VALTO 1 weet HKC 1 geen punten te ontfutselen

Helaas is het gedaan met het mooie weer, maar de wedstrijden worden er niet minder mooi van. VALTO 1 ging vandaag wederom naar Hardinxveld-Giessendam of moet ik zeggen Boven Hardinxveld. Vorige week zat VALTO  lekker in de wedstrijd in Beneden Hardinxveld en ging vandaag met mede koploper HKC uitmaken wie er de koppositie zou behouden. Eerder op de dag hadden de junioren en VALTO 2 gedaan wat we van hen verwachtte en de punten gepakt in hun wedstrijden. VALTO A1 had een makkelijke ochtend in de thuiswedstrijd tegen Meervogels A1, maar VALTO 2 maakte het nog erg spannend. Pas in de laatste minuut wisten zij de wedstrijd te beslissen. Daar hoor je aan het eind van het seizoen waarschijnlijk niemand meer over. Voor de punten maakt het niet uit hoe groot het verschil is aan het eind van een wedstrijd.

VALTO 1 startte de wedstrijd met Bart en Maaike op de bank. In tegenstelling tot vorige week, toen HKC vier basisspelers misten, was HKC vandaag weer helemaal op oorlogssterkte. Alleen Sven van Baggum ontbrak op de bank, maar verder waren alle vedetten weer aanwezig. Frank, Mees, Zané en Nikki begonnen in de aanval en mochten zich meten met o.a. Danny en Nadhie den Dunnen. Zij zijn beiden meestal goed voor meerdere doelpunten, maar vandaag zou alleen Danny tot scoren komen en werd Nadhie door Nikki gewoon op nul gehouden. Hun eerste aanval bestaat uit Veerle Havelaar, Fenna Zwang, Mark Klop en Eliza Roest, waarvan Mark en Veerle meestal de scorende mensen zijn van dit vak. Romeé, Sheila, Thom en Laurens konden hun borst dus nat maken. Helaas was scheidsrechter Ringma alleen gekomen, waardoor er hier en daar toch wel wat overtredingen niet gezien werden. Dit is hem niet aan te rekenen, want ga er maar eens aanstaan met het razende baltempo wat er gespeeld werd.

VALTO begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en kreeg pas na vijf minuten de HKC-aanvallen een beetje onder controle. Helaas had de thuisploeg er toen al drie in liggen. Hierna zou een doelpuntloze periode van zeven minuten aanbreken die Romeé voor ons doorbrak. Mees zou in dezelfde minuut nog voor de aansluiting zorgen. Het verschil werd echter even later weer hersteld, maar dankzij de treffers van Thom en Laurens waren de ploegen halverwege de eerste helft bij 4-4 weer in evenwicht. Thom had zijn handen vol aan Mark Klop die na een weekje rust vandaag weer top fit bleek te zijn. Mede dankzij hem werd het verschil weer hersteld, maar werd het gat niet groter dan twee. Beide ploegen zouden tot de rust om en om scoren wat de ruststand op 8-7 zette. Vorig seizoen was VALTO op dit punt in de wedstrijd nog in evenwicht toen we met 10-10 naar de kleedkamer liepen, maar met maar één puntje achter lijkt er ook nog van alles mogelijk.

Een vereiste is dan wel dat je scherp aan het tweede bedrijf begint. HKC was door Marrien in de kleedkamer flink op scherp gezet en deed er verdedigend duidelijk een schepje bovenop. Voor we het door hadden was de tweede helft al drie minuten onderweg zonder dat VALTO een goede kans had kunnen nemen. HKC daarentegen wist in deze drie minuten hun voorsprong te vergroten naar 11-7, dus nam Mark een time-out. Bart en Maaike waren voor de rust al begonnen om zich klaar te maken om in te vallen en na de time out zou Maaike de plaats van Sheila innemen. VALTO kreeg weer even wat meer grip op de tegenstander en Thom scoorde de eerste treffer voor ons na de thee. Hierna zou HKC het beslissende gat slaan door weg te lopen naar een 15-8 tussenstand. Met nog een kwartier op de klok werd het nu toch wel tijd dat VALTO ook wat meer de korf ging vinden, wilde het niet naar de slachtbank gevoerd willen worden. Thom, Mees en Bart, in het veld gekomen op de plaats van Frank, zorgden ervoor dat we weer enigszins aansloten bij 15-11. Marrien nam nu een time-out om zijn ploeg nog bij te praten voor de laatste tien minuten. Dit wierp wel zijn vruchten af, want verdedigend werden de duimschroeven waar mogelijk nog verder aangedraaid. VALTO knokte voor wat het waard was en wist nog een aantal goede aanvallen te spelen, maar vond helaas nog maar één maal de korf. De thuisploeg deed dit nog drie keer, waarmee de eindstand op 18-12 kwam te staan. Met deze verdiende overwinning is HKC nu alleen koploper in de poule met ons op het “vinkentouw”. Daaronder staan drie ploegen op vier punten, waarbij aangetekend moet worden dat SDO/Fiable 1 nog een wedstrijd moet inhalen tegen het nog puntloze Oranje Wit 1.

Volgende week staan er weer mooie wedstrijden op het programma met voor de selectie weer eens een thuiswedstrijd. VALTO 1 en 2 ontvangen de selectie van het honderd jarige Pernix uit Leiden. Voor de echte korfbal liefhebbers is er om 10:30 uur  in ’s Gravenzande de kraker tussen ONDO A1 en VALTO A1, welke ook om de koppositie in de poule zal gaan. Blijf je liever in De Lier dan kunt u om 11:15 voor de Villa terecht voor de wedstrijd tussen onze B1 en het Zeeuwse Fortis B1. Ben je fan van VALTO C1, dan ga je natuurlijk naar Maassluis waar zij te gast zijn bij CKC Maassluis C1.

Zoals u ziet is er weer genoeg te doen en te zien, dus graag tot volgende week.