Nabeschouwingen 12 sept

Senioren

VALTO 1 speelde thuis tegen SDO 1. Het vlaggenschip startte scherp aan de wedstrijd en wist 5 minuten voor rust op een 10-6 voorsprong te komen. SDO gaf echter nog even gas en wist dit om te buigen tot een 10-11 ruststand. De tweede helft gaf het eerste niet thuis en SDO kreeg vleugels. Via een tussenstand van 10-17 werd het uiteindelijk 13-23. A.s. zaterdag speelt het eerste uit tegen Vriendenschaar, die haar eerste wedstrijd nipt won (13-12) van Excelsior en afgelopen zaterdag verloor van DOS (18-11).

VALTO 2 speelde thuis tegen SDO 2. Ook het tweede startte scherp aan de wedstrijd en wist via een 5-1 voorsprong de ruststand op 8-4 te zetten. De tweede helft gaf het zelfde scorebeeld, maar verdedigend werden de kansen wat makkelijker weg geven, waardoor SDO wat vaker de korf wist te vinden dan de eerste helft. Eindstand: 16-12. A.s. zaterdag speelt het tweede uit tegen Nieuwerkerk 3, die haar eerste wedstrijd ruim won van Fortuna 3 (21-14) en afgelopen zaterdag verloor van KCC 3 (20-15).

VALTO 3 mocht het thuisprogramma weer afsluiten, omdat SDO 3 had gevraagd of deze wedstrijd bij ons thuis gespeeld kon worden ipv bij SDO, en dan wordt volgend jaar de returnwedstrijd bij SDO gespeeld. Het was een feestje om naar dit (jonge) team te kijken, onder leiding van Kasper vd Berg. En ook dit keer resulteerde dit weer in winst: 9-17. A.s. zaterdag speelt het derde weer thuis, dit keer tegen KZ Danaïden 4, die pas één punt wist te halen.

De wedstrijd van VALTO 4 werd verzet naar doordeweeks en moet dus nog gespeeld worden.

VALTO 5 speelde uit tegen ONDO 3, een ploeg waar het derde nog van verloor in de oefenperiode. Het vijfde was in de eerste helft erg efficiënt, waardoor het met de rust 6-9 stond. De tweede helft wilde het niet echt meer lukken en kon het vijfde niet voorkomen dat ONDO steeds dichterbij kwam en vlak voor het eind zelfs op gelijke hoogte. Op voorhand had het vijfde waarschijnlijk getekend voor een gelijkspel, maar nu voelde het toch als een verliespunt. A.s. zaterdag speelt het vijfde thuis tegen Fortuna 5, die haar eerste twee wedstrijden wist te winnen.

VALTO 6 speelde thuis tegen Achilles 7. Voor het zesde was dit pas de eerste wedstrijd, dus het was weer even zoeken naar elkaar. Het zesde wist er net een paar meer te maken dan Achilles en zo konden de punten dus in De Lier blijven, 10-8. A.s. zaterdag speelt het zesde uit tegen Fortuna 7, die haar eerste wedstrijd verloor van Achilles, 16-12 en afgelopen zaterdag nipt wist te winnen, 13-12, van Maassluis 5, de andere tegenstander in de poule.

VALTO 7 speelde uit tegen GKV 3. Nadat het vorige week nog niet zo wilde lukken met de afronding, er werd maar 8 keer gescoord, ging het deze week een stuk beter. En het was ook nog eens genoeg voor de overwinning: 13-16. A.s. zaterdag speelt het zevende thuis tegen Weidevogels 6, die gelijkgespeeld heeft tegen GKV, 15-15.

VALTO 8 speelde uit tegen Phoenix 5. Het damestekort kon gelukkig opgevangen worden door Marije en twee dames uit V10, waardoor V8 toch met een compleet team kon vertrekken. Het was helaas niet genoeg voor de winst, want Phoenix was de betere ploeg: 14-9. A.s. zaterdag speelt V8 uit tegen Paal Centraal 4, die haar eerste wedstrijd wist te winnen van Phoenix 5, 14-8, maar afgelopen zaterdag met 8-4 verloor van ONDO 6, waar het achtste van wist te winnen.

VALTO 9 zou thuis spelen tegen Fortuna 8, maar Fortuna wist het op het laatste moment geen compleet team op de been te brengen. Deze wedstrijd zal dus op een ander moment ingehaald moeten worden. A.s. zaterdag speelt het negende thuis tegen Trekvogels 2, die beide wedstrijd tot nu toe ruim wist te winnen, 10-17 en 20-12.

 

A-jeugd

VALTO A1 mocht al vroeg op pad, om uit te spelen tegen VEO A1. De eerste helft kon VEO nog aardig bij blijven, waardoor het in de rust ‘pas’ 8-11 stond. Na rust wist de A1 al snel het verschil te maken en wist ze uit te lopen naar een ruime overwinning: 14-24. A.s. zaterdag speelt de A1 thuis tegen Meervogels A2, die haar beide wedstrijden tot nu toe verloor, 26-7 en 11-13.

VALTO A2 speelde thuis tegen Dijkvogels A1. Het ging scorend al wat beter dan de eerste wedstrijd, maar verder was het gewoon (nog) niet goed genoeg om een vuist te kunnen maken tegen Dijkvogels. Er werd met 10-14 verloren. A.s. zaterdag zal er wat meer strijd geleverd moeten worden, om de tegenstander ALO A2 te kunnen pakken. ALO verloor haar eerste wedstrijd met 7-14 en wist afgelopen zaterdag met 5-14 te winnen.

VALTO A3 speelde thuis tegen Nexus A1. De eerste wedstrijd wist de A3 de korf vrij makkelijk te vinden. Dit keer ging het wat moeizamer, maar omdat de A3 het verdedigend goed onder controle had, was het wel genoeg voor de overwinning: 8-6. A.s. zaterdag speelt de A3 uit tegen Twist A2, die net als de A3 tot nu toe beide wedstrijden wist te winnen. De vraag is: Wie staat er na a.s. zaterdag halverwege de competitie bovenaan?

 

B-jeugd

VALTO B1 speelde thuis tegen Fortis B1. De eerste helft had de B1 wat moeite met deze tegenstander, maar gaandeweg de wedstrijd ging het steeds beter. Richting het eind van de wedstrijd was het erg spannend en wisten beide ploegen om en om te scoren en ging het gelijk op, tot 11-11. In de laatste twee minuten wist Fortis nog drie keer te scoren, waardoor er een ietwat vertekende uitslag op het scorebord stond: 11-14. A.s. zaterdag speelt de B1 uit tegen PKC B1, die twee keer gelijk wist te spelen, tegen Albatros B1 en KCC B1.

VALTO B2 speelde uit tegen Gemini B1. Na vorige week ruim gewonnen te hebben van Phoenix, wist de B2 ook dit keer weer te winnen: 8-12. Hiermee is VALTO B2 de enige ploeg in de poule die beide wedstrijden wist te winnen, waardoor ze bovenaan staat. A.s. zaterdag speelt de B2 tegen de laatste tegenstander in de poule, thuis tegen Korbis B2. Deze ploeg verloor van Gemini en wist te winnen van Phoenix.

VALTO B3 speelde uit tegen Avanti B3. VALTO had last van de enorme lengte die de tegenstander had, waardoor het al moeilijk was om de bal goed rond te spelen, laat staan om tot scoren te komen. Hierdoor werd er verloren met 6-4. A.s. zaterdag speelt de B3 uit tegen KVS B2, die tot nu toe twee keer wist te verliezen.

VALTO B4 speelde thuis tegen NIO B1. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij VALTO het verschil pas in de laatste vijf minuten wist te maken, waardoor er met 6-4 gewonnen werd. A.s. zaterdag speelt de B4 thuis tegen Dijkvogels B2, die tot nu toe ook haar beide wedstrijden wist te winnen, alleen wel een stuk ruimer dan VALTO, nl. met 3-16 en 23-2. Het zal dus een pittige wedstrijd worden……

 

C-jeugd

VALTO C1 speelde uit tegen TOP C1. Vorige week werd de C1 overdonderd door Fortuna, waardoor er ruim verloren werd. Dit keer was de C1 vanaf het begin wel de betere ploeg, maar dit wist ze in de eerste helft nog niet om te zetten in de score. Ruststand: 8-6. De tweede helft ging het gelukkig een stuk beter en zo werden de eerste punten van het seizoen gehaald: 10-13. A.s. zaterdag speelt de C1 thuis tegen KZ C1, die beide eerste wedstrijden wist te winnen, 6-9 en 9-8.

De wedstrijd van VALTO C2 werd verzet, maar de meeste spelers konden wel ergens invallen. A.s. donderdag speelt de C2 nu uit tegen Nieuwerkerk C2, en dan a.s. zaterdag uit tegen Fortuna C3.

VALTO C3 speelde thuis tegen Fortuna C4. Na vorige week ruim verloren te hebben, 10-3, was de C3 nu oppermachtig. Verdedigend hield de C3 de nul en zelf wist ze 8 keer te scoren, zodoende werd er met 8-0 gewonnen. A.s. zaterdag speelt de C3 thuis tegen HKV/OE C1, die alleen nog tegen Fortuna speelde en daar met 2-3 van wist te winnen.

VALTO C4 speelde uit tegen DES C2. Na vorige week flink klop gekregen te hebben van Twist C2, 1-9, was het dit keer een gelijk opgaande pot. De C4 wist de korf lekker te vinden en won met 8-10. A.s. zaterdag speelt de C4 thuis tegen ’t Capproen C1. Deze ploeg verloor met 1-3 van DES C2, en won afgelopen zaterdag met 2-3 van Twist C2.

VALTO C5 speelde thuis tegen VEO C2. Na vorige week met 8-1 verloren te hebben, was de tegenstander van afgelopen zaterdag ook weer een maatje te groot. De C5 wist dit keer zelfs niet te scoren en verloor met 0-10. A.s. zaterdag speelt de C5 thuis tegen Dunas C1. Deze ploeg won zowel van VEO, 5-10, als van Nieuwerkerk, 3-1, dus waarschijnlijk wordt het een heel moeilijke opgave om van deze ploeg te winnen.

D-jeugd

VALTO D1 speelde uit tegen korbis D1. Begonnen sterk. Veel ballen onderschept, waardoor we veel aanvallen konden draaien. Iedereen schoot mee, was erg leuk om te zien. Er hadden er wel zeker meer in gemogen. Sinds deze week getraind op voorverdedigen en dat pakte ze best aardig op! Prima wedstrijd. 4-9 gewonnen.

VALTO D2 speelde uit tegen ALO D1. Was weer een moeizame 1ste helft. Verdedigend niet scherp en snel genoeg. En aanvallend gingen de kansen toch weer mis. 7-2 achter met rust. Na rust lukten het ineens wel. Heel veel kansen, waarvan er gelukkig ook 5 in gingen. ALO scoorde ook nog 5. 12-7 verloren.

VALTO D3 speelde uit tegen Avanti D3. Aan de stand te zien was het een spannende wedstrijd. 5-5 gelijk stand.

VALTO D4 speelde thuis tegen Excelsior D3. Het opstarten ging niet helemaal vanzelf en het duurde lang voordat ze het spel weer oppakte. Daarnaast was er niet erg veel pit. Aan het einde van de wedstrijd ging het goed en kwamen er meer aanvallen. Helaas hebben we uiteindelijk verloren met 2-13.

VALTO D5 speelde thuis tegen ONDO D6. Ondo was al iets verder op korfbal gebied. Ze hebben hard hun best gedaan, maar kwamen te kort.
Kansen creëren was lastig, maar gelukkig toch weten te scoren met elkaar! Uiteindelijk 2-7 verloren.

VALTO D6 speelde uit tegen Ondo D4. Ondo was op alle vlakken al wat verder dan ons. Speelde snel rond en wisten veel tot scoren te komen. Ondanks een betere 2de helft toch niet weten te winnen. 11-3 verloren.

E-jeugd

VALTO E1 speelde uit tegen Nieuwerkerk E1. De E1 had weer een moeilijke wedstrijd gister. De tegenstander was erg scherp met doorlopen en hier had de E1 moeite mee om goed te kunnen volgen. In de aanval werden door de wedstrijd heen aardig wat kansen gecreëerd, maar het is echt nog aanpoten. Uiteindelijke uitslag was 25-4.

VALTO E2 speelde thuis tegen Ondo E4. We begonnen goed met snel 2 goals, jammer was dat we daarna niet meer konden scoren waardoor ondo jammer genoeg begon mee te scoren. Verder hebben we heel goed verdedigd en 6-5 gewonnen.

VALTO E3 speelde thuis tegen ONDO E7. Er werd goed samengespeeld en kansen gecreëerd. 3-1 gewonnen.

VALTO E4 speelde uit tegen RWA E1. De E4 heeft er alles aan gedaan maar de tegenstander was op alle fronten beter. Jammer genoeg met 23-4 verloren.

VALTO E5 speelde thuis tegen ZKV E1. De E5 heeft heel goed hun best gedaan, maar ZKV was al verder in hun spel. Ze konden doorlopen nemen en insnijden, iets wat wij nog moeilijk vonden om te verdedigen. In de 2e helft ging het bij de E5 steeds wat beter, we hadden veel kansen maar helaas gingen deze er net niet in vandaag. De uitslag was 0-7.

VALTO E6 speelde uit tegen ONDO E10. Het was een spannende wedstrijd waarin het team hard moest werken tegen de felle tegenstander. Uiteindelijk hebben we wel gewonnen met 3-5.

F-jeugd

VALTO F1 speelde thuis tegen Fortuna F2. We begonnen scherp aan de wedstrijd. We konden elkaar goed vinden en er kwamen mooie kansen uit door goed samenspel. Helaas konden we deze scherpte niet heel de wedstrijd volhouden. Wel 7 doelpunten gemaakt, helaas niet genoeg. Uiteindelijk verloren met 7-11.

VALTO F2 speelde uit tegen KCC F2. We begonnen de wedstrijd beter dan de tegenstander en kwamen al gauw op voorsprong. Maar nadat wij op voorsprong waren gekomen leek het wel alsof de energie in een keer verdwenen was. Verdedigend waren we er niet bij en aanvallend wisten we onze kansen niet af te ronden. Dus hopelijk volgende week beter. We hebben uiteindelijk verloren met 11-3.

Nabeschouwingen 5 sept

Senioren
VALTO 1 begon de competitie met een uitwedstrijd tegen HKC 1, de ploeg van oud trainer Marien. Op voorhand is HKC wel één van de favorieten voor het kampioenschap, dus het vlaggenschip wachtte gelijk een zware opgave. De eerste helft kon VALTO aardig bijblijven (10-10), maar daarna moest ze toch haar meerdere erkennen en werd het toch nog een ruime overwinning voor HKC: 23-15. A.s. zaterdag de eerste thuiswedstrijd, tegen SDO 1, die afgelopen zaterdag met 17-4 wist te winnen van Oranje Wit.
VALTO 2 speelde uit tegen KCR 2. De verwachting was, dat dit wel een tegenstander was, die te kloppen zou moeten zijn. De eerste helft verliep nog wat moeizaam en bleef KCR goed bij. Met rust stond het 7-8. In de tweede helft wist het tweede wel het verschil te maken, eindstand: 12-18. A.s. zaterdag speelt het tweede thuis tegen SDO 2, die met 14-13 wist te winnen van Oranje Wit 2.
VALTO 3 speelde thuis tegen Refleks 5. Doordat de selectie inmiddels teruggekeerd was, kreeg het derde flink wat support vanaf het terras. Dit was ook wel nodig, want na een goede start, werd het richting het einde toch nog onnodig spannend. Gelukkig wist het derde de overwinning wel over de streep te trekken: 13-11. A.s. zaterdag speelt het derde een uitwedstrijd tegen SDO 3, maar dan wel (op verzoek van SDO) op het eigen veld in de Lier. SDO 3 won afgelopen zaterdag met 4-13 van Madjoe 3.
VALTO 4 speelde thuis tegen Refleks 4. De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, het verschil werd in het begin van de tweede helft gemaakt. Hierna wist Refleks nog wel enigszins terug te komen, maar echt spannend werd het niet meer. Een keurige overwinning: 15-11. De wedstrijd van a.s. zaterdag tegen ODO 3 is verzet naar dinsdag 15 september. ODO verloor haar eerste wedstrijd met 19-16 tegen KVS 5.
VALTO 5 speelde thuis tegen Achilles 6. Het vijfde had er zin in en wist er lekker op los te scoren. Ook verdedigend stond ze haar mannetje, waardoor Achilles het lastig had. Eindresultaat: een ruime overwinning, 19-6. A.s. zaterdag speelt het vijfde uit tegen ONDO 3, die in de voorbereiding van VALTO 3 wist te winnen en afgelopen zaterdag met 18-15 van VEO 4 verloor.
VALTO 6 kwam nog niet in actie, de wedstrijd werd verzet naar woensdag 23 september. A.s. zaterdag speelt het zesde thuis tegen Achilles 7, die haar eerste wedstrijd met 16-12 van Fortuna 7 wist te winnen.
VALTO 7 speelde thuis tegen ODO 5. Het zevende kende een moeizame start en wist er in de eerste helft maar twee te maken, dat is natuurlijk veel te weinig. De tweede helft ging het een stuk gelijker op, maar het verschil was al te groot om nog in te halen. Uiteindelijk werd er met 8-16 verloren. A.s. zaterdag speelt het zevende uit tegen GKV 3, die haar eerste wedstrijd gelijkspeelde, 15-15, tegen Weidevogels 6.
VALTO 8 speelde thuis tegen ONDO 6. Het achtste had wat moeite met scoren, maar hield het verdedigend zo goed dicht dat er ook niet veel doelpunten nodig waren voor de winst. Het werd uiteindelijk 10-7. A.s. zaterdag speelt het achtste uit tegen Phoenix 5, die haar eerste wedstrijd met 14-8 verloor van Paal Centraal 4.
VALTO 9 speelde uit tegen Nexus 3. Ook het negende had moeite om tot scoren te komen, maar de tegenstander Nexus had er nog meer moeite mee. Een wedstrijd met weinig doelpunten dus, waarbij het negende aan het langste eind trok: 5-8. A.s. zaterdag speelt het negende thuis tegen Fortuna 8, die haar eerste wedstrijd met 10-17 van Trekvogels 2 verloor.

A-jeugd
VALTO A1 speelde thuis tegen KZ Danaïden A1. Na een goede voorbereiding tegen hoofdklasse en overgangsklasse ploegen, is het nu zaak om in de 1e klasse geen fouten te maken, om zo aan het eind van het jaar terug te kunnen promoveren naar de overgangsklasse. Het begin van de wedstrijd was voor KZ Danaïden, want die wisten op een 0-2 voorsprong te komen. Hierna nam VALTO het initiatief volledig over en via een ruststand van 14-5 werd het uiteindelijk 22-8. A.s. zaterdag speelt de A1 uit tegen VEO A1, die haar eerste wedstrijd met 20-13 van Avanti A2 verloor.
VALTO A2 speelde uit tegen Refleks A2. Verdedigend hield de A2 het aardig dicht, want acht doelpunten doorlaten, is niet verkeerd. Maar dan moet je er zelf wel meer weten te scoren, en daar zat nou net het probleem, want dat lukte niet. Zodoende werd er met 8-6 verloren. A.s. zaterdag speelt de A2 thuis tegen Dijkvogels A1, die haar eerste wedstrijd met 9-6 wist te winnen van Madjoe A1.
VALTO A3 speelde uit tegen Meervogels A3. De A3 wist de korf lekker te vinden en had verdedigend ook haar zaakjes op orde, waardoor er na twee keer 30 minuten spelen een keurige overwinning op het scorebord stond: 7-16. A.s. zaterdag speelt de A3 thuis tegen Nexus A1, die haar eerste wedstrijd verloor met 8-10 van Twist A2.

B-jeugd
VALTO B1 speelde uit tegen Nieuwerkerk B1. De B1 komt dit jaar, zowel op het veld als in de zaal, in de hoofdklasse uit en zullen dus aan de bak moeten. De wedstrijd tegen Nieuwerkerk ging gelijk op, maar helaas kwam de B1 net te kort en verloor met een minimaal verschil: 11-10. A.s. zaterdag speelt de B1 thuis tegen Fortis B1, die haar eerste wedstrijd met 12-21 verloor van Deetos B1.
VALTO B2 speelde thuis tegen Phoenix B1. De B2 speelde een leuke pot en al gauw werd duidelijk dat het verschil met Phoenix groot was. Het werd dan ook een ruime overwinning voor de B2: 13-4. A.s. zaterdag speelt de B2 uit tegen Gemini B1, die haar eerst wedstrijd met 7-8 won van Korbis B2.
VALTO B3 speelde thuis tegen Fortuna B4. De eerste helft had de B3 het lastig en zo stond het bij de rust 2-3. In de tweede helft wist de B3 er een tandje bij te doen en was ze een stuk feller en scherper in de afronding. Hierdoor werd de wedstrijd compleet omgedraaid en werd er met 10-7 gewonnen. A.s. zaterdag speelt de B3 uit tegen Avanti B3, die haar eerste wedstrijd met 5-10 won van KVS B2.
VALTO B4 speelde uit tegen Excelsior B2. Vorige week werd er al op het toernooitje tegen deze tegenstander geoefend en gewonnen, dus de verwachting was dit nu ook mogelijk moest zijn. De afronding van de kansen kon nog wat beter, maar voor deze keer was het genoeg voor de winst, omdat Excelsior veel moeite had om tot aanvallen en tot scoren te komen. Er werd met 3-9 gewonnen. A.s. zaterdag speelt de B4 thuis tegen NIO B1, die afgelopen zaterdag met 3-16 van Dijkvogels B2 verloor.

C-jeugd
Valto C1 had een pittige aftrap van de competitie tegen Fortuna C1. De club die toch wel bekend staat dat het met haar jeugd meedoet om de hoofdprijzen in Nederland. En ook hun C1 van dit seizoen bleek een pittige ploeg! Onze C1 leek bij vlagen een beetje overdonderd door de felheid en doeltreffendheid van Fortuna waardoor ze zelf onnodige fouten gingen maken. Na de rust kwam er wel een feller Valto terug binnen de lijnen. Dit wisten ze helaas niet de hele tweede helft vast te houden maar leverde wel een paar fraaie doelpunten op. Uiteindelijk werd er met 5-22 verloren. Komende zaterdag wordt er gespeeld bij en tegen TOP C1.
Valto C2 speelde thuis tegen RWA C2. Valto liet onder invalcoach Floris een fanatiek en snel spelletje zien. Dit bracht de C2 naar een mooie 12-6 overwinning. Komende zaterdag gaatr de C2 op bezoek in Nieuwerkerk om daar tegen de plaatselijke C2 te spelen. Deze ploeg won hun eerste wedstrijd ook.
Valto C3 had het lastig uit tegen ALO C1. ALO ging er met een 10-3 overwinning vandoor. Komende zaterdag komt Fortuna C4 op bezoek. Zij verloren hun eerste wedstrijd afgelopen weekend.
Valto C4 speelde thuis tegen Twist C2. De C4 heeft wat problemen met hun bezetting en heeft daardoor wekelijks een aantal invallers nodig. Helaas konden de spelers er met elkaar niets aan doen dat Twist een ruime zege boekte. Er werd helaas met 1-9 verloren. Komende zaterdag staat DES C2 op de agenda. Zij wisten hun eerste wedstrijd te winnen.
Valto C5 had een lastige competitiestart, uit tegen Nieuwerkerk C3. Nieuwerkerk was hun duidelijk de baas door een 8-1 overwinning te boeken. Komende zaterdag komt VEO C2 op bezoek wat hun eerste wedstrijd ook niet in winst om wist te zetten.

D-jeugd
Valto D1 had het lastig tegen KVS D1. Waar Valto op 5 doelpunten bleef steken, gooide KVS er 13 door de korf. Geen punten voor Valto helaas. Komende zaterdag wordt er tegen Korbis gespeeld die met een klein verschil hun eerste wedstrijd wist te winnen.
Ook Valto D2 had een lastige competitiestart. Excelsior was een maatje te groot voor onze D2. Ze speelden sneller, feller en slimmer en konden zo 8 doelpunten maken waar de kansen die Valto ook echt wel had niet door de korf heen gingen. Hierdoor werd er met 0-8 verloren. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen ALO D1 wat afgelopen zaterdag wel wist te winnen.
Valto D3 speelde thuis tegen HKV/Ons Eibernest D1. Helaas kon de D3 niet genoeg tegenstand bieden om punten in De Lier te houden. HKV ging er met de winst vandoor: 3-6. Komende zaterdag gaat de D3 naar Pijnacker om tegen Avanti te spelen.
Valto D4 ging naar Scheveningen voor een wedstrijd tegen KVS D3. Onze D4 zat lekker in de wedstrijd en wist KVS van zich af te houden waardoor er met 4-6 gewonnen werd. Komende zaterdag wordt er tegen Excelsior D3 gespeeld wat afgelopen zaterdag niet wist te winnen.
Valto D5 had een lekkere competitiestart tegen Dunas D4. Dunas is een nieuwe vereniging na fusie van Futura met Dubbel Zes. De D5 is deze competitie gestart met 4 nieuwe meiden in het team maar dat maakte voor de doelpunten niet uit. Er werd met 1-7 gewonnen. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen ONDO die hun eerste wedstrijd ook wist te winnen.
Valto D6 heeft ook een aantal nieuwe spelers binnen het team maar ook hier maakte dat helemaal niets uit. Er werden 6 mooie doelpunten gemaakt en de verdediging stond als een huis waardoor er geen doelpunten door werden gelaten. Dikke winst van 6-0 dus! Komende zaterdag gaat de D4 op bezoek bij ONDO dat hun eerste wedstrijd nipt wist te winnen.

E-jeugd
VALTO E1 speelde thuis tegen Korbis E1. Het was een lastig begin voor de E1. Korbis kwam makkelijk tot scoren, waar juist de E1 nog wat moeite mee had. Helaas verloren met 2-20.
VALTO E2 speelde uit tegen Maassluis E2. Er werd fanatiek gestart in de eerste wedstrijd. Aanvallend kon er meer pit in, maar verdedigend was het zeker niet slecht. Dat pakte uit in een prima gelijkspel. 4-4.
VALTO E3 speelde uit tegen KVS E4. Het was een pittige wedstrijd waar het doel was om punten te pakken. Er werd hard hun best gedaan, diepe ballen gegooid en goed naar elkaar gekeken. Uiteindelijk een gelijk stand. 6-6.
VALTO E4 speelde thuis tegen Dijkvogels E2. Het was een lastige wedstrijd. Er moet nog veel geoefend worden met elkaar. Maar er werd met plezier met elkaar gespeeld. Helaas voor nu een verliespartij, maar met vertrouwen gaan ze door naar volgende week. 2-9.
VALTO E5 speelde uit tegen RWA E4. Al snel was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 10 minuten was het nog steeds 0-0. Er waren al wel een aantal goede kansen geweest. Maar verder in de wedstrijd werden er een aantal mooie doelpunten gemaakt. Helaas niet alleen aan de kant van VALTO. Een gelijk spel. 2-2.
VALTO E6 speelde thuis tegen ALO E3. Vorige week kon er al een beetje geoefend worden met elkaar, op het Excelsior toernooi. Er werd goed met elkaar gespeeld, alleen hadden ze wat minder geluk met het scoren van doelpunten. In de rust stond het 0-6. Gelukkig ging het na de rust een stuk beter. Geen doelpunten meer doorgelaten en zelf 1 doelpunt gescoord. Eindstand, 1-6.

F-jeugd

VALTO F1 speelde haar eerste wedstrijd uit tegen Olympia. De F1 had er weer heel veel zin in. Dat was ook goed te zien in het spel en de doelpunten kwamen snel. Olympia had al snel een superspeler nodig, maar daar kon de F1 prima mee om gaan. De eerste punten gingen mee naar huis. 3-10 gewonnen!
VALTO F2 speelde thuis tegen Maassluis F1. Ook de F2 had er heel veel zin in na een lange tijd geen wedstrijd. Al snel had de F2 door, dat Maassluis een hoger niveau hadden dan wij. Verdedigend werd er nog veel naar het schot van Maassluis gekeken waardoor hun konden blijven schieten. Aanvallend ging het een stuk beter, maar helaas kwam de bal meer op de korf dan in de korf. Jammer genoeg werd de wedstrijd verloren. 2-13.

 

Opstelling zaterdag 12 september

Valto 3, ‘thuis’ om 17.30 uur, aanwezig 16.45 uur
Simon, Floris, Danny, Max, Bas en Ruben K
Fleur, Lisa, Lotte, spelende dame, res: ??

Valto 5, uit om 15.15 uur, vertrek 14.15 uur
Marco B, Mark, Dennis, Jeroen en Hans
Marleen B, Annemieke, Petra D, Esther en ??

Valto 6, thuis om 17.15 uur, aanwezig 16.45 uur
Laurens E, Daniël, Bart V en Nick, res: Sjors
Ryanne, Mandy B, Nanne en Kitty, res: Manon

Valto 7, uit om 10.00 uur, vertrek 9.00 uur
Twan B, Maté, Fabian, Ruud, Wouter V en Vincent H
Petra E, Marije, Suzan, Gerda en Marcella

Valto 8, uit om 16.00 uur, vertrek 15.00 uur
Martin, Michiel B, Dave, Gerard en Marco S
Jolanda, Fiona, Leonie, res: Marije en Irma

Valto 9, thuis om 15.45 uur, aanwezig 15.15 uur
Jan-Jaap, Sjors, Rolf (2e helft), Erik, Frans en Richard
Claudia, Dita, Marja, Marloes, res: Mandy B

Opstelling dinsdag 15 september
Valto 4, uit om 19.30 uur, vertrek 18.45 uur
Twan K, Michael, Thomas, Stijn en Steven
Manon, Romy, Rosalie en Joyce, res: Rianca en Petra D

We zijn niet van de snotterpolitie

Waarschijnlijk trekt dit de aandacht wel. Als bestuur ben je verantwoordelijk voor regeren en vooruitzien, het bedenken van regels en zorgen dat ze nageleefd worden en geloof ons: dat is echt niet altijd leuk. Maar het is wel ontzettend belangrijk want net zoals met zoveel zaken: iemand moet het doen!

 

De afgelopen maanden hebben wij nagedacht over alle mogelijke scenario’s die er te bedenken zijn rondom Corona en het opstarten van de competitie bij Valto. Hoe richten we de kantine in, hoe gaan we om met supporters op ons terrein en wat doen we met uitwedstrijden?

 

Gaan onze leden en bezoekers van het sportpark wel begrijpen waarom we al die regels introduceren? Zullen mensen hun verantwoordelijkheid nemen en wat gebeurt er als je ziet dat jouw buurman zich niet aan de regels houdt? Durf je elkaar aan te spreken of is het zoals het vroeger was eigenlijk wel heel veel leuker?

 

Vergis je niet want ook wij hopen dat het weer zo snel mogelijk wordt als ‘pre-corona’ maar tot we daar zijn moeten we ons aanpassen, daar ontkomen we niet aan. We hebben een aantal aanpassingen moeten maken, nu al, om te zorgen dat we veilig van het sportpark gebruik kunnen blijven maken.

 

 • We vragen aan de teams die uit spelen op een dag om niet aan het einde van de middag of begin van de avond terug te keren naar Villa Valto.
 • Toeschouwers zijn zeer welkom op sportpark de Zweth maar ook voor hen geldt: blijf niet langer dan nodig.
 • Er is geen mogelijkheid om in deze tijd een avondmaaltijd te nuttigen in de Villa.
 • Er zijn nog steeds maar maximaal 18 gasten tegelijk welkom in Villa Valto, we zullen de capaciteit op korte termijn uitbreiden om nog meer overdekte plaatsen te creëren
 • De villa sluit maximaal om 20:00 ‘s avonds, ook als dit binnen een uur na de laatst gespeelde wedstrijd is. Eventueel zal de Villa dus eerder gesloten zijn dan 20:00.

 

Bovenstaande is uiteraard een aanvulling op wat we al hebben moeten introduceren, geen vervanging. Waarschijnlijk zitten er nog steeds kieren en gaten in ons plan en is het daarmee niet waterdicht maar we vertrouwen erop dat op de plekken waar het lekt je jouw gezonde verstand gebruikt. Ook als een ander het misschien vergeet: laat het niet zomaar gebeuren maar spreek de ander eropaan. Samen komen we er wel, ook in deze tijd.

 

Vragen of opmerkingen? Stuur mij of mijn collega bestuursleden een berichtje via whatsapp of mail bijvoorbeeld naar corona@ckv-valto.nl. Al onze contactgegevens zijn te vinden op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/.

Corona-maatregelen – veld najaar 2020

Na een lange periode zonder competitie, mogen we nu gelukkig weer starten! Wel moeten wij met elkaar zo veel mogelijk de voorzorgsmaatregelen rondom Corona naleven. Voor Valto hebben wij de volgende richtlijnen opgesteld, zie voor de laatste versie van dit document https://ckv-valto.nl/nieuws/corona/

 

Algemeen

 • Blijf thuis als je (ook milde!) symptomen hebt
 • Vermijd drukke plekken op het complex
 • Buiten de lijnen houdt iedereen van 18 jaar en ouder 1,5 afstand tot andere personen van 18 jaar en ouder
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden
 • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling ook geen 1,5 meter afstand te houden maar wel tot personen van 18 jaar en ouder
 • Roepen en stem verheffen langs de lijn is niet toegestaan.

 

 

Villa Valto

 • Er is een vaste looprichting in de Villa volgens pijlen op de grond. De ingang is de normale ingang naar de kantine en kleedkamers, de uitgang is via het terras of via de nooddeur bij de kleedkamers
 • In de kantine is het mogelijk om iets te bestellen bij het vaste bestelpunt bij de kassa
 • Er worden geen dagmenu’s gemaakt, we werken met een beperkte ‘snack’ kaart zoals tosti’s en ‘makkelijke’ broodjes
 • Houd er rekening mee dat er veel minder barpersoneel is en jouw bestelling dus mogelijk wat langer zal duren, het is voor ons allemaal aanpassen hierin dus blijf geduldig en vriendelijk
 • Betaal indien mogelijk contactloos met pin
 • Je kunt alleen in de kantine blijven als er een zitplaats vrij is. Anders loop je met je bestelling naar buiten via de vaste looproute
 • Vanuit de kantine naar het toilet moet ook via de looproute, dus via het terras buitenom
 • Als alle toiletten bezet zijn, wacht je in de gang op 1,5 meter afstand van elkaar. Geef ruimte aan mensen die naar de kleedkamers willen
 • De toiletten worden regelmatig schoongemaakt.

Kleedkamers

 • Kom zoveel mogelijk in sportkleding/wedstrijdkleding naar de training/wedstrijd. De kleedkamers zijn voor de training en wedstrijd niet beschikbaar. Je korfbalschoenen kun je buiten aantrekken
 • De kleedkamers zijn na de training/wedstrijd beschikbaar voor douchen/omkleden volgens schema
 • Er mogen niet meer dan 4 personen van 18 jaar of ouder per kleedkamer
 • Laat geen spullen achter in de kleedkamer. Als er 4 personen in de kleedkamer zijn van 18 jaar en ouder, kun je de kleedkamer niet betreden en kun je dus niet bij de spullen.

Wedstrijden

 • Vanaf 18 jaar houdt iedereen op de reservebank 1,5 meter afstand
 • Neem zelf een gevulde bidon mee vanuit huis
 • Als er een bidontas is per team, worden de bidon genummerd zodat iedereen zijn/haar eigen bidon gebruikt
 • Schud geen handen
 • Teambesprekingen vinden buiten plaats, hiervoor is in de Villa geen ruimte.

Uitwedstrijden

 • Vanuit de Rijksoverheid wordt er geadviseerd om in de auto een mondkapje te dragen als hierin mensen uit verschillende huishoudens zitten
 • Alle spelers nemen bij een uitwedstrijd een eigen mondkapje mee
 • Als de chauffeur of een andere inzittende wil dat er een mondkapje gedragen wordt, dan geldt dat voor de hele auto
 • Heb je er geen een bij je, dan kun je niet mee naar de wedstrijd
 • Je bent niet in overtreding als er besloten wordt om geen mondkapje te dragen, het blijft een advies en geen verplichting
 • Tip: stop een mondkapje in je sporttas zodat je er altijd eentje bij je hebt!

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en zijn gezonde verstand gebruikt. Zie je situaties die niet voldoen aan bovenstaande richtlijnen, spreek elkaar er gerust op aan. Met elkaar krijgen we zo hopelijk een mooi korfbalnajaar!

Wisselvalligheid troef

Dat korfbal divers is heb ik afgelopen weekend wel weer gemerkt. Zon en regen, rustige wegen en files, echt gras en kunstgras, winst en verlies en ook nog gelijkspel. Het lijkt wel een doorsnee Nederlandse zaterdag.
Wisselvalligheid ook bij de topteams, Valto B1 dat het in het hoofdklasse-B-duel tegen Fortis net niet redt en Valto C1 dat verrassend won van Top C1 in de hoofdklasse C. De A1 pakte wederom met groot verschil de punten tegen VEO en bij de senioren was 66% van de punten voor Valto 1 tot en met 3 tegen hun opponenten van SDO/Fiable. Zie ook het verslag van Arno even verderop.
Er zitten ook uitslagen bij die relatief groot zijn. Sommige teams zijn misschien wat hoog ingedeeld. Laat je daardoor niet uit het veld slaan, volgende week is er weer een nieuwe kans. Blijf leren, zorg dat je je op de trainingen blijft verbeteren en volg de aanwijzingen van je trainer of coach goed op.
Trainersbegeleiding
We zijn voor dit seizoen een samenwerking aangegaan met Korfbalstars om onze trainers te begeleiden. André Kuipers en Lion van Klooster zullen zich inzetten om de trainers te voorzien van nieuwe inzichten en tips om hun trainingen nog beter maken!
We zijn nu bezig om de data vast te stellen, de eerste gezamenlijke bijeenkomst zal waarschijnlijk op dinsdag 22 september zijn. Daarna volgt individuele begeleiding en ook zullen ze wedstrijden helpen analyseren. Een nieuw traject dus, waarmee we hopen jullie als trainers/coaches meer handvatten te geven.

Vacatures

Voor dit seizoen zijn voor heel veel teams de trainers en coaches al rond. Maar zoals altijd zijn er nog wel een aantal gaatjes. Vind je het leuk om een actieve taak op je te nemen en zo onze spelers en met name onze jeugd verder te helpen, denk er dan eens over om een van onderstaande vacatures in te vullen. Meer informatie via ondergetekende.
 • Valto 4 – trainer / coach – Trainen dinsdag samen met Valto 3, maar zoeken voor donderdag en zaterdag nog een trainer/coach. Wie voelt zich geroepen?
 • Valto B3 – coach
 • Valto D4 – trainer – maandag en dinsdag
 • Valto C5 – coach – samen met Jesper
 • Valto D6 – trainer – maandag en donderdag
 • Kangoeroes – trainer, eenmaal per 2 weken op zaterdagochtend
Verder zijn we op zoek naar enthousiaste trainers die op maandag de training van de C45 en de B34 en A3 willen begeleiden. Dit mag wekelijks, maar als we een grotere groep met trainers hebben, kan het ook in toerbeurt. Ook als je het leuk vindt om af en toe een clinic aan deze groep te geven, ben je van harte welkom.
Het is niet zo dat je overal enorm veel korfbalervaring voor moet hebben. Enthousiaste ouders zijn ook van harte welkom om zich te melden. Met begeleiding en aanwijzingen vanuit de TC of ervaren coaches/trainers, komen ook zij een heel eind!
Opleidingen en cursussen
Voor nu zijn we aan et onderzoeken hoe we de KT3 cursus kunnen doen in een andere vorm. Vanuit de bond zijn deze trajecten in groepsverband namelijk geannuleerd in verband met corona.
Hetzelfde geldt voor de scheidsrechtercursussen, echter die zijn altijd al individueel.
Mocht je vragen hebben, schroom niet te mailen of te bellen. Dat kan naar tc@ckv-valto.nl of naar mij op vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387.
Namens de TC,
Jan Jaap Elenbaas

Opstelling zaterdag 19 september

Valto 3, thuis om 18.00 uur, aanwezig 17.15 uur
Simon, Floris, Danny, Max, Bas en Ruben K
Fleur, Lisa, Lotte en Esmee, res: Elise en Laura

Valto 4, thuis om 16.30 uur, aanwezig 16.00 uur
Michael, Thomas, Stijn en Steven, res: Wouter
Kimberly, Manon, Romy, Rosalie, Noa en Joyce

Valto 5, thuis om 15.00 uur, aanwezig 14.30 uur
Marco B, Mark, Dennis, Jeroen en Frank
Marleen B, Annemieke, Rianca en Petra D, Esther

Valto 6, uit om 13.30 uur, vertrek 12.45 uur
Wouter W, Laurens E, Daniël, Bart V, Jesper en Nick
Mandy B, Nanne en Kitty, Manon?, res: A2??

Valto 7, thuis om 14.15 uur, aanwezig 13.45 uur
Twan B, Maté, Fabian, Wouter V en Vincent H
Petra E, Marije, Suzan, Gerda en Marcella

Valto 8, uit om 11.20 uur, vertrek 10.30 uur
Martin, Michiel B, Dave, Bart M en Marco S
Jolanda, Marleen S, Fiona, Rosanne en Leonie

Valto 9, thuis om 15.45 uur, aanwezig 15.15 uur
Jan-Jaap, Sjors, Rolf, Erik, Frans en Richard
Claudia, Dita, Marloes en Vera E, res: Marleen B

Valto F1 – Fortuna F2

Onze eerste thuis wedstrijd en heerlijk nazomer weer. We hadden er zin in! De winst van vorige week smaakte naar meer, dus begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd en dat ging best goed. De eerste 10 minuten ging het nog gelijk op, 2-2 en de 10 minuten die daarop volgden wist alleen Valto nog te scoren, zo stond het met rust 4-2. Dat ging de goede kant op! Echter, de 2e helft verliep wat anders. Onder andere door het inzetten van een paar sterke jongens aan de kant van Fortuna, die veel ballen wisten te onderscheppen. Hoe hard we ons best ook deden, zij maakten het knap lastig. De eindstand werd 7-11.

Groetjes Fiene van den Berg

Valto E2- Ondo E4

Het maken van onze teamfoto was verplaatst naar zaterdag 08.15 uur. Lekker vroeg uit de veren dus! Vervolgens hebben we aan het teamspirit gewerkt en met elkaar een powerontbijt genuttigd bij Daan thuis. Als dit geen goede voorbereiding is…! Om 10 uur start klaar voor onze eerste thuis wedstrijd, tegen Ondo. En het werd wéér zo’n spannende wedstrijd! We werkten hard, luisterden goed naar onze coach Vera en volgden de aanwijzingen en tips goed op. Met rust stond het 2-2. De 2e helft werd er door beide teams iets meer gescoord en het bleef gelijk op gaan. We hebben nog heel even achter gestaan, maar wisten dat weer gelijk te maken en zo stond het vlak voor tijd 5-5. Als dan in de laatste minuut de 6-5 erin gaat, is dat natuurlijk geweldig! Mooie winst te pakken en verdiend ook na dat harde werken.

Groetjes Rosan van den Berg

Valto E5 – ZKV E1

Vandaag de eerste thuiswedstrijd na een spannende eerste uitwedstrijd vorige week.
Daar waar het vorige week gelijk op ging, was dat nu helaas niet het geval.
Al snel werd het in de eerste kwart 0-1. Valto deed hun best, maar kwamen niet dicht bij de korf om te schieten.
In het tweede kwart had Valto veel balbezit, er werd goed naar elkaar gegooid maar helaas geen kans om te schieten op de korf.
ZKV had wel een kans en daar was de 0-2.
In het derde kwart waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. Ook Valto had een paar kansen, maar helaas geen bal in de korf. De tegenstander maakt een punt van ver, 0-3.
In het laatste kwart raakt Valto vermoeid en wordt er nog 4 keer gescoord door ZKV.
Helaas een verloren wedstrijd, hopelijk weet Valto volgende week weer te scoren en wie weet te winnen.
Groetjes van Julian en Femke

Valto E4 krijgt korfballes van RWA E1, maar blijft positief en strijdbaar!

Om 9.20 vertrok E4 over de A4 richting Poortugaal. Helaas zonder de zieke Lotte en Jade. Geen wissels dus voor Jesse, Laurens, Lynn en Tess! Bijkomende uitdaging was een fit, fel en schotzeker RWA E1. RWA zat ook nog eens ruim in de spelers en kon heerlijk wisselen. Ze presteerden het zelfs om een halve wedstrijd alle drie de zeer sterke jongens op te stellen waarvan 1 dus als meisje. Je begrijpt dat het een oneerlijke strijd werd voor dit dappere E4, dat pas een paar weken samen traint en speelt.  Al vrij snel stonden ze 5-0 achter. Toen vond Tess het mooi geweest en maakte 5-1. Laurens maakte de 8-2 en dat gaf een sprankje hoop.

Bij rust stond het toch alweer 11-2. RWA onderschepte veel ballen, was regelmatig te snel voor onze verdediging en 1 jongen leek wel 100% te scoren. Toch gaf E4 niet op en de koppies waren na afloop rood, maar niet geknakt. Na een tweede helft, die qua scores leek op de eerste, kwam de eindstand op 23-4. Tess en Jesse scoorden namens Valto respectievelijk de 15-3 en 20-4. Coach Gerard zag werk aan de winkel in de verdediging, maar haalde ook vertrouwen uit het positieve dat hij zag. Hij gaat het team kneden, uitdagen en klaarstomen voor een klinkend zaalseizoen. Want E4 is een leuk en hecht team met veel potentie!

Lennart van Berkel (vader Tess)

Ondo E10 – Valto E6

E6 ging op bezoek bij ONDO E10. Vandaag kregen we goede hulp van een invaller uit de D. De eerste 10 minuten ging het over en weer, maar een doelpunt bleef uit. In de tweede 10 minuten wist ONDO er één te scoren. In de derde 20 minuten wist Valto al weer snel langs zij te komen en stond het 1-1. De laatste 10 minuten wist ONDO er nog 2 te scoren en leek Valto weer tegen een nederlaag aan te lopen. Door een wisselbeurt ivm een tand door de lip leek de tegenstander even van slag en wist Valto er nog 4 te scoren. Valto won deze wedstrijd met 3-5! Grote klasse!
Dani

RUIMTE VOOR SPORT! – update

Nu is het moment dat er keuzes gemaakt moeten worden ten aanzien van de toekomst van Sportpark De Zweth, waar we als Valto met veel plezier al jaren gebruik van maken. In samenwerking met onze buren: Tennisvereniging ’t Loo en Handbalvereniging ODIS, hebben we in mei een concreet uitgewerkt voorstel ingediend bij de gemeente om meer ruimte te verkrijgen (extra korfbalvelden; tennisbanen en een derde sporthal).
Om de gemeente te overtuigen van de noodzaak, dat zij in actie dient te komen, wordt met verschillende fracties gesproken over dit initiatief. Westland Verstandig en Gemeente Belang Westland hebben we reeds gesproken en LPF, CDA en andere staan en worden gepland.
Naast deze gesprekken willen we de gemeenteraad overtuigen dat er een groot draagvlak is voor het initiatief. Daarom zijn we een petitie gestart.
Dus help Valto en alle Lierse sporters door deze petitie te ondertekenen en zoveel mogelijk mensen (vrienden, familie, klasgenoten & collega’s) over te halen hetzelfde te doen.
Voor vragen over het initiatief kan je ons altijd aanspreken.
Marco Stolze &
Michiel van den Bos

VALTO 2 en 3 maken SDO/Fiable vier punten afhandig

Maar het vlaggenschip bleef met lege handen …

De lange korfbalmiddag begon voor mij met de wedstrijd van VALTO B1 tegen Fortis B1. De aspiranten van VALTO zijn dit seizoen flink verjongt met instroming vanuit de C1. Ondanks de vele eerste jaars aspiranten wisten zij zich goed staande te houden in deze wedstrijd. De eerste voorsprong was voor de gasten uit Oost Souburg in Zeeland. Zij lieten direct zien niet voor niets de lange reis te hebben gemaakt. Toch wist onze B1 de 1-4 achterstand terug te brengen naar een 4-5 ruststand. Na de rust kwam VALTO B1 na tien minuten bij 7-7 weer langszij en nam het tweemaal met 8-7 en 9-8 een kleine voorsprong. Tot 11-11 ging het zo gelijk op, maar in de slotfase wisten de gasten toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zij wisten de korf nog driemaal te vinden en zo met de 11-14 eindstand de punten mee naar Zeeland te nemen.

VALTO 2 staat na de stilgelegde competitie toch weer een beetje als debutant in de reserve overgangsklasse. Vorig seizoen wisten zij halverwege de competitie in de middenmoot te eindigen. De tegenstander van vandaag SDO/Fiable 2 kennen we nog van vorig seizoen toen we in de pittige uitwedstrijd in de punten wisten te pakken in Kamerik. Vandaag dan weer een nieuwe kans na de eerste overwinning vorig week in Ridderkerk op KCR 2.

Natuurlijk was VALTO 2 er alles aan gelegen om de eerste thuiswedstrijd ook gelijk te verzilveren om de juiste sfeer te creëren voor de wedstrijden die nog volgden. VALTO 2, vooral Ron, startte scherp door binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong te pakken. Na de 3-0 van Pieter wist ook de tegenstander de korf te vinden. Ron zou in zijn tweede aanval ook weer tweemaal scoren, waarmee hij VALTO halverwege de eerste helft op een 5-1 voorsprong zette. Voor de coach van SDO tijd om een time out te nemen om zijn ploeg toe te spreken en VALTO uit hun ritme te halen. SDO/Fiable zou ook na deze time out als eerste scoren, maar VALTO wist het verschil op vier te houden. Zo werd de ruststand 8-4 bereikt met de doelpunten van Ruben (2x) en Thijs.

Na de rust was het Lisanne B die voor ons de korf wist te vinden en niet veel later zette Ron een 10-4 tussenstand op het bord. Hierna moest het thuispubliek echter zes minuten wachten op het volgende juichmoment. Intussen hadden de gasten de achterstand gehalveerd naar 10-7, maar toen wisten Ron en Ruben het verschil weer te herstellen. Na de doelpunten van Mandy en Lisanne B stond het tien minuten voor tijd 14-8 en leek het een kwestie van uitspelen. Met nog vijf minuten op de klok was het verschil het grootst met de 16-9 tussenstand en liet VALTO de touwtjes een beetje vieren. Hierdoor wisten de gasten de stand nog wat draaglijker te maken en met drie doelpunten op rij de wedstrijd te eindigen bij 16-12. In mijn ogen een beetje zonde om zo’n voorsprong zo makkelijk weg te geven, want wie weet heb je deze doelpunten aan het eind van het seizoen hard nodig voor het onderling resultaat. Het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen, maar juist nu kan je het verschil maken waar je aan het eind van de competitie profijt van kan hebben.

Dan de wedstrijd tussen de “vlaggenschepen” van VALTO en SDO/Fiable.

Vorige week had het keurcorps van Mark zich prima geweerd in Hoog-Hardinxveld op bezoek bij HKC. Na de 23-15 nederlaag kon het team daar met opgeheven hoofd het veld aflopen en met vertrouwen naar de wedstrijd van vandaag toe gaan werken. SDO/Fiable 1 had vorige week de eerste punten weten te pakken tegen Oranje Wit, wat slecht vier keer wisten te scoren in de wedstrijd. In het verleden is al gebleken dat SDO een taaie tegenstander is, waar VALTO het lastig tegen heeft. Onder toeziend oog van de camera’s ging de wedstrijd van start. Net als in de voorgaande wedstrijd startte VALTO scherp en wist binnen drie minuten een 3-0 voorsprong op het bord te zetten door treffers van Frank, Sheila en Maaike. Dankzij de doelpunten van Laurens, Mees en weer Frank stonden we halverwege de eerste helft bij 7-3 nog steeds vier punten los. Dit wist VALTO nog vast te houden tot de 10-6  van Thom vijf minuten voor de thee. Dit was het moment dat Maaike geblesseerd uitviel en Mandy haar plaats in nam. De gasten benutte de resterende tijd zeer efficiënt, want zij wisten de 10-6 achterstand om te buigen naar een 10-11 voorsprong voor het rustsignaal klonk.

Niets aan de hand dacht iedereen langs de lijn, want dat ene puntje achterstand is zo weer weggewerkt. Niets bleek minder waar, want VALTO begon niet scherp aan de tweede helft. Gelukkig wisten zij voor het publiek nog wel ook de tegenstander van het scoren te houden, waardoor we hoop bleven houden. Toen SDO/Fiable echter de korf na negen minuten gevonden had, was ook gelijk de deksel er af. Na de volgende tien minuten keek VALTO tegen een 10-17 achterstand aan en had het thuispubliek nog geen reden tot juichen gehad. Pas in de achttiende minuut wist Romeé voor VALTO de ban te breken, maar toen was het al te laat. Mark paste nog wel wat wissels toe in een poging het tij te keren, maar het was allemaal tevergeefs. De gasten hadden intussen de wind in de zeilen en wisten gemakkelijk de korf te vinden. Wij zouden uiteindelijk in de tweede helft slechts driemaal scoren, wat natuurlijk veel te weinig is op dit niveau. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij de 13-23 eindstand en nam SDO/Fiable 1 meer dan terecht de punten mee naar Kamerik.

Voor ons is het te hopen dat de blessure van Maaike meevalt, hoewel Mandy een prima invalbeurt had. Waar het vandaag mis ging is aan Mark om de vinger op te leggen, maar ik miste vooral in de tweede helft de vechtlust die er vorige week wel was tegen HKC. Daar bleven we vechten voor elke bal, terwijl we eigenlijk wisten dat HKC de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Dit zal dus volgende week beter moeten, want dan wacht weer een pittige tegenstander voor VALTO waar eigenlijk van gewonnen moet worden. Tegenstander is dan KV Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam. We kennen ze natuurlijk allemaal uit de afgelopen seizoenen als een tegenstander  waar we wisselende resultaten tegen geboekt hebben. De laatste wedstrijd in de zaalcompetitie waren we heer en meester in de Vreeloo hal met een 25-16 overwinning. De uitwedstrijd was in die zelfde competitie echter precies het omgekeerde en werd VALTO in de begin fase op flinke achterstand gezet. Het kan dus alle kanten op en is publiek dan ook erg gewenst.

VALTO 1 ziet u dus graag bij deze wedstrijd in Hardinxveld-Giessendam waar op sportcomplex “Sluisweg” aan de Sluisweg 135 deze wedstrijd om 16:00 uur zal aanvangen. Voor diegene die er weer een korfbal zaterdag van willen maken staat om 12:30 uur ook nog de wedstrijd CKV Nieuwerkerk 3 – VALTO 2 op het programma. Er is daarna nog voldoende tijd tussen de wedstrijden om rustig naar Hardinxveld te rijden en onderweg ergens te lunchen. Ook VALTO 2 wordt graag gesteund vanaf de zijlijn in de strijd om de punten.

Graag tot volgende week dus,
Arno van Leeuwen

Een mooie dag en speelronde afgelopen zaterdag!

Wat was het zaterdag een mooie dag om te sporten , regelmatig zon afgewisseld met wolken met een lekker temperatuurtje. In de ochtend eerst even coachen en ontdekken dat groeipijn bij opgroeiende kinderen lastig is om mee om te gaan. Veel spelers hadden aan het eind van de wedstrijd last van pijntjes. Zelf met V8 naar Phoenix in de middag , zodat ik helaas V2 en V1 moest missen. Bij Phoenix moesten wij de punten laten helaas, daar wij niet opgewassen waren tegen een goed ingespeeld team. Leuk om te zien dat meerdere dames uit V10 ook meededen, waarvoor onze dank natuurlijk. Mooi om de betrokkenheid van onze leden te zien. Er komen ideeën om Valto beter corona proof te maken. Hierover gaan we maandagavond verder in gesprek op de sponsor scie. Ook gaan we deze week weer met een politieke partij in gesprek over de uitbreiding van het Valto sportpark. Dit keer komt het CDA op bezoek a.s dinsdagmiddag. Ook met het CDA gaan we de presentatie laten zien waar we mee bezig zijn. Wat ons als commissie opvalt, is dat helaas de petitie nog niet massaal getekend wordt. Diegene die nog moeten tekenen, nodigen wij graag uit dit natuurlijk voor onze toekomst zsm te doen. Op weer een mooie nieuwe week. Een ieder weer succes gewenst.

Met sportieve groet,

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

Valto en Kimberly de Gier niet samen verder

Vanaf vandaag, dinsdag 8 september, is Kimberly de Gier geen trainer/coach meer van Valto A1. Hiermee komt na ruim een half jaar een einde aan de samenwerking waarin zij eerst als interimtrainer/-coach en later als trainer/coach verantwoordelijk is geweest voor het eerste juniorenteam. De basis van vertrouwen was er om verschillende redenen niet meer en dus is besloten niet met elkaar verder te gaan.

Valto A1 speelt in de zaal en op het veld in de eerste klasse en wordt naast de vertrekkende Kimberly getraind door Ruben Kester en begeleid door Marcel Kortekaas. Thom Voskamp neemt tijdelijk de coaching over tot er een vervanger gevonden is.

“We bedanken Kimberly voor het begeleiden van Valto A1 in de tweede helft van het afgelopen seizoen en de opstart van het huidige seizoen. Helaas houdt het hier op. We zullen wederom opzoek gaan naar iemand die deze talentvolle groep kan helpen ontwikkelen en samen gestelde doelen te behalen”, aldus Jan Jaap Elenbaas, Bestuurslid Technische Zaken

Gezellige eerste competitie ronde

Zo op de zondagmiddag zit je dan na te denken over wat sporten nu zo heerlijk maakt. Het bezig zijn in teamsport en dan met z’n allen de overwinning over de streep trekken. Dat is wat wij met Valto 8 gisteren ook daadwerkelijk deden. Een eerste helft met overtuigende doelpunten en een 2e helft met jeugd erbij, waarbij het hoogtepunt was dat Jolanda samen met haar zoon Jens een duo mochten zijn in 1 vak. Dat is ook Valto!. Zelf heb ik gisteren diverse mooie partijen mogen bewonderen en in alle gevallen winstpartijen voor Valto. C2, B2 , V5 en V4. Zo zie je dan gedurende de dag dat velen moeite hebben met de corona protocollen die gemaakt zijn. In de kantine zijn de banken en stoelen binnen een uur na opening kantine alweer verschoven naar elkaar en ook buiten staan diverse toeschouwers helaas te dicht bij elkaar. Dat gebeurt helaas nu al de laatste trainingsdagen en de laatste 2 zaterdagen. Daardoor zijn we als KC en Bestuur genoodzaakt het 1 en ander qua regels aan te scherpen. Blijkbaar zijn de corona regels voor een aantal leden moeilijk en is verantwoording een ontzettend moeilijk woord.  Later in deze bijblijver gaan we hier verder op in. Ook zijn er weer de personen die blijkbaar lol halen uit het overtreden van verenigingsregels in de vorm van drank onder de 18. Creatief is men wel, want dat wordt natuurlijk gehaald door een persoon die wel 18 jaar of ouder is . Beseffen jullie wel dat mocht er een keer controle komen , hier grote boetes tegenover staan? Ook in deze wil ik graag meegeven, dat een ieder persoon die deze regels overtreedt vanuit bestuur of barpersoneel een aanmerking kan krijgen of als dit meerdere keren gaat voorkomen wellicht andere maatregelen. Het is tenslotte de verantwoording van het lid/speler om drank evt gewoon thuis te nuttigen en niet op de vereniging , waar een risico aan verbonden zit.  Verder kan ik dankbaar melden dat ik de afgelopen week met een aantal leden in gesprek ben gegaan, omdat we signalen kregen dat dit nodig was. Gelukkig kreeg ik gisteren bevestiging dat dit ontzettend gewaardeerd wordt. de oproep van mijn kant in deze blijft dus ook staan. Heb jij of heeft u behoefte aan contact?  Schroom niet om even contact op te nemen.

Met Sportieve Groet,

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817

VALTO 1 geeft prima partij aan HKC 1

Nu de oefenwedstrijden gespeeld zijn, is het tijd om weer eens een echte wedstrijd te gaan spelen. De competitie is dan eindelijk echt van start gegaan. VALTO 1 en 2 startte met een uitwedstrijd en dat gaf direct al problemen met de reserves. VALTO 2 speelde om 14:30 uur in Ridderkerk  bij KCR en wist de eerste punten binnen te harken. Er werd gekozen om spelers uit de A1 gedurende de eerste helft op de bank te zetten, zodat VALTO 2 bij de eerste wedstrijd geen kwaliteit hoefde in te leveren. VALTO 1 moest om 15:30 uur in Boven Hardinxveld aantreden tegen HKC 1, wat dit seizoen maar één doel voor ogen heeft. Zij willen, net als in de zaal, doorstoten naar de hoofdklasse en hebben daar zeker het team voor.

Sinds vorig seizoen zijn veel spelers terug gekeerd op het oude nest, zodat er wel wat bekende namen in het veld staan voor een beetje korfbalvolger. Daar is dit seizoen Sven van Baggum, die in 2016 met DSC in de League heeft gespeeld, nog bij gekomen. Eerlijk gezegd was het naar mijn verwachting een beetje David tegen Goliath, daar er aan HKC-zijde liefst zeven spelers met Korfbal league ervaring binnen de lijnen stonden. Tel daar bij op dat zij gecoacht worden door Marrien Ekelmans, die pas twee seizoenen weg is uit De Lier en dus zelf trainen gegeven heeft aan ons vlaggenschip en je weet dat je als underdog in het veld staat.

Onder leiding van scheidsrechter Arjan Roos met assistent Milan Blauwendraat schoot de wedstrijd uit de startblokken. De eerste aanvallen bleven doelpuntloos voor beide ploegen en het was even zoeken naar een gaatje in de verdediging. De thuisploeg wist deze als eerste te vinden, maar VALTO was in de volgende aanval ook trefzeker. Romeé was het die dit seizoen het eerste competitie doelpunt voor haar rekening nam. Na de 2-1 waren het Maaike en Bart die ons zomaar op voorsprong zette, maar dat was voor korte duur. Het werd niet veel later weer gelijk en stond er door om en om scoren na tien minuten met de doelpunten van Laurens en Nikki een 5-5 tussenstand op het scorebord. Het zou de thuisploeg in het eerste bedrijf niet lukken om VALTO van zich af te schudden. Sterker nog, VALTO zou vijf minuten voor rust het eerste gaatje van twee weten te slaan door twee doelpunten op rij van Mees. Deze 7-9 voorsprong stond echter niet lang op het bord, want met nog twee minuten te gaan stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Mees leek de ruststand op 9-10 te zetten toen de klok al stil gezet was. Er bleek echter nog genoeg tijd voor HKC om de gelijkmaker vanaf de strafworpstip te maken.

Na de rust nam Frank, die vandaag op de bank begon, de plaats in van Thom. Hij had het lastig tegen Danny den Dunnen en aan Frank de eer om te proberen het beter te doen. Dit leek ook het geval toen hij ons al snel weer op voorsprong zette, maar HKC schakelde een tandje bij in het tweede bedrijf en gaf vooral verdedigend meer druk. Hierdoor werd VALTO in de aanval naar buiten gedwongen en was het voor ons lang zoeken naar het juiste schot. Zelfs deze zorgvuldig gekozen schoten wilde niet goed vallen en waren vaak ook een prooi voor de tegenstander. Zij zouden de gelijkmaker weer vanaf de stip maken en trokken gelijk een gaatje naar 13-11. Tijd voor een time-out vond Mark, maar HKC had de smaak blijkbaar te pakken en rook haar kans. Het verdubbelde de voorsprong naar 15-11, voordat Laurens voor ons de korf weer wist te vinden.

Tot halverwege de tweede helft bleef het een wedstrijd die nog alle kanten op kon, maar na de 16-13 van Romeé  zou de thuisploeg vijf maal op rij scoren en was het gat geslagen. Laurens zou voor VALTO nog wat terug doen door zijn vrije bal binnen te schieten, maar het verschil werd door de thuisploeg weer hersteld vanaf de strafworpstip. Het grote free-wheelen bij de thuisploeg was intussen begonnen om het publiek op de banken te krijgen. Dit ging wel ten koste van de zuiverheid van de doelpogingen, maar de buit was toch al binnen voor HKC. Ik kan er zelf altijd wel van genieten als er met toverballen gegooid wordt. We willen ten slotte allemaal vermaakt worden. Terwijl de HKC aanval een showtje opvoerde, bleef het verdedigend gewoon hun best doen de bal zo snel mogelijk te onderscheppen. Een minuut of twee voor het einde was het Bart die het laatste VALTO doelpunt voor zijn rekening nam, maar de eindstand werd door HKC op het bord gezet.

Het prima leidende arbitrale duo vond dat bij de stand  23-15 de tijd erop zat en maakte een eind aan de wedstrijd. VALTO heeft zich prima verweerd en leek het HKC heel lastig te gaan maken. Helaas kwam gedurende de tweede helft het klasseverschil toch boven borrelen en wist HKC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wij kunnen echter trots zijn op ons vlaggenschip, wat een heel goede wedstrijd heeft laten zien. Dit schept wel vertrouwen voor volgende week, als we thuis spelen tegen SDO/Fiable uit Kamerik. Zij hebben dit speelweekend met maar liefst 17-4 gewonnen van Oranje Wit. Rijst de vraag wel, “Was SDO zo goed, of had Oranje-Wit een total off-day?”. De ploeg uit Dordrecht was vorig seizoen ook tweemaal een prooi voor VALTO, dus is het lastig te voorspellen waar we staan ten opzichte van SDO.

We gaan het zien volgende week bij “De Villa”, als de ploegen de degens kruisen. Ook VALTO 2 speelt dan tegen het tweede van SDO, dus bent u vanaf 14:30 uur welkom om de selectie op gepaste wijze aan te moedigen.

Arno van Leeuwen

Foto: Mieke van Leeuwen
Meer foto’s zien? Kijk snel op https://flic.kr/s/aHsmQzRs19.

Het begin van een nieuw seizoen !

Wat een genot om weer 100% voor je vereniging te kunnen geven als voorzitter. Te zien dat er van alles wordt georganiseerd en dat de trainingen en ook wedstrijden weer zijn gestart. Een start van een nieuw seizoen, waarin ook nog de nodige onzekerheden zullen zijn met betrekking tot corona. Helaas weten we nu nog niet waar mogelijk een tweede golf toe zal gaan leiden binnen de korfbalsport. Wat we wel weten is dat wij als leden en familie binnen Valto er alles aan moeten doen, om mogelijke gevallen van corona buiten de club te houden en ons ook zeker aan de regels zullen moeten gaan houden. Afgelopen week hebben wij met een aantal leden gekeken en bepaald hoe wij Valto corona proof proberen te houden. Natuurlijk valt dit niet mee, maar wij verwachten van iedereen dan ook wel medewerking. Helaas kunnen er met de nieuwe regelgeving slechts 18 personen tegelijk in de kantine zijn, dus eenieder die drank gehaald heeft dient via de zijkant de kantine te verlaten zodat de volgende aan de beurt is. Tevens hetzelfde wat betreft toiletbezoek, ga via de branddeur weer naar buiten. Helaas hebben we ook al ondervonden dat de leden dit ontzettend lastig vinden en dus was het afgelopen donderdag na de training te druk in de villa alsmede ook gisterenavond. Dit willen en moeten we voorkomen alvorens iemand de kantine moet gaan sluiten vanwege het overtreden van deze regels. Wij verwachten dan ook de medewerking van jullie allen. Wij, de leden zijn 1 grote familie, laten we dit dan ook met zijn allen goed oppakken en naleven, zodat we geen sluitingen en/of covid19 besmettingen gaan krijgen binnen onze vereniging.

 

 

Met sportieve groet,

 

Marco Stolze

voorzitter@ckv-valto.nl

06-30728817Hee

Oefenwedstrijden weer voorbij … keuzes weer gemaakt

Deze week zijn er weer een tweetal oefenwedstrijden gespeeld door de selectie teams. Als nieuwe trainers waren Mark en Ronald donderdagavond bij Excelsior nog volop aan het selecteren. De teams speelden in verschillende samenstellingen om de koppels te bekijken en te testen. Grote afwezige was Zané, hoewel ze wel langs de lijn zat is het inmiddels duidelijk wat er is mis gegaan tijdens de training. Na het onderzoek werd bevestigd waar al voor gevreesd werd, namelijk een afgescheurde kruisband. Zané zal dus dit seizoen vooral vanaf de bank haar ploeggenoten aanmoedigen en steunen in de strijd om de punten. De aanvoerdersband zal zij dus overdragen aan een nog nader te bepalen persoon.

Daar ondergetekende voor de wedstijd nog een feestje had, kwam ik pas aan het eind van de  wedstrijd van de tweede teams aan in Delft. Bij een blik op het scorebord dacht ik even dat deze last had van wat kapotte lampjes, maar na een blik richting supporters langs de lijn bleek dit toch echt de bijna eindstand te zijn. Omstanders wisten te vertellen dat de thuisploeg meer dan alleen de wind mee had en vanavond wel heel erg makkelijk scoorden. Wij zijn nog zoekende naar de juiste samenstelling, wat dan soms tot misverstanden binnen de lijnen leidt en het niet wil lopen zoals je zou willen. Het werd uiteindelijk veel tegen een stuk minder, maar daar zijn het oefenwedstrijden voor. Ronald heeft weer wat huiswerk en zal intussen toch zijn poppetjes op de plaats moeten gaan zetten. De competitie start ten slotte volgend weekend en wil je er wel staan in Ridderkerk als er aangetreden moet worden tegen KCR 2.

Voor Mark geldt natuurlijk hetzelfde, dus werd er vanavond weer flink geëxperimenteerd met de spelers. In de wedstrijd tegen Excelsior 1 moest iedereen zich dus weer in de kijker spelen. Na het eerste fluitsignaal kwamen ook direct de eerste druppels naar beneden. Deze regen zou de hele wedstrijd gestaag naar beneden komen. Hierdoor werd de bal natuurlijk lekker glad en er vlogen nogal wat ballen door de handen, voordat deze onder controle waren. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd werd dit een gelijk opgaande wedstrijd VALTO, na de 1-0 achterstand, het voortouw nam. Na de gelijkmaker trok VALTO een gaatje, wat in takt bleef tot Excelsior bij 6-6 weer langszij kwam. Er was intussen al een time out geweest en na twintig minuten ook al het eerste vak bij VALTO gewisseld. De Delftenaren zijn er blijkbaar al uit wie er in het “vlaggenschip” spelen, want zij hebben de hele wedstrijd in dezelfde samenstelling gespeeld. Er werd uiteindelijk gerust bij een 10-9 tussenstand, wat dus nog wat spektakel voorspelde voor het tweede deel.

Zoals ik vorige week al voorspelde, zijn Excelsior en VALTO vaak erg aan elkaar gewaagt. Dat was ook nu weer het geval. Na de rust wist VALTO de gelijkmaker te scoren, maar trok de thuisploeg toch even later een gaatje van drie verschil. VALTO wist dit echter weer te dichten en kon de wedstrijd bij 14-14 weer alle kanten op. Excelsior had in de slotfase echter meer geluk in de afronding, waardoor het verschil weer twee werd. VALTO wist in de staart van de wedstrijd nog één keer de korf te vinden, voordat de scheidsrechter het einde wedstrijd signaal liet klinken. Je kunt het geloven of niet, maar niet veel later stopte het ook weer met regenen.

Voor de laatste oefenwedstrijden werd zaterdag afgereisd naar Scheveningen voor een confrontatie met de supervissen KVS/Maritiem. De poppetjes staan inmiddels op hun plaats, zodat er werd gespeeld met de mensen die straks in de competitie voor VALTO om de punten gaan strijden. Op het mooie veld van KVS/Maritiem werd onder het genot van een heerlijk nazomer zonnetje de wedstrijden afgewerkt. VALTO 2 wachtte in reserve hoofdklasser KVS 2 een pittige uitdaging. In het eerste bedrijf wisten zij de Scheveningers nog goed partij te geven en de schade te beperken tot 10-7 bij rust.

De thuisploeg had in de rust blijkbaar veel tips mee gekregen voor het tweede deel, want toen ging het rendement bij KVS aanzienlijk omhoog.  Halverwege de tweede helft was het verschil opgelopen naar 16-7 toen VALTO via twee toegekende strafworpen door Ruben en Martijn weer iets terug deed. Hoewel het spel van VALTO aanzienlijk beter was dan afgelopen donderdagavond, zou het niet lukken om deze opleving door te zetten. KVS wist met goed uitgespeelde aanvallen het verschil uit te bouwen naar 19-9, toen Ron weer een strafworp meekreeg. Niet veel later maakte Martijn voor ons het eerste velddoelpunt in de tweede helft, maar KVS ging onverstoorbaar door. Met nog een paar minuten te gaan stond er een 23-11 tussenstand op het bord en was het wel gespeeld. KVS liet de touwtjes wat vieren en VALTO maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Dankzij de doelpunten van Ruben en Lisanne O werd het verschil terug gebracht naar 23-13. Een prima oefenwedstrijd van VALTO 2, maar de scherpte van voor de corona uitbraak is er nog niet helemaal. Dit zal ongetwijfeld wel goed komen, want als het echt om de punten gaat staan de spelers toch met een andere mind set in het veld. Ben dus benieuwt naar het resultaat van volgende week als we in Ridderkerk om 14:30 uur mogen aantreden tegen KCR 2.

Het keurcorps van Mark verschilt niet veel met dat van vorig seizoen. Alleen Frank is aan de groep toegevoegd na zijn Zuid-Afrika avontuur en Sheila neemt de plaats van Zané in. Zij zal na haar operatie nog een lang revalidatie traject ingaan, voordat zij weer kan gaan spelen. Tot die tijd zal zij zich vooral vanaf de bank laten horen om haar teamgenoten te helpen. Bij het eerste team van KVS verwachtte iedereen de van Swift overgekomen Gijs Gillissen, maar hij zat langs de kant in burger kledij en liet deze wedstrijd aan zich voorbij gaan. Verder mistte ik een paar spelers die vorig seizoen in de zaal ons zo’n grote nederlaag  bezorgden. Er lag dus nog een appeltje te schillen voor VALTO 1, maar bovenal moest er gewoon een goede wedstrijd neergezet worden. De eerste helft zouden de ploegen elkaar goed in evenwicht houden met KVS steeds op een minimale voorsprong en VALTO dat steeds weer gelijk maakte. Zo stond het drie minuten voor rust pas 6-6, maar in de slotfase naar de thee ging de thuisploeg er nog eens vol tegenaan. Deze eindsprint bezorgden hen een 8-6 voorsprong op slag van rust, maar het was Romeé die een chaotische situatie onder de korf benutte om de aansluiting weer te maken en er met 8-7 gerust werd.

In de rust kregen de spelers de nodige bagage mee voor de tweede helft en werd Nikki en passant ook even gestoken door één van de vele wespen die er over het veld vlogen.

In de eerste aanval na de rust werd Thom met een overtreding van scoren gehouden, wat hem een strafworp opleverde die hij volgens de nieuwe regels ook zelf mocht nemen. Dat deed hij in het verleden ook altijd al, dus ervaring genoeg en werd de stand weer gelijk. VALTO zou bij aanvang van de tweede helft gelijk het initiatief pakken en via doelpunten van Frank en Nikki voor het eerst op voorsprong komen deze middag. Deze voorsprong zou VALTO niet meer uit handen geven vandaag. Wat de thuisploeg ook probeerden, zij bleven tegen een achterstand aankijken. Halverwege de tweede helft stond er een 9-14 tussenstand op het bord en nam KVS een time out. Deze leek zijn vruchten af te werpen, want zij wisten terug te komen tot 11-14. Ook Frank mocht zijn zelf verworven strafworp verzilveren, maar toch kroop KVS langzaam maar zeker dichterbij. Met nog tien minuten te gaan was het verschil teruggelopen tot 13-15, wat de wake up call leek te zijn voor VALTO. De aanvallen werden weer wat rustiger opgezet en de juiste mensen werden in stelling gebracht. Zo wist VALTO nog driemaal de korf te vinden en wist met strak verdedigen de thuisploeg van scoren af te houden. Zo kwam de eindstand op 13-18 te staan en lijkt VALTO 1 klaar voor de competitie start. Dit wordt volgende week gelijk een confrontatie met één van de kampioenskandidaten HKC 1 uit Hardinxveld-Giessendam. Zij worden getraind door oude bekende Marien Ekelmans, die bijna alle spelers van VALTO drie seizoenen terug nog onder zijn hoede heeft gehad. Stiekem beschikken wij ook over in side informatie dankzij Ronald. Hij zat tenslotte vorig seizoen nog bij HKC 2 op de bank en heeft vast ook wel opgelet wat de spelers van het eerste in hun mars hebben. Onder hen zijn een aantal bekende namen van spelers die op het hoogste niveau van Nederland gespeeld hebben en nu weer terug gekeerd zijn op het oude nest. Vorig seizoen stonden zij halverwege de veldcompetitie ongeslagen bovenaan en willen dat dit seizoen natuurlijk herhalen, maar ook zij zijn maar mensen en afhankelijk van de vorm van de dag. Wie weet kan VALTO 1 toch nog wat potten breken volgende week in Hardinxveld op de sportvelden bij sporthal “Het Dok”. De wedstrijd start om 15:30 uur en supporters zijn welkom. Het mag natuurlijk niet te druk worden, want dan wordt het lastig om voldoende afstand te bewaren. Er is echter voldoende ruimte om het veld om vanuit alle hoeken onze spelers aan te moedige bij deze seizoensopener.

Arno van Leeuwen