Uitslag Grote Valto Loterij 2020

Na enkele weken in spanning afwachten op de uitslagen van De Grote Valto Loterij, heeft dan eindelijk de trekking van de winnende loten afgelopen donderdag plaatsgevonden onder de bezielende leiding van Notaris Van Stenis Notarishuis in Maasland.

<tromgeroffel … nog meer tromgeroffel …>

En de winnende loten zijn …

Kijk ook het filmpje Uitslag Grote Valto Loterij  waarin de uitslag gepresenteerd wordt door de sponsoren. Zonder deze trouwe sponsoren zou deze loterij niet mogelijk zijn. Grote dank daarom aan Tensen Tweewielers BellService – ElectroworldEetcafe de WitteSlagerij ZwaardKorfbalshop en niet te vergeten Twan Korteland die de rondvlucht boven het Westland zal verzorgen.

Ondanks dat De Grote Valto Loterij eerder dit jaar had moeten plaatsvinden, maar door de Corona maatregelen werd uitgesteld, is het resultaat zonder meer fantastisch te noemen. Alle leden van de vereniging hebben wederom laten zien dat ze een Oranje-Zwart hart hebben. Uiteraard doen bepaalde teams het beter dan andere en deze willen we toch even extra in het zonnetje zetten.

Dit zijn … <tromgeroffel…>  het team E4, het team E6 en het Team V5!!! Deze teams hebben een welverdiend teamuitje verdient!

Van harte gefeliciteerd!!

Namens de Sponsor commissie, Hartelijk Dank!!!

Richard van Weert wordt de nieuwe trainer/coach van Valto 2

Het bestuur van korfbalvereniging Valto is verheugd te kunnen melden dat zij in Richard van Weert de nieuwe trainer/coach voor het tweede team heeft gevonden.

Na zijn actieve korfbalcarrière is Van Weert als trainer/coach actief geweest bij achtereenvolgens ONDO uit ‘s-Gravenzande, CKC Maassluis en DES uit Delft. Hij heeft zowel tweede teams als eerste teams gecoacht en promoveerde in 2018 met Maassluis 1 naar de eerste klasse, zowel in de zaal als op het veld. In het dagelijks leven is hij als accountmanager werkzaam in de groente- en fruitsector.

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het tweede team, waarbij hij samen met de trainer/coach van Valto 1 (Mark Tissink) zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Beide teams komen uit in de (reserve) overgangsklasse. In lijn met de ambities van de club kan er vervolgens weer aan een nieuwe stap worden gewerkt.

Richard van Weert over de stap naar Valto: “Valto is een vereniging die bruist van de ambitie en waar ik graag deel vanuit wil maken. Een goede, sterke selectie die bestaat uit ervaren spelers en jeugd die graag een stap vooruit wil maken. In samenwerking met Mark Tissink gaat dat zeker lukken. Ik heb er veel zin in.”.

Na verschillende gesprekken tussen Richard en de technische commissie, hoofdtrainer en spelers hebben we een goed gevoel overgehouden en denken we in hem de juiste man op de juiste plek te hebben gevonden. We verwachten met Mark Tissink en Richard van Weert een mooi duo te hebben, om de volgende stap met de selectie van Valto te maken.”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden.
Valto 1 en 2 komen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Bijblijver 25, jaargang 48

De week van uitersten!

Waren we afgelopen week nog aan het schaatsen en hadden we met z’n allen veel lol op het ijs en daarbuiten. Nu is daar dan direct het voorjaar wat is ingetreden. Schitterende luchten met ook heerlijke temperaturen. Voor allebei is wat te zeggen, omdat wij als Hollanders in beide gevallen graag buiten zijn. Heerlijk schaatsen , tochten maken en vooral elkaar weer opzoeken. Zij het natuurlijk wel met de regels zoals ze zijn opgesteld. Maar vooral met de huidige temperaturen krijg je toch zeker zin om lekker buiten bezig te zijn.

Goed om te zien dat er bv ook toernooitjes georganiseerd worden. Laten we hopen dat ook de sport in het algemeen weer wat verruiming krijgt in maart. We proberen er met allemaal het beste van te maken. Omdat het zulk mooi weer is,  gaan we starten met de potgrond actie online. Ga dus snel naar de website van ckv Valto en bestel het aantal zakken wat je kan gebruiken. Nu we ook dit jaar wellicht nog veelal thuis en in de omgeving van huis zullen zijn, een goed idee dus om nu ook de voorraad potgrond, tuinaarde etc alvast in te slaan , zodat de tuinen er straks weer helemaal spic en span uit zal zien. Allen veel plezier tijdens de vakantie aankomende week, geniet van het weer en wellicht tot op het veld bij de Korfbalfit clinic.

Met Sportieve Groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Potgrond van Valto ook dit jaar weer tot in de achtertuin

Ook dit voorjaar organiseert korfbalvereniging Valto in samenwerking met BVB Substrates de potgrondactie!

In het voorjaar wil ook jij ongetwijfeld weer gaan genieten van mooie bloemen en planten in de tuin en/of bloembakken. korfbalvereniging Valto verkoopt dit jaar voor de vijfde keer de zakken Jardino potgrond, tuinaarde en meer kwaliteitsproducten van BVB Substrates.

Zo ben je verzekerd van een goed kwaliteitsproduct en steun je de vereniging. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste producten in onze online winkel bestellen.

Bestellen kan vanaf nu en de bezorging doen we als het écht lekker weer begint te worden, in de tweede helft van maart. U hoeft dus niet zelf te sjouwen met zware zakken, het wordt desnoods voor je in de achtertuin gelegd.

Is het al lente?

Van -17 naar +17 graden. In Nederland kan het. Twee weken terug nog sneeuw, vorige week nog ijs, nu korte-broeken-weer. Het kan verkeren. Des te beter voor ons, want we trainen nog steeds buiten en dat gaat nét iets lekkerder met de temperaturen van dit weekend.

De vakantie is begonnen, maar toch wordt er getraind. Vooralsnog op de zaterdagen de normale trainingen en op woensdag is er de clinic in samenwerking met KorfbalFit. Daar komen enkele spelers uit de Korfbal League, jeugdinternationals en regiotoppers helpen. Mooi om te zien dat de aanmeldingen hard gaan, ook een aantal niet-leden zie ik voorbij komen en dat is prima, leuk zelfs. Bewegen is voor iedereen goed en als dat met korfbal kan, is dat nog beter!

Na de vakantie gaan we twee keer per week trainen, één keer doordeweeks en één keer op zaterdag. Het schema dat hierbij hoort, komt snel jullie kant op. Hier moeten we nog een paar laatste puntjes op de i zetten.

De komende 3 weken worden er voor de E1, E2, D1, D2, D5 een mixcompetitie opgezet. Leuk initiatief en dat na een geslaagd mixtoernooi voor de B en C afgelopen zaterdag. Leuk om te vermelden: ieder team won één wedstrijd, dus de uiteindelijke winnaar ging op doelsaldo. Ook de D1 en D2 speelden een gemixte wedstrijd. Heerlijk om weer wedstrijdjes te spelen, ook al is het tegen elkaar.

Voor nu een fijne vakantie en geniet van het weer!

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Korfbal League Poule – Speelronde 6

Met een extra wedstrijd buiten het weekend (Fortuna/Delta Logistiek – TOP/LITTA) was het dé mogelijkheid om extra punten te verdienen. De twee hielden elkaar in evenwicht (20-20). Niemand had exact deze stand goed, wel drie mensen bijna en vijf mensen hadden de gelijke stand goed. Dat brengt ons meteen op de mea culpa van deze week, ergens in de berekening werden gelijke spelen niet goed meegeteld. Dat hebben we gecorrigeerd en daardoor is er een handvol mensen dat een paar extra puntjes heeft na deze speelronde. Met terugwerkende kracht: van harte! De weekendwedstrijden waren hier en daar verrassend te noemen. De ‘toppers’ hadden het lastig deze ronde, de onderste ploegen vechten voor wat ze waard zijn. De returns zijn begonnen en ploegen weten wat ze aan elkaar hebben. Het worden nog leuke weken!

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

 • Fortuna/Delta Logistiek – TOP/LITTA (20-20)
 • KCC/CK Kozijnen – TOP/LITTA (16-17)
 • Blauw-Wit (A) – PKC/Vertom (16-18)
 • KZ/Thermo4U – Oost-Arnhem (38-24)
 • GG/IJskoud de Beste – LDODK/Rinsma Modeplein (26-15)
 • DOS’46 – Fortuna/Delta Logistiek (18-21)
 • DVO/Accountor – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (25-17)

De stand
Een nieuwe nummer 1! Thom en Myrte wisselen van plaats, mede door de tienpunter van Thom deze speelronde. Hij was niet de enige, ook Laura had mazzel (of was gewoon goed) en kon de extra punten bijschrijven. Daardoor stijgt ze zes plaatsen en complementeert de top 3! Bart en Wesco hebben het lastig, stonden ze drie ronden geleden nog gezamenlijk bovenaan, nu zijn het de plaatsen 6 en 10. Verder zijn de snelste stijger en daler aan elkaar gelijk, dat wil zeggen dat Mandy negen plaatsen zakt en Bram negen plaatsen stijgt.

En zoals iedere week: geniet er maar van (en van de zon), want iedere week kan het weer compleet anders zijn!

#NaamScore
1Thom Voskamp86
2Myrte Sevinga83
3Laura van der Eijk78
4Sydney Schol78
5Rianca Aarts76
6Bart de Vos74
7Vera van der Eijk71
8Irma Koornneef70
9De Vijfjes68
10Wesco van Weert67
11Mark Tissink67
12Bram Hanemaaijer66
13Jonne van der Meer66
14Mandy Herbert66
15Ilse Slaman65
16Thomas Ris65
17Maaike Slaman65
18Wouter Dijkstra65
19Hans Ridder64
20Jill Koornneef64
21Lisanne Onck63
22Sheila Herbert63
23Petra Dijkstra62
24Laurens Verbaan62
25Frank de Rijcke59
26Finne Elenbaas59
27Mieke en Marco Stolze59
28Pascal van Dijk57
29Barry Schep57
30Mike Boogaard55
31Romee Valstar55
32Fiona Rijsdijk54
33Maaike Ridder53
34Sjors van Dijk53
35Kalle Elenbaas52
36Johan van der Meer51
37Michiel van den Bos48
38Martijn Dijkstra39

Bijblijver 24, jaargang 48

Valto en KorfbalFit organiseren clinic in de voorjaarsvakantie

Op woensdag 24 februari is alle Lierse jeugd welkom bij de clinic van KorfbalFit. Gemeente Westland heeft Valto laten weten dat het in de voorjaarsvakantie het moment is om in beweging te komen met elkaar. Valto maakt hier uiteraard gebruik van en schakelt KorfbalFit in om deze schitterende dag tot een groot korfbalspektakel te maken. Voor iedere deelnemer is dit kosteloos, er zit wel een maximum aan het aantal aanmeldingen. Dus wees er snel bij!

Bij de clinic van KorfbalFit komen verschillende aspecten zoals sprongkracht, balbehandeling, coördinatie, conditie en scoren naar voren. Als kers op de taart neemt KorfbalFit verschillende Korfbal League spelers, jeugd-internationals en regionale toppers mee naar de korfbalvelden in De Lier. Iedere dag maken we een international of League-speler bekend! Iedere speler/speelster krijgt na afloop van de clinic een KorfbalFit presentje. Hier moet jij bij zijn!

Ben je lid van Valto? Neem dan je vriendjes en vriendinnetjes mee. Iedereen is welkom!

Tijdschema

E-jeugd – 10:30-11:30 uur
D-jeugd – 11:45-12:45 uur
C-jeugd – 13:45-14:45 uur
B & A jeugd – 15:00-16:00 uur

Meld je aan!

Meld je snel aan via het aanmeldformulier!

De dooi is geweest, we kunnen de velden weer op!

Het is nog altijd buiten trainen deze periode en inmiddels mag het ook weer. De velden zijn gekeurd en vanaf vandaag mag er weer getraind worden. Het voordeel is wel dat we langzaam toegaan naar warmere en langere dagen, zodat we ook weer aan avondtrainingen kunnen gaan denken voor de jeugd.

Dat willen we dan ook gaan doen, na de voorjaarsvakantie. Te beginnen met één keer doordeweeks en één keer op zaterdag. Het schema dat hierbij hoort, komt volgende week jullie kant op.

Ondertussen is er voor aanstaande zaterdag een mixtoernooi bedacht voor de B1, B2, B3 en de C1, C2 dat start om 13.00 uur. In de zaal was dat al eerder eens gedaan tussen de A en B teams, nu dus voor enkele B en C teams. De C3 traint om 12.00 uur en de C4 om 14.00 uur, samen met de B4. De overige teams trainen zaterdag, zoals ze gewend waren vóór de sneeuw- en ijspret.

En omdat we toch bezig zijn, kunnen we net zo goed bezig blijven. Dus voor in de vakantie hebben we diverse korfbalclinics georganiseerd. Deze zijn op woensdag en in een ander item lees je wat de tijden zijn en wat de bedoeling is.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Korfbal League Poule – Speelronde 5

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zou je zeggen. Voor sommige spelers in ieder geval wel, hier een daar een flinke stijging. Anderen waren minder gelukkig en pakken die nieuwe kansen in de volgende nieuwe ronde, hopen ze. Voor de ploegen was het ook weer een nieuwe ronde. Mooie wedstrijden, zoals KZ tegen GG (en niet GG tegen KZ, zoals op ons formulier …). Maar ook minder mooie wedstrijden, zoals KCC tegen DOS’46. Wat betreft de stand is het duidelijk dat PKC geen medekanshebbers naast zich gunt en dat Fortuna, ondanks een wedstrijd tegen TOP tegoed, dat ook van plan is. De play-offs zijn in theorie voor Oost Arnhem en KCC in principe uit zicht. Verder ligt de strijd nog helemaal open en doen nieuwkomer van dit jaar Dalto en nieuwkomer van vorig jaar GG het goed. Wat het gaat brengen, gaan we zien in een nieuwe week. Met de inhaalwedstrijd tussen TOP en Fortuna op dinsdag en rond 6 in het weekend.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

 • TOP/LITTA – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (39-22)
 • DVO/Accountor – Fortuna/Delta Logistiek (18-21)
 • LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom (22-33)
 • KCC/CK Kozijnen – DOS’46 (14-22)
 • KZ/Thermo4U – GG/IJskoud de Beste (27-28)
 • Blauw-Wit (A) – Oost-Arnhem (27-21)

De stand
Zoals iedere week, ook nu weer diverse verschuivingen. Geen tienpunters deze week! De top 3 bestaat uit dezelfde drie personen, Myrte heeft de eerste plaats voor haarzelf deze week, gevolgd door Thom die een plaatje opschuift naar plek 2. Bart zakt naar plaats 3 deze ronde. Grootste stijger deze week is Lisanne, maar liefst 12 plaatsen in de plus, nu op plek 17. Sheila, Mike en Johan dalen helaas met 10 of 11 punten, een redelijke vrije val. Tenslotte zijn we op het punt aangekomen dat de nummer één meer dan twee keer zoveel punten heeft dan de nummer laatst. Het is maar goed dat er deze week niet getraind wordt, toch Myrthe en Martijn?

En zoals iedere week: geniet er maar van, want iedere week kan het weer compleet anders zijn!

#NaamScore
1Myrte Sevinga70
2Thom Voskamp68
3Bart de Vos64
4Sydney Schol62
5Mandy Herbert60
6Wesco van Weert59
7De Vijfjes59
8Vera van der Eijk59
9Laura van der Eijk58
10Irma Koornneef57
11Rianca Aarts57
12Ilse Slaman55
13Jonne van der Meer55
14Mark Tissink55
15Maaike Slaman55
16Hans Ridder54
17Lisanne Onck53
18Thomas Ris52
19Laurens Verbaan52
20Jill Koornneef52
21Bram Hanemaaijer51
22Wouter Dijkstra50
23Sheila Herbert50
24Finne Elenbaas49
25Sjors van Dijk47
26Mieke en Marco Stolze46
27Pascal van Dijk46
28Petra Dijkstra45
29Mike Boogaard45
30Frank de Rijcke43
31Fiona Rijsdijk43
32Kalle Elenbaas43
33Romee Valstar43
34Barry Schep41
35Maaike Ridder40
36Michiel van den Bos40
37Johan van der Meer40
38Martijn Dijkstra33

Rijp, sneeuw of vorst betekent niet trainen

De komende dagen gaat het sneeuwen en vriezen en dat betekent voor ons, bij gebrek aan zaal, geen actie op de velden. Vanuit de gemeente, eigenaar van de het kunstgrasveld, is de instructie om het niet te gebruiken onder deze omstandigheden. Daarnaast is het ook niet echt bevordelijk voor de mens zelf.

De verwachting is dat dit nog even blijft, in ieder geval dinsdag en donderdag, maar ook voor zaterdag ziet het er nog aardig onder nul uit. Schoenen dus even in de doos, schaatsen er misschien wel uit. We hopen dat iedereen wat plezier beleeft aan het winterse weer, wij zien jullie graag na deze winterstop weer terug op de velden!

Oh, ik moet nog terugkomen op de vraag van mijzelf of er in de winter werd getraind of zelfs werd gespeeld in de tijd vóór er microkorfbal (daarna zaalkorfbal) was. Het antwoord kwam van Ina de Rijcke: “Toen wij hier in De Lier kwamen wonen (1965) bestond er géén zaalkorfbal. De veldcompetitie begon ongeveer 1 april en duurde tot oktober (met een vakantiestop). We trainden vanaf maart op de wei aan de Burgerdijkseweg. ‘s Winters werd er wel in de veiling getraind en zo nu en dan was er ook ergens een toernooitje. In het herinneringsboekje van 2011 staat, dat er in de bloemenveiling op 11 zaterdagen in 1971 micro-korfbal werd gespeeld. Dit was dus zo’n beetje het begin van een zaalcompetitie.”

Altijd leuk om te weten! Overigens is het boekje “50 jaar Valto” nog altijd te verkrijgen … binnenkort in de webshop.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Vergeet mij niet!

Wat was het goed om een aantal van jullie weer te zien zaterdag toen we langs de deuren gingen om jullie als leden te laten weten, dat wij jullie echt nog niet vergeten zijn. Dan is het natuurlijk altijd de vraag hoe doe je dat, het laten weten dat wij aan jullie denken.

Toevallig is het  binnenkort Valentijnsdag en dus tevens de start van het seizoen van de vergeet mij nietjes.Het idee werd geboren en binnen no time was de actie beklonken. Routes inplannen en rijden maar. Super om zoveel blijde en verraste gezichten te zien. Dat bevestigt dat wij hier goed aan gedaan hebben. Hebben wij jouw deur met welke reden dan ook per abuis overgeslagen, meldt dit dan even.

Ook heerlijk om te zien hoe een ieder weer geniet van de mooie witte wereld en wat een sneeuw is er gevallen vandaag. En met de temperaturen van de aankomende dagen op komst, zie ik zomaar een paar schaatsdagen aankomen. Even een korte winterstop alvorens we weer verder gaan. Geniet allen van de sneeuw en wellicht het ijs deze week en succes weer in jullie werkzaamheden en schoollessen.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Bijblijver 23, jaargang 48

Korfbal League Poule – Speelronde 4

Ronde número 4. Hoewel, een deel. Vijf zesde om precies te zijn, wat één wedstrijd gaat niet door. Toch wel een interessant duel tussen TOP/LITTA en Fortuna/Delta Logistiek dat ons wordt onthouden en waardoor we dus een iets andere stand zien (waarschijnlijk) dan dat hij had kunnen zijn. Verder ook leuke wedstrijden, waar het op en neer ging. PKC dat het niet zo makkelijk had als het leek. Oost-Arnhem dat iets meer tegenstand bood dan voorheen. Blauw-Wit dat er met de punten vandoor ging. Dalto dat de punten in eigen huis hield en gedeeld tweede staat. En DOS’46 dat na de stunt tegen TOP niet thuis gaf tegen DVO. Het was ook weer een speelronde van mooie doelpunten. Deze zijn veelal te zien op het Facebook kanaal van NLKorfbal, deze week die van Randell van der Steen, Ran Faber en last but not least: Amber van Doorn.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

 • PKC/Vertom – GG/IJskoud de Beste (24-16)
 • Oost-Arnhem – LDODK/Rinsma Modeplein (21-27)
 • KZ/Thermo4U – Blauw-Wit (A) (20-22)
 • Dalto/Klaverblad Verzekeringen – KCC/CK Kozijnen (22-18)
 • DOS’46 – DVO/Accountor (21-25)
 • Fortuna/Delta Logistiek – TOP/LITTA (wordt verzet)

De stand
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En niets is zo veranderlijk als de stand. Maar, inmiddels weten ook meer mensen een exacte eindstand goed te voorspellen. Hoewel vooraf vastgelegd, zijn er nu drie mensen die de jackpot van de week hadden: MaaikeS had een tienpunter voor KZ/Thermo4U – Blauw-Wit (A), Thom had een perfecte score voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen – KCC/CK Kozijnen en bij Pascal gingen de alarmbellen af bij DOS’46 – DVO/Accountor. Van harte!

Dan de nieuwe stand. Het drietal jackpotwinnaars van hierboven stijgen met stip in de ranking. Pascal is uit de degradatiezone en klimt 9 plaatsen naar plek #28, MaaikeS is de grootste stijger en gaat 11 plaatsen omhoog naar #16 en Thom wurmt zich na een stijging van 8 plaatsen in de top 3, op plek #3. Myrte en Bart complementeren de top 3 door de gedeelde eerste plaats in te nemen, proficiat! Grootste daler van de week is Wouter, hij keldert 14 plaatsen naar plek #30 en een eervolle vermelding voor Irma, zij blijft stijgen, voor de derde keer op rij en is inmiddels aanbeland in de top 10.

En zoals iedere week: geniet er maar van, want iedere week kan het weer compleet anders zijn!

#NaamScore
1Myrte Sevinga54
2Bart de Vos54
3Thom Voskamp52
4Mandy Herbert52
5Wesco van Weert51
6Laura van der Eijk50
7Rianca Aarts49
8Sydney Schol49
9De Vijfjes46
10Irma Koornneef45
11Vera van der Eijk45
12Mark Tissink44
13Sheila Herbert44
14Ilse Slaman43
15Bram Hanemaaijer43
16Maaike Slaman43
17Hans Ridder42
18Jonne van der Meer42
19Mike Boogaard41
20Laurens Verbaan41
21Thomas Ris39
22Petra Dijkstra39
23Jill Koornneef39
24Finne Elenbaas38
25Mieke en Marco Stolze38
26Johan van der Meer38
27Frank de Rijcke37
28Pascal van Dijk37
29Lisanne Onck37
30Wouter Dijkstra37
31Michiel van den Bos36
32Maaike Ridder34
33Sjors van Dijk34
34Kalle Elenbaas34
35Romee Valstar34
36Fiona Rijsdijk32
37Barry Schep31
38Martijn Dijkstra29

Vergeet-me-niet-actie zorgt voor verraste gezichten bij de leden

Vandaag was het een leuke dag voor de bestuursleden en enkele andere leden die hielpen met het rondbrengen van een paar honderd vergeet-me-nietjes. In deze tijden waarin er weinig mag en we onze mede-clubleden niet zo vaak zien, vonden we het een goed idee om een kleine verrassing langs te brengen.

En plantje met toepasselijke naam, vergezeld van de boodschap dat we ze niet zijn vergeten en met hen vurig hopen op betere tijden, waarin er weer meer gesport mag worden, er wedstrijden gespeeld mogen worden, we elkaar kunnen zien, spreken, coachen en aanmoedigen. Een terras vol gezelligheid, een veld vol spelende leden en de zon op het gezicht.

Gezien de weersvoorspelling was het wel zaak om alles bezorgd te hebben voor de sneeuwval en avondklok, maar dat viel gelukkig mee. We hebben veel verraste en blije gezichten gezien en dat doet ons goed. De soms korte gesprekjes (want ja, we moesten natuurlijk wel door) waren leuk en bevestigden ons gevoel. Wij missen het niet alleen, iedereen snakt weer naar die betere tijden en we hopen allemaal dat we die in goede gezondheid weer gaan meemaken. Wie weet heeft de tweede helft van de veldcompetitie nog iets moois voor ons in petto.

Bedankt voor alle mooie reacties, in persoon, via de app, e-mail, social media. Heel erg gaaf om te zien en te lezen. Voor nu, nog even volhouden. Wees voorzichtig de komende ‘barre’ dagen en blijf gezond. We zien jullie graag weer in en rond Villa Valto, wanneer de omstandigheden dat toelaten!

Het bestuur van Valto.

Bart, Fiona, Jan Jaap, Marco & Pascal

Bijblijver 22, jaargang 48

Er gebeurt genoeg binnen de vereniging!

Gelukkig zijn er mooie dingen te melden binnen Valto en laten dat nu 2 wonderen zijn die geboren zijn. Dennis en Annika Voskamp met hun dochter Lin en Laurens en Laura van der Meer met hun dochter Fem. Zo sprak ik vanmorgen opa Peter de Rijcke die natuurlijk ontzettend trots is, omdat het ook zijn eerste kleinkind is. Dat zijn de positieve dingen waar een voorstukje leuk is om mee te beginnen.

Een dikke pluim naar de TC en de trainers, omdat zij samen met de trainers door wind en wind proberen het voor de jeugd zo leuk mogelijk te maken op de zaterdagen. Ook dat vind ik het vermelden wel even waard. Natuurlijk kunnen we nog geen wedstrijden spelen, maar het heropenen van de basisscholen is alvast het begin naar hopelijk weer een nieuwe standaard. Laten we hopen dat de besmettingen nu langzaam gaan afnemen en dat we wellicht binnenkort positief nieuws te horen krijgen.

Zo jammer ook dat we buiten de Covid strijd nu ook te maken hebben met relschoppers die denken een punt te kunnen maken. Wellicht snappen ze nog niet dat 98% achter het kabinet staat en plunderen en slopen dus veroordelen. Mooi vond ik het filmpje op internet, waarbij ouders hun kind tijdens een Pownews interview wegtrekken voor de camera met de vraag waar hij in hemelsnaam mee bezig was. Zo mag ik het graag zien, waar de verantwoordelijkheid ligt , dat zij dat ook nemen. Helaas in veel gevallen gebeurt dat nog niet, maar die komen er vanwege de camerabeelden nog wel achter dat ze gestraft gaan worden. Voor nu allen weer goede week gewenst en hopelijk voor de jeugd volgende week weer echt naar school.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

Korfbal League Poule – Speelronde 3

De derde ronde! Met daarin wederom interessante wedstrijden. Grote uitslagen, afgewisseld met spannende duels, waarbij de einduitslag niet altijd was wat de meerderheid had voorspeld.

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

 • Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Fortuna/Delta Logistiek (19-28)
 • TOP/LITTA – DOS’46 (16-17)
 • PKC/Vertom – Oost-Arnhem (46-17)
 • DVO/Accountor – KCC/CK Kozijnen (26-26)
 • Blauw-Wit (A) – GG/IJskoud de Beste (26-25)
 • LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U (16-18)
De topscorers
Nu er een aantal wedstrijden gespeeld zijn, is het leuk om te kijken wie er deze competitie makkelijk scoren en hoe zich dat verhoudt tot wat onze deelnemers ingevuld hebben. Nu zegt een tussenstand natuurlijk lang niet alles, want jouw topfavoriet zal maar net de onderste uit de poule nog moeten treffen. Daar gaat hij/zij natuurlijk veel doelpunten tegen scoren!
In de Valto Korfbal League Poule zijn er bij de dames duidelijk twee favorieten: maar liefst 18 deelnemers hebben Fleur Hoek als topscoorder bedacht en 14 denken dat Celeste Split dit best eens zou kunnen worden. Als we dan kijken naar de tussenstand, dan zien we dat Loraine Vissers van Blauw-Wit aan kop gaat. Niemand in onze poule die dat voorspeld heeft. Ook de nummers 2 en 3, Eline van Veldhuisen en Zita Schröder, komen in onze voorspellingen voor. Nu moet hierbij wel vermeld wordt dat Fleur Hoek nog nauwelijks minuten gemaakt heeft in de competitie en er in deze wedstrijd toch gewoon al 3 in knalde. Mocht zijn weer volledig speelfit zijn, dan is de kans groot dat ze een enorme inhaalslag gaat maken!
Bij de heren is er een duidelijke favoriet en dat is Gertjan Meerkerk met 14 deelnemers die op hem ingezet hebben. Op grote afstand volgen dan Nick van der Steen (6x), Mick Snel en Richard Kunst (beide 5x). Ook bij de heren blijkt dit niet helemaal te kloppen met de huidige tussenstand. Momo Stavenuiter gaat hier aan kop met 18 goals. Erwin Zwart en Mick Snel volgen met 17 doelpunten. Valto-poule-favoriet Gertjan Meerkerk sluit wel aardig aan met 15 doelpunten uit drie wedstrijden. Maar natuurlijk is hier alles nog mogelijk omdat de competitie eigenlijk pas net begonnen is.

De stand
En dan de stand, daarbij moeten we even iets rechtzetten! Door het verkeerd invoeren van een eindstand in ons systeem, was de stand in de poule nét even wat anders dan we vorige week hebben laten weten. Het ging om de wedstrijd GG/IJskoud de Beste tegen Oost-Arnhem en nu de correcte einduitslag is ingevoerd, blijkt dat we een tweede exact voorspelde uitslag hebben, Wesco had het namelijk 100% goed: 22-18. Een mooie opsteker, want hiermee zijn 10 punten te verdienen!

Dan de nieuwe stand van deze week. Wederom enkele opvallende verschuivingen. In de top blijft het redelijk bij elkaar, daar nestelen zich nu Wesco (+6 plaatsen) en Vera (+7 plaatsen) tussen. Ook Rianca voegt zich weer in de top 5 (+ 4 plaatsen). Sterkte stijger is Thomas, hij gaat maar liefst 10 plaatsen omhoog, weg uit de degradatiezone. Romee daarentegen zakt 14 plaatsen en is daarmee de grootste daler van deze ronde. En we hebben een nieuwe nummer 1: Bart. Van harte gefeliciteerd. Geniet er maar van, want zoals we zien, iedere week kan het weer compleet anders zijn!

#NaamScore
1Bart de Vos48
2Wesco van Weert43
3Myrte Sevinga42
4Laura van der Eijk41
5Rianca Aarts40
6Vera van der Eijk39
7De Vijfjes37
8Mandy Herbert37
9Bram Hanemaaijer37
10Sydney Schol37
11Thom Voskamp36
12Mark Tissink35
13Laurens Verbaan35
14Jill Koornneef35
15Sheila Herbert35
16Wouter Dijkstra33
17Ilse Slaman32
18Mieke en Marco Stolze32
19Irma Koornneef31
20Frank de Rijcke31
21Lisanne Onck31
22Petra Dijkstra30
23Mike Boogaard30
24Jonne van der Meer30
25Thomas Ris29
26Hans Ridder29
27Maaike Slaman29
28Maaike Ridder28
29Fiona Rijsdijk28
30Romee Valstar28
31Kalle Elenbaas27
32Finne Elenbaas26
33Michiel van den Bos26
34Sjors van Dijk24
35Johan van der Meer24
36Barry Schep23
37Pascal van Dijk21
38Martijn Dijkstra18

Weinig nieuws onder de schrale winterzon

Er is niet heel veel te melden qua lopende zaken. De trainingen gaan door, zolang dat gaat. Is het iets wat koud, dan doen we wat minder met de bal en kan de training iets ingekort worden. Maar verder vind ik dat onze jeugd en de trainers het prima doen! Bedankt dat jullie in deze tijd, ook op zaterdag, met een beetje blauwbekken er staan. Van veel ouders horen we terug dat het fijn is dat we op deze manier door kan gaan. Laten we hopen dat het snel wat mooier weer wordt en nog meer dat de dagelijkse besmettingscijfers naar beneden gaan.

Wat betreft dat laatste, zie je wel een daling en op het moment van schrijven is bekend geworden dat de scholen, behoudens ingrijpende gebeurtenissen, weer open gaan op 8 februari. Dit zal voor ons geen effect hebben naar verwachting.

Wel veel te melden op het vlak van trainers/coaches voor de selectie en Valto A1. We zijn blij dat Mark Tissink nog minimaal een seizoen bij ons blijft. Hoewel we weinig hebben kunnen spelen, is de klik goed en verwachten we nog meer groei van teams en spelers. Voor wat betreft Valto 2 gaan we wel op zoek naar een andere trainer voor na dit seizoen en ook voor Valto A1 staat er een vacature uit. We hopen dat we hier geschikte kandidaten voor weten te vinden en ik zou het enorm waarderen als jullie daarbij zouden willen helpen. Delen van de vacature op social media, tips voor mogelijke kandidaten (hebben we al een aantal van gehad) of de vacature doorsturen naar iemand van wie je denkt dat die het wel eens zou willen doen!

Tenslotte nog een nieuwtje van Rick Voskamp, het enige Valto-lid dat wél in actie komt tijdens in deze corona-tijd. Hij fluit iedere week Korfbal League wedstrijden, zoals ook vandaag (zondag) de wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U (16-18). Afgelopen week werd bekend dat Rick ook weer op internationaal niveau mag blijven fluiten. Hij is ingedeeld in IKF Referee Level II. Rick, van harte. Valto kan echt trots zijn met iemand als jij!

Echt als laatste nog even de trainingstijden, in de herhaling:

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

 • 11.00 uur – E & F (dit kan verschoven worden, als blijkt dat er nog rijp op de velden ligt)
 • 12.00 uur – D
 • 13.00 uur – C
 • 14.00 uur – B & A

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

 • Fit & Fun: gaat door, thuis voor het scherm! Wil je hier ook aan deelnemen om toch te kunnen bewegen, neem dan contact op met Lotte en Manon van Geest (fitfun@ckv-valto.nl).
 • Valto 5 t/m 10: dinsdag van 19:30 – 20:30 uur (aanmelden in je team-appgroep voor 18:30 uur)
 • Valto 3 en 4: in overleg
 • Valto 1 en 2: in overleg

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

Internationaal scheidsrechter Rick Voskamp wederom IKF Referee Level II

Korfbalscheidsrechter Rick Voskamp is door het KNKV wederom genomineerd voor de IKF Referee List 2021. Dit betekent dat hij ook komend seizoen als internationaal scheidsrechter mag acteren. Hij zal in actie kunnen komen op diverse internationale toernooien, zoals bijvoorbeeld de Europese- en Wereldkampioenschappen korfbal. De kans dat hij daar mag fluiten is groot, aangezien door de huidige coronamaatregelen er geen internationale toernooien zijn geweest dit seizoen. Deze schuiven om, zodat er in 2021/2022 meer evenementen zijn dan normaal.

Rick Voskamp is als scheidsrechter actief in de Korfbal League, de Eredivisie van het korfbal. Hij vormt hier sinds vorig seizoen een koppel samen met Marco van der Lucht, waarbij beide heren als volwaardige scheidsrechter opereren en de assistent-scheidsrechter tot het verleden behoort.

Rick Voskamp over zijn hernieuwde nominatie als IKF-scheidsrechter: “Het is een raar (korfbal)jaar geweest. Afgelopen oktober zou ik naar Wroclaw (Polen) gaan voor het Europees kampioenschap, dat ging helaas niet door. De competitie is dit jaar gelukkig wel van start gegaan en het is voor een ieder te hopen dat alles snel weer ‘normaal’ is.”.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas: “Vorig jaar promotie naar internationaal scheidsrechter en dit jaar een verlenging van die waardering, ook weer level II. Ik hoop dat er voor komend seizoen meer toernooien kunnen worden gehouden, zodat Rick zijn kwaliteiten kan laten zien aan het internationale korfbalpubliek. Vanuit de Lierse Trots wensen we hem daarbij veel succes!”.

In het seizoen 2018/2019 werd Voskamp, met zijn voormalig assistent Alex den Hartog, door de coaches en spelers uit de Korfbal League verkozen tot ‘scheidsrechter van het jaar’. Hierdoor won hij de Erima Referee Award. Hij floot eerder in zijn carrière onder andere de hoofdklassefinale en de finale van het Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2019.

Vandaag fluit Rick Voskamp de Korfbal League wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk en KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan. In Friesland strijden de nummers 2 en 3 uit poule A tegen elkaar, beide ploegen zijn kandidaat voor de play-offs in maart en april. De wedstrijd start om 15:30 uur en is live te zien via Eyecons.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt.

Foto: Gertrude de Vries