sportmedisch Centrum aan de Hoofdstraat. Iedereen kan vanaf dat moment weer terecht voor de diverse vormen van Fysiotherapie.

Korfballen bij Valto in de Corona crisis – mogelijk vanaf 29 april

Na de laatste aankondiging van het kabinet hebben sportverenigingen de mogelijkheid gekregen om te onderzoeken hoe zij sporten weer mogelijk kunnen maken. Ook wij bij Valto hebben onderzocht hoe we weer kunnen gaan korfballen en wel voor de D,E en F teams en de A,B, en C teams.

Helaas moeten we nog met een hoop maatregelen rekening houden en zal korfballen de komende tijd nog niet als vanouds gaan. Sporten en sociale contacten zijn belangrijk voor ons allemaal maar als we dit langere tijd op deze manier moeten organiseren dan moeten we ervoor zorgen dat iedereen zich aan de door ons gestelde maatregelen houdt.

Na onderzoek van de protocollen verstuurd door het KNKV en de Gemeente Westland hebben we een aantal oplossingen bedacht. We hebben informatie opgesteld over hoe en wanneer we weer gaan korfballen en waar rekening mee gehouden dient te worden. Zorg dat je deze informatie goed doorneemt en mocht je nog vragen hebben stel deze dan eerst aan jouw trainer/coach. Zij weten waar ze deze vragen kwijt kunnen. Toch nog andere vragen? Het bestuur staat paraat om zoveel mogelijk te beantwoorden, zij zijn bereikbaar op bestuur@ckv-valto.nl.

Bekijk ook onze updatepagina over de laatste stand van zaken: https://ckv-valto.nl/nieuws/update-coronavirus/.

Vacature trainer/coach Valto 2 

Korfbalvereniging Valto zoekt met ingang van het seizoen 2020/2021 een nieuwe trainer/coach voor Valto 2. Dit selectieteam is dit seizoen gepromoveerd van de reserve 1e klasse naar de reserve overgangsklasse zaal en speelde daar al in op het veld. De gehele selectie speelt dus op het overgangsklasseniveau.

Functie-eisen
Valto zoekt een enthousiaste en betrokken trainer/coach. Hij/zij heeft ervaring met het zelfstandig leiden van een team, staat als leider duidelijk boven de groep en heeft daarnaast interesse in wat zijn spelers bezighoudt binnen en buiten de sport. Coaching vindt plaats zowel op groepsniveau, alsook op individueel niveau.

De trainer werkt samen met nieuwe hoofdtrainer Mark Tissink aan het behalen van de doelen die de Valto selectie en de TC hebben gesteld. Valto speelt al meerdere jaren dynamisch korfbal met veel beweging, scoren vanuit veel schijven continu aanvallende dreiging. Deze speelstijl voeren we ook door in de verschillende jeugdteams, waardoor overkomende jeugd met goed kan aansluiten op de speelstijl van de (senioren)selectie.

Team
Het huidige Valto 2 speelt komend seizoen zowel op het veld als in de zaal reserve overgangsklasse. De afgelopen twee seizoenen is hiervoor promotie vanuit de reserve eerste klasse bewerkstelligd en daarmee speelt de gehele en relatief jonge selectie op hetzelfde niveau, waarbij de rek er nog niet uit is en nieuw talent vanuit de jeugd de komende seizoenen kan doorstromen.

#ditisvalto
Valto is ambitieus en dit verwachten we ook van trainers die de club komen versterken. Valto heeft een duidelijke visie en gezonde ambitie. Deze wordt gedragen door de 5 G’s (Goed, Gezellig, Gaaf, Groen en Gezond). De Technische Commissie binnen Valto is verantwoordelijk voor de G van Goed. De doelstelling van de TC is om optimale omstandigheden te creëren voor het goed laten presteren van de teams. Naast de G van Goed hechten wij als vereniging ook aan de G van Gezellig. Wij vinden dat sportplezier en prestaties hand in hand moeten gaan.

Valto staf
De staf van de Valto selectie bestaat uit de hoofdtrainer/coach van het eerste team, trainer/coach van het tweede team, een video analist, verzorgers en teambegeleiders. De staf wordt bijgestaan door een begeleidend fysiotherapeut (partner AdFysio) voor een optimale prestatie op fysiek en mentaal gebied.

Faciliteiten
Valto investeert veel in haar ambities. Daarvoor zijn afspraken gemaakt binnen de Valto selectie(s) maar ook met vooraanstaande partners, zoals Adfysio De Lier voor fysieke begeleiding.

Praktische invulling Valto selectie

 • 90 minuten trainingstijd (hele sporthal) voor de combinatie van Valto 1 en 2 op dinsdagavond (veld 90 – 120 minuten)
 • 90 minuten trainingstijd (halve sporthal per team) op donderdagavond (veld 90- 120 minuten)
 • Thuiswedstrijden in sporthal Vreeloo in De Lier, bij voorkeur in combinatie met de thuiswedstrijden van Valto 1 (samen met trainer/coach Valto 1)
 • Uitzending wedstrijden via Livestream (voorbeeld: https://youtu.be/fN_TzoXwgsc)
 • Samenvattingen op regionale televisie
 • Persberichten bij belangrijke resultaten
 • Video analyse systeem voor het analyseren en bekijken van wedstrijd video’s
 • Gebruik van vergaderkamer voor teambespreking en wedstrijdanalyses (mogelijkheid tot 2x per week)

Samenwerking met partner Adfysio

 • Fysiotherapiebegeleiding door Adfysio in De Lier
 • Hotline voor ernstige blessures (24/7)
 • Dagelijks inloopspreekuur voor Valto sporters
 • Per speler één uur per week conditie en krachttraining volgens persoonlijk schema bij AdFysio in De Lier (verplicht voor selectiespelers)
 • Contact tussen staf en fysiotherapeut over status van blessures
 • Enkele keren per jaar overleg met staf en fysiotherapeut (proactief sterker maken van spelers)

Zowel trainers/coaches met ervaring, alsook beginnende trainers /coaches die als speler op (hoog) niveau hebben geacteerd worden gevraagd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC: vztc@ckv-valto.nl of voor vragen bellen met 06-29585387.

Foto: Mieke van Leeuwen

Bericht van het bestuur

Geen programma, geen opstellingen, geen uitslagen. Geen activiteiten, geen trainingen. Geen Bijblijver. Toch wel. Het is stil, heel erg stil in korfballand, in Nederland. De wereld komt abrupt tot stilstand en zoals het er nu naar uitziet, is dat niet zomaar voorbij. Het leek ons goed om vanuit het bestuur nog een bericht uit te sturen. Toen de omvang van de coronacrisis grote vormen begon aan te nemen hebben we ons een aantal keren laten horen met meer officiële maatregelen, maar het leek ons goed om tussentijds nog eens een update te geven. Zeker nadat maandag de periode van de-activiteit werd verlengd tot 1 juni. Bekijk ook onze updatepagina over de laatste stand van zaken: https://ckv-valto.nl/nieuws/update-coronavirus/.

Van de voorzitter

Lieve korfbalvrienden,

Het huidige coronavirus zorgt er momenteel voor dat er vele bedrijven uit onze regio financieel in een crisis beland zijn. Het is al heel veel gezegd door velen, maar respect voor diegene die op zijn/haar manier proberen de situatie binnen Nederland in de hand te houden. Natuurlijk diep respect voor de gehele zorg die mega veel overuren draaien om dit afschuwelijke virus in te dammen en te bestrijden. Maar ook in de diverse branches waar de coronacrisis nu al zo hard heeft toegeslagen, dat alles waar je ooit als ondernemer voor begonnen bent, je zo ziet wegvallen en de grip verliest. Laten ook wij als leden, familie en vrienden er voor elkaar zijn, zeker nu dit zo hard nodig is. Doe wat voor elkaar, bijvoorbeeld de boodschappen, of een kaartje schrijven of bel elkaar misschien wat vaker. Wij hebben elkaars hulp, aandacht en liefde nu meer dan ooit tevoren nodig. Bedrijven en/of zelfstandigen die in zwaar weer dreigen te komen of inmiddels al in zitten, ik wens jullie veel sterkte en wijsheid toe.

Waar ik wel heel blij van wordt, zijn de initiatieven binnen de vereniging om te proberen iedereen fit te houden, zoals Laurens in deze tijd KorfbalFit is gestart! Ik zelf loop nu wat meer hard, om fit en gefocust te blijven, maar doe jij liever korfbal gerelateerde oefeningen? Kijk dan vooral op Instagram en Facebook. Nu korfbal een bijzaak is geworden en gezondheid het allerbelangrijkste is, willen wij vanuit het bestuur delen welke maatregelen wij nemen om met de situatie om te gaan.

Ik wil eindigen met de vraag aan jullie allen, let op elkaar, geef aandacht en liefde aan elkaar en blijf gezond!

Een sportieve groet,
Marco Stolze

 

Van de TC

Normaal is dit de plek van het doornemen van het weekend, een stukje vooruitkijken. Kansen inschatten en mededelingen doen over lopende zaken op technisch gebied. Hoe anders is het nu. De TC zou het kloppende hart moeten zijn, maar het aantal slagen per minuut is drastisch verlaagd. We hebben allemaal even iets anders aan het hoofd. De één razend druk, de ander angstvallig rustig. De één ontdekt een docent in zichzelf, de ander een sportinstructeur. We zullen ons moeten aanpassen en zoals ik in mijn stukjes van weleer geregeld schreef: niet de sterkste zal overleven, noch de intelligentste, maar degene die zich het beste kan aanpassen.

Als TC zijn we nog niet helemaal stilgevallen. We kijken vooral naar volgend seizoen, want zoals je wellicht hebt gelezen, is niet alleen de zaalcompetitie, maar nu ook de veldcompetitie afgelast. Voor de breedtesport betekent dat, dat de competitie als niet gespeeld wordt beschouwd. Voor de wedstrijdsport (bij ons C1, B2, B1, A2, A1 en V1-V5) wordt nog een beslissing genomen over wat te doen met de eindstand en de daarbij behorende promoties en degradaties. Een belangrijke datum daarbij is 6 april. Dan wil de bond bekend maken hoe ze dit gaan afhandelen. We zullen jullie tegen die tijd daarover berichten. Tot die tijd is het afwachten.

Het betekent voor ons als TC, trainers, coaches en spelers dat er voorlopig geen wedstrijden worden gespeeld. En ook naar aanleiding van de richtlijnen geen trainingen worden gegeven. Dit duurt in ieder geval tot 1 juni. Dat is dus de tweede belangrijke datum. En dat kan best lastig zijn. Zoals Marco al schreef zijn er diverse initiatieven gestart om je fit te houden en die bevelen we je dan ook van harte aan. Blijf bewegen, blijf gezond en dat betekent ook dat je alleen moet sporten en voldoende afstand houdt.

Dan kijkend naar het nieuwe seizoen. We zijn al grofweg aan het kijken wie waar kan spelen. Maar om een goede indeling te maken willen we graag wat meer informatie van jullie krijgen. Daarom sturen we voor de senioren en junioren weer een enquête uit. Vul deze op tijd in, zodat we alle wensen mee kunnen nemen in de overwegingen. En voor alle leden geldt, als je volgend jaar niet meer wilt spelen, laat dat dan voor 1 mei weten. Dat is de derde belangrijke en tevens uiterlijke datum van afmelding.

Een nieuw seizoen biedt ook nieuwe kansen. Kansen om training te geven of te coachen. Dit kun je in de enquête aangeven of als je het nu al weet, ons een mailtje sturen via tc@ckv-valto.nl. Mocht je je verder willen ontwikkelen als trainer, dan willen we volgend seizoen een KT3 cursus aanbieden. Deze is voor iedereen die een KT2 cursus heeft gedaan. Wil je zo’n kans pakken, laat dat dan ook weten! En wil je je echt onsterfelijk maken, dan is er altijd de mogelijkheid om een scheidsrechtercursus te volgen. Het fluiten van wedstrijden in de buurt en soms ook onze eigen teams is leuk, leerzaam en is hard nodig om aan onze verplichtingen richting de bond te voldoen.

Dat was mijn update voor deze week. Vooral kijkend naar de komende weken, waarin hopelijk wat meer duidelijk gaat worden over hoe en wat. Nog even een keer de data op een rij:

 • 6 april – Uitsluitsel vanuit het KNKV over hoe de zaal- en veldcompetities worden afgehandeld.
 • 1 mei – Stoppen als spelend lid? Laat dat voor deze datum weten (via bestuur@ckv-valto.nl).
 • 1 juni – Meer duidelijkheid over sporten in Nederland, tot die tijd geen trainingen en wedstrijden.

De volgende bestuursleden hebben een update hieronder. Veel succes. Blijf fit. Blijf gezond.

Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

 

Over evenementen

Het bruist binnen Valto. En dat doet het nog steeds wel, maar gedwongen op een iets lager pitje. Door alle maatregelen zijn er veel activiteiten binnen de vereniging die we moeten annuleren of waar nog geen duidelijkheid over is.

Ook op financieel gebied zal Valto flink last hebben van het Corona virus. Dat nadeel zien we zowel aan de inkomstenkant door gemiste kantine opbrengsten en gemiste sponsor opbrengsten bij de activiteiten die we in het voorjaar gepland hebben, als ook aan de uitgaven kant, door verplichtingen die we zijn aangegaan en niet kosteloos kunnen annuleren.

Hieronder daarom een overzicht van de evenementen en onze besluiten daaromtrent.

Activiteit  Status   Afspraken 
Witte Diner – Spek & Beamers Geannuleerd, wellicht later Witte Diner wordt mogelijk dit jaar nog gehouden en niet op 31 maart. Inschrijfgeld is geretourneerd.
Trainingsweekend Geannuleerd We schuiven dit door naar volgend jaar in plaats van 3/4/5/6 april dit jaar. Inschrijfgeld wordt geretourneerd en gemaakte huurkosten zijn nog onderwerp van gesprek.
Eindtoernooi B-jeugd 1e klasse Geannuleerd De zaalcompetitie is afgelast, inclusief dit eindtoernooi dat op 11 april gehouden zou worden bij ons in de Vreeloo hal. Beperkte financiële schade.
AdFysio Giga Kangoeroedag Geannuleerd, wellicht later De Koningsspelen, waar de Giga Kangoeroedag onderdeel van is, zijn geannuleerd op 17 april. Onduidelijk is of dit op een andere manier (later) kan worden ingevuld.
Melior Jeugdweekend Geannuleerd Gezien de maatregelen gecommuniceerd op 23 maart rest ons niets anders dan het Jeugdweekend van 1/2/3 mei te annuleren. Inschrijfgeld wordt geretourneerd en gemaakte huurkosten zijn nog onderwerp van gesprek.
WK 2-tegen-2 Geannuleerd Gezien de maatregelen gecommuniceerd op 23 maart rest ons niets anders dan het WK 2-tegen-2 te annuleren. Geen financiële schade.
Priva Schoolkorfbal Geannuleerd, wellicht later

 

Gezien de maatregelen gecommuniceerd op 23 maart rest ons niets anders dan het Schoolkorfbal te annuleren. Onduidelijk is of dit op een andere manier (later) kan worden ingevuld.
Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal Onduidelijk Het KNKV heeft besloten alle competitierondes in het veld te laten vervallen. Dat zou ook betekenen dat er geen NK veldkorfbal zou kunnen komen. We hebben echter officieel nog niets gehoord. Op 6 april hopen we hier meer over te weten.
Competitierondes Geannuleerd Het KNKV heeft gecommuniceerd dat er geen resterende zaal- en veldcompetitie zal zijn. Aanzienlijke financiële schade door missen kantineomzet + sponsorinkomsten.
Mei-feesten Oranje Commissie Geannuleerd Aanzienlijk door missen bijdrage OC aan Valto.
Einddag Valto Onduidelijk We wachten dit vooralsnog af.

 

Besluiten vanuit het bestuur en gecommuniceerd

 • Gezien de communicatie vanuit de Rijksoverheid op 23 maart rest ons als bestuur geen andere keus dan alle evenementen tot en met 1 juni te annuleren of te verplaatsen. Dit betekent dat er geen (oefen)wedstrijden zullen zijn, geen trainingen en dat de AdFysio Giga Kangoeroedag, het Melior Jeugdweekend en Priva Schoolkorfbaltoernooi komen te vervallen op de dagen waarop ze gepland stonden.
 • Alle Valtoevenementen tot minimaal 1 juni zijn geannuleerd, we ondersteunen geen trainingen zowel op het veld als in de zaal. We raden onze leden actief af om elkaar op te zoeken om buiten Valto om samen te trainen. Mocht dit veranderen door landelijk beleid, dan laten we dat weten.
 • Het KNKV heeft besloten dat al het breedtekorfbal als niet gespeeld wordt beschouwd. Op zijn laatst wordt er op 6 april gecommuniceerd hoe het KNKV met overige competities om wil gaan.
 • Evenementen in de overige maanden van dit jaar zijn ook onzeker. Per evenement bekijken we, eventueel met onze partners, of we nu al actie willen ondernemen.
 • De definitieve cijfers worden uiteraard pas in juli bekend, maar we willen wel benadrukken dat Valtovoldoende financiële reserves heeft om deze klap op te vangen.

Namens het bestuur,
Bart Versteegen
Pascal van Dijk

Alle activiteiten CKV Valto stilgelegd tot 1 april

ALLE ACTIVITEITEN (KORFBAL EN SOCIAAL) WORDEN STILGELEGD TOT 1 APRIL

In navolging van advies vanuit het RIVM, het NOC-NSF en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond heeft het bestuur van CKV Valto besloten per direct te stoppen met alle korfbal- en sociale activiteiten vanuit CKV Valto tot minimaal 1 april.

Het bestuur heeft deze lastige keuze moeten maken door het stilleggen van de korfbalcompetitie vanuit de bond en het advies vanuit het RIVM om alle sociale contacten drastisch te verminderen in strijd tegen de verspreiding vanuit het Corona virus.

Dit betekent dat per direct alle wedstrijden, trainingen, oefenwedstrijden en georganiseerde evenementen vanuit CKV Valto vervallen tot 1 april. De potgrondactie vanuit Valto zal doorgaan zoals gepland met afwijkingen in de bezorging van de bestelde producten, de bestellers zullen hiervan bericht krijgen. Nadere informatie over het eventuele vervolg van de competitie en herplanning van evenementen zal volgen via social media, www.ckv-valto.nl of via mailing.

We willen benadrukken dat er tot op heden nog geen gevallen van besmetting met het Corona virus bekend zijn onder leden van Valto of personen in de kring daaromheen. Mocht het bevestigd worden dat jij als Valto lid besmet bent met het Corona virus of dat er iemand in jouw familiaire of vriendenkring besmet raakt dan willen we vragen dit, in alle vertrouwen, te delen met het bestuur.

Voor vragen is het bestuur bereikbaar op bestuur@ckv-valto.nl of voorzitter Marco stolze op voorzitter@ckv-valto.nl en +31 6 30 72 88 17.

Omgaan met het Corona virus binnen Valto

Update op Valto beleid omtrent omgaan met het Corona virus.

 1. Valto blijft dicht tot en met 6 april, dit geldt voor alle evenementen inclusief het jaarlijkse trainingsweekend. Er zal niet getraind worden en ook worden er geen oefen- of competitiewedstrijden gespeeld. De kantine van Valto blijft dicht tot minimaal 6 april.
 2. We raden al onze leden af om in grote groepen bij elkaar te komen, bijvoorbeeld om samen te sporten. Beperk je sociale contacten tot het eigen gezin en sport thuis. Ga niet op zoek naar momenten om met elkaar te korfballen of om andere groepsporten te doen, blijf thuis waar dat kan.
 3. We onderzoeken de impact op mogelijk andere georganiseerde evenementen vanuit de club voor de rest van het seizoen. Hierover later meer.

————————————————————————————————————————————————————————————————-

Beste leden,

Ongetwijfeld zal bij jullie ook het nieuws over de uitbraak van het Corona virus bekend zijn gezien alle aandacht die het in de media krijgt. Het virus kan de COVID-19 ziekte veroorzaken, waarbij patiënten last krijgen van koorts en luchtwegklachten.

Tot op heden hebben wij nog geen berichten ontvangen dat leden van Valto of mensen daaromheen symptomen hebben of daadwerkelijk besmet zijn met het Corona virus. Het RIVM heeft echter gisteren, in samenspraak met onze Minister-President, een nieuw advies naar buiten gebracht. Het advies luidt: stop met het schudden van handen.

Aangezien we een sportvereniging zijn komt dit nog wel eens voor, je geeft je tegenstander een hand bij het beginnen van de wedstrijd en als de wedstrijd is afgelopen. Je scoort een doelpunt in een wedstrijd of je maakt een mooie goal tijdens een training en geeft je teamgenoot een highfive, momenten dat we misschien meer onbewust lichamelijk contact hebben.

Als vereniging volgen we dan ook het advies dat door het RIVM, de regering en door het KNKV is afgegeven. Dat advies luidt om per direct dit contact te stoppen met wie dan ook zodat de verspreiding van het virus eventueel beperkt kan worden. Misschien voelt dit nu als overdreven maar er zijn maar zoveel kansen om een eventuele uitbraak te beperken.

Laten we zorgen dat Valto een veilige en gezonde omgeving is en blijft en elkaar hier bewust van maken. De verantwoordelijkheid ligt bij onze coaches en trainers om dit duidelijk te maken aan hun team, aan ouders om hun kinderen hierover te informeren maar ook aan elk Valto lid om elkaar aan te spreken mocht dit vergeten worden.

Zie voor meer informatie over het onderwerp de website van het RIVM, het NOC-NSF of het KNKV.

Namens het bestuur,

Marco Stolze
Voorzitter CKV Valto

VALTO selectie pakt vier punten op Super Saturday

Na twee vrije weekenden waarin iedereen lekker carnaval kon vieren of er even lekker tussenuit kon gaan om zich op de lange latten te begeven, werden vandaag de korfbalschoenen weer aangetrokken voor het vervolg van de competitie. Er resten ons nog vier wedstrijden tot de ontknoping van deze spannende zaalcompetitie. Het zit allemaal toch een stuk dichter bij elkaar als dat ik bij het begin van het zaalseizoen had verwacht. Verrassend genoeg is het niet de door mij verwachte kampioen KV Swift (M) die de lijst aanvoert, maar zijn het vooralsnog KVS/Maritiem en GKV/Enomics die om de kroon strijden. Zij speelden in deze ronde tegen elkaar, maar er kwam geen winnaar uit deze wedstrijd en blijven zij samen koploper. GKV/Enomics heeft hierdoor wel stiekem, door het onderlinge verschil, een extra kaart te spelen, maar zal dan wel de volgende wedstrijden moeten blijven winnen. In De Lier waren het vandaag wedstrijden met voor VALTO twee verschillende doelen tegen VEO, waar dezelfde belangen op het spel stonden. VALTO 2 is nog volop in de race voor het kampioenschap met VEO 2 en Reflex 2 op het vinkentouw, dus winst was het enige goede resultaat voor de ploeg van Leon. De gasten uit Voorburg zouden er echter alles aan gaan doen om de punten te bemachtigen om zo op gelijke hoogte te komen met VALTO 2. In december waren de ploegen aan het eind van de wedstrijd nog steeds in evenwicht met een 12-12 eindstand, dus voor het onderling verschil in ons voordeel moest er vandaag met minimaal één verschil gewonnen worden. Met goed gevulde tribunes werd de wedstrijd gestart door scheidsrechter Coenraads en nam VALTO direct het initiatief. Binnen vijf minuten was het eerste gaatje geslagen met een 4-1 tussenstand. VEO wist nog een keer aan te haken, maar met treffers van Pieter en Thijs liep VALTO weer uit naar 6-2. Toen de coach van VEO halverwege de eerste helft een time-out aanvroeg hadden Ruben, Pieter en Lisanne al een 9-3 tussenstand op het scorebord gezet. VEO leek nu echter een betere fase te hebben. Met twee snelle doelpunten op rij werd de achterstand verkleind, maar toen ging VALTO weer mee scoren. Hierdoor werden de kleedkamers opgezocht met de 12-7 tussenstand.

VALTO 2 leek op de goede weg en hoefde het in het tweede bedrijf “alleen maar af te maken”. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Het scoren zou in het tweede bedrijf een stuk moeizamer gaan, terwijl VEO het gaatje steeds een beetje kleiner maakte. Ook bij hen waren door het strakke verdedigen van ons tweede de doelpunten duur. Pas na bijna vijf minuten viel het eerste doelpunt na de rust voor VEO, maar Martijn en Ruben vergrootte het verschil weer naar 14-8. De heersende verdedigingen zorgden ervoor dat doelpunten schaars bleven. VEO wist net iets vaker door onze verdediging te prikken, waardoor er halverwege de tweede helft een 15-10 tussenstand door Ruben op het bord werd gezet. VEO ging intussen door met het knabbelen aan onze voorsprong, waardoor er vijf minuten voor tijd een 15-12 tussenstand op het bord stond. Het begon nu toch wel een beetje warm te worden onder de Lierse voeten en de Voorburgse ploeg leek bloed te ruiken. Met steeds meer energie gingen zij op jacht naar doelpunten, maar wij hadden Ron nog op de bank. Dit was het moment om hem te brengen in de aanval en hij deed ook vandaag weer wat er van hem verwacht werd. Met zijn eerste schot op de korf zette hij ons vier minuten voor tijd weer op een 16-12 voorsprong. Uitspelen van zulke wedstrijden blijft toch nog wel een dingetje voor VALTO. Juist in deze fase van de wedstrijd zou je verwachten dat men het rustiger aan gaat doen en alleen de goede kansen gaat nemen. VALTO 2 liet zich echter juist opjagen door de gasten en nam toch te veel risico en verkeerde schoten, waardoor de gasten meer kansen kregen dan wenselijk was. Van deze kansen wisten zij er nog twee te benutten, maar de tijd was voor hen te kort om onze overwinning nog in gevaar te brengen. Een dik verdiende overwinning voor VALTO 2 die vooral dankzij een goede eerste helft tot stand kwam. Voor de competitie kwam er later op de avond nog een gunstig bericht uit Hardinxveld-Giessendam dat ook Reflex 2 had verloren. Hierdoor heeft VALTO 2 nu een gaatje van drie naar de nummer twee in de poule KV Vriendenschaar 2. We zijn er echter nog lang niet. Er zijn nog drie finales te gaan, waarin we scherp zullen moeten blijven. Volgende week gaan we op bezoek bij HKV/Ons Eibernest waar we in januari een makkelijke 22-8 overwinning op boekten. Onderschatting van deze reeds gedegradeerde tegenstander ligt wel op de loer, dus aan Leon de taak om de spelers goed op scherp te zetten.

VALTO 1 mocht aantreden tegen het vlaggenschip uit Voorburg. VEO 1 is de vierde ploeg in de poule die met een interim coach het seizoen gaat afmaken. Het is voor deze ploeg dan ook vijf voor twaalf als zij aan deze wedstrijd beginnen. Er moest vandaag gewonnen worden om de laatste strohalm te pakken voor lijfsbehoud in de overgangsklasse. Echter waren voor ons de punten minimaal net zo belangrijk, want ook wij willen overleven in deze klasse. De wedstrijd kwam dan ook moeizaam op gang na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Zwart, die met zijn assistent Pluister de wedstrijd in banen mocht leiden. We waren al bijna drie minuten onderweg toen Bart de score opende. Er moest echter hard gewerkt worden voor de doelpunten, waardoor VEO weer drie minuten later toch de gelijkmaker door de korf gooide. Het andere VALTO vak had iets minder tijd nodig om de korf te vinden en was het Mees die met twee treffer het eerste gaatje voor ons op het bord zette. VEO kreeg de kans om weer aan te sluiten met een mee gekregen strafworp, maar deze werd gemist. Niet veel later mocht ook Thom gaan staan voor een strafworp en hij faalde niet, waardoor er 4-1 op het scorebord kwam te staan. Met om en om scoren stond er na een kwartier spelen een 6-4 tussenstand op het bord en nam VALTO de eerste time-out. Na de hervatting wist VEO de aansluitingstreffer dan toch te maken en was het even afwachten of het VALTO zou lukken de voorsprong te behouden. Zané en Thom zorgden weer voor wat lucht, maar VEO bleef aan het elastiek hangen. Met nog vier minuten op de klok was het 8-6 en was het voor VALTO wel zaak om dit verschil vast te houden tot de thee. De gasten zouden voor de rust de korf niet meer weten te vinden, maar Zané en Mees deden dit wel. Hierdoor werd de gang naar de kleedkamers gemaakt met een 10-6 voorsprong voor VALTO.

Na de rust weer hetzelfde spelbeeld als bij het begin van de wedstrijd. Twee ploegen naarstig op zoek naar een gaatje in de verdediging, wat door de gasten nu als eerste gevonden werd. De Voorburgers vochten voor wat ze waard waren vandaag en bleven aan het elastiek hangen met steeds een verschil van twee á drie doelpunten. Toch kroop VEO langzaam maar zeker dichterbij en was halverwege de tweede helft de aansluiting weer daar bij 13-12. Het Lierse publiek wist wat hen te doen stond en ging nog eens luidruchtig achter de ploeg staan. VALTO toonde veerkracht en wist dankzij de doelpunten van Maaike en Mees weer een gaatje te slaan. Toen VEO in de volgende aanval voor de tweede keer een strafworp onbenut liet, was de euforie compleet. Hoewel er nog bijna tien minuten te gaan was voelde we dat de volgende overwinning nu erg dichtbij was. Met drie doelpunten op rij van Thom en Nikki werd de genade klap uitgedeeld door VALTO. VEO nam nog een time-out en hoopte blijkbaar nog op een wonder, maar op de tribunes was het Lierse feestje al losgebarsten. Er waren nog slechts drie minuten te spelen en we hadden er alle vertrouwen in dat VALTO dit niet meer zou weggeven. Met in de slotfase nog twee doelpunten van Zané en Romee werd de wedstrijd definitief beslist door een 20-13 voorsprong op het bord te zetten. De gasten hadden echter het slotakkoord met een kort kansje onder de korf werd de eindstand 20-14 op het bord gezet. Met deze overwinning stijgt VALTO een plekje in de competitie, omdat KV Vriendenschaar thuis niet wist te winnen van CKV Swift. Helaas voor VALTO en VEO ging ook Sporting Trigon ook onderuit in eigen huis tegen HKV/Ons Eibernest. Voor VEO rest nu slechts nog een theoretische kans om te overleven in de overgangsklasse. Het verschil tussen VALTO en HKV blijft dus drie punten en zullen zij volgende week met het mes tussen de tanden het veld betreden als VALTO 1 hun tegenstander is in de Eibernesthal. Zij zijn nu nog één puntje verwijderd van de veilige zesde plaats en willen dus maar wat graag de punten in eigen huis houden. VALTO liet zich in de heen wedstrijd in de tweede helft te veel ontregelen. De 17-12 voorsprong werd langzaam maar zeker ingelopen en aan het eind van de wedstrijd werden de punten gedeeld met een 25-25 gelijkspel. We zullen ons dus moeten wapenen tegen de Haagse bluf en gewoon ons eigen spel op de mat leggen. Ook in deze wedstrijd zijn de belangen van beide ploegen even groot en zal het er dus waarschijnlijk weer warm aan toe gaan binnen de lijnen. Publiek is natuurlijk weer zeer gewenst bij deze titanen strijd die om 19:30 uur gaat beginnen. Ook VALTO 2 kan uw steun overigens hard gebruiken, dus kom gerust al om 18:10 uur naar de Eibernest hal.

Tot volgende week iedereen, Arno van Leeuwen.