Oefenronde 2 – Rustig van start

De afgelopen week zijn er een aantal oefenwedstrijden gespeeld, waaronder een hele mooie op dinsdag 22 oktober. De selectie voor het eerst op Eyecons te zien en wel tegen Korfbal League club KCC/CK Kozijnen. Valto 2 speelde en verloor met 15-10 (7-5 bij rust), deze wedstrijd is hier terug te zien. En Valto 1 won toch wel verrassend met 18-17 (13-4 bij rust), met het winnende doelpunt in de laatste minuut en aan de ruststand te zien dus een flink beter tweede helft. Deze wedstrijd is hier terug te zien.

Eycons het overigens het online video platform, waar alle live wedstrijden uit het topkorfbal in de zaal op worden uitgezonden. Je hoeft je alleen te registreren en daar zitten geen kosten aan verbonden. Een aanrader voor mooie wedstrijden uit de KL (Korfbal League) en KL2 (Korfbal League 2), met 2 x 10 ploegen de beste 20 teams van Nederland in de zaal. Daar zitten wij met Valto/Verbakel Bouwbedrijf nog nét niet bij.

De overige oefenwedstrijden waren afgelopen zaterdag, met wisselende uitslagen. Aankomende zaterdag een vol programma. De selectie speelt uit bij Synergo in Utrecht en de A1 heeft een extra training. Zij spelen deze dinsdag een oefenwedstrijd tegen Valto 3. De veld-editie eindigde in winst voor het derde, ik ben benieuwd of de junioren dit keer revanche zullen pakken. Deze wedstrijd start om 21.00 uur in hal 1 van Vreeloo. Veel andere teams spelen zaterdag 2 november thuis, dus kom gezellig kijken in de sporthallen aan de Veilingweg!

Valto talenten op de (pre)challenge
Van 27 tot en met 30 december, staat de Korfbal Challenge weer op het programma. De Korfbal Challenge heeft als doel om ontwikkeling en talent binnen onze sport een podium geven. Daarmee staat de Challenge voor de toekomst van korfbal. Zo spelen overdag onze grootste talenten uit heel Nederland om gewilde plekken in de nationale selecties. De avond vormt traditioneel het podium voor ambitieuze teams uit binnen- en buitenland. Dit vindt ook dit jaar weer plaats in het Topsportcentrum in Rotterdam en daar gaan kijken is echt heel leuk en leerzaam voor iedereen!

Op 29 en 30 oktober worden er pre-challenge toernooien gehouden. Hierin wordt bepaalt wie er naar de ‘echte’ Korfbal Challenge mogen. Vanuit Valto speelt Stacey Eberhardt bij RTC Rijnland U15 in Harderwijk bij Unitas (30/10) om een plekje en Sanne Rijsdijk en Pim Wayenberg spelen bij RTC West U19 in Delft bij Fortuna (29/10). Sanne en Pim maken eventueel nog kans op de voorselectie van Oranje in hun leeftijdscategorie (U19) en misschien daarna wel kans op een plekje in Oranje zelf. We wensen Stacey, Sanne en Pim veel succes deze week!

Kampioenenparade
Ook bij de start van dit zaalseizoen worden de kampioenen van het veld weer gehuldigd. Dit gebeurt op zaterdag 9 november vóór de wedstrijd van Valto/Verbakel Bouwbedrijf 1 tegen GKV/Den Elzen Autoschade 1 rond 16.15 uur. We willen de teams die kampioen zijn geworden vragen om in hun wedstrijdkleding ruim vooraf aanwezig te zijn om de medailles in ontvangst te nemen tijdens de kampioenenparade. Uiteraard zijn ouders en andere familieleden van harte welkom.

De kampioenenteams zijn: Valto F2, F1, E3, C2, B3, A3, en A2. Tot zaterdag 9 november in hal 1!

Wijzigingen leeftijden jeugd volgend seizoen
Voor volgend seizoen (2025/2026) heeft de bond plannen om enkele wijzigingen door te voeren. Een van die wijzigingen is dat de wedstrijdsport in de jeugd de leeftijdsindeling van het internationale korfbal gaan volgen. Er komt dan een U19, U17 en U15 (nu de A, B en C). Al deze categorieën zijn twee jaar. Waar je nu nog drie jaar in de A speelt, kom je dan twee jaar in U19. In eerste instantie dachten we dat dit betekende dat spelers eerder door zouden gaan naar de senioren, maar dit lijkt niet zo te zijn. In onderstaand overzichtje kun je zien welk geboortejaar in welk seizoen waar speelt. Voor aankomend seizoen betekent dit dat spelers uit geboortejaar 2016 door gaan naar de senioren en dat alle andere geboortejaren in ‘dezelfde lichting’ blijven.

Lid worden? Meetrainen!
Wil je meetrainen om te kijken of korfbal voor jou dé sport is? Dan kun je dat aangeven bij één van de coördinatoren of trainers van de groepen. Dit kan kosteloos en na aan aantal keren kun je dan echt kiezen. Voor verschillende leeftijdsgroepen kun je direct aansluiten en wedstrijden spelen kan dan in de zaal (begin november).

Fit&Fun voor iedereen
Eén keer in de week sportief bezig zijn, met een stukje Fit en een stukje Fun. Zeg maar combifit. Of bootcamp. Of work hard, play hard. Noem het zoals je wilt. Wat het inhoudt? Iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur, onder begeleiding (onder andere AdFysio), eerst een half uur core stability oefeningen. Buikspieren. Rug. Benen. Billen. En een beetje conditie, want het gaat in hoog tempo. Daarna een half uur fun, spel, geen korfbal (althans bijna niet), maar van alles en nog wat. Als we maar bewegen, conditie opbouwen, strijd. De groep wordt steeds groter, enthousiaster en sportiever. Lijkt het je wat? Meld je dan aan! Voor spelende leden is het gratis, voor ieder ander is het 110 euro per seizoen. Aanmelden kan via fitfun@ckv-valto.nl.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas, trotse voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.