All day Valto eindigt met een klinkende overwinning.

Vandaag was het weer All day Valto in de Vreeloohal. Traditie getrouw spelen dan bijna alle teams thuis een oefenwedstrijd. Voor vier Valto teams was er geen ruimte meer in het tijdschema, waardoor Valto D2, D4, C5 en het 7e een uitwedstijd hadden. In de Vreeloohal ging de dag van start met de Kangoeroe instuif en eindigde met een klinkende overwinning van ons vlaggenschip. Het programma was wel aardig uitgelopen, want ik was eigenlijk alleen gekomen om Valto 2 en 1 te bekijken. Echter was de voorgaande wedstrijd van Valto A1 net aan de tweede helft begonnen. Met een 4-9 stand op het bord leken onze junioren aardig bij te kunnen blijven bij KZKeukensale.com A1, wat op het veld ongeslagen kampioen is geworden in de najaar competitie. In de tweede helft werd er een vak gewisseld bij de Koogers en stond de echte A1 selectie binnen de lijnen en verdwenen de gasten langzaam maar zeker aan de horizon. Na tien minuten in de tweede helft was het verschil al opgelopen naar 6-14 en leken bij Valto al een paar koppies te gaan hangen. De felheid ging er langzaam maar zeker uit bij de Lierse ploeg, waardoor het verschil alleen maar groter werd. Het eindsignaal klonk uiteindelijk bij 9-24.

Valto 2 kreeg vandaag als sparring partner GKVEnomics 2 op bezoek, wat in de zaalcompetitie twee klassen hoger speelt. Daarom werd er vandaag ook door Valto 2 met schotklok gespeeld. De leiding was in handen van scheidsrechter Jan Korteland die het ook vandaag weer prima in goede banen wist te leiden. Het was Ron die na enkele aanvallen de score opende, maar direct daarna wist ook GKV de korf te vinden. Tot de 4-4 tussenstand scoorden de ploegen om en om, maar hierna wist Valto het eerste gaatje te slaan door doelpunten van Ron en Mandy. Dit verschil bleef tot de 8-6 tussenstand, waarna de gasten met twee treffers op rij weer op gelijke hoogte wisten te komen. Valto bleef wel aan de goede kant van de score, want Mandy zette ons weer op voorsprong. Niet veel later was het weer gelijk en hadden we nog minder dan twee minuten tot de rust. Deze tijd werd door Valto goed benut, want door doelpunten van Mark, Vera en Ron kwam de ruststand op 12-9 te staan.

Na de thee direct twee treffers van GKV en was onze voorsprong alweer verdwenen. De gasten hadden vooral de verdediging nu beter op orde, waardoor Valto moeilijk tot goede kansen wist te komen. Vera zorgde nog voor wat lucht door de 13-11 binnen te schieten, maar de 2e helft was toen al negen minuten oud en leek het erop dat Valto al hun kruit in het eerste bedrijf verschoten te hebben. Ook de gasten hadden moeite met het scoren, maar wisten toch weer op gelijke hoogte te komen bij 13-13 toen er nog iets meer dan acht minuten op de klok stonden. Hierna kwamen de gasten voor het eerst op  voorsprong, maar het was wederom Vera die weer de gelijkmaker scoorde. Dit bleek achteraf ook ons laatste wapenfeit te zijn. In de laatste vier minuten gaf Valto de wedstrijd uit handen, waardoor de wedstrijd eindigde met een geflatteerde 14-18 overwinning voor GKV. Jammer dat Valto het niveau van de eerste helft niet langer heeft kunnen volhouden in het tweede deel. Natuurlijk deden de gasten er verdedigend een schepje bovenop, maar er werd ook regelmatig niet voor de makkelijkste kansen gekozen. Verder een prima oefenwedstrijd, waarin we lang mee konden met deze reserve hoofdklasser.

Na de kampioenen huldiging, waarbij de veldkampioenen de medailles kregen omgehangen door de coaches van ons vlaggenschip, ging de wedstrijd tussen Valto 1 en GKVEnomics 1 van start. Het was Frank die binnen een minuut de korf al had gevonden, maar ook nu viel direct de gelijkmaker door de korf. De gasten namen hierna even het heft in handen door de 1-2 binnen te schieten, maar dit bleek ook gelijk hun laatste voorsprong te zijn aan het eind van de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Romee zette de weer fit lijkende Elise ons weer op voorsprong. Na vijf minuten waren de ploegen bij 4-4 nog steeds in evenwicht, maar daarna wist Valto het eerste gaatje te slaan met twee treffers van Mirthe en Frank. Bart en Maaike verdubbelden de voorsprong met twee treffer in twee aanvallen en was daar al de eerste time-out voor GKV. Veel effect had deze niet want Valto ging daarna gewoon door waar het gebleven was. Frank en Mirthe vergrootte het verschil naar zes, waardoor er na het eerste kwart al een 10-4 tussenstand op het bord stond. De gasten wisten via een strafworp en een afstandsschot weer wat van de achterstand af te knabbelen, maar Mirthe wist hierna ook weer de korf te vinden. Met de inbreng van een paar wissels leken de gasten het tij te keren. De wedstrijd werd een stuk fysieker, waar Valto even van uit het lood leek te raken. Het verschil werd teruggebracht tot 11-8, maar kleiner zou Valto het verschil niet laten worden. Dankzij treffers van Romee en tweemaal Frank was bij het rustsignaal het verschil weer hersteld naar 14-8.

Een heerlijke eerste helft van ons vlaggenschip, wat het dit voorjaar nog moest afleggen tegen deze tegenstander in de veldcompetitie. Wat er daarna in Gorinchem gebeurd is weet ik niet, maar na die overwinning zijn zij in een neergaande spiraal terecht gekomen. Zij zijn ook in de najaar competitie in de hoofdklasse er niet in geslaagd om zich te handhaven. Met slechts één gewonnen wedstrijd zijn zij gedegradeerd naar de overgangsklasse, maar hebben volgens mij genoeg klasse in huis om het in de zaal een stuk beter te doen. Vandaag hadden zij het in ieder geval in het eerste bedrijf niet makkelijk tegen ons vlaggenschip, maar wie weet wat zij verzonnen hadden in de kleedkamer om het tij te keren. Het eerste doelpunt na de thee was in ieder geval voor de gasten, maar ook Valto stond nog steeds op scherp. Onze eerste aanval na de rust leek even door de schotklok te gaan, maar het was Jasper die in de buzzer onze voorsprong herstelde. De doelpunten vielen hierna niet meer zo veelvuldig, maar wist Valto via een treffer van Elise halverwege de tweede helft het verschil te vergroten naar zeven. Met nog ruim elf minuten op de klok bracht GKV dit weer terug tot 18-12, maar later zou blijken dat dit het laatste doelpunt voor de gasten zou zijn. Valto was nog niet klaar met de gasten en scoorde in de laatste tien minuten nog vier keer. Met de doelpunten van Sheila, Maaike, Laurens en Romee kwam de eindstand op 22-12 te staan en lijkt het vlaggenschip klaar voor de competitie. Deze start volgende week met een thuiswedstrijd tegen Sporting Delta. Direct een pittige tegenstander waar Valto het altijd moeilijk tegen heeft. We zijn hen al vaker tegen gekomen de laatste jaren in competitie verband of in oefenwedstrijden. Dit waren altijd wedstrijden die tot het eind spannend bleven en waar pas in de slotfase een winnaar kwam bovendrijven. Zorg dus dat u er volgende week bij bent in “onze” Vreeloohal en moedig ons vlaggenschip aan in de openingswedstrijd van dit, voor Valto 1, historische zaalseizoen in de Hoofdklasse.