VALTO houdt schade beperkt tegen scherp schietend Sporting Delta

Dinsdagavond was dan tijd voor de wedstrijd die eigenlijk op 5 februari gepland stond. Toen kampte men bij Sporting Delta met te veel zieken en ook bij ons kwam het eigenlijk wel goed uit door de vele afwezigen. Nou zijn doordeweekse avondwedstrijden niet onze sterkste kant, maar er is nou eenmaal vanuit de bond vastgesteld dat een wedstrijd binnen veertiendagen ingehaald moet worden. Zowel VALTO 2 als 1 mochten naar Sporting Delta, waar we het op 27 november ook al tegen opgenomen hadden. Met de verzorgde live stream door Sporting Delta hoefde er door de supporters geen reis achter de selectie aan gemaakt te worden. Hoewel het natuurlijk voor de spelers beter geweest was als er voor hen gejuicht zou worden na een doelpunt of mooie actie. Komende zaterdag mag het weer dus kunnen we het dan goed maken bij de thuiswedstrijd tegen KV ONDO 1.

Voor de tweede teams was er helaas geen stream, waardoor ik daar alleen de uitslag van weet. In november werd er met 13-25 verloren, maar vanavond is het blijkbaar een stukje beter gegaan aan de uitslag te zien. Met de 22-16 nederlaag hebben we er toch drie minder doorgelaten en zelf driemaal meer gescoord.

Na wat oponthoud werd dan toch aan de wedstrijd van de eerste teams begonnen. Er waren wat problemen bij de arbitrage en ook de stream liep nog niet helemaal soepeltjes. Onder leiding van scheidsrechter De Wilde met assistentie van de heer Groen gingen we van start. De eerste aanval van de thuisploeg werd afgeslagen en kon VALTO op zoek naar een doelpunt. Romee was er vanavond niet bij en op haar plaats had Mark deze keer gekozen voor Laura als vervanger. Nikki was wel weer terug en zij vormden met Thom en Laurens de aanval. Laura stelde Mark niet teleur in zijn keuze door voor ons in deze eerste aanval direct te scoren. De thuisploeg had nog even moeite om de korf te vinden, maar gaf verdedigend toch ook wel flinke druk, waardoor de volgende treffer voor VALTO maar niet wilde vallen. Sporting Delta wist uiteindelijk wel de korf te vinden na een erg makkelijk gegeven vrije bal. Hiermee was voor hen ook wel direct de deksel van de korf, want niet veel later stond er een 4-1 tussenstand op het scorebord. Hierbij werd Delta wel een beetje in de kaart gespeeld door het arbitrale duo, want hierbij was slechts één velddoelpunt. Thom had na zaterdag blijkbaar zijn vizier weer afgedaan, want bij hem wilde de ballen in het begin nog niet vallen. Nu was hij echter wel trefzeker en zorgde voor de 4-2. Delta wist hierna hun voorsprong verder uit te bouwen naar 6-2 en begon Mark op zijn stoel te schuiven, want dit had hij heel anders gedacht. Voordat hij de gelegenheid kreeg om zijn time-out te nemen maakte Laura er nog even 6-3 van na een slim omdraaiballetje.

Na de time out gingen de VALTO aanvallen zijn vruchten af te werpen. Laurens wis de achterstand terug te brengen naar 6-4, waarna er een fase aanbrak waarin beide ploegen om en om scoorden. Tot de 9-7 van Bart bleven we aan het elastiek, maar het zou deze keer niet lukken om op gelijke hoogte te komen zoals in november. Met nog vijf minuten tot de rust zou Delta een tandje bijschakelen en nog vier maal de korf weten te vinden. Pas vlak voor rust wist Nikki weer te scoren, waarmee de ruststand op 13-8 kwam te staan.

Na de thee draaide Sporting Delta de duimschroeven aan. Hoewel Thom nog wel als eerste wist te scoren in het tweede bedrijf, zou Delta toch in het begin van de tweede helft het verschil maken. Binnen enkele minuten zag VALTO hun tegenstander de voorsprong uitbouwen naar 19-10. Hierna kreeg VALTO weer wat meer grip op de Delta aanvallen. Thom en Bart zorgden voor wat schadebeperking, maar we konden niet voorkomen dat er na tien minuten een verschil van tien was gecreëerd door de thuisploeg. Mark besloot Frank te brengen op de plaats van Mees in de hoop dat hij snel de korf zou vinden. Het was echter Sheila die haar naam weer op het score formulier zette, maar de thuisploeg zou het verschil weer snel herstellen. Met om en om scoren werd de 26-16 tussenstand bereikt, waarbij het de VALTO dames waren die steeds ons op negen verschil wisten te zetten. Laura met haar derde en Sheila en Nikki hadden hun vizier op scherp. Sporting Delta bleef echter mee scoren, waardoor we maar niet dichterbij konden komen. Pas in de slotfase toen Delta de touwtjes een beetje liet vieren wist VALTO de achterstand een beetje in te lopen. Het waren in het slot van de wedstrijd Thom, Mees en Bart die de eindstand op 27-20 zetten. Precies hetzelfde verschil als in november. Ik heb gelukkig wel een VALTO gezien wat bleef strijden voor de doelpunten en goed hun mannetje stond tegen dit ontketende Sporting Delta. Met in elk vak een scherpschutter die door ons maar lastig van het scoren gehouden konden worden, leek het aan het begin van de tweede helft een walk over te gaan worden. VALTO toonde echter veerkracht en wist weer in het spoor te komen van de thuisploeg. Zaterdag wacht oude bekende KV ONDO 1 als tegenstander.

Dit is een ploeg die we niet mogen onderschatten, ondanks dat we er de laatste wedstrijden redelijk makkelijk van gewonnen hebben. Zij wisten afgelopen zaterdag thuis tot halverwege de tweede helft Sporting Delta onder zich te houden. Of KV ONDO zo goed was of dat Sporting Delta een van hun slechte dagen had, volgens de commentatoren is Delta nogal wisselvallig, zullen we zaterdag zien als KV ONDO op bezoek komt in De Lier. Zij staan na het nipte verlies van Fortis en de 14-20 nederlaag tegen Sporting Delta nog met lege handen. Het is hen er dus alles aan gelegen om punten te scoren en hopen waarschijnlijk op wat vermoeide spelers door de inhaalwedstrijd van dinsdag.

Gelukkig mogen we weer met z’n allen komen aanmoedigen, dus hebben de spelers in ieder geval weer een “negende man” langs de kant.

De wedstrijd van VALTO 2 tegen PKC/Vertom 3 start om 16:50 uur en na hen speelt VALTO 1 hun wedstrijd tegen het Zeeuwse KV ONDO 1.

Graag tot zaterdag allemaal, Arno van Leeuwen.