Valto/Verbakel bouwbedrijf pakt winst na emotionele week

Vandaag de eerste wedstrijd die ik bijwoon na onze vakantie. Ook tijdens de voorbereiding was ik met andere dingen bezig, waardoor ik nog weinig van de spelers gezien heb dit seizoen. In deze periode zijn er wel verschillende dingen gebeurd waar we als vereniging wel even stil van werden en waaruit bleek dat we elkaar allemaal nodig hebben. Het hartverscheurende nieuws over Finn, waarvan wij door Bart op ons vakantieadres van op de hoogte werden gebracht. Nieuws waar wij wel even stil van werden en toch wel even flink van uit het lood waren. Een gebeurtenis die natuurlijk zijn weerslag op de selectie spelers had. Het was dan ook niet vreemd dat de wedstrijden tegen Fortuna even uitgesteld moesten worden. Deze wedstrijden zijn afgelopen donderdagavond ingehaald en zoals verwacht gewonnen door de Delftenaren. Ik was wel verrast om op de KNKV app de zien dat Valto, nadat er al enige jaren over gesproken is, nu ook een naamsponsor heeft gevonden in Verbakel bouwbedrijf. Dit was voor mij wel verrassend nieuws, maar zeker een mooie volgende stap voor de club. Na twee wedstrijden in de najaar competitie wacht de selectie nog steeds op de eerste overwinning. De hoop was gevestigd op deze speelronde, waarin de KVS/Groeneveld Keukens selectie op bezoek kwam. Ook zij wachten nog op de eerste punten, wat dit dus voor beide ploegen een belangrijke speelronde betekende. Voor Valto 2 viel het kwartje aan het eind van de wedstrijd net de verkeerde kant op en moesten zij de punten aan de gasten laten. Nadat de scoren door de gasten was geopend, wist Valto met drie doelpunten op rij een voorsprong te nemen. Hierna zouden de gasten echter ook driemaal op rij de korf weten te vinden, waarmee zij halverwege de eerste helft toch op een 3-4 voorsprong stonden. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek in de volgende fase in de wedstrijd. Beide ploegen creëerden genoeg kansen, maar de doelpunten wilden niet vallen. Valto wist als eerste weer de korf te vinden, waarmee we weer op gelijke hoogte kwamen. KVS wist nu ook weer te scoren, waarmee zij weer de voorsprong namen. Deze werd weer snel door Sanne weggepoetst en waren beide ploegen vijf minuten voor de thee nog in evenwicht. De slotfase was echter voor de gasten die met twee treffer op rij een gaatje wisten te slaan. Met de afgeronde vrije bal van Iris wist Valto weer de aansluiting te krijgen, maar het slotakkoord voor de rust was voor de gasten. Op slag van rust wisten zij het verschil te herstellen en de ruststand op 6-8 te zetten.

De gasten kwamen scherp uit de kleedkamer en wisten hun voorsprong direct te vergroten, maar Laura scoorde niet veel later voor ons. Toch waren het de gasten die wat meer geluk hadden in de afronding van de kansen, waardoor zij na tien minuten een 8-12 tussenstand op het bord zette. Halverwege de 2e helft was het verschil nog steeds vier bij 9-13, maar toen stokte de scoren bij de gasten. Zij zouden de laatste tien minuten de korf niet meer weten te vinden. Met de inbreng van wat wissels hoopte Martijn het tij te keren, wat ook leek te gaan lukken. Met de treffers van Vera en David werd de achterstand gehalveerd. In het andere vak werd Mieke gebracht die ook gelijk haar eerste schot wist te scoren. Deze inhaal slag kwam echter net te laat op gang, waardoor KVS met de 12-13 eindstand de punten mee naar Scheveningen nam. Een kraker die tot het einde spannend was en die volgende week verder gaat. Valto 2 zal daar met minimaal twee verschil moeten winnen om het onderling resultaat voordeel  te hebben en afscheid te nemen van de laatste plaats.

Voor het vlaggenschip van Valto/Verbakel bouwbedrijf gold hetzelfde als voor V2. Er moest vandaag alles aan gedaan worden om de punten in De Lier te houden. In een poule met Fortuna en DeetosSnel/QLS zijn dit de wedstrijden dat je er moet staan. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd was het Valto die de score opende door een treffer van nieuwkomer Pim. Na de gelijkmaker van de gasten wist Thijs ons weer op voorsprong te zetten, maar ook nu werd er al snel weer gelijk gemaakt. Door twee toegekende strafworpen wisten Thom en Pim het eerste gaatje te slaan voor ons, maar lang konden we hier niet van genieten. De volgende zes minuten zou Valto de korf niet weten te vinden, waardoor KVS in de gelegenheid kwam om de stand gelijk te trekken. Na de time-out van Valto bleef het resultaat ook nog uit. De gasten leken bij de time-out betere inspiratie opgedaan te hebben, want zij wisten het zeven minuten lang dicht te houden en zelf wel tweemaal tot scoren te komen. Zo keek Valto vijf minuten voor de  rust tegen een 4-6 achterstand aan, maar Mirthe en Bart wisten de stand weer gelijk te trekken.Toch waren het de gasten die met een minimale voorsprong de kleedkamer opzochten.

Mark en Thomas hadden blijkbaar weinig te vertellen in de kleedkamer, want zij waren binnen no-time weer op het veld, terwijl de spelers pas veel later terug op het veld verschenen. De eerste aanval van KVS ging verloren en in de eerste Valto aanval na de thee wist Thom de gelijkmaker te scoren. Direct nam KVS een time-out om hetgeen in de kleedkamer besproken nog even te herhalen. Hierna waren het vooral de verdedigingen van de ploegen die er voor zorgden dat er negen minuten lang niet  gescoord werd. Beide ploegen creëerden legio kansen, maar de doelpunten bleven uit. Het waren de gasten die de ban doorbraken en een kleine voorsprong namen. Echter wist Elise nog in dezelfde minuut ons weer op gelijke hoogte te zetten. Maaike zorgde halverwege de tweede helft dat Valto weer op voorsprong kwam, maar al snel ging aan de andere kant de bal weer op de stip waaruit de gelijkmaker werd gescoord. Er stonden nog tien minuten op de klok toen het er op leek dat voor Valto 1 hetzelfde scenario zich leek te ontvouwen als bij Valto 2. Met een 9-11 achterstand gingen we de laatste tien minuten in en worden Frank en Judith gebracht voor de broodnodige doelpunten. De vrije bal werd door Frank gemist, maar even later zorgde Judith toch voor de aansluitingstreffer. Niet veel later was het Maaike die ons weer op gelijke hoogte zette bij 11-11 en werd er weer een time-out genomen door Mark en Thomas. Het werden nog acht minuten billen knijpen voor het Lierse publiek en de meegereisde supporters uit Scheveningen. De Valto verdediging beet zich vast in hun tegenstanders, waarbij Pim en Thom zeker een belangrijke rol voor zich opeisten met hun steels en sterk rebounden en de dames hun tegenstanders helemaal uitschakelden. Aan de andere kant probeerde Valto met Frank, Thijs, Maaike en Judith zorgvuldig de aanvallen op te zetten en de juiste kansen er uit proberen te halen. Thijs werd man off the match door tweemaal op rij Jarmo Jongman te kijken zette en daarmee de wedstrijd naar ons toe te trekken. Een heel belangrijke overwinning voor ons vlaggenschip, wat na een wedstrijd donderdagavond ook vandaag weer diep moesten gaan tegen het altijd lastige KVS/Groeneveld keukens. Nu komende week wel gewoon tweemaal trainen om ons voor te bereiden op de wedstrijd van volgende week, waar ik hoop dat er veel Liers publiek langs de lijn aanwezig is in het Cas van Dijkpark. Onze selectie kan daar weer alle steun gebruiken in de strijd om de punten. Het zou mooi zijn als Valto/Verbakel bouwbedrijf definitief een marge kan maken met de laatste plek. Dit gaat natuurlijk niet zonder support dus we zien u dan ook graag terug in Scheveningen.