Speelronde 6 – Laatste officiële competitiedag

Fris is het zeker, maar zonder regen en wind is het ook prima weer om te korfballen. Zo ook afgelopen zaterdag, met een selectie dat eigenlijk nergens meer om speelde, maar waar wel veel junioren uit de A1 hebben ingevallen. Diezelfde junioren hebben in een meer dan prima wedstrijd tegen Nieuwerkerk de tweede plaats in de hoofdklasse weten te veroveren en dat is knap, want nu speelt de A1 wéér in de kampioenspoule van de hoofdklasse in de strijd om het Nederlands Kampioenschap én behoud in de hoofdklasse na de zaal. Maarten en Maaike, staf en spelers, van harte gefeliciteerd!

Naast dit succes, was er meer te vieren. Het regende kampioenen. Valto 3 én Valto 4 werden kampioen in de reserve tweede klasse en gaan na de zaal reserve eerste klasse spelen. Valto A2 deed ook mee en gaat in plaats van tweede klasse, nu eerste klasse spelen op het veld. Valto B3 werd met trots kampioen en ook Valto C2 deed mee in het feestgedruis. En ook de A3, E3 en F2 waren al kampioen een week eerder. Allemaal van harte gefeliciteerd! Valto F1 kan nog kampioen worden komend weekend.

Week van de scheidsrechter
Afgelopen weekend deed ook Valto mee aan de week van de scheidsrechter. Ik heb heel veel foto’s van teams en scheidsrechters voorbij zien komen, top gedaan! En voor de scheidsrechters was het ontvangen van één of soms meerdere cadeaus een feestje. De één door van beide ploegen iets te krijgen, de andere omdat er meerdere wedstrijden op het programma stonden. Wil jij nu ook cadeautjes ontvangen? Meld je dan aan voor een scheidsrechtercursus ;-)

En als we het nu toch over het fluiten hebben, een tip vanuit de TC: Voor het invoeren van wissels, in alle klassen en categorieën, is het van belang dat de tijden in de tweede helft doortellen. Wanneer er wordt ingevuld dat iemand er in de eerste helft in minuut 20 uitgaat en in de tweede helft in minuut 10 weer inkomt, dan geeft dit namelijk een foutmelding. De speler staat al in de basis. Voor de wissel in de tweede helft moet minuut 40 worden ingevuld. Onze dank is groot.

De zaal in
Er zijn nog een paar inhaalwedstrijden, maar daarna gaan we toch echt de zaal in. Dat betekent deze week nog buiten trainen of vrij en daarna zijn we weer te gast bij Vreeloo aan de Veilingweg, of op het Achterlaantje of bij Dalton Lentiz in Naaldwijk. De spullen worden er deze week ook naartoe gebracht en voor iedereen geldt: zorg dat je netjes met de spullen omgaat en dat je alles ook weer netjes achter laat na je training of na de laatste wedstrijden.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Voor verschillende leeftijdsgroepen kun je direct aansluiten en wedstrijden spelen kan dan in de zaal (begin november).

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. De groep wordt steeds groter, enthousiaster en sportiever. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.