De Valto/Verbakel bouwbedrijf selectie erkent meerdere in Fortuna.

Sponsors: Martin Stolze b.v. en Van Wensen Elektrotechniek b.v.

Nadat in de vorige speelronde de kaarten geschud zijn voor de onze selectie, kon er dit weekend vrijuit gespeeld worden en was het de bedoeling om een goede wedstrijd neer te zetten. In het voorprogramma speelde Valto/Verbakel bouwbedrijf 3 tegen Avanti/Post makelaardij 4. Zij zijn lekker bezig in deze competitie en zijn ook na de 14-6 overwinning vandaag nog zonder puntverlies. Volgende week dus de kampioenswedstrijd voor dit team, wat het in Den Haag op moet nemen tegen de nummer 2 Die Haghe 4. Het onderling verschil is minimaal, dus zal Valto 3 scherp moeten zijn en minimaal gelijk moeten spelen om de kurken te mogen laten knallen.

Valto/Verbakel bouwbedrijf 2 kon vandaag alle spanningen van zich afschudden, want na het verlies van vorige week is degradatie onomkeerbaar. Voor vandaag was het tegen Fortuna 2 vooral zaak om het beter te doen dan de uitwedstrijd in Delft, waar toen een 20-10 nederlaag werd geleden. Vandaag zou het wel een wedstrijd worden. Sterker nog, Valto zou het eerste kwartier steeds op een kleine voorsprong staan. Nadat Laura de score had geopend wist ook Fortuna na zeven minuten de korf te vinden. Emma wist ons even later weer op voorsprong te zetten, maar ook nu viel de gelijkmaker weer door de korf. Nu was het Martijn die een 3-2 tussenstand liet noteren na ruim tien minuten spelen. Net als de vorige gelijkmaker werd ook deze keer weer uit een vrije bal de stand geëgaliseerd. Halverwege de eerste helft zette Emma ons voor de vierde keer op voorsprong, maar ook deze keer viel even later de gelijkmaker voor de gasten. Na twintig minuten spelen wist Fortuna voor het eerst op voorsprong te komen, maar nu wist Iris haar vrije bal af te ronden en was de stand wederom gelijk. De wedstrijd was nu wel een beetje aan het kantelen, want nu wisten de gasten steeds als eerste te scoren. Zo werd met om en om scoren de 7-8 ruststand bereikt, waarbij David en Mark nivelleerden.

Na de rust was het eerste doelpunt voor de gasten, waardoor het verschil voor het eerst twee punten was. Martijn zorgde al snel weer voor de aansluitingstreffer, maar Fortuna zou de volgende fase even in een goede flow komen. Met vier treffers op rij stond er na tien minuten ineens een 8-12 tussenstand op het bord en leek Fortuna aan de horizon te verdwijnen. De Lierse ruggen werden nog eens gerecht en de verdediging beet zich eens goed vast in de tegenstander. Dankzij de doelpunten van Mark en Laura kwam Valto weer terug in de wedstrijd, maar volgden er wel een doelpuntloze periode van bijna tien minuten. Deze werd doorbroken door Jan Pieter die met zijn meegekregen strafworp de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Zo was de wedstrijd weer helemaal open en brachten beide ploegen wat verse spelers binnen de lijnen. Het duurde helaas niet lang voor de gasten het gaatje weer terug naar twee brachten. Er viel een poosje weinig te juichen voor het publiek en om de spelers weer op scherp te zetten nam Fortuna een time-out. Deze had duidelijk een ander effect als wat men bij Fortuna voor ogen had. Mark kreeg om een herhaalde overtreding een strafworp mee, waarmee hij weer voor de aansluiting zorgde. Even later wist hij ook van afstand de korf weer te raken, waarmee we bij 13-13 weer op gelijke hoogte stonden. Zo leek er met nog drie minuten op de klok een stunt in de maak, maar dit wist Fortuna te voorkomen. Hoewel zij een laag percentage schoten vandaag wisten zij toch na heel veel schoten weer een keer raak te schieten. De laatste minuut liep intussen, dus probeerde Fortuna de wedstrijd rustig uit te spelen. Valto wilde natuurlijk nog wel een aanval spelen en jaagde hun tegenstander op, waardoor de bal over de zijlijn werd gespeeld. Toch was het slot akkoord voor de gasten die nog een doelpunt in de schoot geworpen kregen door een slordige pass. Zo eindigde de wedstrijd met 13-15, wat zeker een applausje waard is voor ons 2e. Het was in ieder geval genieten langs de lijn en ook een prima resultaat tegen de Nederlands kampioen van vorig seizoen.

Voor ons vlaggenschip het voorbeeld om hetzelfde te proberen te bewerkstelligen. De uitwedstrijd werd in Delft met 25-17 verloren, dus was de inzet om het deze keer, net als Valto 2, beter te doen. Dit is helaas niet gelukt, maar het was zeker ook een leuke wedstrijd om naar te kijken. Pim bleef vandaag aan de kant, maar door blessureleed stonden wel dezelfde dames als vorige week weer binnen de lijnen. De eerste aanval werd gespeeld door Elise, Romee, Thom en Bart. Maaike, Mirthe, Frank en Thijs zouden als eerste ons fort verdedigen en deden dit niet onverdienstelijk. Het duurde zes minuten voor de eerste nul van het bord werd geschoten. De doorloop van Jessica Lokhorst betekende het startsein voor Fortuna, want niet veel later schoot Daan Preuninger zijn eerste treffer binnen. Thijs was voor ons na tien minuten degene die de nul van het bord schoot. Blijkbaar had Fortuna de opdracht om ons op nul te houden, want na deze treffer werden de lijntje verdedigend nog strakker aangetrokken. Het zou dan ook zeven minuten duren voor Valto weer zou scoren, terwijl Fortuna in de tussentijd zes maal raak wist te schieten. Na twintig minuten werd er bij Fortuna een heel vak gewisseld, maar Valto had het nu verdedigend ook aardig op orde. Het 8e Delftse doelpunt van Nik van der Steen zou de laatste zijn in het eerste bedrijf. Mirthe en Frank zouden de ruststand op het scorebord zetten, zodat bij 4-8 de gang naar de kleedkamers gemaakt werd. Gezien het aantal pogingen van de gasten vond ik het een magere score, terwijl Valto ook, met veel minder pogingen, slechts vier maal onder de druk van de tegenstander doel kon treffen.

De start van de tweede helft bleek niet aan de gasten besteedt. Thom en Romee halveerden eerst onze achterstand, maar na zes minuten spelen wist ook Jimmy Swikkers de korf weer te vinden voor de gasten. Er waren weer twintig minuten gespeeld, dus was het weer tijd voor Fortuna om weer een vak te wisselen. Na drie Delftse doelpunten wist ook Frank weer voor ons te scoren uit een vrije bal, maar dit kon niet voorkomen dat we halverwege de 2e helft gedubbeld werden bij de 7-14 tussenstand. Het laatste kwart zou Valto nog tweemaal de korf weten te vinden, terwijl de gasten dit nog vijf maal deden en de wedstrijd uiteindelijk bij de 9-19 stand werd afgefloten. Helaas geen beter resultaat dan in de uitwedstrijd, maar weer een mooie wedstrijd om lering uit te trekken. Vooral in de tweede helft was het voor Valto lastig om onder de druk van de tegenstander uit te komen en goede schoten te lossen. Fortuna schoot er lustig op los en weet met een goed verzorgde rebound veel te herhalen. Ben wel benieuwd wat het schotpercentage van deze wedstrijd is bij de Delftenaren, want zij schoten nou niet bepaald met scherp vanmiddag. Voor Fortuna zit de veldcompetitie er nu op en zijn zij freewheelend kampioen geworden in deze poule, waarin zij zes oefenwedstrijden hebben mogen spelen. De drie internationals, Daan Preuninger, Fleur Hoek en Jessica Lokhorst zullen zich gaan richten op het EK en de rest gaat verder met de voorbereiding op de Kenonz Korfbal league. Valto/Verbakel bouwbedrijf 1 heeft nog één wedstrijd te gaan tegen DeetosSnel/QLS 1 in Dordrecht volgende week. De thuiswedstrijd werd in september met veel te ruim verschil verloren, want Valto heeft in het zaalseizoen van vorig seizoen laten zien ook deze tegenstander meer weerstand te kunnen bieden. Laten we hen dus om 16:00 uur gaan aanmoedigen in Dordrecht om voor een beter resultaat te zorgen. Hoewel het slechts om des keizers baard gaat zou het toch leuk zijn als het Valto/ Verbakel bouwbedrijf vlaggenschip nog voor een stuntje kan zorgen. Een half uurtje eerder begint Valto/Verbakel bouwbedrijf 2 aan hun laatste wedstrijd in Papendrecht tegen PKC/Vertom 3, wat ook een leuke wedstrijd is om te gaan kijken.

Ploegen die zeker uw steun kunnen gebruiken in wedstrijden waar echt wat op spel staat zijn toch wel Valto/Verbakel bouwbedrijf A1 en 3. Valto/Verbakel bouwbedrijf 3 speelt voor het kampioenschap aan de Baambruggestraat in Den Haag tegen Die Haghe 4 en begint om 11:00 uur. U bent van harte uitgenodigd voor de nodige support. Ook Valto/Verbakel bouwbedrijf A1 ziet u graag langs de lijn in Nieuwerkerk a.d. IJssel, waar zij alles op alles zullen zetten om de 3e plaats in de poule veilig te stellen. Hiervoor zullen zij minimaal gelijk moeten spelen tegen ckv Nieuwerkerk A1, waar in de heenwedstrijd met 9-8 van werd gewonnen. Ook deze wedstrijd start om 11:00 uur, dus wie onze junioren een warm hart toedraagt zijn van harte welkom bij de Kleine Vink in Nieuwerkerk a.d. IJssel om hen de nodige support te geven.

Hoe en waar dan ook, graag tot volgende week ergens langs de lijn.