Speelronde 5 – Gezond sporten en eten en genieten

De herfst deed vorige week zijn intrede, maar dit weekend was het nog even (na)zomer. Een prachtige blauwe lucht en mooie groene velden. Prima korfbalweer dus. En dat vonden meer mensen. De hele dag was het lekker druk op en om de velden, met als hoogtepunt de wedstrijden van de selectie tegen Fortuna. Of was het de feestelijke viering van het 25-jarig jubileum van Villa Valto? De AC had hiervoor de nodige feestdrankjes en hapjes geregeld, waardoor de mensen in de kantine, maar ook op het veld extra konden genieten. En alsof dat nog niet voldoende was, was het ook nog eens groene zaterdag, met gezonde snoepgroenten van sponsor Rijkzwaan.

Fortuna en aanhang viel dus met de neus in de boter. Dat vielen ze sowieso, want er werd door de Delftenaren gewonnen van zowel Valto B1, A1, 5, 2 en 1. Een lekker dagje dus voor de voormalig landskampioen. En dat laatste is natuurlijk wel iets om mee te nemen in het bericht dat we weliswaar verliezen, maar wel van een ploeg die al jaren in de top meespeelt in alle lichtingen. En vooral bij de senioren, wie had dat een aantal jaren geleden gedacht. Het geeft maar weer eens aan dat we trots mogen zijn op dat wat we bereikt hebben met elkaar op sportief gebied.

Maar ook op het gebied van ruimte voor de sport mogen we trots zijn en hebben we iets te vieren. Het plan voor uitbreiding, waar we eigenlijk al bijna 15 jaar op hebben moeten wachten, maar waar afgelopen week eindelijk een klap op is gekomen. We mogen door met de plannen voor nieuwbouw en de nodige uitbreiding van kantine, kleedkamers, velden, parkeerruimte en een hal. En dat is iets waar iedereen van gaat profiteren binnen de vereniging.

Het duurt nog even, maar het punt op de horizon staat vast en komt steeds sneller dichterbij. Dat korfbalt de komende tijd toch met een beter gevoel!

Coaches en scheidsrechters opgelet!
Voor de overige wedstrijden in de competitie zijn er nog een aantal aandachtspunten die ik graag wil meegeven voor alle coaches en scheidsrechters.

  • Zorg dat je wedstrijd op tijd begint en op tijd eindigt. Dat betekent dat alles en iedereen op tijd aanwezig dient te zijn.
  • Bij E en F wedstrijden zorg je dat de kleine pauze na 10 en na 30 min niet langer duurt dan 1 minuut en de rust na 20 min duurt 5 minuten.
  • Als er na een E of F wedstrijd een wedstrijd op een groot veld wordt gespeeld, zorg dan dat je de strafworpen buiten het speelveld neemt en laat iemand de middellijn en overige palen alvast weghalen. Op die manier kan de volgende wedstrijd op tijd beginnen.
  • Is er door wat voor reden dan ook toch uitloop tijdens de wedstrijd, laat de tijd dan doorlopen. Het is belangrijk dat de wedstrijden op tijd beginnen, omdat de uitloop doorwerkt de rest van de dag en omdat coaches soms meteen moeten vertrekken naar hun eigen wedstrijd of spelers moeten invallen bij andere wedstrijden. Daarnaast zijn er bij de wedstrijdsport scheidsrechters van buiten die ook graag op tijd willen starten en weer op tijd willen vertrekken.
  • Tenslotte vult de scheidsrechter na de wedstrijd samen met de coach het formulier in, zodat wissels er goed instaan en bij de wedstrijdsport ook de tijden van de wissels goed staan.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Voor verschillende leeftijdsgroepen kun je direct aansluiten en wedstrijden spelen kan dan in de zaal (begin november).

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. De groep wordt steeds groter, enthousiaster en sportiever. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.